![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Akcja Samoakceptacja :)
Jestem doskonle tego świadoma, że skoro tak się zachował to w takim razie to nie jest odpowiednia osoba dla mnie... tylko, że mam tyle żalu do siebie, że mi po prostu płakać się chce co chwila... W dodatku on chce być moim przyjacielem (na początku się świetnie kumplowaliśmy i dogadywaliśmy, dopiero potem on zaczął mi wyznawać miłość i takie tam... - wiecie, piękne słówka), ale ja chyba nie umiem się już z nim kumplować, bo za dużo uczuć we mnie siedzi. W dodatku boli mnie to, że poleciał na moją siostrę, że tak przy mnie sobie żartowali, a teraz każde z nich udaje że nic się nie stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
U mnie znów źle z samoakceptacją. Masa nauki, masa stresów, mało czasu, ale za to ogromne ilości jedzenia i dodatkowe kilogramy. Szkoda mi samej siebie. Nie umiem sobie z tym wszystkim poradzić. Znów zaczynam siebie nienawidzić... Wydaje mi się, że każde ciastko, każda dodatkowa kilokaloria idą mi w uda. Wszyscy mi mówią, że jestem szczupła, śliczna ale ja nie potrafię w to uwierzyć. Obiecałam sobie, że po egzaminach przechodzę na redukcję. Schudnę 5kg, będę jeździła rowerem, chodziła na basen. Chociaż i tak wątpię, w to, czy to coś da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
No to może ja też przyłącze się do waszego "grona nie lubiących siebie"
![]() ![]() Czego ja w sobie nie lubie??? Szczególnie nóg, a dokładnie ud (bo przy wzroście 159 maja niecale 52 cm, chociaz waże 49 kg). Nie lubie swoich włosów, bo są strasznie gęste i puszą się. Każdy zachwyca się nimi, bo tak dużo ich mam i taka gatka szmatka... No i mam ostające uszy-ale w przyszłości jak się usamodzielnie i będę sama o sobie decydować zrobie sobie operacje. A co lubie w sobie??? ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie siebie nie lubie, bo mam tą paskudna świadomość, ze jestem nie chciana. Bo wkońcu kto chciałby mieć pięcioro dzieci??? ![]() No to może ja już skoncze, bo nie chce tu Was zanudzić na śmierć ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Grrrrr...! Jestem zła, bo mam mętlik w głowie. Zaakceptowałam swoje ciało... prawie. Podobaja mi sie moje nogi, moj brzuch no biust bym troche powiekszyla, no ale cóz...
I okazalo sie ze musze przytyc, bo inaczej wracam do szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego mam siostrę, która jest szczuplutka i sto razy ładniejsza ode mnie ![]() Cytat:
A ja? Nie dość, że nieproporcjonalna to jeszcze... ehh. Szkoda gadać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Mnie najbardziej męczy własnie to porównywanie się z innymi... Jakoś nie mogę przestać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rozumiem, że trudno Ci się z nim kumplować - sama w takiej sytuacji bym nie umiała, chyba że po dłuzszym czasie... Każde z nich udaje, że nic się nie stało, jak to? Czyli tylko oni sobie poflirtowali, ale nie są ze sobą? Czy są ze sobą, ale udają, że nie zauważają jak to Ciebie boli? Cytat:
![]() OK, zacznij po egzaminach uprawiać więcej sportu, ale z redukcją daj sobie spokój. Redukcja jest błednym kołem, naprawdę. A sport wyzwala hormony szczęścia i w ogóle samoakceptacja ćwiczących osób zawsze rośnie ![]() Nie odmiawiaj sobie jedzenia, ja również wątpię, że redukcja zmieni Twoją samoakceptację ![]() Cytat:
![]() Przykro mi strasznie, że od dziecka byłaś krytykowana. Taka krytyka ma okropne skutki i później ciężko jest zacząć się postrzegać w pozytywnym świetle. Ile masz lat? Wiesz, mnie też krytykowano i bardzo się tym przejmowałam. Za bardzo. Też robiono ze mnie "ofiarę losu". Ale wmawiałam, wmawiałam i wmówiłam sobie, że żyję dla SIEBIE i wcale nie muszę przejmować się wszystkim co myślą i mówią o mnie inni (nawet rodzina!), ich ocenami i oczekiwaniami. Delikatnie mówiąć - wisi mi to i powiewa. Wiem co chcę zrobić, wiem jak chcę to zrobić i staram się chodzić własną drogą. A co do Twoich wymiarów, to wydają mi się jak najbardziej w porządku ![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym nie chcesz wracać do szpitala,prawda? ![]() ![]() Atka87 - wiem, ciężko jest przestać się porównywać. Ale musisz mówić sobie: "to JA, jestem SOBĄ i nie ma drugiej takiej MNIE". Naprawdę każdy ma w sobie coś pięknego i unikalnego. I trzeba to pielęgnować i się tym cieszyć zamiast oglądać się na innych.
![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to naprawdę nie jest takie łatwe. Czuję, że jestem coraz bliżej ED. W błędne koło wpadłam już dawno. I chyba z tego nie wyjdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
madame_apple oni nie są ze sobą. Tylko chyba flirtowali... ale nie jestem na 100% pewna... nie mogę przecież ich śledzić. Nie wiem czy się spotykają ze sobą...
![]() Żal mam do siebie o to, że zaufałam mu, że uwierzyłam, że myślałam że to będzie takie łatwe wszystko no i że poszłam z nim do mojej siostry... gdyby jej nie zobaczył to może by było inaczej... ale nie wiem... W dodatku porównywał mnie do niej i to mnie tak zabolało ![]() Edytowane przez marika22 Czas edycji: 2008-04-22 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Mmmm. To teraz kolej na mnie ^^'
Kompleksy mam, nie ukrywam. Ale jest z nimi różnie. Czasem odczuwam je mocniej, a czasem słabiej. Mimo to, zdaje sobie sprawe z tego, ze mam ladny brzuch, nóżki, tylek i oczka. ![]()
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Hello!! Witamy wśród pogrążonych... w moim wypadku jest tak, że znam swoje atuty, ale... nie jestem osobą, która lubi nosić obcisłe bluzeczki, krótkie spódniczki, szpilki i takie tam... ale ostatnio będąc w pubie uświadomiłam sobie jak głęboki dekold działa na facetów (zdecydowałam się na to bo chciałam to w końcu sprawdzić). No i... ktoś w końcu zwrócił na mnie uwagę!! Od wczoraj myślę o tym, żeby zacząć ubierać się bardziej kobieco i seksownie (nie do przesady), podkreślając w sobie to co mam ładne. Może to jakaś metoda na dowartościowanie się...??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Tak, szczególnie po tym co ostatnio usłyszałam od tego kolesia, o którym chcę zapomnieć, ale nie mogę, bo on chce się przyjaźnić!!! Nawet był u mnie wczoraj...
Edytowane przez marika22 Czas edycji: 2008-04-22 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze siebie pocieszam, widząc takie za szczuplutkie dziewczyny, że przynajmniej facet się o mnie nie poobija w łóżku ![]() Cytat:
Jeszcze wam opowiem moją krótką historię z wakacji. Byłam nad jeziorem ze znajomymi i przyjechali też znajomi, których osobiście nie znałam. Polubiłam jednego i dobrze mi się z nim gadało. Tak siedzimy sobie wszyscy przy stole, a on do mnie: ' wiesz co? Z Ciebie jest taki mały pączuszek... ale bardzo ładny'. Po tych słowach myślałam, że padnę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Skromnie spytam : moge się dołączyć?
Bo przecież ja któregoś pięknego dnia zwariuję. ;| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Też ostatnimi czasy tak stwierdziłam. Zamiast patrzenia w lustro i myślenia sobie: " O Boże jaka ja jestem brzydka/gruba/ohydna/okropna". Czas zacząć coś robić, aby zakryć niedoskonałości swego ciała, a wyeksponować atuty.
![]() ![]()
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
A ja zaczęłam ćwiczyć. To poprawia mi humor i mam świadomość, że robię coś dla siebie. Poza tym wychodzę na spacery, oglądam zachody słońca, robię zdjęcia. Skupiam się na sobie... potrzebuję tego po tym wszystkim co usłyszałam na swój temat.
Edytowane przez marika22 Czas edycji: 2008-04-22 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powodzenia. ![]() ja jak narazie zwalczam manie porównywania siebie do innych : ona jest ładniejsza, fajniejsza, lepsza w tym i w tym albo co gorsze chudsza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#204 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
ups.. coś co uważałam za moją zalete chyba okazało się nią nie być.
Mam duże, brązowe oczy. Uważałam że są ładne, aż do dzisiaj. ;// Świetne dostałam przezwisko: żaba. że niby mam takie wielkie , wytrzeszczone oczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobra, koniec ze staniem przed lustrem i patrzeniem czy serio są takie "żabie". Są ładne i niech zazdroszczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Moja siostra spotyka się z tym kimś
![]() W piątek idę do fryzjera ![]() ![]() Edytowane przez marika22 Czas edycji: 2008-04-22 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Oj, ale tu pustki...
Ech, sama zaniedbałam ostatnio ten wątek. Już po egzaminach. Humor o niebo lepszy, samoakceptacja też ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
hej!!
![]() ![]() ![]() Tylko ostatnio ze spaniem mam problemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.