Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-30, 18:29   #3721
magia_to_ja
Madi

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Nie Wdrażałam od razu probiotyk i karmienie brzuszek do brzuszka. Nie mielismy tfu, tfu kolek
Brzuszek do brzuszka? W sensie przutylanie brzuszka dziecka do mojego ?

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:46   #3722
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Brzuszek do brzuszka? W sensie przutylanie brzuszka dziecka do mojego ?
Niom, na leżaco zupełnie na początku, tak sie mniej połyka powietrza przypadkowo

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:52   #3723
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Niom, na leżaco zupełnie na początku, tak sie mniej połyka powietrza przypadkowo
Oki kumam, dzięki A probiotyk jaki?

Stary 2017-03-30, 18:54   #3724
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Ja odradzam Lovelle - może drażnić skórę mimo że to dzieciowa seria. Ja bardzo lubiłam serię płynów do płukania i prania Bobini.

Ciuszki pralam w 40 stopniach a pieluchy w 60 - później wszystko w 40.

A co do prania...chyba jeszcze jest czas na to 😀

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Hmm. Ja słyszałam, że ciuszki dla niemowląt pierze się w 60 st., bo dopiero taka temperatura zapewnia właściwe płukanie i oczyszczenie ubranek z bakterii. Nawet nie wiem, kto mi to mówił, więc nie przykładajcie wagi do tej informacji

Byłam dziś na badaniu. Wyjątkowo gin sam mnie posadził na samolot. Szyjka OK, macica 1 cm pod pępkiem. W związku z tą "jasną plamką" na sercu dostałam skierowanie na echo tętna płodu. Poza tym, mam zrobić krzywą cukrową i test na przeciwciała w związku z możliwością wystąpienia konfliktu serologicznego (ja mam AB Rh-, TŻ - A Rh+), ale podobno w pierwszej ciąży nie odgrywa to aż tak dużej roli. Lekarz mnie uspokoił, bo powiedział, że każdego miesiąca zdarza mu się kilka tych "jasnych plamek" i nigdy żadna nie przełożyła się na patologię, a pracuje już kilkadziesiąt lat w zawodzie. Uff Niepotrzebnie mnie nastraszył ten facet od USG.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 18:58   #3725
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Hmm. Ja słyszałam, że ciuszki dla niemowląt pierze się w 60 st., bo dopiero taka temperatura zapewnia właściwe płukanie i oczyszczenie ubranek z bakterii. Nawet nie wiem, kto mi to mówił, więc nie przykładajcie wagi do tej informacji

Byłam dziś na badaniu. Wyjątkowo gin sam mnie posadził na samolot. Szyjka OK, macica 1 cm pod pępkiem. W związku z tą "jasną plamką" na sercu dostałam skierowanie na echo tętna płodu. Poza tym, mam zrobić krzywą cukrową i test na przeciwciała w związku z możliwością wystąpienia konfliktu serologicznego (ja mam AB Rh-, TŻ - A Rh+), ale podobno w pierwszej ciąży nie odgrywa to aż tak dużej roli. Lekarz mnie uspokoił, bo powiedział, że każdego miesiąca zdarza mu się kilka tych "jasnych plamek" i nigdy żadna nie przełożyła się na patologię, a pracuje już kilkadziesiąt lat w zawodzie. Uff Niepotrzebnie mnie nastraszył ten facet od USG.
No to świetnie
Stary 2017-03-30, 19:00   #3726
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro rozpoczynamy sezon grillowy
Stary wynosi meble ogrodowe, żarełko kupione. Także słońce przybywaj!!!
Ale mi ochoty na grilla zrobiłaś Nawet nie tyle na żarcie, co na samą frajdę z siedzenia na świeżym powietrzu i grillowania

Cytat:

Mąż właśnie składa drugą komodę. Jutro Wam wrzucę fotkę, jak zrobię w świetle dziennym
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 19:06   #3727
itakasia
Zakorzenienie

Martoolka
witaj w klubie, mój wrócił z pracy o 18 i zastał 6 krzeseł do skręcenia do jadalni

no właśnie, sezon grillowy, jutro po stomatologu jadę na zakupy, w sobotę będzie cudnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 19:10   #3728
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ale mi ochoty na grilla zrobiłaś Nawet nie tyle na żarcie, co na samą frajdę z siedzenia na świeżym powietrzu i grillowania
Ja również uwielbiam takie imprezki, słoneczko, a ja na ławeczce w cieniu i
relaksik

Stary 2017-03-30, 19:17   #3729
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Mąż właśnie składa drugą komodę. Jutro Wam wrzucę fotkę, jak zrobię w świetle dziennym
Martoolka, skąd Wy macie tyle energii na te ciągłe remonty i wnętrzarskie innowacje? Mnie od jednego wypadu do IKEA głowa boli Podziwiam! No ale przynajmniej mieszkanie masz sensownie urządzone, nie to co ja - w wiecznej prowizorce
Stary 2017-03-30, 19:26   #3730
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Oki kumam, dzięki A probiotyk jaki?
Akurat to byla biogaia, ale sa rozne

Cytat:

No i dobrze

Itakasia to jakos namiary na siebie musisz dac czy cos Bo Cie nie poznam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-30, 19:26   #3731
diablica80
Zakorzenienie

GRILL...małpuję pomysł , w sobotę ma być ładna pogoda - też się przygotuję i zaczynamy sezon
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 19:35   #3732
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Martoolka
witaj w klubie, mój wrócił z pracy o 18 i zastał 6 krzeseł do skręcenia do jadalni
Przynajmniej im się nie nudzi

Cytat:
Martoolka, skąd Wy macie tyle energii na te ciągłe remonty i wnętrzarskie innowacje? Mnie od jednego wypadu do IKEA głowa boli Podziwiam! No ale przynajmniej mieszkanie masz sensownie urządzone, nie to co ja - w wiecznej prowizorce
Nie mamy i dlatego to się tak ciągnie

Dużo wcześniej zamówiliśmy cały system mebli do pokoju dziecięcego i teraz mąż jak ma czas to systematycznie coś składa. Jak złoży komodę, to mu zostanie duża szafa i łóżeczko do złożenia. Musimy jeszcze dokupić fotel i firankę

Salon już prawie gotowy. Musimy tylko skompletować zdjęcia do multiramy i ją zawiesić. Za tydzień dotrą poduszki ozdobne do narożnika i to będzie wszystko.

Z dużych misji została nam jeszcze kuchnia do ogarnięcia - musimy przeorganizować się w szafkach

Chcemy teraz to wszystko odhaczyć, żeby mieć na kilka lat spokój, bo wiadomo, że przy dziecku trudniej się zorganizować

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
GRILL...małpuję pomysł , w sobotę ma być ładna pogoda - też się przygotuję i zaczynamy sezon
Nie dołujcie mnie, my się na imieninach u teściowej będziemy kisić Już mnie dupa boli na samą myśl o kilku godzinach siedzenia
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 20:04   #3733
we00
Rozeznanie

Cytat:
Jutro rozpoczynamy sezon grillowy
Stary wynosi meble ogrodowe, żarełko kupione. Także słońce przybywaj!!!

Itakasia, zostajesz incognito, czy jakoś przed warsztatami się spotkamy?
Na FB jestes juz?

Ktoś gdzieś pisał, że osoba towarzyszaca na mama wie musi płacić, babka dzwoniła , żeby potwierdzić obecność i mówiła że są wolne miejsca dla osób towarzyszących za darmoszkę, tylko trza dzwonić do niej, stary nie chce ze mną iść. Na stronie faktycznie jest info o płaceniu, ale wystarczy kontakt telefoniczny

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Oj wystraszyłaś biedulke
U mnie grill w sobotę. Teściowa wpadła na pomysł ze może na obiad sobie jakieś mięsko dobre zrobimy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 20:06   #3734
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Koniecznie pokaz

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 20:09   #3735
judkama
Zakorzenienie

Ja szukam szafy narożnej, ale niedużej, samie wielkie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-30, 20:38   #3736
oriane
Rozeznanie

Ja dziś byłam na świadomej mamie. Jak było pisze według planu:
1) pierwsza kąpiel - położna wybrała 1 tatę, który kąpał lalkę w wiaderku. Wiadro stało na ziemi jak nie siedziałaś w 1 rzędzie to nie widziałaś nic. Była za naturalną pielęgnacją jak mąka ziemniaczana do pupy, 1/3 łyżeczki oleju kokosowego do wody zamiast oliwki.
2) chustonoszenie. Pokazała 2 wiązania na sobie i mówiła czemu chusty są dobre, jakie są typy i żeby wybierać te 100% bawełny. 5 ochotników tatusiów wiązało lalki pod jej okiem.
3) poród od a do z. Omawiał ginekolog-położnik z 40 letnim stażem. Kiedy do szpitala, jakie znieczulenia dostępne itp
4) rola taty podczas porodu. Położna opowiadała jak po raz 1 tatusiów wypuścili na porodówkę, kiedy do szpitala, żeby nie informować od razu rodziny tylko po porodzie bo będą dzwonić czy już po, żeby nie zmuszać do przecinania pępowiny, że najlepiej tata kąpie dziecko i żeby go dopuszczać, a nie że sama najlepiej przewinę, ubiorę itd
5) ochrona karmienia piersią. To krótka filmowa reklama butelki Canpol
6) bankowanie krwi pępowinowej. ten sam film co wszędzie
7) żywienie kobiet ciężarnych. Dietetyczka mówiła jak komponować posiłki, dużo warzyw, białka, posiłki co 2 max 4h
8) uwarunkowanie rozwoju mowy. lekarz się wypowiadała, że smoczki max do roku, żeby potem mówić do dzieci poprawną polszczyzną i nie zasłaniać ust, żeby mogło nas naśladować
9) poród domowy. 2 położne, na całe województwo max 11 takich porodów, że się surowo wybiera kandydatów i że czasami i tak kończy się w szpitalu
10) losowanie nagród. Książki, płyta z muzyką dla dzieci, bon do szkoły rodzenia, bon na porady laktacyjne, bon na sesję ciążową, kosmetyki. Nic nie wygrałam jak zwykle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17457956_10210864147413804_2205133929436803627_n.jpg (130,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17554176_10210864144893741_5692023561194091613_n.jpg (94,9 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez oriane
Czas edycji: 2017-03-30 o 20:39
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 20:45   #3737
malenka1889
Zadomowienie

A ja na kolacje zjadłam słoiczek czereśni z kompotu

no i zgagę mam od południa

A i dzięki za rady, może wezmę jakaś upoluje na allegro, zobaczymy co mąż powie bo on woli klasycznie iść do sklepu przymierzyć i zobaczyć....

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na świadomej mamie. Jak było pisze według planu:

1) pierwsza kąpiel - położna wybrała 1 tatę, który kąpał lalkę w wiaderku. Wiadro stało na ziemi jak nie siedziałaś w 1 rzędzie to nie widziałaś nic. Była za naturalną pielęgnacją jak mąka ziemniaczana do pupy, 1/3 łyżeczki oleju kokosowego do wody zamiast oliwki.

2) chustonoszenie. Pokazała 2 wiązania na sobie i mówiła czemu chusty są dobre, jakie są typy i żeby wybierać te 100% bawełny. 5 ochotników tatusiów wiązało lalki pod jej okiem.

3) poród od a do z. Omawiał ginekolog-położnik z 40 letnim stażem. Kiedy do szpitala, jakie znieczulenia dostępne itp

4) rola taty podczas porodu. Położna opowiadała jak po raz 1 tatusiów wypuścili na porodówkę, kiedy do szpitala, żeby nie informować od razu rodziny tylko po porodzie bo będą dzwonić czy już po, żeby nie zmuszać do przecinania pępowiny, że najlepiej tata kąpie dziecko i żeby go dopuszczać, a nie że sama najlepiej przewinę, ubiorę itd

5) ochrona karmienia piersią. To krótka filmowa reklama butelki Canpol

6) bankowanie krwi pępowinowej. ten sam film co wszędzie

7) żywienie kobiet ciężarnych. Dietetyczka mówiła jak komponować posiłki, dużo warzyw, białka, posiłki co 2 max 4h

8) uwarunkowanie rozwoju mowy. lekarz się wypowiadała, że smoczki max do roku, żeby potem mówić do dzieci poprawną polszczyzną i nie zasłaniać ust, żeby mogło nas naśladować

9) poród domowy. 2 położne, na całe województwo max 11 takich porodów, że się surowo wybiera kandydatów i że czasami i tak kończy się w szpitalu

10) losowanie nagród. Książki, płyta z muzyką dla dzieci, bon do szkoły rodzenia, bon na porady laktacyjne, bon na sesję ciążową, kosmetyki. Nic nie wygrałam jak zwykle
Sporo tego było... Widzę, że aktywne te zajęcia

A co do mąki ziemniaczanej to popieram, jak moja córka miała brzydką dupe to właśnie mąka ziemniaczana jej szybko wyleczyła zaczerwienienia.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 20:48   #3738
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ja poszłam do fryzjera niby końcówki pociąć a cos nam z fryzjerka strzeliło do głowy i orznelam sie na krótko ale o matko jakoś tak od razu świeżo i młodziej sie czuje, chyba jednak mnie przytłaczały te długie włosy troche

Jak na złość jeszcze pokończyły mi sie prawie wszystkie kosmetyki z kolorowki, wydałam dzisiaj miliardy....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 20:51   #3739
bianca30
Raczkowanie

Hej.
Witam nowe Mamusie Sierpnióweczki.

Jak Was czytam, to Wy już tyle rzeczy macie dla maluszków, robicie pokoje, składacie szafy. A ja nic nic nic. Parę rzeczy na strychu u teściów po małym szwagierki i ewentualnie gondolę na pierwsze miesiące jeśli się zdecydujemy. Sama nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy. Raz, że się boję i mam jeszcze jakiś taki hamulec w sobie żeby za wcześnie nie kupować. Dwa - bo jeszcze momentami czuję, jakby mnie ten cały matrix dzieciowy nie dotyczył.
No i po trzecie - nie chce mi się łazić po sklepach, wybierać. Ja to jestem bardzo niezdecydowana. Nie znoszę zakupów jak nie wiem co mam kupić. Może po poznaniu płci będzie mi łatwiej. Poza tym przeraża mnie ilość tego wszystkiego, co trzeba będzie zakupić dla maluszka. Zwariuję! Jak zwykle zostawię wszystko na ostatnią godzinę, a czas tak szybko zasuwa. Równo 3 mies temu dowiedziałam się, ze jestem w ciąży.
Piszecie też jak długo czeka się na kasę z ZUS-u a często gęsto jeszcze i pracodawca nie chce za te pierwsze 33 dni zapłacić. Co za chory system. Gdybyśmy faktycznie były samotnymi matkami to ja nie wiem za co by przyszło żyć przez ten czas?

Dziewczyny, miałam dzisiaj okropny sen. Byłam na USG, wszystko fajnie, dzidzia brykała i kręciła się w kółko na monitorze. A nagle kobieta robiąca usg pokazuje mi plamkę w główce dziecka i mówi, że maluch ma "wadę mózgu". Ja się pytam czy to się wchłonie, a ona do mnie, że to nieodwracalne. Popędziłam z płaczem do mamy mówiąc jej, ze ja nie dam rady z takim dzieckiem, że dlaczego ja itp. I szłam płacząc żeby powiedzieć o tym mężowi, i w tym momencie się obudziłam zalana łzami. Mąż się przestraszył co się stało bo ponoć chwilę łkałam przez sen. Dobrze, że chociaż był akurat w domu i mógł mnie uspokoić. Sama w środku nocy po takim śnie chyba bym zwariowała. Zbliża się połówkowe USG, a ponadto znowu problemy zdrowotne w rodzinie i chyba zaczynam świrować.

CC dobrze, że lekarz Cię uspokoił. Wszystko będzie dobrze z Twoim maleństwem, zobaczysz.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 20:52   #3740
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja poszłam do fryzjera niby końcówki pociąć a cos nam z fryzjerka strzeliło do głowy i orznelam sie na krótko ale o matko jakoś tak od razu świeżo i młodziej sie czuje, chyba jednak mnie przytłaczały te długie włosy troche

Jak na złość jeszcze pokończyły mi sie prawie wszystkie kosmetyki z kolorowki, wydałam dzisiaj miliardy....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W nowej fryzurze wyglądasz bardzo ładne. Rzeczywiście tak jakoś lekko i świeżo. Co Tż na nowy Look?

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 21:01   #3741
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Mój TŻ chce żebym kupiła sobie jakaś kurtkę czy płaszcz żeby zapiąć czy tam zawiązać zeby brzuszek nie zmarzł. Ja to bym w skajce pomykała albo w skórze bez zapinania ale on sie upiera żeby brzuch byl.zakryty i zeby nie zmarzł. Tak to z nim jest... Tylko problemy stwarza

Wysłane za pomocą mTalk
To pod kurtkę grubszy sweter żeby brzuszek nie marzl i można w rozpietej śmigać. Nie opłaca się kurtki na miesiąc kupować
Cytat:

Super że wszystko ok!

Ja dopiero dobilam do mieszkania, z koleżanką nie mogliśmy się godzinę pod blokiem rozstać. Dostałam od niej skarpetki dla maluszka a sama kupiłam w pepco body, body+polspiochy i pajaca. Jutro Wam fotki mogę zrobić
Stary 2017-03-30, 21:06   #3742
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
W nowej fryzurze wyglądasz bardzo ładne. Rzeczywiście tak jakoś lekko i świeżo. Co Tż na nowy Look?

On za bardzo nie zwraca uwagi na takie rzeczy, mowi ze to mi ma sie podobać Dzięki

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 21:10   #3743
Paulinka976
Przyczajenie

bianca30 - ja też nic jeszcze nie mam i na razie nie planuję, wolę poczekać jeszcze troszkę, tak do 30 tygodnia chociaż, a wtedy zaszaleję z zakupami
Paulinka976 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 21:29   #3744
gunis
Rozeznanie

Jutro mamy jechać z mężem na zakupy. Miałam zrobić listę, część już świątecznych (to, co można kupić wcześniej, żeby później zostało już tylko to, co trzeba kupić na koncu). Ale przerasta mnie myślenie.
Najchętniej jajko bym ugotowała i nara. Nie mam natchnienia

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 21:32   #3745
Hanala
Zadomowienie

Dziewczyny, ma moze ktoras z was Fiata Croma? Przymierzam sie do zakupu za moja micre.
1490905915747.jpg

Stary 2017-03-30, 21:34   #3746
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
On za bardzo nie zwraca uwagi na takie rzeczy, mowi ze to mi ma sie podobać Dzięki
to prawie jak mój, marudzi tylko jak mu się nie podoba, a reszta - "to tobie ma być dobrze"

Głowa mnie zaczęła boleć i idę spać. Zauważyłam, że jak za krótko śpię (wstaję szybciej), albo mam słabą noc, to mi właśnie wtedy siada wzrok i boli głowa. :/
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-30, 21:53   #3747
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Jutro mamy jechać z mężem na zakupy. Miałam zrobić listę, część już świątecznych (to, co można kupić wcześniej, żeby później zostało już tylko to, co trzeba kupić na koncu). Ale przerasta mnie myślenie.
Najchętniej jajko bym ugotowała i nara. Nie mam natchnienia

rozumiem, nie lubię dużych zakupów, robienia list i ogarniania tego wszystkiego. Na szczęście spędzamy święta u rodziców to mnie ominie w tym roku
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-30, 22:27   #3748
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
rozumiem, nie lubię dużych zakupów, robienia list i ogarniania tego wszystkiego. Na szczęście spędzamy święta u rodziców to mnie ominie w tym roku
My pewnie bedziemy montować kuchnie i łazienkę i tak o to ominie nas te piekielne swietowanie.

Stary 2017-03-30, 23:33   #3749
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Przynajmniej im się nie nudzi

Nie mamy i dlatego to się tak ciągnie

Dużo wcześniej zamówiliśmy cały system mebli do pokoju dziecięcego i teraz mąż jak ma czas to systematycznie coś składa. Jak złoży komodę, to mu zostanie duża szafa i łóżeczko do złożenia. Musimy jeszcze dokupić fotel i firankę

Salon już prawie gotowy. Musimy tylko skompletować zdjęcia do multiramy i ją zawiesić. Za tydzień dotrą poduszki ozdobne do narożnika i to będzie wszystko.

Z dużych misji została nam jeszcze kuchnia do ogarnięcia - musimy przeorganizować się w szafkach

Chcemy teraz to wszystko odhaczyć, żeby mieć na kilka lat spokój, bo wiadomo, że przy dziecku trudniej się zorganizować

Ale i tak już większość za Wami!

Uff, przede mną cała batalia. Na pierwszy ogień wstawienie drzwi do pokoju dziecięcego i łazienki. Później łóżeczko, fotel do karmienia, szafka ścienna (nad boczną ścianką łóżeczka, przy przewijaku, na różne kosmetyki i inne pierdoły) i regał (docelowo na książki i zabawki dziecka - pewnie zwykły Billy z IKEA, ale trzeba po niego pojechać).

Powinnam teoretycznie odmalować mieszkanie i wyremontować łazienkę (miałam w planach meble i lustro na wymiar do łazienki), ale chyba sobie daruję z powodów organizacyjnych i finansowych.

Łóżko z naszej sypialni, która będzie pokojem dziecięcym, będę musiała przerzucić do salonu i jakoś to zaaranżować, żeby po ludzku wyglądało, a jest to niezły bydlak (200 x 220 m) Nie chcę z niego rezygnować, bo lubię wielkie łóżka z dobrymi materacami. Na szczęście salon mamy duży, więc może coś wymyślę Odgrodzę regałem dwustronnym kącik sypialny czy coś w tym guście. Zobaczymy
Stary 2017-03-31, 04:19   #3750
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
To podobnie jak mój. Jak pytam jak wyglądam? To pyta a jak się czujesz dobrze? Jak mówię że tak to odpowiada ze to najważniejsze, a wyglądam dobrze

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości