|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Paula mialas juz botoks?? Ty mloda panna jestes
![]() Robie dzis watrobke w sosie musztardowym..nie jadlam odkąd jestem w ciąży i zjem chociaz troche..do tego ziemniaki i salatka szwedzka. Tani obiad ![]() dokupilam w rossmanie plyn z babydream do mycia. . tzn teb zel i wzielam 3 balsamy bo dolozyli.. Caly dzień coś..jakies zakupy..cp chwile ktos dzowni a nie mam czasu odebrac..a jak leze caly dzien to niema nikogo.. Magia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Marika..ja tez nic jeszcze nie piore..moze po świętach: ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Eee porodowej sesji bym nie zrobila. . No cena super..zwlaszcza ze ciazowa mieliśmy za free..a noworodkowa 100wa taniej i wpadnie do domu.. Ma tez jakis koszyk i szydelkowe ciuszki to w jakis sie zrobi a reszta taka domowa bedzie.. Mamy rabat bo caly slub z plenerem u niej robilismy..znamy sie itp Mysz z serem to juz przesada 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zadomowienie
|
A, no i ja też miała jeszcze nie prać, ale coś czuję, że remont przeciągnie się spokojnie do połowy maja, a wszystkie meble to dopiero na początku czerwca wjadą, więc wolę porobić chociaż to już teraz, bo później to nie będzie kiedy, a po świętach i tak przeprowadzamy się na trochę do teściów, więc tam takimi rzeczami głowy zaprzątać sobie nie będę i tak muszę połowę domu do nich spakować, więc chociaż tych rzeczy brać nie będę
![]() Pogoda jest to korzystam i suszę na słońcu, bo tak lubię najbardziej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie piorę, bo mi się zwyczajnie nie chce. Ledwo co wychodzę z prania naszych na codzień. Hania teraz średnio 3 zestawy na dzień brudzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Ja mam juz z 3 albo 4 tyg poprane i ulozone w szafie.
Torba tez z 2 tug lezy w 90%spakowana. Brakuje mi recznikow tylko ale po niedz bede miala to wypiore i sie zapakuje do konca. Jakos te skurcze, twardnienia i ta moja szyjka pogonily mnie do ogarniecia wszystkiego na powoli i spokojnie. Z corka jak pakowalam torbe bylam pewna ze mam jeszxze czasu a czasu a 2.5 tug pozniej wyladowalam na porodowce wiec teraz wolalam wczesniej siebzabrac za wszystko.
#3545 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 zdjęcia malutkiej świeżo wypchniętej z brzucha i są to najpiękniejsze zdjęcia na świecie. No ale tylko dla nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Konto usunięte
|
Ja próbuję namówić męża na wspólne zdjęcia a on nie chce... masakra, może jak rozstawię wszystko i go siłą zaciągnę przed obiektyw to jakoś pójdzie
![]() Prania nie zaczęłam jeszcze - dziś zamówiłam na allegro płyny do prania dla dzieci - jak dojdą kurierem to się zacznie. A po skończonym 31 tc zacznę po woli gromadzić torbę do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
Arleeta super..będzie ostry remont..wszystko nowka..zazdroszcze
![]() Ale sie najadlaaaaaaammm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cisze się ze nasz remont juz po..stolarz się nie odezwal co do zabudowy..już tyle razy dzwoniłam ze mi sie jej odechciało ale w pracy meza jakis koles robi tez meble i ma wpasc do nas to zobaczyc i wycenic.. Zobaczymy Zostalo lustro do powieszenia i takie haki za drzwiami na torebki to moze dzis maz ogarnie albo jutro Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Uciekam na SR, oby dziś było coś mądrzejszego niż ostatnio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Konto usunięte
|
Właśnie zjadłam pół talerza pomidorówki. Kompletnie nie mam apetytu i wogóle nie mam ochoty jeść. Dziwne, że nie jestem głodna. Waże 57.8 kg. Schudłam troszkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Rozeznanie
|
Takie zdjęcia z porodówki jak już urodzi się dziecko są piękne . A na tej sesji są nawet zdjęcia parcia 😁😁 dziewczyna ma odwagę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy przyda Wam sie to info ale napisze. Pamietacie, ze mam pampersy 1 z probek. Do kupilam babydream tez 1 i mialam jeszcze dady 2. Z ciekawosci wyciagnelam po jednej pieluszcze i co? Pampersy sa najwieksze, dady 2 sa o wiele mniejsae od nich a mam dwiempaki po 74 sztuki. Gdybym szybciej to zrobila to nie bralabym juz babydrwam 1 tylko wzielam 2. Te pampersy odloze jak mala podrosnie a wykorzystam najpierw babydream i dady. Dodam ze pampers i babydream 1 sa na 2-5 kg a dada 2 3-6 kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
No wlansie o parcie mi chodzilo haha
Tak to okej.. Wrzucilam wam nasza sesje..cala.. ![]() Dom Mikiego i jego minimum pol roczny prowiant uchwycony w 30tc 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Wtajemniczenie
|
Tak na szybko, u nas ok. Mamy 1880g, szyjka długa i uwaga, obrócił się glowkowo i główka jest wystawiona ładnie w moja miednice. Chyba się dziś napije piccolo
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Konto usunięte
|
Super Daga
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Dagga super..waga konkretna: D w rossmanie jest bezalkoholowe wino musujace..dziś obczajalam
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |||||
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7259362 6]10 zdjęć za 280zl to dobra cena. Ja zaliczyłam spanie właśnie wstałam. Straszliwy że mnie śpioch. U mnie też chmurki są. Ciekawe czy się rozpada. Faktycznie jak ma się wszędzie 20km to zadupie. Nie mogłabym mieszkać na takim, musialabym jeździć wszędzie rowerem. Wystarczy że u nas weszła nowa siatka komunikacji i już jest problem, bo większość linii polikwidowali. Zobaczymy w praktyce. Do centrum teraz mam tylko jeden tramwaj, a były dwa, większość nie jeździ w soboty i niedziele. Myślałam że dadzą ode mnie trochę więcej kursów a tu lipa. Ale może w praktyce nie będzie tragedii. No i bilety zdrozaly. Dobrze ze mogę sobie w necie sprawdzić jak co jeździ.[COLOR="Silver"]
[/QUOTE] Coś za coś niestety ![]() ![]() Ja za to nie wyobrażam sobie życia w mieście ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym nastawienie pralki to 5 minut, i masz 3 godziny spokoju ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i to że się maluch odwrócił.... ![]() Czułaś coś że leży inaczej czy nie?
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Vela ja mialam naturalne to super..metoda objętościowa..woda nie grrozna..jak kiedys mialam takie sztuczne 1do1 to twarde i wszystko mnie kulo..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Zazdroszcze wam ogrodu..u mnie balkon od strony ulicy..przy kopalni to te ciuszki po praniu bylyby czarne wiec zostaje mi suszyc w domu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Konto usunięte
|
My nie mamy balkonu również - więc suszenie w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Ja ma.ale tam jest graciarnia bo się strasznie syfi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale kusi mnie, oj kusi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zadomowienie
|
Nadrobilam troszkę.
Daga gratuluję wizyty ! Ania piękne zdjęcia ![]() Ja byłam na zakupach, zmęczona jestem strasznie. Mama tylko spojrzała i od razu stwierdziła, że jeszcze takiego bałaganu u nas nie widziała, ale powiedziała to ze zrozumieniem, zaraz się wzięła za naczynia, ale ja pogonilam, bo bierze jakieś antybiotyki na bolące kolano i musi się oszczędzać, jutro posprzatam. Ja mam piękny duży balkon, a pod nim zielona trawkę i drzewka, bardzo mi się podoba, w sumie to dla niego kupiłam to mieszkanko ;-) wcześniej wynajmowalismy mieszkanko bez balkonu i bardzo mi go brakowalo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3564 |
Zakorzenienie
|
Ja juz jestem po wizycie. Ogolnie z malym wszystko ok ale szyjka mi sie dosc skrocila ( nie wiem ile bo recznie sprawdzala 😏
![]() No i zaraz zaczne Was nadrabiac. Aha, bylam.iczywisxie w rossku, kupilam pampersy, pelno chusteczek i kosmetyków ( bylam w dwoch roznych bo chcialam kupic z hippa ale nie bylo ani tu ani tu). No i dostalam ten paragon za wozek i kupilam od razu materac i wanienke 😃 i gatki poporodowe 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Ania to niezla cena. Fajnie miec taka znajoma 😊moja fotografka ktora robila nam foty slubne z plenetem a jej maz film zamkneli interes. Cos podobno z US bylo..ale zdjecia dzieci robila przepiekne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3565 |
Zakorzenienie
|
Monika..dobrze..ze z malym ok i bedziesz pod stala kontrola co 2 tyg.. Dobrze..ze skasowala mniej bo swoja droga 200 to juz cena z kosmosu..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Ja przez cala ciaze na plaskich smiga. Nie wiem jak sie przezuce na szpilki czy nawet jakis wysoki obcas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Marika to Ci sie zakup spodni udal 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3568 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do spodni - niestety też musiałam kupić nowe ciążowe. Patrzyłam na olx ale wszystkie używane były tak wyeksploatowane z mojego regionu i do tego rozszerzane że musieliśmy kupić nowe i poszło 130 zł ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-05 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Ale w ogole.....wydrukowala mi foty a ja sie przygladam bo cos dziwnego widze. Ona sie putabczy ok a ja ze tak. Ale dalej patrzę.i mi.mowi ze jest dobrze, a ja sie pytam czy maly ma.otwarty ryjek, bo tak dziwnie wyglada 😁a ona ze wszystko jest dobrze i ze jest sliczny i piekny 😁 pozniej wruce na fb 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam Was ale lekko nie było😉
Przyjechala moja przyjaciolka z Anglii z 2 letnim synkiem, siedzieli dzis od rana...jestem wykonczona😯 Dziewczyny z takimi maluchami w domu i w ciąży PODZIWIAM Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.