|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
funky nie lecze sie do maja, wiec juz prawie rok... ale ja nie chodziłam nigdy do psychologa, ale od razu g rubej rury czyli do psychiatry.. wiec leczenie to głównie było faszerowanie lekami... i choc było dużo lepiej to nie chce ciagle brać leków
|
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że bardzo dużo schudłam i cieszy mnie to. Ale chciałabym jeszcze. Dalej ciągle kontroluję to co jem i ciągle nad tym myślę. Schlebia mi to, że mówią, że dużo schudłam. Mówią nawet, że jestem chuda, za chuda. Ale ja wiem, że jest inaczej. Niekoniecznie gruba, ale napewno nie za chuda. Są chudsze ode mnie. I ja naprawdę lepiej czułam się na R. "wpadłam w syndrom wiecznej diety" jak któraś z Wizażanek napisała. I dalej niektóre posiłki układam pod R. W szafce, niedaleko mnie leży pełno słodyczy-cukierków, ciastek, czekolada, batoniki etc. Ale ja nie ruszę nawet kostki czekolady. Bo dalej wydaje mi się, że jestem na R(?!) bo boję się przytyć (?!) . Przed ed z chęcią wzięłabym tego batonika i nie zważając na porę dnia zjadłabym go ze smakiem. Teraz nawet nie potrafię zjeść kromki jasnego chleba... Wiem, że mam niedowagę. Nawet miesiączki coś dawno nie miałam...ostatnia pod koniec lutego, a kiedyś miałam nawet równo co 31 dni o.O I wiem, że gdybym znów się odchudzała, jeszcze bardziej wpadłabym w to bagno. Ale nie wyglądam tak, jakbym chciała... I przecież jestem na utrzymaniu! Nie przytyję od jednego batonika! Ale jednak coś nie pozwala mi go zjeść... I nawet nikt nie chce już słuchać tego mojego ględzenia o jedzeniu, przyjaciółki mówią, że ze mną naprawdę jest nie tak. A ja znów o sobie tylko ... przepraszam, ale to takie trudne..;/ Plameczko- skoro masz okazję iść do psychologa, to pójdź. Napewno nic nie stracisz, a on ci jeszcze może pomóc. Z tego da się wyjść i musimy z tego wyjść. A myslenie o śmierci nie jest na to najlepszym sposobem. Garden- nie przejmuj się, to tylko wahania wagi. Ja sama, wczoraj wieczorem, kiedy zwykle waga pokazuje więcej, mi pokazała o 2 kg mniej o.O i to właśnie te wahania..
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pomyślisz o psychologu?? To na prawdę pomaga, będę się przy tym upierac i każdego zapewniać , nie warto dalej faszerować się lekami , kiedyś musisz zacząć żyć normalnie po ich odstawieniu, a jeżli Ty czujesz że wpadasz w to od nowa to lepij jakbyś w inny sposób sprobowała.
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
wiem, ze leki to nie jest sposób, bo brałam je 2 lata i trudno było mi je odstawić.. i prawde mówiąc po odstawieniu po jakimś czasie wróciłam do punktu wyjscia..
będę musiała pomyśleć o pomocy.. wiem o tym... |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
U nas się ED raczej tylko u psychiatry leczy. Jeśli to nawraca to według mnie można psychologa w ostateczności spróbować, ale jeśli nawet psychiatra nie wskórał to psycholog nie wiem czy pomoże. Może spróbować innego psychiatrę? Oni zawsze by powinni z psychologami współpracować w placówce, czyli powienien też ocenić co by miało nejlepiej pomóc. Mam nawet wrażenie, że jak zamykają u nas dziewczyny na leczenie z ED, to widzą i jeden i drugi tego człowieka i tak jest według mnie najlepiej, bo wyjaśni się sprawa co dla niego będzie najlepsze.
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedyś jadłam o 3 w nocy po 3 batony i nie tyłam, jadłam wszystko w każdej ilości, ważyłam ok 48kg przy 160cm i zaczęłam się odchudzac ponieważ raz zobaczyłam 50kg a to było też przed okresem i w ogóle, a znajomi mówili mi, że mam świetną figurę...do dziś zadaję sobie pytanie po co i dlaczego aż tak bardzo zmarnowałam sobie zycie? czasami brak jest już sił...dziś u mnie nie było śniadania tylko zielona herbata...gorzka w dodatku ![]() ale to dlatego, że jest dziś w domu mama i boję się zbyt obfitego obiadu...nie wiem dlaczego, ale wolę sama układać sobie jadłospis, przynajmniej narazie bo wiem ile mogę zjeść a czego już nie, wiem, że to chore, ale tak już mam...wiecie czasami mam tak, że budzę się z myślą, że wszystko będzie ok, że na pewno niedługo się ułoży, a czasami nie widzę już sensu tego wszytskiego...boję się wtedy, że jak przytyję to zaczną mi mówić "o jak przytyłaś" i nawet jeśli to będą komplementy to ja to odbiorę inaczej ostatnio kupiłam wagą elektr, ale nie po to, żeby jeść określone 100g np jogurtu tylko po to, żeby w małych ilociach stopniowo dodawać różne produkty bardziej kaloryczne, jeszcze 2 tyg temu bałam się zjeść odrobinę masła, a teraz moje śniadanie to jedna kanapka z serkiem np almette a druga jest właśnie z masłem i to sporą jego warstwą. Od kiedy dodałam liczbę kalorii do moich posiłków (jakieś 2 tyg temu zwiększyłam)nawet nie przytyłam i z jednej str to mnie cieszy a z drugiej dziwi?
|
|
|
|
|
#4087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kika-
![]() To dobrze, że zaczęłaś zwiększać ilość spożywanych kalorii i jesteś przy tym zadowolona. I nie bój się obiftych obiadów rezygnując przy tym ze śniadań. Zjedz najwyżej mniejsze, ale nie pomagasz sobie 'wyrzucając' je. Chyba mama nie każe ci na siłę jeść, nawet, gdy już nie masz gdzie tego wcisnąć ? Cytat:
Pomyślicie, że sama się w to bagno wpędzam, bo mówią, że jestem chuda a ja dalej chcę chudnąć. Co jak co, ale na uda mogę narzekać.
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zajrzałam do tego wątku przypadkiem, nie pomyślałam nawet przez chwilę, że jakies zaburzenia odzywiania mogłyby mnie dotyczyć. Przeraziałam się, bo widzę, że większość moich nawyków odpowiada waszym.
Ja swoją przygodę z odchudzaniem zaczełam od słynnej kopenhaskiej. Zrobiłam 12 dni- 1 dni ważyłam 55 kilogramów przy wzroście 162. Wiele kobiet marzyłoby na moim miejscu o takiej wadze, ja sobie ubzdurałam, że to zbyt dużo. A wystarczyło trochę poćwiczyć aby wyrzeźbić ciało... po co się jednak męczyć, skoro mozna łatwiej i szybciej. 14 dni do szczęścia... 12 wystąpio jego apogeum- stwierdziałam, że czas zacząc jeść co ma w ogole smak. Zajadałam się więc jogurtem naturalnym z otrębami, marchewką i brokułami. Obsesyjnie myślałam o jedzeniu- obsesyjnie liczyłam kalorie, piłam mleko 0 % tłuszczu, nie soliłam, nie słodziałam, jadłam gotowane warzywa. Nie było dla mnie większego komplementu niż "jezu, jaka Ty jesteś chuda". Cieszyałam się wtedy jak małe dziecko. Czułam się masakrycznie źle gdy zjadałam więcej, próbowałam zmuszac się do wymiotów- na szczęscie to wcale nie jest takie łatwe, piłam olej rycynowy, jako środek przeczyszczający czy litry czeronej herbaty. Dziś 3/4 mojego dnia to myslenie o jedzeniu, zawsze rano staję przed lustem i sprawdzam czy aby czasem gdzies mi nie przybyło, ale je tylko, że Jak zjem trochę więcej ćwiczę, mam wyrzuty sumienia, jestem zła na siebie, czuję jak rosnę w oczach.... Mam tego juz momentami dość- nie cieszę się jedzeniem- kiedyś to była dla mnie ogromna przyjemność, soboty przy piwku i z pizzą, popcor do filmu... tak po prostu. Ale teraz juz nie potrafię. Tak po prostu jeść, cieszyć się tym, nie mysleć ile ma to kalorii i gdzie mi się odłoży.... Oto historia moich 47 kg.
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiecie co? dziś przegrałam. Zjadłam kinder bueno i oprócz niego dwa precelki. nie wiedziec czemu zaczęłam zastanawiać się, ile one mogą mieć kcal. wyszło mi, że jeden z 50. miałam wyrzuty sumienia, więc - pomimo tego, że padało i wiało i strasznie nie miałam na to ochoty -wyszłam na spacer, półgodzinny. jestem na siebie wściekła, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. dobrze, że takie typowo edkowe zachowania przydarzają mi się sporadycznie... Gardden, robisz błąd - za często się ważysz.
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
eh... skopałam sprawę dzisiaj
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek co się stało?
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodze tu ostatnio znów coraz rzadziej... ten wątek był juz tak optymistyczny i pozwalający odetchnąć od trudów tego wszystkiego co dzieje się z czlowiekiem podczas ED, że wchodziłam na niego z ogromną radością, bo czytałam o Waszych sukcesach, które bardzo mnie cieszyły... Ale niestety ostatnio znów robi się tu smutno... i tak pesymistycznie... Widzę, że z ED tak naprawde nie da się do końca wyjść, bo juz tak wiele z Was bylo na tej 'protej' w dobrą stronę i nagle cofacie się, na własne życzenie wracacie w to bago.. dlaczego Dziewczyny ?! Przecież życie jest tylko jedno... Zrozumcie, że jedzenie, sylwetka, wygląd to nie wszystko...
![]()
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
iza nie.... ale wiesz choć nadzieja matką głupich.. to ciągle wierze, ze kiedys się zaakceptuje.
i R, bym tego nie nazwała Edytowane przez Nikita-v Czas edycji: 2008-04-22 o 10:09 |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety chyba już taki urok ED że raz jest lepiej a raz gorzej, tylko szkoda że jak sie cos wali to na całego. Niestety posypało się u wielu dziewczyn, ale od tego tu jesteśmy aby sobie nawzajem pomagać, mnie to forum niesamowicie pomaga i sama chcę się dzielic tym z innymi dziewczynami nawet jak robi sie tak pesymistycznie bo wiem że będzie dobrze, tylko trzeba czasu![]() edit: Wiosenko mnie też nie raz przydarzają się takie epizody z wyrzutami sumienia, przy tym jedzeniu które od dawna akceptuję, nie wyobrażam sobei co by było gdybym zjadła coś słodkiego. No ale pocieszające jest to że potrafimy z tym walczyć i zdajemy sobie z tego sprawę ![]() nikita-v - gorzej z jedzeniem ? czy postrzeganiem siebie??
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie i źle i dobrze...
Dobrze, bo w sumie mam totalnie gdzieś co jem... prawie. Wczoraj np. byłam na dyskotece szkolnej i jak wróciłam z koleżankami, zresztą lekko 'zaprawiona' to wzięłyśmy lody z zamrażalnika i zjadłyśmy z litr przegryzając kuleczkami rumowo-kokosowymi :P Zaraz potem jak wyszły mama kazała mi zjeść kolację, ale mi było autentycznie nie dobrze i nie byłam w stanie nic zjeść. Chciało mi się wymiotować. Pokłóciłyśmy się, chociaż nie wiem o co i zresztą już nie pamiętam. Tylko, że ja kolacji nie chciałam zjeść nie ze względu na kcal tylko na to, że się źle czułam, zresztą z godzinę po tych lodach poszłam spać co kiedyś byłoby dla mnie nie do pomyślenia. Czasem jednak mam wyrzuty sumienia, że zjadłam sałatkę, za dużo surówki czy nawet... ogórków konserwowych .No, ale jest lepiej niż było kiedyś, tylko apetyt mam kiepski. A ty Wiosenko się nie martw. Wyrzuty sumienia były złe, ale spacer może wyszedł Ci na zdrowie? Lepiej nawet wyjść na spacer niż miałabyś później ucinać kalorie z kolacji lub ćwiczyć. Szkoda tylko, że ten spacer był z powodu wyrzutów sumienia, a nie pobudek zdrowotnych np. |
|
|
|
#4096 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a fryzura... mam grzywkę. i jestem bardzo zadowolona, taka zmiana była mi potrzebna, poza tym byłam u dobrego fryzjera no więc bardzo pozytywnie ![]() Cytat:
Gratuluje optymizmu Kochana, a lepiej będzie na pewno ![]() Cytat:
My możemy tylko wspierać, nie wyleczymy Cię. A brak okresu ma większe konsekwencje niż myślisz.. Zrób coś z tym, bo teraz jeszcze nie jest za późno. Cytat:
Cytat:
A tutaj, jak w życiu. Raz lepiej, raz gorzej. Nie można oczywiście tylko głaskać po główce dziewczyn, które niszczą sobie życie. Chcecie nadal w tym tkwić? Nadal myśleć tylko o jedzeniu, co gdzie kiedy, nadal o wyglądzie, o sobie? Marnujecie najwspanialsze lata życia, które już się nie powtórzą. Z anoreksją nie ma żartów, uświadomcie to sobie. A psycholog to nic strasznego na prawdę!
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dziewczyny! Piszę bo znów mi bardzo ciężko.Wiem, że muszę przytyć dla zdrowia, ale jest mi z tym bardzo źle. przez ostatni tydzień czy dwa jadłam naprawdę więcej, zwłaszcza na śniadania. Ponieważ jestem teraz chora i wcale nie wychodziłam, nie ruszałam się, dlatego utyłam ok 1,3 kg. jem żeby przytyć, ale gdy widzę te dodatkowe kg, to jestem załamana i marzę by je zrzucic! Najgorsze, że zmienił mi się brzuch, zrobiła mi się taka fałda. Moja mama twierdzi, że to skóra na mnie wisi, ale ja uważam, że to tłuszcz. Sama nie wiem, czy to paranoja, czy tego wcześniej nie było. Czy to możliwe, że od takiego przybrania na wadze zrobiła się od razu fałda tłuszczu na brzuchu?
![]() Jestem załamana, nie daję sobie rady... |
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
napadzik zaliczyłam... eh nie umiem sie hcyba nwert teraz tym zdołowwać
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wielki napadzik? Asiek a może suma sumarum to nie tak bardzo dziś zjadłaś, co? Agness też wczorej miała stracha a w ońcu 1800kcal wyszło, będzie znowu lepiej - przecież nie dasz się zdołować jedną wpadką
|
|
|
|
#4100 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że masz takie podejście W ogole z Ciebie to taka radosna duszyczka![]() Cytat:
Nie chcę krakać, ale sama gromadziłam słodkości w swojej szafce i to tylko ułatwiło mi pewnego dnia rozpoczęcie kompulsów, bo w rzuciłam się nagle na wszystkie "zakazane owoce".Z brakiem miesiączki to naprawdę poważna sprawa, Ciebie to nie motywuje do normalniejszego jedzenia? Nie boisz sie, ze nie bedziesz mogla miec dzieci w przyszlosci...? Ja to rozumiem, że na R czułaś się lepiej... "syndrom wiecznej diety" znam bardzo dobrze... Ale trzeba po prostu się trochę przemęczyć - dobrze, ze zdajesz sobie sprawę, że przejscie na R tylko pogłębiłoby problemy... A co do wyglądu - naprawdę myślisz w tej chwili, że kiedykolwiek bedziesz zadowolona calkowicie ze swojego wygladu? Skoro juz mowiac Ci, ze jestes chuda... Postrzegasz siebie inaczej, źle - i pracować musisz właśnie nad postrzeganiem, a nie nad wyglądem... Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Na pewno znasz zasady zdrowego odzywiania i wiesz, ze na czym jak na czym - ale na sniadaniu zdecydowanie nie ma co oszczedzac bo takie oszczedzanie tylko szkodzi i to bardzo. Cytat:
Przytycie to naprawde nie jest latwa sprawa Zwiększaj dalej ![]() A co do "komplementow" - wiem, to jest ciezkie slyszec "o, przytylas" - ja szału dostawałam słysząc takie komentarze... Nawet jesli ktos mowil: "wreszcie nie wygladasz jak szkieletor" to odbieralam to jakby mowil "aleś się spasła" No, ale niestety - trzeba ustalic sobie priorytety i tymi priorytetami powinno być własne zdrowie, a nie opinie innych - to jest TWOJE zycie i to co uwazaja inni nie moze o nim decydowac.Cytat:
Mam nadzieje, ze jeszcze kiedys, a moze juz niedlugo znow bedziesz potrafila cieszyc sie jedzeniem, a wieczor z piwkiem i pizzą nie bedzie jedynie wspomnieniem ![]() Cytat:
A ze nie jestem aż taką duszą towarzystwa na jaką się zapowiadałam?-cóż, w sumie to nawet mi to odpowiada ![]() Poza tym powiem szczerze - jeśli przyjaciolka i znajomi sie od Ciebie odwrocili to wątpiłabym w ich przyjaźń. Oczywiscie nie mogę ich osądzać bo ich nie znam. Ode mnie tez ludzie sie poodrwacali. Ale pare osob przy mnie zostalo pomimo, ze bylam naprawdę okropna, nieznośna i aspołeczna - i to z tymi ludźmi trzymam kontakt do dziś. Wiem, że zawsze, ale to zawsze moge na nich liczyc. Cytat:
![]() co sie stalo? Cytat:
![]() CO do rodzicow to troche czasu musi minac zanim przestana w Ciebie wpychac jedzenie. wiem,ze to denerwuje, ale nic nie poradzisz, trzeba przeczekac. Pamietam jak we mnie mam wpychala kolacje i sniadania nawet jesli źle sie czulam, albo przed chwila sie czyms naprawde objadlam. Albo np. wracalam z urodzin gdzie jadlam ciasto, ale zaraz po przyjsicu mam i tak wpychala we mnie kanapki bo nie wierzyla,ze tam cokolwiek zjadlam. Po jakims czasie nabrala zaufania i pozwolila mi jesc wtedy kiedy chce ![]() Cytat:
Nowa gryzura czesto ulatwia rozpoczecie innych spraw na nowo i tego Ci zycze ![]() Cytat:
Cytat:
nie, to niemozliwe zeby zrobila Ci sie falda - ta falda jest zapewne w Twojej podswiadomosci tylko... ech...wmawiaj sobie: "tyje dla zdrowia, MUSZE. MUSZE" - mysl o swoim zdrowiu, o przyszlosci... Rozumiem,ze Ci z tym źle...ale zdrowie naprawde jest jedna z najwazniejszych rzeczy w naszym zyciu...
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosia- staram się jak mogę, aby wkońcu z tego wyjść. Siedzenie na forum i pisanie nic mi nie da-fakt. Ale ja nie tylko tu siedzę i piszę o tym, bo w rzeczywistości ciągle wpajam sobie do głowy, że muszę zacząć normalnie jeść. Nie korzystam z pomocy psychologa i raczej nie zamierzam się udać...postaram się sama z tego wyjść. I wierzę, że mi się uda.
I świetnie zdaję sobie sprawę, że mnie nie wyleczycie. Ale podtrzymujecie na duchu, a to mi pomaga wytrwać Madame_apple- możliwe, że miesiączka zaczyna być nieregularna. Ale możliwe też, że przez to moje złe odżywianie się znikła. Motywuje mnie to, martwi mnie to i staram się z tym coś zrobić, naprawdę.
|
#4102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te słowa, które pogrubiłam w Twojej wypowiedzi są naprawde bardzo mądre i chciałabym aby wszystkie dziewczyny je przeczytały i przemyslały to co robią... Cytat:
Mam nadzieję, że zrozumiałaś aluzję i w związku z tym przestaniesz dostrzegać tę urojoną "fałdkę". A jeśli byłoby mozliwym to, aby od 1,3 kg dostać fałd na brzuchu to wszystkie osoby, które wyszły z ED byłyby OTYŁE nie uważasz... Cytat:
|
|
|
#4103 |
|
Raczkowanie
|
madame_apple, tamonita dziękuję za odpowiedż
wiem, że to głupie, ale ja teraz potrzebuję, żeby ktoś mnie stale upewniał, że się nie roztyję... gdybym mogła, to o każde ziatnko bym pytała "a czy to nie za dużo???" Wiem, wiem, że dla zdrowia muszę przytyć, chociaż do tych 40 kg (mam 152 wzrostu)
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
madame_apple"tak już mam"... postaraj sie "tak juz nie miec" bo to naprawde utrudnia zycie. Słuchaj pomijając wszystko rezygnując ze sniadania wclae nie robisz "miejsca" na kaloryczny obiad tylko oslabiasz przemiane materii i powodujesz,ze ten obiad ewentualnie sie bardziej odlozy. Z drugiej strony jesli zjesz porzadne sniadanie to na obiad "zmiescisz" mniej
![]() Na pewno znasz zasady zdrowego odzywiania i wiesz, ze na czym jak na czym - ale na sniadaniu zdecydowanie nie ma co oszczedzac bo takie oszczedzanie tylko szkodzi i to bardzo. tak znam, ale czasami "to małe wstrętne coś w środku" robiswoje i nawet jeśli patrzę na pyszne świeże bułeczki z makiem i dzemem to i tak ich nie ruszę ale już nadrobiłam dziś "stracone" kcal na obiad pyszna chińszczyzna, potem nawet kawałek ciasta...taki tyci tyci malutki, ale jednak był i nie wiecie jak się z tego cieszę![]() widzisz? jesz wiecej i nic sie nie dzieje Przytycie to naprawde nie jest latwa sprawa Zwiększaj dalej ![]() A co do "komplementow" - wiem, to jest ciezkie slyszec "o, przytylas" - ja szału dostawałam słysząc takie komentarze... Nawet jesli ktos mowil: "wreszcie nie wygladasz jak szkieletor" to odbieralam to jakby mowil "aleś się spasła" No, ale niestety - trzeba ustalic sobie priorytety i tymi priorytetami powinno być własne zdrowie, a nie opinie innych - to jest TWOJE zycie i to co uwazaja inni nie moze o nim decydowac.wiem, że tak właśnie powinno być...dziękuję kochana za wsparcie,
|
|
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
zapomnij, Kochana o napadzie i jedz ładnie dalej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem Cię - też tak mam. Czasem np. najem się czegoś i aż czuję mdłości, ale kolacja musi być i od razu kłótnia gotowa. Rodzice nas, czyli edkowych niestety tracą później naturalną intuicję ile i jak powinny jeść ich córki i nie rozumieją, że po zjedzeniu np. trzech wielkich gałek lodów z bitą śmietaną trudno wcisnąć kolację 1h później. ale jak tu się im dziwić... Aha, Tamo, dla mnie po pewnym czasie ed przestało być dążeniem do niższej wagi, tylko nałogiem. ważyłam się, żeby było mniej, ale gdybym nie korzystała z wagi i tak nie potrafiłabym jeść normalnie. to stało się uzależnieniem, było strasznie i czułam się właśnie tak, jak wczoraj pisała kochana Plameczka.Aya echhh dokładnie rozumiem, sama pytałam rodziców non stop czy to nie dużo, i czy "normalni ludzie" tyle jedzą.
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie słowa: Ale ty jesteś chuda!
To komplement. Słowa w dobrej intencji: W końcu ładniej wyglądasz (że przytyłam). Motywacja do dalszego odchudzania... Od kiedy ćwiczę tylko 3-4 razy w tyg (ale bardzo intensywnie 1,5h-2h) mam temperaturę 36,6! Jedzenie nadal mnie nie prześladuję, ale ten zaburzony obraz siebie. Żeby się lepiej poczuć zaczęłam zmieniać styl. Staram się ładnie ubierać, kupuję kosmetyki. Może w ten sposób da się zaakceptować, a nie poprzez odchudzanie... dobrze by było. Nie mogę się doczekać LO, liczę, że tam poznam fajnych ludzi, którzy nie będę wiedzieli jak wyglądałam, jak schudłam, nic. Biała kartka. Ale najpierw muszę się do tego wymarzonego dostać. Jak każda 'perfekcjonistka' załamuję się nad czwórką. We wtorek egzamin pierwszy brrr. Okresu nie ma już 4,5 miesiąca
|
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Zoosia nie zrozumiałaś tego co nap
dziś tylko nie zjadłam śniadania bo była w domu mama i bałam się, że na obiad będę miała fuuuurę jedezonka, którego nie będę chciała zjeść, a normalnie śniadania zawsze jem bo mama jest w pracy i sama się pilnuję z jedzeniam, wtedy nikt na mnie nie patrzy z boczku i nie "mierzy wzrokiem" porcji... a dziś miała wolne w pracy i dlatego tak wyszło
|
|
|
|
#4109 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hypnotic, ciesze sie że czasem udaje ci się mieć takie w miare normalne dni, kiedy nie przejmujesz sie jedzeniem, zobaczysz jak z czasem takich dni będie coraz więcej aż w końcu znikna te chore myśli i będzie już zupelnie normalnie Ciesz się życiem i korzystaj z niego na maxa, taki dyskoteki z kumpelami to super sprawa, a nocne objadanie- po, jeszcze lepsze, tez kiedyś tak robiłam że zawsze po dyskotece napad na lodówke i mnóstwo śmiechu i wspominania, jak sobie o tym pomyslę to chcialabym się wrócic do tych czasów A mama chyba potrzebuje jeszcze czasu , zrozum ją ona bardzo sie o Ciebie martwi, a jak będzie zmuszać Cię do jedzenia to po prostu przytul ją i powiedz jak bardzo kochasz, więcj zrozumie niż jak będziecie na siebie krzyczecCytat:
![]() Jeżeli nie jesteś przekonana do tej psycholog to pozostań przy tej wcześniejszej, najważniejsze jest to żebys to Ty czuła się komfortowo na wizycie i aby psycholog wzbudzała twoje zaufanie, wtedy łatwiej jest sie otworzyć btw, mówisz grzyweczka musisz ślicznie wyglądać, masz takie piękne długie włosy , wiesz że to może wydać się dziwne , ale gdy zaczęło mi sie ukaldac w trakcie sesji od razu zmieniłam wygląd i zaczęłam bardziej dbać o to jak wyglądam, wcześniej było mi to zupełnie obojętne, a teraz czerpię z tego dużo radość![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Annie nieładnie z tym okresem
P.S. - chyba nie wierzysz, żeby wszyscy wokoło ci kłamali o tym, że naprawdę świetnie wyglądasz, przecież to niemożliwe, żeby cały świat się tak zgrał . A nadmiernym perfekcjonizmem się nie daj pożreć...wiem co mówię - mam od trzech lat same celujące na studiach i jak głupia nawet do najgorszych egzamonów, które ludzie tylko pragną by po prostu zdać jakkolwiek ja staję zestresowana by zdać jak najlepiej...i raz mnie to wykończy, bo nie można wszędzie i na stałe najlepiej...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

ale od tego tu jesteśmy aby sobie nawzajem pomagać, mnie to forum niesamowicie pomaga i sama chcę się dzielic tym z innymi dziewczynami nawet jak robi sie tak pesymistycznie bo wiem że będzie dobrze, tylko trzeba czasu
.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)