Mamy majowe cz. VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-06, 09:36   #1501
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Ja za pierwszym razem tez nie mialam, teraz biore, wtedy w dniu wypisu lekarz mi doradzil zeby brac, bo tez sie balam o szwy i od porodu nie bylam na 2 i przez to bardzoej bolalo mnie krocze i szwy ciagnely. Rodzilam sn.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Aż zacisnęłam pośladki na myśl o wkładaniu tam czegoś

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Też się zastanawiałam, po co te czopki? 😀😀

Jak można tak powiedzieć? 😞 dziecka się odechce.. Przykre, że niektórzy tak przedmiotowo traktują nowe życie.

Ona ma 25lat, ja w jej wieku już chciałam mieć dziecko, ale jeszcze byłam taka "rozerwana" między UK a PL i w końcu podjęłam decyzję, gdzie chcę żyć (czasem się zastanawiam czy dobrą, ale to już inna historia ) i wszystko z Tż przemyśleliśmy i wiedzieliśmy, co robimy, dlatego wkurza mnie takie gadanie. Ale jak jesteś z kimś długo, to sie pytają, kiedy dzieci itd, a jak już są w drodze, to głupie komentarze.

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
super pomysł z tymi czopkami, dzięki kochana na pewno wezmę w torbę, pamiętam ten moment po cc jak w toalecie bałam się o szwy

Dzień dobry
u mnie nocki przebiegają bez problemów. Zasypiam ok. 23-24 i wstaję raz na siku potem zasypiam i budzę się dopiero rano ok.8-9 jak czytam o waszych przeżyciach to bardzo współczuję. Potem człowiek taki zakręcony cały dzień chodzi.
U mnie za oknem pogoda słoneczna ale zimno i wiatr brrr 6 stopni.
Nie pisz takich rzeczy

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 09:54   #1502
happiness__
Rozeznanie

Aixa, nie lubię Cię 😛
Też zapisuję czopki, nie pomyslalabym o tym 😁
Mohnka ja dziś rano wstałam z taką ogromną ochotą na płatki jaglane na mleku, wyciągam garnuszek, otwieram lodówkę, a tam nie ma mleka 😢 myślałam, że się popłaczę 😀

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 09:54   #1503
aixa
Rozeznanie

[QUOTE=marg0lcia;72618401

Nie pisz takich rzeczy [/QUOTE]

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 09:54   #1504
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć!

U mnie noc o dziwo całkiem znośna. Wiadomo chciałabym pospać z 2 godziny dłużej, a Hania nie daje, ale jest ok, nie umieram

Dziś oznak jakiegokolwiek porodu zero. Tylko brzuch coraz niżej.

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Glassball czemu pakowalas czopki glicerynowe do torby do szpitala? Hahahaha dobre z tymi 7daysami nie pomyślałam, żeby Tz coś wziąć do jedzenia

Camomiles żadnych ubrań dla Tz nie biorę, najwyżej kupi ten fartuch ochronny w szpitalu i po problemie

Esor dzięki za link przyszła Ci już czy jeszcze czekasz?

Ania, na zatkany nos polecam inhalacje z rumianku mnie pomogła jakiś miesiąc temu.

Doszła i piękna jest

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 09:55   #1505
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Aixa, nie lubię Cię 😛

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2017-04-06, 09:57   #1506
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Aż zacisnęłam pośladki na myśl o wkładaniu tam czegoś

Ona ma 25lat, ja w jej wieku już chciałam mieć dziecko, ale jeszcze byłam taka "rozerwana" między UK a PL i w końcu podjęłam decyzję, gdzie chcę żyć (czasem się zastanawiam czy dobrą, ale to już inna historia ) i wszystko z Tż przemyśleliśmy i wiedzieliśmy, co robimy, dlatego wkurza mnie takie gadanie. Ale jak jesteś z kimś długo, to sie pytają, kiedy dzieci itd, a jak już są w drodze, to głupie komentarze.

Nie pisz takich rzeczy
Ja mam 23.. I slysze od osób w tym wieku, że to nie pora, nie czas! "skończy się życie" ... Najlepszy tekst usłyszałam od przyjaciółki Tz, która świeżo urodziła (bardzo chciała dziecka, jeszcze nie wiedziała, że jestem w ciąży jak mi to powiedziała..) .. Było to tak "nie róbcie sobie szybko dziecka, nacieszcie się sobą, ja już żałuję.że nie mam jak realizować marzeń, życie się zmienia, nie jest kolorowo" .. A ja w 2 miesiącu ciąży byłam.. Zadowolona jak nie wiem. Jak się dowiedziała o ciąży to kontynuowała, że wszystko się zmieni, że nie będę żyć dla siebie.. A mi się nie chce żyć tylko dla siebie, właśnie o to chodzi, że teraz widzę sens życia 😍😍😍

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 09:58   #1507
talusiax33
Zadomowienie

Dzień dobry ☺

Margolcia - Ja też nienawidzę nocy! Do tego ból dziąsła i ból głowy nie opuszczają mnie..

Wczoraj na wieczór nie wytrzymałam, jedliśmy kolacje z tż, mówiłam coś do Niego a ten wpatrzony w tv i oczywiście nie słyszał co mówiłam, rozpłakałam się i poszłam zjeść do kuchni.. To już ta pieprzona bezsilność i zmęczenie

Teraz zjadłam śniadanie i idę odsypiać noc. Troszkę mi lepiej bo wszystkie bóle popuściły, w końcu! Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej ☺

Ah te teksty ludzi.. najlepsi są Ci co nie mają dzieci a wiedzą najwięcej.

U mnie za oknem też nie za ciepło, troszkę padało ale słoneczko coś zaczyna wychodzić zza chmurek ☺

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 09:59   #1508
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Glossball ja rodzilam w maju, i bylo goraco, ale nie na tyle gorąco by chodzic mega rozebranym. Synowi ubieralam sam pajac i wkladalam go w rozek. U mnie na oddziale były straszne przeciągi, dosc czesto zakladalam mu bardzo cieniutka czapeczkę.

Ja kaftanikow rowniez niecierpie, w ogole nie wiem jak mozna z tego korzystać, ja na miejscu dziecka bym zaprotestowala. do szpitala mialam przedewszytkim pajace, i wzielam dwa bodziaki z dlugim w razie chlodu.

A ja kupilam lody Hagen-dagz czy jakos tak. Kosztowaly majątek jak nie będą dobre to będę wyć

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Aaa i tez byliśmy w rossie, kupilam zel do mycia babydream 4 szt, wszyscy w domu się nim myjemy 4xpuder i od groma chusteczek, 70zl zaoszczędzone

lubie haagen dazs a jaki smak?
Stary 2017-04-06, 10:01   #1509
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ☺

Margolcia - Ja też nienawidzę nocy! Do tego ból dziąsła i ból głowy nie opuszczają mnie..

Wczoraj na wieczór nie wytrzymałam, jedliśmy kolacje z tż, mówiłam coś do Niego a ten wpatrzony w tv i oczywiście nie słyszał co mówiłam, rozpłakałam się i poszłam zjeść do kuchni.. To już ta pieprzona bezsilność i zmęczenie

Teraz zjadłam śniadanie i idę odsypiać noc. Troszkę mi lepiej bo wszystkie bóle popuściły, w końcu! Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej ☺

U mnie za oknem też nie za ciepło, troszkę padało ale słoneczko coś zaczyna wychodzić zza chmurek ☺

Mnie bolało dziąsło.. Krwawiło.. I dziś już mam kawałek zęba mądrości na wierzchu 😀😀 ja mądra! 😂

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Dzień dobry ☺

Ojej 😣😞 hormony.. Mam nadzieję, że humor dziś lepszy? 😘

Stary 2017-04-06, 10:16   #1510
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pankejki z nutella

pancakes...!! musze zrobic, mmmmmm
Stary 2017-04-06, 10:19   #1511
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Mnie bolało dziąsło.. Krwawiło.. I dziś już mam kawałek zęba mądrości na wierzchu 😀😀 ja mądra! 😂

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ojej 😣😞 hormony.. Mam nadzieję, że humor dziś lepszy? 😘

No właśnie możliwe, że to przez ząb mądrości 😀 ale czy będę mądrzejsza dzięki niemu? haha!
Tak poważnie to czuję, że mi rośnie (już od roku chyba) w połowie już wybity. Najgorsze, że rośnie na dole a ja mam spuchnięte i nabrzmiałe dziąsło na górze, ból niesamowity, najgorsze co może być.. dzwoniłam do mojej dentystki ale niestety jest na urlopie i wraca za tydzień. Mówiła, że w ciąży często się zdarzają problemy z dziąsłami, kazała smarować żelem, płukać w płynie i w razie czego wziąć apap, może jakoś wytrwam ☺ oby przeszło całkowicie!
A hormony robią swoje.. dziś już lepiej z humorem ale czuję że i mnie dopada lekka depresja bo ciągle chce mi się płakać z byle powodu.
A Ty kochana jak się czujesz? 😙

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 10:20   #1512
aixa
Rozeznanie

ja mam znajomą, która ma obecnie 43 lata. Całe życie poświęcała sobie i mężowi, budowali dom inwestowali w siebie, swoje kariery. w wieku 39 lat zaszła niespodziewanie w ciażę, z trudem ale donosiła i urodziła zdrową córeczkę. Teraz jest w niej absolutnie zakochana i świata poza nią nie widzi. Ograniczyła godziny swojej pracy, nawet jej mąż mówił ostatnio że nie jest dobrze między nimi od kiedy maja dziecko bo ona poświęca cały swój wolny czas dla córki a on został odstawiony na boczny tor. Jak dowiedziała się, że jestem w ciąży to zwierzyła mi się, że niczego w życiu nie żałuje bardziej niż tego, że tak długo decydowała się na dziecko i bardzo chciałaby mieć drugie ale wie, że jest już na to za stara.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2017-04-06, 10:20   #1513
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
super pomysł z tymi czopkami, dzięki kochana na pewno wezmę w torbę, pamiętam ten moment po cc jak w toalecie bałam się o szwy

Dzień dobry
u mnie nocki przebiegają bez problemów. Zasypiam ok. 23-24 i wstaję raz na siku potem zasypiam i budzę się dopiero rano ok.8-9 jak czytam o waszych przeżyciach to bardzo współczuję. Potem człowiek taki zakręcony cały dzień chodzi.
U mnie za oknem pogoda słoneczna ale zimno i wiatr brrr 6 stopni.
Ja jednak postanowiłam jechać załatwić co mam załatwić bo akurat wtedy słońce się przebijało przez chmury i tylko wiatr wiał. Ledwo co wróciłam do domu to deszcz z kuleczkami lodu leciał

Byłam w Rossmannie bo chciałam zrobić zapas chusteczek nawilżanych, ale te które chciałam kupić wyprzedali i w sumie nie było żadnych kilkupaków, które można by wziąć wszystko sprzedane
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 10:30   #1514
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Też czytałam ten post i sobie go wzięłam do serca będę dziś w Rossmannie to się rozejrzę za jakimiś mini kosmetyczkami, które później będzie można wyrzucić. Kapciochy do szpitala upatrzyłam w pepco śmiesznie tanie chyba 15 zł nie będzie żal wywalić

o matko żeby kobiety w ciąży tak karmić nie wiem kto im te jadłospisy tam układa ale zwolniłabym go

Ja już dziś po wizycie mała się jeszcze na świat nie wybiera
Dziewczyny, a ja w ogole nie biore kosmetyczek, bo mi szkoda do szpitala wlasnie, zeby potem tego nie musiec prac. Ja biore woreczki strunowe duze i tam bede miala wszystko popakowane w kazdym osobno. A po szpitalu wyrzuce i juz .

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Hej

Chorowitki, zdrowiejcie!

Widzę, że u Was też kolorowo. Ja też się kręciłam z boku na bok. Brzuch spięty i szyjka kłująca. Moja noc była tragiczna. Jak tylko się położyłam to Mała zaczęła imprezkę. Jej nogi były wszędzie. Bolało Jak już zasnęłam to śniło mi się, że Tż opętał jakiś demon. W ogóle horror. Obudziłam się przerażona i spałam przy zaświeconym świetle 🙈 Do tego zgaga gigant, która trwa do teraz :/

Tylko się obejrzałam, a kot dobierał mi się do kubka z mlekiem. W ogóle koty zwariowały. Osikały worki z karmą i jest mega smród. Co się oszorowałam, a to dalej unosi się w powietrzu. Nie mam dzisiaj siły

twoj sen mnie rozwalil, hahhaa

moje wczoraj pily wody z konewki
Stary 2017-04-06, 10:31   #1515
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Talusiax, też miałam niedawno infekcje (w ciąży nienawidze tego słowa... kolejną mam tam nadole...) dziąseł i moja dentystka poleciła płukanie jamy ustnej szałwią. Najlepiej taką ze sklepu zielarskiego min 3 razy dziennie. Pomogło dość szybko ☺ zapłaciłam jakoś 4zł

Byłam na zakupach. Wyszło słońce więc parasola nie wzięłam. Ok 80m od auta zaczął grad padać... ma się to szczęście 😁

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 10:32   #1516
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam 23.. I slysze od osób w tym wieku, że to nie pora, nie czas! "skończy się życie" ... Najlepszy tekst usłyszałam od przyjaciółki Tz, która świeżo urodziła (bardzo chciała dziecka, jeszcze nie wiedziała, że jestem w ciąży jak mi to powiedziała..) .. Było to tak "nie róbcie sobie szybko dziecka, nacieszcie się sobą, ja już żałuję.że nie mam jak realizować marzeń, życie się zmienia, nie jest kolorowo" .. A ja w 2 miesiącu ciąży byłam.. Zadowolona jak nie wiem. Jak się dowiedziała o ciąży to kontynuowała, że wszystko się zmieni, że nie będę żyć dla siebie.. A mi się nie chce żyć tylko dla siebie, właśnie o to chodzi, że teraz widzę sens życia 😍😍😍

Dokładnie! Ubrałaś w słowa moje myśli Ja już mam dość życia dla siebie, praca, w weekend drinki i koniec (tak w skrócie). Lubię swoje życie, nie mam nic do niego, tylko tak bardzo pragnęłam dziecka i cieszę się, że Tż również i udało nam się Każda z nas się liczy z tym, że życie się zmieni, ale to nie jest jego koniec

Talusia mnie najbardziej bolało na przełomie września i października, gdzie przez 2 tyg mega chorowałam, raz chyba wzięłam 3 apapy w ciągu dnia, bo myślałam, że nie wytrzymam i teraz jak byłam przeziębiona znów mnie pobolewały dziąsła, ale znacznie mniej. Tak mi to krwawią przy myciu (wcześniej tego nie miałam, ale czytałam, że w ciąży to normalne).

Aixa Bardzo chciałam urodzić pierwsze dziecko przed 30 i na szczęście uda mi się, ale okropnie się bałam, że nastąpi to po30 i cała rodzina mi tak wróżyła
A co do odstawienia partnera na boczny tor, to moja ginka powiedziała, że wiele kobiet tak robi, ważne, żeby zorientować się jak najszybciej i zmienić to. Dlatego teraz partnerom trzeba poświecać dużo uwagi, pozwalać im, aby remontowali/skręcali meble/itp w swoim tempie i doceniać każdy najmniejszy wysiłek

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-04-06, 10:33   #1517
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość

Ja dziś dużo lepiej spałam za oknem mocny wiatr i deszcz zacinający na wszystkie strony a mam dziś parę rzeczy do załatwienia i chyba będę musiała na tą pogodę wyjść chociaż jak patrzę za okno to się mocno zastanawiam czy moje rzeczy do załatwienia są aż tak pilne
Może jednak zostanę w domu pod kocem

Znowu buszuję na allegro i wpadło mi w oko termoopakowanie na butelki. Myślicie, że to jest przydatne czy raczej zbędne

dziecięce stópki
Podziwiam takie podejście, bo ja to kombinuje gdzie by tu wyjść bo siedzenie w domu to dla mnie słaba opcja

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 10:35   #1518
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

My po usg 36+1 tc Maya wazy 2696g łożysko juz jest na II poziomie wszystko w normie, poziom wód sie zmniejsza

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 10:42   #1519
marg0lcia
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7262090 6]My po usg 36+1 tc Maya wazy 2696g łożysko juz jest na II poziomie wszystko w normie, poziom wód sie zmniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Jak się zmniejsza poziom wód, tzn że to się zbliża?
Super, że wizyta udana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 10:42   #1520
fartuch
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7262090 6]My po usg 36+1 tc Maya wazy 2696g łożysko juz jest na II poziomie wszystko w normie, poziom wód sie zmniejsza

Gratulacje 😍

Dziś chyba zrobie makaron ze szpinakiem i fetą, nie mam sily robić czegoś bardziej skomplikowanego.

Viki te lody byly dulce de Leche czyli karmelowe. Jaki inny smak polacasz? Były tez cookie, chessecake i belgian chocolate ale nie moglam się zdecydować

Stary 2017-04-06, 10:46   #1521
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
A do tej bułki nic?!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Miałam badanie. Na fotelu..
Słyszałam o praktykantce w szpitalu i nie byłam chętna żeby się na mnie uczyła...

No i padło. Ordynator jej pozwolił mnie badać, wzięła wziernik i podchodzi a ja mowie, ze dlaczego pani? A nie pan? (patrząc na lekarza) a on ze to też lekarz.. A ja oczy. Mówię, żeby to rozwarcie nam bardziej nie poszło bo to nie termin. Zmieszała się dziewczyna.
Po wszystkim mi też głupio.. Ale kurde... Mi na włosku wszystko wisi.
Rozwarcie na 2cm więc minimalnie idzie do przodu a ordynator czuł główkę przy badaniu i się śmieje, że blisko.

Usg miałam tydzień temu. Nie zrobią bo to dla nich nieistotne może za tydzień zrobią .. A ciekawa byłam wagi 😢😢

ostatnio na usg tez mnie zapytano, czy praktykantka moglaby sprobowac na mnie sprawdzic przeplywy, bo maja malo szczuplych pacjentek, a dla nowicjusza na szczuplej osobie jest duzo latwiej i ja sie zgodzilam, ale TZ patrzyl spod byka strasznie i zly byl ze nowicjusz mu przy dziecku majstruje normalka! niczym sie nie przejmuj!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Mohnka dobrze zrobiłaś! teraz nie jest czas na skrupuły.
Ja też mam zamiar dla dobra dziecka się ich pozbyć.

Lekarz mnie wczoraj pytał czy mój prowadzący zmienił mi datę porodu na tą z usg żeby czasem mnie do szpitala wcześniej nie wepchnął bo moze to być z wielką szkodą dla dziecka.
Obiecałam sobie że jeśli przyjdzie do jakichś rozmów na ten temat zdecydowanie się nie zgodzę i będę asertywna
amen! dokladnie tak, koniec bycia grzeczna, zeby czasem kogos nie urazic!
Stary 2017-04-06, 10:48   #1522
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Jak się zmniejsza poziom wód, tzn że to się zbliża?

Super, że wizyta udana

Nie mam pojęcia :p mówiła zeby obserwować ruchy malucha teraz :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 10:48   #1523
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie możliwe, że to przez ząb mądrości 😀 ale czy będę mądrzejsza dzięki niemu? haha!
Tak poważnie to czuję, że mi rośnie (już od roku chyba) w połowie już wybity. Najgorsze, że rośnie na dole a ja mam spuchnięte i nabrzmiałe dziąsło na górze, ból niesamowity, najgorsze co może być.. dzwoniłam do mojej dentystki ale niestety jest na urlopie i wraca za tydzień. Mówiła, że w ciąży często się zdarzają problemy z dziąsłami, kazała smarować żelem, płukać w płynie i w razie czego wziąć apap, może jakoś wytrwam ☺ oby przeszło całkowicie!
A hormony robią swoje.. dziś już lepiej z humorem ale czuję że i mnie dopada lekka depresja bo ciągle chce mi się płakać z byle powodu.
A Ty kochana jak się czujesz? 😙

Ja w 5 miesiącu ciąży usuwałam zęba 6 więc teraz 8 może mi przesunie 7 i nie będzie aż takiej dziury 😁😁

Mądrości nam przybywa, to ósemki się pokazują 😀 u mnie w porządku. 😘😘 nie spalam, bo koleżanka rodziła.. Ale po obiedzie pójdę lulu 😊

Stary 2017-04-06, 10:50   #1524
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Aixa Bardzo chciałam urodzić pierwsze dziecko przed 30 i na szczęście uda mi się, ale okropnie się bałam, że nastąpi to po30 i cała rodzina mi tak wróżyła
A co do odstawienia partnera na boczny tor, to moja ginka powiedziała, że wiele kobiet tak robi, ważne, żeby zorientować się jak najszybciej i zmienić to. Dlatego teraz partnerom trzeba poświecać dużo uwagi, pozwalać im, aby remontowali/skręcali meble/itp w swoim tempie i doceniać każdy najmniejszy wysiłek
dokładnie tak, faceci w ogóle lubią jak się ich chwali i podziwia

effpe spore to twoje dziecię dobrze, że wszystko ok

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2017-04-06, 10:52   #1525
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
W końcu udało mi się doczytać do końca chyba z 4 dni Was nadrabiałam

Małż mnie juz ochrzanił ze za dużo siedzę w telefonie i musze sobie detoks zrobić

Witam nowa mamusie!

Chorowitkom życzę szybkiej rekonwalescencji.

Udało mi się dziś zrobić zakupy w Rossmanie, trochę spanikowałam bo jak weszłam na ich stronę to z 8 wybranych produktów były dostępne 3, ale stacjonarnie udało mi się kupić co chciałam.
Kupiłam tez mini kosmetyki, kosmetyczkę, butelkę z atomizerem a w aptece podkłady na łóżko, tantum rosa i alantan.

Dopchałam to wszystko do torby i..... ledwo się zapięła

Masakra bo ja ciuszków dla dziecka ani kosmetyków ( tylko pampersy, chusteczki i krem ) brać nie musze.

Jeszcze tylko woda, talerzyk i biszkopty no i jestem gotowa

A zamachałam się przy tych zakupach ze szok, dobrze ze tato ze mną był.
Pogoda cudna po prostu .

Tyle juz tu ciąż donoszonych będzie lada moment, jeny jak to leci. Mnie tez dreszczyk po pleckach przeszedł jak czytam ze Mohnka lada moment może rodzić.

Ania cieszę się ze wszystko juz załatwione, siostra się nie przejmuj, widzę ze juz się dogadaliście, to dobrze, wiesz może ten typ tak ma, może trochę zazdrości na początku się pojawiło, no trudno stwierdzić, ważne że Ty masz spokojna głowę.

Wiecie ze ja dalej z ta baba na Allegro walczę o kasę prawnik mówi ze wyjątkowo oporny osobnik.

to jest po prostu niepojete, trzyma twoja kase i uwaza, ze ma do tego prawo! Ale co ja sie dziwie... rok temu TZ wyslal towar firmie na ponad 1000€, rachunku nie zaplacili do dzis, splajtowali, towaru oczywiscie juz nie ma i jeszcze koszty prawnicze 350€ spadly na nasza firme staram sie nie przejmowac, to w biznesie tak bywa, ale krew czlowieka zalewa, bo czuje sie najnormalniej w swiecie okradziona.
Stary 2017-04-06, 10:55   #1526
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje 😍

Dziś chyba zrobie makaron ze szpinakiem i fetą, nie mam sily robić czegoś bardziej skomplikowanego.

fartuch ja wczoraj robiłam naleśniki ze szpinakiem fetą i kurczakiem, mniam, zapiekłam to w piekarniku z serem żółtym ale jak wieczorem odsmażyłam te co zostały niezapieczone z obiadu były o niebo lepsze
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7262144 6]Nie mam pojęcia :p mówiła zeby obserwować ruchy malucha teraz :p

mi też lekarz kazał dokonywać samokontroli i powiedział, że teraz na tym się mam skupić, słuchać swojego ciała, zwracać szczególną uwagę na ruchy dziecka

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2017-04-06, 10:59   #1527
decorail
Zakorzenienie

Effpe - o to waga podobna jak u mnie teraz mi się przypomniało, że gin też mi mówił, że łożysko II stopień, ale wód to mam sporo
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:04   #1528
CamomileS
Zadomowienie

Super waga

A co to znaczy łożysko drugi stopień?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:05   #1529
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Kiwaczka trzymaj nogi razem zeby tego 5 maja jednak dotrwać
Kurde usmażyłam mięso mielone zeby nadziać ten gruby makaron rurki, nie spróbowałam go... teraz wyciągnęłam z piekarnika bo zalałam sosem pomidorowym i jem a on jest tak słony, ze ujesc sie nie da :/ ale Tz dzielnie zajada.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
moj tez jest taki kochany, ze zje wszystko i ewentualnie po zjedzeniu powie:'bylo pyszne kochanie, ale juz wiecej takiego nie rob' hahahaha
Stary 2017-04-06, 11:06   #1530
esor
Mamusia Luty 2016

Gratki

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości