![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie ze znaczną nadwagą
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72479077]wampir to nie problem, ukąsi trochę wyssie, i zostawi przy życiu, może pracować w nocy... [/QUOTE]
Potwierdzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Sugerujesz, że genetyka wpływa na to, że w wieku 30 lat mam 55 kg lub 60kg? Tkankę tłuszczową się dziedziczy? Można odziedziczyć zaburzenie działania hormonów, długość i kształt mięśnia. Jeśli ktoś ma tendencję do szybkiego łapania tkanki tłuszczowej lub jej tracenia, to zawsze może "coś" z tym zrobić - tysiące organizmów, tysiące zapotrzebowań. Dlatego nazywajmy zjawiska po imieniu, niedowaga, otyłość są spowodowane tylko i wyłącznie działaniem lub brakiem działania człowieka. Pomijam sytuacje ekstremalne, gdy ktoś choruje na rzadkie choroby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Ten twoj meski punkt widzenia to raczej punkcik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72480252]A gdzie spotkalaś swojego partnera?[/QUOTE]
Dałam ogłoszenie w rubryce "towarzyskie i matrymonialne". Napisałam o sobie, co lubię, jakie mam oczekiwania wobec ewentualnego przyszłego partnera, podałam swoją prawdziwą wagę i wzrost. Napisałam też takie zdanie, że "wprawdzie ciągle się odchudzam jednak mam skłonności do tycia, lubię dobrze zjeść i nie zanosi się na to, że schudnę. Jeśli ktoś na to liczy to może się zawieść." Napisał do mnie jednak ja odpisałam mu, że jest zbyt przystojny dla mnie. Bo gdy popatrzyłam na jego zdjęcie to wydawało mi się, że to facet nie dla mnie bo nie pasujemy do siebie. Odpisał, że jemu się wydaje, że pasujemy charakterami a to jest najważniejsze. Jednak ja odpisałam mu stanowczo, że nie chcę go poznać, wybrałam kogoś innego i już się spotykam. Wybrałam kilku mniej atrakcyjnych i zaczęłam umawiać się na randki a o nim zapomniałam. Z randek nic nie wyszło bo to byli panowie nieciekawi, nieraz oszuści, żonaci nawet. Straciłam na to ze 3 miesiące. Dałam ponownie ogłoszenie identycznej treści. Odezwał się znowu. Pomyślałam, że co mi szkodzi, spotkam się z nim, na pewno zrezygnuje gdy mnie zobaczy na żywo lub ja zrezygnuję bo pewnie jest oszustem, jest żonaty a szuka rozrywki z pulchną panną bo jeszcze takiej nie zaliczył. Było spotkanie, dla niego randka w ciemno bo nie wysyłałam fotek. I tak się zaczęło. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=0W2yMpjSr48 ![]() Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2017-04-01 o 19:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
przeciez to był tylko przykład. Wszystko zależy ile człowiek ma wzrostu. ja podałam dla przykłau, ze mając 165 cm wzrostu zarówno waga 55 jak i 70 kg jest ok, Ale nikt mi nie powie, że mając 165 cm i ważąc 100 kg jest normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fajna historia. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-04-01 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
wg BMI tak, ale myślę żę to jeszcze nie dużą nadwaga i można z tym żyć bez poważnych konsekwencji zdrowotnych.
Dlatego dałam przykład 165 cm i 60 kg, to od razu mnie zaatakowano, że powyżej 60 kg to już nie człowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Różni są ludzie i różne gusta, nie tylko osoby szczupłe mają partnerów. Wystarczy się rozejrzeć dookoła. Wydaje mi się, że liczy się to, jak człowiek czuje się we własnej skórze. Jeśli nie ma kompleksów mając parę kilo za dużo, jest pewny siebie, nie przeszkadza mu taki stan rzeczy - to na pewno znajdzie partnera. Problem zaczyna się wtedy, gdy nadwagą spędza komuś sen z powiek, wtedy swoje kompleksy będzie przenosić na osobę, z którą jest w związku.
Ja staram się dbać o sylwetkę. Wychodzę z założenia, że kiedy mam mieć takie ciało, jakie mi się podoba, jak nie w młodości? Podnosi mi to samoocenę, lubię patrzeć w lustro z przyjemnością. Czasami nie chce mi się ćwiczyć, ale myślę o efektach - ciało bez cellulitu, napięte i jędrne, i jakoś udaje mi się zdobyć motywację. Nie chcę tu nikogo urazić, zaznaczam, że piszę teraz o sobie. ![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
Hiiro oczywiscie od czasu do czasu pozwolic sobie na czekolade jest w porzadku gorzej jak prawie codziennie je sie slodycze jak potrafilam. No a nawyki zywieniowe mozna polepszyc, mozna np robic zdrowsze desery, a tez dobre.
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- No i ja oczywiscie nie mowie, ze majac nadwage nie mozna znalezc fajnego faceta. Mozna ja znalazlam i juz dlugo jestesmy razem. Wiem, ze gusta sa rozne i ze licza sie tez inne rzeczy, moze spodobac sie twarz czy sposob poruszania. Wiem tez, ze jak schudne to nadal bede mu sie podobac. Pisze o tym, ze schudnac warto i sama teraz to wiem dla zdrowia. U mnie akurat nadwaga ok 85 kg przy 170 powoduje juz klopoty zdrowotne, duzo szybciej sie mecze. U kogos innego moze nie powoduje, ale w koncu tez raczej bedzie powodowac, to jest duze obciazenie dla organizmu. No a bycie szczuplym to tez nie sa wielkie wyrzeczenia, mnie do tej wagi doprowadzilo objadanie sie i wymowki, probleny hormonalne troche tez, ale i z nimi mozna schudnac i utrzymac wage, wiec tak zrobie. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Mysle, ze warto o tym mowic, bo w Polsce nadwaga tez staje sie duzym problemem. To nie jest chamstwo tylko zwrocenie uwagi na spory problem. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Czyli że co? Jak by Ci ktoś życzliwy o tym ciągle nie przypominał, to nawet byś nie zauważyła, że się szybciej męczysz wchodząc po schodach czy jak? Jak jest cel tego zwracania uwagi? Bez tego ktoś by się nie zorientował, że jest otyły?
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;72482227]jasne. Tysiące nieskutecznych diet. I zanim trafi się do sensownego, skutecznego dietetyka tysiące złotych wywalonych w powietrze. Nie każdego stać.[/QUOTE] Nic o dietach nie wspominałem. Na czym polega skuteczność diety? Do dietetyka to można iść o poradę gdy ma się celiakie a nie otyłość. Żyjemy w XXI wieku, internet, aplikacje, dostęp do wiedzy. Żeby schudnąć/przytyć nie trzeba żadnych wielkich wydatków (jedynie przeznaczać pieniążki na żywność lub np formy aktywności fizycznej). Czy tak ciężko włączyć pierwszy lepszy film na yt, przykładowe rozpiski, poradniki i ułożyć samemu diete? Jeśli ktoś będzie w deficycie kalorycznym to leżąc przed telewizorem jest wstanie schudnąć. Bez filozofii. Potrzeba tylko chęci. Jednakże prościej jest kupić suplement, herbate czy produkt z nazwą "fit" i myślimy, że to coś nam da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo trollujesz, albo totalnie nie masz pojęcia, o czym mówisz. I śmiem twierdzić, że taki dietetyk może mieć jednak nieco większą wiedzę, niż pierwszy lepszy autor filmików na youtube (a też nie zawsze wystarczającą, dietetyka to wciąż młoda dziedzina). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
.
|
Cytat:
nigdy nie byłam chuda i nigdy nie narzekałam na powodzenie wśród płci przeciwnej. ba, nawet przez jakiś czas byłam w związku z kulturystą, a ja wtedy miałam spokojnie do zrzucenia 30 kg.
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Określanie anorektyczek jako chudych i brzydkich jest tak samo nie w porządku jak obrażanie osób z nadwagą. Ani jednego ani drugiego nie powinno się bagatelizować. Pewnie, że każdej wagi osoba zasługuje na miłość i szacunek, i z powodzeniem może poznać partnera któremu się spodoba. Akceptacja samej siebie i poczucie bycia piękną powinna być niezależnie od wagi. Ale chorobę trzeba zwalczać, nie tłumaczyć sobie że duże też jest piękne. Piękne może i jest, ale tragiczne dla zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
To skoro temat jest o czymś innym, to po co z tym wyjechałeś? Nie jest winą otyłych ludzi, że wpadłeś na genialny pomysł związania się z kimś, kto Ci się fizycznie nie podoba i wciąż nie możesz dojść do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego, że dopytujesz i drążysz w temacie dietetyki, o której nie masz pojęcia. Tym bardziej, że jest od tego inny dział na forum. Nikogo za nic nie winię, nie rozumiem dlaczego mnie personalnie atakujesz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, że poczucie misji Was nie opuszcza, gdy ktoś sieje zgorszenie i pali papierosa, chwali się osiągnięciami we wspinaczce czy też wraca opalony z urlopu? Czy tylko ludziom otyłym musicie za każdym razem wspomnieć o konsekwencjach zdrowotnych, bo na pewno tego nie słyszeli jeszcze. Ta garstka ludzi, którym to faktycznie pasuje, lubią, chcą i to ich świadomy wybór, i tak będzie miała głęboko w poważaniu Wasze zdanie, natomiast z pewnością uda się Wam dokuczyć komuś, kto wcale sobie otyłości nie wybierał i z jakichś przyczyn nie jest w stanie z nią skutecznie walczyć. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
Nie o tym temat, skąd się bierze nadwaga i jak oraz dlaczego z nią walczyć. Pytanie brzmi : dlaczego tyle kobiet uważa, że dopiero będą atrakcyjne, gdy schudnąć, a do tego czasu nie mają szans na związek. Tymczasem wśród facetów, nie chłopców, często występują preferencje zupełnie inne niż w świecie mediów. Lubią kobiety przy kości, puszyste, duże, miękkie czyli z nadwagą wg standardów oficjalnych. Fetysz? Jaki k...fetysz? Normalna sprawa. Dlatego autorka w głowie musi sobie poprzestawiac, by nie myśleć, że na nic nie ma szans, dopóki nie schudnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, jeśli jest Ci źle ze sobą taką jaka teraz jesteś, to pracuj żeby to zmienić. Jeśli Ci to pomoże w lepszym postrzeganiu samej siebie, jeśli pozbycie się tej "przesady" sprawi, że przyjemniej Ci się będzie patrzyło w lustro, to jasne, warto.
Natomiast ogólne niezadowolenie z aktualnej formy to jedno, a przekonanie o tym, że to ciało decyduje o wartości człowieka, to drugie. To drugie jest fuj.
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Faktem jest jednak, że duża nadwaga nie jest zdrowa i trudna do zaakceptowania dla wielu potencjalnych partnerów. Więc skupiłabym się na schudnięciu. Chyba że aktualnie nie możesz (kwestia leków spowalniających przemianę materii, itp) - to wtedy skupiłabym się na wyleczeniu, nie szukaniu partnera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.