|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
to zdjecie mnie rozwalilo http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7250701
maciek dolacza do klubu bebika- zotych lancuszkow do smoka
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??no a łancuszki mają wszyscy tylko nie było jak foty cyknąc |
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
misio i ja
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak zrobic z tego przypis ?
5 kadencja, 2 posiedzenie, 2 dzień (10.11.2005) 3 Punkt porządku dziennego: Przedstawienie przez prezesa Rady Ministrów programu działania Rady Ministrów z wnioskiem o udzielenie jej wotum zaufania. Poseł Paweł Zalewski
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkie miśki dwa
, ale ten ze smoczkiem o nieeeebo słodszy A mnie właśnie brat męża wyprowadził z równowagi . Kurczę, jak ja się łatwo denerwuję... ![]()
|
#2767 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a jak je oceniasz Dorka? Bo te co ja mam teraz to normalnie dla mnie rewelacja. Spełnienie marzeń pieluszkowych ![]() Cytat:
Cytat:
, ciekawie to musiało wyglądać ![]() Cytat:
), ale rzeczywiście jakoś do nich mam zaufanie. Łyżeczka ta jest mniejsza, co pozwala na dawanie dziecku małych porcji, gumowa. Na początku musi nauczyć się nie wypluwać, na wszystko przyjdzie pora, na łyżeczkę również Piszę to z perspektywy mamy, której dziecko przez ponad miesiąc nie chciało jeść nic oprócz mojego mleka. Cytat:
![]() Cytat:
bez komentarzaCytat:
i ładneCytat:
Cytat:
Motylku na razie zdjęcia nie mogę za bardzo zrobić, bo ona nie da się tam dotknąć |
||||||||||
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Poissy ja nie jestem zgrabna
to, ze ładna moge przyjąc |
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie bez wyjątku i już
Zaraz się zdenerwuję na ten wizaż
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
a myslałam, ze tylko ja mam to samonaprawianie cały dzien
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
że dlaczego ja trzymam dziecko na rękach, bo go nauczę i będzie chciał całe noce być noszony i mam odłożyć
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7251314] Prima: babcie Cie zaczepialy jedna, ale za to miała z dziewięćdziesiątkę, więc mogę ją policzyć podwójnie ![]() też mnie to denerwuje, grrr |
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Primavera ale wiesz co
to chyba jedyna babcia, która ma takie poglądy wysłałam Wam Pmy z adresem e-mail
|
|
|
|
#2773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne fotki bobasów i mamuś... Cytat:
Kuba ma tą w paski z hipciem pewnie też widziałaś ![]() Cytat:
![]() No i ja tak myslałam
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Bianko super fotki. Bardzo ładne jesteście dziewczyny, wszystkie ![]() Pyśku, Primavero ależ te baby bezczelne.... Ach cos nie idzie mi pisanie, nawet zdanie do porzadku nie potrafię skleciec. Trzeba się wyspać porządnie. Dobranoc. |
|
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
oj dużo piszecie dużo,dużo...... .a ja nie nadążę czytać.Donoszę uprzejmie,że Marta przeszła 1 szczepienie na pneumokoki dość dzielnie-3 wielkości grochu łzy.Później utulił tata i po bólu.Mierzy 70 cm i waży 7900-odczuwalna waga 8900 ![]() Chwalimy się też,że Marta B.stała sie dziś posiadaczką cudnej spacerówki graco mosaic, którą polecamy kolegom i koleżankom ![]() Dzieciaki śłiczne, Jasiu cudo z Ciebie( a rodzice-miodzio). Już się doczekać nie możemy soboty w Arkadii ![]() Olu gratulujemy ząbków ![]() Maciusiu -Marta ma do ciebie słabość(ciekawe co na to Ola i Jaś )Buziaczki i do soboty dziewczynki.Dajcie cynk, w którym miejscu ![]() Pa e.
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wielkie dzięki za słowa wsparcia. Tylko Wy wiecie i rozumiecie co ja przechodzę... Co do mojego zdrowia, właśnie dostałam kopa. Mam 38 st gorączki, boli mnie gardło i zrobiły mi się jakieś syfy w jamie ustnej.
Sylwia a ty długo odstawiałaś Maćka czy tak z dnia na dzień? Ja się boję żeby zapalenia nie dostać... Dzisiaj na noc przygotowałąm sobie butelkę, zobaczymy, może dłużej będzie spał. Minionej w nocy budził się co 2 godziny... masakra. Ja zaszłam w ciążę mając lat 18 więc moje dzieci mają komplet dziadków i nawet parę pradziadków. Dzisiaj mój tata skończył 57 lat. U nas oczywiście zębów niet. W sobotę jakoś w konkretnym miejscu się umawiamy czy mam się rozglądać za stadem baboli z wózkami? Tym razem nie zapomnę, tylko zdrowa muszę być...
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
myszko - ja macka nie karmilam piersia-sciagalam dla niego mleko i pij butla. Zachorowala, mniej odciagalam, to i mleka bylo mniej, pozniej wylko 2 razy dziennie, na koncu raz na 2 dni. Pozniej dalam sobie spokoj, mleko bylo jeszcze dosc dlugo, ale piersi byly miekkie- pewnego dnia zniknelo i tyle (nawet gin sie zdziwil,ze samo zniknelo)
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przekaze mackowi jutro, bo juz spi chlopina
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy slicznie za wszystkie mile slowa
Dziewczyny - jaka ja czasami gapa jestem to szkoda gadac Chcialam bardzo serdeczne i uroczyste zyczenia zlozyc dla naszych kochanych maluszkow ktore w ostatnich dniach obchodzily swoje miesiecznice. Na swoje jedyne wytlumaczenie mam jedynie fakt zamieszania ze chrzcinami - mam nadzieje ze mimo iz mocno pzreterminowane, zyczenia zostana przyjete ![]() ![]() ![]() ![]() Demoniku - wyjatkowo wygladaliscie w dniu chrzcin, pieknie przybrany stol i wypasny tort. Zdjecia rodzinne poprostu urocze ![]() Poiss - te pomaranczowe pampersy sa w sprzedazy, widzialam tydzien temu w tesco ale nie kupowalam. Podobno fajne sa te nowe dady premium - maja rozciagliwe paski boczne
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/2...1_archive.html znacie tą stronkę? Lubię się czasem z niej pośmiać
|
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaką słabość ![]() ?? Maciek zajęty, proszę to przyjąć do wiadomości ![]() W Arkadii o 13 zlot mamusiek
|
||
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Skonczylam prasowac i po filmie Anna Frank jakos jestem przybita. Chcialam poogladac jeszcze Pile 2 ale chyba nie wytrzymam bo podobno straszny ten film.
Spacerowalam dzis 3 h z tesciowa . Wnerwilam sie dzis na jej znajoma tym razem . Dopiero chwalilam Wlochow za takt a tu babsko mi zbudzilo Maxa po 10 min od kiedy zaspal. Spotkalysmy ja na ulicy i jak zaczela krzyczec jaki on piekny itd to maly sie obudzil z rykiem. Oczywiscie tesciowa chciala sie chwalic wnukiem a ja porwalam malego z wozka na rece i poszlam nawet nie ogladajac sie na nie 2. Chamsko postapilam ale jak ktos mi budzi dzicko specjalnie to mam noze w oczach Tym sposobem Max spal od 18 do 19 jak wrocilismy do domu a potem bawil sie do 21.30Dziewczyny wszystkie znaki na niebie wskazoja ze za pol roku bede mieszkac z mezem w Polsce. Tyle wynosi okres wypowiedzenia mojego meza.Troche sie boje tego wszystkiego bo mam tu ustabilizowane zycie. Tutaj zaczynalam moja pierwsza prace i tak naprawde dorosle zycie. Ciekawe co nas czeka w Polsce. Nie chece zeby moje spojrzenie na kraj bylo widealizowane a rzeczywistosc okaze sie calkowicie inna . Juz sama nie wiem co mam myslec. Joli wylatujemy 10. Internet mam i nie uwolnicie sie odemnie tak szybko.Sylwia Macko do schrupania. Straszny slodziak z niego. Pysia ja ostatnio jestem klotliwa powiedzialabym babie do sluchu. Kurcze maz mnie meczy prawem podatkowym ...a ja jestem zielona w tym temacie. Dziewczyny jaki jest teraz podatek w Polsce? Staly czy w zaleznosci od dochodu. We Wloszech wynosi on 48%. |
|
|
|
#2783 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy wszystkie za troskę. Majunia czuje się już dobrze.
Cytat:
Demoniku bardzo mi przykro, ![]() Cytat:
Ivy pogratuluj Olci ząbków, i uważaj na cycy . Lipinko Piotruś uroczy, a jaki roześmiany. Włosy extra ![]() Cytat:
Berbeaa Maja też nie ma ząbków, ale chyba niedługo to się zmieni i dołączy go grona zębaczy. coś mi się zdaje, że jedynki dolne się pod dziąsłami bielą. Cytat:
Już niedługo i Olunia stanie, jak zaczyna próbować to lada dzień Cytat:
Dorka to dobrze, że Klaudia dzielnie znosi żłobek, z dania na dzień będzie lepiej. Cytat:
Anetko myśl pozytywnie, a fryzura wyjdzie ok., tym razem musi się udać i będziesz zadowolona z nowego fryzu. Cytat:
Pysiu, ale miałaś przygodę z zakręcona panią i do tego bezczelną. Jak można sięgać do czyjegoś wózka ?! Cytat:
Cytat:
Blanka świetne fotki, dzieciaki cudne, mamusie też i jakie zadowolone. Fajnie macie z tymi spotkaniami Cytat:
Cudny smoczkowy Maciuś. Łańcuszek też taki mamy, dostaliśmy w paczce ze szpitala, pewnie jak każda z nas. Cytat:
Za bardzo nie rozumiem tego, czy to jest z jakiegoś dziennika obrad, czy coś tędy? Ja bym to zrobiła chyba tak: Paweł Zalewski, Przedstawienie przez prezesa Rady Ministrów programu działania Rady Ministrów z wnioskiem o udzielenie jej wotum zaufania, 5 kadencja, 2 posiedzenie, 2 dzień (10.11.2005) 3 Punkt porządku dziennego. Chyba ze ten cały tekst znajduje się w jakieś książce, to autor danego rozdziału, artykułu co cytujesz, potem jego tytuł, później piszesz ?w: tu tytuł całej publikacji?, autor, miejsce i data wydania, potem stronę/strony. Cytat:
Myshia szybkiego powrotu do zdrowia. Cytat:
Teściowa wróciła i już Naszemu Motylkowi nerwy psuje, może dziś niebezpośrednio, ale jednak. |
|||||||||||||
|
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej nieobecności
W sobote dowiedziałam się ze zmarł mój brat cioteczny z Łodzi (47lat),miał guz w mózgu, po operacji, czuł się na początku lepiej ale później guz się odnowił i urósł 2 razy większy - Janek odszedł, zmarł w pierwszą rocznicę śmierci Halinki, godzina różnicy. Halinka była jego rodzoną siostrą ( 41lat), to był dramat, młoda energiczna osoba, siostra , ukochana siostra, przesłodka gaduła - zmarła bo lekarze leczyli ją na zatrucie a ona miała wylew do mózgu i klasyczne objawy , których nie rozpoznali, przez 2 tygodnie wymioty i silne bóle głowy - nikt jej nie skierował na tomografię a krew się sączyła az straciła przytomność, 2 miesiące w śpiączce i odeszła, pół roku po jej smierci zmarła jej mama a moja ciocia, załamała się jej smiercią i chorobą Janka - w ciągu roku z naszej lini odeszła cała rodzina, została tylko córka Halinki no i mąz Halinki i żona Janka. Nie potrafię sobie wyobrazć jak ona musi się czuć, w ciągu roku zmarła jej mama, babcia i wujek, który był jej ukochanym wujkiem i chrzestnym. Tragedia. Boziu nawet nie sadziłam że choroba potrafi tak wyniszczyć człowieka - przedwczoraj i wczoraj byłam na pogrzebie -nie poznałam Janka z przystojnego , dobrze zbudowanego bruneta pozostał wychudzony, łysy dziadzio - wygladał na 70 lat. Teraz to jz tylko prochy został skremowany - pierwszy raz byłam na kremacji - to straszne widzieć człowieka jak wsuwają jego zwłoki do pieca ale takie miał zyczenie... Nie potrafię oglądac filmu z mojego wesela , od 2005 roku odeszło juz 5 bliskich mi osób, najpierw moja przeukochana babcia - u której lekarze przez pół roku nie potrafili swierdzić zapalenia płuc az wdała się grzybica do płuc i zmarła, póżniej zmarł dziadek, miał raka jelita grubego a w ciagu roku cała rodzina z Łodzi - żeby tylko nie chcieli zabrac do siebie Moniki, córki Halinki ona ma dopiero 13 lat. Przepraszam , ze tak smutno ale musiałam to z siebie wyrzucić do tego w niedzielę mój maz jak poszedł rabac drewno przywalił sobie siekiera w rękę,na szczęście nie poobcinała sobie paluszków, trafił siekiera między duży palec a pozostałe, w szpitalu założyli mu 10 szwów i teraz znowu wszystko na mojej głowie dopóki mu się to nie zagoi, za tydzien jedziemy na zdjęcie szwów, boję się o niego bo jeździ z ta ręką sam samochodem ale musi do pracy poza tym uwziął się że będzie sam jeździł - nie chce być ciężarem - wie jak mi ciężko samej za wszystkim, więc chociaz tak chce mi pomóc - rozumiem go ale boję się by nie rozbił się tym samochoem - jeszcze tego tylko by brakowało. Uczmy sie kochac ludzi tak szybko odchodza - to jedno przychodzi mi tylko do głowy - smutno mi. Dzieci - normalnie. Mikołaj dziś kiepsko spał, budził sie co godzinę a z Zuzią mamy coraz większy problem z jej ubieraniem i rozbieraniem - bo uparła się że chce sama a sama nie bardzo umie i pomóc sobie nie pozwala a jak jej nie wychodzi to krzyk i płacz - więc po półgodzinnej walce z ubieraniem "siama", wierzgajaca nogami, i krzycząca ubieram na siłę - horror, nic do niej nie dociera, nie da się przekonac , zeby chociaz pozwoliła sobie pokazac jak prawidłowo coś włożyc - nie! ona tylko powtarza " mamo nie, Ziuzia siama" Pozdrawiam Was Wszystkie i Wasze Dzieciątka - prezepraszam, ze nie odniosłam się do żadnego postu ale nie mam ani siły ani czasu by nadrobic czytanie tych kilku stron zapełnionych podczas mojej nieobecności. |
|
|
|
#2785 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martusiu. Ładna waga i wzrost. Bardzo dzielna dziewczynka była na szczepieniu. Życzymy miłych przejażdżek nowym wózeczkiem Cytat:
. Zadbaj przede wszystkim o swoje zdrowie. Cytat:
![]() ![]() lateksowy kombinezonik super, chyba sobię taki kupię ![]() Cytat:
Nie jest złą osobą, ale jakoś wiecznie coś mi w niej przeszkadza. Jest nachalna, nadopiekuńcza i najchętniej by dziennie się spotykała... i jest niestety na emeryturze Ja z kolei wolałabym wyjechać gdzieś za granicę, ale mój maż stwierdził, że on w PL chce budować swoją przyszłość Podatki są zależne od dochodu, ale nie znam się na tym Po prostu nie mysl o tym. Skup się na rzeczach potrzebnych i praktycznych. Będzie dobrze, napewno inaczej, ale da się żyć Esz oj to smutne. Ciężko znieść tyle nieszczęścia naraz U nas noc niespokojna, 2 karmienia , może udziela się jej mój niepokój, albo ząbki . Niby jest ok, ale nie do końca potrafię sobie znaleźć miejsce. Jeszcze tylko dziś i jutro wieczorem znowu Tom przyjedzie |
||||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Arkadia jest wielgaśna, dobrze by było ustalić konkretne miejsce...może tak jak poprzednio przy Saphorze ??? To jest zaraz przy wejściu głównym
|
#2787 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
u nas dzis nocka extra. Max obudzil sie tylo o 6 rano na jedzonko. Zjadl na spiocha i spal do 8.30. Teraz znow ma krotka drzemke. Potem mam zamiar wybyc na spacerek ale juz bez tesciowki. Mam nadzieje ze nie zadzwoni ale raczej nie bo dzis jest bazar i ona jest w swoim zywiole Wczoraj po okuliscie wdepnelismy kupic cos na obiad i przy ksie stala ze mna jedna starsza Pani i mi mow tak. "Ze ona jest tez babcia 4 wnuczat i sprawdza sie superw tej roli bo mu mlode mamuski zwlaszcza jek jest pierwsze dziecko to kompletnie nie wiemy co robic i taka babcia to wtedy jest na wage zlota."Juz widze jej synowe, jak sa zadowolone ze wszystkich zlotych rad sprzed 40 lat. Moja mama wczoraj mnie skrytykowala ze zle przygotowuje zupke bo jajko czyli zoltko powinnam wlewac surowe do zupki i wtedy je gotowac razem z zupka....czy to prawda ? Jak wy robicie? Ja gotuje osobno jajko , wyciagam zoltko . I dodaje tylko polowke juz do gotowej zupki.Troche rozgniatam lyzeczka i tak podaje. Myshia wydaje mi sie ze twoj stan moze byc spowodowany stresem i przemeczeniem. Moj maz czesto jak przyjezdza z delegacji to wlasnie mu sie robia opryszczki wewnatrzustne i ma stan podgoraczkowy. Wszystko jest spowodowane ciaglym stresem i zmeczeniem.Mnie niekedy sie tez to zdaza ale nie tak czesto jak jemu. Zrob sobie badania moze brakuje ci jakis witaminek. Moj maz ciagle ma zalecane od lekarza zeby sie zdrowo odzywial i bral witaminy. Blanka zdjecia exta. Zazdroszcze spotkan ,ale moze i mnie uda sie cos wykombinowac. Jak bede w Polsce to jak by sie udalo to chetnie sie spotkam z Ebenka w Rzeszowie i moze beda chetne jakies inne mamuski z podkarpacia Joli wlasnie ja tez nic a nic nie rozumiem z tych podatkow. Wczoraj studiowalam stronke ministerstwa finansow. Moj maz kontakowal sie z biurem rachunkowym we Wloszech ale ich pelne doradztwo kosztuje 2 tys euro . To ja juz wole dowiedziec sie wszystkiego w polskim biurze rachunkowym na miejscu.Wczoraj jak powiedzialam mojej mamie ze wizyta u okulisty nas kosztowala 100 euro to nazwala mnie glupia . To ja jej odpowiedzialam ze dobra i madra babcia niech by przyjechala i zalatwila za darmo jak w panstwowym gabinecie terminy wolne byly dopiero pod koniec lipca. Oj tez moja mamuska czasem wyprowadzi mnie z rownowagi i niech moj Alex sie cieszy ze ma malo kontaktu z tesciowa bo pewnie moja mama tez nie byla by lepsza od mojej tesciowej. Gutka nie ma jeszcze zabkow? To bidula pewnie dla tego troche marudna. Max byl w okresie zabkowania NIEMOZLIWY. Zreszta zawsze o tym pisalam. Teraz jak juz wyszly mu te zeby to jest calkiem innym dzieckiem az nie wierze ,ze to ten sam chlopczyk. Eszwerio wspolczuje tej calej sytulacji Lea to super. Podwojne swieto. Mhh ide sie zwazyc bo cos mi sie wydaje ze przesadzilam dzis ze sniadaniem. Zjadlam 2 drozdzowki.Ja w sumie nie moge narzekac na wage ale opona na brzuchu to jest moja zmora. Zostala i ani mysli sie zmniejszyc. Oli oby tak dalej. Teraz to juz duzy facecik i potrzebuje wiecej snu po dziennych harcach. |
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
joli moje foremki umawiają sie gdzies na śląsku
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7254654]U mnie w domu dzis swieto lasu, Olus sie obudzil o 8 rano... Oby tak dalej...
I waga juz mniej pokazala rano, juuupiii[/quote] Super ![]() Cytat:
I nigdzie nie wyczytałam że żółtko musi być do zupki dodane surowe?W dodatku w necie znalazłam: ..."To ważne! Żółtko jest doskonałym źródłem substancji tłuszczowych, aminokwasów, lecytyny, witamin, żelaza. Możesz je dodać do zupki, ale dla alergika lepiej najpierw ugotuj jajko na twardo – łatwiej Ci będzie oddzielić białko, które jest bardzo silnym alergenem. "... i jeszcze: ..."Do jadłospisu wprowadza się po raz pierwszy żółtko – ugotowane i zgniecione na papkę oraz dodane do zupki lub obiadku (dwa, trzy razy w tygodniu)....To, co teraz jest najważniejsze, to nauka nowych, różnorodnych smaków i odkrywanie nowych konsystencji posiłków. Pierwsze ząbki dopiero zaczynają się pojawiać, ale maluch już uczy się żucia. Próbuje rozgniatać językiem i przełykać pokarmy. To dlatego posiłki powinny zawierać teraz delikatne, niewielkie grudki pokarmu – by wspomagać rozwijanie tych ważnych umiejętności. "... info z http://www.bobovita.com.pl
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7254860]Mam dzis superasny humoor, w sumie sama nie wiem dlaczego az taki dobry, to sie pewnie zle skonczy...[/quote]
Dlaczego...to super, że masz dobry humor, ja też dziś czuję jakiś fajny optymizm, mimo że pogoda do [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7254860] Co robicie na obiad ?? Ja chyba makaron z sosem pomidorowym, no i zoltym serem, a jak, w koncu schudlam to mi sie nalezy, prawda hi ja mam dziś gotowaną pierś z sałatą ![]() A mężuś młodą kapustkę i młode ziemniaczki z podsmażoną kiełbaską... Jak ja ten zapach zniosę...to jeszcze niewiem coś wymyślę hehe
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

Adrian jest zadowolony 

??
. Kurczę, jak ja się łatwo denerwuję...