|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2102 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz wchodzę do ginki, to zapytam, jak to wygląda, gdy się zaczyna
ale już wiem, że jak będzie bardzo bolało, to na ip ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jakoś zakodowałam sobie, że rodzę w maju, że psychicznie nie będę gotowa wcześniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co za emocje!
musze sie brac za pakowanie torby i pranie oraz prasowanie ciuszkow bo jestem cala zestresowana tym co sie tu zaczyna dziac a weszlam tylko sprawdzic czy Mohnka czasem nie urodzila ![]() Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
Bunnybe zapomniałam wczoraj Ci złożyć życzenia, spełnienia wszystkich marzeń i przede wszystkim błyskawicznego, bezbolesnego porodu!
korzystając z tej okazji zjadłam wczoraj dużo pyszności, aż się nie będę przyznawać ile, bo chyba nawet wszystkich nie pamiętam 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Happiness dzięki!
a na łakocie i obżarstwo było wczoraj pełne przyzwolenie ja właśnie kończę tort Mąż mial myc okna a tu pogoda jak w listopadzie ale chyba i tak go zagonię jak nie bedzie padać ![]() Vikunia ja mam nowy sterylizator od szwagierki meza, zapakowany w kartonie bo ani razu go nie uzyla, podejrzewam ze u nas bedzie podobnie
16.05.2017 G. Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-04-08 o 10:21 |
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
Skorzystałam z tego przyzwolenia i czuję, że nieco je przedłużę
U nas dziś trochę wyszło słonko, ale na poniedziałek zapowiadają taką brzydką pogodę, a my mamy wtedy sesję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() jeśli chodzi o sterylizator to nie używałam, po prostu wyparzałam a raz na jakiś czas wygotowywałam smoczki/butelki. Laktator też w ogóle nie był potrzebny, cycki miałam mądre za to nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez podgrzewacza, był u nas non stop w użyciu. Ale to wg mnie zakup na później, około 4 miesiąca życia dziecka. |
|
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
codziennie coś się dzieje, a to dopiero początek kwietnia ![]() Mnie męczy katar mam nadzieje, że oprócz tego nic się nie rozwinie |
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie, wg usg poród 28.04, ale ginka powiedziała, że może w maju, ale na początku (termin mam 12.05), dziecię ma wygląda jakby było 2tyg starsze, waży 2900!!
u mnie szyjka długa i nic się nie dzieje zaczynam 36tydz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz wywalilam sterylizator z koszyka. Kurde nie planowalam az tyle wydawac :-( a sie wydaje, ze wszystko potrzebne i to juz. A gdzie szafa do malego, jeszcze okap mi potrzebny i szafa do przedpokoju... no nic, tz bedzie pracowal dzien i noc
Wlasnie sie biore za ogarnianie, jutro przyjezdza moja siostra z mezem i dziecmi z Anglii . Mam zamowienie na ciocine ciasto od chrzesniaczek nie ma zmiluj . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też mi się piszą skurcze wysokie, nieregularne. Wczoraj po badaniu fałszywy alarm, bo zaczęłam krwawić i teraz plamię ciągle + jakiś krwisty śluz, bólu żadnego, skurcze pojedyncze.. Chyba się powoli rozkręca. a rozwarcie 3-4cm i co z tego. Główka przyparta, w kanale rodnym i jak chodzę to mnie w środku boli i przy ruchach dziecka też mnie boli 😩.. Myślę, że to raczej dni, niż godziny. 😊Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodze w maju, wczesniej nogi trzynam na krzyz, bo chcialabym zeby byl donoszony. Dzis dopiero zaczynamy 35 tydz, czyli skonczonych mamy 34. W sunie to jeszcze 3 tyg. do donoszonej? Teraz kumam czemu gin mowil, ze ma nadzieje, ze sie jeszcze spotkamy na nast. wizycie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2017-04-08 o 10:44 |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,co tu się dzieje! 😱😱😱
Tylko proszę mnie nie zarazić porodem, bo ja czekam na męża. 😀 jeszcze 3 tygodnie! Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Melka tez rodze w maju! Ciaze donoszona bede miala ostatniego kwietnia ale chcialabym urodzic nie wczesniej niz po majowce, z reszta tak jak pisalam mam przeczucie ze u mnie to bedzie w terminie albo nawet po, ja jeszcze nie jestem na to psychicznie gotowa!
|
#2117 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mina musiała być nieziemska 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu emocje :strach-drzwi:
mnie boli brzuch jak na okres i plecy dodatkowo w krzyzu... a mialam sprzatac i gotowac...
|
#2120 |
|
Konto usunięte
|
Ale tu emocje znowu z rana :p
|
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie donoszona 29.04 😁 ja w sumie tez panikuje, a czuje, ze moze byc przenoszony 😁Cytat:
W czwartek wchodze do gabinetu, a on do mnie: "prosze siadac, wasza kulistość" 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2017-04-08 o 11:48 |
||
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Ale jajca, dobry tekst
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2123 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej!
![]() Jak wczoraj wulkan energii tak dzisiaj zero sił... matko jak ta końcówka się dłuży Bunnybe ojej spóźnione sto lat CamomileS ojej!!!! Ale emocje Dawaj znać na bieżąco jak tam... 22.02.2016 Hania ![]() 38/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Melka - tak Ty jeszcze 3 tyg do donoszonej. Mohnka, a od kiedy masz te 3-4 cm? Dobrze kojarzę, ze dopiero co kilka dni temu był opuszek tylko? 22.02.2016 Hania ![]() 38/40 Agatka
|
#2124 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Bry
Wchodzę tu z obawą co się przez noc wydarzyło ![]() Cytat:
Cytat:
rosną nam zdrowo dzieciaczki ![]() Martirybka dobrze, że przynajmniej wiesz na czym stoisz Cytat:
Podgrzewacz mieliśmy, ale nie wiem czy go z raz użyliśmy. Jeśli chodzi o wodę do mleka jak już synek przestał jeść (.) to żeśmy gorącą mieli w termosie, zimnej się dolewało i była w sam raz do mleczka. Podgrzewacz oddaliśmy potem siostrzeńcowi męża i wiem, że oni używali aż go wykończyli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z nia na dzień coraz większy strach wchodzić na wątek zaraz będziemy czytały opisy porodów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to miało być dla męża, ale chyba mu nie dam ![]() Glassball nie wyrodna jedzenie w ukryciu, bez delektowania się to już nie to samo a dla dobra naszych dzieci lepiej jak my zjemy niż one
|
|||||||||
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! 😊
Pomyłam podłogi, wyczyściłam łazienkę i wc i padłam na twarz. A jeszcze coś na obiad by trzeba było wymyślić. TŻ dzisiaj jedzie na mieszkanie zaszpachlować jakieś dziurki bo od poniedziałku wchodzi malarz. No i parę rzeczy co właściciele poprzedni zostawili wywiezie do babci. Mam ochotę z nim jechać ale nie czuje sie jeszcze na siłach. Jest lepiej niż wczoraj ale bez szaleństwa. O 4 w nocy myślałam że zacznę rodzic bo kaszel na przemian z kichaniem mi sie włączyły i aż mnie brzuch rozbolał od tego. Takie emocje dziewczyny serwujecie że szok ale wydaje mi sie, że już ten kwiecień będzie dla nas taki emocjonujący 😁CamomileS, trzymaj sie!!! Wysłane za pomocą mTalk
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Esor dziekuje
Melka no ja tak samo, pamietasz moj sen ze razem rodzilysmy i to byly szybkie i lekkie porody? czuje ze to mogl byc proroczy!
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie te noce od środy sa średnio przespane, cały czas mam jakies obawy mimo, ze ruchy czuje regularnie i ktg wychodzi dobrze. Dobrze, ze chociaż u Was sa dobre wieści i dzieciaczki rosną prawidłowo.
Martirybka mnie tez czeka cc, niestety nie wiem kiedy, w środę miałam poznać datę a wyszło jak wyszło. Dzisiaj na poprawę humoru robię sobie pyszny obiad który chodzi za mną od dawna. Czyli golonka z kapusta kiszona i pyrami a do tego zupa tzw białe kwaśne. Tz chciał mi kupić szparagi, bo wie ze je uwielbiam ale ceny nadal sa kosmiczne wiec wstrzymam sie do maja jak bedzie konkretny sezon i tata mi przywiezie z wielkopolski ![]() Dziewczyny oby porody jak sie zaczną szybko poszły bez męczarni Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki, kochana. Zawsze mam problem z liczeniem tych tygodni ![]() Cytat:
Zjadlam w koncu mojej wysnionej chałwy 😍 Oczywiscie wisial nade mna jej najwiekszy koci milosnik - Mela. Ta to ma smaki - salata i chalwa 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
||
|
|
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Patrzcie jakie cuda w tesco! Sukieneczka z leginsami za 29zł (wzielam na rozmiar 68) a zestaw w bambi 3 (62 rozmiar) częściowy za 49zł! Były jeszcze zestawy uniwersalne oraz dla chłopców! Także polecam tam zajechać bo mega okazja 😁😁 1491645822774.jpg1491645832571.jpg
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no przeginacie z tymi czopami
![]() To chyba ja nie mam żadnych takich skurczy czy czegoś, bo nawet jak coś boli i ćmi to w ogóle nie wywołuje u mnie niepokoju Cały czas siedzę i rozkminiam torbę do szpitala - nawet nie ubranka nie mogę się dla młodego zdecydować ![]() Mohnka - Maksiu się rozmyślił i już nie chce wychodzić?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

po niedzieli już muszę spakować torbę

Ale jakoś zakodowałam sobie, że rodzę w maju, że psychicznie nie będę gotowa wcześniej
musze sie brac za pakowanie torby i pranie oraz prasowanie ciuszkow bo jestem cala zestresowana tym co sie tu zaczyna dziac
a weszlam tylko sprawdzic czy Mohnka czasem nie urodzila
a na łakocie i obżarstwo było wczoraj pełne przyzwolenie
ale chyba i tak go zagonię jak nie bedzie padać 

a rozwarcie 3-4cm i co z tego. Główka przyparta, w kanale rodnym i jak chodzę to mnie w środku boli i przy ruchach dziecka też mnie boli 😩.. Myślę, że to raczej dni, niż godziny. 😊
moja mina musiała być nieziemska 😂
a mialam sprzatac i gotowac...