|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Cytat:
Moim hitem są oleje, które stosuję zamiast kremu do twarzy na noc, ale też na włosy czy paznokcie - głównie awokado, kiełki pszenicy i śliwka. Super sprawdza się u mnie też kwas hialuronowy 1,5%, spirulina i peeling enzymatyczny z enaturalne. W kategorii makijażu obecnie ograniczam się do podkładu kryjącego z Anabelle Minerals, który zaczęłam używać kilka lat temu i mam już kolejne opakowanie. W tej chwili dumam nad jakimś tuszem do rzęs z przyjaznym składem. Jeśli chodzi o gotowe produkty, to używam głównie Alterry (żele pod prysznic, szampony, dezodoranty), ale chyba bardziej z przyzwyczajenia i wygody, niż jakiejś wielkiej miłości. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1533 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Annabelle to jedyne minerały, jakie mi odpowiadają, też używam kryjącej formuły Z Alterry lubię tylko szampon kofeinowy, odżywkę i maskę do włosów, serum do twarzy i to by było na tyle Ale skoro już o Rossmannie mowa, to zerknij sobie na szampony i odżywki Petal Fresh, hiciory![]() Dołączyłaś już do wątku, więc na Alterze się nie skończy, tutaj są same kusicielki, zaraz jakaś znajdzie na to rozwiązanie
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaj relację |
|
|
|
|
#1536 |
|
Konto usunięte
|
Wybaczcie że tak wejdę z butami w dyskusję, ale czy ktoś używa Sylveco płynu lipowego i może potwierdzić że to nie jest wymyśl mojego nosa i oni faktycznie dodali do niego zapach? Mam stare i nowe opakowanie (stare sprzed 2 miesięcy, nowe sprzed 3 dni kupione) i stare nie pachnie niczym szczególnym a nowe już pachnie dla mnie jak zielona herbata (skład się nie zmienił)
|
|
|
|
#1537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Muszę się im przyjrzeć ![]() Cytat:
|
|
#1538 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aż zerknę sobie na skład
|
|||
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Możliwe, że po prostu zmienili dostawcę jakiegoś składnika, np. tej lipy, że jest bardziej aromatyczna.Cytat:
Minerały nakładam flat topem też Annabelle, bardzo dobry pędzel, w pełni mi odpowiada Z Rossa też polecam niektóre kosmetyki dziecięce, mydełko Babydream, olejek dla mam "Fur Mama" Babydream też jest hitem nie tylko dla kobiet w ciąży. Nie bój się, my się tu nawzajem wspieramy w każdym aspekcie, na nas możesz zawsze liczyć, także wsparcie gwarantowane w razie jakiejkolwiek niedoli, poza finansową, ale oczywiście współczucia nigdy nam nie brakuje dla wychudzonych portfeli naturaloholiczek, a to też wsparcie, nieprawdaż?
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-04-02 o 13:10 |
||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po tuszu Avril mam pandę pod oczami.
|
#1541 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Tak, pamiętam, że o tym pisałaś
Testuję tonik Santaverde od Sylwiusaki, bardzo fajna skóra jest po nim, miła w dotyku, gładziutka, czuć w nim aloes, tonik jest bardzo lekki, błyskawicznie się wchłania do matu, żadnego lepienia nie pozostawia, ale też póki co nie czuję żeby tonizował, ani tym bardziej nawilżał, na pewno trzeba po nim coś nałożyć.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-04-02 o 13:54 |
|
|
|
#1542 |
|
Konto usunięte
|
Wygląda więc na to, że każdy musi po prostu trafić na "swoją" maskarę metodą prób i błędów i tylko od szczęścia zależy czy to będzie wcześniej, czy później
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-04-02 o 14:35 |
|
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny. czytam Was już jakiś czas i nadszedł moment ujawnienia. potrzebuje waszej pomocy. Ja również zachwyciłam się szamponem petal f. i zbliża się nieuchronnie czas zainwestowania w nową butelkę zainteresowała mnie bardzo ta wersja http://www.rossmann.pl/Produkt/Petal...ml,388506,7132 jednak nigdzie nie mogę go znaleźć. I tu pojawia się moje pytanie czy gdzieś się z nim spotkałyście?
|
|
|
|
#1544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widziałam go dzisiaj w Galerii Echo w Kielcach, ale wzięłam sprawdzony już z tea tree ![]() Czy ten Twój naprawdę spełnia obietnice producenta? Jakie masz włosy? Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-04-02 o 22:16 |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze swojej strony mogę dodać, że kupiłam odżywkę PF Aloes i Citrus, ale ma okropny zapach! Jakby jakiś tani detergent do mycia łazienki o cytrusowym zapachu kupiłam też szampon z tej samej serii i ma zdecydowanie delikatniejszy zapach. Bardziej naturalny. To już druga odżywka PF, z której nie jestem zadowolona. Miałam kiedyś do włosów farbowanych ( z granatem chyba) i miała słabe działanie. Ta cytrusowa ma okropny zapach, co do działania na razie się nie wypowiem. Najlepsza była Hair rescue, ale ona też jest droższa (ok. 35 zł), włosy po niej naprawdę się wzmocnily.
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Liczyłam, że będzie tam Boho, bo ten Rossmann przechodził lifting niedawno, ale nic z tego Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-04-02 o 22:18 |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i, no i? Bo już prawie klikam ![]() Co to za maść? Masz suchą skórę pod oczami?
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Su, ja z kolei tego z tea tree nie mogę spotkać
![]() Arisah, może niedługo znowu będzie dostępny w drogerii internetowej, wtedy zamów sobie przez neta, odbierzesz bez dodatkowych opłat we wskazanym przez siebie rossie.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2017-04-02 o 22:55 |
|
|
|
#1549 | |
|
Konto usunięte
|
A w tkm wpadły w moje łapki 2 kremy z Novexpert (nareszcie trafiłam
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
To chyba tej maści próbkę mi przysłała, Pure by Phytocare papaya ointment with calendula Klik, będą testy
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-04-02 o 23:17 |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie ja z lenistwa nie sprawdziłam opinii Z resztą u mnie w Rossie jest tylko seria Tea Tree, Aloes i Citrus, granat z acai no i winogronowa. Więc wyboru dużego nie ma ![]() Ale całe szczęście zapach tej odżywki znika bardzo szybko. Dziś rano umyłam włosy, jest godz. 9 i nic nie czuję! Ale to żadnego zapachu na włosach
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Miramej;72508612]
No i, no i? Bo już prawie klikam ![]() QUOTE] ![]() Musiałam sobie pomyśleć zanim napiszę cokolwiek, bo dużo opinii już jest o nim. Najpierw zapach- zamówiłam małe opakowanie Blutenzauber oraz dwie próbki: Perfect Matcha i Fresh and Fruity. Od razu założyłam, że zapach Sweet Peach, Erlkonig i Wald Nebel nie są dla mnie, bo lubię świeże, ale kobiece zapachy kwiatowe, owocowe a także ziołowe. Nie było natomiast próbek Rock a Hula i Shibuya, które może uda mi się innym razem sprawdzić, bo też kuszą. I tak: Fresh and Fruity w ogóle mi nie pasuje, zapach jest za słodki, na pewno nie fresh Blutenzauber jest fajny, kwiatowy, ale delikatny i z przyjemnością będę się nim maziać. Perfect Matcha podoba mi się równie bardzo i nie wiem, który bardziej ; Na pewno jest świeży a zarazem słodki, ale w taki delikatny sposób. Te zapachy są naprawdę bardzo przyjemne i skomponowane świetnie. Działanie: maziałam się w sobotę i niedzielę tylko z rana. Weekend był pracowity, bo sobota upłynęła mi na pracy w ogrodzie i domu. Niedziela na drobnych pracach domowych a popołudnie w odwiedzinach u znajomych i muszę przyznać, że przez cały ten czas nie odczułam żadnego brzydkiego zapachu. Mało tego mam wrażenie, że wydzielanie potu też było niewielkie (w porównaniu do deo, które używałam ostatnio a był to słaby Crystal Essence i Isana Med.) Na pewno czułam się komfortowo, nawet u znajomych pod koniec dnia. Oczywiście nie ma teraz wysokich temperatur i zobaczę jakie będzie działanie w cieplejszym okresie. No i jak sprawdzi się w pracy, bo spotkania, wyjazdy itp. zawsze sprawiały, że pociłam się więcej Póki co jestem zadowolona na maksa z zakupu.
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem, na co już kiedyś uwagę zwróciła Mhm, latem naturalne dezodoranty sprawdzają się lepiej pod względem zmniejszenia pocenia i mam też porównanie, bo używałam w upały PH i sprawdzał się bezbłędnie, a teraz zimą też ok, ale nie idealnie. Po prostu w upały pod pachami jest bardziej sucho, bo wszystko od razu paruje i schnie, zimą człowiek poubierany, bluzki mokre, bo nie ma wentylacji pod pachą
|
|
#1554 | |
|
Raczkowanie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72507017]Witaj
![]() Widziałam go dzisiaj w Galerii Echo w Kielcach, ale wzięłam sprawdzony już z tea tree ![]() Czy ten Twój naprawdę spełnia obietnice producenta? Jakie masz włosy?[/QUOTE] Też mam tea tree. włosy mam cienkie i dość mało ich. Wydaje mi się że nieco dłużej utrzymują się świeże, dobrze myje i uwielbiam ten efekt lekkiego chłodzenia na skórze ![]() Cytat:
![]() właśnie rozważałam zakup tej cytrusowej odżywki też, to jeszcze to przemyślę. teraz używam tej z wiciokrzewem i słaba jest. już pomijam fakt że na stronie ross jest napisane że to rozjaśniająca to pomyślałam że do mojego blondu spoko i nie zagłębiłam się w opisy, później dopiero doczytałam że to oczyszczająca dobra po zabiegach... |
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72509102]A w tkm wpadły w moje łapki 2 kremy z Novexpert (nareszcie trafiłam
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Szkoda, że nie wiedziałam, że szukasz- wzięłabym Ci [/QUOTE]Ty zawsze coś fajnego upolujesz! Dziękuję Ci Kochana na szczęście na razie mam parę szamponów na stanie.
|
#1556 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() twardy i szorstki, można spokojnie odpuścić sobie depilację pach - ten dezodorant w swej wszechstronności powinien się z tym uporać |
|
|
|
|
#1557 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(i nadal jestem ciekawa, więc jak już upolujesz, to skrobnij, proszę, parę słów o nim ). Ja miałam już dawno temu szampon cytrus i aloes, ale, chociaż zapach miał fajny i dobrze doczyszczał, to po jakimś czasie wysuszył mi włosy i w dodatku stały się jakieś oklapnięte, dlatego teraz zainteresowała mnie właśnie wersja z rozmarynem i mietą (chociaż- uwaga- rozmarynowy z Andalou, jak pisały dziewczyny, też im wysuszył, ale jest nadzieja, że PF okaże się lepszy ).Cytat:
A tak, pomyślałam potem sobie, że pewnie masz stosowny zapasik na wypadek, gdyby akurat nie było pożądanego egzemplarza ; chociażby przez neta można sprowadzić do swojego rossa, o czym nie wiedziałam ![]() Ale Boho nie mają nawet w sklepie internetowym (wczoraj pani z rossa, zagadnięta o Boho zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że najszybciej to w stolicy chyba można upolować ) Widziałaś może u siebie?
|
||
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72522687]
A tak, pomyślałam potem sobie, że pewnie masz stosowny zapasik na wypadek, gdyby akurat nie było pożądanego egzemplarza ; chociażby przez neta można sprowadzić do swojego rossa, o czym nie wiedziałam ![]() Ale Boho nie mają nawet w sklepie internetowym (wczoraj pani z rossa, zagadnięta o Boho zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że najszybciej to w stolicy chyba można upolować ) Widziałaś może u siebie?[/QUOTE]Tak, ja sobie czasem sprowadzam do swojego rossa produkty, szczególnie jak są promocje, bo wtedy zazwyczaj jakies braki mają ale tego szamponu z tea tree w necie nie ma. A podrzuć mi linka z tym boho, bo jakos nie mogę namierzyć.... nie wiem czy jest, bo nie szukałam, ale jak będę wiedziała czego szukac to sie rozejrzę
|
#1559 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;72524247]Takie cuda
uuuuuuuuuuuuuu takie cuda to by mi się w oczy rzuciły! nie widziałam, ale będę czujna
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

tp

Ale skoro już o Rossmannie mowa, to zerknij sobie na szampony i odżywki Petal Fresh, hiciory

Aż zerknę sobie na skład 

kupiłam też szampon z tej samej serii i ma zdecydowanie delikatniejszy zapach. Bardziej naturalny. To już druga odżywka PF, z której nie jestem zadowolona. Miałam kiedyś do włosów farbowanych ( z granatem chyba) i miała słabe działanie. Ta cytrusowa ma okropny zapach, co do działania na razie się nie wypowiem. Najlepsza była Hair rescue, ale ona też jest droższa (ok. 35 zł), włosy po niej naprawdę się wzmocnily.
Bo już prawie klikam