|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7266076 6]ojj są
mam wrażenie że to my jesteśmy silniejszego od nich psychicznie i fizycznie ![]() TZ umiera na ból pleców.. a jak mu mówie, poczuj się jak ja codziennie a on " Ty już jesteś przyzwyczajona do bólu" i " jak Ty możesz sprzątać codziennie i chodzićna zakupy jak tak Cię plecy bolą?!" no normalnie [/QUOTE]Skad ja to znam... kobiety ze stali są, ot co! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mogę rodzić w ten nów 28.04
byłoby idealnie ![]() Mnie też brzuch twardnieje, pobolewa jak na okres. Luteiny nie biorę od środy a mój katar i kaszel na pewno mojej szyjce nie pomagają więc ja sobie mogę prosić o późny poród ![]() Kurczę, nie pocieszacie z tymi zawalonymi porodówkami. Jak już sobie ułożyłam w głowie, że rodzę w tym szpitalu to teraz może się okazać że jednak muszę jechać do tego drugiego. Ale w sumie obydwa o Wysłane za pomocą mTalk
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
U nas jest 5 sal i jedna taka, z której korzystają tylko w ostateczności (mała i bez łazienki). I podobno sobie radzą (miasto ok 200 tys). Wszystkie sale są do porodów rodzinnych, każda ma prysznic (ew. wannę do porodu w wodzie), piłki itp.
Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2017-04-07 o 21:45 |
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Talusia, a szwagier nie pracuje czasem w Oswiecimiu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2045 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też właśnie myślałam o takim samym materacu jaki kupiłaś ☺ Decorail fajne się wydają te staniki jeszcze cena dodatkowo przemawia ☺ Cytat:
Cytat:
Ania dzięki za kciuki 😚 Cytat:
Cytat:
raczej możesz iść do dowolnego szpitala na ktg. Mi w dwóch różnych mówili że można podejść w każdej chwili. Cytat:
Ale i mnie też się wyciszyło ☺ Cytat:
Marta Ty też objawy plamieniowe? 😲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#2046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie rozsmieszylas oplulam telefon lodami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Mohnka, ale emocje dzis! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy duzy dom, zwykle lozeczko bedzie u nas w sypialni, turystyczne w pokoiku synka, ale zmierzam potem z nim jezdzic po czesci dziennej mieszkania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Rozeznanie
|
26.04 małż ma urodziny
![]() 10.05 moja najukochańsza babunia miała urodziny ![]() 25.05 to najbliższy termin pierwszego terminu z usg 10 mi się podoba ale byle bezpiecznie i zdrowo urodzić a nasze dzieciaczki i tak same zadecydują (chyba, że będą wywoływane czego nikomu nie życzę)Zjadłam właśnie mleczko rany ja powinnam iść na odwyk |
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, effpe, anita-no bez jaj
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- A ja zjadlam lody . Ale na szczescie juz zadnych nie mam i od jutra koktajle warzywne, koniec kropka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2051 |
|
Rozeznanie
|
Taaaa.... ja tak sobie powtarzam codziennie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Mój ostatni wpis jest 69 stron temu - na ostatniej stronie starego wątku.
Czytam, ale do dziś kończyłam 2 projekty. Od jutra tylko oczekuję! Moja szwagierka dziś urodziła - godzinę temu ![]() Ślicznego chłopca! Ja się zestresowałam - doklikałam artykuły w gemini, biustonosze, prześcieradełka. Jutro prasuję i zamawiam łóżeczko i wanienkę ze stelażem. Mój maluszek dwa ostatnie dni był meeeega spokojny - aż mnie to zaczęło niepokoić. Ale przed chwilą dał popis... |
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cczy wy tez macie okropnie sucha skore?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mnie ktos powstrzyma! IMG_1491596643.297002.jpg IMG_1491596651.994756.jpg
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
firma master Frost. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dłonie mam jak tarka
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyrodne matki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Vikunia ja mam sucha i na twarzy i na ciele
peelinguje i maseczkuje, balsamuje i nawilzam ale nadal sahara Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
|
#2060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja nienawidzę kremów i balsamów, ledwo się do smarowania brzucha zmuszam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to sz szczypie i sie zrobila taka biala miejscami
![]() a smaruje duzo i intensywnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Vikunia - na twarzy i rękach mam tragedię... ale to u mnie zawsze był problem z tym - a smaruje często
Ania - o tak, 28 to byłby fajny termin ![]() Marta - a nie zacięłaś, skaleczyłaś się? |
|
|
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
O tak przesusza mi się skóra okropnie, idą tony balsamu. O dłoniach nie wspomnę.
Milutku te prezenty to od moich rodziców. Teściowa nic jeszcze nie kupiła dla dziecka, złotówką tez nie sypneła, ma to chyba gdzieś. Ostatnio nam paczkę wysłała z samymi słodyczami.... Mimo ze ją prosiłam aby tego nie robiła, bo staramy sie nie jeść słodkiego, a jak juz mamy w domu to pochłaniamy od razu wszystko... Generalnie moi rodzice bardzo dużo dla wnuka kupili, to ich pierwszy wnuk, teściowa ma juz trójkę. Melduje sie po wizycie. Mały juz nie taki mały, wazy 2400, nogi ma długie no i ponoć duży bedzie. Dr trzy razy główkę mierzył bo za pierwszym razem mu wyszła jak na 36tc to się aż za głowę złapał. Z gorszych wiadomości to niestety czeka mnie CC 11.05 także przywitamy synka wsześniej. Łożysko mi wchodzi juz na szyjkę i mały ma na nim centralnie głowę także nie ma szans na SN. Trochę się boje, no ale to dla nas najlepsze rozwiazanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze wszystko ok. A co do cc-przynajmniej wiesz na czym stoisz i czego sie spodziewac .Ja dzisiaj dzwonilam do szpitala i pani byla niezadowolona, ze tak pozno sie zglaszam, ale powiedzialam, ze polegalam na moim lekarzu i ze mi dopiero teraz wystawila skierowanie. Jestem w 36tc, a trzeba sie podobno zglosic do 34, ale nie przyjelam odmowy i kazalam wyjasniac z lekarzem i mam wizyte w srode i musza mnie zapisac do nich, bo mam do nich jakies 5km, a do nastepnego juz przez autostrade z 15, zupelnie inna czesc miasta. No skore mam na udach z tylu czerwona i az boli od suchosci, tak samo przedramiona :-(. A dlonie to juz nie wspominam-miejscami pekaja. Dziewczyny, czy uwazacie, ze przyda sie nam strerylizator? chce w koncu ostateczne zamowienie zlozyc i bije sie z myslami, czy brac sterylizator i podgrzewacz, bo planuje kp, ale czasem gdzies wyjsc bede chciala i Filipek zostanie z tata i myslalam, ze moze sie przydac... Baby Björn kupuje jednak nowe, kolezanka sie rozmyslila ze sprzedaza i mysli o jeszcze jednym dziecku, a ze ma 37 lat to raczej musi szybko myslec. I zastanawiam sie, czy ten lezaczek to tak od samego poczatku sie nada dla maluszka do posiadowek w ciagu dnia?
|
|
#2065 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratki dla szwagierki. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
no i laktator... pojedynczy czy podwojny? jak ogladam czasem filmiki, to do medlei dziewczyny nawet specjalne takie opaski na biust kupuje, z dziurkami na sutki, zeby w trakcie odciagania moc sie zajac czyms innym jeszcze
![]() Ja chyba wezme elektryczny medeli pojedynczy.
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz kase na podwojny to lepiej wziac taki. lepszy wyplyw mleka jesli obie piersi sa pobudzane jednoczesnie. Sterylizator bym sobie darowala. zbedna rzecz przy kp, butelke mozna ewentualnie do wrzatku dac na chwile.
|
#2068 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale będę szukać, mam nadzieję, że gdzieś znajdę Cytat:
a trzeba widzieć plusy w tym, tak jak mówisz, wcześniej zobaczycie się z dzieciątkiem Ja też mam okropnie suchą skórę i to od początku ciąży. Raz się podrapałam podczas kąpieli po łydce i zrobiły mi się takie rany, jakby mnie kot podrapał dlatego smaruję się codziennie, inaczej ciągle bym miała jakieś podrażnienia.A na stopie mam kurzajkę, pierwszy raz w życiu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2069 |
|
Rozeznanie
|
Też mam suchą skórę a stopy to zawsze miałam przesuszone. Teraz jeszcze zima i okres grzewczy dał popalić.
Mohnka miałaś rację ze stoperami 😣 Za ścianą mam salę pozabiegową i tam już jakiś czas babeczka jęczy 😬 nie da się spać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2070 | |
|
Rozeznanie
|
Mamy majowe cz. VI
Cytat:
Vikunia u mnie właśnie zaczął się 34tc. Nie strasz, bo mi skierowania nie dał jeszcze. Pobrał dziś GBS i kolejna wizytę mam 21.04. W poniedziałek zadzwonię do położnej wypytam jak to u nich jest i Ew. umówię się na wizytę do lekarza w szpitalu. Na SR mówili nam ze trzeba się ok miesiąc wcześniej zgłosić do anestezjologa jeśli się rozważa jakiekolwiek znieczulenie przy SN. Ja to w ogóle podejrzewam ze mój lekarz wiedział od samego początku ze to się skończy Cc bo ja łożysko miałam zawsze tak nisko. Nie chciał mnie chyba stresować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Aaa Vikunia ja nie kupuje sterylizatora, stwierdziłam ze tak samo działa wrząca woda, a mikrofali i tak nie mam. Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2017-04-08 o 00:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

mam wrażenie że to my jesteśmy silniejszego od nich psychicznie i fizycznie 

ale wiadomo że gdzieś tam w środku zawsze mi szkoda że mają taki znikomy kontakt z wnukiem a wkrótce z wnukami. A jak się czujesz kochana?
ale za to mam juz wyplate na koncie
I udalo mi sie wyhaczyc na olx poduszke do karmienia chicco boppy nowa nierozpakowana za pol ceny nowej
" .. mnie też niesmakowaly ale dla "oscara" zjadłam wszystko i na niego mam jeszcze większego focha. Powinnam być aktorką... bo tego 

oplulam telefon lodami 

rany ja powinnam iść na odwyk 
. Ale na szczescie juz zadnych nie mam i od jutra koktajle warzywne, koniec kropka 
i to jest mega nieprzyjemne, nieraz z bólem okresowym. A mały ma już tak ciasno, że jak się wierci to mam wrażenie, że rozrywa mi wnętrzności. Gmera mi tam na dole ciągle, chyba chce udowodnić, że wcale nie zmniejszył częstotliwości ruchów, jak matka mogła tak powiedzieć
firma master Frost.
dłonie mam jak tarka

a trzeba widzieć plusy w tym, tak jak mówisz, wcześniej zobaczycie się z dzieciątkiem