|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Wzięłam do szkoły, ale zdążyłam zjeść. Potem jak już mówiłam nie miałam zbytnio czasu, aczkolwiek z reguły jem w miarę regularnie tzn. obiad jak wracam do domu, a jak nie to idziemy z koleżankami na lody czy coś. Dzisiaj akurat tak wyszło, ale uwazam to moze nie za sukces, ale w pewnej mierze, za przelamanie, bo kiedys pilnowalam por posilkow, a teraz co prawda wyszlo tak ze mniej zjadlam, ale nie przejmowalam sie dzis kcal. Jak wrocilam to zjadlam normalny, nawet troche wiekszy obiad, a kiedys bym zjadla "cos lekkiego" zeby mi sie nie odlozylo po takim czasie nie jedzenia itp. Ale to pogmatwane
Jutro mam wiecej czasu to postaram sie lepiej
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jadłam wcześniej ok 800kcal, potem zwiększyłam na 1200 a teraz na 1600-1700 i nie chcę być "kulką"
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuję a ostatnio właśnie stwierdziłam że mam krótkie nogi. jednak chyba dużo pracy przede mną![]() Madlen jej to na prawdę cudownie motywujące, to co piszesz! Pamiętam jak bodajże na NCJ mówiłaś, że rzucasz to wszystko, to martwienie się o jedzenie. To na prawdę godne podziwu, że Ci się udało. gratuluje! ja też mam nadzieje, że kiedyś mi się to uda... Hypnotic a ja nadal Twoich zdjęć nie mam ![]() Po dzisiejszej wizycie u Pani psycholog trochę lepiej. Znowu mówiła mi o strasznych konsekwencjach tego jeśli nie przytyje. Że czeka mnie leczenie kliniczne, że liczy się każdy tydzień, że im szybciej dostanę miesiączke tym lepiej dla mojego organizmu, bo mniej szkód się wyrządzi. To, że źle sypiam, mam okropne huśtawki nastrojów, to wszystko przejdzie jeśli przytyje... Więc będę się starać. Ale z kolei chcę zacząć ćwiczyć, aby ładnie wyglądać i przynajmniej dobrze się czuć planuje biegać rano (teraz tylko problem czy zjeść coś przed czy nie? wiem, że funky biega, może mi coś poradzi? ), wrócić do 8 minute abs i może dorzucić legs. no i hula-hop.Bo przyznam, że świadomość tego, że tyje zniechęciła mnie do czegokolwiek.. Najgorsze jest to, że psycholog nie może zacząć ze mna tak jakby terapii z prawdziwego zdarzenia dopóki nie przytyje, dopóki nie pojawi się okres. Bo teraz jestem "nieustabilizowana emocjonalnie i hormonalnie". no.. to tyle co u mnie ![]() Idę na kolacje, pozdrawiam
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
ja w sumie sie nie udzielam ale jesli moge, to tez chetnie zobacze wasze slicne buźki
wiec mój mail sylwiorek3@o2.plbylam dzisiaj u pani psycholog i powiem wam, że troszke humor mi sie poprawil, bo do tej pory chodzilam ciagle zalamana, te ciagle huśtawki nastrojów wyplakalam sie i naprawde to pomaga.
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiesz o tym psycholog?
|
|
|
#3846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
174 cmCytat:
dziękuję nie wiem ile chcę przytyć, ale chyba musze osiągnąć min przy moim wzroście - czyli 56 kg , żeby wrocil okres, ale nie wiem jak to będzie, wiem że to głupie ale świadomość że już przytyłam jakoś mnie przystopowala nie jest to takie P jak dawniej nie mam pojęcia co sie ze mną dzieje, taki starch sie pojawil że nie będę umiała przerwać tego tycia i tak będzie już zawsze.Cytat:
Cytat:
Moje nogi![]() Cytat:
Zoosiu - dostałam fotki, chudzinka z Ciebie że szok, tak myślalam że wczoraj wyolbrzymiasz![]() Biegam od niedawna, częściej wieczorem niż rano , ale jak już rano to jem małą kromeczkę z homo i poolędwica i zaraz idę biegać, potem jem porządne śniadanie i zaczynam zdrowo dzionek
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od siebie mogę powiedzieć Ci tylko jedno: P jest Ci stanowczo potrzebne, bo... wyglądasz strasznie, strasznie, strasznie. Chudo.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
funky87: Ja Ci dam grube łydki
wiesz ja mysle ze do 56 to minium chociaz nie bylabym pewna ze wtedy okres wroci. Ja waze 57 przy 171 i jakos okres nie wraca. Wiem ze musze poczekac ale to troche dziwne czekanie jest. I Ty nie miej oporow przed dalszym tyciem.Naprawde jest Ci to potrzebne. Na Twoim miejscu poszłabym teraz do kuchni i zrobila kromki grubo posmarowane masłemzooosia: jak zaczniej cwiczyc to Madlen898: Podziwiam Cie kochana zmiana nie do poznania Tez chce tak
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie martw się, myślę, że jak przytyjesz wystarczająco, to spokojnie bez problemów przejdziesz na U. Nie ma możliwości żebyś wtedy jeszcze tyła A łydek nie masz grubych Masz chudziuteńkie Kochana, chudziuteńkie. Nie stopuj, tylko pracuj dalej. Wierzę w Ciebie ![]() ps. dostałaś zdjęcia? (kurczę, coś miałam dzisiaj problemy z pocztą) |
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie. Zosiu, Ty chyba chcesz się dalej redukować
pogadaj o tym z psychologiem Funky tak jak mówi Baby. nie ma dolnej granicy wagi, przy której okres jest. Ja mając 47kg przy 166 miałam, potem 48 - nie miałam, potem 45 - dalej nie miałam... i teraz, nie wiem czemu, znów nie mam. to zależy od tkanki tłuszczowej jak i od stresu, wysypiania się, aktywności fizycznej itp. ...masło to podstawa gwarantuję Ci, że będziesz wyglądać bosko z plus kilka kg! (choc dlugo nic nie bedzie widac tak, jak tych 4 kg)
|
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mi sie dostało Dziewczynki kochane, nogi to jest mój największy i odwieczny kompleks , nawet z przed ED i jakos ciężko mi uwierzyć w to że może w nich być coś ładnego i chudego![]() Nie wiem dokąłdnie do jakiej wagi musze przytyć żeby wrócił okres, gdyż nie bylam u gin, dopiero się wybieram , ale niestety z braku czasu jakos tak wychodzi że mi nie po drodze. U mnie dochodzi jeszcze jeden problem , 4 lata temu miała powazne problemy gin i napewno na dodatkowych kg sie nie skonczy i pewnie będę musiala btac hormony
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, może będzie dobrze na pewno! dostaniesz okres, nie martw się na zapas. nie stresuj się nim, bo stres też hamuje powrót miesiączki
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę że przytycie paru kg nie gwarantuje powrotu okresu, wiem że aby tak było trzeba mieć odpowiedni poziom tkanki tłuszczowej, gdyż tylko tam powstają hormony odpowiedzialne za okres, a ja właśnie nad ta tkanka pracuję, a opory swoją droga, myslę że z każdą kolejna sesją będzie lepiej, ![]()
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok, idę się biologii pouczyć, bo mnie tu, Wstrętne Baby zagadujecie ![]() dobranoc i miłego dnia! Garden, pamiętaj o zdjęciach!
|
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi chodziło tylko o metabolizm.Cytat:
![]() ![]() Ale zasuwacie
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
eh. Jakoś smutno mi się zrobiło. Chciałabym już żeby było po wszystkim. Nie myśleć o tym wszystkim i nie przejmować się już. Dzisiaj jeśli chodzi o jedzenie wszystko wyszło ładnie, ale tak czuję, że jutro nie będę pewnie miała za bardzo apetytu. Jestem teraz bardzo przeciążona nauką, do tego towarzyszy mi lenistwo, które doprowadza mnie do smutku- w efekcie czego uczę się mało. Brakuje mi mobilizacji, zaczynam widzieć siebie jakbym zaczęła tyć.
Cytat:
szczerze mówiąc sama mam biologię przed nosem ^^ Dziewczyny! Mówić która nie dostała zdjęć, bo coś mam nie tak z pocztą- spróbuję jeszcze raz z innego adresu. |
|
|
|
|
#3857 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki moge prosić o fotki: Garden,Funky,Zosia?
mój e-mail:nikki_rm@onet.eu |
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam, Garden! Masz bardzo ładną i figurę i ...ani grama tłuszczu
straszna chudzinka z Ciebie, ale fajna sylwetka. tylko obojczyki Ci bardzo wystają ![]() Garden, jak obliczyłaś podstawową pm ?
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PM obliczyłam z wzoru, który znajduje się tu- http://www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4180173.html (link chyba znalazłam w którymś, z wątków podwieszonych). |
|
|
|
|
#3860 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() może macie rację.. ale ostatnio zupełnie przestałam ćwiczyć, żadnej aktywności poza lekcjami wf, a to chyba jest mi potrzebne żeby lepiej się czuć. poza tym wolę mięśnie niż tłuszcz. Chyba powinnam poweidzieć psycholog, ale spotkanie mam dopiero w przyszlą środę. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() wyszło mi 1489 kcal, ale jak to... żadnej roli nie odgrywa tu aktywność fizyczna?
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
To jest to zupełnie
Cytat:
![]() Miło mieć świadomość, że Nie jestem sama
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
też cierpię na kompletny brak motywacji do nauki
patrzę na Siostrę - uczy się właśnie. a ja mówiłam, że już idę, a nadal tu jestem... ech. IDĘ SIĘ UCZYĆ. Dobranoc
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
i to co wyjdzie mnoży się przez 1, 1,2, 1,3 itd w zależności od aktywności?
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz nie mam sił, musze sie przelamac, by zapisac sie na wizyte, ale to takie trudne isc tam samej. Moze jakby mama mnie zapisala... Ale raz mi sie udalo pojsc, to drugi raz tez powinnam sie odwazyc. Dam sobie rade, jeszcze kilka dni. Dzisiaj od 5.30 do 19.30 zjadlam tylko 2 bułki i byłam z siebie dumna, ale potem zjadlam kolacje. To nie jest normalne zachowanie, dlatego pojde. I wiem niestety co to jest anoreksja i na czym polega, ale boje sie, bo inni nie wiedza, i ta pedagog tez byc moze nie wie. Ale z reszta co mnie to obchodzi, dam sobie jakos rade i pojde i powiem, ze jednak chce sie skontaktowac z psychologiem. Przez jakis czas chyba powinnam pobyc troche sama, bo nie chce sie juz nikomu zalic ani marudzic, bo musze byc twarda, a nie ciagle tylko narzekam.. Chociaz potrzebuje rozmowy, nawet tej wirtualnej. Pozdrawiam i ide, bo zaczynam gledzic, pa
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
![]() Od dawna Was podczytuję, wypada w końcu się objawić. Kiedyś pisałam już coś o sobie, ale było to w innym temacie, zanim powstało krzywe zwierciadło.Też mam ED, od jakiegoś roku. Najmniej ważyłam 50 kg przy ok. 171 cm. Udało mi się przytyć do 52. Lepiej wyglądam. Tymczasem w mojej głowie toczy się walka pomiędzy tym, co zdrowe, a tym co - wedle mojej chorej głowy - piękne. I boję się tego tycia.W zeszłym tygodniu dostałam okres po raz pierwszy od grudnia, acz nie jestem pewna, czy było to naturalne, czy też stanowiło odpowiedź na luteinę. Brałam ją przez parę dni i po odstawieniu po ok. 3 tygodniach wystąpiła miesiączka. Wydaje mi się, że to trochę długo. Może któraś z Was wie coś na ten temat? Wybieram się niedługo do ginekologa, toteż wszystkiego się dowiem, ale niecierpliwię się. Ponadto nie do końca wiadomo, czy u mnie wtórny brak miesiączki był wywołany odchudzaniem, ponieważ mam pewne zaburzenia hormonalne (nawiasem mówiąc utrudniające fizycznie tycie, które już i tak utrudnione jest psychicznie) i jakiś czas temu byłam z ich powodu w szpitalu na diagnostyce. Napatrzyłam się wówczas na różnych ludzi, których dotknęły różne choroby, sama też przerażona byłam tym, co podejrzewali u mnie lekarze i bardzo zapragnęłam wygrzebać się chociaż z tego bagna, w które sama się wpędziłam. Ale teraz wszystko wraca, czuję się za gruba, a ta chora część mnie wcale nie chce być płodną, zdrową osobą. :| Czytając ten wątek przekonałam się do wizyty u psychologa, teraz szukam kogoś. Serdecznie Was pozdrawiam i życzę, żeby Wam się udało uwolnić do końca.
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy luteina to coś podobnego do Lutenylu(to taki lek, który zażywam, na wywołanie i uregulowanie miesiączki)? U mnie zadziałał, gin przepisała mi i odpowiednio rozpisała kiedy mam brać, przez jaki czas(przypada zazwyczaj na około półtora tygodnia przed okresem). No i powoli wycofuję się z tego leku. Boję się trochę, że jak odstawię, to znowu pojawi się problem. Życzę szczerze powodzenia i pozdrawiam Bardzo dobrze, że szukasz pomocy psychologa
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
garden_d -
chudzinko kochana, super masz figurę ale brakuje mi tu paru kg i i wtedy będzie super super ![]() Zoosiu- Teraz jest dobrze , staram sie ze wszystkich sił by iść do przodu i sie nie cofać, a co najważniejsze nie zmarnować tego co już udało mi się osiągnąć, okres kiedyś na pewno wróci choć wiem że na to trzeba dużo więcej niż tylko silnej woli i garstki nnkt dziennie![]() Jesli chodzi o moje nogi , no cóż juz nic nie pisze, nigdy się nie wyleczę z tego kompleksu Mówisz że zaczynasz biegać, ale czy nie czasem po to by spalać kcal?? Mam nadzieję że skoro już się zdecydujesz to jednocześnie zaczniesz więcej jeść![]() hogatk@ już wysyłam
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Jutro mam wiecej czasu to postaram sie lepiej

jadłam wcześniej ok 800kcal, potem zwiększyłam na 1200 a teraz na 1600-1700 i nie chcę być "kulką"
dziekuję
a ostatnio właśnie stwierdziłam że mam krótkie nogi. jednak chyba dużo pracy przede mną

174 cm
moje nogi

Masz chudziuteńkie Kochana, chudziuteńkie. Nie stopuj, tylko pracuj dalej. Wierzę w Ciebie
to zależy od tkanki tłuszczowej jak i od stresu, wysypiania się, aktywności fizycznej itp. ...