Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-07, 09:13   #3811
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. I jak tu isc spac jak taka ochota na fryty naszla :-P

Ewelinka bylam dzisiaj u Ciebie w miescie i tez czailam sie na maka ale zapomnielismy zajechac bo spieszylismy sie do szkoly rodzenia
jak można zapomnieć o frytkach z maca? :p

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
zła kobieta

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Jeszcze grupa krwi, przeciwciała, HIV, kila.
Ja to pewnie wszystkie wezmę. Tak się tylko zastanawiam - na żelaznej jest podkreślone że trzeba mieć WSZYSTKIE badania i się zastanawiam czy to znaczy że trzeba mieć każda morfologie wydrukowana... zapytam przy rejestracji

A to nie wydają tego na koniec ciąży? Przecież musisz mieć do szpitala- nie będą Ci przecież robić wszystkiego bo to nie ma czasu.
u nas te najnowsze się bierze bo w sumie po co mocz np z początku ciąży jak to 9 mcy minęło :p

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Vanessa wspolczuje sytuacji. Kurcze Ty dbasz o corke, robisz wszystko zeby byla zdrowa i taki jeden Szymus wszustko rozwala. Wkurza mnie takie podejscie rodzocow. Ciekawe czy sami byliby zadowoleni jakbys przyprowadziła Mala chora?

Paula ze zainwestowac na poczatek trzeba to wiem. Boje sie ze wydam kase i nie poradze sobie z tym. A co polecasz hybrydy, zele? Czy trzeba to i to? Pewnie glupie pytania ale jestem zielona w temacie malowac paznokcie potrafie. Jak w rehabilitacji pracowalam to zawsze mialam pomalowane bo wlasnie reka ladniej wyglada i taka zadbana się wydaje, a ze musialam miec króciutkie paznokcie to fajnie chociaz lakier wygladal

Ja juz przed 7 wstalam. Mala tak mocno kopala ze raz lozko się zatrzeslo. Az zaczelam sie zastanawiac czy to nie te nadpobudliwe ruchy, ktore maja nas martwic? Teraz cisza jak siedze.
ja sobie hybrydy robię, zakup zwraca się już po kilku użyciach, u mnie 30-50 za wizytę u kosmetyczki

jeszcze tak robię, że utwardzam normalnie hybrydą a potem maluję zwykłym lakierem niby co tydzień trzeba kolor poprawić bo się ściera na końcówkach, ale szybko schnie za to :p zresztą mi się szybko nudzi to co mam na aznokciach to jest ok

jak już się dziecko urodzi to pewnie będę miała mniej czasu, zwłaszcza na początku to wrócę to kolorów z hybryd :p

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
kurczę, jeszcze jakieś plemienia brązowe mam i całe podbrzuszu mnie boli
Dziś wizyta ale dopiero wieczorem...
W dodatku siedzę sama z chorym marudnym dzieckiem. Chyba będę ściągać męża z pracy zaraz.
spróbuj pojechać szybciej

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Mój sen dzisiejszy - byłam właścicielką klubu, w którym odbywały się orgie. Oczywiście mój pech, bo nawet w śnie nie uczestniczyłam, tylko bilety sprzedawałam
typowe sny przyszłej matki :p

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
O kurcze, tam już akcja na całego. Jedna rodzą, innym czopy odchodzą. To kto że mną na 1 czerwca startuje? ;p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
to jak Ty chcesz 1 czerwca startować to ja już chyba w połowie maja muszę :p

Ale tragiczna noc za mną. Nie dość że na codzień praktycznie nie śpię, to jeszcze dzisiaj coś psa brzuch bolał i co chwilę na dwór na ten deszcz a w między czasie masowanie brzucha : / masakra, wizyta u weterynarza nas czeka bo nie wiem od czego to. Jeszcze jej jakiś guzek czy coś na czole wyszedł i już dwa tyg ani się nie powiększa ani nie zmniejsza :/

byłam rano w pepco, rzucili ładne poszewki za 4,99 i chciałam kupic do pokoiku. Otwierają o 9, ja byłam jakoś trzy po i już prawie nic nie zostało :p ale mam co chciałam
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 09:22   #3812
vanessa1781
Zakorzenienie

[/COLOR]Dziękuję Wam dziewczyny za życzenia zdrówka

Dzwoniłam do lekarza i mówił że do 13 jest na oddziale więc jak cos, to mam przyjeżdżać. Ale byłam teraz w wc i plemienia prawie ustąpiły, ze 2 malutkue skrzepki byly. brzuch dalej boli i krzyż, ale lek.mowi ze jeśli to nie skurcze tylko jednostajny ból i nie az taki ze muszę brać tabletkę to mam się jeszcze poobserwować ale oczywiście jeśli czuje niepok9j to mam przyjechac. Córcia poszła spać więc i ja kładę się koło niej. Zobaczę co będzie jak wstanę. Maz juz wraca do domu, takze Jak będzie dalej to samo to jadę.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

I tuchy jakos dziwnie czuje caly czas tylko w jednym miejscu - tak wysoko z boku prawie na placach. Ja nie wiem dokąd mi ta macica sięga i jak to dziecko jest ułożone
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 09:23   #3813
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
jak wpadłam na pomysł forum, to majówki się już znały a wy dopiero zaczynałyście pisać, więc jakoś tak bliżej mi było do was, nie żałuję, lubię z wami pisać
No i dobrze się stało U nas pewnie będziesz jedna z pierwszych i będziesz z młodym juz u boku trzymać kciuki za resztę 😉

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 09:25   #3814
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzwoniłam do lekarza i mówił że do 13 jest na oddziale więc jak cos, to mam przyjeżdżać. Ale byłam teraz w wc i plemienia prawie ustąpiły, ze 2 malutkue skrzepki byly. brzuch dalej boli i krzyż, ale lek.mowi ze jeśli to nie skurcze tylko jednostajny ból i nie az taki ze muszę brać tabletkę to mam się jeszcze poobserwować ale oczywiście jeśli czuje niepok9j to mam przyjechac. Córcia poszła spać więc i ja kładę się koło niej. Zobaczę co będzie jak wstanę. Maz juz wraca do domu, takze Jak będzie dalej to samo to jadę.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

I tuchy jakos dziwnie czuje caly czas tylko w jednym miejscu - tak wysoko z boku prawie na placach. Ja nie wiem dokąd mi ta macica sięga i jak to dziecko jest ułożone
Prawie pod mostek sięga już pewnie też już masz głowę ułożona w miednicy jak u mnie

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 09:26   #3815
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Hej Adatka jak to zima u Ciebie?! Ty nawet nie strasz!

Zjedz truskawki na zdrowie mam nadzieje, ze twoja malutka pięknie przybierze na wadze 😍 mama tak pięknie i z troską dba o dietę, to na pewno się odwdzieczy 😍

Czyli rozumiem, że Blanka juz nieaktualna? No to będziemy miały niespodziankę! Trzymam kciuki, żebyś mogła ja zdradzić dopiero w czerwcu

no u mnie snieg sypał z rana dachy białe były ale wiadomo ,że chwile bo to juz kwiecien momo ,że 2 stopnie tylko jest to stopniało momentalnie teraz deszcz leci -szkoda mi tylko tego bocianka co musi marznac, juz tak wtedy 3 lata chyba mineło jak ta zima na wielkanoc była,to nie było malutkich bocianków bo zmarzły oby tylko dzis tak straszyło ,niech juz przyjdzie ciepło.

sniadanko omlet + biały serek chudy i owoce i troche płatków kukurydzianych bez cukru +płatki owsiane do środka pycha nażarłam sie oby cukier po tym byl dobry

kurde dziewczyny juz rodza z maja -o jej co raz blizej nas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170407_100323.jpg (180,2 KB, 30 załadowań)
Stary 2017-04-07, 09:28   #3816
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że mąż wraca, a plamienia ustępują. Jeszcze lepiej, że masz te wizytę! Będzie dobrze

Doczytalam te majówki, ta dziewczyna miala termin na początek maja i nic absolutnie nie zwiastowalo porodu, brzuch nie opadł, na wizycie wszystko ok, dmszyja długa, także wiecie, nie znamy dnia i godziny

Dziewczyny, które robiły zakupy w hubiworld, kupowalyscie biała tetrę u niego? Ma kilka rodzajów, która wybrać? Chyba te lux, co? Mam 5 szt ze smyka i jest dobrej jakości, ale potrzebuje jeszcze z 5 szt białej i nie wiem, gdzie kupić, żeby była porządna 🤔

Edytowane przez daiquiricubano
Czas edycji: 2017-04-07 o 09:30
Stary 2017-04-07, 09:34   #3817
malinka9191
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7263357 1]Daga825 - musi być dobrze.

Czy wy też macie tyle energii w ciągu dnia? Nawet jak nie śpicie w nocy?[/QUOTE]nie, nie mam energii w ogole.. jak kapec sie czuje..

Cytat:
hejo .. kupilam materialy na zagłowki .. pastelowy błękit i biały w taki szary zygzak - znany motyw .. oczywisce moja mama nie moze sobie wyobrazic jak to bedzie wygladac i czemu takie jasne..a no mialam czarne kupic ...
przeciez sa lozka z bialymi zagłowkami, szarymi i tez sie brudza a wiadomo ze jak sie bedzie siedziec to jeszcze poduszke da eh .. no nic w kazdym badz razie ja chcialam utrzymac tonacje ..

Arleta ja robiłam rzesy metoda objetosciowa .. dlugosc dobrrala odpowiednia do moich rzes .. wygladalo mega naturalnie ..byly geste.. mieciutkie .. bylo ich nawet 8 do 1 chyba ale nie bylo tego widac bo one byly mega delikatne nie takie sztuczne, wiec ja takie polecam, wstałam rano i byłam piękna

pospałam popoludniu .. jakos jak mi sie nie chcialo teraz mnie zmuli na 2 h .. no coz 30 z przodu

Migotek ja bym pewnie walczyla z ta wizyta na nfz ale ja jestem lew jezeli chodzi o takie sprawy i moje prrawa, ale dobrze, ze idziesz skonsultowac.. wg mnie normy sa mocno przekroczone ..
szyjka długa ... oby .. bo nie da sie tego spr inaczej jak przez usg dopochwowo ..
w 1 ciazy mialam raz mierzona szyjke orzez usg teraz ani razu a jednak polozna wie ze sie skraca i jest lrotka a Mala napiera mocno. Da sie recznie sprawdIc tylko na mm nie wiadomo ile ma

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a powiedzcie mi jakie badania zabieracie do szpitala?
nam mówiła że morfologie, mocz i gbs (dobrze to nazywam?) więcej nie trzeba
wszystkie jakie mam.

Cytat:
kurczę, jeszcze jakieś plemienia brązowe mam i całe podbrzuszu mnie boli
Dziś wizyta ale dopiero wieczorem...
W dodatku siedzę sama z chorym marudnym dzieckiem. Chyba będę ściągać męża z pracy zaraz.
Oby to nic powaznego..
Cytat:
Napisane przez ssissi21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Na wątku majówkowym jedna już urodziła!! Dzisiaj
padl na mnie blady strach bo te mam tp na maj..

Cytat:
mi zostalo 50 dni do terminu, ile wczesniej jest ciaża donoszona??

ja w poniedziałek pierwsze prasowanie bede robic i pakowanie, kacper jedzie do babci na dwa dni to ogarne troche i jeszcze skocze do ciucha, a we wtorek wizytuję
jako ze mamy ten sam dIen ciazy to powiem Ci ze nasza ciaza 7.05 bedzie donoszona
To bedzie akurat 37 t 0 d
Takze jeszxze 4.5 tyg

W ostatecznosci 3.5 bo po skonczonum 36 tez juz jest bezpieczniebdla plucek.

Cytat:
Właśnie, dziewczyny, które już rodziły - jak się to miało do waszego terminu? Ja miałam termin na 6, na połówkowych wyszedł mi 1, a urodziłam 2. Teraz na połówkowych termin mi się wydłużył o kilka dni w stosunku do OM.
Tp najlepiej z I usg patrzec prenatalnego. Reszta sie nie liczy.
Ja ur 2.5 tyg przed PL tp.
Dokladnie 37 t 3 d wiec tyle co sie zalapalam na donoszenie.
Stary 2017-04-07, 09:35   #3818
adatka
Zakorzenienie

dlatego tak jak juz pisałam ,nie wiadomo co i jak i bedziemy rodzic, ja byłam na wizycie o godzinie 20:00 jako ostatnia i mi powiedziała,że wszysto trzyma pozamykane szyja wszysctko git, zajechałam do domu poszłam spac o 1 w nocy odszedł czop i heja z rana do szpitala npo i urodziła się dziewczyna moja tak ,że jakos w te trzymajaceszyje nie wierze zabardzo :/
Stary 2017-04-07, 09:37   #3819
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hej ;*
Jelonek haha sen cudny..mi się snil moj gin
Ja tez mialam koszmarna noc..jakieś dziwne bole..w bozenie oprocz tego ze spojenie to mam takie prady..przeszywajacy bol jakby bolace mrowienie..zazwyczan wtedy..jak poleze na plecach..oczywiscie maly gmyral mnie chyba juz po szyjce..a jak na boku loze to wlasnie po bokach daje czadu..no i zgaga..taka ze wypilam caly karton mleka..zasnelam moze o 4..wstalam o 9 bo jezdze z mezem po sklepach..musze rolety kupic bo mam wrażenie..ze taki stary dziad mnie podglada stoji w oknie po ciemku i obserwuje ludzi..

Musze przejsc na jakas dietę zgagowa bo zachwile bede tylko na samym mleku..

Vanesska oj wspolczuje..ze corka znow chora..eh no i pedem na ip..moze jakis krwiak jak skrzepy?

Adatka omlet pyszny..codziennie mam zrobic i ciagle cos wypada..u mnie tez leje deszcz a wczoraj byl grad za 5 min slonce..za 10 deszcz pozniej slonce i znowu grad.. Cudownie..

Majowki rodza eh no pięknie..ja myslalam..ze w nocy urodze..ale te bole to raczej nie bole porodowe
Musze chyba zaczac prac i ukladac.. I po wyplacoe kwietniowej od razu zamawiac towar z gemini.. Jakos sie mi wydaje ze tyyyle czasu a tak naprawde ciaze donoszona mam dokladnie 29 maj...

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 09:38   #3820
malinka9191
Zakorzenienie

Dzien dobry.

U mnie piekna pogoda a ja dalej sie kisze w domku. W pon mam anestezjologa, ok srody na badaniabskocze i za tydz w koncu polozna.
Zobaczymu jak moja szyjka. Ale pewniebzas skrocona, bo brzuch twardnieje, skurcze sie pojawiaja i bole okresowe mimo no spy.
Mam nadzieje tylko ze nie jest jeszcze tragicznie i rozwarcia nir ma jeszcze..
Brzuch juz dawno mi opadl.

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2017-04-07 o 09:40
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 09:42   #3821
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ;*
Ja tez mialam koszmarna noc..jakieś dziwne bole..w bozenie oprocz tego ze spojenie to mam takie prady..przeszywajacy bol jakby bolace mrowienie..zazwyczan wtedy..jak poleze na plecach..oczywiscie maly gmyral mnie chyba juz po szyjce..a jak na boku loze to wlasnie po bokach daje czadu..no i zgaga..taka ze wypilam caly karton mleka..zasnelam moze o 4..wstalam o 9 bo jezdze z mezem po sklepach..musze rolety kupic bo mam wrażenie..ze taki stary dziad mnie podglada stoji w oknie po ciemku i obserwuje ludzi..

Vanesska oj wspolczuje..ze corka znow chora..eh no i pedem na ip..moze jakis krwiak jak skrzepy?

Adatka omlet pyszny..codziennie mam zrobic i ciagle cos wypada..u mnie tez leje deszcz a wczoraj byl grad za 5 min slonce..za 10 deszcz pozniej slonce i znowu grad.. Cudownie..

Majowki rodza eh no pięknie..ja myslalam..ze w nocy urodze..ale te bole to raczej nie bole porodowe
Musze chyba zaczac prac i ukladac.. I po wyplacoe kwietniowej od razu zamawiac towar z gemini.. Jakos sie mi wydaje ze tyyyle czasu a tak naprawde ciaze donoszona mam dokladnie 29 maj...

ja rtez odrętwiała i cała lewa noga mi drętwieje jak sie połoze można igły wbijac :/ no o brzuchu nie wspomne,

wpadłas mu w oko lepiej uwazac ,ja to sie boje takich typków ,u nas znowu chcieli wciągnac dziecko do samochodu pod szkołą -boże co się dzieje na tym świecie ostatnio!!! moje dziecko ma samo chodzic od wrzesnia do szkoły -ja nie wiem :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-07, 09:43   #3822
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
dlatego tak jak juz pisałam ,nie wiadomo co i jak i bedziemy rodzic, ja byłam na wizycie o godzinie 20:00 jako ostatnia i mi powiedziała,że wszysto trzyma pozamykane szyja wszysctko git, zajechałam do domu poszłam spac o 1 w nocy odszedł czop i heja z rana do szpitala npo i urodziła się dziewczyna moja tak ,że jakos w te trzymajaceszyje nie wierze zabardzo :/
Pewnie ze nie znamy dnia ani godziny.
Gdyby bylo do przewidzenia to by tyle wczesniaczkow nir bylo gdziebszyjka trzymala itd.

Ja dlatego mam juz dawno torbe spakowana, we wtorek do konca ja dopakije tylk oczekam na recznik izeby wyprac i dolozyc.

Ja w srode mialam polozna a w sob urodzilam. Z czego rano jak pojechalam na IP chcieli odeslac do domu a po 2h stwierdzili ze zistaje i rodze. Ale polozna mi powiedziala od razu w srode ze niebdotrwam do ktg w tp
Stary 2017-04-07, 09:57   #3823
kacperkova
Zadomowienie

następna majówka chyba zaczyna rodzić

idę pakować torbę, ale dla nas na weekend, jutro jedziemy do rodziców

nie mam drugiej torby, więc swoją pewnie spakuję po świętach, a chciałam już w poniedziałek, bo w poniedziłek i wtorek kacper będzie u dziadków, a ja do niego we wtorek pojadę i na mieszkanie wrócimy w poniedziałek wielkanocny dopiero

jeszcze weekend majowy mamy niezaplanowany,

może ja jednak kupię drugą torbę

kacpra tez w cos musze spakowac jak bedzie jechał do dziadkow a ja bede rodzic, zupełnie o tym zapomniłam

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017

Edytowane przez kacperkova
Czas edycji: 2017-04-07 o 10:00
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 09:59   #3824
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

No właśnie się zastanawiam co do terminu porodu. Bo według pirwszych obliczeń mam na 16 (OM) a według drugich na 20 (usg). Ciekawe kiedy mała będzie chciała przyjść na świat.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 10:02   #3825
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
mi zostalo 50 dni do terminu, ile wczesniej jest ciaża donoszona??

ja w poniedziałek pierwsze prasowanie bede robic i pakowanie, kacper jedzie do babci na dwa dni to ogarne troche i jeszcze skocze do ciucha, a we wtorek wizytuję
Mi się kojarzy że 36 tc. Ja sobie zanotowałam, że od początku czerwca już donoszona a termin na 26.06

Cytat:
no u mnie snieg sypał z rana dachy białe były ale wiadomo ,że chwile bo to juz kwiecien momo ,że 2 stopnie tylko jest to stopniało momentalnie teraz deszcz leci -szkoda mi tylko tego bocianka co musi marznac, juz tak wtedy 3 lata chyba mineło jak ta zima na wielkanoc była,to nie było malutkich bocianków bo zmarzły oby tylko dzis tak straszyło ,niech juz przyjdzie ciepło.

sniadanko omlet + biały serek chudy i owoce i troche płatków kukurydzianych bez cukru +płatki owsiane do środka pycha nażarłam sie oby cukier po tym byl dobry

Śniadanko na wypasie.
Ja miałam owsiankę a do tego sok z ananasem, mango, bananem i mleczkiem. Pyyyycha. Ale jestem pełna :P

Cytat:
Hej ;*

Ja wczoraj zrobiłam zamówienie w Gemieni. Zostało mi jeszcze do kupienia:
- przewijak
- wiaderko do kąpieli
- niania
- materiały na kocyki itp.
- lampka do pokoju
- fotelik
- ręczniki kąpielowe

Myślę, że coś w tym miesiącu kupię a reszta w maju.

Oczywiście jeszcze kilka rzeczy mam na liście "prezentowej"- rzeczy bez których można żyć :P

Co do zgagi- ja jestem w szoku, że nie mam. Mialam ze dwa razy a mam refluks więc dla mnie to norma i myślałam, że będę miała non stop. Unikam cebuli i czosnku i ostrego i tyle.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 10:16   #3826
monika860902
Zakorzenienie

Witajcie z prawie południa 😊
Ostatnio naszly mnie obawy. Ogolnie to zauwazylam ze mojnbrzuch jest dosc nisko juz a poza tym nie mam juz zgagi. Poczytalam w m jak mama o objawach zblizajacego sie porodu i kurcze boje sie ze to juz niedlugo będzie. A ja w czarnej d.....i szyciem. Musze sie zanto zabrac juz dzis. No i jeszcze jedno. Dotalam w srode plan porodu i wstepnie omawialam z polozna ktora jest u mojej gin. I bylo o kleszczach i jeszcze chyba tłoku prozniowym ( tak sie to nazywa?). I jak sobie pomysle ze cos mogloby pojsc nie tak .....od razu mam łzy w oczach. Juz gadalam z mezem ze moze bym sie podpytala mojej gin o cc. Czytalan tez na mamaginekolog ze dwurozna macica moze byc wskazaniem do cc ale jie wiem jak jest w praktyce. Kurde im blizej tym coraz bardziej sie boje tego. Wczesniej nie mialam takich obaw, podchodzilam wręcz na luzie bo chcialam w wannie rodzic albo ze znieczuleniem. A jeszcze jak sie dowiedzialam o tym porodzie w Swiebodzinie ( czy gdzies tam) to juz w ogole mam stracha.
No to takie moje obawy. Sorki ze Wam o tym pisze, moze ktorejs sie udzieli...mam nadzieje ze nie...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Vanessa - kurcze wspolczuje i Tobie i malutkiej! I weź tu teraz dziecko poslij do zlobka/ przedszkola! Ludzie sa naprawde niepowazni! Mysla tylko o sobie! A to ze ich dziecko sie meczy jak jest chore i na dodatek zaraza inne dzieci to maja to gdzies! No rece opadaja! Jacys niepowazni!
No ale zycze zdrowka dla coreczki i dla Ciebie wytrwalosci 😘

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Paula to jestes zadowolona z tych kolorow z alliexores? Ogolnie dobrze kryja? Ja abym.jeszcze domowila sobie kolorki. Ogolnie mam 18 kolorow ale nie mam szarego i jakichs tam wiosennych. I mnie kusi 😁
Tez mam.lampe led, wczesniej mialammta zwykla ale maz chcial mi.naprawic kabelek bo sie troche przerwal i kompletnie są zepsul 😃 wiec ją wyrzucilam

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 10:16   #3827
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
następna majówka chyba zaczyna rodzić

idę pakować torbę, ale dla nas na weekend, jutro jedziemy do rodziców

nie mam drugiej torby, więc swoją pewnie spakuję po świętach, a chciałam już w poniedziałek, bo w poniedziłek i wtorek kacper będzie u dziadków, a ja do niego we wtorek pojadę i na mieszkanie wrócimy w poniedziałek wielkanocny dopiero

jeszcze weekend majowy mamy niezaplanowany,

może ja jednak kupię drugą torbę

kacpra tez w cos musze spakowac jak bedzie jechał do dziadkow a ja bede rodzic, zupełnie o tym zapomniłam
zazdroszcze ze masz gdzie syncia na czas porodu podeslac.

W ogole zazdroszcze jak ktos ma taka mozliwosc. Ja sie boje ze sama bede musiala tym razem rodzic
Stary 2017-04-07, 10:16   #3828
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze, że mąż wraca, a plamienia ustępują. Jeszcze lepiej, że masz te wizytę! Będzie dobrze

Doczytalam te majówki, ta dziewczyna miala termin na początek maja i nic absolutnie nie zwiastowalo porodu, brzuch nie opadł, na wizycie wszystko ok, dmszyja długa, także wiecie, nie znamy dnia i godziny

Dziewczyny, które robiły zakupy w hubiworld, kupowalyscie biała tetrę u niego? Ma kilka rodzajów, która wybrać? Chyba te lux, co? Mam 5 szt ze smyka i jest dobrej jakości, ale potrzebuje jeszcze z 5 szt białej i nie wiem, gdzie kupić, żeby była porządna 🤔
ja brałam u niego zwykłe i te lux i lux są na serio mega fajne, nic nie prześwituje, nie naciąga się, ciekawe jak po praniu będzie
Stary 2017-04-07, 10:17   #3829
Konto usunięte

monika860902 - ja też się boję komplikacji. Że będę długo dochodzić do siebie, że coś może pójść nie tak. Myślę, że każda się boi tego bardziej niż porodu. Ja boję się panicznie. Czym bliżej, tym bardziej nerwowa jestem i zestresowana tym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-07, 10:31   #3830
monika860902
Zakorzenienie

Kurde wxale.mnie nie pocieszyla mysl ze juz majowka urodzila. Tym bardziej mmam stresa! Musze dzis pieluchy tetrowe wstawic do prania, reczniki i takie tam. Aaa..i jesscze koszule nocne bo o tym zapomnialam 😊 i biore sie dzis za szycie! Nie ma bata! Dobrze ze wczoraj ciuszki poprasowalam i poukladalam.
No i lozeczko trzeba dokonczyc malowac 😲

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Mój sen dzisiejszy - byłam właścicielką klubu, w którym odbywały się orgie. Oczywiście mój pech, bo nawet w śnie nie uczestniczyłam, tylko bilety sprzedawałam
A widzialas chociaz cos?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
ja przeczuwam, że u mnie moze być wczesniej, bo mam takie delikatne bole brzucha, jak na miesiaczke, miałam cos takiego ze trzy razy i bardzo dellikatne, ale były.
w pierwszej ciąży nie mialam czegoś takiego.
zobaczymy, aby ciaza była donoszona.

kropek kopie,

kacper wstał o 4, teraz chyba idzie spac, wczoraj kupilismy mu kask, ale miał radoche, od razu czapka z glowy i on chce kask
Ja tez przeczuwam ze moze byc szybciej. Tym bardziej ze moja gin mowila ze cokolwiek sie zadziejr mammod razu do szpitala jechac. I wizyta pi 2 tyg.bo boinsie ze cos przeoczy

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Witam nie było mnie ponad tydzień chyba ,dziś działa i internet to wpadłam na chwile z ciekawosci -bo z komórki to jakos nie moge sie odnalezc.

u mnie ZIMA no pogoda koszmarna! jak tu człowiek ma byc zdrowy ,tez obudziłam sie i jak by mnie lekko gardło bolało ale na raie preszło oby to tylko z suchego powietrza.

byłam w biedrze po truskawki bo tak mi sie chce jak nie wiem co no i miałąm wskoczyc do pepco ale zamknięte -za wczas pojechałam :/
moze jiutro wezme moje dziewczyny na zakupy niech ta starsza sie troche ucieszy ze współnych zakupów bo jak na razie to sama wszystko kupuje a jej przykro bo ona tez chce cos wybrac małej no to moze pojedziemy
mam zamiar kupic recznik z kapturkiem ,bo na targ nie chce mi sie jechac w taką pogode, a tam babka miała fajne tylko drogie no ale jakosciowo tez super.

Ania dzis robie łazanki
nie wiem ile mi cukru skoczy ale moze akurat bedzie OK. mam jesc wiecej to bede jadła ,na razie waga sie dzwigła o pół kilo to juz jest super cieszy mnie to bardzo ,teraz jeszcze potwierdzenie ,że mała rosnie i bede juz spokojna

Co do imienia mojej córci to bedzie chyba niespodzianka dla was po urodzeniu.,w prawdzie juz mam ale czy to przejdzie to nie wiem! :/ nie ma to jak milion imion i nic nikomu sie nie podoba! masakra! wiec na ten czas niby jest ale i tak jest bezimienna :/ no nic zobaczymy co z tego wyjdzie.

malutka kopie wierci sie ,wczoraj mi chciała wyprac dziurę w brzuchu niesamowicie wysoko coś wypinała az bolało bardzo za to w nocy spi ,nie czuje jej wcale ,oby tak sypiała po porodzie

dzis sie nie wyspałam miałam mega zgagę myslałam,że sie wykończe,co najlepsze nie wolno mi tabletek bo tam cukru duzo i musiałam jakos przetrwac :/ wypiłam szklanke wody i jakos się uspiłam.

nic ide robic drugie sniadanie
Oj to sie musialas meczyc z tą zgaga. A mnie martwi ze juz jej nie mam 😩
No a coreczke wez na zakupy. Mojnmąż tez sam eybral kilka fatalaszkow dla synka i sie cieszyl. Moj 10l brat tezmpomagal.mi wybierac ciuszki dla malego. I tez mial frajde. Wczoraj jeszcze opowiadal partnerce.mojego taty ze mi sie w rece nie mieściły, tyle wybralismy 😊
No a ogolnie juz sie przekonalas do tej diety? Dajesz rade? Chyba nie jest yak zle co?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
jak można zapomnieć o frytkach z maca?

zła kobieta

u nas te najnowsze się bierze bo w sumie po co mocz np z początku ciąży jak to 9 mcy minęło

ja sobie hybrydy robię, zakup zwraca się już po kilku użyciach, u mnie 30-50 za wizytę u kosmetyczki

jeszcze tak robię, że utwardzam normalnie hybrydą a potem maluję zwykłym lakierem niby co tydzień trzeba kolor poprawić bo się ściera na końcówkach, ale szybko schnie za tozresztą mi się szybko nudzi to co mam na aznokciach to jest ok

jak już się dziecko urodzi to pewnie będę miała mniej czasu, zwłaszcza na początku to wrócę to kolorów z hybryd

spróbuj pojechać szybciej

typowe sny przyszłej matki

to jak Ty chcesz 1 czerwca startować to ja już chyba w połowie maja muszę

Ale tragiczna noc za mną. Nie dość że na codzień praktycznie nie śpię, to jeszcze dzisiaj coś psa brzuch bolał i co chwilę na dwór na ten deszcz a w między czasie masowanie brzucha : / masakra, wizyta u weterynarza nas czeka bo nie wiem od czego to. Jeszcze jej jakiś guzek czy coś na czole wyszedł i już dwa tyg ani się nie powiększa ani nie zmniejsza :/

byłam rano w pepco, rzucili ładne poszewki za 4,99 i chciałam kupic do pokoiku. Otwierają o 9, ja byłam jakoś trzy po i już prawie nic nie zostałoale mam co chciałam
A co jeszzcze kupilas?
Kurcze biedna psinka. Oby wszystko bylo ok.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:

To mize lepiej jedz. Lepiej.sie upewnic ze wszystko jest ok.

Stary 2017-04-07, 10:31   #3831
pannaanna_87
Zakorzenienie

Kupilam plyn koncentrac bobini do płukania w aldi za 7.77 nie wiem czy duzo czy malo ale wzielam dwa

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 10:41   #3832
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
No i dobrze się stało U nas pewnie będziesz jedna z pierwszych i będziesz z młodym juz u boku trzymać kciuki za resztę 😉

Tak i bedziesz pisac nam rozne rady 😊

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Prawie pod mostek sięga już pewnie też już masz głowę ułożona w miednicy jak u mnie

Kurde a ja czuje ruchy przy pepeku. A malu jest juz główka w dół ulozony. Nie powinien eyzej kopac?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

Wow! Jakie sniadanko!

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

Ja Ci tylko napisze ze jak zamaiwalam rozne wzory za tą samą cene to roznią sie jakoscia. Jedne sa jakby sztywniejsze i ciensze a inne miekkie i jakby ciut grubsze

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
ja rtez odrętwiała i cała lewa noga mi drętwieje jak sie połoze można igły wbijac :/ no o brzuchu nie wspomne,

wpadłas mu w oko lepiej uwazac ,ja to sie boje takich typków ,u nas znowu chcieli wciągnac dziecko do samochodu pod szkołą -boże co się dzieje na tym świecie ostatnio!!! moje dziecko ma samo chodzic od wrzesnia do szkoły -ja nie wiem :/
Jak to ktos.chcial wciagnac dziecko do samochodu???

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7265511 1]monika860902 - ja też się boję komplikacji. Że będę długo dochodzić do siebie, że coś może pójść nie tak. Myślę, że każda się boi tego bardziej niż porodu. Ja boję się panicznie. Czym bliżej, tym bardziej nerwowa jestem i zestresowana tym.[/QUOTE]
Ja sie bardziej boje o malego. Tyle lat sie staralismy, ciaza tez od poczatku z komplikacjami.. I strasznie sie boje ze cos bedzie nie tak

Stary 2017-04-07, 10:42   #3833
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Paula to jestes zadowolona z tych kolorow z alliexores? Ogolnie dobrze kryja? Ja abym.jeszcze domowila sobie kolorki. Ogolnie mam 18 kolorow ale nie mam szarego i jakichs tam wiosennych. I mnie kusi 😁
Tez mam.lampe led, wczesniej mialammta zwykla ale maz chcial mi.naprawic kabelek bo sie troche przerwal i kompletnie są zepsul 😃 wiec ją wyrzucilam

Jestem bardzo zadowolona. Kryją po dwóch warstwach. Kolory bardzo ładne. Trochę się różnią od tego czego się spodziewałam ale tak to jest jak są tylko zdjęcia ala grafiki a nie real foto. Konsystencja też ok. Jako, że mam już dużo lakierów to sobie myśle że będę teraz na allie zamawiać. Cena nie do porównania a mogę teraz czekać dłużej jak i tam mam czym malować.
Oczywiście zapisałam sobie jakie są polecane lakiery i takie jak coś bym kupowała.

Pierwszy krok w wyborze materiałów zrobiony- znalazłam dostawcę u którego kupię :P Teraz jeszcze muszę policzyć ile tego potrzebuję i wybrać wzory :P

Przez tą premię mam fazę kupowania. Miałam koszuli nie kupować ale w sumie chyba się nie da a w sklepach jakoś nie widzę rozpinanych.
Potrzebuję biustonosz ale boję się kupować teraz bo nie wiem ile mi jeszcze biust urośnie... Więc się chyba przemęczę z tym co mam :P

Dzisiaj mam dzień lenia. Dobrze, że dzień jeszcze długi. :P

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 10:44   #3834
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde wxale.mnie nie pocieszyla mysl ze juz majowka urodzila. Tym bardziej mmam stresa! Musze dzis pieluchy tetrowe wstawic do prania, reczniki i takie tam. Aaa..i jesscze koszule nocne bo o tym zapomnialam 😊 i biore sie dzis za szycie! Nie ma bata! Dobrze ze wczoraj ciuszki poprasowalam i poukladalam.
No i lozeczko trzeba dokonczyc malowac 😲

A co jeszzcze kupilas?
Kurcze biedna psinka. Oby wszystko bylo ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

też chyba muszę spiąć poślady i zacząć prać :p tylko pogoda się zrypała i okna nie otworzę, będzie znowu schło długo :/

te poszewki kupiłam aż 6 sztuk :p
a było dużo świetnych rzeczy, kusiły strasznie ale jakoś się powstrzymałam :p
Stary 2017-04-07, 10:44   #3835
Konto usunięte

Ja stanika na razie nie kupuje. Piersi mi zmalaly więc nie wiem jaki rozmiar będę nosić
Stary 2017-04-07, 10:44   #3836
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Mi się kojarzy że 36 tc. Ja sobie zanotowałam, że od początku czerwca już donoszona a termin na 26.06

Śniadanko na wypasie.
Ja miałam owsiankę a do tego sok z ananasem, mango, bananem i mleczkiem. Pyyyycha. Ale jestem pełna

Ja wczoraj zrobiłam zamówienie w Gemieni. Zostało mi jeszcze do kupienia:
- przewijak
- wiaderko do kąpieli
- niania
- materiały na kocyki itp.
- lampka do pokoju
- fotelik
- ręczniki kąpielowe

Myślę, że coś w tym miesiącu kupię a reszta w maju.

Oczywiście jeszcze kilka rzeczy mam na liście "prezentowej"- rzeczy bez których można żyć

Co do zgagi- ja jestem w szoku, że nie mam. Mialam ze dwa razy a mam refluks więc dla mnie to norma i myślałam, że będę miała non stop. Unikam cebuli i czosnku i ostrego i tyle.
Ale smaka robicie! Jak nie pyszny omlet to teraz ty z tym sokiem sama robiłaś?

Stary 2017-04-07, 10:44   #3837
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem bardzo zadowolona. Kryją po dwóch warstwach. Kolory bardzo ładne. Trochę się różnią od tego czego się spodziewałam ale tak to jest jak są tylko zdjęcia ala grafiki a nie real foto. Konsystencja też ok. Jako, że mam już dużo lakierów to sobie myśle że będę teraz na allie zamawiać. Cena nie do porównania a mogę teraz czekać dłużej jak i tam mam czym malować.
Oczywiście zapisałam sobie jakie są polecane lakiery i takie jak coś bym kupowała.

Pierwszy krok w wyborze materiałów zrobiony- znalazłam dostawcę u którego kupięTeraz jeszcze muszę policzyć ile tego potrzebuję i wybrać wzory

Przez tą premię mam fazę kupowania. Miałam koszuli nie kupować ale w sumie chyba się nie da a w sklepach jakoś nie widzę rozpinanych.
Potrzebuję biustonosz ale boję się kupować teraz bo nie wiem ile mi jeszcze biust urośnie... Więc się chyba przemęczę z tym co mam

Dzisiaj mam dzień lenia. Dobrze, że dzień jeszcze długi. :P
A moglabys mi wrzucic link gdzie zamawialas te lakiery 😊 bylabym Ci ogromnie wdzieczna 😊 i jakie polecasz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-07, 10:45   #3838
Konto usunięte

Ja koszule do karmienia mam po siostrze, odpada kupowanie. Całe szczęście.
Stary 2017-04-07, 10:54   #3839
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie z prawie południa 😊
Ostatnio naszly mnie obawy. Ogolnie to zauwazylam ze mojnbrzuch jest dosc nisko juz a poza tym nie mam juz zgagi. Poczytalam w m jak mama o objawach zblizajacego sie porodu i kurcze boje sie ze to juz niedlugo będzie. A ja w czarnej d.....i szyciem. Musze sie zanto zabrac juz dzis. No i jeszcze jedno. Dotalam w srode plan porodu i wstepnie omawialam z polozna ktora jest u mojej gin. I bylo o kleszczach i jeszcze chyba tłoku prozniowym ( tak sie to nazywa?). I jak sobie pomysle ze cos mogloby pojsc nie tak .....od razu mam łzy w oczach. Juz gadalam z mezem ze moze bym sie podpytala mojej gin o cc. Czytalan tez na mamaginekolog ze dwurozna macica moze byc wskazaniem do cc ale jie wiem jak jest w praktyce. Kurde im blizej tym coraz bardziej sie boje tego. Wczesniej nie mialam takich obaw, podchodzilam wręcz na luzie bo chcialam w wannie rodzic albo ze znieczuleniem. A jeszcze jak sie dowiedzialam o tym porodzie w Swiebodzinie ( czy gdzies tam) to juz w ogole mam stracha.
No to takie moje obawy. Sorki ze Wam o tym pisze, moze ktorejs sie udzieli...mam nadzieje ze nie...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Vanessa - kurcze wspolczuje i Tobie i malutkiej! I weź tu teraz dziecko poslij do zlobka/ przedszkola! Ludzie sa naprawde niepowazni! Mysla tylko o sobie! A to ze ich dziecko sie meczy jak jest chore i na dodatek zaraza inne dzieci to maja to gdzies! No rece opadaja! Jacys niepowazni!
No ale zycze zdrowka dla coreczki i dla Ciebie wytrwalosci 😘

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Paula to jestes zadowolona z tych kolorow z alliexores? Ogolnie dobrze kryja? Ja abym.jeszcze domowila sobie kolorki. Ogolnie mam 18 kolorow ale nie mam szarego i jakichs tam wiosennych. I mnie kusi 😁

Monika, to że nie masz zgagi, to powód do szczęścia, a nie do zamartwiania się ja też nie mam, nie miałam i dotrwalam 😉 co do porodu, to teraz niestety wchodzimy w taki okres, że będziemy się zaczynały bardziej stresować, niestety 😶 jeśli masz dobry i sprawdzony szpital, to trzeba im zaufać. Tysiące kobiet rodzi bez "problemow", dużo mniej jest tych porodów naprawdę trudnych, a takich tragicznych juz całkiem niewiele, ale niestety te złe rzeczy są bardziej medialne, o nich się mówi, ale to nie znaczy, że tak jest codziennie. Trzeba być dobrej myśli i tyle. Wiadomo, wszystkie obawy trzeba skonsultować z lekarzem. Podpytaj na najbliższej wizycie, ustalcie, co będzie dla ciebie i dziecka najlepsze. Wiem, że najgorzej jechać na porodowke z głową pełną złych przeczuc i emocji, zestresowana 🙁 poród to na tyle ciężkie (ale jednocześnie radosne) przeżycie, że nie wolno sobie dokładać dodatkowych stresów. Pytaj, pytaj, pytaj lekarza, położne o każdą ważna dla ciebie rzecz. Postaraj się zrobić tak, aby jak już nadejdzie godzina zero, skupić się na oddychaniu i parciu, by w koncu móc przywitać swoje ukochane dziecko. Będzie dobrze, wierz w to mocno, źle myśli odpedzaj, a dylematy rozwiewaj u specjalistów

Stary 2017-04-07, 11:04   #3840
VelaLuca
Wtajemniczenie

Witam się w leniwy piątek Pogoda pod psem, mąż dzisiaj po pracy jedzie na urodziny kumpla, a jutro od rana w trasę więc śpi u siebie w domu, mam luuuz cały dzień i całą noc

Chyba usiąde nad zamówieniem aptecznym dzisiaj...
Bo ja to w czarnej doopie jestem, nie mam apteki, nie mam koszul, nie mam ręczników, szlafroka, a o remontach w domu nie wspomnę. Wszystko stoi O i wózka jeszcze nie mam

Vanessa - dużo zdrówka dla Karolinki Nie omieszkałabym coś tej babie powiedzieć następnym razem jakbym ją spotkała...
A ty odpoczywaj dużo! Byle do wieczornej wizyty

Cytat:
Boze, wiem, że narzekam kolejny raz, ale ja też się boje, że znowu mnie do 42 tc będzie młoda trzymać a to już wtedy siedzenie jak na bombie zegarowej
Ja to szukam pozytywów wszędzie, jak urodzę po terminie to przynajmniej dłużej zasiłek mi będą wypłacać no i dłużej na macierzyńskim będę

Cytat:
Napisane przez ssissi21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Na wątku majówkowym jedna już urodziła!! Dzisiaj
Jak tak przeglądam te wątki mamusiowe to z reguły jest tak że zaczynają się porody w miesiącu poprzedzającym ten właściwy termin i to własnie tak 1-2 na początku, a później rusza lawina już od połowy

Ale nie, ja 7 maja dopiero nad morze wyjeżdżam i choć uwielbiam maj i moim marzeniem było rodzić w maju tak teraz wolę się trzymać tego czerwca

Cytat:
ja mam termin na 28 maja

ostatnio mialam wywoływany poród skończony cc dzień przed terminem.

jak to było, kiedy ciąża jest donoszona? nie pamiętam już.
Na pewno 37 tydzień, ale czy 36t6d czy 37t6d to nie mam pojęcia

Cytat:
No bo Hania przybierala równo, ale na termin porodu to właściwie wpływ ma om i I usg, później dzieci mogą różnie rosnąć, i tak się dzieje, ale wpływu to nie ma. Natomiast do 13 skończone go tygodnia każde przybiera tak samo i na tej podstawie można obliczyć szacunkowa datę porodu. Ale to też tylko w przybliżeniu 🙁 podobno zaledwie 5% maluchów rodzi się "w terminie", a tak naprawdę "termin" to powinien być +/- 2 tyg od naszej daty porodu i każda opcja jest w porządku i terminowo 😊
Mnie ostatnio położna mówiła właśnie że dzieci urodzone w terminie to te od 38 do 42 tygodnia ciąży

Cytat:
jak wpadłam na pomysł forum, to majówki się już znały a wy dopiero zaczynałyście pisać, więc jakoś tak bliżej mi było do was, nie żałuję, lubię z wami pisać
Na majówkach nie ma takich fajnych babek

Cytat:
Brałam te lux - gramatura 140 g. Teraz wydają się grube i fajne, ale jeszcze ich nie prałam, więc nie wiem jak się zachowują po praniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości