![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
oodała mi w koncu
![]() generalnie mam duzo do poprawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Własnie siedze i dalej sie męcze nad ta przekichana metodologią ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
tak na świerzo bo nadal poprawiam i juz zgłupiałam mam do Was kilka pytan:
- jaka jest różnica miedzy metodami a technikami badawczymi?Czy metody to ogólnie a w metodach sa techniki?np ankieta czy wywiad to chyba technika tak? - cz Waszym zdaniem Przedmiotem badań pracy moze być Opinia młodziezy..? - jesli badania przeprowadzam na mlodziezy akademickiej to czy próbe badawcza równiez musze pisac ze przeprowadziłam wtym środowisku? Jesli wiecie cos na te tematy prosze piszcie? bo ja juz mam metlikw głowie i to co z pozoru logiczne dla mnie juz jest Archiwum X ![]() ![]() ![]()
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
witajcie,
a ja mam problem z praca i znow chcialabym prosic o pomoc ![]() http://ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/...a-w-sieci.html i przepraszam jesli pisze to w zlym miejscu. pozdrawiam obecne i przyszle panie magister ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Metody badania – to zespół teoretycznie uzasadnionych zabiegów koncepcyjnych i instrumentalnych obejmujących najogólniej całość postępowania badacza, zmierzającego do rozwiązywania określonego problemu naukowego. Metoda ma charakter rzeczownikowy. Techniki badawcze – to czynności praktyczne, regulowane starannie wypracowanymi dyrektywami, pozwalającymi na uzyskanie optymalnie sprawdzalnych informacji, opinii, faktów, np. obserwowanie, prowadzenie wywiadu. Technika ma charakter czasownikowy. Narzędzia badawcze – jest przedmiotem służącym do realizacji wybranej techniki badań. Np. kwestionariusz wywiadu, arkusz obserwacyjny " Przedmiotem badań może być opinia młodzieży na jakiś temat (może lepiej to określić jako przekonania?) i musisz opisać dokładnie próbkę badawczą. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Madzialenka gratuluje
![]() Klora-wypełniłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
a ja mam jutro seminarium, ciekawe czy promotorka chociaz popatrzyla na ta moja pracke??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Samba trzymam kciuki za mobilizację Twojego promotora!
Ja na razie nic nie piszę, ale dużo dużo czytam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoria jest cala dobra - 3 rozdziały, tylko tam gdzie mam tabelki to musze to opisac, bo ona nie chce tabelek w czesci teoretycznej, a mam ich chyba z 5 ![]() za to całe częśc analazy i całe podsumowanie mam do poprawy ![]() ![]() nie wiem kiedy ja to zrobie bo, teraz mam do napisanie mega referat bo w srode mam wystapienie przed calą grupą. wiec do srody bede sie nim zajmowała, a od czwartku nastepnego pewnie do tej mgr przysiąde choc mi to pewnie z miesiąc zajmie, a jak dodam ze mam mase kół na maj to ja watpie abym sie wyrobiła z ta obron a na czerwiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Raczkowanie
|
Madzialenka strasznie dokładnie przeczytała Twoją pracę, skoro wyłapała błędy stylistyczne. 3 rozdziały masz dobre, napewno wyrobisz się na czerwiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
Taki promotor zdarza się bardzo rzadko. Mój na licencjacie przeczytał tylko wstęp i zakończenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
i dlatego jestem w szoku ze cała teoria i metodologia jest dobra
![]() ![]() tylko najgorzej z ta analiza .. to dopiero masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
Na tym się nie znam, bo moja praca ma zupełnie inny charakter, ale wierzę, że sobie poradzisz i trzymam kciuki, żeby stało się to jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
dopiero pewnie za tydzien sie za to wezme, bo za godzinke zabieram sie za ten mój referat. ach... to bedą męczące 2 miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
A ja leniuchuje pod tym względem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
ja się zaczynam niepokoić, maj zaraz, a my póki co nie mieliśmy seminarium dyplomowego z promotorem
![]() inne grupy już plany robią, a my w tyle. noooo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() ![]() Ja właśnie dziś wydrukowałam cała magisterkę ![]() ![]()
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli juz zakonczone twoje pisanie rozumiem tak?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Przyczajenie
|
Witam mam pytanie otóż technika moich badań to analiza dokumentów, pisze o szkole i mam pytanko czy moge troche urozmiaicic wiadomosci o tej szkole poniewaz nie udalo mi sie dotrzec do tych dokumnetow jakie chcialam a wyobarznie mam pomozcie????????????????: cmok:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis mialam seminarium i o dziwo moja promotorka przeczytala moja prace
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
Madziu wg mnie mam skończone. Teraz czekam do maja by oddać promotorowi całość i zobaczymy,czy sie poprzyczepia do teorii (na czwartym roku ostatni raz ją widział i zatwierdzał a ostatniego czasu trochę w niej pozmieniałam) czy całość mu przypadnie do gustu.Oby!
Wiki co to znaczy "urozmaicić" ? Polać wodę czy co? ![]() SAMBAdiJANEIRO także ostatnio oczekiwałam by mój promotor przeczytał metodologie i analizę wyników badań.O dziwo przeczytał ( przecinki porobił,literówki poprawił)więc to już była wielka radość dla mnie.Najgorsze jak promotor olewa. Może tą ortografię i gramatykę chorwacką uda Ci sie streścić w 1 dodatkowym rozdziale.Najważniejsze zagadnienia? Z reszta nie wiem,j.chorwacki to dla mnie czarna magią,ale głowa do góry!
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
dołącza do grona dzielnie (ja raczej mniej dzielnie) piszących pracę mgr
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No moja promotorka to do tej pory olewala sprawe dlatego na prawde ciesze sie ze mi to wreszcie sprawdzila i wiem na czym stoje, tyle ze ta jej gramatyka i ortografia to mi sie nie trzyma ani kupy ani dupy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
ojeju, Wy niektore już pokończyłyście pisanie a ja mam póki co 30 stron. I tylko edytory zmieniam... teraz pisze w latexie.. ustawiłam wszystko jak trzeba i wszystko sie fajnie kompiluje
![]() ![]()
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
a mi promotorka w kilku miejscach napisała Interpenkcja!!! ale przeciwnkwo juz nie poprawiła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
dobra, zaraz zabieram sie za moja magisterkę. wczoraj do 24 (od 11) siedziałam nad referatem wiec dzis moge ruszyc moja mgr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ja mam w srode wazne wystapienie i myslałam,z e do srody bede pisała ten referat na nie. ale ze zaparłam i od 11 jak usiadłam to napisalam. TZ sie źle czuł wiec nie przyszedł (kregoslup go bolał i dostał 7 zastrzyków blokujących w niego) to ja to wykorzystalam i pisałam ![]() w niedziele i poniedziałek sie bede musiała jeszcze pouczyc tego referatu bo na pamięc bede musiała go mówić, we wtore tez bede zajeta. ale ciesze sie ze choc dzis i jutro znajde czas na moja magisterkę ![]() wlasnie wniosłam poprawki do wstepu i teraz robie rozdzail pierwszy. tylko boje sie co z ta interpunkcją. choc TZ powiedział, ze sie posiweci i mi przeczyta cała prace potem i powstawia przecinki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.