Panny Młode 2009 cz.II - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 10:04   #3211
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Madzialenka tak bedzie najlepiej

azzis pewnie zepomozemy... i ja mialam podobny pomysl do iwi z tymi sukienkami na krzesla

kliwia juz sobie Ciebie wyobrazam z ta gipsowka
Stary 2008-04-17, 10:16   #3212
kliwia
Zakorzenienie

współczuję wam, że się musicie martwić o pokrowce na krzesła, moja kierowniczka ma na szczęscie pokrowce.
tu widok z tego tarasu, wejscie na niego jest od sali to tańczenia. pierwsze zdjęcie po zjechaniu lekko w dół http://www.mosir.i-pila.pl/?go=stadion
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 10:19   #3213
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a my mamy sale w kolorze bordo- zlotą (sciany sa bordo, lustra duzo ze złotymi ramami, krzesła tez sa bordo, bardzo wygodne i mięciutkie bo juz siadałam na nich

i co wazne to to ze w toalecie jest kilka kibelków męskich i żenskich niby nic a jednak.. teraz bylam na weselu gdzie było po jendym kibelku i niestety ale zawsze stała tam mega kolejka ech..

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 10:26   #3214
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a my mamy sale w kolorze bordo- zlotą (sciany sa bordo, lustra duzo ze złotymi ramami, krzesła tez sa bordo, bardzo wygodne i mięciutkie bo juz siadałam na nich

i co wazne to to ze w toalecie jest kilka kibelków męskich i żenskich niby nic a jednak.. teraz bylam na weselu gdzie było po jendym kibelku i niestety ale zawsze stała tam mega kolejka ech..
Madzia u nas tez jest sporo.. - osobno dla facetow i kobiet i w kazdym jest kilka kibelkow..
wogole to 2 lata temu bylam na weselu u kuzyna na mazurach i wesele bylo w remizie - okna byly zabite gwozdziami (lipiec 30 stopni.. umieralismy) a toatleta byla na dworze (dziura w ziemi.. taki drewniany wychodek...) faceci to wiecie olali to i poslzi w krzaki.. a ja no coz suknia w zeby i heja
Stary 2008-04-17, 10:32   #3215
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dlatego kobielek niby sprawa drobna a jednak bardzo wazna.

moi rodzice przez kilkanascie lat mieli restauracje i wydali ok 1000 wesel wiec dobrze znają sie na sprawie i czasami zwracaja uwage na takie rzeczy mna które ja bym nigdy nie zwróciła. dlatego tez oni nam polecieli zespoł na którym sami sie bawili. i wyberając sale tez z nimi jeździlismy bo mama sie o wsyztsko wypytała własciciela a ze mamy taki sam gust to wybralismy te sale jednoglosnie

teraz ( z 5 lat temu) rodzice sprzedali juz restauracje i zjaeli sie tylko Hotelem bo te 2 rzeczy na raz były zbyt czasochlonne.

Stary 2008-04-17, 10:34   #3216
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
azzis te fotki co dałam, to niestety nie mopja sala to był przykłąd jak można te choinkowe lampki wykorzystać

chętnie pomożemy

teraz sobie przypomniałam, że ja tez mam taras z widokiem na stadion co prawda [na którym chcemy kilka fotek ślubnych] ale wypadałoby tam tez przystrioić tiulem i innym badziewiem.
Zakupię tone tiulu lub woalu [jak się nie wykorzysta na ślub to się zrobi firmanki, bądx suknię na bal dla dziewczynek z rodziny, więc się nie zmarnuje ]
Już wiem, tiul/woal, plus te kwiatki co się kiedyś pytałam - gispówka, to walnę na barierkę na barierce na schodach i na tarasie.
Wieczorkiem wkleję fotki sali.
Umyśliłam sobie, żeby zatańczyć pierwszy taniec na tym tarasie z widokiem na jeziorko Oczywiście jak nie będzie padało. Tylko trochę jest nierówny, deski gdzieniegdzie wystają i może się suknia pozaciągać, lub wpadnę obcasem w dziurę ;D

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 10:38   #3217
martucha84
Zakorzenienie

fajnie ze mialas takie wsparcie...

a ja teraz mam tragiczny dzien....
wczoraj moja przyjaciolka zerwala ze swoim teztem byli razem 6 lat... nie wiedomo czemu.. (z obojgiem sie przyjaznimy.. jej tz to bardzo blisku przyjaciel mojego, a ona moja.. wiec jest kaszana)
wczotraj wieczorem ja gadalam z nia tz z nim.. wyprowadizla sie od niego.. uwaza ze czegos tam brakuje (i o ****a podla nas za wzror idealnego zwiazku czym mmnie zbaila..) wiec mi teraz podowojnie zle.. nie wiem na wierzy w przeznaczenie ze jesli maja byc razem to beda.. i chce miec w nim nadal oparcie bo po kilku latach mieszkania razem niechce go tracic.. jest niezdecydowanna a on stawia straewe na ostrzu noza.. umowilam sie z nia na jutro na dluga rozmowe.. nie wiem jak to sie skonczy.. jest zle i czuje ze bedzie ejsczze gorzej... a przez to ze we wtorek jedziemy do egiptu nie bede mogla jej i jemu pomoc (bo np. oboje ze mna fgadaja na gg teraz i staraja sie wyciagnac co mysli druga strona..) na sczzescie nieprzeciagaja mnie na zadna ze stron.. nie wiem co bedzie... narazie sama czuje sie podle..
Stary 2008-04-17, 10:42   #3218
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję wam, że się musicie martwić o pokrowce na krzesła, moja kierowniczka ma na szczęscie pokrowce.
tu widok z tego tarasu, wejscie na niego jest od sali to tańczenia. pierwsze zdjęcie po zjechaniu lekko w dół http://www.mosir.i-pila.pl/?go=stadion
No ja się tak tym za bardzo nie przejmuję. Może pożyczę pokrowce od koleżanki, a jak nie to tylko zawiążę na oparciach jakiś materiał i już. Będą siedzieli na twardym
Zawsze znajdzie się coś, co nie będzie pasowało. My sobie przyniesiemy poduszki a jak kto chce to niech sobie też przyniesie

Stary 2008-04-17, 11:01   #3219
Zottel
Raczkowanie

Dziewczyny, normalnie nie moge za wami nadazyc!! Ja ostatnio jestem zalatana i malo mam czasu na wizaz. A chcialam sie z wami podzielic pomyslem na bukiet Wklejam fotke, takiego ktory prawdopodobnie bede miala- tylko zamiast takich kremowych gozdzikow chce takie pomaranczowawe.

Co do usadzania gosci to my tez sie zastanawiamy nad winietkami. Nie wiem tez jeszcze dokladnie jak beda ustawione stoly, ale chcialabym zeby zaraz obok nas siedzieli swiadkowie i nasi znajomi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg blumen.jpg (229,0 KB, 22 załadowań)
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 11:05   #3220
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, normalnie nie moge za wami nadazyc!! Ja ostatnio jestem zalatana i malo mam czasu na wizaz. A chcialam sie z wami podzielic pomyslem na bukiet Wklejam fotke, takiego ktory prawdopodobnie bede miala- tylko zamiast takich kremowych gozdzikow chce takie pomaranczowawe.

Co do usadzania gosci to my tez sie zastanawiamy nad winietkami. Nie wiem tez jeszcze dokladnie jak beda ustawione stoly, ale chcialabym zeby zaraz obok nas siedzieli swiadkowie i nasi znajomi.

Zottel ślubujemy tego samego dnia

Stary 2008-04-17, 11:05   #3221
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
fajnie ze mialas takie wsparcie...

a ja teraz mam tragiczny dzien....
wczoraj moja przyjaciolka zerwala ze swoim teztem byli razem 6 lat... nie wiedomo czemu.. (z obojgiem sie przyjaznimy.. jej tz to bardzo blisku przyjaciel mojego, a ona moja.. wiec jest kaszana)
wczotraj wieczorem ja gadalam z nia tz z nim.. wyprowadizla sie od niego.. uwaza ze czegos tam brakuje (i o ****a podla nas za wzror idealnego zwiazku czym mmnie zbaila..) wiec mi teraz podowojnie zle.. nie wiem na wierzy w przeznaczenie ze jesli maja byc razem to beda.. i chce miec w nim nadal oparcie bo po kilku latach mieszkania razem niechce go tracic.. jest niezdecydowanna a on stawia straewe na ostrzu noza.. umowilam sie z nia na jutro na dluga rozmowe.. nie wiem jak to sie skonczy.. jest zle i czuje ze bedzie ejsczze gorzej... a przez to ze we wtorek jedziemy do egiptu nie bede mogla jej i jemu pomoc (bo np. oboje ze mna fgadaja na gg teraz i staraja sie wyciagnac co mysli druga strona..) na sczzescie nieprzeciagaja mnie na zadna ze stron.. nie wiem co bedzie... narazie sama czuje sie podle..
Martucha moze to i lepiej ze wyjezdzasz? Ty sobie odpoczniesz a oni sie zajma soba!! moja przyjaciolka tez miala podobne przejscia, ja sie zamartwialam o nia, ze jak ona to wsyztsko rpzejdzie, jak teraz nasze kontakty beda wygladaly, no bo wiadomo-ona twierdzila ze nie chce go widziec, on byl troche lagodniejszy. Ale wychodzilo z tego ze jakiekolwiek spotkania, wyjscia itp bylyby problemem, skoro znamy i lubimy ich oboje a tu taki numer. Cala akcja sie skonczyla tym, ze sie po paru dniach pogodzili. A skoro jak sama piszesz kolezanka jest niezdecydowana, to moze wszystko sie ulozy.
Stary 2008-04-17, 11:12   #3222
martucha84
Zakorzenienie

no ja tez mialam taka nadzieje ale tu on idzie w zapartei niehcce go widziec... wiec uwiez, nigdy tak zle niebylo.. zobaczymy.. ale masz racje.. oni sa doroslumi ludzimi my za nich ch problemow nierozwiazemy.. najwazniejsze ze teeraz przez te piersze dni bedziemy wspierac.. a potem niech ochlona... reszta sie zajmiemy jak wrocimy.. a moze juz niebedzie czym bo sami sobie tu uloza - bez wzgledu na to w ktora strone..

zottel sliczny bukiet, taki delikatny i romantyczny;0
Stary 2008-04-17, 11:20   #3223
Elcia85
Rozeznanie

Martucha ja pare razy znajdowalam sie w centrum akcji pt "koniec zwiazku znajomych" i najlepiej, kiedy sami zainteresowani sie tym zajmą. Zdazylo mi sie kiedys ze dziewczyna sie zapierala ze nie nie wroci do niego, ja sie przejmowalam, jak ona opowiadala co jej nie pasuje itd i na czym sie skonczylo? po paru dniach spotkalam ich bedac na zaukpach jak szli za rączkę

Edytowane przez Elcia85
Czas edycji: 2008-04-17 o 14:18
Elcia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 11:26   #3224
martucha84
Zakorzenienie

no niby tak, ale oni sa razem ladych kupe lat, i wiemy o osbie takie rzeczy ze nic mnie nieprzerazi, nam jest przykro ze sie rozstaja, jelsi dla niechc bedzie to dobre to super.. ale niewyobrazam sobie kiedys spotkan z nia i jej nowym chlopakiem i nim jego nowa dziewcyzna, ani tego jak sie beda bawic an anszym weselu... no nic najpierw my sie do tegozdystansujemy, a potem oni.. dla mnie waze jest to zeby wiedzieli (oboje) ze jestemy przy nich...
Stary 2008-04-17, 14:01   #3225
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już zarezerwowane orkiestry? Bo ja jestem w trakcie wydzwaniania i niektóre ceny mnie powalają 2500zł to dla nas za dużo jak niektórze sobie śpiewają. Znalazłam kapelę za 1200zł ale musimy ich jeszcze przesłuchać.

A u was jakie ceny są?
1200zl to dosyc podejzanie mala cena,bo generalnie ceny ksztaltuje sie tak od 2000 w górę.Ja płace 2200,ale mysle,ze cos z tego "utarguje",bo to znajoma kapela.Na pewno zanim podpiszesz umowe to przesłuchaj jak grają i dokladnie omow szczegoly umowy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja tez mam sale bordowo-złotą(własnie sobie przypomniałam) i teraz zonk,bo mialam miec inną kolorystykę weselną,tnz chcialam cos z rózem pastelowym,jako kolorem przewodnim,ale nie bedzie pasowalo i teraz juz nie wiem...winietki,kwiaty na stoły i do koscioła itp muszą być z bordo,ok juz nawet znalazłam takie ładne,ale np w swoim bukiecie ślubnym bordo nie zniosę i co robic?Myslicie,ze jak wszystko bedzie bordo a bukiet pastelowy to będzie kaszana?
Stary 2008-04-17, 14:03   #3226
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość

ja tez mam sale bordowo-złotą(własnie sobie przypomniałam) i teraz zonk,bo mialam miec inną kolorystykę weselną,tnz chcialam cos z rózem pastelowym,jako kolorem przewodnim,ale nie bedzie pasowalo i teraz juz nie wiem...winietki,kwiaty na stoły i do koscioła itp muszą być z bordo,ok juz nawet znalazłam takie ładne,ale np w swoim bukiecie ślubnym bordo nie zniosę i co robic?Myslicie,ze jak wszystko bedzie bordo a bukiet pastelowy to będzie kaszana?
nie sadze aby bukiet musiał byc dobrany do wystroju sali

Stary 2008-04-17, 14:05   #3227
martucha84
Zakorzenienie

mi sie tez wydaje ze niemusi bukiet ma bardziej pasowac do sukienki niz do sali
Stary 2008-04-17, 14:09   #3228
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mi sie tez wydaje ze niemusi bukiet ma bardziej pasowac do sukienki niz do sali
no własnie, tym bardziej ze z tym bukietem na sali juz nie bedziesz siedziała

Stary 2008-04-17, 14:09   #3229
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
1200zl to dosyc podejzanie mala cena,bo generalnie ceny ksztaltuje sie tak od 2000 w górę.Ja płace 2200,ale mysle,ze cos z tego "utarguje",bo to znajoma kapela.Na pewno zanim podpiszesz umowe to przesłuchaj jak grają i dokladnie omow szczegoly umowy
No właśnie podejrzana, ale może oni tyle sobie liczą za 1 dzień....Na pewno przesłuchamy jakieś nagrania żeby nie wtopić
A na co jeszcze zwracać uwagę? Na to ile będą grali i ile przerw, na coś jeszcze? Bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia...

Stary 2008-04-17, 14:14   #3230
martucha84
Zakorzenienie

tak na to ile graja a ile odpoczywaja, jak dlugo graja w sensie 12 godzin a kazda nastepna 100zl, jakie instrumenty, czy spiewa 1 czy 2 (wazne bo sie moga zmieniac i jest wieksza wydajnosc) czy robia wyprowadzenie z domu (jelsi takowe chcecie) jakie kawalki graja (czy zagraja wasze ulubione) a przede wszystkim czy sa konkretni i rzeczowi czy poprostu sciemniaja i leja wode...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2008-04-17 o 14:24 Powód: literowki
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 14:22   #3231
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 14:25   #3232
martucha84
Zakorzenienie

o tak dobrze rosette pisze i czy pija alko
Stary 2008-04-17, 14:26   #3233
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

o własie aby nie pili(nasi nam od razu powiedzieli ze ni pija i aby nawet ich nie czestowac), jaki mają skład i jakie instrumenty i dobrze jakbys mogla objerzec płytke z wesela na którym grali wtedy juz najlpeij zobaczysz jak sie zachowują

Stary 2008-04-17, 14:27   #3234
katia0117
Zadomowienie

No własnie miałam pisac o tym,zeby przypilnowac ,aby orkiestra nie uderzała w gaz na weselu,bo kicha wyjdzie...
A 1200 to za jeden dzien i tak malo,bo w tego co zauwazylam to dziewczyny i ja tez podają ceny ponad 2000 na jedne dzien.Niestety taka jest rzeczywistosc,ze ceny usług weselnych strasnzie poszły w gorę i za byle G**** trzeba bulic mnóstwo kasy,dlatego też ja nie zamierzam drugi rawychodzić na mąć ,bo to za droga impreza
A własnie dziewczyny,robiłyscie juz moze jakies kosztorysy weselne,bo do mojego ślubu 5 miesięcy zostaje i tak licze i wyliczam i po prostu
Stary 2008-04-17, 14:33   #3235
martucha84
Zakorzenienie

mi robil koles ktory go oragnizuje i koszty oprocz stroju i obraczek oraz alkoholu to 22tys... wiec okolo 30 tys za 2 dni
aha 2 dni na 100 osob - i na tych dwoch dniach bedzie orkiestra i kamera...

a w tym oprocz ciast jedzenia napojow kamery fotografa i zespolu jest stolik z alkoholami (bo tym sie zajmuje tylko sama wodka nie) swojskie jadlo, kega piwa na 2 dzien, przejazd noclegi dla 40 osob

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2008-04-17 o 14:36 Powód: doczytalam
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 14:39   #3236
alizot
Raczkowanie

Ja za tydzień idę na wesele. Gości ma być 140. Moja koleżanka z ławki licealnej wychodzi za mąż i wiecie co? Ją ze wszystkim wyjdzie jakieś 35 tyś za dwa dni w tym roku!!! Boję się pomyśleć co będzie za rok. My planujemy na 180 osób. A kupka z pieniędzmi nic nie przybiera na wielkości.
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 14:43   #3237
alizot
Raczkowanie

Cytat:
2500zł to dla nas za dużo jak niektórze sobie śpiewają. Znalazłam kapelę za 1200zł ale musimy ich jeszcze przesłuchać.
Ja cię rozumiem, bo kasa idzie jak woda, ale sami zdecydowaliśmy sie na dobrą orkiestrę. Pamiętaj, że zaraz po pięknej parze młodych, na weselu najważniejsza jest sala i orkiestra. A ceny tak jak koleżanka pisze za dwa dni około 3.000 zł. My właśnie taką mamy. Podobnie jak madzialenka, byłam na weselu, gdzie grali krócej niż trwały przerwy... Straszne to było, ludzie prawie wogóle nie tańczyli, wychodzili z sali na świeże powietrze. Aż mi przykro było...
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 14:54   #3238
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny macie już zarezerwowane orkiestry? Bo ja jestem w trakcie wydzwaniania i niektóre ceny mnie powalają 2500zł to dla nas za dużo jak niektórze sobie śpiewają. Znalazłam kapelę za 1200zł ale musimy ich jeszcze przesłuchać.

A u was jakie ceny są?
my placimy za 5 osobowa orkiestre 2.800 zl + poprawiny

Cytat:
na naszej sali się nie da zrobić tych materiałowych pasów pod sufitem, ale będę mieć girlandę z balonów, bo całkiem ładnie tam pasuje oczywiście tiul na filarach i gdzie się da
a za Para Młodą wisi lusrtro w złotej ramie, które przystroję tiulem i lampkami choinkowymi. Oczekuję efektu mniej więcej takiego:
bardzo podoba mi sie ta dekoracja

Cytat:
Napisane przez alizot Pokaż wiadomość
Ja za tydzień idę na wesele. Gości ma być 140. Moja koleżanka z ławki licealnej wychodzi za mąż i wiecie co? Ją ze wszystkim wyjdzie jakieś 35 tyś za dwa dni w tym roku!!! Boję się pomyśleć co będzie za rok. My planujemy na 180 osób. A kupka z pieniędzmi nic nie przybiera na wielkości.
ojj nawet mi nie mow ceny sa kosmiczne
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 15:02   #3239
jaga_2001
Zakorzenienie

u nas wychodzi ok. 30 tys za jeden dzien...
Dziewczyny, ale nie zapominajcie, ze za sam kosciol i sprawy urzedowe prawie 1000 zl wychodzi

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 15:06   #3240
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości