Panny Młode 2009 cz.II - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 21:19   #3301
^olka^
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
olka, dekoracja do kadratowych kolumn bardziej pasuje, jaka zamiescila kama...

a co do kamerzysty... drogi... u nas najdrozszy w miescie bierze max 2300...
mi się akurat te lampki choinkowe przywieszone bez ładu nie podobają chodziło mi o sam pomysł ozdobienia kwiatami, niestety trzeba je jakoś przymocować do filaru. Więc fantazyjnie upięta szarfa, podkreślam moim zdaniem, pasuje do tych kolumn, mimo że są kwadratowe, te na zdjęciu kamy też są owinięte jakimś materiałem. można by wykorzystać ten pomysł, owinąć kolumny delikatnym materiałem, dopiąć kilka kwiatów i np lampionów. Wolałabym ubrać te kolumny i barek na sali azzis, a darować sobie podwieszanie materiałami sufitu, bo mi się to akurat nie podoba.

A fotograf no drogi, ale cóż, facet zrobił na nas wrażenie, dlatego się zdecydowaliśmy. I tak tańszy o tego który nam się podobał na początku, ale chciał 4700pln, to dopiero przegięcie
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:20   #3302
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
wielkie dzięki za link jupik
nie ma za co tu jest jeszcze jeden link- ja uwazam że jest świetny, bo oprócz sukienek jest na nim mnóstwo różnych innych przydatnych rzeczy- szczególnie torty...mmmm....jak o niektórych pomyślę aż mi slinka cieknie :}
http://www.wedding.w8w.pl/index.html

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:21   #3303
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jejku jejku wiec tak
azzis sala jest rewelacyjna - moje kolory dla niej to zolc i pomaranc.. ale tylk omaterialy, itd.. pod sufitek oraz kwiaty i mowie ci bedzie super.. a filary bym zostawila.. a i jeszcze na balustradzie na tarasie tez byl materialem zrobila.. piekna sala..
No właśnie muszę coś obmyślić na balustradę. Właśnie poszukuję inspiracji w necie
a tu macie sale w trakcie przygotowan do sobotniego wesela
(jesczez beda dekoracje z zywych kwiatow) po drugiej stronie sali uklad stolikow taki sam.. i jak wam sie podoba..?

Załącznik 1434264
Powiem tylko tyle
Boska sala Jedynie co mogę to zazdrościć .

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:23   #3304
martucha84
Zakorzenienie

zaaaabcia ja bym bardziej w zielone poszla

jaga z twoiich ust to dopiero komplement..

dziekuje kama
Stary 2008-04-17, 21:24   #3305
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
nie ma za co tu jest jeszcze jeden link- ja uwazam że jest świetny, bo oprócz sukienek jest na nim mnóstwo różnych innych przydatnych rzeczy- szczególnie torty...mmmm....jak o niektórych pomyślę aż mi slinka cieknie :}
http://www.wedding.w8w.pl/index.html
fajna ta stronka
musze sobie zapisac ... przyda sie napewno
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:25   #3306
mala2241
Raczkowanie

matko swieta ale wy macie tempo!!!!!!!
witam serdecznie nowe Panny Mlode

matrucha i azzis sale macie przepiekne

my nie mamy wiele zalatwione
sala 1800 zl
fotograf ok.1500
kamerzysta nie bedziemy mieli noi kosciol juz zalatwilam

bylam dzisiaj u kuzynki ktora brala slub w zeszlym roku i zaczelysmy tak rozmawiac o weselu i cztery godziny nam to zajelo!!!!

dzwonila do mnie strippi i mowila ze jej tz do niej przyjezdza do krakowa a pozniej na weekend do zakopanego jedzie ale jej dobrze
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:26   #3307
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ^olka^ Pokaż wiadomość
A fotograf no drogi, ale cóż, facet zrobił na nas wrażenie, dlatego się zdecydowaliśmy. I tak tańszy o tego który nam się podobał na początku, ale chciał 4700pln, to dopiero przegięcie

no świetnie sama siebie cytuję

jaga_2001 sorry, myślałam, że do mnie piszesz co do kamerzysty, a Ty pewnie do zaaaabci, niestety po fakcie zwróciłam na to uwagę

zaaaabcia ja też nie mam najtańszego kamerzysty, ale jeśli Ci się podoba i masz na niego budżet to bym brała.
Stary 2008-04-17, 21:27   #3308
martucha84
Zakorzenienie

Olka Kama sliczne sale.. cudo...
azzis.. dziekuje
Stary 2008-04-17, 21:34   #3309
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Olka sala jest piękna, naprawdę super

Kama, zaaaabcia, dzięki.

Kama na Twoim miejscu bym nie ubierała sali, wygląda bardzo dobrze. A świeczniki na stołach ustawiają? Jeśli nie, to tylko je bym dorzuciła.
Stary 2008-04-17, 21:41   #3310
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
Kama, zaaaabcia, dzięki.

Kama na Twoim miejscu bym nie ubierała sali, wygląda bardzo dobrze. A świeczniki na stołach ustawiają? Jeśli nie, to tylko je bym dorzuciła.
Chyba nie będę nic dekorować, a świeczniki podobno są tylko ich jeszcze nie widziałam , niedługo pojadę zobaczyć jak już będzie przed jakimś weselem wszystko zrobione to napewno zobacze.
Martucha, Zaaaabcia.... dzięki
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:45   #3311
jupik
Rozeznanie

a oto nasza sala-to okropne coś z gołębiami jest opcjonalne, mają też inne ozdoby które mi się podobały... w ogóle wystrój stołów u nas będzie inny, myślę że srebo lub jasne złoto z bielą będą ładnie wyglądały-nie chcę pstrokacizny. A jak Wam się podoba sala? z boku jest spora przestrzeń-przy barze jest jakby mini salka, chcemy tam postawić stół wiejski i fontannę czekolady Myslicie że będzie ładnie?? aha- wesele jest małe, na ok 70 osób
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102.jpg (82,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 103.jpg (91,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 104.jpg (101,7 KB, 22 załadowań)

Stary 2008-04-17, 21:49   #3312
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Olka Kama sliczne sale.. cudo...
azzis.. dziekuje
dzięki martucha, Twoja sala też bardzo ładna.

jupik sala bardzo ładnie wygląda, ale faktycznie zdejmijcie to coś z gołębiami
Stary 2008-04-17, 21:50   #3313
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
a oto nasza sala-to okropne coś z gołębiami jest opcjonalne, mają też inne ozdoby które mi się podobały... w ogóle wystrój stołów u nas będzie inny, myślę że srebo lub jasne złoto z bielą będą ładnie wyglądały-nie chcę pstrokacizny. A jak Wam się podoba sala? z boku jest spora przestrzeń-przy barze jest jakby mini salka, chcemy tam postawić stół wiejski i fontannę czekolady Myslicie że będzie ładnie?? aha- wesele jest małe, na ok 70 osób
Sala przepiękna Ładne ściany i sufit, taki dostojny wystrój. Ja myślę, że będzie bosko.

Stary 2008-04-17, 21:50   #3314
jupik
Rozeznanie

i jeszcze 2 inne zdjęcia, tej "wnęki" przy barze, oczywiscie paskudne sztuczne kwiatki ze stołów znikną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (102,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (105,0 KB, 14 załadowań)

Stary 2008-04-17, 21:51   #3315
pati86
Raczkowanie

Dziewczyny macie przepiękne sale. Ja niestety nie posiadam zdjęć swojej. Moja nie jest tą wymarzoną ale mam nadzieje ze odpowiedni wystrój sprawi że będzie .
Azzis zazdroszczę ślicznego tarasu. świetny pomysł z pierwszym tańcem .

Jeśli chodzi o wydatki to mam nadzieje ze sie zmieścimy w 30tys . Wesele planuje na ok 80-100 osób.
Kosztorys:
sala- 175zł/ osoba za 2dni
orkiestra- 3000zł za 2dni
kamerzysta- 1500zł za 2dni
fotografa (jeszcze nie ma) ale ok 1000-1200zł

Wklejam fotki dekoracji sal, które mi sie podobają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (28,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (28,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7798974__1191754882__0__2-32fb7abd82d2e979616ae1e03eed364b.__big__.jpg (37,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BackdropsStarlightBackdropORA.jpg (30,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01540.jpg (42,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje sal010.jpg (79,2 KB, 10 załadowań)

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 21:54   #3316
jupik
Rozeznanie

dzięki ja mam straszne kompleksy, ogladając sale innych wizazanek

Stary 2008-04-17, 21:54   #3317
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładna sala myślę że złoto będzie pasować do wystroju.
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 22:00   #3318
mala2241
Raczkowanie

Cytat:

sala sliczna moja jest taka.................. zwykla nie ma w niej nic ciekawego i tez niestety nie mam zdjec
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
Stary 2008-04-17, 22:02   #3319
martucha84
Zakorzenienie

jupik ladna sala, golebie - takie swojskie ale podoba mi sie ze jest bar obok, u mnie nie ma i stol a roznymi alkoholami bedzie stal gdzies z boku..

pati swietne dekoracje, sczezgolnie ta gdzie wsyztko jest na bialo...
Stary 2008-04-17, 22:06   #3320
jupik
Rozeznanie

pati86- ogólnie nie przepadam za pokrowcami na krzesła ale te na 4 zdjęciu są całkiem fajne-może dzięki tej kokardzie ale przede wszystkim- wszystko zależy od sali, jeśli jest bogato zdobiona sama w sobie to chyba lepiej bez szarf z materiału zostawić ale przy prostej sali np. takie purpurowe jak wkleiłaś dodają lekkości a co do wymarzonej sali-pewnie sporo z nas (w tym ja sama...)inną sobie wymarzyło a inną będzie mieć, ważne, żeby wesele było niezapomniane!

Stary 2008-04-17, 22:07   #3321
pati86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha84
pati swietne dekoracje, sczezgolnie ta gdzie wsyztko jest na bialo...
Też mi sie podobają dekoracje całe w bieli. Nie wiem czy u mnie to wypali bo mam ściany żółte. Babiczka miała robić remont wiec mam ogromną nadzieje ze je przemalowała

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 22:13   #3322
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
baja jesli tylko wam sie podoba to tak...
my na pierwszy taniec bedziemy mieli cos niespotykaneggo i nieznanego.. nasz piosenke.. sniper-sans (re)peres bedzie puszczona z plyty bo tego sie nieda zagrac.. pewnie ciostki nas obgadaja ale olac to.. ta piosenka towarzyszy nam od zawsze i jest to nas ztaniec.. i juz zawsze bedzie wiec chcemy do niego tanczyc.. a i kolezanka nauczycielka tanca powiedziala ze do tego bedzie swietnie pasowal uklad z rumby wiec nbiezle wyzwanie

aaa bylismy na naszej sali... zamowilismy u kolesia zespol i juz mamy najwazniejsze rzeczy z glowy (zespol kamera fotograf i sala.. mozna wiec odpoczac..)

a tu macie sale w trakcie przygotowan do sobotniego wesela
(jesczez beda dekoracje z zywych kwiatow) po drugiej stronie sali uklad stolikow taki sam.. i jak wam sie podoba..?

Załącznik 1434264
super sala na prawde sliczna
A masz moze jakiegos linka do tej Waszej piosenki (na wrzucie czy czyms takim ) chetnie bym posluchala co to takiego, bo chyba nie znam

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj słuchałam sobie piosenek różnych i mam nowy typ na pierwszy taniec. Co prawda dalej obstawiamy, że będzie walc ale jak się coś nie uda to chciałabym żeby była piosenka S. Krajewskiego "Senny szept" bo jest taka żywa, całkiem inna niż znane mi piosenki na 1 taniec. Co myślicie?
Piosenka super, bardzo mi sie podoba i chcialabym ja miec na weselu, ale raczej nie jako pierwszy taniec, na pierwszy taniec chce cos bardziej romantycznego i milosnego, a to jest takie bardziej taneczne i wesole ale co kto lubi

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziewczyny wlasnie rozmawialam z moja przyszla szfagirka ktora ma slubu w tym roku w pazdzierniku ... znalazla super komarzestye za 2.800zl ... myslicie za warto? stwierdzila ze jesli wezma jego bede musieli zrezygnowac z fotografa
hmm szczerze mowiac jakbym miala dac 2800 zl za kamerzyste i nie moc sobie pozwolic na fotografa potem to bym poszukala tanszego kamerzyste zeby miec tez fotografa jednak fotki sie czesciej oglada niz film z wesela i jakos bardziej ciesza - tak mi sie wydaje no chyba ze macie kogos utalentowanego w rodzinie - my np nie bierzemy profesjonalnego fotografa za to zapraszamy naszego kolege, ktory sie tym pasjonuje i ma super aparat i cyka super fotki i on bedzie cykal nam zdjecia

Cytat:
sala bardzo ladna, tylko rzeczywiscie te golebie bleee i jeszcze co tak mi sie rzucilo z tych zdjec w oczy bardzo to te rozowe serwetki i rozowe swieczki bleee na pewno bym se nie pozwolila czegos takiego postawic na stole, bo moim zdaniem ten kolor nie pasuje do koloru sali a tak poza tym to sala wydaje mi sie wielka i przestronna i nie wiem czy te 70 osob to sie tam nie zgubi??
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 22:14   #3323
jupik
Rozeznanie

Dziewczyny-jestescie nieocenione! Ja nie byłam całkiem pewna tej sali, ale teraz już nie mam obaw! martucha- co do swojskich gołębi... no cóż, i tak odfruną na czas mojej imprezy mala2241- taka "zwykła", prosta sala daje Ci nieograniczone pole do popisu jesli chodzi o dekoracje!!! ja nie mogę za dużo zmienić a Ty możesz kwiatami czy materiałem wyczarować cuda! u mojej kuzynki sala była zupełnie zwyczajna, jasne pomarańczowe sciany, neutralna wykładzina i halogenki w suficie, ale jak ją ustroili wyglądała nieziemsko!styl chłopsko-letni,nawet nie wiem jak to opisać.

Stary 2008-04-17, 22:17   #3324
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
mi się akurat te lampki choinkowe przywieszone bez ładu nie podobają chodziło mi o sam pomysł ozdobienia kwiatami, niestety trzeba je jakoś przymocować do filaru. Więc fantazyjnie upięta szarfa, podkreślam moim zdaniem, pasuje do tych kolumn, mimo że są kwadratowe, te na zdjęciu kamy też są owinięte jakimś materiałem. można by wykorzystać ten pomysł, owinąć kolumny delikatnym materiałem, dopiąć kilka kwiatów i np lampionów. Wolałabym ubrać te kolumny i barek na sali azzis, a darować sobie podwieszanie materiałami sufitu, bo mi się to akurat nie podoba.
Mogę kwiaty przykleić na taśmę dwustronną i będą się "same" trzymały
Sufit sobie raczej daruję bo nie jest on jakoś przesanie wysoki. Myślę, że pasuje to w salach gdzie sufity są wysokie i te "szarfy" zwisają z góry.
Zapomniałam o barku Dobrze, że byłaś czujna

Taras przystroję tylko białym materiałem i bluszczem. W nocy będą się świeciły latarenki. Modlę się o pogodę , bo jak będzie bez deszczu to goście będą mogli skorzystać z otoczenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg toront4.jpg (60,4 KB, 8 załadowań)

Stary 2008-04-17, 22:22   #3325
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
super sala na prawde sliczna
A masz moze jakiegos linka do tej Waszej piosenki (na wrzucie czy czyms takim ) chetnie bym posluchala co to takiego, bo chyba nie znam

Piosenka super, bardzo mi sie podoba i chcialabym ja miec na weselu, ale raczej nie jako pierwszy taniec, na pierwszy taniec chce cos bardziej romantycznego i milosnego, a to jest takie bardziej taneczne i wesole ale co kto lubi

hmm szczerze mowiac jakbym miala dac 2800 zl za kamerzyste i nie moc sobie pozwolic na fotografa potem to bym poszukala tanszego kamerzyste zeby miec tez fotografa jednak fotki sie czesciej oglada niz film z wesela i jakos bardziej ciesza - tak mi sie wydaje no chyba ze macie kogos utalentowanego w rodzinie - my np nie bierzemy profesjonalnego fotografa za to zapraszamy naszego kolege, ktory sie tym pasjonuje i ma super aparat i cyka super fotki i on bedzie cykal nam zdjecia

sala bardzo ladna, tylko rzeczywiscie te golebie bleee i jeszcze co tak mi sie rzucilo z tych zdjec w oczy bardzo to te rozowe serwetki i rozowe swieczki bleee na pewno bym se nie pozwolila czegos takiego postawic na stole, bo moim zdaniem ten kolor nie pasuje do koloru sali a tak poza tym to sala wydaje mi sie wielka i przestronna i nie wiem czy te 70 osob to sie tam nie zgubi??
No hmm.... z tym różowym to chyba chcieli na siłę być oryginalni, też uważam że to wstrętne ja myślę o prostych, białych kwiatach, może kremowych i na pewno białe serwetki, bo to zawsze elegancko wygląda. A gołębie się zarazi ptasią grypą ;D (a tak serio-mają też np. takie proste splecione obrączki w delikatnej ramce do powieszenia zamiast tych ptaszysk i one mi się bardzo podobały) a sala wymiarami jest chyba akurat, bo troszkę miejsca odpadnie na zespół na przykład.

Stary 2008-04-17, 22:22   #3326
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Taras przystroję tylko białym materiałem i bluszczem. W nocy będą się świeciły latarenki. Modlę się o pogodę , bo jak będzie bez deszczu to goście będą mogli skorzystać z otoczenia.
heheh nie tylko Ty modlisz sie o pogode my wszystkie tez takze rok 2009 musi byc niezwykle sloneczny, a juz na pewno wszystkie soboty takie beda
Stary 2008-04-17, 22:24   #3327
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
heheh nie tylko Ty modlisz sie o pogode my wszystkie tez takze rok 2009 musi byc niezwykle sloneczny, a juz na pewno wszystkie soboty takie beda
Tak, tylko że my w maju (pierwszy tydzien) chcemy weselicho robić, a wiadomo to taki niepewny miesiąc....

Stary 2008-04-17, 22:26   #3328
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny-jestescie nieocenione! Ja nie byłam całkiem pewna tej sali, ale teraz już nie mam obaw! martucha- co do swojskich gołębi... no cóż, i tak odfruną na czas mojej imprezy mala2241- taka "zwykła", prosta sala daje Ci nieograniczone pole do popisu jesli chodzi o dekoracje!!! ja nie mogę za dużo zmienić a Ty możesz kwiatami czy materiałem wyczarować cuda! u mojej kuzynki sala była zupełnie zwyczajna, jasne pomarańczowe sciany, neutralna wykładzina i halogenki w suficie, ale jak ją ustroili wyglądała nieziemsko!styl chłopsko-letni,nawet nie wiem jak to opisać.

no wlasnie sie tak zastanawialam czy aby kogos nie wynajc ale tydzien przde mna tydzien jedna para bedzie miala wesele i no ale nie wiem czy ich dekoracja bedzie mi sie podobala to moze tylko male poprawki zrobie bo wlascicielka sali powiedziala ze oni dekoracji nie zdejmuja tylko para mloda jak chce to zmienia
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
Stary 2008-04-17, 22:26   #3329
jupik
Rozeznanie

a my w kwietniu, 25 tego sądząc po obecnym to miesiąc kwiecień jest wyjątkowo niezdecydowany :/

Stary 2008-04-17, 22:29   #3330
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
No hmm.... z tym różowym to chyba chcieli na siłę być oryginalni, też uważam że to wstrętne ja myślę o prostych, białych kwiatach, może kremowych i na pewno białe serwetki, bo to zawsze elegancko wygląda. A gołębie się zarazi ptasią grypą ;D (a tak serio-mają też np. takie proste splecione obrączki w delikatnej ramce do powieszenia zamiast tych ptaszysk i one mi się bardzo podobały) a sala wymiarami jest chyba akurat, bo troszkę miejsca odpadnie na zespół na przykład.
no to fajnie ze maja tez jakas alternatywe dla golębi ktora Wam sie podoba Myślę, że biale serwetki beda milion razy ladniej sie prezentowac niz to rozowe paskudstwo A co do wielkosci sali to mialam tylko takie wrazenie ze zdjecia, moze to tylko takie moje zludzenie zreszta lepiej jak sala bedzie troche za duza niz by miala byc za mala i goscie mieliby po sobie deptac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości