Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-12, 12:15   #1711
eemmaa
Zadomowienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy uważacie, że USG jest szkodliwe dla dzidziusia? Ostatnio w najbliższej rodzinie spotkałam się z taką opinią, w necie różne opinie. Co myślicie/ wasi lekarze myślą? Mój twierdzi, że nieszkodliwe.
Wszystko co w nadmiarze może szkodzić. Pewnie jakbyś co tydzień biegała na usg to średnio. Ja od 28 tyg do 33 miałam usg średnio co 3-5 dni, a ktg 3 razy dziennie, bo sytuacja tego wymagała. Często, ale dzięki temu w odpowiednim czasie odbyło się cc i nie było za późno.
Stary 2017-04-12, 12:24   #1712
kana158
Zakorzenienie

Ja właśnie skończyłam robić naleśniki ze szpinakiem i serem feta i doslownie padam. Ide sie polozyc korzystajac z chwili luzu i drzemki mojej pierworodnej 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 12:41   #1713
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Hahaha ojoanna sorry za sprzedanie zachcianki

Już siedzi babka w piecu, mam nadzieję, że mi teraz nie przejdzie ochota
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 12:58   #1714
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ledwo wróciłam ze sklepu, taka jestem wykończona wszystkim, a tż wczoraj wymyślił, że on chce dzieci jedno po drugim i żebym jak najdłużej z nimi siedziała w domu.. Tylko będzie musiał sam się opiekować pierworodnym kiedy będę zdychać w ciąży z drugim

Haha o mamo

Dobrze, że my planujemy tylko jedno dziecko A siedzieć w domu z dzieckiem, bez pracy też nie planuję jakoś zbyt długo. Bardzo chciałabym wysłać dziecko do żłobka, żeby szybko miało kontakt z innymi dziećmi .

A pracuję w domu, więc opiekunka średnio wchodzi w grę, bo wciąż będę przy dziecku i się na pracy nie skupię
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 13:15   #1715
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Haha o mamo

Dobrze, że my planujemy tylko jedno dziecko A siedzieć w domu z dzieckiem, bez pracy też nie planuję jakoś zbyt długo. Bardzo chciałabym wysłać dziecko do żłobka, żeby szybko miało kontakt z innymi dziećmi .

A pracuję w domu, więc opiekunka średnio wchodzi w grę, bo wciąż będę przy dziecku i się na pracy nie skupię
Do 3 rż najważniejszy jest kontakt z rodzicami, dziecko więcej zyskuje zostając w domu, ale żłobek to niestety dla wielu koniecznosc.

Stary 2017-04-12, 13:16   #1716
Ojoanna29
Zakorzenienie

Chcemy co najmniej 2, więc jakoś będę musiała przeżyć połączenie ciąży z opieką nad dzieckiem może kolejna będzie przebiegała łagodniej, liczę na to Wolałabym nie wysyłać dzieci do żłobka, niani to już w ogóle chyba bym nie zaufała żadnej, dzieciom będzie musiało wystarczyć towarzystwo kuzynów siostra ma synka, druga zaraz bierze się do roboty, nie będzie dużej różnicy wieku, no i są jeszcze te wszystkie dzieci znajomych z tego roku
41/2018
Stary 2017-04-12, 13:23   #1717
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Do 3 rż najważniejszy jest kontakt z rodzicami, dziecko więcej zyskuje zostając w domu, ale żłobek to niestety dla wielu koniecznosc.

Mało kto może sobie pozwolić na to, by zostać w domu z dzieckiem przez 3 lata, więc według mnie to są dyrdymały . To, że będzie pod opieką niani, czy w żłobku, w godzinach pracy, to nie znaczy, że później nie będzie mieć wystarczającego kontaktu z rodzicami . Ja nie wyobrażam sobie nie pracować przez rok, a co dopiero przez 3 lata, czy więcej .

Moja Mama bardzo szybko poszła do pracy i jakoś nie czułam się z tego powodu pokrzywdzona Zresztą w moim otoczeniu większość matek jednak stawia na maksymalnie pół roku przerwy od pracy .
Stary 2017-04-12, 13:27   #1718
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Chcemy co najmniej 2, więc jakoś będę musiała przeżyć połączenie ciąży z opieką nad dzieckiem może kolejna będzie przebiegała łagodniej, liczę na to Wolałabym nie wysyłać dzieci do żłobka, niani to już w ogóle chyba bym nie zaufała żadnej, dzieciom będzie musiało wystarczyć towarzystwo kuzynów siostra ma synka, druga zaraz bierze się do roboty, nie będzie dużej różnicy wieku, no i są jeszcze te wszystkie dzieci znajomych z tego roku
Hehe ja to sie łamię czy wysyłać moją córę do przedszkola 😜 w tym roku teoretycznie mogłaby startowac w rekrutacji (nie wiadomo czy by sie dostala) i ewentualnie isc do przedszkola jako 2,5 latek ale nie widze jakos tego... choc jest bardzo wygadana i samodzielna, we wrzesniu minie rok jak nie nosi pieluszki... z innymi dziecmi ma kontakt i bardzo lubi sie z nimi bawic. Narzeczonego nawet ma, o 6m starszego Tymka, ktory oswiadczyl nam ostatnio ze sie z Zosia ozeni 😜

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Mało kto może sobie pozwolić na to, by zostać w domu z dzieckiem przez 3 lata, więc według mnie to są dyrdymały . To, że będzie pod opieką niani, czy w żłobku, w godzinach pracy, to nie znaczy, że później nie będzie mieć wystarczającego kontaktu z rodzicami . Ja nie wyobrażam sobie nie pracować przez rok, a co dopiero przez 3 lata, czy więcej .

Moja Mama bardzo szybko poszła do pracy i jakoś nie czułam się z tego powodu pokrzywdzona Zresztą w moim otoczeniu większość matek jednak stawia na maksymalnie pół roku przerwy od pracy .
My z mezem akurat wymienialismy sie tak, by nie wysyłać Małej do żłobka. I to nie są dyrdymały, ale to człowiek uświadamia sobie dopiero jak na własne oczy widzi ile ta mała istotka potrzebuje ciepła i miłości. Ja tez myslalam, ze wroce do pracy po pół roku, ale ciesze sie, ze zdecydowałam sie na roczny urlop. I to moim zdaniem jest mało...

Stary 2017-04-12, 13:31   #1719
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ja to sie łamię czy wysyłać moją córę do przedszkola 😜 w tym roku teoretycznie mogłaby startowac w rekrutacji (nie wiadomo czy by sie dostala) i ewentualnie isc do przedszkola jako 2,5 latek ale nie widze jakos tego... choc jest bardzo wygadana i samodzielna, we wrzesniu minie rok jak nie nosi pieluszki... z innymi dziecmi ma kontakt i bardzo lubi sie z nimi bawic. Narzeczonego nawet ma, o 6m starszego Tymka, ktory oswiadczyl nam ostatnio ze sie z Zosia ozeni 😜

O jak uroczo
Moja mama siedziała z każdą z nas do 3 r.ż. też bym tak chciała jak tż będzie zarabiać wystarczająco na utrzymanie naszej gromadki to ja zajmę się wychowywaniem dzieci. No i na pewno nie wrócę do swojej obecnej firmy, nie przedłużyli mi umowy na stałe.. Będę od nowa zaczynać "karierę", więc raczej nie będzie mi się spieszyć
41/2018
Stary 2017-04-12, 13:31   #1720
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mojego Wiktora posłałam do żłobka w wieku 1,5 roku i zrobiłabym to samo po raz drugi. Nie żałuję tego ani w jednym procencie. Dziecko pięknie się rozwijało miało kontakt z dziećmi i w życiu nie dam złego słowa w moim przypadku powiedzieć na żłobek . Drugie dzieciątko też powędruje do żłobka.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 13:31   #1721
madera123
Raczkowanie

Ja mojego 2,5 latka tez nie daje od września do przedszkola dopiero za rok pójdzie chociaż już mógłby jest wystarczająco samodzielny. Ale obawiam się że powie " mama będzie miała nowego dzidziusia a mnie wysłała do przedszkola "

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 13:38   #1722
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Ja mojego Wiktora posłałam do żłobka w wieku 1,5 roku i zrobiłabym to samo po raz drugi. Nie żałuję tego ani w jednym procencie. Dziecko pięknie się rozwijało miało kontakt z dziećmi i w życiu nie dam złego słowa w moim przypadku powiedzieć na żłobek . Drugie dzieciątko też powędruje do żłobka.

Mam właśnie dokładnie takie samo zdanie

Tak jak mowię, z psychologicznego punktu widzenia kontakt z rodzicami jest bardzo ważny, ale nie oznacza to spędzania z dzieckiem 24h na dobę, przez pierwsze 3 lata życia. Dlatego to dyrdymały i przekręcanie na własny użytek psychologicznych, potwierdzonych badaniami tez

Żłobek niczego nie niszczy w dziecku, ani nie zabiera mu ciepła rodziców . A to czy ktoś chce siedzieć z dzieckiem 3 lata, czy więcej to jego decyzja i ma do tego prawo. Ale tak samo dobrze będzie rozwijać się dziecko posłane do żłobka
Stary 2017-04-12, 13:52   #1723
aczka5
Zakorzenienie

Z moim synkiem byłam 1.5 roku w domu. To był piękny czas, bardzo załowalam ze nie mogłam zostać dłużej
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 14:02   #1724
Helgi607
Rozeznanie

Ja poki co rownież nie wyobrażam sobie nie wrócić do pracy po roku..
Ale nie mam pojęcia jak to będzie jak już dzidzia się urodzi i przez rok będę z nią 24h. Może mi się wszystko zmienić i wtedy mogę sobie z kolei nie wyobrażać oddania dziecka do żłobka i powrotu do pracy.

Póki co plan jest taki, że po roku ja wracam do pracy a dziecko idzie do żłobka.
U mnie w pracy obecnie obserwuje trend mniej więcej pół na pól żłobek vs urlop rodzicielski/krótsze godziny pracy.

Dużo też słysze opini mam zadowolonych że dziecko chodzi do żlobka bo szybciej się rozwija, szybciej uczy sie nowych rzeczy i radzic sobie wśród rówieśników.
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 14:05   #1725
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
Ja poki co rownież nie wyobrażam sobie nie wrócić do pracy po roku..

Ale nie mam pojęcia jak to będzie jak już dzidzia się urodzi i przez rok będę z nią 24h. Może mi się wszystko zmienić i wtedy mogę sobie z kolei nie wyobrażać oddania dziecka do żłobka i powrotu do pracy.

Póki co plan jest taki, że po roku ja wracam do pracy a dziecko idzie do żłobka.

U mnie w pracy obecnie obserwuje trend mniej więcej pół na pól żłobek vs urlop rodzicielski/krótsze godziny pracy.

Dużo też słysze opini mam zadowolonych że dziecko chodzi do żlobka bo szybciej się rozwija, szybciej uczy sie nowych rzeczy i radzic sobie wśród rówieśników.

Wiadome, że takie zostawienie dziecka pod czyjaś opieką nigdy nie będzie łatwe, ale myślę, że duzo prościej mi to przyjdzie, jeśli sobie wcześniej postanowię, że tak właśnie zrobię

Mhm, ja też słyszałam takie opinie o żłobku i mam też przykład na samej sobie, że tak właśnie było

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 14:22   #1726
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie nie pracować przez rok, a co dopiero przez 3 lata, czy więcej .
.
Zaczekaj z tymi deklaracjami aż się dziecko urodzi, bo możesz się bardzo zdziwić
Cytat:
Żłobek niczego nie niszczy w dziecku, ani nie zabiera mu ciepła rodziców . A to czy ktoś chce siedzieć z dzieckiem 3 lata, czy więcej to jego decyzja i ma do tego prawo. Ale tak samo dobrze będzie rozwijać się dziecko posłane do żłobka
Nie zgadzam się z tym, że żłobek niczego nie niszczy. Dlaczego? Bo to zależy od dziecka (mam córkę nadwrażliwca, z problemami z integracją sensoryczną i żłobek to ostatnie miejsce, które mogłoby jej pomóc w rozwoju) i od żłobka (są żłobki i przechowalnie). Dzieci rozwijają się w swoim tempie i to trzeba zaakceptować. Obserwując swoje dziecko człowiek na prawdę wie kiedy przyjdzie pora na żłobek czy przedszkole i nie trzeba go na siłę uspołeczniać, bo musi mieć kontakt z dziećmi (wg psychologii rozwojowej nie musi, bo na to po prostu przychodzi czas). Sama zobaczysz jak Twój syn/córka będzie się rozwijać i serio decyzja jest wtedy łatwiejsza.

Ja na chwilę obecną nic nie zakładam. Wiem tylko, że chce jak poprzednio kp, że chcę chustować, że nie przeszkadza mi wspólne spanie (dlatego nie kupuję łóżeczka, a dostawkę do łóżka), a resztę życie samo ułoży
Stary 2017-04-12, 14:29   #1727
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Zaczekaj z tymi deklaracjami aż się dziecko urodzi, bo możesz się bardzo zdziwić

Nie zgadzam się z tym, że żłobek niczego nie niszczy. Dlaczego? Bo to zależy od dziecka (mam córkę nadwrażliwca, z problemami z integracją sensoryczną i żłobek to ostatnie miejsce, które mogłoby jej pomóc w rozwoju) i od żłobka (są żłobki i przechowalnie). Dzieci rozwijają się w swoim tempie i to trzeba zaakceptować. Obserwując swoje dziecko człowiek na prawdę wie kiedy przyjdzie pora na żłobek czy przedszkole i nie trzeba go na siłę uspołeczniać, bo musi mieć kontakt z dziećmi (wg psychologii rozwojowej nie musi, bo na to po prostu przychodzi czas). Sama zobaczysz jak Twój syn/córka będzie się rozwijać i serio decyzja jest wtedy łatwiejsza.

Ja na chwilę obecną nic nie zakładam. Wiem tylko, że chce jak poprzednio kp, że chcę chustować, że nie przeszkadza mi wspólne spanie (dlatego nie kupuję łóżeczka, a dostawkę do łóżka), a resztę życie samo ułoży

Jasna sprawa, że wszystko zależy od dziecka. Nie pisałam wcześniej o wszystkich ewentualnościach, ale oczywiste jest to, że wezmę pod uwagę to, jak moje dziecko będzie się rozwijać. Ogólnie - żłobek niczego nie niszczy. Ogólnie - mając na myśli zwykle, statystyczne dziecko .

Nie zdziwię się, bo znam siebie i wiem, że rola matki nie będzie dla mnie nigdy jedyną . A praca i samorozwój jest dla mnie tak ważny, że nie zrezygnuje z tego nigdy . Dlatego właśnie chcę mieć jedno dziecko .

Nie każda matka musi być matką 'na pełen etat', żeby być najlepszą i kochającą . Czasem właśnie to sprawiłoby, że stałaby się zimna i odpychająca.
Stary 2017-04-12, 14:33   #1728
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość

Piąteczka, mam dokladnie takie samo podejscie.
Dziecko doskonale komunikuje kiedy na co jest gotowe. My tez spalismy baardzo dlugo razem, przyszedl czas i Zosia zaczela sama z siebie (bez stresu) spac u siebie w lozeczku. U nas nigdy nie bylo powiedziane, ze moje dziecko cos musi. Wszystko przychodzi z czasem i wazne by niczego nie przyspieszac.

Stary 2017-04-12, 14:37   #1729
annic
Wtajemniczenie

Ja nie zakładam niczego zobaczę jak wyjdzie w praniu, ale na żłobek się raczej nie zdecyduję, najwyżej na nianię - ze względu na choroby. Dziecko kolegi z pracy co chwilę w żłobku coś łapało, aż przykro było słuchać. Odkąd zabrali ze żłobka praktycznie nie choruje, zupełnie inne dziecko, wesołe i żwawe a nie płaczliwe i zmęczone. Mnie samą rodzice w mig zabrali ze żłobka bo ciągle chora, tak samo mój brat.

Uważam że nic na siłę, jeśli ktoś chce siedzieć w domu z dzieckiem - super, jeśli wie że będzie się nieszczęśliwym i sfrustrowanym siedzeniem w domu to lepiej wrócić do pracy
annic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 14:41   #1730
majkas
Zadomowienie

Mnie mama chciała do żłobka, sama dostała w nim pracę. Skończyło się na tym, że "przepracowała" tam 5 miesięcy, z czego 4 była na zwolnieniu bo co wrócilyśmy do żłobka to ja lapalam jakieś choróbsko. I tak w kółko. Koniec końców wyszło tak że między jej macierzyńskim a taty rentą zdrowotną to nawet do przedszkola nie poszłam, dopiero do zerówki.
Ja nic nie planuję, zobaczymy jak się wszystko ułoży, jaki charakter będzie miało dziecko, jakie zdrowie... Tyle już miałam różnych planów a życie swoich, zawsze życie wygrywa 😉

Stary 2017-04-12, 14:41   #1731
ewcia1368
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny! Nieśmiało pragnę do Was dołączyć. Jestem obecnie w 9 tygodniu ciąży według usg, według ostatniej miesiączki to 10 tydzień, ale wiadomo różnie to bywa. Mam nadzieję, że zostanę z Wami tu do końca. To moja pierwsza ciąża, mam 25 lat i planowany termin porodu to 14 listopada.
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 14:54   #1732
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Nieśmiało pragnę do Was dołączyć. Jestem obecnie w 9 tygodniu ciąży według usg, według ostatniej miesiączki to 10 tydzień, ale wiadomo różnie to bywa. Mam nadzieję, że zostanę z Wami tu do końca. To moja pierwsza ciąża, mam 25 lat i planowany termin porodu to 14 listopada.
Witaj!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 14:55   #1733
aczka5
Zakorzenienie

Emma - high five!

Łóżeczko syna przerobilismy na dostawke, bo przez pierwsze pół roku robilo za wieszak coś czuje, że ostatecznie wyladujemy we 4 w łóżku. A ja bede karmić do komunii

Chusta to nie mój klimat (wizualny, estetyczny) Ale być może zmienię zdanie jak pojawi sie mała kruszyna wielbiąca matki (.) jak starszy brat

Grunt by wszyscy byli szczęśliwi.

Jas nie chodzi do żłobka i niczego mu nie brakuje
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 15:15   #1734
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aczka5 Pokaż wiadomość
Emma - high five!

Łóżeczko syna przerobilismy na dostawke, bo przez pierwsze pół roku robilo za wieszak coś czuje, że ostatecznie wyladujemy we 4 w łóżku. A ja bede karmić do komunii

Chusta to nie mój klimat (wizualny, estetyczny) Ale być może zmienię zdanie jak pojawi sie mała kruszyna wielbiąca matki (.) jak starszy brat

Grunt by wszyscy byli szczęśliwi.

Jas nie chodzi do żłobka i niczego mu nie brakuje
Ja też jestem niechustowa ale znalazłam fajną alternatywe dla chusty i pewnie zakupimy, bo nie mam złudzeń i juz zakładam, ze drugi maluszek tez nie bedzie chciał zchodzic z rączek 😉

http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-...niechustowych/

Stary 2017-04-12, 15:30   #1735
SweetViolet
Zadomowienie

Ja sie dzisiaj najadlam swiezo wedzonej kielbasy i szynki i zagryzlam cukierkami

Ja tez uwazam ze zlobek to tylko w razie koniecznosci i chce zeby dzieci przynajmniej do 3r.z. byly w domu. Niee po to sie decyduje na dzieci zeby je od razu obcym ludziom oddac.

Przed ciaza tez bylam antychustowa, ale trafil mi sie taki przytulas, ze chusta to najlepszy wynalazek na swiecie. Do tej pory czasami korzystamy, syn 16 mcy

Co do nosidel wszedlkiego typu - one nadaja sie tylko dla samodzielnie siadajacych dzieci, warto pamietac

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 15:31   #1736
ila1000
Rozeznanie

Ja mam niecny plan żeby pociągnąć jedno dziecko za drugim i nie wracać do pracy przez czasy ciąży i urlopu rodzicielskiego. ale czy się uda zobaczymy Na razie niech to jedno się urodzi całe i zdrowe jak wspomniałam mężowi o moim planie, to się za głowę złapał, że może zobaczymy, jak sobie będziemy radzić itp. Ja wychowałam tyle mojego małego rodzeństwa i dzieci sióstr, że wiem, że dam radę, bo kocham dzieci. Ale on się cyka, bo nie miał za bardzo z dziećmi do czynienia
Także na razie nastawiam się na spokojną szczęśliwą ciążę i poród, małe zdrowe dzieciątko, a co będzie potem? Zobaczymy. Czas pokaże
p.s. idę jeść kalafiora!
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 15:33   #1737
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
Witaj

synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 15:33   #1738
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja sie dzisiaj najadlam swiezo wedzonej kielbasy i szynki i zagryzlam cukierkami

Ja tez uwazam ze zlobek to tylko w razie koniecznosci i chce zeby dzieci przynajmniej do 3r.z. byly w domu. Niee po to sie decyduje na dzieci zeby je od razu obcym ludziom oddac.

Przed ciaza tez bylam antychustowa, ale trafil mi sie taki przytulas, ze chusta to najlepszy wynalazek na swiecie. Do tej pory czasami korzystamy, syn 16 mcy

Co do nosidel wszedlkiego typu - one nadaja sie tylko dla samodzielnie siadajacych dzieci, warto pamietac
Właśnie close caboo nadaje sie do noszenia niesiedzących dzieci. To taka "pozszywana" chusta, zaciąga się jak chustę elastyczną.

Stary 2017-04-12, 15:38   #1739
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Ja mam niecny plan żeby pociągnąć jedno dziecko za drugim i nie wracać do pracy przez czasy ciąży i urlopu rodzicielskiego. ale czy się uda zobaczymy Na razie niech to jedno się urodzi całe i zdrowe jak wspomniałam mężowi o moim planie, to się za głowę złapał, że może zobaczymy, jak sobie będziemy radzić itp. Ja wychowałam tyle mojego małego rodzeństwa i dzieci sióstr, że wiem, że dam radę, bo kocham dzieci. Ale on się cyka, bo nie miał za bardzo z dziećmi do czynienia
Także na razie nastawiam się na spokojną szczęśliwą ciążę i poród, małe zdrowe dzieciątko, a co będzie potem? Zobaczymy. Czas pokaże
p.s. idę jeść kalafiora!
My tez planowalismy jedno po drugim, ale wyszla cc i lekarz zalecal odczekac przynajmniej rok. I dobrze wyszlo, bo ja ciaze zle znosze, poprzednio pod konirc dlugo lezalam w szpitalu, a teraz juz Mlody bardziej kumaty, idzie sie z nim dogadac

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Właśnie close caboo nadaje sie do noszenia niesiedzących dzieci. To taka "pozszywana" chusta, zaciąga się jak chustę elastyczną.

Szczerze mowiac na zdjeciach z linku nie widze zeby dziecko mialo tam odpowiednia pozycje. Za prosto jest. Ja bym dziecka swojego tam nie wlozyla. Ale kazda matka robi tak, jak uwaza ze bedzie dobrze

synek
Stary 2017-04-12, 16:42   #1740
Hapinka
Raczkowanie

Dla mnie tez to nie wyglada zbyt stabilnie, na pewno dziecko które nie siada nie powinno w takim czymś być. Ja chce chustowac, jeżeli się nie uda albo dziecko nie będzie chciało to jak będzie siedzące kupię nosidło, nie wisidło :p

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości