|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
A i na początek brałabym raczej stanik bez fiszbin.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2012 |
|
Rozeznanie
|
Zatrzymało się. Wkładka prawie czysta. Teraz znów męczyły trzy, cztery skurcze i spokój..
Wściekła jestem!!! Teraz będzie mnie trzymać w napięciu.. Może jest mi dane wytrzymać do 37+0.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2013 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja im mogę na korytarzu urodzić byle mnie nie odsyłali do innego szpitala bo nie pojadę Cytat:
|
||
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc potrzebuje coś co podtrzyma te kule. |
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Gornek - super, że wszystko ok na KTG
ale nie mam pojęcia jak to wygląda z KTG w innym szpitalu ![]() Kiwaczka - jesteś mistrzem zła Glassball - gorzej jak bób to też nie będzie to Mohnka - jak tam? już doczytałam ![]() Marta - ja biorę z fiszbinami, bo chcę właśnie, żeby cycki dobrze podtrzymać, żebym potem ich z ziemi nie zbierała Wróciliśmy z zakupów - kupiłam te cudne obrazki w Pepco i kocyk dla młodego, Pampersy w Tesco, a w Rossmannie wzięłam oliwkę i przy kasie pani powiedziała, że wbija jej się za 0zł jako prezent
Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-04-07 o 20:24 |
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Decorail, sliczne te obrazki. I nawet by pasowaly mlodemu do pokoju.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Aha, to idź idź Gornek. Jakby to moja mama powiedziała: udaj głupa hehe
No właśnie boję się tego babyboom:/ teraz lecą te dzieci spłodzone w okresie wakacyjnym :P Obym tylko nie wylądowała w szpitalu na Polneej czy Lutyckiej:/ mają najgorsze opinie tutaj. |
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie se uswiadomilam, ile tego prania jest.. a nie zamuerzam ruszac rozmiaru 68 poki co.. reczniki,kocyki,pieluszki , otulacze, przescieradla..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie polecam stanikow z fiszbinami. Odrazu mialam zapalenie piersi i bolące zastoje w piersiach. Bolalo okropnie. Pamietajcie ze musicie miec miekki stanik do spania by przytrzymywal wkladki, bo inaczej wszystko bedzie zalane
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Co do boomu to też o nim słyszałam. Nasza położna ze sr mówiła że najwięcej dzieci rodzi się w nów ksiezyca oraz w pełnię. Nów już był a pełnia jest 11.04 😁 ciekawe czy dla któreś z nas będzie to "owocna" noc? 😛
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Melka - polecam - piątka za obrazek to dobra opcja
![]() Jeny, nie straszcie tym baby boomem - wydaje mi się to okropną opcją, że jedziesz rodzić, stresujesz się boli itp., a tu jeszcze Cię nie przyjmują |
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
A mnie boli coś podbrzusze, ale nie takie cmienie tylko jakby główka uciskala co jakiś czas, pytanie czy się przechodziłam czy się martwić...
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Bambi nie strachaj
Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Camomiles - chyba normalny objaw - miałam tak dzisiaj jak chodziliśmy po sklepie
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześniej nie miałam takiego ucisku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż poszłam sprawdzić kiedy w maju jest nów i pełnia Edytowane przez Magnificence Czas edycji: 2017-04-07 o 21:02 |
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Bunny oby
po tym co napisała Kiwaczka aż sprawdziłam jak w maju wypada pelnia i nów ![]() 10 i 25 maja
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TZ w Polsce mieszkalismy w starej kamienicy z bardzo wysokim sufitem i raz nam przyszla doplata 4000zl, po surowej zimie. To dopiero szok byl :P a w domu bylo grzane do 17 stopni :P uf jak dobrze, ze juz nie mieszkam w tej dziurze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2029 | ||
|
Rozeznanie
|
Co tutaj się dzieje 😱 Anita, Mohnka, Efffpe, trzymam za Was kciuki! Ciekawe kiedy te dzieciątka zechcą się pojawić
Ja przez ostatnie dni beznadziejnie się czuję. Że w nocy tragicznie śpię to już się przyzwyczaiłam, ale teraz za dnia ciągle twardnieje mi brzuch, wystarczy że chwilę pochodzę i coś porobię i to jest mega nieprzyjemne, nieraz z bólem okresowym. A mały ma już tak ciasno, że jak się wierci to mam wrażenie, że rozrywa mi wnętrzności. Gmera mi tam na dole ciągle, chyba chce udowodnić, że wcale nie zmniejszył częstotliwości ruchów, jak matka mogła tak powiedzieć Cytat:
a ja tak bym zjadła! Zawsze jadłam w okresie letnim świeży, ten mrożony bardzo odstaje smakiem? Cytat:
||
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Uff, jedna jedyna korzyść z tego, że u mnie w mieście jest tylko jedna porodówka: nie mają mnie gdzie odesłać 😀
|
|
|
#2031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieee, nie chodze prywatnie. Polowkowe tu nie sa obowiazkowe i stad ta cena, a ze w Polsce sie robi i tu co chwila czytalam, ze dziewczyny ida na polowkowe to tez chcialam wiedziec, czy wszystko ok. Ach pomylilam sie! To nie polowkowe, tylko te jakos w 13tc, genetyczne! Za genetyczne tyle placilam, bo sa nieobowiazkowe. Polowkowe i 3go trymestru sa za darmo na super sprzecie, zdjecia wysylaja na telefon i w ogole. Toxo i cytomegalia tez jest w Polsce chyba platna, bo mozesz, a nie musisz zrobic. Ogolnie to mialam male usg na kazdeh wizycie, wyniki moczu i zelaza od razu, bo maka laboratorium, teraz mam co dwa tygodnie ctg. Sluzba zdrowia tutaj jest super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam furminatora i jest cudowny. Tylko sa rozne do roznych typow kotełe .Mowilam Wam juz, ze niedawno kupilismy odkurzacz dyson i on super zbiera siersc i wlosy, bylam przerazona, ze tyle tego bylo w moim dywanie, bo czesto sprzatam .Aaa co do pedi to ja chodze co jakis czas, fajna sprawa :P nie ma co sie wstydzic! raz mialam swiezy pedi i szlam do pracy i jakis facet wszedl za mna do mnie do pracy i wreczyl mi swoj numer telefonu na kartce i zaprosil na erotyczny masaz stop ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Pytałam jednak, czy zdarzyło się kiedyś tak, że nie mieli miejsca. Polożna mi powiedziała, że tak to organizują, że nie zdarzyło im się odsyłać pacjentek.
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam plamke krwi na bieliźnie, taka jasno różowa. Ale na czop mi to nie wygląda. I za wcześnie jeszcze.
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Incognito w szpitalu gdzie ja chce rodzic maja jedna sale rezerwowa na nagle przypadki wiec jak sie pojedzie z mocno rozkrecona akcja porodowa to nie ma mowy zeby odeslali
![]() Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zaczelam od 31/03 chociaz wczoraj mnie wyblagali, zebym przyszla na dwie godziny, zanim szef dojedzie, bo kilka dziewczyn sie pochorowalo i nie mial kto nawet otworzyc . Ale tylko siedzialam z laptopem i odbieralam telefony i nic wiecej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2040 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam tylko aż synek uśnie żeby móc się delektować ![]() Cytat:
Cytat:
do ruskich cebulka i jest git )Cytat:
ale Ci funduje emocji Maksiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
padłabym na zawał
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

ja im mogę na korytarzu urodzić byle mnie nie odsyłali do innego szpitala bo nie pojadę

aż poszłam sprawdzić kiedy w maju jest nów i pełnia
a dziś rozpoczynam 34tc (33tc0d)
na pewno skorzystam! Tortem bym nie pogardziła ooo i zimnym drineczkiem z palemką
i to jest mega nieprzyjemne, nieraz z bólem okresowym. A mały ma już tak ciasno, że jak się wierci to mam wrażenie, że rozrywa mi wnętrzności. Gmera mi tam na dole ciągle, chyba chce udowodnić, że wcale nie zmniejszył częstotliwości ruchów, jak matka mogła tak powiedzieć
a ja tak bym zjadła! Zawsze jadłam w okresie letnim świeży, ten mrożony bardzo odstaje smakiem? 
oczywiscie nie zgodzilismy sie bo wiemy ze beda poza tym kupowac mnostwo innych rzeczy ale mysle ze i tak beda regularnie dostarczac pampersy
na pewno musimy zainwestowac tez w dobry odkurzacz bo nasz umarl przy remoncie
dzikus jestem! 
. Ale tylko siedzialam z laptopem i odbieralam telefony i nic wiecej.