|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Efffpe, wspolczuje, ja tez nie spie. Zgaga mnie pali niemilosiernie. Nie wiem jak jutro bede funkcjonowac caly dzien sama, mam nadzieje, ze corcia bedzie laskawa, bo dzis byla maruda straszna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ojej a mleka próbowałaś ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
Nie znosze samego mleka, bo jako dziecko moj organizm go nie tolerowal. A kakao tez pomaga?
|
|
|
#724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Raz mi kakao pomogło ale zimne :p jak nie to kup tabletki Rennie one sa dla mnie wybawieniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
Mnie codziennie nie meczy, tylko raz na jakis czas, pewnie zaleznie od rodzaju jedzenia.
To ide robic zimne kakao. Dzieki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oby pomogło ![]() Moje dziecko tak sie rozszalało ze zaraz albo wyjdzie góra albo dołem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
Oby
Moze niech jeszcze poczeka w brzuszku chociaz z 1,5 tygodnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mogłaby ale nie wiem co ona tam odstawia od godziny :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
|
Jakies tance
moja od kilku dni jest spokojniejsza, chyba juz jej ciasno, czasem jak sie odepchnie to mnie z bolu zwinie, ale juz za mocno nie wywija. Wypilam, ide sprobowac zasnac. A Tobie malutka tez niech da spac, moze pochodz chwile to ja pokolysze i ulula Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#730 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przejdę sie i tez sie położę, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się już obudziłam, szkoda marnować czas więc coś zjem i idę spróbować dalej spać..
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#732 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Kochana 😘 słabszy dzień.. Fakt, czasem mnie dopadnie. Chciałabym już móc się sobą zająć.. Zadbać o siebie mimo tych nadprogramowych kg.. 😜 wiosna. Wszystkie znajome kwitną.Wy w ciąży też, a ja sobie uświadomiłam, że jestem zaniedbanym, leżącym słoniem. Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ponadrabiałam wczoraj, pocytowałam i zasnęłam, dziś już nie ma tych cytatów Jedynie co pamiętam to chciałam się odnieść do postu CamomileS o tych bólach okresowych - ja zgłaszałam to swojej gince, bo już na ostatniej wizycie miałam przez jakiś czas takie delikatne te bóle. Powiedziała, że wszystko zależy od szyjki, bóle na tym etapie są normalne, o ile wszystko ok z szyjką. Sprawdziła i była zamknięta, więc kazała się nie przejmować. Dodam jeszcze, że wtedy to był dopiero skończony 32tc. Miałam takie bardzo delikatne te bóle i trwały chwilę, co kilka dni w nocy. Teraz są już silniejsze i częstsze, raz jak mnie złapało i nie chciało puścić to się nieźle wystraszyłam, ale wstałam, pochodziłam i przeszło. Widzę, że coraz więcej dziewczyn o tym wspomina, więc widocznie to rzeczywiście normalne na tym etapie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Mohnka nie martw się. Zobaczysz szybko odnajdziesz się po powrocie do domu. Jesteś bardzo dzielna i na pewno sobie poradzisz.
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Ja bardziej mam napinanie. Od kręgosłupa przechodzi na cały brzuch. Na ktg takie skurcze wychodzą 80-100%. Szyjka długa 3,1 więc też nie panikują. Brzuch mnie wtedy tylko bardzo lekko boli. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
|
#735 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kawy mrożone <3 uwielbiam na maksa!!! ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
Mnie tez mega wkurza nazywanie mnie grubasem ciagle, całe zycie byłam szczupła a teraz czuje sie złe z faktem ze jestem wielka, to zamiast podnieść na duchu i po prostu... zamknąć ryj to Cie męczą i juz wytykają paluchami. Takie leczenie własnych kompleksów chyba. Przestałam sie juz tym przejmować bo wiem ze po ciazy znow bede wyglądać mega a innym zostanie tylko gadanie ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7249415 2]Słuchajcie najlepszego! Teraz miałam 2 tyg urlopu a od jutra zaczynam macierzynski i wchodzę wczoraj na stronę mojej pracy patrzę na grafik a ja w grafiku we wt sr i czw na15 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hahaha to tak normalne w Uk ze mnie to nie dziwi wcale xd ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
ja nie czytam głupot w necie bo wszystko można przypisać do " swojego przypadku " Wiec jest mi to niepotrzebne polecam ![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250661 7]Zreszta jak pojechałam w 23 tc to musiałam niezłe nakłamać zeby mi badania zrobili.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tu działa system haha x z tym ze ja myśle ze to tez zależy od regionu, szpitala itp. U mnie jest Np super i nie moge narzekać, ale tez trzeba umieć sie upomnieć, bo bez " przyczyny " to można sie w nos pocałować aczkolwiek przynajmniej u mnie w nagłych wypadkach jest super. Miałam sytuacje z bolącym bokiem. Nie mogłam złapać tchu, obudziło mnie to. Pojechaliśmy na emergency, na momencie kazali przyjść na maternity ward, położyli na sale, zrobili badania. Jak jesteś chory to na początku jie dostaniesz nic oprócz paracetamolu - co jest dobre bo jak wiadomo większość przypadków to wirusowki. Ja generalnie nie lubie zbytniej paniki i lubie system tutaj, ale zdarzają sie tez wyjątki od reguły. Działa swietnie w dwóch przypadkach - musi albo NAPRAWDE Ci cos dolegać albo dobrze kłamać wszystkiego da sie nauczyć ;D nie Ewelinka? |
||||
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() U mnie powiedzmy, że cała noc przespana. Dopiero teraz wstałam na siku. Mam problem z kolanami. Ciężko mi się chodzi po schodach i nawet w nocy dokuczały jak zginałam nogi. Mówiłam wczoraj Tż-owi, że to pewnie przez moją zwiększoną masę ciała ![]() Ja też tęsknię za swoim ciałem. Byłam bardzo szczupła i mi tego brakuje. Jestem bojowo nastawiona na pozbycie się zbędnych kg po porodzie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#737 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobiliście do powinniście a reszta pewnie zazdrości bo to Wasza inicjatywa. Siostrze jak sie nie podoba to niech wyłoży na remont i niech robi kto jej broni? A drugiej komentować nie bede bo nie bede sie od rana denerwować Ania nie przejmuj sie tym bo w koncu nam osiwiejesz. Nie warto, naprawde!---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
tez mam silna motywacje, tęsknie za moim " ciałem " dlatego jak tylko urodzę i wroce do siebie wracam na moje treningi muszę poprosić drużyne zeby ogarnieli mi koszulkę dla małego <3 bedzie przychodził na mecze Hihi---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
Ja tez to kocham <3 przynajmniej jest jakis kontakt!!! ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250687 7]No wlasnie :/ w czwartek mam usg moze uda mi sie tak nawymyślać zeby mi szyjkę sprawdzili :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Proste - sprawdź objawy skracającej sie szyjki i wymień kilka na wizycie xd <3 ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250703 7]Ojej moja tez dzis tak ze nie wiem co ona tam wyprawia, boli strasznie ❤ No niestety tutaj nie badają szyjki i nie robią cytologii w ogole nie widzisz sie z ginem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mi raz badali szyje xd wtedy z tym bokiem a co do cytologii to robią ale dopiero po 25 roku życia, chyba ze sa wskazania generalnie tłumaczy sie to tym, ze do 25 roku zycia w ciele kobiet w " tych " rejonach zachodzi wiele zmian, niektóre na pierwszy rzut oka mogą wyglądać niepokojąco ale nie musza Wiec nie chca wprowadzać niepotrzebnych terapii, bo większość tych zmian znika samoistnie robiłam " cancera " na Uni i tak gadali ja w sumie dopóki nie poszłam do gina w pl na kontrole to byłam zupełnie zdrowa haha potem wyszły jakieś dziwne wyniki cytologii i na pierwszym spotkaniu z położna o tym powiedziałam - maja po porodzie mi zrobić cytologię (shocking!!!)---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez mileena5 Czas edycji: 2017-04-03 o 07:47 |
|||||
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry, nie pospalam dzis, corcia wstala o 6:30. Ide robic sniadanie.
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez to doskonale rozumiem i tez nie jestem jakaś kura domowa. Owszem robie wszystko ale nie jestem jakimś orłem w pracach domowych itp xd nie chce utknąć w domu.. jakoś bedzie dziewczyny, damy radę
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie ze da sie nauczyć :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#741 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ah te ciążowe wyrocznie tez mam intuicje jak nigdy!!!---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7251214 7]Pewnie ze da sie nauczyć :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To wiesz co masz robic ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Mąż mnie obudził buziakiem, pojechał do pracy a ja spać nie mogę. Może jeszcze uda mi się zasnąć
Dziewczynki na szczęście biegunka przeszła Dziękuję Wam ![]() Wypiłam mocną gorzka herbatkę, położyłam się na chwilę i ulga. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i na wieczór zjadłam kiełbaske z grilla, tak mi ślinka na jej widok leciała 😀 i bagietke czosnkową. U Nas też taka przykra sytuacja.. Brat tż i szwagierka mają już córeczke, pierwsze ciążę poroniła tak jak i ja ale teraz od kilku miesięcy starają się o drugie.. Udało się w końcu, była u lekarza o wszystko dobrze, hcg wzrastało, cieszyliśmy się razem z Nimi i... poroniła, dziś ma zabieg i tak dziwnie przy niej cieszyć mi się brzuszkiem i ciąża bo na pewno jest jej przykro. Ania - Jestem w szoku jeśli chodzi o zachowanie sióstr.. Nie wiem czy to zazdrość czy o co chodzi?! Nie dość, że chcecie dobrze - jasne, że przede wszystkim dla siebie ale też dla rodziców to oczywiście krytyka musi być.. Siostry powinny się cieszyć razem z Tobą ☺ A jak im coś nie odpowiada to niech dołożą rodzicą do remontu 😀 poza tym to nie one będą tam mieszkać.. Daj sobie z nimi spokój, już za chwilkę całkowicie od wszystkich odetchniesz będziesz miała luz psychiczny a teraz nie dawaj wyprowadzić się z równowagi, pomyśl o maluszku w brzuszku.. jak Ty jesteś szczęśliwa to i maluszek jest szczęśliwy ♡Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę sie ze juz Ci przeszło i czujesz sie dobrze <3 Ehhh rozumiem sytuacje. Ja tez mam w rodzinie ciotkę która juz kilka lat sie stara, kocha dzieci i nie wychodzi. Nie mówiąc juz o tym ze 2 lata temu chyba zaszła w ciąże.. z bliźniakami... niestety nie udało jej sie utrzymać. Serce pęka. Tym bardziej ze coraz więcej ludzi ma z tym Problem co jest straszne! Dlatego cieszę sie ze mam Fi w brzuszku i nawet jeśli kiedys sie nie uda z drugim to przynajmniej bedzie on |
|
|
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
Milena, dzieki
po tym kakao sie zmniejszyla i w koncu zasnelam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Milena - Zauważyłam, że bardzo często tak bywa.. Małżeństwo czy para którzy pragną mieć maleństwo to mają problem.. a ludzie którzy nie chcą mieć, nie nadają się na rodziców, są alkoholikami, żyją w patologii, uprawiają seks z przypadku.. to mają dzieci i to nie jedno. Dlaczego tak jest??
|
|
|
#746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mnie pali tak intensywnie ze mam wrażenie ze wypala mi serce i płuca |
|
|
|
|
#748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w momencie w którym zaczyna Ci nie wychodzić zaczyna sie stres, strach, blokada?! Ogólnie myśle ze podświadomość ma ogromny wpływ na nasze zycie chociaż sa to tez rożne problemy zdrowotne cieżko wytłumaczyć. Zycie jest po prostu niesprawiedliwe
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

hahahah
A dzisiaj rano wlazłam znowu i musiałam zamówić. 300zł poszłooooo. Ale gdyby nie rabat, to wydałabym prawie 600 na te same rzeczy.
i jeszcze mozecie byc ze mnie dumne bo poszlam do kasy pierwszeństwa a tam moze z 5 par takich starszych malzenstw z pelnymi wozkami a ja mialam tylko 2 rzeczy wiec poszlam na poczatek kolejki i mowie z uśmiechem ze chcialabym skorzystac z pierwszenstwa 
A tamta "mondra" siostrzyczka już mamie przygadała że ona to nie wie czy będzie ich odwiedzać bo przecież mieszkanie nie jest na rodziców
Ania nie przejmuj sie tym bo w koncu nam osiwiejesz. Nie warto, naprawde!
❤
.
ja w sumie dopóki nie poszłam do gina w pl na kontrole to byłam zupełnie zdrowa haha