Mamy majowe cz. VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 01:52   #721
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Efffpe, wspolczuje, ja tez nie spie. Zgaga mnie pali niemilosiernie. Nie wiem jak jutro bede funkcjonowac caly dzien sama, mam nadzieje, ze corcia bedzie laskawa, bo dzis byla maruda straszna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 01:52   #722
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Efffpe, wspolczuje, ja tez nie spie. Zgaga mnie pali niemilosiernie. Nie wiem jak jutro bede funkcjonowac caly dzien sama, mam nadzieje, ze corcia bedzie laskawa, bo dzis byla maruda straszna.

Ojej a mleka próbowałaś ?

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 01:54   #723
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Nie znosze samego mleka, bo jako dziecko moj organizm go nie tolerowal. A kakao tez pomaga?

Stary 2017-04-03, 02:00   #724
Konto usunięte

Cytat:
Nie znosze samego mleka, bo jako dziecko moj organizm go nie tolerowal. A kakao tez pomaga?

Raz mi kakao pomogło ale zimne :p jak nie to kup tabletki Rennie one sa dla mnie wybawieniem

Stary 2017-04-03, 02:02   #725
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Mnie codziennie nie meczy, tylko raz na jakis czas, pewnie zaleznie od rodzaju jedzenia.
To ide robic zimne kakao. Dzieki

Stary 2017-04-03, 02:03   #726
Konto usunięte

Cytat:
Mnie codziennie nie meczy, tylko raz na jakis czas, pewnie zaleznie od rodzaju jedzenia.
To ide robic zimne kakao. Dzieki

Oby pomogło
Moje dziecko tak sie rozszalało ze zaraz albo wyjdzie góra albo dołem

Stary 2017-04-03, 02:10   #727
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Oby Moze niech jeszcze poczeka w brzuszku chociaz z 1,5 tygodnia

Stary 2017-04-03, 02:11   #728
Konto usunięte

Cytat:
Oby Moze niech jeszcze poczeka w brzuszku chociaz z 1,5 tygodnia

Mogłaby ale nie wiem co ona tam odstawia od godziny :p

Stary 2017-04-03, 02:14   #729
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Jakies tance moja od kilku dni jest spokojniejsza, chyba juz jej ciasno, czasem jak sie odepchnie to mnie z bolu zwinie, ale juz za mocno nie wywija. Wypilam, ide sprobowac zasnac. A Tobie malutka tez niech da spac, moze pochodz chwile to ja pokolysze i ulula Dobranoc

Stary 2017-04-03, 02:15   #730
Konto usunięte

Cytat:
Jakies tance moja od kilku dni jest spokojniejsza, chyba juz jej ciasno, czasem jak sie odepchnie to mnie z bolu zwinie, ale juz za mocno nie wywija. Wypilam, ide sprobowac zasnac. A Tobie malutka tez niech da spac, moze pochodz chwile to ja pokolysze i ulula Dobranoc

Przejdę sie i tez sie położę, dobranoc

Stary 2017-04-03, 05:31   #731
CamomileS
Zadomowienie

Ja też się już obudziłam, szkoda marnować czas więc coś zjem i idę spróbować dalej spać..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 07:10   #732
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Kazda z nas ma slabszy dzien czasem, a u Ciebie to zupelnie zrozumiale... nie dosc, ze dzidzia zmieni zycie, to na nowo bedziesz ske uczyc wszystkiego po tak dlugiej nieobecnosci w domu. Badz dla siebie wyrozumiala ❤️ i okazuj sobie milosc! Naprawde jestes wielka! (Nie gruba bron Boze! Wielka psychicznie)

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Tez juz teksnie "za soba". Za moim dawnym cialem, mozliwosciami fizycznymi... ciesze sie ciaza, ale jestem tez pelna obaw, czy uda mi sie odzyskac siebie. Wiecie o co mi chodzi? Nie chce byc "tylko" matka, chce byc dalej soba, zeby maz widzial we mnie ta kobiete co kiedys, a nie zahukana kure domowa w dresie.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Maz wlasnie wszedl do lazienki po mnie i slysze tylko "o k... zaskoczylas mnie" i wybiegl hahahah

Właśnie o tym myślę.. Czy uda mi się odzyskać siebie, bo nie dość, że ciąża mnie zmieniła, to ten szpital też..

Dziękuję Kochana 😘 słabszy dzień.. Fakt, czasem mnie dopadnie. Chciałabym już móc się sobą zająć.. Zadbać o siebie mimo tych nadprogramowych kg.. 😜 wiosna. Wszystkie znajome kwitną.Wy w ciąży też, a ja sobie uświadomiłam, że jestem zaniedbanym, leżącym słoniem.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Proszę bardzo: http://www.maccosmetics.pl/products/..._goodbyes.tmpl

Rabat pokazuje się po dodaniu do koszyka. Przecenia -40%.

No ja staram się nie wchodzić na ich stronę, ale wczoraj weszłam, patrzę - nowa zakładka pt "goodbyes", oooo... Oni przecież nigdy nie robią wyprzedaży, a tu niespodzianka... Ale nie, wyłączyłam. A dzisiaj rano wlazłam znowu i musiałam zamówić. 300zł poszłooooo. Ale gdyby nie rabat, to wydałabym prawie 600 na te same rzeczy.

A co do Trójmiasta to wiesz, jeździć lubię, auto mam...

Ale jeśli to nie są skurcze porodowe, to je wyciszy.
Oj, to nie wiedziałam. 🌼🌼🌼
Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja też się już obudziłam, szkoda marnować czas więc coś zjem i idę spróbować dalej spać..

Smacznego! 😃😊☺

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 07:11   #733
happiness__
Rozeznanie

Dzień dobry

Ponadrabiałam wczoraj, pocytowałam i zasnęłam, dziś już nie ma tych cytatów

Jedynie co pamiętam to chciałam się odnieść do postu CamomileS o tych bólach okresowych - ja zgłaszałam to swojej gince, bo już na ostatniej wizycie miałam przez jakiś czas takie delikatne te bóle. Powiedziała, że wszystko zależy od szyjki, bóle na tym etapie są normalne, o ile wszystko ok z szyjką. Sprawdziła i była zamknięta, więc kazała się nie przejmować. Dodam jeszcze, że wtedy to był dopiero skończony 32tc. Miałam takie bardzo delikatne te bóle i trwały chwilę, co kilka dni w nocy. Teraz są już silniejsze i częstsze, raz jak mnie złapało i nie chciało puścić to się nieźle wystraszyłam, ale wstałam, pochodziłam i przeszło. Widzę, że coraz więcej dziewczyn o tym wspomina, więc widocznie to rzeczywiście normalne na tym etapie

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 07:17   #734
angellinka
Raczkowanie

Mohnka nie martw się. Zobaczysz szybko odnajdziesz się po powrocie do domu. Jesteś bardzo dzielna i na pewno sobie poradzisz.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Ja bardziej mam napinanie. Od kręgosłupa przechodzi na cały brzuch. Na ktg takie skurcze wychodzą 80-100%. Szyjka długa 3,1 więc też nie panikują. Brzuch mnie wtedy tylko bardzo lekko boli.

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 07:41   #735
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Też uwielbiam robić kawy mrożone ���� z lodami ... Mmm.. Do tego syropy. ��
Obejrzałam tego Pawła. Ale ma podejście! Wszystko takie łatwe się wydaje jak on pokazuje i opowiada ����

Kawy mrożone <3 uwielbiam na maksa!!!

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aż dziwne ale tylko raz się obudziłam na siku o 6, teraz czekam na śniadanie do łóżka �� jakiego ja mam wspaniałego męża.. jak to on mówi "takiego to ze świecą szukać" no i ma całkowita rację! ��

Marta - O widzę, że imię wybrane Michał tak klasycznie ale bardzo ładnie!

Kiwaczka - Toż to Cie ktoś naprawdę pocieszył.. uważam, że takie teksty i stwierdzenia jednak lepiej zachować dla siebie doczytałam, że teściowa.. świetnie!
Mi ciągle ktoś mówi, że zrobiłam się wielka i żebym już zaczęła się odchudzać albo, że i tak po porodzie nie dojdę do takiej figury jaką miałam.. Masakra! Jeszcze im pokaże! Jaka będę fit mamuśka

Ukrajinka - Łoo faktycznie piękny sen może to znak żebyście kupili zdrapke?

Mnie tez mega wkurza nazywanie mnie grubasem ciagle, całe zycie byłam szczupła a teraz czuje sie złe z faktem ze jestem wielka, to zamiast podnieść na duchu i po prostu... zamknąć ryj to Cie męczą i juz wytykają paluchami. Takie leczenie własnych kompleksów chyba. Przestałam sie juz tym przejmować bo wiem ze po ciazy znow bede wyglądać mega a innym zostanie tylko gadanie

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7249415 2]Słuchajcie najlepszego!
Teraz miałam 2 tyg urlopu a od jutra zaczynam macierzynski i wchodzę wczoraj na stronę mojej pracy patrzę na grafik a ja w grafiku we wt sr i czw na15 w ogole do nich nie dzwonię, ze cokolwiek sprawdzałam. Czeksm czy we wtorek zadzwonią czemu nie przyszłam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Hahaha to tak normalne w Uk ze mnie to nie dziwi wcale xd

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze w środę sie potwierdzi ze młody rośnie jak powinien. Ale jaka to mój malz stwierdził, dzień bez paniki dniem straconym. On i moja lekarka stwierdzili, ze nie powinnam mieć dostępu do internetu xd

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Napewno rośnie jak powinien ja nie czytam głupot w necie bo wszystko można przypisać do " swojego przypadku " Wiec jest mi to niepotrzebne polecam

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Paczcie jakie sobie pientniutkie tenisowki i skapetki kupilam w domu mody Tesco i jeszcze mozecie byc ze mnie dumne bo poszlam do kasy pierwszeństwa a tam moze z 5 par takich starszych malzenstw z pelnymi wozkami a ja mialam tylko 2 rzeczy wiec poszlam na poczatek kolejki i mowie z uśmiechem ze chcialabym skorzystac z pierwszenstwa nikt nic nie powiedzial tylko facet ktory stal za mna ale przed nim jeszcze jego zona powiedzial do niej "a ta co?" A ona mu na to "w ciazy" i za chwile "ale stanelismy do kasy, mialo byc szybko a tu co"
Ale urocze <3

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250661 7]Zreszta jak pojechałam w 23 tc to musiałam niezłe nakłamać zeby mi badania zrobili.. :/

Tu działa system haha x z tym ze ja myśle ze to tez zależy od regionu, szpitala itp. U mnie jest Np super i nie moge narzekać, ale tez trzeba umieć sie upomnieć, bo bez " przyczyny " to można sie w nos pocałować aczkolwiek przynajmniej u mnie w nagłych wypadkach jest super. Miałam sytuacje z bolącym bokiem. Nie mogłam złapać tchu, obudziło mnie to. Pojechaliśmy na emergency, na momencie kazali przyjść na maternity ward, położyli na sale, zrobili badania.
Jak jesteś chory to na początku jie dostaniesz nic oprócz paracetamolu - co jest dobre bo jak wiadomo większość przypadków to wirusowki. Ja generalnie nie lubie zbytniej paniki i lubie system tutaj, ale zdarzają sie tez wyjątki od reguły. Działa swietnie w dwóch przypadkach - musi albo NAPRAWDE Ci cos dolegać albo dobrze kłamać wszystkiego da sie nauczyć ;D nie Ewelinka?
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 07:43   #736
kingaluna
Rozeznanie

Hej hej

U mnie powiedzmy, że cała noc przespana. Dopiero teraz wstałam na siku. Mam problem z kolanami. Ciężko mi się chodzi po schodach i nawet w nocy dokuczały jak zginałam nogi. Mówiłam wczoraj Tż-owi, że to pewnie przez moją zwiększoną masę ciała

Ja też tęsknię za swoim ciałem. Byłam bardzo szczupła i mi tego brakuje. Jestem bojowo nastawiona na pozbycie się zbędnych kg po porodzie!

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 07:54   #737
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
U nas w otoczeniu nie ma jakoś problemów z płodnością, jedni znajomi mieli ale po prostu trafili na lekarza których chciał ich wykorzystać, trochę mu się udało ale jakaś znajoma ich pokierowała i trafili do kogoś innego, udało im się po 5 miesiącach od zmiany lekarza i mają dwie córeczki już Jedni nasi przyjaciele mają troszkę problemy bo on niestety ma usunięte jedno jądro, zmiany rakowe były ale czekają do ślubu ze staraniami i mocno się modle i wierzę w to, że uda im się mimo wszystko.

W ogóle przyszłam się pożalić na drugą siostrę. Dzisiaj pojechała z rodzicami na nowe mieszkanie i zaczęła wytykać co jest do zrobienia i ogólnie strasznie mi się nie podobało jej zachowanie jak my zajechaliśmy po drodze. Trochę mi przykro bo do tej pory mnie wspierała i naprawdę było ok a dzisiaj taka krytyka i że ona to by prawie wszystko zmieniła a my mówimy, że przecież cała kasa poszła na koszty związane z notariuszem i kredytem a ona jakby w ogóle nie ogarniała. Nie wiem co się jej stało. Zasmuciła mnie A tamta "mondra" siostrzyczka już mamie przygadała że ona to nie wie czy będzie ich odwiedzać bo przecież mieszkanie nie jest na rodziców No tak, wezmę kredyt na siebie, mieszkanie przepisze na rodziców i potem ją będę musiała ze spadku spłacić w przyszłości, czyli z własnych pieniędzy... Tak bardzo wszyscy od nas wymagają a my stajemy na głowie i ciągle jest źle. Musze się przestać przejmować bo ogłupieję. Tłumacze sobie że najważniejsze, że rodzice są wreszcie zadowoleni i nam też się podoba.

Wysłane za pomocą mTalk

Zrobiliście do powinniście a reszta pewnie zazdrości bo to Wasza inicjatywa. Siostrze jak sie nie podoba to niech wyłoży na remont i niech robi kto jej broni? A drugiej komentować nie bede bo nie bede sie od rana denerwować Ania nie przejmuj sie tym bo w koncu nam osiwiejesz. Nie warto, naprawde!

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Hej hej

U mnie powiedzmy, że cała noc przespana. Dopiero teraz wstałam na siku. Mam problem z kolanami. Ciężko mi się chodzi po schodach i nawet w nocy dokuczały jak zginałam nogi. Mówiłam wczoraj Tż-owi, że to pewnie przez moją zwiększoną masę ciała

Ja też tęsknię za swoim ciałem. Byłam bardzo szczupła i mi tego brakuje. Jestem bojowo nastawiona na pozbycie się zbędnych kg po porodzie!

Ja poszłam spać o 24 a wstałam o 4.30 xd ból pleców mnie obudził xd i tak siedzę i nie śpię. Przejrzałam internety, Fi posłuchał Mozarta a teraz nadrabiam forum tez mam silna motywacje, tęsknie za moim " ciałem " dlatego jak tylko urodzę i wroce do siebie wracam na moje treningi muszę poprosić drużyne zeby ogarnieli mi koszulkę dla małego <3 bedzie przychodził na mecze Hihi

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
Moja dzidzia tak sie wierci, uwielbiam to

Ja tez to kocham <3 przynajmniej jest jakis kontakt!!!

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250687 7]No wlasnie :/ w czwartek mam usg moze uda mi sie tak nawymyślać zeby mi szyjkę sprawdzili :p

Proste - sprawdź objawy skracającej sie szyjki i wymień kilka na wizycie xd <3

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Jestem kierowniczka, moze dlatego . Nawet nie staram sie zrozumiec, bo i po co .

A niech sie wali, jej strata haha xx

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7250703 7]Ojej moja tez dzis tak ze nie wiem co ona tam wyprawia, boli strasznie ❤

No niestety tutaj nie badają szyjki i nie robią cytologii w ogole nie widzisz sie z ginem

Mi raz badali szyje xd wtedy z tym bokiem a co do cytologii to robią ale dopiero po 25 roku życia, chyba ze sa wskazania generalnie tłumaczy sie to tym, ze do 25 roku zycia w ciele kobiet w " tych " rejonach zachodzi wiele zmian, niektóre na pierwszy rzut oka mogą wyglądać niepokojąco ale nie musza Wiec nie chca wprowadzać niepotrzebnych terapii, bo większość tych zmian znika samoistnie robiłam " cancera " na Uni i tak gadali ja w sumie dopóki nie poszłam do gina w pl na kontrole to byłam zupełnie zdrowa haha potem wyszły jakieś dziwne wyniki cytologii i na pierwszym spotkaniu z położna o tym powiedziałam - maja po porodzie mi zrobić cytologię (shocking!!!)

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
No i się popłakałam.. 😢 ehh jeszcze trochę i wszystko zacznie wracać do normy...

Kochanie jesteś nasza forumowa bohaterka!! Jeszcze trochę, zaciśnij zeby <3 to wszystko dla Maksia! A co do jedzenia to jedz ile Ci trzeba ***

Edytowane przez mileena5
Czas edycji: 2017-04-03 o 07:47
Stary 2017-04-03, 07:55   #738
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Dzien dobry, nie pospalam dzis, corcia wstala o 6:30. Ide robic sniadanie.

Stary 2017-04-03, 07:55   #739
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Vicunia doskonale Ciebie rozumiem też tak mam, zawsze sobie powtarzałam że ja nie będę jedynie matką ale na ile to się uda?
Boję się bo ja raczej nie jestem z tych zorganizowanych i pełnych energii w wypełnianiu obowiązków domowych Pewnie będzie mi ciężko.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ale mała mi grzebie w prawym talerzu biodrowym nie wiem czego ona tam może szukać

Ja tez to doskonale rozumiem i tez nie jestem jakaś kura domowa. Owszem robie wszystko ale nie jestem jakimś orłem w pracach domowych itp xd nie chce utknąć w domu.. jakoś bedzie dziewczyny, damy radę
Stary 2017-04-03, 07:56   #740
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
Kawy mrożone <3 uwielbiam na maksa!!!

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Mnie tez mega wkurza nazywanie mnie grubasem ciagle, całe zycie byłam szczupła a teraz czuje sie złe z faktem ze jestem wielka, to zamiast podnieść na duchu i po prostu... zamknąć ryj to Cie męczą i juz wytykają paluchami. Takie leczenie własnych kompleksów chyba. Przestałam sie juz tym przejmować bo wiem ze po ciazy znow bede wyglądać mega a innym zostanie tylko gadanie

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Hahaha to tak normalne w Uk ze mnie to nie dziwi wcale xd

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Napewno rośnie jak powinien ja nie czytam głupot w necie bo wszystko można przypisać do " swojego przypadku " Wiec jest mi to niepotrzebne polecam

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Ale urocze <3

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Tu działa system haha x z tym ze ja myśle ze to tez zależy od regionu, szpitala itp. U mnie jest Np super i nie moge narzekać, ale tez trzeba umieć sie upomnieć, bo bez " przyczyny " to można sie w nos pocałować aczkolwiek przynajmniej u mnie w nagłych wypadkach jest super. Miałam sytuacje z bolącym bokiem. Nie mogłam złapać tchu, obudziło mnie to. Pojechaliśmy na emergency, na momencie kazali przyjść na maternity ward, położyli na sale, zrobili badania.
Jak jesteś chory to na początku jie dostaniesz nic oprócz paracetamolu - co jest dobre bo jak wiadomo większość przypadków to wirusowki. Ja generalnie nie lubie zbytniej paniki i lubie system tutaj, ale zdarzają sie tez wyjątki od reguły. Działa swietnie w dwóch przypadkach - musi albo NAPRAWDE Ci cos dolegać albo dobrze kłamać wszystkiego da sie nauczyć ;D nie Ewelinka?

Pewnie ze da sie nauczyć :p

Stary 2017-04-03, 07:59   #741
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Moja koleżanka właśnie urodziła chłopca po 18h porodu! 😍 Nie znam dokładnych szczegółów, ale śniła mi się wczoraj i myślałam, żeby się do niej odezwać. Miałam przeczucie, że pewnie rodzi. Stwierdziłam, że nie będę jej przeszkadzać. Jestem czarownicą

Ah te ciążowe wyrocznie tez mam intuicje jak nigdy!!!

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:

Wiem ze to niezbyt zdrowe i dobre rozwiazanie ale soda jest najlepsza. Trochę na łyżeczkę i zapic albo dać do wody. Mnie zgaga bardzo często teraz meczy

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7251214 7]Pewnie ze da sie nauczyć :p

To wiesz co masz robic

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Dzien dobry, nie pospalam dzis, corcia wstala o 6:30. Ide robic sniadanie.

Smacznego <3
Stary 2017-04-03, 08:01   #742
talusiax33
Zadomowienie

Mąż mnie obudził buziakiem, pojechał do pracy a ja spać nie mogę. Może jeszcze uda mi się zasnąć

Dziewczynki na szczęście biegunka przeszła Dziękuję Wam
Wypiłam mocną gorzka herbatkę, położyłam się na chwilę i ulga. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i na wieczór zjadłam kiełbaske z grilla, tak mi ślinka na jej widok leciała 😀 i bagietke czosnkową.

U Nas też taka przykra sytuacja.. Brat tż i szwagierka mają już córeczke, pierwsze ciążę poroniła tak jak i ja ale teraz od kilku miesięcy starają się o drugie.. Udało się w końcu, była u lekarza o wszystko dobrze, hcg wzrastało, cieszyliśmy się razem z Nimi i... poroniła, dziś ma zabieg i tak dziwnie przy niej cieszyć mi się brzuszkiem i ciąża bo na pewno jest jej przykro.

Ania - Jestem w szoku jeśli chodzi o zachowanie sióstr.. Nie wiem czy to zazdrość czy o co chodzi?! Nie dość, że chcecie dobrze - jasne, że przede wszystkim dla siebie ale też dla rodziców to oczywiście krytyka musi być.. Siostry powinny się cieszyć razem z Tobą ☺ A jak im coś nie odpowiada to niech dołożą rodzicą do remontu 😀 poza tym to nie one będą tam mieszkać..
Daj sobie z nimi spokój, już za chwilkę całkowicie od wszystkich odetchniesz będziesz miała luz psychiczny a teraz nie dawaj wyprowadzić się z równowagi, pomyśl o maluszku w brzuszku.. jak Ty jesteś szczęśliwa to i maluszek jest szczęśliwy ♡

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:07   #743
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Mąż mnie obudził buziakiem, pojechał do pracy a ja spać nie mogę. Może jeszcze uda mi się zasnąć

Dziewczynki na szczęście biegunka przeszła Dziękuję Wam
Wypiłam mocną gorzka herbatkę, położyłam się na chwilę i ulga. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i na wieczór zjadłam kiełbaske z grilla, tak mi ślinka na jej widok leciała 😀 i bagietke czosnkową.

U Nas też taka przykra sytuacja.. Brat tż i szwagierka mają już córeczke, pierwsze ciążę poroniła tak jak i ja ale teraz od kilku miesięcy starają się o drugie.. Udało się w końcu, była u lekarza o wszystko dobrze, hcg wzrastało, cieszyliśmy się razem z Nimi i... poroniła, dziś ma zabieg i tak dziwnie przy niej cieszyć mi się brzuszkiem i ciąża bo na pewno jest jej przykro.

Ania - Jestem w szoku jeśli chodzi o zachowanie sióstr.. Nie wiem czy to zazdrość czy o co chodzi?! Nie dość, że chcecie dobrze - jasne, że przede wszystkim dla siebie ale też dla rodziców to oczywiście krytyka musi być.. Siostry powinny się cieszyć razem z Tobą  A jak im coś nie odpowiada to niech dołożą rodzicą do remontu 😀 poza tym to nie one będą tam mieszkać..
Daj sobie z nimi spokój, już za chwilkę całkowicie od wszystkich odetchniesz będziesz miała luz psychiczny a teraz nie dawaj wyprowadzić się z równowagi, pomyśl o maluszku w brzuszku.. jak Ty jesteś szczęśliwa to i maluszek jest szczęśliwy ♡

Cieszę sie ze juz Ci przeszło i czujesz sie dobrze <3

Ehhh rozumiem sytuacje. Ja tez mam w rodzinie ciotkę która juz kilka lat sie stara, kocha dzieci i nie wychodzi. Nie mówiąc juz o tym ze 2 lata temu chyba zaszła w ciąże.. z bliźniakami... niestety nie udało jej sie utrzymać. Serce pęka. Tym bardziej ze coraz więcej ludzi ma z tym Problem co jest straszne! Dlatego cieszę sie ze mam Fi w brzuszku i nawet jeśli kiedys sie nie uda z drugim to przynajmniej bedzie on a najbardziej irytuje mnie to ze tyle kobiet chce, pragnie i marzy a inna idotka pójdzie i zostawi na śmietniku, czy pozwoli " tatusiowi " na katowanie maleństwa :/ śmieci nie ludzie.
Stary 2017-04-03, 08:14   #744
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Milena, dzieki po tym kakao sie zmniejszyla i w koncu zasnelam

Stary 2017-04-03, 08:16   #745
talusiax33
Zadomowienie

Milena - Zauważyłam, że bardzo często tak bywa.. Małżeństwo czy para którzy pragną mieć maleństwo to mają problem.. a ludzie którzy nie chcą mieć, nie nadają się na rodziców, są alkoholikami, żyją w patologii, uprawiają seks z przypadku.. to mają dzieci i to nie jedno. Dlaczego tak jest??

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:16   #746
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Mohnka nie martw się. Zobaczysz szybko odnajdziesz się po powrocie do domu. Jesteś bardzo dzielna i na pewno sobie poradzisz.

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Ja bardziej mam napinanie. Od kręgosłupa przechodzi na cały brzuch. Na ktg takie skurcze wychodzą 80-100%. Szyjka długa 3,1 więc też nie panikują. Brzuch mnie wtedy tylko bardzo lekko boli.

Ojej.. Musisz wytrzymać jeszcze trochę! 😘😘

Stary 2017-04-03, 08:17   #747
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Milena, dzieki po tym kakao sie zmniejszyla i w koncu zasnelam

Ja osobiście w życiu nie miałam problemów z żołądkiem a teraz męczą mnie takie zgagi ze az kaszle bo mnie pali tak intensywnie ze mam wrażenie ze wypala mi serce i płuca
Stary 2017-04-03, 08:19   #748
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
Zrobiliście do powinniście a reszta pewnie zazdrości bo to Wasza inicjatywa. Siostrze jak sie nie podoba to niech wyłoży na remont i niech robi kto jej broni? A drugiej komentować nie bede bo nie bede sie od rana denerwować Ania nie przejmuj sie tym bo w koncu nam osiwiejesz. Nie warto, naprawde!

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Ja poszłam spać o 24 a wstałam o 4.30 xd ból pleców mnie obudził xd i tak siedzę i nie śpię. Przejrzałam internety, Fi posłuchał Mozarta a teraz nadrabiam forum tez mam silna motywacje, tęsknie za moim " ciałem " dlatego jak tylko urodzę i wroce do siebie wracam na moje treningi muszę poprosić drużyne zeby ogarnieli mi koszulkę dla małego <3 bedzie przychodził na mecze Hihi

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Ja tez to kocham <3 przynajmniej jest jakis kontakt!!!

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Proste - sprawdź objawy skracającej sie szyjki i wymień kilka na wizycie xd <3

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

A niech sie wali, jej strata haha xx

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Mi raz badali szyje xd wtedy z tym bokiem a co do cytologii to robią ale dopiero po 25 roku życia, chyba ze sa wskazania generalnie tłumaczy sie to tym, ze do 25 roku zycia w ciele kobiet w " tych " rejonach zachodzi wiele zmian, niektóre na pierwszy rzut oka mogą wyglądać niepokojąco ale nie musza Wiec nie chca wprowadzać niepotrzebnych terapii, bo większość tych zmian znika samoistnie robiłam " cancera " na Uni i tak gadali ja w sumie dopóki nie poszłam do gina w pl na kontrole to byłam zupełnie zdrowa haha potem wyszły jakieś dziwne wyniki cytologii i na pierwszym spotkaniu z położna o tym powiedziałam - maja po porodzie mi zrobić cytologię (shocking!!!)

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Kochanie jesteś nasza forumowa bohaterka!! Jeszcze trochę, zaciśnij zeby <3 to wszystko dla Maksia! A co do jedzenia to jedz ile Ci trzeba ***
Coś Ty! 😘😘😘 Każda by tak leżała... Przecież tu chodzi o Maleństwo, ale czasem zaczynam za bardzo tęsknić. 😩 No tak, jem sobie.. To mnie pociesza, że chociaż jeść można, ale teraz najbardziej tyje! Na tej końcówce. To jakiś szok .. 😢😰

Stary 2017-04-03, 08:19   #749
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Milena - Zauważyłam, że bardzo często tak bywa.. Małżeństwo czy para którzy pragną mieć maleństwo to mają problem.. a ludzie którzy nie chcą mieć, nie nadają się na rodziców, są alkoholikami, żyją w patologii, uprawiają seks z przypadku.. to mają dzieci i to nie jedno. Dlaczego tak jest??

Dlatego ze wiele czynników na to wpływu. Myśle ze tacy ludzie (patologia) po prostu sie pierdziela non stop nie myślą o konsekwencjach, nie stresują sie zbytnio, nie dmuchają nie chuchają, o siebie tez raczej nie dbają.

A w momencie w którym zaczyna Ci nie wychodzić zaczyna sie stres, strach, blokada?!

Ogólnie myśle ze podświadomość ma ogromny wpływ na nasze zycie chociaż sa to tez rożne problemy zdrowotne cieżko wytłumaczyć. Zycie jest po prostu niesprawiedliwe
Stary 2017-04-03, 08:20   #750
angellinka
Raczkowanie

Cytat:

Macie rację. Patologia nie ma problemu, tam gdzie nikt nie czeka na dziecko najszybciej się pojawia. Nie rozumiem tego. To jest bez sensu.

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości