|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||
|
Oby do wiosny
|
Dot.: Joga
Cytat:
Mi Młoda coś takiego sprawiła KLIK Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo doceniam to co mówicie. |
|||
|
|
|
|
#3392 |
|
Polka Ogarniaczka
|
o pozycjach w czasie @ wiem od instruktorki, do reszty może nie przywiązywałam aż takiej wagi (mam ją często w tle, żeby do mnie gadała i żebym wiedziała kiedy pozycje zmieniać), ale dzięki za uświadomienie. Kogo w takim razie Ty polecisz na YT?
|
|
#3393 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Mogę dziś zapytać nauczycielki, czy poleca jakieś konkretne kanały. Mozę poszukałabym filmów Iyengara..? Ale to i tak zawsze jest trochę ryzyko, bo sama nie widzisz się, a nauczyciel może skorygować błędy. |
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Śniegowa, i ja bardzo sobie cenię Twoją wiedzę
Bardzo fajna, z torebką a mata nie wysuwa się? ja pójdę w te stronę0_0_productGfx_7b19a0315ad3c4de17269fa1970e0b91.jpg |
|
|
|
|
#3395 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Na tym mi własnie zależało. Mieści mi się tam strój, pasek, woreczek na oczy, mały talk i inhalator. Wszystko co trzeba. Do tej pory wkładałam to w kosmetyczkę do torby, więc wypchana była do granic możliwości. Mata mi się nie wysuwa. Ta o której myślisz też fajna, mata nie zmoknie jakby co. |
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
W ramach eksperymentu poszłam dzisiaj na Vinjasa Krama, zajęcia dla osób ćwiczących conajmniej pół roku. Wybrałam te zajęcia, bo znam prowadzącą z zastępstw na grupach zerowych na które uczęszczam i bardzo lubię z nią praktykować.
Powiem tylko tyle - tak dostałam w kość, że ledwo się ruszam. Sekwencje, przeskoki, dynamika zajęć, kilka pozycji których nie znałam - pierwszy raz miałam mokrą matę i aż mi się włosy pokręciły z tego wysiłku czułam się najsłabsza bo ja nawet nie opuszczam pięt do maty przy psie z głową w dół a dziewczyny stawały na głowie bez ściany!! (to był element sekwencji). Dla osób niestających była oczywiście wersja uproszczona. O ile w mojej grupie zerowej staram się nie porównywać tak tu zupełnie mi się pomieszało w głowie i wyszłam z zajęć z postanowieniem, że nigdy więcej nie pójdę na vinjasa krame. Ale teraz sobie myślę, że chyba jednak pójdę zmierzyć się ze swoimi słabościami za tydzień, o!A teraz idę spać bo ledwo klikam |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Stanie na głowie elementem układu??? O masz, to w tym momencie czuję się jak początkująca Brzmi ciekawie.Rozumiem, że czujesz się zniechęcona, ale trzymaj się tego przedostatniego zdania .
|
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Tak własnie
Ledwo się zwlekłam dzisiaj z łóżka ale już wiem, że za tydzień pójdę na te zajęcia. Dzisiaj czuję, że żyję Będę robiła tyle ile potrafię a jeden intensywny trening w tygodniu wyjdzie mi tylko na zdrowie.
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3400 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Podobnie jak mostek ze stania. Z asekuracją tak, samej nie. Siedzi to w głowie. Cyborgi
|
|
|
|
|
|
#3401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kilka miesięcy temu robiłam żółwika, a wczoraj już nie mogłam zrobić
|
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj robiłyśmy takie przeskoki: z psa z głowa w dół do mukha virasana, tzn mam na myśli ułożenie nóg jak w mukha virasana. Nie wiem czy mnie rozumiecie ale musiałyśmy tak ustawić stopy podczas przeskoku, żeby górną część stóp podwiniętą położyć na macie. Czy taki skok jakoś się nazywa?
|
|
|
|
|
#3403 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej próbowałam - szurałam wierzchami po macie
dziewczyny które mają mocne ręce robiły bez problemu bo technicznie to wspierasz się na rękach i wtedy masz czas "odwrócenie" stopy.
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ja Iyengara praktykuję, to zupełnie inny styl jogi |
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
Ja w zasadzie chcę tylko potwierdzić: o ile robię cardio po jodze, tak chyba trening siłowy odpada, co? Jest większe ryzyko kontuzji, prawda?
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Jakiś czas temu linkowałam artykuł który fajnie to wyjaśniał ![]() Z cardio tez bym była ostrożna |
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy siłowych potrzebowałam, żeby ktoś mi potwierdził Bo aż mi szkoda opuszczać jogę z tego powodu Muszę zagadać przy zmianie grafiku
|
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
A siłowe to co to? |
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siłowe to sztangi. Myślałam już, żeby mniejsze obciążenie dać, ale ryzyko jest, a z za małym obciążeniem trening nie wejdzie. Także bez sensu. |
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sztangi wielbię, bo trenerka jest fajna. Chyba dlatego mnie zaraziła tymi treningami
|
|
|
|
|
|
#3413 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
O tyle dobrze, że nie dokucza non stop, tylko falowo i nie ogranicza ruchomości. Miałam kiedyś dokładnie to samo z achillesem. Ciągnęło się to dobre kilka miesięcy i samo przeszło. Moja też jest świetna
|
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo źle spałaś jakoś, to też potrafi dokuczyć |
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ja podejrzewam, że to było tak: W środę na sztangach poszłam na rekord, i następnego dnia na TBC też był trening ze sztangami. Niby nie poczułam, ze coś jest nie tak, ale być może to było zwyczajnie za dużo, ciało nie zdążyło się zregenerować. |
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bierzesz jakieś suplementy? Ja się zaczęłam szybciej regenerować, od kiedy bcaa i l-caritynę biorę. |
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
To Wy dziewczyny dajecie czadu z tymi treningami. Ile razy w tygodniu dajecie sobie wycisk?
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
22. (po 30 kilka martwych ciągów, martwych ciągów sumo ,"dzieńdobry", wiosełek i co najcięższe było zarzut na klatę i wyciskanie). Cytat:
![]() Prawie codziennie, w weekendy pauzuję, choć tez nie zawsze . Jak ciepło jest to przynajmniej spacer zaliczam (z dyszke czy kilkanaście) lub rower.To lepsza ode nie jesteś
|
||
|
|
|
|
#3420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
12 kg max. Plus gryf, ale toto lekkie jest ![]() Wiesz, to jest tak, że codziennie siedzę, jeśli jestem akurat w mieście. Teraz w czwartek wyjeżdżałam na fajfy w piątek na weekend do rodziców. Tak więc jeśli nie liczyć jazdy na rowerze (takiej barrrdzo rekreacyjnej ) i jogowania na trawie (z psem, który przeszkadzał), to w zeszłym tygodniu ćwiczyłam ledwie 4 godzinki.---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- A czym jest "dzieńdobry"?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

a mata nie wysuwa się? ja pójdę w te stronę

. Jak ciepło jest to przynajmniej spacer zaliczam (z dyszke czy kilkanaście) lub rower.