![]() |
#91 |
hakuna matata
|
Dot.: Ludzie ze znaczną nadwagą
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Staram sie jesc mieso raczej ze sklepu miesnego, choc i tam jakosc nie jest jakas super, a gdy pieniadze pozwalaja choc niezbyt czesto, bo naprawde wychodzi drogo jem mieso z takiego ekologicznego sklepu. Ryb z puszek nie jem. Ryby lubie srednio, ale lubie z nich dorsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72477497]ani ja ani mój partner nie nadajemy się do związku. Ja żłopię wino a on wcina czekoladę. Oboje stronimy od sportu ....
Dobrze że trafiliśmy na siebie. Nie zmarnujemy życia komuś IDEALNEMU.[/QUOTE] Dziewczyny, z tym sportem to też tak nie do końca. 3x30x130 jeszcze ujdzie, ale jak któraś lubi coś konkretniejszego też trzeba się zastanowić nad sobą, uchowaj jeszcze jakieś sporty ekstremalne... Basen dwa razy w tygodniu - ok, ale jak się którejś zachciewa maratonów, to nie wiem, czy taka osoba faktycznie się nadaje do związku... |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najzdrowsze to jest chyba unikanie stresu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To chyba jakiś mit jest że w związku to same ideały są. Piękni, młodzi, szczupli bez nałogów i bez widocznych niedoskonałości. I te grubasy (przepraszam Autorko) nigdy nikogo nie znajdą. Jak wyjdę na ulicę to widzę normanych ludzi - chudych, szczupłych, tęgich, ładnych, brzydkich - no i często obrączki mają.... Każdy ma szanse żeby sobie ułożyc życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Byłam w chudszych czasach kilka razy. Nigdy nie byłam jakaś mega szczupła, ale teraz to już przesada.
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72477902]nażłopałabym się whisky za 1000 zł. Jeszcze takiej nie piłam
![]() To chyba jakiś mit jest że w związku to same ideały są. Piękni, młodzi, szczupli bez nałogów i bez widocznych niedoskonałości. I te grubasy (przepraszam Autorko) nigdy nikogo nie znajdą. Jak wyjdę na ulicę to widzę normanych ludzi - chudych, szczupłych, tęgich, ładnych, brzydkich - no i często obrączki mają.... Każdy ma szanse żeby sobie ułożyc życie.[/QUOTE] Ja tez nie pilam, tak tylko chcialam podac jakis burzuazyjny przyklad, bo niektorym sie wydaje, ze jak alkohol jest drogi i nie jest wodka to jest zdrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72477947]Wampiry i zombiaki
![]() Wampiry bez świeżej krwi chorują ![]() Internet, fora i spotkania forumowe, studia, znajomy znajomej (mam na myśli również źródła randek i spotkań)
#102 |
wańka wstańka
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72477902]nażłopałabym się whisky za 1000 zł. Jeszcze takiej nie piłam
![]() To chyba jakiś mit jest że w związku to same ideały są. Piękni, młodzi, szczupli bez nałogów i bez widocznych niedoskonałości. I te grubasy (przepraszam Autorko) nigdy nikogo nie znajdą. Jak wyjdę na ulicę to widzę normanych ludzi - chudych, szczupłych, tęgich, ładnych, brzydkich - no i często obrączki mają.... Każdy ma szanse żeby sobie ułożyc życie.[/QUOTE] Coś w tym jest. Znam wiele osób w związkach i jakby na nich spojrzeć lub na ich partnerów, to nie tylko wielu odbiega od ideałów (w końcu jesteśmy ludźmi ![]() Swój swojego zawsze znajdzie, tylko faktycznie problemem bywa kwestia gdzie i jak.
#103 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Osoba, która tak na pierwszy rzut oka zdrowo wygląda i zdrowo się odżywia i zachowuje bo je dużo warzyw, nie je śmieciowego jedzenia, uprawia sport może tak samo zachorować i być ciężarem dla społeczeństwa jak ten grubas wpierniczający domowe pączki i schabowe.
A nawet wcześniej niż on. Bo szybciej dopadnie ją rak z powodu nadmiaru pestycydów w tych warzywach. Podobnie jak inną szczupłą osobę, która stosuje w żywieniu słodziki, pije napoje 0% kcal aby nie przytyć. Nie ma na to reguły. Sportowcy też chorują, doznają urazów, złamań, trzeba ich leczyć na koszt podatnika. Są też choroby genetyczne ujawniające się z czasem nawet u szczupłych, jedzących ekologiczne produkty, uprawiających bezpieczny sport. O alkoholu i innych używkach już było. Jednak krzywo patrzy się jedynie na grubasa bo jest widoczny bardziej, zajmuje więcej miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że osoba z nadwagą (dużą, małą) może znaleźć partnera, dodatkowo atrakcyjnego w powszechnej opinii. To samo tyczy się osób z niedowagą, idealną sylwetką, problemami zdrowotnymi, brakiem kończyn, brakiem wykształcenia, brakiem dachu nad głową.
Ludzie mają różne preferencje co do wyboru partnera. Miałem doświadczenie z dziewczyną z dużą nadwagą i dzięki temu wiem, że nigdy więcej nie "wpakuje się" w taki związek. Nie pociąga mnie to, jest to nieestetyczne. Może i są duże pośladki czy piersi, ale należy pamiętać, że i brzuch jest proporcjonalnie duży. Dodatkowo skóra i zapach takiej osoby też są specyficzne. Autorka musi liczyć się z tym, że jeśli nie dba o swój wygląd (ciało), to tak samo jej potencjalny partner może wysuwać te same argumenty i również o siebie nie dbać. PS. W dużych piersiach i pośladkach u otyłych nie ma nic nadzwyczajnego, po prostu więcej tkanki tłuszczowej i skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i co z tymi spotkaniami? Fajni byli czy spojrzeli i wycedzili przez zęby że"mogłabyś schudnąć"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Rozmawiałes kiedyś z facetami którym podobają się duże kobiety? - co im się w nich podoba i dlaczego?
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-04-01 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72479077]wampir to nie problem, ukąsi trochę wyssie, i zostawi przy życiu, może pracować w nocy... A zombiak od razu całą nogę zeżre....
No i co z tymi spotkaniami? Fajni byli czy spojrzeli i wycedzili przez zęby że"mogłabyś schudnąć"?[/QUOTE] Różnie. Ale sporo było takich, co mówili o schudnięciu i też byli tacy, co komentowali niedoskonałości u innych (a jeszcze nie widzieli moich i od razu zwiałam). Piszę tylko o kwestiach związanych z wyglądem. Bo inne rzeczy też się zdarzały (np. ja się okazałam porąbana albo mnie coś nie pasowało i zrezygnowałam). Dobra, zapytam wprost. Nie raz widzę na ulicy kogoś mega otyłego, niezbyt dobrze ubranego (niedopasowane, uwydatniane tego, czego nie powinno być), włosy przetłuszczone. I obrączka na palcu plus obok partner klejący się. Ja nie rozumiem, jak będąc w takim stanie się można przy kimś rozebrać... i tak do siebie podchodzę (pomijając to, że ja mam włosy zadbane i nie pokazuję wszystkim jak wyglądam - właściwie to nikt mi nie daje na oko tyle kg ile rzeczywiście mam).
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-04-01 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Weź się za siebie dla własnego zdrowia. Nie dla faceta czy koleżanek. Nie chodzi o to żeby być patykiem, ale żeby ważyć normalnie, powiedzmy 60 kg przy wzroście 165, nie jesteś chudzinką ale nie zagraża to twojemu zdrowiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zgodzę się z Tobą. W pierwszej części masz rację, jednakże każde społeczeństwo ma tendencje do oceniania innych i szukania u kogoś wad. Niezależnie, czy to osoba otyła czy z niedowagą. Wątek nie dotyczy chorób, porównywania która grupa jest bardziej podatna na dane choroby. Mam wrażenie, że osoby, które odwołują się do szczupłych osób, które bronią otyłości, same są otyłe. Przecież tutaj nikt nie wyzywa nikogo od "spasionych świń" itp. Ale problemy trzeba nazywać po imieniu, nadwaga, każda, to stan niepożądany. Jeśli ktoś czuje się z tym ok, to nie widzę w tym problemu. Jednak jest to zjawisko niepożądane dla organizmu. Ktoś już wcześniej wspomniał o możliwości wyboru; podejrzewam, że większość z Was chciałoby mieć szczupłe (nie grube ani wychudzone) sylwetki, tylko proporcjonalne. Waga to wyznacznik naszego trybu życia, stanu zdrowia. Genetyka nie jest usprawiedliwieniem, ponieważ ona wpływa na kościec czy procesy zachodzące w organizmie, a nie na to, czy ktoś ma 5 kg za dużo czy za mało. Jeśli masz autorko wątku kompleksy związane z wagą, źle się czujesz w swoim ciele, to zmotywuj się do pracy nad ciałem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Jestem na kilku grupach odchudzania na Fb.
Są tam kobiety i mężczyźni w różnym wieku nieraz z bardzo dużą otyłością z różnych powodów. Jedni byli otyli od zawsze inni od jakiegoś czasu, dłużej czy krócej. Znaczna część z nich ma partnerów czułych, kochających, którzy nie odwrócą się i nie odwrócili od tego partnera - grubasa. Mimo, że jest tłusty, miękki, ma trzęsące jak galareta ciało, dyszy jak idzie, inaczej pachnie jak tu ktoś napisał. Dziwacy, zboczeni fetyszyści pewnie to są. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Ja na Twoim miejscu Autorko zastanowiłabym się na dwiema sprawami .
1) Jeśli nie podoba Ci się Twoja obecna waga, chcesz dla Siebie zmienić swój wygląd ,jeśli to przeszkadza Ci w normalnym funkcjonowaniu czy wpływa negatywnie na zdrowie -możesz schudnąć a potem wejść w nowy związek i przy okazji popracować nad sobą bo nie jesteś jedyną kobietą na tym świecie która ma jakieś kompleksy . 2) Jeśli mimo Twojej wagi akceptujesz Siebie ,to jak wyglądasz ,w jaki sposób prezentujesz się swojemu otoczeniu ,nie czujesz się źle w żaden sposób ale chciałabyś coś zmienić ze względu na innych ludzi czy też żeby się komuś przyładować -to ja bym sobie darowała na Twoim miejscu . To co komu się podoba to jest tylko kwestia gustu i preferencji ,nie musisz być szczupłą kobietą żeby mężczyźni się Tobą interesowali . A gadki typu powinnaś schudnąć bo bla ..bla bla ..ucinaj ostro i bezpośrednio albo odpowiadaj takim agentom coś w stylu `.Jeśli nie odpowiada Ci to jak wyglądam albo ile ważę to umawiać się ze mną nie musisz -takie zwracanie komuś uwagi jest bardzo nie w porządku . |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Inaczej pachnie??? O jak grubych osobach my mowimy? Jesli ktos wazy tyle, ze nie jest w stanie sie umyc, to moze faktycznie inaczej pachnie, ale tak poza tym?
Ja juz kiedys o tym pisalam: akceptujmy ludzi majacych 300 kolczylow, ubierajacych sie tylko i wylacznie w lateks, homoseksualistow, transseksualistow, ludzi uprawiajacych sado maso, zywiacych sie tylko owocami jak spadna z drzew itp itd - uznajmy to wszystko za normalnosc, bo idziemy tak bardzo do przodu i kazdy ma prawo wyrazac siebie a jak ktos skomentuje to niech spada, ale grubi ludzie? oni na pewno nie chca byc grubi, po prostu sa slabi i glupi, niech sie nie pakuja w zwiazki, w ogole zmieniajmy ich wszystkich i do piachu z nimi, oni nie maja prawa do wyrazania siebie. A tak w ogole to zalegalizujmy marihuane i w ogole narkotyki ale grubi ludzie zeruja na sluzbie zdrowia. fvck logic |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie będą przecież podskakiwać komuś, kto z dużym prawdopodobieństwem ma samoocenę w porządku i nie przywykł do takich zachowań, w dodatku na czas nikt się nie przyłączy i będzie po zabawie... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.