|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marcelek może wielki nie jest ale uroczy Cytat:
Zaczeliśmy mięsko równo w dzień skończenia przez Uszka 5 miesięcy i wcina je aż mu sie uszy trzęsą zwłaszcza potrawkę z królika A czemu chcesz u Kasi wprowadzić mięso? U nas w przychodni teoretycznie są zapisy na godzinę i często nie ma szans by już się dostać bo wszystkie godziny są już zajęte, a w praktyce jest kto jak przyjdzie tak wchodzi. To również przemawia na niekorzyść bo w innej przychodni (tej do ktorej ewentualnie chcę Uszka przepisać) są zapisy na godzinę i jest to przestrzegane.A teraz wkleję kilka zdjęć, a co ![]() 1.,2. czytam książki by być inteligentnym ![]() 3. gangsta
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie chcialam pochwalic... dzisiaj Łucja kończy 4 miesiące
|
|
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
A ja się chwalę, że Oskar dzis pierwszy raz sie przewrócił na brzuszek! Niestety w drugą stronę nie idzie i teraz co chwile sie przewraca i wkurza, bo na brzuchu to on leżeć nie lubi. A tutaj, żeby nie być gołosłownym filmik
![]() http://video.google.pl/videoplay?doc...76423293957972 Edit: Moim zdaniem Marcelek na chudzinke nie wyglada...no może przy koledze ale hmm kolega znowu do szczuplaczków nie należy, taki mały budda ![]() A Uszek czarujący, zwłaszcza w wydaniu gangsta ![]() Misia zmieniaj lekarza, wcale się nie powinni dziwic że tyle masz pytań i wątpliwości skoro Mateusz miał tak dużo problemów ze zdrowiem. Boszz nasze maluchy robią się coraz cięższe. Niby nie noszę Oskara na rękach dużo, tyle co niezbędne żeby go przemieścić a wieczorem mi kręgosłup wysiada. Edit2: Wszystkiego najlepszego dla Łucji
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze dla Łucji
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja Gosia też z brzuszka na plecki się nie przekręca, kilka razy udało jej się ale to chyba przypadkiem, za to z plecków na brzuszek to mogłaby cały czas ![]() Cytat:
zgadzam się Cytat:
Gosia na odkurzacz raczej nie zwraca uwagi ja też chcę do Wrocławia ![]() Byłam kiedys kilka razy dawno temu, bardzo ładne miasto Cytat:
ale szybko zleciało co do muffinek ja mam foremki żelowe 2szt po 6 czyli razem wychodzi 12 muffinek większość przepisów jest właśnie na 12 szt są też blaszki na 12 szt Buziaki dla Łucji Uszek jaki oczytany ![]() Koletynko myślę, że Oskarek teraz polubi leżenie na brzuszku Wróciłysmy przed chwilka ze spaceru, jak na złość Gosia nie chciala spać a mamusia nie mogła usiąść i książki poczytać ![]() a teraz smacznie sobie spi
|
|||||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny... powiem szczerze,ze nawet nie zauwazylam kiedy ten czas zlecial... nim sie obejrze to Łucja juz bedzie siedziec sama, raczkowac, chodzic, gadac...
|
|
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak krzywia przy jedzeniu a raczej probowaniu nowych rzeczy??
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na sekundkę więc w skrócie będzie.
Blender mam 600. Szczerze polecam, używam go bardzo często i daję radę ze wszystkim. Później wpadnę na dłużej to obejrzę ten filmik z przewrotami bo teraz mykamy na zakupy. za komplementy dla synka.Misiu Uszek superowski. I znowu mam dylematy bo on też już taki większy jest
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Wg najnowszych danych Uszek ma 68cm i 6820 waży czyli do Pudziana mu jeszcze daleko
![]() dziękujemy za wszystkie komplementy
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
Oskar ma 6800 i 67cm, przytyło mu sie od kiedy zaczęłam łączyc karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym. Ale i tak na basenie wygląda na taką kruszynke, najmniejszą ze wszystkich. No ale jak go nosze to tęsknię za moim malutkim bobaskiem, który mieścił się w rozmiar 56 i jeszcze mu te spiochy wisiały
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
No to ja po pieczeniu muffinek hmmm narazie sa cieple ale w smaku jakies maczaste sa moze jak ostygna bede lepsze
Kupilam dzis narazie papierki i jak beda dobre to kupie forme. Troche sie powylewaly z papierkow i nie wszystkie sa ksztaltne pewnie o wiele lepiej robic je na blaszce.Z muffinki chce zrobic torta dla Hubiego dla malego dziecka maly torcik hihihi Ale ostatnio mi sie dni myla dala bym sobie glowe obciac ze dzis sobota ![]() rosnij nam zdrowo Łucjo duzo usmiechow i radosci
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
A Marcel waży 6700 no to chyba tragedii nie ma!!!!
To się nazywa dylematy matki kwoki ![]() ![]() Miłego weekendu! A Oskar na macie nieziemski!!
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
brawo dla Oskara!!!
tulis - moj sie krzywi, ale jak mu nie dam kolejnej lyzeczki to wrzask W kazdym razie je chetnie, choc mina czesto krzywa![]() Ja mam blender Philips 700 Watt. Zmieli wszystko. Nawet surowe warzywa przemieli na taka papke jak ze sloiczkow Gerbera niemalze (mysle tu o tym pojemiku z nozykami). |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Bubbel w piatek tak do 15.00 jestem wolna bo pozniej mamy basen więc jak dla mnie nie ma problemu ale najlepiej zeby to było gdzies w centrum
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tak, ale niestety, ostatnio przekonałam się, że chyba jednak Hubert jeszcze za mały na spędzanie czasu w obcych dla siebie miejscach...
![]() Wymęczył się biedny, a ja trochę razem z nim ![]() Zaprosiłam dziewczyny na następne spotkanie do mnie - ale tu jest kwestia dojazdu i nie wiem, czy będą miały ochotę i możliwość? Uszek - superowy, zwłaszcza w gangsterskim wydaniu ![]() Ech, a ja muszę pouczyć się coś na obronę - a nie chce mi się przeokrutnie, odzwyczaiłam się już od nauki ![]() |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę jak się Wrocławianki rozbrykały ze spotkaniami
Koletynko ja też czasem tęsknię za tym małym słodkim niewinnym bobaskiem ![]() Martka 6700 i Ty narzekasz ![]() Prim Ty się od nauki odzwyczaiłaś a ja od pracy ![]() U mnie dziś dzień pod znakiem buczenia w łóżku buuu, na macie buuu, nawet na rękach było buuu. najchętniej to by chyba u psa w koszu siedział bo ostatnio jak tylko ja widzi to już oczy jak 5 zł i cały aż chodzi.
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
bubbel - i mi sie moze uda wyskoczyc na spotkanie. Tyle ze ja najchetniej to Arkady Wroclawskie, bo to jedyne miejsce chyba gdzie moge jeszcze dojsc pieszo z wozkiem...
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Ja również chetnie poznam nowa mamusie
mysle ze Arkady chyba wiekszosci by pasowaly, do ustalenia tylko data i godzina![]() Primavera - co do spotkania u Ciebie to ja juz wyrazilam swoja chec [ mam nadzieje ze dotarl PM] |
|
|
|
#3652 |
|
Rozeznanie
|
Mi arkady tez by pasowaly
A jak wam pasuje???? no i zmiksowalam dzisiaj kalafior, brokuly, marchewke i pietruszke SuperMam 600w i jest swietny
|
#3653 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego Cytat:
a może dzieki temu polubi też leżenie na brzuszku ![]() Cytat:
![]() Kurczaki, coś mi multicytowanie świruje ![]() misiu Uszek A w wydaniu gangsta to już wogóle wymiata ![]() A jeśli chodzi o mięsko to po prostu się zastanawiałam - na słoiczak jest napisane od 5 miesiąca Wczoraj byliśmy na zakupach i uzupełniłam zapasy Odebraliśmy też paczkę w Rossmannie ![]() Dziewczyny gotujecie dzieciaczkom same? Co dodajecie do takiej zupki? I jak jest z jedzeniem - chcą jeść? Miłego dnia
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale szalejecie z tymi spotkaniami
![]() zazdraszczam ![]() my wczoraj dostalismy paczke hippa a w środku był kuponik z rossmana Celko dobrze, że wspomniałaś, bo ja pewnie bym nie zauważyła i wywaliła ![]() nie skojarzyłam od razu że w środku jest ten kupon, bo w drodze na pocztę i z powrotem mijałam 2 rossmany i nawet zakupy robiłam,bym sobie od razu odebrała . Dziś leje deszcz, mąż idzie do pracy, potem wiezie pare młodą do slubu, wróci dopiero wieczorkiem a ja nie wyjde z Gosią w ten deszcz.
|
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ugotowałam: marchewka, pietruszka i ziemniak, do tego troszkę oliwy z oliwek. Smakowało - zjadł 120, a kupnej - tylko po pół słoiczka U nas też pogoda do d...
|
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też pogoda byle jaka więc siedzimy w domku, ale dobrze bo przynajmniej można zrobić gruntowne porządki, bo jak jest ładnie na dworzu to całe dnie w domku nas nie ma
![]() Ja nie gotuję, aż wstyd się przyznać, ale moje dziecko nawet deserki je ze słoiczków, taką ma wygodną mamę
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
mi pasuje piatek 12
Arkady
|
|
|
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
Misiu ja tez wygodnicka jestem tylko sloiczki leca :P
Z tym gotowaniem to ja sie troche boje wczoraj oglądałam na tvn style mamo to ja (chyba ) tego nie mozna tego ie mozna rosolek od 2 lat a przeciez woda plus wloszczyzna to przeciez rosolek co nie?Dziewczyny czy odciągacie napletek chlopcom? Są różne szkoły jedni mową tak inni inaczej. Ponoć do roku czasu nic się nie powinno odciągac a jak wy myślicie? Bubbelku dla Hubiego odkrzacz dziala uspokajająco jest marudny a jak włączam cisza i tylko oczy robi jak 5 zł )Primaverko a wode z ugotowanych warzyw dodajesz czy wylewasz i tylko oliwy dodajesz? U nas dzis pochmurno wiec pewnie ze spacerku nici
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
mi tez pasuje tylko teraz cos moja mama zmienia plany wiec dzisiaj dam znac czy na 100% bede zostawac we Wroclawiu zaraz po przylocie. Moj brat mieszka we Wrocku i mielismy zostac u niego do soboty ale teraz ona kombinuje zeb zostac z niedzieli na poniedziale
Wielka kucharka to nie jestem no, ale ja nawet wiem, ze same warzywka to nie rosolek
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hubert jak po basenie zasnął o 13:30, tak śpi do tej pory. Zdążyłam po drodze zrobić zakupy. a teraz się pigluję na imieniny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Ja tam to już nawet nie pamiętam co tam czytałam w tych gazetach 

no kurde a od czego jest lekarz do cholery
zeby wysłuchac mamę i ewentualnie rzeczowo rozwiać wątpliwosci
po takim tekscie juz bym tam więcej nie poszła
A dawno zaczęłaś dawać Uszkowi zupki z mięskiem? Bo ja się zastanawiam czy Kasi nie wprowadzić
A lekarza bym zmieniła
przekażę, ajk tylko wrócę do domciu 

A jak wasze dzieci reaguja????
Dzieciaczki super 

za komplementy dla synka.