|
|
#3991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
Co do pracy to ja zamierzam wykorzystać roczny urlop macierzyński. Nie mam z kim zostawić maluszka, co później zobaczymy. Umowa w pracy kończy mi się własne w połowie urlopu. Niby kierownik mówił że chętnie będzie chciał dalej że mną współpracować ś powrót do pracy mam, ale wiadomo decyduje dyrektor. Obawiam się że dadzą sobie radę beze mnie, wszystko poukładaja i już nie będę potrzebna, bo wracając zaburze ich rytm pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
![]() Jeszcze się tu nie witałam .. Judkama jesteś cudowną mamą a jak ktoś w to wątpi to niech lepiej patrzy na'siebie !! Ja ciągle zastanawiam się'nad imieniem.. Chcieliśmy Szymona już nawet w pierwszej ciąży zanim się okazało że będzie dziewczynka.. No i dalej mi się podoba z tym że naokoło zrobiło się już pełno Szymonów także sobie darujemy.. Myślimy jeszcze nad Sebastianem .. Ale na początku jakoś bardziej mi się podobał , teraz jakoś niej.. Jeszcze myślimy nad Adamem lub Kamilem.. Ale jeszcze trochę czasu mamy.. znowu postanowimy po porodzie 😂 Ja mam dzisiaj dwie wizyty.. U endokrynologa na 13 i ginekologa na 16. Także proszę o podwójne kciuki
|
#3993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nikogo nie potepiam że wybiera pracę, absolutnie. Sama na początku miałam obawy mimo że bardzo chciałam dziecka i mam jakiś plan w głowie (ale to życie zweryfikuje, bo jak to mówią "chcesz rozbawić Pana Boga, opowiedz o swoich planach") ale chodziło mi o to ze latka lecą, ktoś zapetlony w pracę, która jakieś tam pieniądze daje, ale jest sam w wielkim mieście, bo partner kilkaset km, bez perspektyw na wspólne życie. Nie mogłabym być z kimś X lat i nie wiedząc w która stronę to zmierza. Co innego kiedy jesteście rodzina i Mąż musi wyjechać do pracy gdzieś dalej. Ja wiem ze małżeństwo czy wspólnie życie pod jednym dachem nie daje pewności i gwarancji że to na zawsze ale przynajmniej mi daje dużo większą stabilizację i bezpieczeństwo że tkwimy razem we wszystkim. |
|||
|
|
|
#3994 |
|
Rozeznanie
|
Lalala cześć dziewczeta😊 Witam się w skończonym 20 tyg😄😄
Judka nie warto przejmować tym co gadają ludzie. A wogole trójka dzieci to fantastyczna sprawa. Mam dwie siostry i nie wyobrażam sobie jakie smutne musi być życie jedynaka. Dlatego tez my teraz drugie a może w za jakis czas i trzecie a znam mnóstwo osób które ze względu na karierę poświeciły najlepsze lata swojego życia i jak w końcu zdecydowali się na dziecko to żałują strasznie ze wcześniej nie podjęli takiej decyzji. I w każdym przypadku zmiana o 360 stopni myślenia. Nagle życie nie miało sensu przed dzieckiem😊
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Emdzik
![]() A u nas chyba Szymon właśnie będzie oboje z Mężem jak mówimy o Małym to już Szymek albo Szymus ale zobaczymy. Bo pierwszy typ Meza jeszcze zanim zaszlam w ciążę to był Maksymilian. Na pierwsze bym nie chciała ale na drugie owszem, tyle że mi do Szymona nie pasuje mam inny typ ale póki co jak jest mowa o Małym to jest Szymus
|
|
|
|
#3997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam i daje gwarancje zadowolenia hihi ![]() Cytat:
to upewniam sie przy wyborze Hani!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racje po 1. zycie wszystko weryfikuje, a po 2. zycie ma swoje etapy. na wszystko jest czas i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
Adaś fajne, ale mamy juz w rodzinie, tak samo Kamil Kciuki
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha ja tak usłyszałam na komisji w Zusie
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
w Zusie Ci tak powiedzieli?! mdleje: dla mnie to nie do pojęcia. rozumiem durni znajomi itp. ale w Zusie? widać siedza tam ludzie z jakims bolem d.py...
|
#4001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mąż bardzo chce mieć dwójkę, bo nie chce jedynaka. Ja wychowałam się w wielodzietnej rodzinie i pamiętam, ze marzyłam o tym, żeby mieć 100% zainteresowania rodziców, rodziny, znajomych. Ehhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4002 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Judkama, praca pracą, ale ja wychodzę z założenia, że w moim życiu relacje są najważniejsze, bo pracę zawsze można znaleźć, albo założyć własną firmę, kiedy poczujesz niedosyt i zechcesz rzucić się w wir zajęć, a czasu spędzonego z rodziną nikt ani nic Ci nie zastąpi. U mnie to wyglądało jeszcze inaczej - robiliśmy z TŻ doktoraty humanistyczne i oboje byliśmy zajarani swoimi dziedzinami, ale niestety systemy grantowe, stypendialne i perspektywa pozostania na uczelni są w dzisiejszych czasach tak marne, że nie było sensu tego kontynuować, chyba że w charakterze hobby, a żadne z nas nie lubi robić rzeczy na pół gwizdka. Udało nam się w miarę ugruntować się zawodowo w profesjach korporacyjnych, ale jako że jest to dla nas i tak pewnego rodzaju kompromis, nie będzie mi na pewno żal wysuwać rodzinę na pierwszy plan, kiedy będzie taka potrzeba Kiedy dzieci (bo planuję też drugie) podrosną, być może wrócę do swoich ambicji naukowych - na razie jest mi dobrze z tym, gdzie jestem teraz. Nie boję się, że wypadnę z rynku - sieć klientów zawsze można odbudować przy odrobinie determinacji. Cytat:
|
||
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
O matko
![]() Opowiesz wiecej o tej komisji, co i jak i dlaczego? Mam przeczucie, że mnie to czeka... |
|
|
|
#4004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić u ogarnąć że jak to nie pasuje ale ja mało o życiu wiem
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Musze to dodać, żeby nie było, nie jestem taką cudowną mamą, tylko normalną, przecietną. Myślę, że każda z Was na moim miejscu postąpiłaby podobnie.
Ostatnio jadąc autobusem z dzieci, ludzie na mnie się gapili, nie noszę już obrączki, bo mam tendencje do puchnięcia. Także nie wiem co sobie myśleli, ale głupie to takie. Sama mam 2 braci i nic to nadzwyczajnego mieć 3 dzieci czy czwórkę. Jakiś taki niesmak miałam... |
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że tak mało jest takich osób.
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z małą była sytuacja analogiczna, ale ją jak zobaczyliśmy to jedyne co do głowy przychodziło to Helga ![]() Teraz jest kicha, bo tak naprawdę żadne imię, nie podoba się mi tak samo jak, imię Mati
|
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie jesteśmy z tż'tem po ślubie... mam w nosie co inni sobie myślą. Jesteśmy rodziną i tyle !!!! Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tym się zgodzę. Każda z nas jest/będzie najlepsza dla swoich dzieci
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() W ogóle to moje miejsce pracy było obok takich jakby slumsów, baraki jakieś takie, bezdomni urzadzajacy ogniska w krzakach. Normalnie cuda niewidy Pewnie znalazłoby sie stamtad parę normalnych rodzin, ale wiekszość niestety to alko alko, gromady dzieciaków zostawionych bez opieki, biegajacych po ulicy. Młodziutkie dziewczynyw ciąży. W sezonie non stop jakies zakrapiane grille w srodku dnia, skądś kase na to maja, nie pracujac zupelnie. To jest dopiero masakra
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie było tak:
sama nie planowałam dzieci w najbliższej przyszłości, praca była dla mnei ważniejsza. W podroży poślubnej (niecałe 2 lata temu) tż zaczął temat dziecka, popatrzyłam na niego jak na kosmitę i powiedziałam, że mamy dużo czasu ale pójdę do lekarza, sprawdzić, czy mam się na coś zaszczepić, tak żeby w przyszłości być gotową. Rok temu na świat przyszedł mój siostrzeniec i w chwili gdy zobaczyłam ten mały cud to sama zapragnęłam, wszystko mi się pozmieniało... Do dokończenia zostały mi szczepienia, we wrześniu pojechaliśmy na wakacje a później zaczęliśmy starania. Dzięń po powrocie z wakacji szefowa poprosiła mnie o rozmowę. Dostałam awans i podwyżkę oraz... propozycję stanowiska kierowniczego. Powiedziałam, że muszę się zastanowić i kolejneog dnia odmówiłam Trochę bałam się, że nie uda mi się szybko z maluszkiem i będę żałować odmowy ale na szczęście półtora miesiąca później powstał maluszek i czuję, że to była najlepsza decyzja. W przyszłości chciałabym drugie. A praca pracą, jak nie ta to następna. Dziecko dla mnie nie oznacza koniec kariery, przecież kiedyś wrócę A nigdy nie będzie idealnego momentu na podjęcie takiej decyzji.
|
|
|
|
#4013 | ||
|
Madi
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
u mnie w pracy jedna nie mogła przeżyć, kiedy się dowiedziała, że jestem w ciąży, sama 15 lat po ślubie i nie mają dzieci bo ona nie umiała się oszczędzić w pracy, poroniła, później leczenie hormonami i chyba jej odbiło, straszny przypadek...i kiedy się dowiedziała, to ooo o 500 plus będziecie się starali napewno... pfff naprawdę...
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
Dziś po badaniu lekarze stwierdzili że jutro założą mi szew. Jeszcze nie znam szczegółów, jak po tym zabiegu można funkcjonować.. napisałam tylko do swojej gin jaka jest sytuacja, bo ona twierdziła że przy szyjce lejkowatej takiego szwu się nie zakłada :/ a też pracuje w tym szpitalu, tyle że teraz akurat ma tydzień urlopu. Nie wiem co myśleć, ale chyba pozostaje mi się zgodzić z ich opinią.
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Już po połówkowym
jedank bedzie Tymuś wodziałam sprzęcior Po za tym wszystko ok , waga 338g
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#4018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Ech, ja też bym chciała 3D, ale mój TŻ twierdzi, że to zbędny wydatek i podnosi veto
|
||
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Ja wróciłam niedawno od lekarza tak długo nam sie zeszło bo musieliśmy jechać na orzeswietlenie pluc, a ja niestety nie mogłam wejść z corka i pielęgniarka z nią weszła ale nie dało rady zrobić zdjęcia bo Zuzka sie strasznie bala. Nowe miejsce nowe osoby i mamy przy mmniej nie było. Musiałam po moja mamę jechać i jeszcze jedno podejście do zdjecia. Na szczęście sie udalo i jutro mam podjechać po odbiór i kolejna wizyta u lekarza. Lekarz nie wie czemu kaszel sie utrzymuje po 10 dniach stosowania leków jej nie przechodzi,a osłuchowo jest czysto wiec przeswietlenie płuc zaleciła. Zobaczymy jutro co wyjdzie ze zdjęcia... Mam nadzieje, że nic tam niepokojącego nie znajda.
Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
#4020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

maz poszedl do pracy a ja mu zazdroszcze
no masakra....
oboje z Mężem jak mówimy o Małym to już Szymek albo Szymus ale zobaczymy. Bo pierwszy typ Meza jeszcze zanim zaszlam w ciążę to był Maksymilian. Na pierwsze bym nie chciała ale na drugie owszem, tyle że mi do Szymona nie pasuje