Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-04, 11:03   #3391
vanessa1781
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Ja znalazłam jakaś cenę 18 zł ale chyba za mało.
Jutro się przelecę i wezmę stówkę poprostuI jeszcze się zastanawiam czy mi te badania ze skierowania zrobią za darmo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Znajdź taki co Ci się podoba, pokaz mężowi i porozmawiajcie może akurat dojdzie do wniosku ze rzeczywiście nowy kupicie a ten jakbyś sprzedała to może parę groszy by było do dołożenia do nowego

No właśnie już kupiłam jeden który się mi PODOBAŁ. Teraz się mi spodobał bebetto ale naczytalam się opinii ze sa złe, że się ciagle psują, łamie się stelaż, pękają dętki itp. Więc już chyba boję się kupować to co się mi PODOBA
A maz jest jak najbardziej za tym żeby kupić nowy... tyle że tez chciałby w rozsądnej cenie.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 11:13   #3392
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Hej. Wstalam. Maz juz buszuje od 7..wyslalam gondo fryzjera zeby jakos wygladal na sesji..co z tego ze ja mam siwki 😂 pogoda fajna wiec mamy nadzieje..ze sesja sie uda.

Arleta jakos bylam pewna ze wizyte masz dzisiaj. Drobniutka modeleczka po mamusi. Super..za dobre wiesci.

Mnie dziś obudzil taki bol...przeszywajacy..jakb y prad..mega nieprzyjemny..przy samej bozenie..juz go kiedys mialam..poszlam do kibelka..zmienilam pozycje i mi przeszlo..

Nic..trzeba robic sniadanko o się szykowac bo o 10 wyjazd

Kurcze, uważaj na te bóle 🙁 mam nadzieje, ze niedługo mina i pojawia się dopiero w całej okazałości w czerwcu 😉

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 11:14   #3393
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dostałam weny do sprzątania. Pewnie dlatego, że się uczyć powinnam.

Dziś od rana w brzuchu dyskoteka. Co chcę nagrać, to milknie.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 11:19   #3394
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirissa Pokaż wiadomość
Doskonale pamiętam lato 2015 . Ostatnie miesiące ciąży... ale czułam się super! Codziennie koktajle truskawkowe, świeże warzywa i owoce, bezproblemowe ubieranie się - bo wystarczyło wskoczyć w szorty, koszulkę i japonki albo cienką sukienkę... do tego każdy mi współczuł ciąży w takim upale i przynosił tony lodów na pocieszenie . Fajny to był czas . W tym roku o tej porze pewnie większość dnia będę spędzała z maluchem na spacerach i też będzie fantastycznie! Oby tylko starszak dobrze przyjął nowego domownika..., bo tego się najbardziej boję.
Ja tez czułam się dobrze, ale te upały dały mi w kość niestety 🙁 napuchlam okropnie, stopy miałam dwa numery większe i spać z tego gorąca nie mogłam 🙁 teraz bardzo się ciesze, ze mnie to ominie, bo mimo wszystko wolę spędzać okres wakacyjny z Maluchem pp drugiej stronie brzucha 😉

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
U nas też go nie było a to ratownicy przekazali wizytówki. Ciekawe czy to Ci sami jeżdżą... bo ja nie wiem czy wizytówkę znajdę

Ja te 4200 to liczylam z prezentami które mają nam kupić rodzice. Ale już ciuszków które dostałam nie liczyłam bo nie ma jak. I laktarora które dostałam ale pewnie bym takiego drogiego nie kupiła sama.

Estrogeny robią swoje. Ja cellulitu nie miałam a teraz jest niestety. Mam nadzieję że zniknie 😐😐😐

Jakby była obowiązkowa to NFZ by refundowal a z tego co wiem to nie refunduje bo pisałam ostatnio
Ale jak jest wynik negatywny to się powinno raz na semestr zrobić.

A jak się czuje to napięcie? Że po prostu brzuch jest twardszy czy czuć jakieś ciagniecie? Bo mi się czasem takie twardy robi wczoraj nawet mąż zauważył i się zdziwił. Ale ja nic nie czuje.

Wyplucze się. Tak to jest z tymi brazami. Żeby był średni brąz to trzeba chyba blondem farbowac. Szkoda tylko że akurat na sesję jak się źle czujesz

Ja dzisiaj jadę do kardiologa.
A jutro na rzęsy idę Mam nadzieję że mi dobrze dobierze.

Wiesz, trudno mi to opisać 🤔 czuje, ze robi się twardy i juz, napina się jakby. To nic nie boli, ale czuje, ze coś się dzieje. To te słynne przepowiadacze (które jedne mają, a inne nie) i dopóki nie bolą i nie są zbyt częste, to nie zwiastuja nic zlego. Gdy jednak nabiorą częstotliwości i/lub zaczna bolec, to oznaka, że szyjka zaczyna pracować 🙁 wiec na takie mamy jeszcze czas 😊

Stary 2017-04-04, 11:20   #3395
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Ja tez czułam się dobrze, ale te upały dały mi w kość niestety 🙁 napuchlam okropnie, stopy miałam dwa numery większe i spać z tego gorąca nie mogłam 🙁 teraz bardzo się ciesze, ze mnie to ominie, bo mimo wszystko wolę spędzać okres wakacyjny z Maluchem pp drugiej stronie brzucha 😉

Ja już jestem napuchnięta. Kolana mam jak mortadela
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 11:21   #3396
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Ja rodziłam pod koniec Sierpnia i aż tak dobrze nie wspominam dlatego tym razem chciałam uniknąć ciąży w lato i prawie się udało- mam nadzieje , że mały nie przykisi się do Lipca😁

Paula - jakie piękne te ubranka. A te rampersy 😍.

Gratuluje super wieści z wizyt

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Mam nadzieje dzowniłam do fryzjerki i mówiła , że w ciąży zdarzają się takie kwiatki .. 😨

To masz takie odczucia, jak ja (rodziłam w październiku). Jestem naprawdę cieplolubna i uwielbiam gorąc i lato, to jednak ciaza jest dla mnie niezbyt przyjemna w tym okresie

Stary 2017-04-04, 11:22   #3397
kacperkova
Zadomowienie

Hej

Byłam 3 godziny na placu zabaw, w korytarzu mam pół piaskownicy ;-) padam

Dzisiaj sobie odpuszczę chyba szkole rodzenia, trochę mi szkoda, zobaczę jak się będę później czuła.

Gratuluję udanych wizyt, ja mam dopiero za tydzień, już nie mogę się doczekać.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 11:22   #3398
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
No właśnie już kupiłam jeden który się mi PODOBAŁ. Teraz się mi spodobał bebetto ale naczytalam się opinii ze sa złe, że się ciagle psują, łamie się stelaż, pękają dętki itp. Więc już chyba boję się kupować to co się mi PODOBA
A maz jest jak najbardziej za tym żeby kupić nowy... tyle że tez chciałby w rozsądnej cenie.
Ja mam bebetto nico. Tez czytałam ze się łamie stelaż itp ale u mnie sporo osób w mieście go miało i jak pytałam to żaden stelaż nie pękł, dętki tez niea wiadomo ze idealnego wózka nie ma i zawsze coś się znajdzie co nie będzie ok. Jak narazie to wizualnie jestem zadowolona bardzo

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość

Tez dzisiaj coś mnie na sprzątanie wzięło powiedzmy ze ofarniam pokoik po remoncie

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 11:27   #3399
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dzień dobry

U nas ładnej pogody ciąg dalszy, 16 stopni i słoneczko

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
No ja wlasnie przeszlam tokso
A to jak przechodziłaś to już wszystko jasne czemu miałaś tylko raz zleconą Jesteś bezpieczna

Cytat:
powiedzcie mi jeszcze ile płacicie za tokso? chcę iść do prywatnego lab tym razem żeby mieć papierek w domu (w przychodni wszystkie trzyma moj prowadzący), a cennika nie ma. Nie pamietam ile w przychodni płaciłam i rachunku też nie mogę nigdzie znaleźć :p telefonu do nich też nie mogę namierzyć, co za wieś :/
Ja płacę za toxo w Diagnostyce 58 zł. 29 zł za Toksoplazmozę IgG i 29 zł za Toksoplazmozę IgM
Stary 2017-04-04, 11:42   #3400
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Jestem w drugiej ciazy ale z Corka nie mialam az tak. Od ok 15-16 tyg czuje bardzo regularne ruchy. Nie bylo dnia zeby nyly slabsze zeby czestotliwosc kopniakow mnie martwila czy zastanawiala...
Od kilku juz dobrych tygodni nie czuje kopniec a rozpychanie, wystawianie różnych czesci ciala.
Mlody tak sie rozpycha ze mam wrazenie ze mi brzuch rozerwie. Jest mega silny i mega aktywny. Mimowolny ramiec brzucha non stop. Czasem mam wrazenie ze nawet slysze te uderzenia

Ja miałam tak z kolei z pierwszą ciaza. Ruchy poczułam juz chyba w 12-14 tc i w pewnym momencie to czułam takie rozpychania, czasem bardzo intensywne, wręcz sprawiające ból 🙁 teraz dopiero po 20 tc coś ruszyło. Obecnie, wiadomo, ruchy czuje często, ale są jeszcze takie bardziej delikatne powiedzialabym. Na pewno związane jest to z ulokowaniem łożyska w głównej mierze. No i malutka jest jeszcze chyba dosyć malutka 😉 Leon rósł zdecydowanie szybciej, ale to nie znaczy, że ta nie przykoksi na koniec 😉

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Hejo.
Trocge po adrabialam ale tak naprawde to po łebkach
Ciesze sie ze wszystkie wizyty zakończone pozytywnymi wiesciami, oby tak dalej.
Paula super zakupy.
Sarenka u mnie tez ta ciąż a trochę inna. Śmiałam sie ze córka to byk charpaganek, ale to co teraz syn wyprawia... mam wrażenie ze on w ogóle nie śpi. Ale... niech sie teraz wyszaleje a po porodzie będzie grzeczniutki

Kurczę, znów w nocy nie mogłam spac, tyle ze w ta noc sen z powiek spędzał mi wózek... mam straszną ochotę kupić nowy. Nie mam na niego za bardzo kady bo w sumie nie planowałam...no i mam dylemat. Rozglądam się za używanymi ale nic mi się narazie nie spodobało.
Jak pojadę do żłobka po córkę to znajdę do innego niz ostatnio sklepu i zobaczę co tam mają.

Ja mam dzis dzień pracza wywaliłam wszystkie ciuchy dla syncia na łóżko i zaczęłam segregowac. Jeju, miejsca na łóżku brakło tyle sie teho uzbierało będzie z tego z 8-9 wsadów do pralki, poza tym pieluchy i inne rzeczy. Jak później zobacze rachunek za prad i wodę to chyba padnę
Ja tez tak mam, że jak sobie coś ubzduram to spać nie mogę tylko kombinuje, jakby tu te nowa rzecz nabyć później chodze niewyspana. Także ten, znam ten ból polaz po sklepach pooglądaj wózki, może coś wpadnie ci w oko 😉 jak juz znajdziesz konkretny model, to łatwiej będzie się przekonać do zakupu 😉 no chyba, że faktycznie nie chcesz kasy wydawać, to lepiej spuśc temat, bo szkoda sie nakrecac 😶
a ten poprzedni to jaki masz?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Jak go kupowałam to nie myślałam że koła są aż tak ważne. Teraz wiem że są jednym z najważniejszych elementów przy wyborze wózka.
Nie czytałam zadnych opinii a Pani w sklepie była tak rozgarnieta ze też nic nie podpowiedziała. Jednak pianki na naszych chodnikach to gehenna.
No to powód poważny, a nie jakaś blahostka. Wiec może rzeczywiście poszukaj czegoś innego? Zaspokoisz swoje pragnienia no i maleństwo będzie miało wygodniej

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Noni jeszcze jak maz tez jest za to już w ogóle bajka. Nic tylko szukać.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

Ja zawsze brałam się za generalne porządki w trakcie sesji, albo chociażby jakichś ważnych zaliczeń w pozostałe dni jakoś tak ciężko mi było się skupić na sprzątaniu 😂

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Ja już jestem napuchnięta. Kolana mam jak mortadela
Nie martw się, zrobi się cieplej, to szybciutko do ciebie dołączę 😂

Stary 2017-04-04, 11:45   #3401
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
:29 ----------

Ja tez tak mam, że jak sobie coś ubzduram to spać nie mogę tylko kombinuje, jakby tu te nowa rzecz nabyć później chodze niewyspana. Także ten, znam ten ból polaz po sklepach pooglądaj wózki, może coś wpadnie ci w oko 😉 jak juz znajdziesz konkretny model, to łatwiej będzie się przekonać do zakupu 😉 no chyba, że faktycznie nie chcesz kasy wydawać, to lepiej spuśc temat, bo szkoda sie nakrecac 😶
a ten poprzedni to jaki masz?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

No to powód poważny, a nie jakaś blahostka. Wiec może rzeczywiście poszukaj czegoś innego? Zaspokoisz swoje pragnienia no i maleństwo będzie miało wygodniej

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Noni jeszcze jak maz tez jest za to już w ogóle bajka. Nic tylko szukać.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja zawsze brałam się za generalne porządki w trakcie sesji, albo chociażby jakichś ważnych zaliczeń w pozostałe dni jakoś tak ciężko mi było się skupić na sprzątaniu 😂

teraz mam chicco trio sprint. Nie jest zły, tylko te męczące pianki. A nie ukrywam, że mam nadzieję, że syn będzie bardziej wózkowy niż Karolinka, bo ona bardzo nie miała kiedy się w tym wózku wytłuc, bo nienawidziła jeździć w wózku no i mam nadzieję na dłuższe spacery z nim.
No i tak jak kiedyś już pisałam, dostaliśmy zaproszenie od znajomych na wrzesień do Zakopanego i wizja jeżdżenia nim po Krupówkach nie napawa optymizmem, młody by żoładek wypluł i mózg mu wyskoczy
Stary 2017-04-04, 11:49   #3402
daiquiricubano
Zadomowienie

Kurcze, tak gadacie o tym praniu, że chyba i ja zrobię pierwszy załadunek 😉 pogoda super, ciepło i lekki wiatr, wiec idealnie 😊 zaraz skończy się pranie basenowe to wrzucę noworodkowe 😎 Leon po basenie śpi ze 3.5 godz to w sam raz. Dziś tez miałam popływać, ale pech chciał, że jak zawsze jesteśmy sami na lekcji, to akurat teraz jeden chłopiec odrabial zajęcia plus taki, że pływał z tatą, a ciężarna mama siedziała na brzegu, wiec sobie trochę pogadalysmy o ciazowych sprawach 😊

Stary 2017-04-04, 11:50   #3403
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas ładnej pogody ciąg dalszy, 16 stopni i słoneczko

A to jak przechodziłaś to już wszystko jasne czemu miałaś tylko raz zleconą Jesteś bezpieczna

Ja płacę za toxo w Diagnostyce 58 zł. 29 zł za Toksoplazmozę IgG i 29 zł za Toksoplazmozę IgM
Coś mi się kojarzy ze chyba z 70 zł dawałam za oba ale kurde mam takie luki w bani ze masakra :/

Stary 2017-04-04, 11:50   #3404
vanessa1781
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że przy porodzie mój Syn nie okaze sie dziewczynką, bo właśnie sprzedałam ostatnią paczkę ciuchów na dziewczynkę - nie mam już praktycznie nic do 18 miesiąca
Stary 2017-04-04, 11:52   #3405
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Powiedzcie jeszcze jak dzielić ciuchy do prania? Na pewno osobno te mega różowe i czerwone, osobno białe, a takie np w delikatne nadruki to mogę wrzucić np delikatnie różowe z zielonymi czy beżowym czy lepiej nie ryzykować? Zaraz się okaże że będę w połowie puste pralki wstawiać bo nie mam czym dopełnić

Np to wszystko razem czy oddzielić ten niebieski?

Edytowane przez ewelinka2311
Czas edycji: 2017-04-04 o 11:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 11:56   #3406
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
teraz mam chicco trio sprint. Nie jest zły, tylko te męczące pianki. A nie ukrywam, że mam nadzieję, że syn będzie bardziej wózkowy niż Karolinka, bo ona bardzo nie miała kiedy się w tym wózku wytłuc, bo nienawidziła jeździć w wózku no i mam nadzieję na dłuższe spacery z nim.
No i tak jak kiedyś już pisałam, dostaliśmy zaproszenie od znajomych na wrzesień do Zakopanego i wizja jeżdżenia nim po Krupówkach nie napawa optymizmem, młody by żoładek wypluł i mózg mu wyskoczy
Nie wiem, czy to związek jakikolwiek ma, ale jak widzę w swoim otoczeniu mamy, które mają "niewozkowe" dzieci, to są to najczesciej posiadaczki wózków piankowych / z siedzeniami kubelkowymi / albo innymi dziwnymi przypadlosciami 🙁 moja siostra, która miała anex sport gondole wychwalala pod niebiosa, ale Spacerowka jest tam dziwnie skonstruowana, jakas taka malawa, dziecko sie po niej slizga i jej Jaś nie chciał w tym wózku jeździć 🙁 dzieci nie są głupie, moim zdaniem wyczuja mało komfortowy wozek i juz 🙁 ja jak pierwszy raz prowadziłam pianki to byłam w szoku jak te drgania czuć - ręce mnie aż bolały, bo tak się przenosily na moje ciało 🙁 w naszym pompowanym przejechaliśmy spora część doliny Kościeliska bez żadnego uszczerbku, woec jeśli tylko znajdziesz odpowiedni model i znajdziesz fundusze, to czemu wozka nie zamienić?

Stary 2017-04-04, 11:57   #3407
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie jeszcze jak dzielić ciuchy do prania? Na pewno osobno te mega różowe i czerwone, osobno białe, a takie np w delikatne nadruki to mogę wrzucić np delikatnie różowe z zielonymi czy beżowym czy lepiej nie ryzykować? Zaraz się okaże że będę w połowie puste pralki wstawiać bo nie mam czym dopełnić

1491303519531.jpg

Stary 2017-04-04, 12:01   #3408
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Ja piore oddzielnie tylko białe i kolorowe (białe na więcej stopni zdecydowanie, bo tak mozna). No i kolor jak masz bardzo mocno czerwony, to też chyba lepiej oddzielić od delikatnej żółci 😜 teraz tez jak pierzesz wszystko to ręczniki i np pieluchy tetrowe tez możesz razem. Generalnie ja mam takie wrażenie, że te dzieciowe rzeczy mimo wszystko nie farbuja, bo do ich produkcji wykorzystuje się jakieś delikatniejsze barwniki.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Ja bym wrzuciła zdecydowanie na raz 😉 wszystko jasne i delikatne. Nawet jak ci się coś białego przyplata to tez nic się nie stanie 😉

Stary 2017-04-04, 12:03   #3409
Mirissa
Raczkowanie

Cytat:
Ja wrzucam wszystko razem. Nie bawię się w aż tak drobiazgowe segregowanie . I jak na razie żadne ubranko nie ucierpiało.
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 12:07   #3410
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy to związek jakikolwiek ma, ale jak widzę w swoim otoczeniu mamy, które mają "niewozkowe" dzieci, to są to najczesciej posiadaczki wózków piankowych / z siedzeniami kubelkowymi / albo innymi dziwnymi przypadlosciami 🙁 moja siostra, która miała anex sport gondole wychwalala pod niebiosa, ale Spacerowka jest tam dziwnie skonstruowana, jakas taka malawa, dziecko sie po niej slizga i jej Jaś nie chciał w tym wózku jeździć 🙁 dzieci nie są głupie, moim zdaniem wyczuja mało komfortowy wozek i juz 🙁 ja jak pierwszy raz prowadziłam pianki to byłam w szoku jak te drgania czuć - ręce mnie aż bolały, bo tak się przenosily na moje ciało 🙁 w naszym pompowanym przejechaliśmy spora część doliny Kościeliska bez żadnego uszczerbku, woec jeśli tylko znajdziesz odpowiedni model i znajdziesz fundusze, to czemu wozka nie zamienić?

ja jak miałam już dość naszych pianek po 3 miesiącach, kupiliśmy w komisie taki stary model Anmara na kołach pompowanych i w dodatku na paskach - nic to nie dało, wózek dalej parzył w dupkę, choć był mega miękki i po chodnikach dzięki paskom płyną. Córka już taka jest, ani w wózku ani w foteliku w samochodzie... dopiero po jakimś roku polubiła jazdę i samochodem i wózkiem-ale nie na długo, bo wolała chodzić na nóżkach niż siedzieć w wózku.
Ale sprzedałam tego Anamara z 2 miesiące temu, bo niestety był w typowo dziewczęcych kolorach i bez skrętnych kół.

No własnie jak już będziemy w Zakopcu, to tez bym chciała odwiedzić Dolinę Kościeliska albo Strążyska, czy Morskie Oko...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:

Ja wrzucam białe, ewentualnie bladoróżowe/bladożółte/bladoniebieskie razem
kolory czerwienie/mocne róże/popiele i inne mocniejsze kolory- razem
ciemne - granaty, czarne, brązy, dżinsy-razem
Ale jak narazie nie zauważyłam żeby cokolwiek mi zafarbowała - jakoś te dzieciowe ciuszki nie farbują mam wrażenie, dlatego jak mam np.białą bluzkę z granatowym motywem wrzucam do białych.
Stary 2017-04-04, 12:08   #3411
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny w takim razie oddziela tylko te mocno barwione a cała reszta razem

W sumie to mi wyjdzie pralka białych, pralka tych co wrzuciłam i pralka tych mocnych to gitara

Stary 2017-04-04, 12:09   #3412
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że przy porodzie mój Syn nie okaze sie dziewczynką, bo właśnie sprzedałam ostatnią paczkę ciuchów na dziewczynkę - nie mam już praktycznie nic do 18 miesiąca
Jejku jak ci zazdroszczę, że się tego pozbyłas i w dodatku trochę kasy wróciło. Myślę, że jeszcze jak byś sprzedała stary wózek to zasłużyłas w pełni na nowy i wygodny i taki, który Ci się podoba

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

Zależy czy nowe czy z lumpka. Te nowe bym dzieliła, ale te używane myślę, że nie powinny farbowac, bo zwyczajnie co miały wypuścić to już z nich wyszło

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 12:10   #3413
ewelinka2311
Wtajemniczenie

A i jeszcze, jak pralyscie te z lumpa w normalnym proszku to wieszalysce do wyschnięcia czy bez wyciągania z pralki do sypać dzieciowy proszek i prać?
Jakie glupie pytanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 12:11   #3414
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie śliczne pastelowe cukiereczki

Stary 2017-04-04, 12:11   #3415
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Jejku jak ci zazdroszczę, że się tego pozbyłas i w dodatku trochę kasy wróciło. Myślę, że jeszcze jak byś sprzedała stary wózek to zasłużyłas w pełni na nowy i wygodny i taki, który Ci się podoba

Powystawiałam to wszystko teraz bo bałam się ze po porodzie nie będę miała aż tyle czasu, a z jedną aukcją schodziło mi czasem nawet pół dnia - zrobić zdjęcia 50-100 ciuchom, potem to powrzucać.... no zeszło. Ale już mam w szafach więcej luzu. Dlatego dziś wzięłam się za pranie rzeczy Juniora.
Narazie sprzedałam ten stary wózek - za 200 zł tylko ale dobre i to, ja też go za tyle kupiłam, więc nic nie straciłam.
A chicco jeszcze nie chcę sprzedawać, bo jeszczze czasem biorę go na spacer z Karolinką - służy mi do "wożenia" zakupów

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2017-04-04 o 12:16
Stary 2017-04-04, 12:12   #3416
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Zależy czy nowe czy z lumpka. Te nowe bym dzieliła, ale te używane myślę, że nie powinny farbowac, bo zwyczajnie co miały wypuścić to już z nich wyszło

Chyba nie mam nic nowegowszytko używane

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Jakie śliczne pastelowe cukiereczki

Tez mi się podobają, zwłaszcza jak leżą razem

Stary 2017-04-04, 12:14   #3417
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze, jak pralyscie te z lumpa w normalnym proszku to wieszalysce do wyschnięcia czy bez wyciągania z pralki do sypać dzieciowy proszek i prać?
Jakie glupie pytanie

Ja się wzięłam najpierw właśnie za te ciuchlandowe - wyprałam w 40stopniach w programie 40minut w naszym proszku i bez wyciągania wsypałam proszek dzieciowy i płyn i włączyłam od nowa na 40*na pranie 2,30h z potrójnym płukaniem.
No i trochę z tym schodzi, przed chwilą włożyłam drugą turę. Ale specyficzny zapach ciuchlandowy pozostał nadal
Stary 2017-04-04, 12:17   #3418
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się wzięłam najpierw właśnie za te ciuchlandowe - wyprałam w 40stopniach w programie 40minut w naszym proszku i bez wyciągania wsypałam proszek dzieciowy i płyn i włączyłam od nowa na 40*na pranie 2,30h z potrójnym płukaniem.
No i trochę z tym schodzi, przed chwilą włożyłam drugą turę. Ale specyficzny zapach ciuchlandowy pozostał nadal
To może trzeba je jednak wysuszyć żeby on się prsewietrzyl jednak. Najpierw spróbuję tak jak Ty, najwyżej będę kombinować

Stary 2017-04-04, 12:17   #3419
vanessa1781
Zakorzenienie

No to zbieram się w miasto, zajdę do sklepu z wózkami zanim pójdę do żłobka.
Stary 2017-04-04, 12:18   #3420
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nie mam nic nowegowszytko używane

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Tez mi się podobają, zwłaszcza jak leżą razem

No powiem Ci, że aż się córki znowu zachciewa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości