Mamy majowe cz. VI - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-06, 19:10   #1651
kingaluna
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Ooo to może faktycznie zmienimy żwirek. Tż niedawno zamówił i stoją jeszcze ze 2 wory. Zastanawiamy się czy by nie kupić drugiej kuwety. A mówiłam Wam, że Wandal sika do zlewu? Tak, nasze koty są psychiczne. Jak prawie każdy w tym domu haha Owczarek niemiecki boi się drukarki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:12   #1652
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
To moze urok tych dzieciaczków, ze bedą malutkie. Ja czekam do następnego piątku za wyrokiem. Bo jak nic nie przybierze to pójdę po swietach do szpitala juz do rozwiązania.

A to moja sunia, od wczoraj mnie pilnuje cały czas
Załącznik 7008011

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Milutek, mamy fajny żwirek- chyba Benek się nazywa. Też super zbryla i kupy są jak kamienie, a siuśki właśnie jak pączusie Kuweta jest w ogóle osobno w tak jakby schowku. Co jakiś czas mamy akcje z obsikiwaniem. Sprawcą jest jeden kot. Po prostu coś mu odwala. Myślę, że jest zazdrosny o psa. Koty mają zakaz wchodzenia do naszej sypialni, bo już nie raz miałam obsikaną poduszkę, albo łóżko. Chwilę było spokoju i znowu :/

Nie przypadkiem nazywa się Wandal
Załącznik 7008021

I wygląda na Wandala

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:15   #1653
misja0181
Rozeznanie

Mohnka jak ta sytuacja?

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Misja, a nie możecie kogoś wziąć do tej łazienki? Ja wiem, że wszystko kosztuje, ale może kogoś znajomego?
Margolciu no tu właśnie nie chodzi o kasę tylko o to, że TŻ chciał zrobić sam, bo zrobi tak jak on chce i porządnie i w tym cały szkopuł, bo teraz jak już zaczął (w styczniu 2016 ) to chce skończyć sam.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam telefon od poprzedniego właściciela mieszkania, że zabrał do końca swoje rzeczy i TŻ pojechał odebrać drugie klucze. Także już na 1000% nasze mama teraz szaleje z wyborem farb, karniszy, żyrandoli. Nawet już meble kuchenne zamówiła. Planują się dość szybko wyprowadzić

Wysłane za pomocą mTalk
No to zaraz będziecie mieli luz blues

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
To moze urok tych dzieciaczków, ze bedą malutkie. Ja czekam do następnego piątku za wyrokiem. Bo jak nic nie przybierze to pójdę po swietach do szpitala juz do rozwiązania.

A to moja sunia, od wczoraj mnie pilnuje cały czas
Załącznik 7008011

Super psinka

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie, wróciłam do domu, ogarniam się itp itd.

Mała waży 2500g. Ostatnio niepokoiłam się tym, że podczas ruchów ma czasem szybsze tętno - okazuje się, że jest to normalne, podczas aktywności fizycznej maluch może mieć nawet do 200. A jak śpi to 120-140 i jest to normalna sprawa. Serduszko puka pięknie, szyjka długa, wszystko pozamykane - nie zanosi się na poród długo przed terminem. Także w kwietniu nie urodzę. Zaciskam nogi i czekam na męża, bo bez niego nie będę rodzić.

I uwaga, niespodzianka, położenie znów główkowe.
To Ci akrobatka z córci

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Moja za to ma większą główkę nogi, ręce długie, a brzuszek mały w porównaniu z resztą Moja mama bardziej się tym przyjęła niż ja, moja ginka mówi, że jest ok, to sie nie przejmuję
I słodka psinka

BlackSanctum fajnie, że wizyta udana
Mój ma wszystko 4 tygodnie większe a największą głowę co już w ogóle mnie przeraża ....

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Milutek - gdzie taki żwirek kupujesz - ja cały czas szukam idealnego No, no - łazienkę objadę na błysk
Moją też jak już się skończy remontować ? Myślę, że zdążysz dziecię odchować
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:24   #1654
kingaluna
Rozeznanie

Dziewczyny, a czym karmicie swoje kociaki? Nasze to kastraty i znowu się zbuntowały. (Jak nie sikanie to strajk głodowy.) Mają stały dostęp do suchych chrupek. Już chyba wszystkie przetestowaliśmy z tych lepszych. W ogóle jest mały wybór. Zamawiamy zwykle na krakvecie, albo abckarma. Najchętniej to by żarły puszki.

Stary 2017-04-06, 19:25   #1655
ania9o
Zakorzenienie

Kingaluna, miałam psa Wandala imię naprawdę dużo wnosi do osobowości

Moj inteligentny małż kupił w biedronce odświeżacz powietrza do wc i jak go odpakował oczywiście zaczął testować w sypialni. Kuwa... Myślałam że mu coś zrobię... Teraz otwarte okno i się wietrzy a od zapachu kręci mi się w głowie. Mężczyźni czasami mają problem z używaniem najważniejszego narządu jakim mózg

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:31   #1656
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Kingaluna, miałam psa Wandala imię naprawdę dużo wnosi do osobowości

Moj inteligentny małż kupił w biedronce odświeżacz powietrza do wc i jak go odpakował oczywiście zaczął testować w sypialni. Kuwa... Myślałam że mu coś zrobię... Teraz otwarte okno i się wietrzy a od zapachu kręci mi się w głowie. Mężczyźni czasami mają problem z używaniem najważniejszego narządu jakim mózg

Wysłane za pomocą mTalk
Ania, mój codziennie rano po umyciu w łazience zużywa chyba pół dezodorantu/antyperspirantu pod pachy. Robi komorę gazową i nie da się tam wejść. Wietrzę przez pół dnia. Nie wytłumaczysz, bo to facet

Stary 2017-04-06, 19:31   #1657
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Fartuch, polecam POLECAM polecam!! Te z biedronki cienki białe kiełbaski 😁 poprostu

Cytat:
W biedronce też są te cienkie białe

Wysłane za pomocą mTalk
O ja Cie! To żeście mi zapodały dobra wiadomość

U mnie syndrom wicia gniazda trwa nadal, szoruje wszystkie zakamarki szczoteczką do zębów, każda fuga wyszorowana na blysk nawet pod pralka i pod brodzikiem (tak, zdjelam nawet tą oslone od brodzika ) po calym dniu padam na twarz

Stary 2017-04-06, 19:33   #1658
decorail
Zakorzenienie

Misja - masz sprzątanie zagwarantowane

Kingaluna - moja je suchą Whiskasa i saszetki Friskies (te najbardziej lubi) No i czasem coś wyżuli od nas z talerza
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:34   #1659
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Pojedzona 😁 jakie to było dobre!! Mąż mimo że niezdrowo to zadowolony 😁

Kosiłam grażke w ciemno na jutrzejszą wizyte.. no i się zaciełam.. 😂

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:39   #1660
milutek
Wtajemniczenie

Kinga - z tym jedzeniem to już nie jest tak łatwo jak ze żwirkiem nasza księżniczka jest specyficzna pod względem jedzenia, nie smakują jej drogie saszetki jak Sheba czy Gourmet, lubi Lidlowe coshida. a suche to też ile się naszukałam to moje, ale ostatecznie przyjęło się Royal Canin Exigent (dla wybrednych kotów), może ta się u Was też przyjmie...
Stary 2017-04-06, 19:41   #1661
gornek
Zakorzenienie

Ja tez sie najadłam, zrobiłam sobie sałatkę ze śledzia i teraz bym zjadła cos słodkiego, ale mam tylko ptasie mleczko :/ w sumie nie wiem na co konkretnie mam ochotę.
Szorowałam ręce ale i tak czuje rybę xd

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:44   #1662
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a czym karmicie swoje kociaki? Nasze to kastraty i znowu się zbuntowały. (Jak nie sikanie to strajk głodowy.) Mają stały dostęp do suchych chrupek. Już chyba wszystkie przetestowaliśmy z tych lepszych. W ogóle jest mały wybór. Zamawiamy zwykle na krakvecie, albo abckarma. Najchętniej to by żarły puszki.

U nas sucha karma robi tylko za przekąskę. Moje jedzą gotowane mięso, puszki tylko ratunkowo. Nie są rasowe, ale mimo wszystko zdrowo je karmię. Podroby czy inne kawałki mięsa wychodzą o wiele taniej, niż gówno zmielone razem z budą z puszki. Czasem zdarzy mi się dać im puszkę, jak muszę pilnie np wyjść na cały dzień i wiem, że nie zdążę im przygotować mięsa - to daję im najczęściej Butchers, bo to jedyna dobra karma marketowa.

Moje oczywiście też kastraty. Dla kastratów nie trzeba kupować specjalnego jedzenia, to w większości jest tylko chwyt marketingowy. :P

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2017-04-06 o 19:45
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:50   #1663
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Bry

Mohnka trzymam kciuki, żeby to tylko przypadkowa akcja była.

Chorzy faceci to tragedia, współczuję
Właśnie sobie uświadomiłam, że zaraz będę miała 3 facetów w domu nawet pies to pies

Bo u nas to tak zawsze ... albo 5 stopni albo 25 :/ nie ma normalności w tej pogodzie :/

Jak ja nie znoszę takiego gadania :/

Domyślił się chociaż dlaczego wyszłaś? Zauważył? :|

To ja mojemu pozwalam już drugi rok remontować naszą łazienkę o ja miłosierna a tak na poważnie to wcale mi już nie do śmiechu ....

No to lada moment Maya będzie po drugiej stronie brzuszka

Wzięłam się wczoraj za prasowanie pierwszej partii ciuszków. Jak zaczęłam o 20 tak skończyłam przed północą ... a potem całą noc mimo kilku pobudek za każdym razem śniło mi się, że prasuję i składam te małe ubranka ... Jestem wykończona. A to dopiero jakaś 1/10 ... właśnie piorę kolejną pralkę. Przede mną jeszcze 3 kartony ...
No i stwierdzam, że fanką prasowania pieluch nie zostanę już wolę te małe ciuszki.

Nie dość, że się nie wyspałam to jeszcze mam nerwa, bo chciałam synka zapisać do przedszkola a tam trzeba wypełnić we wniosku dochód na osobę. Swój mam, a męża nie, bo on ma własną działalność i rozlicza go księgowa, która ciągle wszystko przeciąga :/ i czekam teraz na łaskę pani aż prześle jakieś dane żebym mogła policzyć :/
To we wniosku o przedszkole się dochody podaje? Ciekawe jaki mają wpływ na przyjęcie dziecka... u nas jeszcze się nabór nie zaczął, tez bym chciała od września synka posłać juz, choć szanse chyba marne, że się dostanie

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:50   #1664
anita7
Rozeznanie

Black no powtórzę się jak nic akrobatka z małej żeby tak wywijac przy końcówce ciąży 😀

Mój synek największą na głowę taka uroda co się będę martwić 😉

Fartuch szalona żeby z szczoteczką latać 😁

Dziewczyny jakie modele wózków macie i za ile kupiłyście jeśli możecie napisać.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:51   #1665
vikuniaa
Zakorzenienie

uwaga, uwaga! biore sie za nadrabianie, mam ekwipunek-makaron u tunczykiem w sosie smietanowym i gotowane brokuly i ostrzegam, ze zaraz bede spamowac
Stary 2017-04-06, 19:52   #1666
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Ania, mój codziennie rano po umyciu w łazience zużywa chyba pół dezodorantu/antyperspirantu pod pachy. Robi komorę gazową i nie da się tam wejść. Wietrzę przez pół dnia. Nie wytłumaczysz, bo to facet

Mój zawsze marudzi jak się psiknę perfumami, ale ja się psikam zawsze raz max. dwa a ten jak się psika swoimi to conajmiej 10 i swoich to on nie czuje chłopy

Cytat:
Misja - masz sprzątanie zagwarantowane

Kingaluna - moja je suchą Whiskasa i saszetki Friskies (te najbardziej lubi) No i czasem coś wyżuli od nas z talerza
Dzięki Ci

Cytat:
Pojedzona 😁 jakie to było dobre!! Mąż mimo że niezdrowo to zadowolony 😁

Kosiłam grażke w ciemno na jutrzejszą wizyte.. no i się zaciełam.. 😂

Zdolniacha
Ja wczoraj też na czuja się sztyletowałam tylko ja na razie nie na wizytę a dlatego, że mnie do szewskiej pasji doprowadza swędzenie jak odrastają kłaczki no i w sumie przez to ogoliłam się tak sobie więc pewnie jestem w "placki"
Stary 2017-04-06, 19:52   #1667
Mohnka
Rozeznanie

Melduję iż mam nieregularne, już bolesne skurcze. (Nie biorę juz swoich leków, wzięłam rano tylko nospe i magnez, po południu nic, wieczorem nic.)
Tętno spadało, rosło, skakało ale to podobno przez czynność skurczowa. Jak mnie raz złapało, to aż mnie kość ogonowa bolała i zaczelam się krzywic sama do siebie.. Ciekawie, kiedy się zacznie...
Idę Was nadrabiać za dziś. 😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 19:57   #1668
bunnybe
Zadomowienie

Decorail nie wiem ale chyba musialabyś zatrudnic sie na magazynie, tam bys mogła "ćpać do woli" a whiskas i friskies to straszny syf, cale 4% miesa nasz je miamor fine filets w galaretce i zawsze jakas bezzbożowa karme sucha np. orijen, nie sa to tanie rzeczy ale mam dosc skrajne podejscie do tego tematu
Stary 2017-04-06, 20:05   #1669
gornek
Zakorzenienie

Anita ja mam bebetto luca 2w1 i płaciliśmy 1350 zł
Ja swoje suni tez gotuje mięso głownie z kurczaka z warzywami i ryżem bądź makaronem. Puszki dostaje głownie jak wyjeżdżamy gdzies, Ew jak pracowałam i nie mogłam jej gotować. Teraz taki spory garnek starcza na 5 dni myśle czy nie zamówić na czas pobytu w szpitalu i w trakcie połogu zestawu 24 puszek 800 g koszt to 130 zl wiec nie jest to majątek. Muszę i tak jechać z nią do weta na odrobaczanie, pazury i przegląd :P

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 20:07   #1670
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Melduję iż mam nieregularne, już bolesne skurcze. (Nie biorę juz swoich leków, wzięłam rano tylko nospe i magnez, po południu nic, wieczorem nic.)
Tętno spadało, rosło, skakało ale to podobno przez czynność skurczowa. Jak mnie raz złapało, to aż mnie kość ogonowa bolała i zaczelam się krzywic sama do siebie.. Ciekawie, kiedy się zacznie...

Coś mi się wydaje, że 07.04 może być Twój ... tylko się nie stresuj bo bardzo ładnie dotrwaliście aż do tego momentu i Maksiu na pewno już sobie świetnie poradzi

Co do karm .... mój pies dzisiaj bidak na głodzie .... zamówiłam mu karmę, ale nie dotarła i dzisiaj biedakowi tylko pół porcji zostało ze starej dorzuciłam mu 2 plasterki żółtego sera
Edit. właśnie przyjechał kurier i przywiózł karmę.... powiedział, że był ok 12 ale nikogo nie było .... ciekawe bo cały dzień byliśmy dziś w domu. Przygłodził mi psa dziadyga.
Stary 2017-04-06, 20:09   #1671
decorail
Zakorzenienie

Mohnka - to trzymaj się tam dzielnie

Bunnybe - a powiem szczerze, że nigdy się nie zagłębiałam bardziej w kwestie kociej karmy, ale poczytam, bo aż mnie zszokowałaś
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 20:10   #1672
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
To we wniosku o przedszkole się dochody podaje? Ciekawe jaki mają wpływ na przyjęcie dziecka... u nas jeszcze się nabór nie zaczął, tez bym chciała od września synka posłać juz, choć szanse chyba marne, że się dostanie

Chore prawda?
Kryterium dochodowe daje 0-1 punkt w zależności od dochodu. Chciałam ominąć ten punkt, bo 0 czy 1 to i tak nic nie zmieni, ale się uparli, że trzeba podać kwotę. No i albo się doczekam na jakieś dane albo trzasnę coś na odczepnego.
Stary 2017-04-06, 20:10   #1673
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
U mnie pogoda beznadziejna, szaro buro i ponuro. Chcialam poprać reczniki i koce i wywiesic je na balkon, ale na planach sie skonczylo.

A gdzie Viki?

jestem, jestem
Stary 2017-04-06, 20:12   #1674
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Mnie dla odmiany chyba łapie przeziębienie już czuję, że mi nos przytyka... Wypiłam herbatę z toną soku malinowego i piłam mój sok z marchwi... No zobaczymy co będzie jutro rano
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 20:14   #1675
Melka88
Zakorzenienie

Bry wieczór, mamusiom melduję, że jestem z wami na bieżąco :fanfary:

Bylismy dziś na wizycie, mały ma 2,6 kg i najwieksza głowę ;-) Doktor pobral wymaz na gbs, także żarty się kończą

W końcu dostalismy zwrot pieniedzy i od wczoraj mamy nową pralkę, ktora działa 😁 od jutra piorę synusiowi ubranka

Moje koty są suchożerne, zwłaszcza Malwinka. Kupujemy Acanę i mokre jedzonko np. Applaws.

MOHNKA, alez jestem podekscytowana rozwojem akcji u Ciebie !

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 20:16   #1676
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Wam tych ciężkich nocek dzisiaj Moje też tak wyglądają, ale póki nie wracają mi te niespokojne nogi to zaliczam je do w miarę udanych - ale dzisiaj tak jak u Bunny złapał mnie skurcz, ale ogarnęłam gada

Gornek - kciuki za wizytę - na pewno mały super rośnie

Ja byłam na badaniach - zostałam przepuszczona w kolejce przez dwie starsze Panie! Potem Pani pielęgniarka mnie przeprosiła, że nie zauważyła brzucha, powiedziała, że wyglądam kwitnąco, że mam ładną kurtkę itp. itd Haha Tyle radości, a jeszcze 12 nie ma, hehe Pierwszy raz w ciąży mi się zdarzyło, że ktoś był tak uprzejmy A ja dziękowałam wszystkim wokół - jej i Paniom, co mnie przepuściły

Idę ogarnąć okna w salonie póki Tz jeszcze w domu i pogoda w miarę
ty ciagle sprzatasz wpadnij do mnie, ja ostatnio nie ogarniam
Stary 2017-04-06, 20:18   #1677
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Melka! 😁🎆🎊🎉🎇

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

A już myślałam że nas opuściłaś

Stary 2017-04-06, 20:20   #1678
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Melka! 😁🎆🎊🎉🎇

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

A już myślałam że nas opuściłaś

A gdzie tam! Troche cieżko bylo ostatnio, ale sie tu czuje z wami bardzo dobrze

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 20:20   #1679
bunnybe
Zadomowienie

Decorail polecam sie zaglebic bo reklamy klamia

Melka witojcie!

Misja 7.04 to piekna data na urodziny, polecam!
Stary 2017-04-06, 20:21   #1680
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Bunnybe czyżbyś miała jutro urodziny? 😉

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości