![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Primavera dobrze, ze napisałas o Tym Linomagu
![]() ![]() Teraz smarowałam Nive Sensitive czy jakos tak i mi sie smyk opalił na buzi ![]() ![]() aha tak btw stosowania kremów one zmniejszają wytwarzanie D3 takze nie warto maziac nimi dzieci non stop ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-04-15 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
A to moja Oliwka
#3513 |
Raczkowanie
|
tulis a wiec tak ok 3-4 rano 150 ml mleka potem ok 9.00 120 ml mleka ok 12.00 zupka ok 14-15 mleko zageszczone ,ok 16-17 deserek ,ok 17-18 120 ml mleka,20.00 150 ml kaszki,no i 23.30 150ml mleka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie. Duzo juz twoj synek zjada dodatkowych produktow,pozazdroscic. Pozdrawiam
#3515 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale tu cisza ![]() ![]() Łukaszek waży 6 kg - chyba troche mało.... Kurcze no nie wiem czy źle go karmię czy co?...5 razy po 150 ml i w nocy cycuś i czasem w dzień też... Za mało mu daje czy jak?... Na oczko mamy kropelki dwa - trzy dni i przejdzie ![]() ![]() Basiu niestety nie wiem jak z tymi kaszkami bo my jeszcze nie wprowadzamy - póki co nawet soczki nie przechodzą... ![]() No i podobno zęby nam idą - tak stwierdziła lekarka no zobaczymy póki co piąstka w akcji ![]()
#3516 |
Zakorzenienie
|
Sławko nie wydaje mi sie by twoje malensto malo wazylo... tak mi sie zdaje. Łucja obecnie bedzie miala gdzies 6,5kg, ale dokladnej wagi nie znam... a jest starsza od Łukaszka
![]() no moja mala dzisiaj zjadla ladnie ponad pol sloiczka jabluszka, wcinala ze szok, juz wczesniej byla na jabluszko przygotowywana, powoli wprowadzane, dzisiaj pierwsza tak duza ilosc, wczesniej kiedys zjadla 1/3 - najwieksza poprzednio. Ale dzisiaj jak po 1/3 chcialam dac spokoj, to co... dziecko mi buzie otwieralo, jak lyzeczke widzialo to jak hipnoza, wodzila za nia wzrokiem jak glupia,a jak sie zorientowala ze nie mam zamiaru jej dac,to placz... pakuje jablko na lyzke, jeszcze nawet w jej strone nie ide... a ona usmiech i buzie otwiera... no i dzisiaj kupilam kaszki na dobranoc,te w sloiczkach z hippa, ale jeszcze poczekam troche nim sprobuje... tak z tydzien, moze dwa... i wogole moje malenstwo juz slodko spi ![]() no i ze spacerku przegonil nas dzisiaj wiosenny deszczyk, ale potem mala na balkonie dolezala |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie tez je jabuszko daje mu duzy kawał na dziaselka do lizania i bardzo mu sie to podoba ![]() Na spacerku kolezanki ze starszymi dziecmi bardzo sie dziwily ze nie daje mu np slodyczy namawialy zebym dala mu choc do polizania ptasiego mleczka a potem wciskaly mu w lapki paluszka z sezamem ![]() ![]() W kazdym razie synciowi nic nie jest wiec chyba nie mam sie czym martwic ale na ptasie mleczko to Hubert jeszcze sobie poczeka ![]()
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
agi_kn
wiesz co to nie tak duzo je Hubiś mleka... moja tez wczesniak, miesiac wczesniej sie urodzila... a teraz praktycznie przez dzien je po 150, a nieraz i 180 jak dluzej nie je... dzisiaj np ostatnio posilek jadla o 14:30, a kolejny dopiero po 19 i zjadla 180 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Rozeznanie
|
Hubcio zjada 120 ale czesto po 2,3 godz. Nie chce zjadac wiecej i rzadziej no trudno taki jego urok
![]() Tez zaczelam od marchewki i jabuszka ale zaraz po tym jadl wszystko stage 1 a tu nie ma jednoskladnikowych sloiczkow tylko minimum 2. Ostatnio stalam przy polce chyba z 30 min i zastanawialm sie czy wziasc Hubertowi marchewke z kukurydza jakos kukrydza nie wydaje mi sie dobrym skladnikiem dla malego dziecka, ale tak tu jest. Huberta ulubionym deserkiem jest jabko z gruszka gdzie gruszka tez wydaje mi sie troche dziwnym owocem dla takiego malego dziecka. ![]()
#3520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj kupilam Łucji do zageszczania kleik kukurydziany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Raczkowanie
|
basienkaww pytasz o wprowadzanie warzyw i inyych prostych rzeczy,a czy to nie Ty pisałas jakis miesiac temu ze dajesz swojmu dziecku zurek i zupe ogorkowa?
#3523 |
Zakorzenienie
|
tak to ja pisalam... ale to byly minimalne ilosci na lyzeczce...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, chyba ze Małgosia będzie opalała pupę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uff, miałam dziś przez godzinę taniec brzucha - jutro chyba będę tego żałować ![]() Coś jeszcze miałam pisać, ale zapomniałam... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ty nie karmisz Lucji na śpika o 24 chyba jak wczesniej pisalas??
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
primavera:
ale słodkości z tego twojego Huberta... jezu jak ten czas leci... czy tylko mi tak... wogole jaki ciemniutki ten twoj synuś agi_kn: juz jej nie podaje w nocy jedzonka, z tego wzgledu ze mi gorzej spi niz jak dostanie jedzneie o 20... lepiej spi jak zje wczesniej... nie wiem od czego to zalezy... a co do sloiczkow no to teraz mam 3 jabluszka... po tym, jak mi sie skoncza, to chyba wprowadze tą kaszkę w malenkiej ilosci, odczekam co i jak... no i potem dwa sloiczki na nią czekaja... a potem pomysle nad dwoma skladnikami chyba... zobaczymy zreszta jak to bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Robiłam mu zdjęcia do dowodu - na większości ma takie miny,że tylko boki zrywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Raczkowanie
|
agi_kn mój mały tez w dzien wiecej niz 120 ml nie wypije 150 to tylko na spiocha na albo z kaszka dzis tez nie miał apetytu i pił po 100 ml!
miłej nocy mamuski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7242970]Agi_kn: jesli chodzi o stage1 to nie wiem, czy zwrocilas uwage na to, ze on tez jest podzielony na: od 4-6 miesiaca i od 6 miesiaca
![]() Tzn ja zauwazylam ze stage 1 sa from 4 i 4-6 months onwards i nie widzialam raczej from 6 ![]() to co daje czytam dokladnie wiec nie sadze ze gdzies to przeoczylam. Szczegolnie zwracam uwage na sklad wiec takie fasolkowate ciezkostrawne daruje sobie moze one sa from 6 ![]() ![]() Moj synalek juz chrapie. dzies nie bede go karmic o 24 bo to po dluzej praktyce nie zdaje egzaminiu. Sam sie obudzi jak bedzie glodny ![]() Musze dzis popatrzec za wozkami spacerowymi bo na wyjazd musze miec lekki fajnie skladany no i oczywiscie wygodny fajnie by bylo zeby cena nie razila w oczy ![]()
#3530 |
Zakorzenienie
|
u mnie to samo z tym nocnym karmieniem, tzn przez sen... dwa pierwsze dni ladnie... bo spala dosc dlugo,ale teraz tragedia. Ostatnio jej nie dalam b utli i pospala do 6. Wiec stwierdzilam,ze nie ma sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Piszecie o jedzeniu... mój to przy Waszych maluchach niejadek... zaczęłam go dokarmiać mlekiem (teraz próbuje na nowo odzyskać pełną produkcję w piersiach, na razie pobudzam laktatorem elektrycznym wypozyczonym z przychodni) ale on zjada 100ml na jeden raz, jak zje 120 to jest święto... Nie podaje jeszcze nic dodatkowego, rano i wieczorem jest cyc a tak to mleko... Położna środowiskowa powiedziała, żebym zaczęła dawać kaszki, ale tutaj to takie bardziej kleiki, a zapomniałam kupić kaszkę w PL ![]() ![]() Czy moge sama zrobic marchewkę? Ugotować i rozgnieśc widelcem, dodac masełka trochę... jak myslicie? A może Wy same robicie marchewke a ja wielka paniusia po marketach szukam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Raczkowanie
|
wczoraj bylismy u kolezanki co ma syna młodszego od kubusia o 1.5 miesiaca nizej wklejam fotke i filmik mojego smieszka
![]() http://www.youtube.com/v/a75Ev-FVbeM |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
widziałyscie jaka pogoda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
Aniołku-śmieszek super !
![]() ja uwielbiam jak Zu się tak rechocze ![]() miłego spotkania kobiałki! róbcie duuużo fot ![]() u nas też pogoda kiepska ![]() a wczoraj to prawie lato ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Raczkowanie
|
primaveraja niestety nie bede, rozchorowoalam sie po chrzcinach teraz w niedziele. ;(((leje mi sie z nosa i chyba mam temeprature... a Tak chciałam dolaczyc.
bardzo żaluje tak mi smutno ze ach.. Zaraz ide do lekarza bo normalnie juz nie czuje nosa.. a glowa mi peka ze to chyba zatoki jednak..uuuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zakorzenienie
|
Kancia, celka - a wy?
Bo nie wiem, czy mam iść sie malować ![]() Wiecie co - pusta matka ze mnie ![]() Zrobiłam Hubertowi kaszkę - i jak wcinał to postanowiłam wyczyścić mu nosek, bo taki spokojny i się nie rusza. Zaciągam sie, zaciągam - a te gile jakieś takie dziwne, białe? I co się okazało - Hubert jadł, a ja mu kaszę nosem wyciągałam ![]() Biedne dziecko... W ogóle to u mnie całą noc lało, na ogrodzie to mam jezioro a nie trawę - i przez ten deszcz nie mogłam spać, od 5 jestem na nogach. A najgorsze, że wizaż nie działał ![]() Poza tym czuję się jak słonik - (zawsze to ładniej brzmi niż słoń ![]() ![]() Słodyczom mówię bleeee |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj prima aż sie spłakałam a Łukaszek patrzy co sie matce dzieje ![]() Teraz już spokojnie mogę Dzień dobry powiedzieć ![]() U nas też beznadziejna pogoda deszcz pada a mieliśmy z Łukaszkiem na zakupy iśc bo lodówka pusta... Wczoraj na obiad jadłam piernik bo nic nie ma i wygląda na to, że dziś też zjem piernik.... Kompletna załamka - zapomniałam sie pochwalić, że sie nam samochód zepsuł... Naprawa co najmniej 1800 zł... Skąd my kasę weźmiemy to nie wiem... A z milszych rzeczy to Łukaszek pierwszy raz sam wczoraj wieczorem zasnął w łóżeczku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.