|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Ja mam wrażenie, że u mnie brzuch też jest delikatnie niżej ale jest to mało zauważalne.
Szlag mnie trafi mam tak nabrzmiałe dziąsła :/ aż spać nie mogę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Obudziłam się na jedzenie
Ja też nie potrafię określić czy mi brzuch opadł ale nie mam go pod samymi cyckami, od kilku dni lepiej mi się oddycha ![]() Czy ktoś już pytał lekarza o stosowanie wiesiolka i malin do picia czy daje jakieś efekty czy pic na wodę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Talusia - płukanie chlorheksydyną polecam
![]() Camomiles - chyba mamaSmerfuni pisała, że jej gin te maliny polecił
|
|
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
CamomileS, mi gin polecil zdecydowanie liscie malin od przyszlego tygodnia. Na wiesiolka nic nie powiedzial, aczytalam, ze wlasnie on jest na rozwieranie szyjki, a liscie na efektywniejsze skurcze parte. U mnie parcie poszlo w mig, a rozwarcie sie zatrzymalo na 7cm wiec chyba jeszcze go dopytam i bede brac.
Decorail, tak Co do zapasow to ja uwielbiam zapasy dzieciowych i kuchennych rzeczy, natomiast wyrzucam wszystkie zagracajace ☠☠☠☠☠☠☠y, ozdoby, papiery itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Moja koleżanka ma termin na 5 kwietnia i miała stosować balonikowanie, ale jakaś infekcja jej się przyplątała. Lekarz prowadzący zalecił picie właśnie herbatkę z malin. Póki co efektów brak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#306 |
|
Konto usunięte
|
Hej
wstałam siku i juz nie moge spac :/Znowu miałam dziwne sny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#307 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7246441 2]Hej wstałam siku i juz nie moge spac :/Znowu miałam dziwne sny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jakie sny? Ja od trzech dni mam sny erotyczne 😂😂 już mi siły do siebie brak. Tęsknota od grudnia 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Dzień dobry
dzisiaj wcześniej się obudziłam. Wzięłam euthyrox i czekam aż mi krasnoludki śniadanko przygotują 😁I zaczęłam 36 tydzień, do porodu zostało... 34 dni 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie urodziłam w marcu!!! 😍😍 ten miesiąc będzie mój 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie przyspiesza terminu porodu tylko akcje porodowa Aplikacja mnie wlasnie uswiadomila, ze rodze za 30 dni! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaSmerfuni Czas edycji: 2017-04-01 o 07:33 |
|
|
|
|
#311 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tym razem nie erotyczne śniło mi sie ze gonił mnie koleś takim motorem jak ma Batman ale ten motor był zrobiony z wielkich koszy na śmieci i jak mnie złapał to biliśmy sie po głowach patelniami i ja miałam przewagę bo miałam ceramiczna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
A od kiedy można stosować te herbatki z liści malin i wiesiołka??
Na forum kwietniówek wypowiadaly się że to "pic na wodę" i nie pomaga. Spróbować nie zaszkodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7246457 7]Tym razem nie erotyczne
śniło mi sie ze gonił mnie koleś takim motorem jak ma Batman ale ten motor był zrobiony z wielkich koszy na śmieci i jak mnie złapał to biliśmy sie po głowach patelniami i ja miałam przewagę bo miałam ceramiczna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hahahaha ![]() Mi się chyba nic nie śni w tej ciąży a przynajnniej nie pamiętam. Witam z ranka małź wstał i jakoś już i ja spać nie mogę.Zniknę chyba na weekend, bo przyjeżdża koleżanka ze studiów, ale po weekendzie zamelduję się spowrotem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez misja0181 Czas edycji: 2017-04-01 o 08:46 |
|
|
|
#314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mohnka a jaki Ci termin z usg wychodzi? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez CamomileS Czas edycji: 2017-04-01 o 08:29 |
||
|
|
|
#315 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie urodziłam w marcu!!! 😍😍 ten miesiąc będzie mój 😀 [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7246457 7]Tym razem nie erotyczne śniło mi sie ze gonił mnie koleś takim motorem jak ma Batman ale ten motor był zrobiony z wielkich koszy na śmieci i jak mnie złapał to biliśmy sie po głowach patelniami i ja miałam przewagę bo miałam ceramiczna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hahaha ceramiczną 😂😂 no to faktycznie ultra moc 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Poza tym termin usg powinien mój prowadzący na początku sprawdzić teraz już chyba za późno? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Chyba tak, w sensie na pierwszych badaniach prenatalnych. Ja też mam liczone wg om ale ja tak nie do końca pamietalam kiedy była ostatnia om i wtedy coś trzeba zdecydować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zeby dzialalo to ponoc trzeba pic kilka tygodni i robic przerwy w piciu, zreszta nigdy nie wiadomo ile by trwal porod gdyby sie nie pilo wiec nie mozna chyba powiedziec, ze nie dziala. Ponoc po porodzie tez macica szybciej sie obkurcza. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
O MamaSmerfuni to Ty już się powoli szykujesz
A coś zaobserwowalas już u siebie? W sensie jakieś symptomy :P?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#319 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hahahaha no pewnie ![]() Dzis śniadanie na słodko - kanapki z nutella i dżemem malinowym i rumianek do tego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Effpe - padłam i leżę
|
|
|
|
#321 |
|
Konto usunięte
|
Ahahah tez nie wiem skąd mi sie to wzięło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Też jem dżem malinowy
|
|
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dzis na sniadanie byly racuchy z jablkiem i cynamonem, posypane pudrem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Piękny weekend się zapowiada My już po śniadaniu, ale jeszcze w łóżku, okno otwarte, ptaszki ćwierkają, słoneczko świeci... cudownie Aniu super, ze wszystko sie udało, a siostra pewnie zazdrosna, chociaż powinna sie cieszyć razem z Tobą, a nie zazdrościć, czasem nie rozumiem ludzi, ale nie przejmuj się ![]() Cytat:
Teraz jest taka napuchnięta jakby, bardziej niż w trakcie okresu.Mnie brzuch na pewno jeszcze nie opadł, bo nadal mam duszności. Jedynie na świeżym powietrzu mi się dobrze oddycha, a tak to umieram. Teraz to okna są pootwierane, ale w zimę, to czasem w środku nocy otwierałam szeroko okno, bo myślałam, że się uduszę. A w domu mam temp 21stopni, więc jest ok. Achh... w ogóle dziś zaczynamy 35tydz
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
nasz kocur nie dał mi dzis pospać, od 7 wieczne zachcianki i jęki a teraz wygrzewa wibrysy na balkonie Witam sie z kawą i takim pięknym wielkanocnym pączusiem z biedry ![]() Vikunia ja tez podziwiam jadłospisy dziewczyn, mnie do takich ciezkich rzeczy w ogole nie ciagnie, po fastfoodach czuje sie zle a najbardziej to mi wchodza ostatnio kolorowe kanapki ![]() Milego dnia Dziewczyny, szykuje sie słoneczny weekend
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba nie mam żadnych skurczy - albo mi twardnieje brzuch albo pobolewa okresowo. Ale nie nazwałbym tego skurczami
|
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Mnie od jakiegoś czasu boli, jak śpię. Tzn jak się położę na prawą stronę, lewa chyba mi obumarła, bo cały czas na niej leżę, a na plecach sie duszę... Ja już nie wiem, jak mam spać ;]
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Margolcia - nocami też mam masę bliżej nieokreślonych dolegliwości w zależności od pozycji
ciąża taka piękna
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie budze codziennie rano z serdelkami zamiast palców i bardzo ścierpniętymi dłońmi, zdaniem ginki to macica uciska na kręgosłup i to "normalne" na tym etapie ciąży
Aplikacja straszy ze rodze za 49 dni! a dopiero co było ich 100!
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze mówiłam, że chcę mieć 3-4 dzieci, dużą rodzinę, ale nie wiem, naprawdę muszę to przemyśleć, a największa weryfikacja tych myśli odbędzie sie po porodzie, jak go przeżyję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

i potem znów
od nowa..
ale już trochę lepiej. 

ja jutro kończę 36.

nasz kocur nie dał mi dzis pospać, od 7 wieczne zachcianki i jęki a teraz wygrzewa wibrysy na balkonie 
ciąża taka piękna
Aplikacja straszy ze rodze za 49 dni!
a dopiero co było ich 100!