Rossmann cz. XXIX - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-01, 19:06   #2191
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez magdulkaaa Pokaż wiadomość
Które z pomadek dostępnych w Ross polecacie pod względem trwałości na ustach?Potrzebuje czegoś co będzie się trzymało kilka godzin czy coś takiego w ogole istnieje
Max factor lipfinity
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 20:07   #2192
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Napisane przez magdulkaaa Pokaż wiadomość
Które z pomadek dostępnych w Ross polecacie pod względem trwałości na ustach?Potrzebuje czegoś co będzie się trzymało kilka godzin czy coś takiego w ogole istnieje
Max Factor 'Lipfinity' - bardzo trwała.
Bourjois' Rouge Edition Velvet' - nawet niezła trwałość i ładnie wygląda na ustach

Wibo 'Milion Dollar Lips', Lovely ' - trwałość średnia, u mnie niestety średnio się sprawdzają pod wzgledem komfortu na ustach.

I czesto polecane, choć sama nie uzywałam ; Maybelline 'Vivid Matte Liquid''.
merryem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 08:10   #2193
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Max factor lipfinity
potwierdzam
rano nakładam, zmywam wieczorem płynem dwufazowym.
Jedyny minus - nie podoba mi się gama kolorystyczna... Mam jedną pomadkę, którą dostałam w prezencie i miałam chętkę na inne, ale niestety...

Jest fajna, bo nie przesusza usta jak słynny Golden Rose, ale być może to zasługa "błyszczyka", który się nakłada po aplikacji pomadki.

Właśnie! A może by Golden Rose zestawić z tym błyszczykiem

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Dzięki za polecenie. Zainteresuję się nią jak skończy mi się maska z Loreala Total Repair Extreme. Przeproteinowałam sobie włosy i musiałam na nowo ogarnąć pielęgnację. Proteiny to teraz w mniejszości u mnie, a właśnie nawilżaczy i emolientów potrzebuję. Ja też polecę fajną maskę bez protein, a o taką trudno. New Anna Cosmetics Expert Hair Mask (dostępna w Hebe) Duża pojemność, tania i prosty skład.
Jakie masz wrażenia po tej masce?
Miałam szampon i był to jeden z gorszych jakie używałam
Stary 2017-04-02, 10:46   #2194
MissChievousTess
Zakorzenienie

kasia6713, ja ten błyszczyk daję na inne płynne, matowe pomadki. Spróbuj. Może z Golden Rose też się sprawdzi. Z nowych szamponów w rossmann względnie dobry skład ma miodowa Schauma. Ja właśnie ten kupiłam w promo na dzień kobiet. No i Nivea Color Care&Protect mi służy.Możesz je przetestować. Na pewno nie jest to taka bomba silikonowa jak L'oreal Total Repair Extreme.
Make4Up, jak chcesz możesz zrobić domowy nawilżacz- jakiś hydrolat (ja lubię różany), sok z aloesu i troszkę dowolnego oleju. Do butelki ze spray'em i gotowe.Inna opcja to maski Equlibria. Chyba w aptekach Ziko ostatnio bywają częściej niż w drogeriach natura. O ile nie podrażnia Cię aloes. A jeśli podrażnia to seria O'herbal z lnem. Dobrze jest robić coś nawilżającego, a potem na to ole-krem bo odrobina oleju zatrzymuje nawilżenie wewnątrz włosa. Ja często robię maskę nawilżającą i na to oleo-krem. Przesusz może też być zasługą za mocnego szamponu.Nie tylko przeproteinowania. Także może warto zmienić szampon na łagodniejszy.
A tu masz przepisy na domowej roboty nawilżacze:
http://mfairhaircare.blogspot.com/20...mgieki-do.html

Edytowane przez MissChievousTess
Czas edycji: 2017-04-02 o 10:51
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 12:11   #2195
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
potwierdzam
rano nakładam, zmywam wieczorem płynem dwufazowym.
Jedyny minus - nie podoba mi się gama kolorystyczna... Mam jedną pomadkę, którą dostałam w prezencie i miałam chętkę na inne, ale niestety...

Jest fajna, bo nie przesusza usta jak słynny Golden Rose, ale być może to zasługa "błyszczyka", który się nakłada po aplikacji pomadki.

Właśnie! A może by Golden Rose zestawić z tym błyszczykiem

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Jakie masz wrażenia po tej masce?
Miałam szampon i był to jeden z gorszych jakie używałam
To moje drugie opakowanie, to że do niej wróciłam oznacza, że działa. Mam włosy rozjaśnione, które się kręcą i puszą, ona je dociąża, wygładza i prostuje w moim przypadku. Tylko jak pisałam wcześniej u mnie do stosowania sporadycznie, więcej potrzebuję nawilżaczy.

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
kasia6713, ja ten błyszczyk daję na inne płynne, matowe pomadki. Spróbuj. Może z Golden Rose też się sprawdzi. Z nowych szamponów w rossmann względnie dobry skład ma miodowa Schauma. Ja właśnie ten kupiłam w promo na dzień kobiet. No i Nivea Color Care&Protect mi służy.Możesz je przetestować. Na pewno nie jest to taka bomba silikonowa jak L'oreal Total Repair Extreme.
Make4Up, jak chcesz możesz zrobić domowy nawilżacz- jakiś hydrolat (ja lubię różany), sok z aloesu i troszkę dowolnego oleju. Do butelki ze spray'em i gotowe.Inna opcja to maski Equlibria. Chyba w aptekach Ziko ostatnio bywają częściej niż w drogeriach natura. O ile nie podrażnia Cię aloes. A jeśli podrażnia to seria O'herbal z lnem. Dobrze jest robić coś nawilżającego, a potem na to ole-krem bo odrobina oleju zatrzymuje nawilżenie wewnątrz włosa. Ja często robię maskę nawilżającą i na to oleo-krem. Przesusz może też być zasługą za mocnego szamponu.Nie tylko przeproteinowania. Także może warto zmienić szampon na łagodniejszy.
A tu masz przepisy na domowej roboty nawilżacze:
http://mfairhaircare.blogspot.com/20...mgieki-do.html
Odżywka z serii Total Repair Extreme owszem ma Amodimethicone, ale ja w masce nie widzę silikonów. Jest gliceryna, kwas mlekowy i hydrolizowane proteiny pszenicy. Odżywkę miałam kiedyś, ale maska jest bardzo dobra wg mnie.

To że moje włosy się zrobiły takie sucho szorstkie, to wina szamponu była. Do każdego mycia Biały Jeleń z bawełną, bo chciałam go wykończyć i się go pozbyć z łazienki. Po nim używałam odżywki takiej za 5 zeta nawilżającej z Babuszki Agafii i byłam zła bo ładowałam jej sporo i dalej przesusz. Zmieniłam szampon na oczyszczającą Barwę żurawinowy i nagle się okazało, że ta odżywka jednak taka zła nie jest. Mam jeszcze taki szampon z bazylią Basil Element z Elfa Pharm, które dopiero wejdą do R., ale jeszcze go nie używałam. Na razie oczyszczam się Barwą, po tym odżywka jedwabna z Glis Kura i po niej odżywka z Schaumy Nature Moments oliwa z oliwek i aloes (chyba jeszcze nie weszła do R.) i jest o wiele lepiej. Muszę tak kombinować niestety. Ale wczoraj po kliku minutach trzymania tej maski z New Anna, włosy miękkie, puszyste, lekkie, błyszczące i przyjemne w dotyku.
Dzięki zerknę, aczkolwiek ja wolę mieć gotowy kosmetyk
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:06   #2196
magdulkaaa
Raczkowanie

Dziekuję za polecenia . Będę musiała przyjrzeć się kolorkom:brzydal :
Stary 2017-04-02, 19:09   #2197
arisah
Raczkowanie

dziewczyny czy miałyście do czynienia z lakierami do paznokci PUPA? spodobały mi się z nich nudziaki. Najbardziej mnie interesuje czy dobrze kryją bo mam jakiś z eveline i po czterech warstwach nadal nie jest zadowalające to krycie Ewentualnie czy możecie polecić jakieś inne ciekawe nudziaki z dobrym kryciem, a jak do tego będą dobrze trwałe to bajka
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:23   #2198
Silloe
Zakorzenienie

Są już dostępne te pomadki Loreal ? https://2.bp.blogspot.com/-cQKJiFpAP...p%2BPaint1.JPG
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 19:27   #2199
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Są już dostępne te pomadki Loreal ? https://2.bp.blogspot.com/-cQKJiFpAP...p%2BPaint1.JPG
Nie widziałam jeszcze. Maybelline też ma coś podobnego. Widziałam na zagranicznym youtube.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:25   #2200
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Nie widziałam jeszcze. Maybelline też ma coś podobnego. Widziałam na zagranicznym youtube.

O tym piszesz https://www.google.pl/imgres?imgurl=...EwAQ..i&w=1280

?
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 20:41   #2201
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Na polskim fb Loreala właśnie widziałam info że ma być 12 odcieni matowych szminek z gamy Color Riche. Ale to raczej nie to. U nas oczywiście coś innego, albo w okrojonej gamie.
Stary 2017-04-02, 20:54   #2202
MissChievousTess
Zakorzenienie

Make4Up, pisałam o szamponie. Ich szampony to głównie silikony.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Na polskim fb Loreala właśnie widziałam info że ma być 12 odcieni matowych szminek z gamy Color Riche. Ale to raczej nie to. U nas oczywiście coś innego, albo w okrojonej gamie.
Obserwując co do nas wchodził stwierdziłam, że u nas wchodzą jako nowe linie, które są wycofywane z USA, więc jeśli to zachodnia nowość to pewnie u nas będzie za rok, może za dwa lata.
Takie nowinki to może można kupić przez ebay, ale u nas chyba nie ma co liczyć.No albo przez drogerie internetowe sprowadzające np. bezpośrednio z USA produkty. Te okrojone gamy u nas to efekt tego, że zostają im jakieś kolory, które w USA słabo schodzą. Jak przeglądałam różne kolekcje to np. najpopularniejsze kolory z USA do nas wcale nie wchodziły, a jakieś mniej popularne były. Czyli niestety na nasz rynek zachodni producenci nadal zrzucają co im w magazynach zalega.
Stary 2017-04-02, 21:12   #2203
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Make4Up, pisałam o szamponie. Ich szampony to głównie silikony.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Obserwując co do nas wchodził stwierdziłam, że u nas wchodzą jako nowe linie, które są wycofywane z USA, więc jeśli to zachodnia nowość to pewnie u nas będzie za rok, może za dwa lata.
Takie nowinki to może można kupić przez ebay, ale u nas chyba nie ma co liczyć.No albo przez drogerie internetowe sprowadzające np. bezpośrednio z USA produkty. Te okrojone gamy u nas to efekt tego, że zostają im jakieś kolory, które w USA słabo schodzą. Jak przeglądałam różne kolekcje to np. najpopularniejsze kolory z USA do nas wcale nie wchodziły, a jakieś mniej popularne były. Czyli niestety na nasz rynek zachodni producenci nadal zrzucają co im w magazynach zalega.
A to może, ich szamponami się akurat nie interesuję.

No też to widzę. :/ Na nasz rynek trafia inaczej robiony asortyment. Przykład paletka Maybelline nudes za granicą

dostępna u nas

Nie mam pojęcia czym się kierują dostosowując asortyment do naszego rynku
Stary 2017-04-02, 21:29   #2204
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Nie o te. Też takie w tubkach były jak te z loreal.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-02, 23:23   #2205
Make4Up
Zakorzenienie

Pewnie te wejdą
http://www.loreal-paris.co.uk/produc...ick-moka-chic/

Ciekawa jestem co nowego z Maybelline oprócz podkładu, czy coś z mazideł do ust. Szafy chyba odnawiali przynajmniej podpisy półek są, ale strasznie w nich pusto
Stary 2017-04-03, 00:04   #2206
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
A to może, ich szamponami się akurat nie interesuję.

No też to widzę. :/ Na nasz rynek trafia inaczej robiony asortyment. Przykład paletka Maybelline nudes za granicą

dostępna u nas

Nie mam pojęcia czym się kierują dostosowując asortyment do naszego rynku
tak z ciekawości...na czym polega różnica między tymi paletkami?

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 06:27   #2207
JoannaNienaltowska
Przyczajenie

Wink Dot.: Rossmann cz. XXIX

Mam jedną matową pomadkę z Loreal, która w Rossmannie pojawi się jakoś w maju, odcień 463, ale tych w tubce jeszcze nie widziałam...

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Z takich ciekawszych nowości niedługo pojawi się tusz Rimmel Volume Shake
JoannaNienaltowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 11:54   #2208
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
tak z ciekawości...na czym polega różnica między tymi paletkami?
Ta wyżej cienie są umieszczone w wypraskach, w tej poniżej wlane bezpośrednio do opakowania i mają większą powierzchnię. Podobno konsystencja takich cieni jest inna, przynajmniej tak mówiła Maxineczka i pokazywała je bo ma obie. Kolorystycznie jak się przyjrzysz też nie są identyczne.

Już dawno słyszałam że amerykańskie tusze są gorsze od naszych. Czy to prawda nie wiem, ale koncern Loreal dostosowuje sobie asortyment do danego rynku.
Stary 2017-04-03, 14:12   #2209
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Ta wyżej cienie są umieszczone w wypraskach, w tej poniżej wlane bezpośrednio do opakowania i mają większą powierzchnię. Podobno konsystencja takich cieni jest inna, przynajmniej tak mówiła Maxineczka i pokazywała je bo ma obie. Kolorystycznie jak się przyjrzysz też nie są identyczne.

Już dawno słyszałam że amerykańskie tusze są gorsze od naszych. Czy to prawda nie wiem, ale koncern Loreal dostosowuje sobie asortyment do danego rynku.
Dokładnie. I tym mnie trochę wkurza. Nie brakuje wypowiedzi przedstawicieli tego koncernu świadczących o tym, że według nich na rynkach Europy Wschodniej, w tym polskim, ma być tylko tanio. I chyba stąd m.in. ten składnik płynu do udrażniania rur w nowinkach typu szampony na naszym rynku w rossmann. Bo skoro zapotrzebowanie na ten składnik to jakieś 55 mln ton, a w ubiegłym roku było go 60 mln ton no to pewnie i zalega producentom i jest tani. I pal licho, że pali skórę, a we wspomnianych krajach z niewiadomych przyczyn m.in. rośnie z roku na rok ilość nowotworów, w tym tych skóry i alergii skórnych. Może to kwestia bariery językowej, ale najwyraźniej zachodni producenci kosmetyków nie zauważyli, że podejście konsumenta w Europie Wschodniej, w tym Polsce już uległo zmianie i że niska cena produktu to nie wszystko co decyduje o jego wyborach konsumenckich. Pewnie na zmianę mentalności zachodnich firm w tej kwestii przyjdzie nam poczekać parę lat. Mam wrażenie, że polskie firmy szybciej załapały w czym rzecz niż inne firmy zachodnie.
Stary 2017-04-03, 15:04   #2210
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. I tym mnie trochę wkurza. Nie brakuje wypowiedzi przedstawicieli tego koncernu świadczących o tym, że według nich na rynkach Europy Wschodniej, w tym polskim, ma być tylko tanio. I chyba stąd m.in. ten składnik płynu do udrażniania rur w nowinkach typu szampony na naszym rynku w rossmann. Bo skoro zapotrzebowanie na ten składnik to jakieś 55 mln ton, a w ubiegłym roku było go 60 mln ton no to pewnie i zalega producentom i jest tani. I pal licho, że pali skórę, a we wspomnianych krajach z niewiadomych przyczyn m.in. rośnie z roku na rok ilość nowotworów, w tym tych skóry i alergii skórnych. Może to kwestia bariery językowej, ale najwyraźniej zachodni producenci kosmetyków nie zauważyli, że podejście konsumenta w Europie Wschodniej, w tym Polsce już uległo zmianie i że niska cena produktu to nie wszystko co decyduje o jego wyborach konsumenckich. Pewnie na zmianę mentalności zachodnich firm w tej kwestii przyjdzie nam poczekać parę lat. Mam wrażenie, że polskie firmy szybciej załapały w czym rzecz niż inne firmy zachodnie.
O jakim składniku mowa?
Stary 2017-04-03, 15:07   #2211
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
O jakim składniku mowa?
Sodium hydroxide
https://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_hydroxide
Stary 2017-04-03, 15:13   #2212
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Pewnie te wejdą
http://www.loreal-paris.co.uk/produc...ick-moka-chic/

Ciekawa jestem co nowego z Maybelline oprócz podkładu, czy coś z mazideł do ust. Szafy chyba odnawiali przynajmniej podpisy półek są, ale strasznie w nich pusto
\

Tez jestem tego ciekawa co do nas dotrze. Podobno mają wejść te podkłady Fit me. Może doczekamy się popularnych korektorów z gąbeczką. Maybellina bardzo lubie i jak patrze na ich Instagram jakie fajne nowości wychodzą to aż sie smutno robi, ze My jesteśmy tak w tyle.
merryem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:35   #2213
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby to jeszcze było faktycznie tanio. O ile pielęgnacja w miarę to kolorówka ma ogromne marże i jestem święcie przekonana, że mimo częstych rabatów -40% dużo kasy zarabiają.
Edit. naiwna ja tanio ma być dla nich nie dla nas :P:
Cytat:
Napisane przez merryem Pokaż wiadomość
\

Tez jestem tego ciekawa co do nas dotrze. Podobno mają wejść te podkłady Fit me. Może doczekamy się popularnych korektorów z gąbeczką. Maybellina bardzo lubie i jak patrze na ich Instagram jakie fajne nowości wychodzą to aż sie smutno robi, ze My jesteśmy tak w tyle.
Jak MissChievousTess opisała, taka polityka nic nie poradzisz

Pielęgnacyjne nowości zapowiadają się ciekawie:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...-g,407438,7025
http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...-g,407439,7025
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree...ml,406901,7025
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree...ml,406903,7027
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree...ml,406908,7092

Na neroli szybciej zabiło mi serce, lubię w perfumach ciekawe jak w pielęgnacji się sprawdzi Te nowe kosmetyki Evree są na szwajcarskich recepturach.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2017-04-03 o 16:05
Stary 2017-04-03, 16:53   #2214
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Pielęgnacyjne nowości zapowiadają się ciekawie:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...-g,407438,7025
http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...-g,407439,7025
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree...ml,406901,7025
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree...ml,406903,7027
http://www.rossmann.pl/Produkt/Evree...ml,406908,7092

Na neroli szybciej zabiło mi serce, lubię w perfumach ciekawe jak w pielęgnacji się sprawdzi Te nowe kosmetyki Evree są na szwajcarskich recepturach.
Ciekawe kiedy te nowości się pojawią. Chętnie bym kupiła tonik Evree, ale Rossmann w moim mieście jest zacofany i zanim coś dotrze to czerwiec nastanie.
Stary 2017-04-03, 18:41   #2215
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy te nowości się pojawią. Chętnie bym kupiła tonik Evree, ale Rossmann w moim mieście jest zacofany i zanim coś dotrze to czerwiec nastanie.
W opisach informacja, że dostępne od kwietnia więc już lada moment powinny być. Ta seria z Neroli to chyba dla cery tłustej.
Mnie tam ciekawi Ocean Velvet. No i na nowinki z magic rose i na maskę czarna orchidea muszę zerknąć.
Stary 2017-04-03, 19:07   #2216
JoannaNienaltowska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
dziewczyny czy miałyście do czynienia z lakierami do paznokci PUPA? spodobały mi się z nich nudziaki. Najbardziej mnie interesuje czy dobrze kryją bo mam jakiś z eveline i po czterech warstwach nadal nie jest zadowalające to krycie Ewentualnie czy możecie polecić jakieś inne ciekawe nudziaki z dobrym kryciem, a jak do tego będą dobrze trwałe to bajka
Mam jeden lakier z tej firmy i polecam! Bardzo dobrze kryje i całkiem długo się utrzymuje

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Jeszcze takie cudeńko będzie w Rosku

JoannaNienaltowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:22   #2217
MissChievousTess
Zakorzenienie

Mnie z zapowiedzi to zaciekawiło:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Janda...ow,409886,7117
Ale muszę jeszcze zerknąć na skład.
Z ciekawych rzeczy jest seria Puro Deborah (kolorówka), nowości Lirene, Venus- balsamy na bazie m.in. masła mango, Perfecty- nowa seria nawilżająca i więcej serii Fenomen C, z Bobbini jest dla dzieci seria Vegan. No batony Bakaland bez cukru też mogą być ciekawe. Na te rzeczy zerknę. I chyba an serię Adipure.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Z nowinek jest też suplement- Biotemax Duo. I tu sama nie wiem jeszcze co o tym myśleć bo z jednej strony przy dobrej cenie byłaby to ciekawa alternatywa dla innych na rynku, ale z drugiej strony w składzie biotyna, cynk, selen. No i z selenem ten problem, że łatwo przedawkować, a skutki zatrucia selenem są dość poważne.
Muszę o tym suplemencie poczytać więcej, a gdybyście kupowały uczulam- jak będziecie to brać róbcie przerwy, uwaga na orzechy brazylijskie i na ilość selenu w diecie.
Stary 2017-04-03, 20:14   #2218
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
W opisach informacja, że dostępne od kwietnia więc już lada moment powinny być. Ta seria z Neroli to chyba dla cery tłustej.
Mnie tam ciekawi Ocean Velvet. No i na nowinki z magic rose i na maskę czarna orchidea muszę zerknąć.
Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Tak mowa o kwietniu, jak się pojawią wcześniej w SP to dam znać.
Neroli do tłustej czyli coś dla mnie

Ja jeszcze raz mogę polecić krem Tołpy Specialist Matowa Skóra 100% zadania. Tubka 40 ml starczyła mi na 4 miesiące, przemyślane opakowanie z dziubkiem aby nie dostawało się do produktu powietrze i zarazki z dłoni. Pod makijaż świetny bo wchłania się całkiem, a skórę zostawia mięciutką. Możliwe że dzięki niemu praktycznie nie mam niespodzianek. Na noc serum korygujące z Bielendy, albo maskę z tej serii na przemian z olejkiem Perilla Evree, albo nawet najpierw serum i po chwili na to olejek. Wszystko razem działa.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Mnie z zapowiedzi to zaciekawiło:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Janda...ow,409886,7117
Ale muszę jeszcze zerknąć na skład.
Z ciekawych rzeczy jest seria Puro Deborah (kolorówka), nowości Lirene, Venus- balsamy na bazie m.in. masła mango, Perfecty- nowa seria nawilżająca i więcej serii Fenomen C, z Bobbini jest dla dzieci seria Vegan. No batony Bakaland bez cukru też mogą być ciekawe. Na te rzeczy zerknę. I chyba an serię Adipure.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Z nowinek jest też suplement- Biotemax Duo. I tu sama nie wiem jeszcze co o tym myśleć bo z jednej strony przy dobrej cenie byłaby to ciekawa alternatywa dla innych na rynku, ale z drugiej strony w składzie biotyna, cynk, selen. No i z selenem ten problem, że łatwo przedawkować, a skutki zatrucia selenem są dość poważne.
Muszę o tym suplemencie poczytać więcej, a gdybyście kupowały uczulam- jak będziecie to brać róbcie przerwy, uwaga na orzechy brazylijskie i na ilość selenu w diecie.
Zauważyłam że teraz boom na kosmetyki z witaminą C, prawie wszystkie marki teraz mają z nią serię. No i maski z węglem i glinką się pojawiają.

Ja teraz biorę Silicę, też jest w zapowiedziach. Biorę jedną tabl. która ma selenu 27,5 mcg.
Stary 2017-04-03, 21:05   #2219
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:

moja paletka wygląda jak ta wyżej (cienie w wypraskach), kupiona w rossmannie na poprzedniej promocji
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:40   #2220
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam że teraz boom na kosmetyki z witaminą C, prawie wszystkie marki teraz mają z nią serię. No i maski z węglem i glinką się pojawiają.
Ja teraz biorę Silicę, też jest w zapowiedziach. Biorę jedną tabl. która ma selenu 27,5 mcg.
Tak, boom na witaminę C zdecydowanie. Nieważne, że lepiej byłoby sięgać po nią jesienią/zimą niż teraz, szczególnie w słoneczne dni gdy można się nabawić plam pigmentacyjnych albo fotouczuleń. No, ale to szczegół. Wiadomo, że jeśli stosować teraz to na noc i na dzień filtry total blocker, które u nas jeszcze niezbyt modne. No i w sumie niewskazane go ze względów geograficznych powinniśmy teraz twarz wystawiać do słońca z uwagi na niedobory witaminy D.
Na witaminę C jest szał z wielu względów. Niekoniecznie zdrowy. Akurat w kosmetykach przeciwstarzeniowych ma sens, ale nie na cerze wrażliwej bo ma spory potencjał uczulający. To samo z cerą naczynkową. A takę cerę ma jakaś 1/3 Polek, więc nie wiem czy to dobrze, że jest na to szał. jeszcze inna sprawa to szal na te witaminy w proszku, w diecie- to już niebezpieczne i grozi uszkodzeniem nerek. A oliwy do ognia dolewa popularność takich książek jak "Ukryte terapie". Węgiel i glinka to akurat dobry snobizm. Ale z glinkami i ich rodzajami też trzeba uważać bo nie każda jest dobra dla każdej cery. Trzeba poczytać o rodzajach glinek, a dopiero potem sięgać po kosmetyki na ich bazie. A kupującym kosmetyki nie zawsze chce się to robić. Najbezpieczniejsza jest glinka biała, ale jakoś ostatnio nowinek na jej bazie widuję mało. Za to dużo glinki zielonej, która jeśli jakiejś cerze służy to raczej tłustej.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Make4Up, o selenie masz więcej tu:
https://portal.abczdrowie.pl/selen-c...eniu-czlowieka
Generalnie bezpiecznie trzymać się spożycia poniżej 45, a powyżej 200 można się już zatruć. Ja dziś oglądałam suplementy typu "misiotabletki" dla dzieci w formie żelek i już 2 żelki to 50 jednostek, więc stwierdziłam, że ktoś chyba przeholował skoro to suplement bez recepty i to atrakcyjny dla malucha. Także uważajcie na selen u siebie i u dzieci w żelkach wieloskładnikowych. Bo dużo tego teraz na rynku i o ile w przypadku biotyny "ponad 100% dziennej dawki" brzmi dobrze, o tyle w przypadku tego pierwiastka powinno to raczej niepokoić niż cieszyć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości