Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 10:10   #3991
_laurka
Raczkowanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
To u mnie rekord - w 15 tygodniu zalecił nospę 5 razy dziennie

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

U nas Gabrycha mówi się na Bożenę vel pitynkę
Ha ha no może jednak nie będę się tak upierać przy Gabrysi. 😂

Co do pracy to ja zamierzam wykorzystać roczny urlop macierzyński. Nie mam z kim zostawić maluszka, co później zobaczymy. Umowa w pracy kończy mi się własne w połowie urlopu. Niby kierownik mówił że chętnie będzie chciał dalej że mną współpracować ś powrót do pracy mam, ale wiadomo decyduje dyrektor. Obawiam się że dadzą sobie radę beze mnie, wszystko poukładaja i już nie będę potrzebna, bo wracając zaburze ich rytm pracy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:13   #3992
emdzik
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny
Jeszcze się tu nie witałam ..

Judkama jesteś cudowną mamą a jak ktoś w to wątpi to niech lepiej patrzy na'siebie !!

Ja ciągle zastanawiam się'nad imieniem.. Chcieliśmy Szymona już nawet w pierwszej ciąży zanim się okazało że będzie dziewczynka.. No i dalej mi się podoba z tym że naokoło zrobiło się już pełno Szymonów także sobie darujemy.. Myślimy jeszcze nad Sebastianem .. Ale na początku jakoś bardziej mi się podobał , teraz jakoś niej.. Jeszcze myślimy nad Adamem lub Kamilem.. Ale jeszcze trochę czasu mamy.. znowu postanowimy po porodzie 😂

Ja mam dzisiaj dwie wizyty.. U endokrynologa na 13 i ginekologa na 16. Także proszę o podwójne kciuki

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:15   #3993
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Mam dziadka Tadeusza

Moj Adaś, tak jak mój tata i brat TZ.

A Hanie w rodzinie mamy jedna cioci, starsza, wspaniala, elegancka, taktowna, zadbana, przesympatyczna kobieta!

Tadeusz to dziadek Męża, a Hania to moja teściowa. Złota kobieta!
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Swieta racja w tym co piszesz, ale jednak obawy zawsze sa

Dzis musze o tym fakcie powiadomic... : ]
Maila juz przekierowalam na kumpele.
Jem sniadanko i staram sie oswoic z nowa sytuacja
Jestem pracoholikiem maz poszedl do pracy a ja mu zazdroszcze no masakra....

Wiadomo że obawy są zawsze. Skutki naszych decyzji są widoczne dopiero po jakimś czasie. Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dziewczyny miło mi
Aczkolwiek juz usłyszałam, że robię sobie dzieci, bo nie chce sie mi pracowac O ja głupia Teraz tylko czekam, aż ktoś zarzuci podobnym tekstem. Na szczęście mam obrotnego TZ, bo bez jego wsparcia i po prostu pracy, byłoby po prostu ciężko.
Z drugiej strony nie potępiłabym nikogo kto by wybrał pracę, bo każdy ma inna sytuację i czasem się nie ma wyjścia po prostu.
Super dzielna Mama

Ja nikogo nie potepiam że wybiera pracę, absolutnie. Sama na początku miałam obawy mimo że bardzo chciałam dziecka i mam jakiś plan w głowie (ale to życie zweryfikuje, bo jak to mówią "chcesz rozbawić Pana Boga, opowiedz o swoich planach") ale chodziło mi o to ze latka lecą, ktoś zapetlony w pracę, która jakieś tam pieniądze daje, ale jest sam w wielkim mieście, bo partner kilkaset km, bez perspektyw na wspólne życie. Nie mogłabym być z kimś X lat i nie wiedząc w która stronę to zmierza. Co innego kiedy jesteście rodzina i Mąż musi wyjechać do pracy gdzieś dalej. Ja wiem ze małżeństwo czy wspólnie życie pod jednym dachem nie daje pewności i gwarancji że to na zawsze ale przynajmniej mi daje dużo większą stabilizację i bezpieczeństwo że tkwimy razem we wszystkim.
Stary 2017-04-03, 10:22   #3994
Lalalandia
Rozeznanie

Lalala cześć dziewczeta😊 Witam się w skończonym 20 tyg😄😄

Judka nie warto przejmować tym co gadają ludzie. A wogole trójka dzieci to fantastyczna sprawa. Mam dwie siostry i nie wyobrażam sobie jakie smutne musi być życie jedynaka. Dlatego tez my teraz drugie a może w za jakis czas i trzecie a znam mnóstwo osób które ze względu na karierę poświeciły najlepsze lata swojego życia i jak w końcu zdecydowali się na dziecko to żałują strasznie ze wcześniej nie podjęli takiej decyzji. I w każdym przypadku zmiana o 360 stopni myślenia. Nagle życie nie miało sensu przed dzieckiem😊
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:31   #3995
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny

Judkama jesteś cudowną mamą a jak ktoś w to wątpi to niech lepiej patrzy na'siebie !!

Ja ciągle zastanawiam się'nad imieniem.. Chcieliśmy Szymona już nawet w pierwszej ciąży zanim się okazało że będzie dziewczynka.. No i dalej mi się podoba z tym że naokoło zrobiło się już pełno Szymonów także sobie darujemy.. Myślimy jeszcze nad Sebastianem .. Ale na początku jakoś bardziej mi się podobał , teraz jakoś niej.. Jeszcze myślimy nad Adamem lub Kamilem.. Ale jeszcze trochę czasu mamy.. znowu postanowimy po porodzie 😂

Ja mam dzisiaj dwie wizyty.. U endokrynologa na 13 i ginekologa na 16. Także proszę o podwójne kciuki
Zalatwione, będą kciuki 😀

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:40   #3996
aneta_91
Zakorzenienie

Emdzik

A u nas chyba Szymon właśnie będzie oboje z Mężem jak mówimy o Małym to już Szymek albo Szymus ale zobaczymy. Bo pierwszy typ Meza jeszcze zanim zaszlam w ciążę to był Maksymilian. Na pierwsze bym nie chciała ale na drugie owszem, tyle że mi do Szymona nie pasuje mam inny typ ale póki co jak jest mowa o Małym to jest Szymus
Stary 2017-04-03, 10:44   #3997
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny

Adasia!!! polecam i daje gwarancje zadowolenia hihi
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Tadeusz to dziadek Męża, a Hania to moja teściowa. Złota kobieta!

Wiadomo że obawy są zawsze. Skutki naszych decyzji są widoczne dopiero po jakimś czasie. Będzie dobrze

Super dzielna Mama

Ja nikogo nie potepiam że wybiera pracę, absolutnie. Sama na początku miałam obawy mimo że bardzo chciałam dziecka i mam jakiś plan w głowie (ale to życie zweryfikuje, bo jak to mówią "chcesz rozbawić Pana Boga, opowiedz o swoich planach") ale chodziło mi o to ze latka lecą, ktoś zapetlony w pracę, która jakieś tam pieniądze daje, ale jest sam w wielkim mieście, bo partner kilkaset km, bez perspektyw na wspólne życie. Nie mogłabym być z kimś X lat i nie wiedząc w która stronę to zmierza. Co innego kiedy jesteście rodzina i Mąż musi wyjechać do pracy gdzieś dalej. Ja wiem ze małżeństwo czy wspólnie życie pod jednym dachem nie daje pewności i gwarancji że to na zawsze ale przynajmniej mi daje dużo większą stabilizację i bezpieczeństwo że tkwimy razem we wszystkim.
to upewniam sie przy wyborze Hani!

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:46   #3998
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam wielkie plany juz na studiach, pobralismy się na mojej magisterce, chcialam przed skonczeniem studiow zajsc w ciaze i urodzic. Dziecko mialo isc do żłobka po pół roku, a ja mialam zaczac pracowac zaraz po studiach. Życie mnie zaskoczyło i bylo zupelnie inaczej. Nie moglam malego zostawic, bo potrzebowal wiecej opieki niz przecietne dziecko. Potem poszlam do pracy i sie okazalo, ze jestem w ciazy z drugim, ze wzgledu na ciaze zagrozona od razu l4. Takze kariery nie zrobilam. Drugie dziecko okazalo sie miec milion alergii, astme, pierwsze nadal potrzebowalo wsparcia, sie okazalo ze nawet wiekszego niz przypuszczalismy. Wiec trzeba bylo zostac znow w domu dluzej Jak sie udalo wyjsc na prosta, to pracowalam. Młody potem mial rozne akcje, wiec pobyty w szpitalu, milion badan. Juz nawet nie liczylam, ze w pracy mnie zostawia. Bo non stop jakies l4 na dzieci. Nie mam nikogo kto by zostal z nimi w potrzebie, a przypadkowa osoba to byc nie mogla ze wzgledu na ich przypadlosci. Ba nie wiedzialam jak bedzie z przedszkolem, bo byly problemy, zeby dzieci mogly w nim zostac. Jakos sie uspokoilo. W miedzyczasie propozycja innej pracy, super, tu juz posprzatalam po sobie, papiery w toku. No i sie okazalo ze jestem w ciazy
Także już się nauczyłam, że niczego sobie nie mozna w zyciu zaplanować na 100%.
Ale nie żaluje niczego, mam wspaniałe dzieciaki, rodzine. Teraz bedzie wieksza po prostu. Moze nie zrobie juz super, hiper kariery. Po macierzynskim zostane na lodzie, no ale bywa. Byc moze moglam inaczej postepowac, ale tego co dałam dzieciom nikt inny by nie dal, nawet za grube pieniadze. Mam takie a nie inne priorytety, ktore sie zmienily po prostu
pięknie powiedziane masz racje po 1. zycie wszystko weryfikuje, a po 2. zycie ma swoje etapy. na wszystko jest czas i tyle

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Zamawiałyście jakieś fajne legginsy ciążowe z allegro? Bo musze cos kupić, nie mam w czym chodzić po domu. Mam jedne z Rossmana, chce mniej rajstopowate.
ja mam leginsy z h&m - nie sa rajstopowe, ja jestem zadowolona

Cytat:

Na Sebastiana mój mąż by mi zaraz wylecial z typowym Seba
Adaś fajne, ale mamy juz w rodzinie, tak samo Kamil

Kciuki
Stary 2017-04-03, 10:47   #3999
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny miło mi
Aczkolwiek juz usłyszałam, że robię sobie dzieci, bo nie chce sie mi pracowac O ja głupia Teraz tylko czekam, aż ktoś zarzuci podobnym tekstem. Na szczęście mam obrotnego TZ, bo bez jego wsparcia i po prostu pracy, byłoby po prostu ciężko.
Z drugiej strony nie potępiłabym nikogo kto by wybrał pracę, bo każdy ma inna sytuację i czasem się nie ma wyjścia po prostu.

Hahaha ja tak usłyszałam na komisji w Zusie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:58   #4000
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
w Zusie Ci tak powiedzieli?! mdleje: dla mnie to nie do pojęcia. rozumiem durni znajomi itp. ale w Zusie? widać siedza tam ludzie z jakims bolem d.py...
Stary 2017-04-03, 10:58   #4001
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanie gdzie mozna znalezc ta liste dot. wyprawki, ktora kiedys zrobila Martoolka? Czy daloby rade umiescic ja na pierwszej stronie? Jestem jakas taka malo zorganizowana i ogarnieta a przydaloby sie z pomoca takiej super listy zaczac cos kupowac i odhaczac powoli. Oczywiscie po polowkowych...

Bede wdzieczna za namiary na te liste.

Bylo juz pytanie o L4 a teraz mam pytanie o macierzynski. Czy kazda z Was zamierza korzystac z calego rocznego urlopu? Czy jest moze ktos kto chce lub musi (ze wzgledow zawodowych, finansowych itp) wrocic do pracy wczesniej?
Ja idę na rok macierzyńskiego. Pod koniec będzie decyzja, czy robimy drugie czy Dzidek będzie jedynakiem
Mąż bardzo chce mieć dwójkę, bo nie chce jedynaka. Ja wychowałam się w wielodzietnej rodzinie i pamiętam, ze marzyłam o tym, żeby mieć 100% zainteresowania rodziców, rodziny, znajomych. Ehhh

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 10:59   #4002
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😀
Moj tz jest Piotr Tadeusz, jego ojciec Tadeusz Piotr, dziadek Piotr Tadeusz i tak od kilku pokolen. Zamierzamy złamać te tradycje, na szczęście nikt nie nalega z tym Tadeuszem. Tesc nie żyje ponad 20 lat, wiec tym bardziej pasuje by nasz syn mial na imię Tadeusz, bedzie Jan Tadeusz (chyba).
Natalia, imię starszej córki,jest po mojej babci.
Ciekawe są te historie rodzinne związane z imionami. Ja mam dwa imiona (jedno po mamie, drugie po babci ze strony taty) i lekki mindfuck, bo rodzina ze strony mamy nazywała mnie pierwszym imieniem, żeby odróżnić mnie od mamy, a rodzina ze strony taty - drugim, żeby odróżnić mnie od babci. Więc w zasadzie korzystam w konsekwencji i z jednego, i z drugiego

Judkama, praca pracą, ale ja wychodzę z założenia, że w moim życiu relacje są najważniejsze, bo pracę zawsze można znaleźć, albo założyć własną firmę, kiedy poczujesz niedosyt i zechcesz rzucić się w wir zajęć, a czasu spędzonego z rodziną nikt ani nic Ci nie zastąpi. U mnie to wyglądało jeszcze inaczej - robiliśmy z TŻ doktoraty humanistyczne i oboje byliśmy zajarani swoimi dziedzinami, ale niestety systemy grantowe, stypendialne i perspektywa pozostania na uczelni są w dzisiejszych czasach tak marne, że nie było sensu tego kontynuować, chyba że w charakterze hobby, a żadne z nas nie lubi robić rzeczy na pół gwizdka. Udało nam się w miarę ugruntować się zawodowo w profesjach korporacyjnych, ale jako że jest to dla nas i tak pewnego rodzaju kompromis, nie będzie mi na pewno żal wysuwać rodzinę na pierwszy plan, kiedy będzie taka potrzeba Kiedy dzieci (bo planuję też drugie) podrosną, być może wrócę do swoich ambicji naukowych - na razie jest mi dobrze z tym, gdzie jestem teraz. Nie boję się, że wypadnę z rynku - sieć klientów zawsze można odbudować przy odrobinie determinacji.

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak w ogole to ktore sa juz na l4?

Ja na L4 jestem od 9 stycznia, bo miałam naprawdę ostry pierwszy trymestr: wymioty, mdłości nawet od balsamu do ciała, patologiczna senność (raz zdarzyło mi się zasnąć w pracy na podłodze w salce konferencyjnej, bo nie mogłam ustać na nogach), skurcze macicy... Dobrze, że to już za mną.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 11:30   #4003
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
O matko
Opowiesz wiecej o tej komisji, co i jak i dlaczego? Mam przeczucie, że mnie to czeka...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 11:32   #4004
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Emdzik

A u nas chyba Szymon właśnie będzie oboje z Mężem jak mówimy o Małym to już Szymek albo Szymus ale zobaczymy. Bo pierwszy typ Meza jeszcze zanim zaszlam w ciążę to był Maksymilian. Na pierwsze bym nie chciała ale na drugie owszem, tyle że mi do Szymona nie pasuje mam inny typ ale póki co jak jest mowa o Małym to jest Szymus
Moja koleżanka przez całą ciążę mówiła do brzucha per Sylwester a jak się urodził to stwierdzili że nie pasuje i nazwali Dominik

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 11:35   #4005
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Moja koleżanka przez całą ciążę mówiła do brzucha per Sylwester a jak się urodził to stwierdzili że nie pasuje i nazwali Dominik

Zawsze mnie zastanawiała ta zmiana imienia po porodzie i zobaczenia dziecka "bo imię nie pasuje" jakoś nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić u ogarnąć że jak to nie pasuje ale ja mało o życiu wiem
Stary 2017-04-03, 11:40   #4006
judkama
Zakorzenienie

Musze to dodać, żeby nie było, nie jestem taką cudowną mamą, tylko normalną, przecietną. Myślę, że każda z Was na moim miejscu postąpiłaby podobnie.

Ostatnio jadąc autobusem z dzieci, ludzie na mnie się gapili, nie noszę już obrączki, bo mam tendencje do puchnięcia. Także nie wiem co sobie myśleli, ale głupie to takie. Sama mam 2 braci i nic to nadzwyczajnego mieć 3 dzieci czy czwórkę. Jakiś taki niesmak miałam...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 11:41   #4007
aneta_91
Zakorzenienie

Judkama jesteś najlepsza mama dla swoich dzieci!
Stary 2017-04-03, 11:43   #4008
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam wielkie plany juz na studiach, pobralismy się na mojej magisterce, chcialam przed skonczeniem studiow zajsc w ciaze i urodzic. Dziecko mialo isc do żłobka po pół roku, a ja mialam zaczac pracowac zaraz po studiach. Życie mnie zaskoczyło i bylo zupelnie inaczej. Nie moglam malego zostawic, bo potrzebowal wiecej opieki niz przecietne dziecko. Potem poszlam do pracy i sie okazalo, ze jestem w ciazy z drugim, ze wzgledu na ciaze zagrozona od razu l4. Takze kariery nie zrobilam. Drugie dziecko okazalo sie miec milion alergii, astme, pierwsze nadal potrzebowalo wsparcia, sie okazalo ze nawet wiekszego niz przypuszczalismy. Wiec trzeba bylo zostac znow w domu dluzej Jak sie udalo wyjsc na prosta, to pracowalam. Młody potem mial rozne akcje, wiec pobyty w szpitalu, milion badan. Juz nawet nie liczylam, ze w pracy mnie zostawia. Bo non stop jakies l4 na dzieci. Nie mam nikogo kto by zostal z nimi w potrzebie, a przypadkowa osoba to byc nie mogla ze wzgledu na ich przypadlosci. Ba nie wiedzialam jak bedzie z przedszkolem, bo byly problemy, zeby dzieci mogly w nim zostac. Jakos sie uspokoilo. W miedzyczasie propozycja innej pracy, super, tu juz posprzatalam po sobie, papiery w toku. No i sie okazalo ze jestem w ciazy
Ale nie żaluje niczego, mam wspaniałe dzieciaki, rodzine. Teraz bedzie wieksza po prostu. Moze nie zrobie juz super, hiper kariery. Po macierzynskim zostane na lodzie, no ale bywa. Byc moze moglam inaczej postepowac, ale tego co dałam dzieciom nikt inny by nie dal, nawet za grube pieniadze. Mam takie a nie inne priorytety, ktore sie zmienily po prostu
Aż przyjemnie się czyta takie rzeczy Szkoda, że tak mało jest takich osób.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 11:44   #4009
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mnie zastanawiała ta zmiana imienia po porodzie i zobaczenia dziecka "bo imię nie pasuje" jakoś nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić u ogarnąć że jak to nie pasuje ale ja mało o życiu wiem
Przy małym, nie moglismy się zdecydowac na imię, opcje byly tylko decyzji wiążącej brak. Jak młodego zobaczylismy, to od razu wiedzielismy które imie mu pasuje.
Z małą była sytuacja analogiczna, ale ją jak zobaczyliśmy to jedyne co do głowy przychodziło to Helga
Teraz jest kicha, bo tak naprawdę żadne imię, nie podoba się mi tak samo jak, imię Mati

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 11:45   #4010
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Musze to dodać, żeby nie było, nie jestem taką cudowną mamą, tylko normalną, przecietną. Myślę, że każda z Was na moim miejscu postąpiłaby podobnie.

Ostatnio jadąc autobusem z dzieci, ludzie na mnie się gapili, nie noszę już obrączki, bo mam tendencje do puchnięcia. Także nie wiem co sobie myśleli, ale głupie to takie. Sama mam 2 braci i nic to nadzwyczajnego mieć 3 dzieci czy czwórkę. Jakiś taki niesmak miałam...
Bo ludzie zawistni są. Ostatnie dziecko zrobiłaś sobie pewnie by ciągnąć więcej z programu 500+... daj spokój. Myśmy usłyszeli taki komentarz jak powiedzieliśmy o ciąży od jednych znajomych "teraz to o 500+ możecie się starać wreszcie" .... tak zaszłam dla tych pieniędzy....wrrrrr

My nie jesteśmy z tż'tem po ślubie... mam w nosie co inni sobie myślą. Jesteśmy rodziną i tyle !!!!

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 11:54   #4011
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Judkama jesteś najlepsza mama dla swoich dzieci!
Z tym się zgodzę. Każda z nas jest/będzie najlepsza dla swoich dzieci

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Bo ludzie zawistni są. Ostatnie dziecko zrobiłaś sobie pewnie by ciągnąć więcej z programu 500+... daj spokój. Myśmy usłyszeli taki komentarz jak powiedzieliśmy o ciąży od jednych znajomych "teraz to o 500+ możecie się starać wreszcie" .... tak zaszłam dla tych pieniędzy....wrrrrr

My nie jesteśmy z tż'tem po ślubie... mam w nosie co inni sobie myślą. Jesteśmy rodziną i tyle !!!!

Tak jesteśmy pato pato

W ogóle to moje miejsce pracy było obok takich jakby slumsów, baraki jakieś takie, bezdomni urzadzajacy ogniska w krzakach. Normalnie cuda niewidy Pewnie znalazłoby sie stamtad parę normalnych rodzin, ale wiekszość niestety to alko alko, gromady dzieciaków zostawionych bez opieki, biegajacych po ulicy. Młodziutkie dziewczynyw ciąży. W sezonie non stop jakies zakrapiane grille w srodku dnia, skądś kase na to maja, nie pracujac zupelnie. To jest dopiero masakra

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 12:03   #4012
admirable
Zakorzenienie

u mnie było tak:
sama nie planowałam dzieci w najbliższej przyszłości, praca była dla mnei ważniejsza.
W podroży poślubnej (niecałe 2 lata temu) tż zaczął temat dziecka, popatrzyłam na niego jak na kosmitę i powiedziałam, że mamy dużo czasu ale pójdę do lekarza, sprawdzić, czy mam się na coś zaszczepić, tak żeby w przyszłości być gotową.

Rok temu na świat przyszedł mój siostrzeniec i w chwili gdy zobaczyłam ten mały cud to sama zapragnęłam, wszystko mi się pozmieniało... Do dokończenia zostały mi szczepienia, we wrześniu pojechaliśmy na wakacje a później zaczęliśmy starania.
Dzięń po powrocie z wakacji szefowa poprosiła mnie o rozmowę. Dostałam awans i podwyżkę oraz... propozycję stanowiska kierowniczego. Powiedziałam, że muszę się zastanowić i kolejneog dnia odmówiłam
Trochę bałam się, że nie uda mi się szybko z maluszkiem i będę żałować odmowy ale na szczęście półtora miesiąca później powstał maluszek i czuję, że to była najlepsza decyzja. W przyszłości chciałabym drugie. A praca pracą, jak nie ta to następna. Dziecko dla mnie nie oznacza koniec kariery, przecież kiedyś wrócę A nigdy nie będzie idealnego momentu na podjęcie takiej decyzji.
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:09   #4013
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Naprawdę, bardzo Cię podziwiam i mam ogromny szacunek, że masz takie zdanie i tak postepujesz. Chciałabym też być kiedyś taką mamą, która na pierwszym miejscu stawia dzieci i rodzinę, mam nadzieję, że wiedzą jakie mają w tobie szczęście

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

są strasznie zawistni...
u mnie w pracy jedna nie mogła przeżyć, kiedy się dowiedziała, że jestem w ciąży, sama 15 lat po ślubie i nie mają dzieci bo ona nie umiała się oszczędzić w pracy, poroniła, później leczenie hormonami i chyba jej odbiło, straszny przypadek...i kiedy się dowiedziała, to ooo o 500 plus będziecie się starali napewno... pfff naprawdę...

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:31   #4014
judis
Zadomowienie

Dziś po badaniu lekarze stwierdzili że jutro założą mi szew. Jeszcze nie znam szczegółów, jak po tym zabiegu można funkcjonować.. napisałam tylko do swojej gin jaka jest sytuacja, bo ona twierdziła że przy szyjce lejkowatej takiego szwu się nie zakłada :/ a też pracuje w tym szpitalu, tyle że teraz akurat ma tydzień urlopu. Nie wiem co myśleć, ale chyba pozostaje mi się zgodzić z ich opinią.

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:42   #4015
ania9106
Zadomowienie

Już po połówkowym jedank bedzie Tymuś wodziałam sprzęcior

Po za tym wszystko ok , waga 338g
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00652.jpg (94,4 KB, 46 załadowań)

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:45   #4016
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość

No to gratulacje
Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Dziś po badaniu lekarze stwierdzili że jutro założą mi szew. Jeszcze nie znam szczegółów, jak po tym zabiegu można funkcjonować.. napisałam tylko do swojej gin jaka jest sytuacja, bo ona twierdziła że przy szyjce lejkowatej takiego szwu się nie zakłada :/ a też pracuje w tym szpitalu, tyle że teraz akurat ma tydzień urlopu. Nie wiem co myśleć, ale chyba pozostaje mi się zgodzić z ich opinią.

Będzie dobrze. Musi być

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:47   #4017
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość

Myślę, że szew ci nie zaszkodzi tylko pomoże dotrzymać dziecko do bezpiecznego terminu, nie jestem lekarzem ale wydaje mi sie, ze lepsze to niż nic...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:52   #4018
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość

są strasznie zawistni...
u mnie w pracy jedna nie mogła przeżyć, kiedy się dowiedziała, że jestem w ciąży, sama 15 lat po ślubie i nie mają dzieci bo ona nie umiała się oszczędzić w pracy, poroniła, później leczenie hormonami i chyba jej odbiło, straszny przypadek...i kiedy się dowiedziała, to ooo o 500 plus będziecie się starali napewno... pfff naprawdę...
Ja z kolei usłyszałam w pracy od laski, która NON STOP trajkotała miesiącami o tym, jak to będzie, kiedy będzie w ciąży, jakiej to diety nie będzie stosować, jak to nie będzie ćwiczyć na siłce, jak to nie będzie czytać wszystkich podręczników z psychologii rozwojowej, etc., że trzeba być nienormalnym, żeby robić sobie dziecko, mając mieszkanie na kredyt i że prędzej spodziewała się po mnie, że wezmę sobie kolejnego psa niż urodzę dziecko...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość

Ech, ja też bym chciała 3D, ale mój TŻ twierdzi, że to zbędny wydatek i podnosi veto
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:54   #4019
malenka1889
Zadomowienie

Ja wróciłam niedawno od lekarza tak długo nam sie zeszło bo musieliśmy jechać na orzeswietlenie pluc, a ja niestety nie mogłam wejść z corka i pielęgniarka z nią weszła ale nie dało rady zrobić zdjęcia bo Zuzka sie strasznie bala. Nowe miejsce nowe osoby i mamy przy mmniej nie było. Musiałam po moja mamę jechać i jeszcze jedno podejście do zdjecia. Na szczęście sie udalo i jutro mam podjechać po odbiór i kolejna wizyta u lekarza. Lekarz nie wie czemu kaszel sie utrzymuje po 10 dniach stosowania leków jej nie przechodzi,a osłuchowo jest czysto wiec przeswietlenie płuc zaleciła. Zobaczymy jutro co wyjdzie ze zdjęcia... Mam nadzieje, że nic tam niepokojącego nie znajda.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 13:57   #4020
we00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja z kolei usłyszałam w pracy od laski, która NON STOP trajkotała miesiącami o tym, jak to będzie, kiedy będzie w ciąży, jakiej to diety nie będzie stosować, jak to nie będzie ćwiczyć na siłce, jak to nie będzie czytać wszystkich podręczników z psychologii rozwojowej, etc., że trzeba być nienormalnym, żeby robić sobie dziecko, mając mieszkanie na kredyt i że prędzej spodziewała się po mnie, że wezmę sobie kolejnego psa niż urodzę dziecko...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Ech, ja też bym chciała 3D, ale mój TŻ twierdzi, że to zbędny wydatek i podnosi veto
A u mnie jest odwrotnie. Mąż mi zaproponował żebyśmy poszli na 3d, a ja uznałam że to bez sensu wydatek w moim przypadku. Mój brzuch słabo przepuszcza ten obraz usg i boję się że to 3d też by większego efektu nie dało :/

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości