|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Rybulka, menu wymiata, jak dla mnie rewelka,
a umcykcyk tak mi sie kojarzy i to wcale nie z dresiarzem.. ale niebede rozwijac bo poco jak to powiedzial moj tz to ma sie nam podobac innym nie musi (na szczescie wiekszosci sie podoba )annfas tez super, a ja tam lubie slimaki, krewetki itd.. i moglabym zjesc![]() jupik witaj z nami ja byl olala ten zespol, widac ze olewaja klienta... mi sie tez chce.. a najblizsze w sierpniu...
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chętnie bym się na jakieś wesele wybrała- chociażby po to, żeby sprawdzić, co warto miec u siebie a czego unikać... ale jakoś nikt znajomy nie zmienia stanu cywilnego a w zeszłym roku jak w rodzinie były 2 weseliska to ja byłam na drugim końcu świata i mnie wszystko ominęło...
a z video za dużo nie można powiedzieć o imprezie. Jedyne w czym mnie te filmy upewniły to to, że sama nie chcę kamerzysty
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
podpisaliśmy umowę z fotografem.........!!!!!! !!!!!!!
![]() skakałam z radości jak wyszedł, aż Tż się śmiał, że powariowałam padniecie! jakiś chłopak juz zarezerwował na 2010 u niego ![]() buziaki. a dziś zrobiłam 3 bombki karczochowe
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zamieszanie z tym waszym slubem ![]() a co do sukienki w stanach .. to jak dla mnie sukienki tutaj ( obecnie jestem w stanach ) sa o wiele wiele ladniejsze Cytat:
ooo no to gratuluje :d a co to za fotograf? podrzuc link |
||
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze mi się taka myśl nasunęła - ską parafia w której się było chrzczonym wie o bierzmowaniu? Przy bieżmowaniu w innej parafii nikt się mnie nie pytał gdzie byłam chrzczona Tak sobie myślę, bo świadectwo chrztu [do slubu] bierze się z parafii gdzie się było chrzczonym, i tam są info o ślubach i bierzmowaniu tylko skąd ![]() ech Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-04-17 o 08:17 |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie już zarezerwowane orkiestry? Bo ja jestem w trakcie wydzwaniania i niektóre ceny mnie powalają
2500zł to dla nas za dużo jak niektórze sobie śpiewają. Znalazłam kapelę za 1200zł ale musimy ich jeszcze przesłuchać. A u was jakie ceny są?
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz zespół bierze 2200
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy DJ, za 1500 chyba. nawet nie pamiętam.
A cenyy orkiesrt sa takie duże, zależy ilu członków, przecież każdy musi zarobić. Mniej więcej 500 na głowę. i to nie zawsze. |
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się w ilu oni grają, że takie ceny krzyczą, w 10?
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Ja za swoja orkiestre place 2200 chyba (skleroza?
i Graja 12 godzin, potem za kazda nastepna godzine zycza sobie 300 zl wiec wyjdzie kolo 3 tysiecy, ale warto bo ta orkiestra ma znanego polskiego saksofoniste no i wokalista super spiewa.
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my doszliśmy do wniosku, że na zespole na pewno oszczędzać nie będziemy, bo jakby nie patrzeć to od niej zależy jak wesele bedzie wygladać ![]() ale na szczescie nasz ulubiony zespół 'nie zdziera' tak jak inne
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
witam
tak, my orkiestre juz od konca stycznia mamy płacimy za nia 3000zł jak do mnie cne aspoko tym bardziej że jest tam 4 facetw i 1 babka (to dla mnie wazne aby był głos kobiecy, bo jakos sobie nie wyobrazam aby sami faceci wszytsko spiewali) i tak: jak zespoł ma same klawisze, to wiadomo, bierze mniej, ale co to za muzyka z samych klawiszy?? nasz ma: klawisze, gitare elektryczna, saksofon i perkusja.
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ceny sa rozne![]() a tak naprawde to jest chyba ich jakas wielka tajemnica jak oni te wiadomosci sobie przesylaja, moze hmm wiem, ja jak mialam isc do bierzmowania to przynosilam zaswaiadczeie z kosciola w ktorym byklam chrzczona, albo tylko podawalam jego nawzew.. wiec moze tak... no ale hmm... Cytat:
aaa i bede na mojej sali, zrobie jej fotki juz jak wyglada wykonczona to wam wrzuce pozniej![]() a ceny kapeli u mnie to 2300 w gore, jedna chciala 3500 za dwa dni i my ja chcielismy ale niemiala terminu, a za ta na ktora my sie ostatecznie zdecydowalismy bedziemy placic 2300 lub 2500 niepamietam dokladnie dzis dopytam na dwa dni![]() a ta za 1200 to 1 dzien? tak hmm troszke tanio, przesluchaj i zobacz moze faktycznie sa dobrzy a np. wchodza dopiero na rynek i chca klientow pozyskac ![]() edit, doczytalam ![]() Madzia, my tez chcielismy 3 facetow i babke, ale sie nieudalo, mamy wiec 4 facetow ktorzy graja na perkusji, gitarze, saksofonie, akordeonie i skrzypcach (albo cosw tym stylu wiem ze cos smyczkowe tam jest )oni zrezygnowali z klawiszy bo chca grac zywa muzyke, a nie puszczac podklady.. i co najwazniejsze w godiznie graja 45 minut wiec niebedzie ze 3 piosenki i godzina przerwy
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-04-17 o 09:19 Powód: doczytalam |
||
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak orkiestra jest najwazniejsza, wiec nie ma co na niej kasy żałowac
![]() nasi tez maja grac nonstop tylko przerwy na posiłki bede robic wiec super bo to bedzie duzooo grania i potem krotka przerwa czyli tak jak na weselu sprzed 2 tygodni
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
martuśka wioem wiem, że ceny różne, ciekawe czy i ile nam probnoszcz zaśpiewa za koncesję/zgodę na ślub w innej parafii, w niedzielę się dowiemy, bo na 80% idziemy w końcu do Kościoła
![]() Ooooo to ja też jak będę na sali zrobię fotki, zobacze jak na fotkach wychodzi. ale to gdzieś tak w maju ![]() Buziaki buziaki ![]() ps. co do orkiestry nie wiem czy już pisałam, z rok temu byliśmy na weselu, gdzie orkiestra robiła sobie dość często przerwy na picie [???] i jedzenie. Rozumiem, zle jak już sioadali do przerwy to na 40 minut, mogli chociaż muzykę konkretną z wiezy czy z keyborda puszczać, a leciała normlanie muzyka prawie relaksacyjna
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
My w maju sie pewnie przejdziemy i porobymy fotki naszej sali, ale wczesniej do faceta zadzwonimy aby nam powiedzial kiedy przyjsc, bo chcemy juz same przystrojona zoaczyc i najlepiej jak bedzie takie wieksze wesele na ok 170 osoób
|
|
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze mysle aby zrobic podwieszki pod sufit takimi materiałami, nie wiem jak to sie nazywa ale bardzo czesto spotykane teraz no i jakas ładna dekoracja za młodymi
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Wybraliśmy już wstępnie salę, dość ładna, jak się przystroi to będzie super. Z sali wychodzi się na taki taras, który jest nad jeziorem. Piękny widok.
Tylko martwią mnie krzesła jakie tam są. Nie są jakieś obdrapane, ale są całe derwniane, bez obić na oparciach i siedzeniu Pewnie goście będą marudzić, że twardo itp. Ale w końcu nie idą żeby siedzieć, tylko bawić się ![]() Może zrobić jakieś strojenie krzeseł? Myśłałam o fizelinie na oparciu zebranej w kupkę i na końcu kwiat Czy kupować jakieś poduszki na siedzenia? Ale bez sensu by to wyglądało....
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no na tyle osob to fajnie jest wiedziec jak beda stoly szczegolnie po to zeby wiedziec jak winietki rpozstawic (jelsi oczywiscie preferujesz) nam tez facet mowil zeby przyjechac na sale w trakcie wesela gdy bedzie kolo 100 osob zeby zobaczyc i ogarnac jak to wyglada ale to w wakacje..wiesz tez mysle o tych maretialowych przywieszkach ale jesczcze nie wiem, jak popatrze w wakacje jak to wyglada na sali w trakcie zabawy to sie dopiero zdecyduje
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
na naszej sali się nie da zrobić tych materiałowych pasów pod sufitem, ale będę mieć girlandę z balonów, bo całkiem ładnie tam pasuje
oczywiście tiul na filarach i gdzie się da ![]() a za Para Młodą wisi lusrtro w złotej ramie, które przystroję tiulem i lampkami choinkowymi. Oczekuję efektu mniej więcej takiego: |
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a niemyslalas zeby na rzesla dac np jakis material (taki pokrowiec z nich zrobic i na nie naciagnac..) tylko ze to by bylo duzo roboty.. a moze pogadaj z wlasicielka sali zeby o tym pomyslala... wkocu to tez na przyszlosc bedzie miala.. aaa ja jao gos bym sie bala ze skoro krzesla sa drewniane i czasem odrapane ze mi sie rajstopy i sukienka zaciagnie.. ale olac to wkoncy mamy sie bawic ![]() edit.. ja przeczytalam ze sa odprapane... a jak nie sa to sie niemartw... kurde jakos dzis mam slaby dzien do koncentracji..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-04-17 o 09:57 Powód: doczytalam |
||
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Huhu... ale ładnie. Nasza sala na pewno nie jest tak efektowna, ale wieczorem wkleję fotkę, to może Wy mi doradzicie co można tam pokombinować, żeby było ślicznie
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w kolorze białym a z tylu kokarda![]() cos takiego http://img406.imageshack.us/my.php?i...ryzont1xt2.jpg
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trezba bedzie w maju do goscia zadzwonic aby nam powiedział, kiedy mozna przyjechac aby było tak duze wesele
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
azzis te fotki co dałam, to niestety nie mopja sala
to był przykłąd jak można te choinkowe lampki wykorzystać ![]() chętnie pomożemy teraz sobie przypomniałam, że ja tez mam taras z widokiem na stadion co prawda [na którym chcemy kilka fotek ślubnych] ale wypadałoby tam tez przystrioić tiulem i innym badziewiem. Zakupię tone tiulu lub woalu [jak się nie wykorzysta na ślub to się zrobi firmanki, bądx suknię na bal dla dziewczynek z rodziny, więc się nie zmarnuje ]Już wiem, tiul/woal, plus te kwiatki co się kiedyś pytałam - gispówka, to walnę na barierkę na barierce na schodach i na tarasie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

jak to powiedzial moj tz to ma sie nam podobac innym nie musi
(na szczescie wiekszosci sie podoba

a z video za dużo nie można powiedzieć o imprezie. Jedyne w czym mnie te filmy upewniły to to, że sama nie chcę kamerzysty
Tak sobie myślę, bo świadectwo chrztu [do slubu] bierze się z parafii gdzie się było chrzczonym, i tam są info o ślubach i bierzmowaniu tylko skąd