Mamy majowe cz. VI - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-01, 20:56   #451
marta6704
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Gratuluję!! A ja pierwsze słyszę o jakimś Pawle.. Na jakim ja świecie żyje. 😜 zaraz będę szukać w Google.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Mrożona kawa.. 😍😍 ale bym wypiła, nie zostało Ci troszkę? 😀😁😁

Polecam. Nadrabilam dzisiaj jego filmiki na yt. I zastanawiam się ad książka bo na warsztatach nie pomyślałam i nie wzięłam gotówki, a na karcie mam pustkę 😩

Chętnie dostarczylabym Ci taka kawkę, gdybym tylko miała trochę bliżej.
Ogólnie uwielbiam robić kawy mrożone sama w domu. Mniam taką z pianka i masłem orzechowym z bitą śmietana.
Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Też napiszę, może się uda. A jeśli nie to kupimy ten bilet, tż nie był ze mną na szkole rodzenia, a chciałabym, żeby usłyszał od kompetentnych osób chociaż trochę jak się zajmować maleństwem
Myślę, że nie będzie problemu I żałuję, że nie było na nich mojego tzta. Ale kazałam mu obejrzeć filmiki na yt.
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Mohnka widocznie nie ma takich przepisów, ale sama kultura by tego wymagała. Sama podeszłam do kasy i grzecznie zapytałam ale to właśnie kasjer decyduje czy obsłuży kobietę w ciazy a nie klienci :/
Margolcia tez pracuje w handlu i mimo, ze nie ma takich przepisów to kobiety w ciazy, niepełnosprawnych i z dziećmi brałam poza kolejnością.
W sklepach gdzie jest kasa pierwszeństwa to idę odrazu ale niestety malo jest takich sklepów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Polskie buractwo. Nie wyobrażam sobie odmówić komuś kto prosi o przypuszczenie w kolejce tym bardziej jeśli widać, że jest osobą uprzywilejowana, albo po prostu widać, że źle się czuję.

I jestem zadowolona z próbek sylveco które dostalysmy na warsztatach, już jakiś czas chciałam je przetestować.

Macie chusty? Planujecie motać? Bo ja jestem coraz bardziej przekonana.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 21:01   #452
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Polecam. Nadrabilam dzisiaj jego filmiki na yt. I zastanawiam się ad książka bo na warsztatach nie pomyślałam i nie wzięłam gotówki, a na karcie mam pustkę

Ogólnie uwielbiam robić kawy mrożone sama w domu. Mniam taką z pianka i masłem orzechowym z bitą śmietana.

Myślę, że nie będzie problemu I żałuję, że nie było na nich mojego tzta. Ale kazałam mu obejrzeć filmiki na yt.

Polskie buractwo. Nie wyobrażam sobie odmówić komuś kto prosi o przypuszczenie w kolejce tym bardziej jeśli widać, że jest osobą uprzywilejowana, albo po prostu widać, że źle się czuję.

I jestem zadowolona z próbek sylveco które dostalysmy na warsztatach, już jakiś czas chciałam je przetestować.

Ja myslalam bardziej o takim jakby siedzonku dla dziecka, zapinanym, chusta jakos mnie nie przekonuje

Stary 2017-04-01, 21:02   #453
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Milutku, gratulacje!
Mam nadzieje, ze nigdy nie bede potrzebowac tych porad odnoscie zakrztuszenia i oddechu .

Bylismy na zakupach spozywczych, w tamtym tygodniu takie duze zrobilam, ze w tygodniu tz tylko jajka dokupil i ser, wiec dzisiaj tez sie postaralam .
Felicity, znowu kupilam lody, tym razem ze slonym karmelem i brownie .
Wzielam truskawki, byly eko i w koncu pachnialy! I byly dobre, nie pyszne, ale smakowaly truskawkami.
Zaczelo sie wiosenne jedzenie! :juppi:

Ja dzisiaj znowu nadgorliwie posprzatalam w domu na blysk, zrobilam obiad, prasowalam . Teraz kazalam TZtowi ogarnac kuchnie po kolacji.
Zjadlam wlasnie mega nieprzyzwoite ilosci salatki tabbouleh , az sie Filip rozbudzil od ilosci cebuli i szczypiorku . Jest pyszna, polecam!

Dobra, biore laptopa i zamawiam reszte wyprawki, dzisiaj 34 i 4, wiec czasu coraz mniej, a ja czuje sie coraz bardziej niegotowa :boisie:.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ogladalam Tom and Jerry

Czego jeszcze Ci brakuje? U mnie też 34+4 i też jeszcze nie mam wszystkiego, stresuje mnie to, muszę w końcu ogarnąć temat
Cytat:
Polecam. Nadrabilam dzisiaj jego filmiki na yt. I zastanawiam się ad książka bo na warsztatach nie pomyślałam i nie wzięłam gotówki, a na karcie mam pustkę 😩

Ja bym chciała, ale chusty jeszcze nie mam boję się, że nie będę umiała wiązać... niby na filmikach to nie wygląda na bardzo skomplikowane, ale mam pewne obawy, a w pobliżu brak żywej osoby, z którą można by było się skonsultować

Edytowane przez happiness__
Czas edycji: 2017-04-01 o 21:03
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 21:02   #454
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Mnie płyn do higieny intymnej z sylveco podraznil

Ja mam chustę z Lenny Lamb 'moja pierwsza chusta', byłam też na warsztatach z wiązania

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 21:06   #455
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Mnie płyn do higieny intymnej z sylveco podraznil

Ja mam chustę z Lenny Lamb 'moja pierwsza chusta', byłam też na warsztatach z wiązania

Też myślałam o tej chuście właśnie. Ona jest w jednym rozmiarze, prawda? Wzrost nie ma znaczenia? Dopiero chyba przy tych większych chustach niższym osobom mogą za bardzo zwisać, tak mi się kojarzy że kiedyś czytałam

Stary 2017-04-01, 21:08   #456
gornek
Zakorzenienie

Ja właśnie myśle o chuście cały czas na początek, pewnie Tz by nosił bo chciałbym zeby mi sie blizna po cc dobrze zagoiła. Znajoma chce mi swoją dać, bo użyła jej ze 2 razy a teraz ma nosidełko maxi cosi i jest bardzo zadowolona, synek jej ma prawie 5 miesiący wiec juz nie tonie w nim. No ale zobaczymy
Ja mam 35+1 i tez nie mam wszystkiego. Łóżeczko, materac, czapeczka cieplejsza, biustonosze do karmienia, szlafrok i majty z wysokim stanem muszę mieć po cc. Resztę po porodzie dokupie, czyli termometr, laktator jak bedzie potrzebny i jakies inne rzeczy ale nie wiem jakie xd

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 21:09   #457
happiness__
Rozeznanie

A nie, widzę że jednak są rozmiary

Stary 2017-04-01, 21:10   #458
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Też myślałam o tej chuście właśnie. Ona jest w jednym rozmiarze, prawda? Wzrost nie ma znaczenia? Dopiero chyba przy tych większych chustach niższym osobom mogą za bardzo zwisać, tak mi się kojarzy że kiedyś czytałam

Ja mam tą 4,6M i po praniu nie moglam jej złożyć, taka jest długa . Mam 160 cm wzrostu, ale jak się obwine to nie ma tragedii z długością

Stary 2017-04-01, 21:12   #459
happiness__
Rozeznanie

Też mam 160 cm jakbyś miała brać jeszcze raz to wziełabyś tę samą czy mniejszą? Znowu jak wezmę taką małą to tż nie będzie miał jak używać

Stary 2017-04-01, 21:14   #460
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Też mam 160 cm jakbyś miała brać jeszcze raz to wziełabyś tę samą czy mniejszą? Znowu jak wezmę taką małą to tż nie będzie miał jak używać

Chyba wzielabym te 4,2M ale mogę się jeszcze raz owinąć jutro i zobaczyć ile jej zostaje

Stary 2017-04-01, 21:18   #461
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czego jeszcze Ci brakuje? U mnie też 34+4 i też jeszcze nie mam wszystkiego, stresuje mnie to, muszę w końcu ogarnąć temat

Ja bym chciała, ale chusty jeszcze nie mam boję się, że nie będę umiała wiązać... niby na filmikach to nie wygląda na bardzo skomplikowane, ale mam pewne obawy, a w pobliżu brak żywej osoby, z którą można by było się skonsultować

Materacyka, wanienki i stelaza, sterylizatora (kupujecie), ew. podgrzewacza (nie wiem, czy kupic, chce kp), termometra, ewentualnie otulaczka do spania (nie wiem, czy kupie), przewijaka (mam regal do przewijania, brakuje mi tej podkladki z ceratki), ochraniacz na materacyk, lezaczka/krzeselka, ogolnie cos mobilnego dla dzidzi na dzien, kosz na zuzyte pieluszki, hmmm chyba tyle? A Tobie? Moze nie wiem, ze czegos nie mam i to potrzebuje?

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Achh i gaziki jalowe i octenisept

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 21:26   #462
gornek
Zakorzenienie

Vikuniaa mi sie wydaje, ze sterylizator, podgrzewacz możesz kupić spokojnie po porodzie. Termometr tez kupuje po porodzie.
Ja mam wanienkę bez stelaża ta z ikei jest na tyle mała ze bedzie mi wygodnie bez niego. Kosza na pieluchy nie kupuje, na początku i tak nie śmierdzą kupki wiec pózniej można dokupić, mam jedynie taki biały kosz materiałowy na brudne ubranka zeby z naszymi nie mieszac :P ale jak masz miejsce to czemu nie, ja wielu rzeczy nie biorę ze względu na ograniczenie z miejscem. Leżaczek niby mam dostać od szwagierki ale jakbym nie dostała to bym kupiła sama ok 3 msc, teraz moze leżeć na kocyku w rogalu

Stary 2017-04-01, 21:34   #463
vikuniaa
Zakorzenienie

Gornek, w rogalu, w sensie w rozku czy w poduszce rogal?

Ja chce kupic wszystko naraz, bo mam znizke na zakupy 15%, ale jednorazowa i dlatego mi sie oplaca

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Ja napalilam sie na Baby Björn, ale nie wiem, czy on nie jest przereklamowany? Ani nie ma zadnej karuzelki, ani nie buja...

Stary 2017-04-01, 21:36   #464
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe cz. VI

W poduszce rogal, dostałam od szwagierki taka mała zeby sie dziecko nie przekręciło np na kanapie i tez mam przecież swoją poduchę do spania gdzie spokojnie maluszek sie zmieści i będę miała pewność ze mi z łóżka nie spadnie :P
A jak masz zniżkę to można poszaleć, ja mam podgrzewacz od szwagierki al wina używała go głownie na wyjazdach i do podgrzewania słoiczków z jedzeniem
Ja mam karuzele do łóżeczka tez od szwagierki z fisher price, leżaczek i matę edukacyjna tez fishera. Nie znam sie w ogole na firmach co lepsze.

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2017-04-01 o 21:38
Stary 2017-04-01, 21:42   #465
misja0181
Rozeznanie

Leżę już w łóżku to i nadrobiłam trochę co by po weekendzie nie wylądować w czarnej d.... jak się z postami rozpędzicie
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile dzieci planujecie? U nas na dwojce koniec, chyba ze za 10 lat.

Chciałabym 3 ale najpierw musimy ogarnąć się z 2 no i musielibyśmy zmienić mieszkanie na większe co na szczęście w planach już jest na przyszłość
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Obróciła się. 🎉🎉🎉😁😁😁

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Super )
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Haha mąż zrobił psikusa żonie, dowciapny 😂 (wyczytałam na grupie na fb)

"Dziś w nocy ( z 31 marca na 1 KWIETNIA ) budzi mnie mąż i patrząc na mnie mówi z przerażeniem: Kochanie, odeszły Ci wody! Zerwałam się, zaczęłam panikować i kazałam pakować torbę do szpitala. 5 min zajęło mi połapanie się, że córcia śpi sobie smacznie w łóżeczku i że za chwilę kończy 5 tyg. Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam mojego męża tak dumnego ze swojego żartu, aż się biedny popłakał "

Mam nadzieję, że mój nic głupiego nie wymyśli a akurat należy do tych co lubią żarciki 😀

Ja dzisiaj rano wstałam, złapałam się za gataki i mówię do męża "oo chyba odeszły mi wody!". Poudawałam przerażenie z pół minuty bo dłużej nie mogłam bo parsknęłam śmiechem lekko się wystraszył gdybym tak potrafiła dłużej udawać a tu już jak szłam do niego z moim szatańskim planem to nie mogłam się powstrzymać od umiechu
Cytat:
Fajnie sie zaczął dzień i jak zawsze tak samo szybko sie spieprzyl. Nie dość, ze stałam z 5 rzeczami w kolejce w biedronce 20 minut, było mi juz słabo podeszłam do kasjerki czy moge podejść bez kolejki to stwierdziła, ze muszę sie zapytać klientów oczywiście nikt nie chciał mnie przepuścić i znowu poszłam na koniec kolejki. Juz to buractwo ludzi mnie rozwala...
Wróciłam do domu oczywiście Tz nadal wielce spał, a prosiłam żeby wstał wcześniej bo okna trzeba umyc. Sama je umylam na odwal sie poprostu same szyby bez mycia tych framug. Wstał i sie głupio pyta czy mi sie nudzi... czasem mam ochotę mu przywalić w ten głupi łeb zeby sie ogarnął.

Chamstwo i buractwo. Zarówno ze strony sklepu jak i klientów. Na Twoim miejscu pewnie bym zostawiła zakupy i wyszła :/
Cytat:
Wlasnie zasnelam na tarasie i obudzil mnie maly pajak na twarzy :cojest

Ło mamo chyba hym na zawał zeszła
Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z corcia z dzialki, cudowna pogoda i slonce Ide teraz sadzic kwiatki na balkonie

Też już mi się marzą kwiatki. Tak wiosennie fajnie
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7247798 7]To tylko ja jestem taka okropna

Wrrrrr... Wlasnie rzuciłam bluzka i sie popłakałam tz ze chce juz urodzić bo w nic sie juz nie mieszczę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
U mnie 2 bluzki mam w ktore sie mieszcze i to tez szalu nie ma :/ a przez te cy.cki to juz w ogole wyglaxam jak wieloryb :/ chyba musze zaliczyc jakies zakupy :/
Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
MamaSmerfuni, mojej koleżance coś się pomyliło odnośnie tej herbatki i tak mi się biedna żaliła. Nic jej nie mówiłam, bo nie chciałam jej odbierać nadziei

Ja dzisiaj wizytowałam. Szyja mi się skróciła o 1cm. Ma teraz 2.8mm i lekarz mnie straszy, że jak dojdzie do 2.5mm to mam się położyć na oddział. Nigdzie nie idę! :/ Kontrola za 2 tyg. Dostałam magnez i luteine dowcipnie. Moja mała ma już 2 kg (33tc). Planowany termin cc na 15 maja

Na pocieszenie kupiłam sobie sandałki na słupku. Troche przyciasnawe na moich niedźwiedzich stopach, ale po urodzeniu muszę się w nie zmieścić! Obrabowałam Roska i jestem szczęśliwa.

Byłam niedawno z kuzynką w aptece. Wchodzimy i chyba z 15 osób przed nami. Myślę sobie o na pewno nie będę tyle stała! Przeczytałam na tablicy, że kobiety w ciąży idą bez kolejki. Rozpięłam kurtkę i wkroczyłam do akcji. Zwolniło się jedno okienko, kupujemy co trzeba, a z tyłu słyszę, że jestem niewychowana, dopiero weszłam i już się ryję bez kolejki. Nawet się nie odwróciłam, zapłaciłam i wyszłam. Ludzie to prawdziwe buraki.

Oj oszczędzaj się mamuśka

Cytat:
A kto wie co się tam wykluje

Też nie znam tego Pawła, muszę poczytać o nim.

A ja coś się zdenerwowalam na telefon i mnie w szyjce kluje. Jak nie przejdzie to chyba na ip pojade

Jak sytuacja? Uspokoiło się?
Cytat:

Ja właśnie mam w planach chustę. Tylko myślę o kółkowej. No i ta co wybrałam trochę sporo kosztuje więc muszę jeszcze małża przekonać )

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 22:01   #466
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Chyba wzielabym te 4,2M ale mogę się jeszcze raz owinąć jutro i zobaczyć ile jej zostaje

Jakbyś mogła byłabym bardzo wdzięczna <3

Cytat:
Materacyka, wanienki i stelaza, sterylizatora (kupujecie), ew. podgrzewacza (nie wiem, czy kupic, chce kp), termometra, ewentualnie otulaczka do spania (nie wiem, czy kupie), przewijaka (mam regal do przewijania, brakuje mi tej podkladki z ceratki), ochraniacz na materacyk, lezaczka/krzeselka, ogolnie cos mobilnego dla dzidzi na dzien, kosz na zuzyte pieluszki, hmmm chyba tyle? A Tobie? Moze nie wiem, ze czegos nie mam i to potrzebuje?

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Achh i gaziki jalowe i octenisept

Ja nie kupuję sterylizatora i podgrzewacza, tak jak laktatora, kupię jak okaże się potrzebny po porodzie. Termometru też jeszcze u mnie brak i też chyba dopiero po porodzie kupię, chyba że wcześniej trafię na recenzję jakiegoś naprawdę niezawodnego.
Mi brakuje: koszul do szpitala (mam jedną), płynu do kąpieli dla dziecka (ale to chwila w rossmanie), przewijaka, cieplejszego kocyka, pieluch tetrowych, flanelowych, muslinowych (nie mam żadnych! :/), prześcieradła do łóżeczka i wózka, też myślę nad jakimś otulaczem albo spiworkiem do spania (i nie wiem dalej co kupić), kosza na pieluszki też nie mam, myślimy jeszcze nad koszem Mojżesza na pierwsze miesiące. To tak na szybko z pamięci, na pewno o czymś jeszcze zapomniałam, ale listę mam daleko od łóżka
Trochę tego jest... muszę w przyszłym tygodniu się ostatecznie zdecydować i pozałatwiać to wszystko

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Aaa no i chusty, jeśli się zdecyduję, a znając życie to się zdecyduję

Stary 2017-04-01, 22:05   #467
vikuniaa
Zakorzenienie

A kupujecie materacyk do wozka?

Stary 2017-04-01, 22:05   #468
anita7
Rozeznanie

Glassball widziałam ta reklamę ☺świetna.

Milutek dzięki za opis.

Dobranoc

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 22:08   #469
happiness__
Rozeznanie

Vikunia chyba w każdym wózku jest materacyk odpowiedni do niego?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 22:09   #470
gornek
Zakorzenienie

Ja mam materacyk w wózku juz, wydaje mi sie ze każdy wózek go ma. Ja bardziej myśle czy jest sens kupować prześcieradło do wózka, skoro na materacyk chce położyć pieluchę flanelowa z ceratka pod spodem.

Stary 2017-04-01, 22:14   #471
decorail
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Byliśmy u znajomych, ale ciężko mi wysiedzieć dłużej. 22 to max.

Z ubraniami mam to samo. Bluzki za krótkie. Sukienki jak tuniki. A do legginsow to muszę mieć Bożene zakrytą, bo mi się wrzyna i to słabo wygląda hehe

Ja chusty na razie nie planuję. Jakoś tego nie czuję po prostu

Też mnie coś kłuje ostatnio w środku, ale zakładam, że to norma. Zresztą we wtorek wizyta
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 22:18   #472
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam materacyk w wózku juz, wydaje mi sie ze każdy wózek go ma. Ja bardziej myśle czy jest sens kupować prześcieradło do wózka, skoro na materacyk chce położyć pieluchę flanelowa z ceratka pod spodem.

Może to jest dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

Byliśmy u znajomych, ale ciężko mi wysiedzieć dłużej. 22 to max.

Z ubraniami mam to samo. Bluzki za krótkie. Sukienki jak tuniki. A do legginsow to muszę mieć Bożene zakrytą, bo mi się wrzyna i to słabo wygląda hehe

Ja chusty na razie nie planuję. Jakoś tego nie czuję po prostu

Też mnie coś kłuje ostatnio w środku, ale zakładam, że to norma. Zresztą we wtorek wizyta
Ja leginsy ciążowe sobie muszę już opuszczać pod brzuch, a w zasadzie to na biodra, bo mnie cisną dlatego też muszę mieć na nie coś dłuższego zawsze

Stary 2017-04-01, 22:22   #473
fartuch
Zakorzenienie

U mnie chusta obowiazkowo! Czy dwójce dzieci myślę że to bardzo ułatwi sprawę. Kupuje 100%bawelny, splot skosno krzyżowy. Z synem mialam chuste elastyczna ale na lato to kompletny niewypał bo grzałka jak cholera .

Viki babybjorn jest super, nie bez powodu ma takie super opinie. Ja kupuje na bank, ale jakoś w kwietniu, ja dokupie do niego zwykły pałąk z zabawkami jakich pelno na allegro.

Stary 2017-04-01, 22:27   #474
decorail
Zakorzenienie

Happiness - nigdy nie lubiłam legginsow i nie chodziłam w nich, a teraz już w ogóle mam ich dość To ja jeszcze na brzuch wciskam, bo mam dosłownie dwie bluzki które zakrywaja brzuch
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 22:31   #475
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Happiness - nigdy nie lubiłam legginsow i nie chodziłam w nich, a teraz już w ogóle mam ich dość To ja jeszcze na brzuch wciskam, bo mam dosłownie dwie bluzki które zakrywaja brzuch
Ja właśnie lubię leginsy bardzo jak mam krótszą bluzkę to też się męczę w podciągniętych, ale właśnie - męczę się. Tak to staram się zakładać długie (też niestety mam ich mało) i uwalniam brzuchol

Stary 2017-04-01, 22:50   #476
vikuniaa
Zakorzenienie

No bo wlasnie zobaczylam, ze jest cos takiego jak materacyk do wozka i sie lekko zdziwilam. Myslalam, ze to "must have" o ktorym nie mialam pojecia i ze te materacyki z wozka za twarde czy Bog wie co. Ale tez nie kupuje w takim razie.

A macie/co myslicie o kokonie/gniazdku?

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:

Ja tak samo, mam pieluszek pelno, ochraniacz wodoodporny kupie, to nie wiem, czy przescieradlo potrzbne... mama moja mowi, ze to wymysl...

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
U mnie chusta obowiazkowo! Czy dwójce dzieci myślę że to bardzo ułatwi sprawę. Kupuje 100%bawelny, splot skosno krzyżowy. Z synem mialam chuste elastyczna ale na lato to kompletny niewypał bo grzałka jak cholera .

Viki babybjorn jest super, nie bez powodu ma takie super opinie. Ja kupuje na bank, ale jakoś w kwietniu, ja dokupie do niego zwykły pałąk z zabawkami jakich pelno na allegro.

U mnie pewnie tez stanie na baby björn, ale kupie uzywany od kuzynki, miala nowy i juz nie bedzie potrzebowac i tak sie z mia dogadalam.

Moj Tz mnie denerwuje, na kazda rzecz z wyprawki kreci nosem i mowi, ze to niepotrzebne. Masakra, najlepiej to by mnie chyba wyprawil z torbka z biedronki do szpitala a na dziecko zarzucilabym pieluszke i tyle.
Wiem, ze przesadzam, hormony buzuja, moze on po prostu zachowuje zdrowy rozsadek, a ja chcialabym kupic wszystko "na wszelki wypadek".

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Ja juz nic nie wiem

Stary 2017-04-01, 22:52   #477
mileena5
Zadomowienie

Nadrobiłam

Black - dobrze ze mała zmieniła pozycje <3

Milutek - gratuluje wygranej <3

Tez nie wiem kto to Paweł, nie znam

Jak przeczytałam post o pająku, przypominało mi sie, ze wypuscilam żółwia zeby sobie podreptał i zapomiałam go zabrać do jego " terrarium" muszę po niego pędzić na dol

Kalafior ciążowy na dzis: sprzątałam i leżały nożyczki, takie duże " kuchenne " ... zaczęłam na nie.... DMUCHAĆ zeby sie przesunęły zgadnijcie co sie stało? Nic!! Nawet nie drgnęły xd kiedy sobie uświadomiłam co wlasnie próbowałam zrobić w akcie bezradności złapałam sie za głowę #cojapacze
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 22:56   #478
bunnybe
Zadomowienie

Vikunia ja gniazdko dostalam na babyshower uszyte przez kolezanke i moim zdaniem jest super,mam zamiar w pierwszych miesiacach mocno z niego korzystac materaca ani prześcieradła do wozka nie kupuje
Stary 2017-04-01, 22:57   #479
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Vikunia ja gniazdko dostalam na babyshower uszyte przez kolezanke i moim zdaniem jest super,mam zamiar w pierwszych miesiacach mocno z niego korzystac materaca ani prześcieradła do wozka nie kupuje
Ja jeszcze nie miałam baby shower ale mam nadzieje ze juz wkrótce haha xx

Ja tez nie kupuje materaca ani prześcieradła do wózka oczywiście
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 23:02   #480
talusiax33
Zadomowienie

Wracam do Was 😀 i nadrabiam.
Zjadłam dziś lody z mc 😍 mniam pyszotka!
Na kolacje była pizza mrożona i puszka zimnej pepsi

Milutek - Super, że warsztaty się podobały warto było iść a jeszcze fart z nagrodą, udało Ci się!

CamomileS - Piękny masz ten brzusio ♡ moje wszystkie sukienki już nie są sukienkami także nie jesteś sama.

Ja ostatnio na szczęście wszystko zamówiłam co mi brakowało dla maluszka mogę odetchnąć z ulgą. Jedyne co to jeszcze muszę załatwić zakupy w Rosmannie, zamówić biustonosze do karmienia ale to z początkiem maja i kosz na brudy Hani. Termometr też kupię po porodzie tak samo wstrzymuje się z laktatorem.

Milena - Hahahaha! 😂 mój mózg też już nie pracuje tak jak powinien. Chcę czasem zrobić rzeczy które po prostu nie są możliwe do zrobienia, piątka!

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości