|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
![]() ja tez sie juz nie moge doczekac kiedy sie zapisze z TZ na tance. ale to dopiero po wakacjach, bo kursy sa w tygdoniu a ja wtedy jestem w Olsztynie, a teraz TZ ma jeszcze urwanie glowy w pracy i pracuje od 7 do 20 albo jeszcze dłuzej
|
|
|
|
|
#3272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez bym chciala zebysmy poszli na jakis kurs tanca, ale zobaczymy jak nam to sie uda na razie to sie ciesze ze w maju idziemy na wesele to sobie potancujemy Cytat:
a jeszcze to jeziorko i 1 taniec na balkonie po prostu bomba Myślę ze pomarancz, jak już dziewczyny doradzaly bedzie ladnie wygladal
|
||
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było...
azzis sala jest ładna, złoto, pomarańcz, ecru z pewnością będą pasować. Jeśli chodzi o kurs tańca to chodzimy na prywatne lekcje już od 3 miesięcy, właściwie bardziej dla siebie niż na wesele ale układ walca angielskiego mamy już opanowany. Wczoraj tanga się uczyliśmy. Koszty naszego wesela: sala - 120 os. x 150,00 zł od talerzyka, 25zł od osoby za poprawiny zespół - 3600pln - jeden dzień kamerzysta - 3000 pln fotograf - 1400 pln Tyle mamy załatwione. Jeśli chodzi o resztę: samochód który nam się podoba - 1100pln zaproszenia, winietki, podziękowania, plan usadzenia gości, księga gości - 2000pln strojenie kościoła, bukiet dla mnie, świadkowej, plus coś w klapę garnituru Młodego - 2000 pln Wódka - 2500 pln Wino - 1000 - 1500 pln Alkohol dla barmana - 1500 pln Stół wiejski - 600 pln Ceny sukni i garnituru nie znam, nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów. Fajny fryzjer w Płocku - ok. 400 pln Makijaż - nie mam pojęcia Kościół - jeszcze nie wiemy Nie wiem ile będą kosztować napoje i ciasto (chcemy dodatkowe ciasto dokupić, bo mojej mamie się wydaje, że 4 rodzaje ciasta to mało ) OMG nie wiem ile jeszcze tego wyjdzie aż strach liczyć
Edytowane przez ^olka^ Czas edycji: 2008-04-17 o 20:40 |
|
|
|
#3274 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna rzecz z głowy![]() No część dziewczyn z wątku panny młode 2010 już ma niektóre sprawy pozałatwiane, troche przesada, ale widać takie realia Cytat:
Co do innych spraw to cenowo się u nas tak kształtują kamerzysta 800zł fotograf 600zł sala- wynajęcie ok 800 zł kucharka i obsługa, coś ok. 3000, trudno powiedzieć, bo menu jeszcze nie ustalone( kobieta wstępnie określiła się, że za osobę weźmie 30 zł)wesele mamy mieć na 100 osób. Do tego oczywiście dochodzą produkty, ale trudno mi powiedzieć ile to wyjdzie na osobę dokładnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak dziewczyny radzą biel+pomarańcz będzie idealnie pasowaćCytat:
Jak wrócisz i będziesz miała siły to zdaj relacje A ja wczoraj słuchałam sobie piosenek różnych i mam nowy typ na pierwszy taniec. Co prawda dalej obstawiamy, że będzie walc ale jak się coś nie uda to chciałabym żeby była piosenka S. Krajewskiego "Senny szept" bo jest taka żywa, całkiem inna niż znane mi piosenki na 1 taniec. Co myślicie? |
|||||||
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3276 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak juz pisaly dziewczyny nie przesadzaj z dodatkami ... jak dla mnie jakies swieze kwiaty na stolach i troche swiatelek zeby ladnie w nocy wygladalo ![]() brzoskwiniowy kolorek tez by sie ladnie prezentowal ![]() Cytat:
![]() znajdzie sie jakies wolne miejsce ?? ![]() tzn 2 bo jeszcze dla mojego TZego :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a macie juz wybrana piosenka na pierwszy taniec?? Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#3277 |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez azzis
Jak tak teraz patrzę na zdjęcia tej naszej sali, to wydaje mi się brzydka przy Waszych W sumie nie bardzo mamy wybór...azzis- co Ty mówisz, świetna sala!a tego tarasu to strasznie Ci zazdroszczę... my ostatnio zarezerwowaliśmy lokal, ale nie ma tam takiego pleneru dookoła, a szkoda a pierwszy taniec na pewno będziecie mieli wyjątkowy jak go zatańczycie na tarasie( może przy świetle księżyca? o której chcecie brać ślub?)! no i położenie nad jeziorem-bardzo romantyczne, pasuje do okazji a te filary są moim zdaniem bardzo stylowe i nie warto je dodatkowo ozdabiać... co do reszty wystroju-chyba delikatny odcień żółtego albo złotawy by pasował...ewentualnie miedziany...
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ trochę kręci nosem (nie cierpi tańczyć; nie wiem jak uda mi się go namówić na kurs ), ale mówię mu, że to plus na tym molo, bo na sali to goście okrążają PMłodą, a tak to tylko my dwoje będziemy na tarasie a reszta będzie z boku patrzeć ![]() Już wiem jakie kolory będą: biel, brzoskwiniowy, złoto. Bardzo Wam dziękuję.
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby was ksiadz na ambonie wyczytal, ze slubujecie... oplata obowiazkowa w twojej i tz parafii a akt urodzenia wypisywany przez urzad a za kazdy odpis urzedowy sie placi... czasem sie zdarza, ze akt chrztu parafia moze dac za free, ale zadko sie to zdarza...
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
może to zdjęcie Ci się przyda: http://boszko.ovh.org/album/Sala/slides/IMGP6502.html |
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
olka, ale na tej fotce kolumna jest okragla a u azzis beda kwadratowe
a takie kolumny zupelnie inaczej sie prezentuja...
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehehe czyli kamerzysta 3tys?
Cytat:
Cytat:
no ale tak czy inaczej ... strasznie drogo
|
||
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
fakt, pod warunkiem, ze nie bedzie szarf
|
#3286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam to samo upatrzyłam sobie fotografa juz dawno i jak się z nim spotkalismy to byłam po 5 minutach pewna że go chcę więc jak się pożegnaliśmy i niby mieliśmy się skontaktować czy się na niego zdecydujemy w ciągu tygodnia to ja tylko odeszłam kawałek,spytałam TŻ-ta czy możemy od razu go zarezerwować i on się zgodził więc wróciłam jeszcze i powiedziałam- wie pan co, my nie musimy się zastanawiać, bo i tak nie chcemy nikogo innego i mam mojego wymarzonego fotografa ja bym chyba zabiła takich! A co do cen zespołów-zależy skąd są i ile osób gra... chociaż jeden facet jak mi rzucił ceną 3 tysiaki plus dojazd za 3 osoby to mnie rozwalił. I jestem pewna, że podał taką cenę dlatego, że mu powiedziałam, że jesteśmy z Poznania (chociaż wesele jest pod Wrześnią). Pewnie od ludzi z większych miast więcej bierze,a przynajmniej tak to wyglądało
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
jupik, u nas 3 tys za lepszy zespol to standart a miasto wcale nie jest takie spore, mowi sie, ze Bialystok to Polska klasy B...
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
jejku jejku wiec tak
![]() azzis sala jest rewelacyjna - moje kolory dla niej to zolc i pomaranc.. ale tylk omaterialy, itd.. pod sufitek oraz kwiaty i mowie ci bedzie super.. a filary bym zostawila.. a i jeszcze na balustradzie na tarasie tez byl materialem zrobila.. piekna sala.. Rybulka jasne a dla Tz miejsce sie tez znajdzie <lol> a tak powaznie to serio bardzo nam sie podobalo menu moze dlatego ze bedziemy mieli podobne..![]() anuula super.. ja od wrzesnia zaczynam chodzic do mojej kolezanki z roku, a kolo czerwca przyszlego roku bedziemy juz tylko cwiczyc nasz uklad na 1 taniec. baja jesli tylko wam sie podoba to tak... my na pierwszy taniec bedziemy mieli cos niespotykaneggo i nieznanego.. nasz piosenke.. sniper-sans (re)peres bedzie puszczona z plyty bo tego sie nieda zagrac.. pewnie ciostki nas obgadaja ale olac to.. ta piosenka towarzyszy nam od zawsze i jest to nas ztaniec.. i juz zawsze bedzie wiec chcemy do niego tanczyc.. a i kolezanka nauczycielka tanca powiedziala ze do tego bedzie swietnie pasowal uklad z rumby wiec nbiezle wyzwanie ![]() aaa bylismy na naszej sali... zamowilismy u kolesia zespol i juz mamy najwazniejsze rzeczy z glowy (zespol kamera fotograf i sala.. mozna wiec odpoczac..) a tu macie sale w trakcie przygotowan do sobotniego wesela ![]() (jesczez beda dekoracje z zywych kwiatow) po drugiej stronie sali uklad stolikow taki sam.. i jak wam sie podoba..? 1.JPG
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wlasnie rozmawialam z moja przyszla szfagirka ktora ma slubu w tym roku w pazdzierniku ... znalazla super komarzestye za 2.800zl ... myslicie za warto? stwierdzila ze jesli wezma jego bede musieli zrezygnowac z fotografa
no to moze i mi kochane pomozecie w kolorystyce mojej sali ![]() od zawsze marzylam o bieli z czerwienia na moja dekoracje sali .... ale sala ktore zarezerwowalismy jest koloru zielonego ... i krzesla ma tez w podobnym odcieniu ... jak myslicie jakie kolory pasuja?? w to stronka naszej sali ![]() http://www.zajazdrelax.pl/dance.html od razu mowie ze te bialo -niebieskie balony jakos nie przemawiaja do mnie ... |
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
martucha, sala sliczna, bardzo mi sie podoba
zaaaabcia, stronka nie cjhodzi...
|
#3292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.uroczystedekoracje.pl/img...a/gal-s-11.jpg Martucha sala piękna taka elegancka |
|
|
|
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
Szarfy mogłyby być tylko bardzo delikatne (zdecydowanie cieńsze), w kolorze ecru, praktycznie niewidoczne. Myślę, że delikatne ozdobienie filarów dodałoby sali uroku. Widziałam też takie lampiony gdzieś, które można przyczepić do tych filarów.
azzis sala jest bardzo ładna, niestety nie było dla nas już terminu ciekawego, poza tym jest trochę zbyt daleko od kościoła, w którym będziemy brać ślub, no i nie ma bazy noclegowej, której my będziemy potrzebować. Wybraliśmy tą salę (już kiedyś wklejałam linka, ale pochwalę się jeszcze raz ) http://www.amore-plock.pl/amore/Sprawdź jeszcze tą stronę dekoracjami, niektóre pomysły ciekawe: http://www.decorado.pl/main/d,d,4,de...weselnej.html# zaaaabcia dokładnie kamerzysta 3000 pln, a fotograf 1400 pln. |
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
olka, dekoracja do kadratowych kolumn bardziej pasuje, jaka zamiescila kama...
a co do kamerzysty... drogi... u nas najdrozszy w miescie bierze max 2300...
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
wielkie dzięki za link jupik
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo drogi ten fotograf jak chce 3 tys
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzialenka12344321 - kamerzysta no ale tak czy inaczej dosc drogi my znalazlam za 2.400 i sie mocno zastanawiamy .....
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc w sumie sporo by tego wyszło... A Białystok mi się akurat z Polską B nie kojarzy- w rankingach na najlepsze miasto do życia (mieszkania) jest zawsze w pierwszej trójce o ile wiem a w Polsce B chyba by się tak dobrze nie żyło
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
Jak myślicie jest sens stroić moją salę, bo jak zamawiałam to pani mówiła że na tyle wesel to tylko jedna osoba stroiła i to balonami i wyszło koszmarnie.
![]() Tu wklejam link:http://romaxgarbow.pl/index.php?opti...llery&Itemid=9 Ja chyba nie będę stroić a na stołach mają być sztuczne kwiaty takie same jak na ścianach tylko ze w takich długich wazonach Olka sala jest piękna, naprawdę super |
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Twoim miejscu nie przesadzalabym z dekoracja ... sala sama w sobie jest ladna ![]() jak ktos juz madrze napisal .. co za duzo to nie zdrowo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

na razie to sie ciesze ze w maju idziemy na wesele to sobie potancujemy 
Czy kupować jakieś poduszki na siedzenia? Ale bez sensu by to wyglądało....