|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Ojejku ;-( znowu jakiś Ahmed ?
Nawpuszczali dziczy do Europy i ginie przez to masę niewinnych ludzi ;-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak w szwedzkiej telewizji mówią że to mogło być ISIS- oczywiście jak zwykle nie powiedzą prawdy. U nas w mieście patrole policyjne bo boją się że będą w innych większych miastach a mój mąż sobie na piłkę pojechal🙄 ale już jest w domu.
Niby złapali tego jednego ale nic nie mówią jakiej jest narodowości. Kontrole na granicy sa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
Anulus dobrze, że wszystko ok
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
Anulus dobrze że od Was to daleko. Jestem przerażona tymi zamachami:-(
Iwonia jestem w szoku że po jednym dniu tak wyglądają attipasy:-\ ale mimo to się chyba i tak na nie skuszę |
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się przyszłości. Chciałabym żeby Ala mogła podróżować, poznawać różne miejsca, odkrywac świat. Ale jak na to pozwolić kiedy na tym świecie dzieją się takie rzeczy? Kiedy w imię fantaycznej wiary zabijani sa niewinni ludzie? I okazuje się że żadne miejsca, nawet pozornie spokojna Skandynawia, nie są bezpieczne? Dojdzie do tego że opuszczenie własnego domu będzie ryzykowne, a co dopiero kraju. Wiem że łatwo jest obarczać całą winą uchodźców i kraje islamskie. Samej nie raz przyszła mi do głowy myśl że powinni się wszyscy wysadzić w powietrze i problem by zniknął. Ale to co się dzieje w Syrii to też jest dramat i to zwykłych ludzi, rodzin, dzieci. Wczoraj czytałam o mężczyźnie który w wyniku tego ataku chemicznego stracił żonę i bliźnięta 9miesieczne. Serce mi pękło i łzy leciały jak to czytałam. Cały dzień nie mogłam przestać o tym myśleć... Patrząc na to wszystko jest mi źle z myślą, że mimo wszelkich możliwych starań żeby zapewnić mojemu dziecku bezpieczeństwo w obliczu takich rzeczy jestem bezradna 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ich nie dyskwalifikuje pomimo wygladu. Mają "robic robote". ![]() Zapomnialam poczytac o ewentualnej wymianie na stronie. Musze najpierw pomyslec i poszukac czy jest sens czy tak jak mowi Agassek to nie pierwszy przypadek i po prostu taki ich urok wiec nowe po dniu beda takie same. ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Ja tez mam podobne odczucia... Z jednej strony gnac ich a z drugiej wczuwam sie co oni (ci niczemu winni) maja zrobic jak tylko ucieczka pozostaje... |
||
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam te dzieci uchodźców- szwedzki urząd migrancyjny miał robić zdjęcie rtg zębów zeby określić ich wiek. Także tego dzieci to napewno nie są. Znajoma pracuje jako ich opiekun osobisty czyli pomaga im we wszystkim i to prawie zawsze wyrosnieci mężczyźni.
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie póki co attipaski jak nowe, ale też Majka je w zasadzie zakłada tylko na wyjścia. A tych obecnie za dużo nie mamy. No i my mamy bardziej jednolite, więc może mniej się będą mechacić.
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie trudne te tematy - uchodźcy, zamachy, dzieci... Z jednej strony - nie każdy uchodźca to terrorysta, ale jak odsiać tych "dobrych", którzy faktycznie chcą tylko uciec przed wojną i żyć w spokoju? Najlepiej by było zapewnić im spokój we własnym kraju, ale chyba na to nie ma szans
![]() Dziecko mi dorasta - nie życzy sobie być karmione. Łyżeczkę twardo odpychał, jak dałam do ręki to jadł. Iwonia, może to sposób na Igorasa? Tylko wiesz, będzie chlew nie z tej ziemi
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wilk syty i owca cała. Później sprzątam wszystko dookoła ale najważniejsze że dziecko zjada całą porcję przygotowaną i to nawet moje zupki je!!!! Gdzie kiedyś nie chciał ich do ust wziąć a teraz wciąga całą miskę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Trudne tematy i wielu uchodźców kombinuje. Ale wyobraźcie sobie, że stoicie ze swoim dzieckiem, najcenniejszym skarbem, szukacie pomocy i jej nie otrzymujecie, bo ktoś inny, obcy zrobił coś złego. Niemowlę to niemowlę, niezależnie od długości i szerokości geograficznej. To jest tragicznie w tej sytuacji, że pośród patałachow są rodziny autentycznie przerażone, kochające swoje dzieci miłością niezmierzoną i świadomie beznadziejnej sytuacji, w której się znalazły.
Wielu uchodźców z Syrii jest chrześcijanami, mają ciemniejsza skórę i przez to też mają problem z otrzymaniem pomocy. Nie każdy Polak za granicą to złodziej samochodów. To nie znaczy, że powinniśmy stać z otwartymi granicami. Po prostu powinny byc wpuszczane jedynie rodziny z dziećmi i dokumentami. Nie wpuscilabym żadnego mężczyzny, który twierdzi, ze jego rodzina została w kraju ogarniętym pożogą wojenną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia, a Igoras jeszcze nie robi "normalnej" kupki? Bo piszesz, że bodziaki zabrudzone
|
|
#1515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wojtek sam zajadal a ja podawałam łyżeczka. Później już nie chciał odemnie ale sam rączkami jeszcze podjadal
|
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
jak wyglądają u Was obecnie kupki?U nas na początku rozszerzania były bardziej "dorosłe", o konsystencji plasteliny, ale widać było, że się trochę męczy (ale zatwardzenie to chyba jeszcze nie było), teraz ma takie "miękkie" kupki, objętościowo spore ![]() Edit. Ok. Weszłam w posta kupowego u hafii. Wszystko z nami ok, ale po trzecim zdjęciu kupy mam dość ![]() Brodzik nam pękł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2017-04-08 o 08:48 |
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga, ojej, to się chyba Mery po tych bananach przytyło
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
U nas czasami jest jeszcze taka dzidziusiowa ale co się dziwić jak ona nic nie chce innego ewentualnie owoce lub ogórka. Obiadów nie je praktycznie wcale , kaszki jeszcze jakoś wchodzą
|
|
|
#1520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z kupami już wszystko wiem Nina pije mniej mleka, a to mleko mamy powoduje, że konsystencja może być rzadsza Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1522 |
|
Z deszczem w butach
|
Problem z muzułmanami jest taki, że oni się nie chcą asymilowac. Z jednej strony chcą brać wszystko co kraj moze dac, najchetniej zasilki, ale nie chcą że swojej strony nic poświęcać. Nie chcą się dostosowywać. Podobnie z Romami z Polski jest, choć oni przynajmniej siedzą cicho..
Nie dziwię się Anglikom, którzy głosowali za Brexitem. Kiedyś w Londynie wsiadlam do autobusu jadacego w zla strone, gdy już wysiadlam, bo skapnelam sie, ze jade w zlym kierunku, bylam jedyna osoba o jasnej karnacji w zasiegu wzroku. I takich dzielnic jest sporo. Ja tez tam byłam "intruzem", a jak musza sie czuc rodowici Anglicy w swoim wlasnym kraju? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo siostra z mężem i dziećmi mogliby postarać się o mieszkanie socjalne, ale wtedy niemal na pewno dostaliby je w dzielnicy, gdzie byliby jedynymi "białymi" a jakoś nie spieszy im się po zmroku barykadować się w domu i nie wystawiać nosa. |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie haha no niezle
u nas przy karmieniu jest czasem lepiej gdy trzyma lyzeczke i sie nia bawi. Tzn inną ja go karmie a on w miedzy czasie wklada sobie do buzi drugą (przewaznie trzonek ) dzis zjadl tak jakies moze 140 kaszy (first time tyle zjadl kaszy) ![]() Mona kupy sa ok przewaznie normalne odgniecione miedzy posladkami jak to opisujesz ale czasem tez zrobi luzniej a jeszcze jak zbierze z np dwoch dni to cos tam bokiem wyjdzie. Jak kilka dni temu ale to baaaaardzo rzadki epizod juz na szczescie.
|
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Kocie to co piszesz o tych chustkowych mamach mnie po prostu wpienilo ( a konkretnie ich zachowanie)Nie żebym była rasistką ale chwila czy oni mają Święta? Takie jak nasze?Czy u nich w kulturze daje się prezenty? Biedne rodziny biednymi rodzinami ale jak słyszę że młode bydło przyjeżdża do Europy zostawiając właśnie swoje rodziny tam to ja ich nie nazwę uchodzcami a właśnie bydłem.Dla mnie uchodźcy to faktycznie ludzie pokrzywdzeni przez los a nie "armia". Bo ta cała akcja z nimi to dla mnie jest jak wojna jak zajęcie Europy przez zasiedzenie. Już tu wspominałyscie o meczetach o mniejszości itd. Ale jak takie akcje mają miejsce w szkołach to sory ale tego już nie podciagbelabym pod obrazę uczuć religijnych a po prostu pod zwykła bezczelność.Nie pasi Ci u nas to wypieprzaj do swojego kraju i tyle. Węgry się tam nie szczypią.NIE I KONIEC. Człowiek to człowiek bez względu na wiare i kolor skóry. Ale jest kultura i pewne obyczaje.Jade do kraju arabskiego wchodzę do meczetu zakrywam ciało nie właze im w krótkich spodenkach szanuje ich kulturę. Czemu to nie działa w drugą stronę?
I tak jak Fab już napisała to co się dzieje za oknem nie napawa optymizmem jak patrzę na Emilke. Boję się o jej przyszłość w tym popieprzonym świecie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Chciałąm sie pochwalić, że jedzie do nas joie air kolor chromium - będzie w poniedziałek aaaa dzisiaj w naszym 3w1 strzeliłam nam dętka ![]() jakie polecacie/macie torby do swoich dyliżansów? joie nie ma, a by się przydała na jakieś pieluchy i inne zabawki Ali ... hmmm
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Czeko my mamy w tej chwili taka właśnie z Joie ale tam zmieścisz kilka pieluszek i chusteczki szału nie ma ale wozimy ją na spacery w koszu w wózku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Ula, wlaśnie chyba takiej mniejszej szukam - pieluchy, chusteczki, smoczek i jakiś kabel/sznurek czy inny woreczek foliowy dla Ali
![]() skip hop fajne al trochę drogie hmmm
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

wilk syty i owca cała. Później sprzątam wszystko dookoła ale najważniejsze że dziecko zjada całą porcję przygotowaną i to nawet moje zupki je!!!! Gdzie kiedyś nie chciał ich do ust wziąć a teraz wciąga całą miskę
jak wyglądają u Was obecnie kupki?

u nas przy karmieniu jest czasem lepiej gdy trzyma lyzeczke i sie nia bawi. Tzn inną ja go karmie a on w miedzy czasie wklada sobie do buzi drugą (przewaznie trzonek 
ale czasem tez zrobi luzniej a jeszcze jak zbierze z np dwoch dni to cos tam bokiem wyjdzie. Jak kilka dni temu ale to baaaaardzo rzadki epizod juz na szczescie.