|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze tak robię, że utwardzam normalnie hybrydą a potem maluję zwykłym lakierem ![]() ![]() jak już się dziecko urodzi to pewnie będę miała mniej czasu, zwłaszcza na początku to wrócę to kolorów z hybryd :p Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale tragiczna noc za mną. Nie dość że na codzień praktycznie nie śpię, to jeszcze dzisiaj coś psa brzuch bolał i co chwilę na dwór na ten deszcz a w między czasie masowanie brzucha : / masakra, wizyta u weterynarza nas czeka bo nie wiem od czego to. Jeszcze jej jakiś guzek czy coś na czole wyszedł i już dwa tyg ani się nie powiększa ani nie zmniejsza :/ byłam rano w pepco, rzucili ładne poszewki za 4,99 i chciałam kupic do pokoiku. Otwierają o 9, ja byłam jakoś trzy po i już prawie nic nie zostało :p ale mam co chciałam ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]Dziękuję Wam dziewczyny za życzenia zdrówka
![]() Dzwoniłam do lekarza i mówił że do 13 jest na oddziale więc jak cos, to mam przyjeżdżać. Ale byłam teraz w wc i plemienia prawie ustąpiły, ze 2 malutkue skrzepki byly. brzuch dalej boli i krzyż, ale lek.mowi ze jeśli to nie skurcze tylko jednostajny ból i nie az taki ze muszę brać tabletkę to mam się jeszcze poobserwować ale oczywiście jeśli czuje niepok9j to mam przyjechac. Córcia poszła spać więc i ja kładę się koło niej. Zobaczę co będzie jak wstanę. Maz juz wraca do domu, takze Jak będzie dalej to samo to jadę. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- I tuchy jakos dziwnie czuje caly czas tylko w jednym miejscu - tak wysoko z boku prawie na placach. Ja nie wiem dokąd mi ta macica sięga i jak to dziecko jest ułożone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sniadanko ![]() ![]() ![]() kurde dziewczyny juz rodza z maja -o jej co raz blizej nas ![]()
![]() |
#3816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Doczytalam te majówki, ta dziewczyna miala termin na początek maja i nic absolutnie nie zwiastowalo porodu, brzuch nie opadł, na wizycie wszystko ok, dmszyja długa, także wiecie, nie znamy dnia i godziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dziewczyny, które robiły zakupy w hubiworld, kupowalyscie biała tetrę u niego? Ma kilka rodzajów, która wybrać? Chyba te lux, co? Mam 5 szt ze smyka i jest dobrej jakości, ale potrzebuje jeszcze z 5 szt białej i nie wiem, gdzie kupić, żeby była porządna 🤔 Edytowane przez daiquiricubano Czas edycji: 2017-04-07 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7263357 1]Daga825 - musi być dobrze.
Czy wy też macie tyle energii w ciągu dnia? Nawet jak nie śpicie w nocy?[/QUOTE]nie, nie mam energii w ogole.. jak kapec sie czuje.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
padl na mnie blady strach bo te mam tp na maj.. Cytat:
![]() To bedzie akurat 37 t 0 d ![]() Takze jeszxze 4.5 tyg ![]() W ostatecznosci 3.5 bo po skonczonum 36 tez juz jest bezpieczniebdla plucek. Cytat:
Ja ur 2.5 tyg przed PL tp. Dokladnie 37 t 3 d wiec tyle co sie zalapalam na donoszenie.
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
dlatego tak jak juz pisałam ,nie wiadomo co i jak i bedziemy rodzic, ja byłam na wizycie o godzinie 20:00 jako ostatnia i mi powiedziała,że wszysto trzyma pozamykane szyja wszysctko git, zajechałam do domu poszłam spac o 1 w nocy odszedł czop i heja z rana do szpitala npo i urodziła się dziewczyna moja
![]()
#3819 |
Zakorzenienie
|
Hej ;*
Jelonek haha sen cudny..mi się snil moj gin ![]() Ja tez mialam koszmarna noc..jakieś dziwne bole..w bozenie oprocz tego ze spojenie to mam takie prady..przeszywajacy bol jakby bolace mrowienie..zazwyczan wtedy..jak poleze na plecach..oczywiscie maly gmyral mnie chyba juz po szyjce..a jak na boku loze to wlasnie po bokach daje czadu..no i zgaga..taka ze wypilam caly karton mleka..zasnelam moze o 4..wstalam o 9 bo jezdze z mezem po sklepach..musze rolety kupic bo mam wrażenie..ze taki stary dziad mnie podglada ![]() Musze przejsc na jakas dietę zgagowa bo zachwile bede tylko na samym mleku.. Vanesska oj wspolczuje..ze corka znow chora..eh no i pedem na ip..moze jakis krwiak jak skrzepy? Adatka omlet pyszny..codziennie mam zrobic i ciagle cos wypada..u mnie tez leje deszcz a wczoraj byl grad za 5 min slonce..za 10 deszcz pozniej slonce i znowu grad.. Cudownie.. Majowki rodza eh no pięknie..ja myslalam..ze w nocy urodze..ale te bole to raczej nie bole porodowe ![]() Musze chyba zaczac prac i ukladac.. I po wyplacoe kwietniowej od razu zamawiac towar z gemini.. Jakos sie mi wydaje ze tyyyle czasu a tak naprawde ciaze donoszona mam dokladnie 29 maj... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
U mnie piekna pogoda a ja dalej sie kisze w domku. W pon mam anestezjologa, ok srody na badaniabskocze i za tydz w koncu polozna. Zobaczymu jak moja szyjka. Ale pewniebzas skrocona, bo brzuch twardnieje, skurcze sie pojawiaja i bole okresowe mimo no spy. Mam nadzieje tylko ze nie jest jeszcze tragicznie i rozwarcia nir ma jeszcze.. Brzuch juz dawno mi opadl.
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2017-04-07 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpadłas mu w oko lepiej uwazac ,ja to sie boje takich typków ,u nas znowu chcieli wciągnac dziecko do samochodu pod szkołą -boże co się dzieje na tym świecie ostatnio!!! moje dziecko ma samo chodzic od wrzesnia do szkoły -ja nie wiem :/
![]() |
#3822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby bylo do przewidzenia to by tyle wczesniaczkow nir bylo gdziebszyjka trzymala itd. Ja dlatego mam juz dawno torbe spakowana, we wtorek do konca ja dopakije tylk oczekam na recznik izeby wyprac i dolozyc. Ja w srode mialam polozna a w sob urodzilam. Z czego rano jak pojechalam na IP chcieli odeslac do domu a po 2h stwierdzili ze zistaje i rodze. Ale polozna mi powiedziala od razu w srode ze niebdotrwam do ktg w tp
![]() |
#3823 |
Zadomowienie
|
następna majówka chyba zaczyna rodzić
![]() idę pakować torbę, ale dla nas na weekend, jutro jedziemy do rodziców ![]() nie mam drugiej torby, więc swoją pewnie spakuję po świętach, a chciałam już w poniedziałek, bo w poniedziłek i wtorek kacper będzie u dziadków, a ja do niego we wtorek pojadę i na mieszkanie wrócimy w poniedziałek wielkanocny dopiero ![]() jeszcze weekend majowy mamy niezaplanowany, może ja jednak kupię drugą torbę ![]() kacpra tez w cos musze spakowac jak bedzie jechał do dziadkow a ja bede rodzic, zupełnie o tym zapomniłam
Mamusia kwietniowa 2015 i Mamusia majowa 2017 ![]() Książki: 6 /2017 Edytowane przez kacperkova Czas edycji: 2017-04-07 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Konto usunięte
|
No właśnie się zastanawiam co do terminu porodu. Bo według pirwszych obliczeń mam na 16 (OM) a według drugich na 20 (usg). Ciekawe kiedy mała będzie chciała przyjść na świat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam owsiankę a do tego sok z ananasem, mango, bananem i mleczkiem. Pyyyycha. Ale jestem pełna :P Cytat:
- przewijak - wiaderko do kąpieli - niania - materiały na kocyki itp. - lampka do pokoju - fotelik - ręczniki kąpielowe Myślę, że coś w tym miesiącu kupię a reszta w maju. Oczywiście jeszcze kilka rzeczy mam na liście "prezentowej"- rzeczy bez których można żyć :P Co do zgagi- ja jestem w szoku, że nie mam. Mialam ze dwa razy a mam refluks więc dla mnie to norma i myślałam, że będę miała non stop. Unikam cebuli i czosnku i ostrego i tyle.
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z prawie południa 😊
Ostatnio naszly mnie obawy. Ogolnie to zauwazylam ze mojnbrzuch jest dosc nisko juz a poza tym nie mam juz zgagi. Poczytalam w m jak mama o objawach zblizajacego sie porodu i kurcze boje sie ze to juz niedlugo będzie. A ja w czarnej d.....i szyciem. Musze sie zanto zabrac juz dzis. No i jeszcze jedno. Dotalam w srode plan porodu i wstepnie omawialam z polozna ktora jest u mojej gin. I bylo o kleszczach i jeszcze chyba tłoku prozniowym ( tak sie to nazywa?). I jak sobie pomysle ze cos mogloby pojsc nie tak .....od razu mam łzy w oczach. Juz gadalam z mezem ze moze bym sie podpytala mojej gin o cc. Czytalan tez na mamaginekolog ze dwurozna macica moze byc wskazaniem do cc ale jie wiem jak jest w praktyce. Kurde im blizej tym coraz bardziej sie boje tego. Wczesniej nie mialam takich obaw, podchodzilam wręcz na luzie bo chcialam w wannie rodzic albo ze znieczuleniem. A jeszcze jak sie dowiedzialam o tym porodzie w Swiebodzinie ( czy gdzies tam) to juz w ogole mam stracha. No to takie moje obawy. Sorki ze Wam o tym pisze, moze ktorejs sie udzieli...mam nadzieje ze nie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Vanessa - kurcze wspolczuje i Tobie i malutkiej! I weź tu teraz dziecko poslij do zlobka/ przedszkola! Ludzie sa naprawde niepowazni! Mysla tylko o sobie! A to ze ich dziecko sie meczy jak jest chore i na dodatek zaraza inne dzieci to maja to gdzies! No rece opadaja! Jacys niepowazni! No ale zycze zdrowka dla coreczki i dla Ciebie wytrwalosci 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Paula to jestes zadowolona z tych kolorow z alliexores? Ogolnie dobrze kryja? Ja abym.jeszcze domowila sobie kolorki. Ogolnie mam 18 kolorow ale nie mam szarego i jakichs tam wiosennych. I mnie kusi 😁 Tez mam.lampe led, wczesniej mialammta zwykla ale maz chcial mi.naprawic kabelek bo sie troche przerwal i kompletnie są zepsul 😃 wiec ją wyrzucilam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole zazdroszcze jak ktos ma taka mozliwosc. Ja sie boje ze sama bede musiala tym razem rodzic ![]()
![]() |
#3828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Konto usunięte
|
monika860902 - ja też się boję komplikacji. Że będę długo dochodzić do siebie, że coś może pójść nie tak. Myślę, że każda się boi tego bardziej niż porodu. Ja boję się panicznie. Czym bliżej, tym bardziej nerwowa jestem i zestresowana tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |||||
Zakorzenienie
|
Kurde wxale.mnie nie pocieszyla mysl ze juz majowka urodzila. Tym bardziej mmam stresa! Musze dzis pieluchy tetrowe wstawic do prania, reczniki i takie tam. Aaa..i jesscze koszule nocne bo o tym zapomnialam 😊 i biore sie dzis za szycie! Nie ma bata! Dobrze ze wczoraj ciuszki poprasowalam i poukladalam.
No i lozeczko trzeba dokonczyc malowac 😲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
No a coreczke wez na zakupy. Mojnmąż tez sam eybral kilka fatalaszkow dla synka i sie cieszyl. Moj 10l brat tezmpomagal.mi wybierac ciuszki dla malego. I tez mial frajde. Wczoraj jeszcze opowiadal partnerce.mojego taty ze mi sie w rece nie mieściły, tyle wybralismy 😊 No a ogolnie juz sie przekonalas do tej diety? Dajesz rade? Chyba nie jest yak zle co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Kurcze biedna psinka. Oby wszystko bylo ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
Kupilam plyn koncentrac bobini do płukania w aldi za 7.77 nie wiem czy duzo czy malo
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7265511 1]monika860902 - ja też się boję komplikacji. Że będę długo dochodzić do siebie, że coś może pójść nie tak. Myślę, że każda się boi tego bardziej niż porodu. Ja boję się panicznie. Czym bliżej, tym bardziej nerwowa jestem i zestresowana tym.[/QUOTE] Ja sie bardziej boje o malego. Tyle lat sie staralismy, ciaza tez od poczatku z komplikacjami.. I strasznie sie boje ze cos bedzie nie tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście zapisałam sobie jakie są polecane lakiery i takie jak coś bym kupowała. Pierwszy krok w wyborze materiałów zrobiony- znalazłam dostawcę u którego kupię :P Teraz jeszcze muszę policzyć ile tego potrzebuję i wybrać wzory :P Przez tą premię mam fazę kupowania. Miałam koszuli nie kupować ale w sumie chyba się nie da a w sklepach jakoś nie widzę rozpinanych. Potrzebuję biustonosz ale boję się kupować teraz bo nie wiem ile mi jeszcze biust urośnie... Więc się chyba przemęczę z tym co mam :P Dzisiaj mam dzień lenia. Dobrze, że dzień jeszcze długi. :P
![]() |
#3834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chyba muszę spiąć poślady i zacząć prać :p tylko pogoda się zrypała i okna nie otworzę, będzie znowu schło długo :/ te poszewki kupiłam aż 6 sztuk :p a było dużo świetnych rzeczy, kusiły strasznie ale jakoś się powstrzymałam :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Konto usunięte
|
Ja stanika na razie nie kupuje. Piersi mi zmalaly więc nie wiem jaki rozmiar będę nosić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Konto usunięte
|
Ja koszule do karmienia mam po siostrze, odpada kupowanie. Całe szczęście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam się w leniwy piątek
![]() ![]() Chyba usiąde nad zamówieniem aptecznym dzisiaj... Bo ja to w czarnej doopie jestem, nie mam apteki, nie mam koszul, nie mam ręczników, szlafroka, a o remontach w domu nie wspomnę. Wszystko stoi ![]() ![]() Vanessa - dużo zdrówka dla Karolinki ![]() A ty odpoczywaj dużo! Byle do wieczornej wizyty ![]() Cytat:
![]() Jak tak przeglądam te wątki mamusiowe to z reguły jest tak że zaczynają się porody w miesiącu poprzedzającym ten właściwy termin i to własnie tak 1-2 na początku, a później rusza lawina już od połowy ![]() Ale nie, ja 7 maja dopiero nad morze wyjeżdżam i choć uwielbiam maj i moim marzeniem było rodzić w maju tak teraz wolę się trzymać tego czerwca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brałam te lux - gramatura 140 g. Teraz wydają się grube i fajne, ale jeszcze ich nie prałam, więc nie wiem jak się zachowują po praniu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.