![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1
Wszystko co w nadmiarze może szkodzić. Pewnie jakbyś co tydzień biegała na usg to średnio. Ja od 28 tyg do 33 miałam usg średnio co 3-5 dni, a ktg 3 razy dziennie, bo sytuacja tego wymagała. Często, ale dzięki temu w odpowiednim czasie odbyło się cc i nie było za późno.
#1712 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie skończyłam robić naleśniki ze szpinakiem i serem feta i doslownie padam. Ide sie polozyc korzystajac z chwili luzu i drzemki mojej pierworodnej 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha o mamo ![]() Dobrze, że my planujemy tylko jedno dziecko ![]() ![]() A pracuję w domu, więc opiekunka średnio wchodzi w grę, bo wciąż będę przy dziecku i się na pracy nie skupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Chcemy co najmniej 2, więc jakoś będę musiała przeżyć połączenie ciąży z opieką nad dzieckiem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mało kto może sobie pozwolić na to, by zostać w domu z dzieckiem przez 3 lata, więc według mnie to są dyrdymały ![]() ![]() ![]() Moja Mama bardzo szybko poszła do pracy i jakoś nie czułam się z tego powodu pokrzywdzona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama siedziała z każdą z nas do 3 r.ż. też bym tak chciała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
Ja mojego 2,5 latka tez nie daje od września do przedszkola dopiero za rok pójdzie chociaż już mógłby jest wystarczająco samodzielny. Ale obawiam się że powie " mama będzie miała nowego dzidziusia a mnie wysłała do przedszkola "
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam właśnie dokładnie takie samo zdanie ![]() Tak jak mowię, z psychologicznego punktu widzenia kontakt z rodzicami jest bardzo ważny, ale nie oznacza to spędzania z dzieckiem 24h na dobę, przez pierwsze 3 lata życia. Dlatego to dyrdymały i przekręcanie na własny użytek psychologicznych, potwierdzonych badaniami tez ![]() Żłobek niczego nie niszczy w dziecku, ani nie zabiera mu ciepła rodziców ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Z moim synkiem byłam 1.5 roku w domu. To był piękny czas, bardzo załowalam ze nie mogłam zostać dłużej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Rozeznanie
|
Ja poki co rownież nie wyobrażam sobie nie wrócić do pracy po roku..
Ale nie mam pojęcia jak to będzie jak już dzidzia się urodzi i przez rok będę z nią 24h. Może mi się wszystko zmienić i wtedy mogę sobie z kolei nie wyobrażać oddania dziecka do żłobka i powrotu do pracy. Póki co plan jest taki, że po roku ja wracam do pracy a dziecko idzie do żłobka. U mnie w pracy obecnie obserwuje trend mniej więcej pół na pól żłobek vs urlop rodzicielski/krótsze godziny pracy. Dużo też słysze opini mam zadowolonych że dziecko chodzi do żlobka bo szybciej się rozwija, szybciej uczy sie nowych rzeczy i radzic sobie wśród rówieśników. |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadome, że takie zostawienie dziecka pod czyjaś opieką nigdy nie będzie łatwe, ale myślę, że duzo prościej mi to przyjdzie, jeśli sobie wcześniej postanowię, że tak właśnie zrobię ![]() Mhm, ja też słyszałam takie opinie o żłobku i mam też przykład na samej sobie, że tak właśnie było ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na chwilę obecną nic nie zakładam. Wiem tylko, że chce jak poprzednio kp, że chcę chustować, że nie przeszkadza mi wspólne spanie (dlatego nie kupuję łóżeczka, a dostawkę do łóżka), a resztę życie samo ułoży ![]()
![]() |
#1727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jasna sprawa, że wszystko zależy od dziecka. Nie pisałam wcześniej o wszystkich ewentualnościach, ale oczywiste jest to, że wezmę pod uwagę to, jak moje dziecko będzie się rozwijać. Ogólnie - żłobek niczego nie niszczy. Ogólnie - mając na myśli zwykle, statystyczne dziecko ![]() Nie zdziwię się, bo znam siebie i wiem, że rola matki nie będzie dla mnie nigdy jedyną ![]() ![]() ![]() Nie każda matka musi być matką 'na pełen etat', żeby być najlepszą i kochającą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko doskonale komunikuje kiedy na co jest gotowe. My tez spalismy baardzo dlugo razem, przyszedl czas i Zosia zaczela sama z siebie (bez stresu) spac u siebie w lozeczku. U nas nigdy nie bylo powiedziane, ze moje dziecko cos musi. Wszystko przychodzi z czasem i wazne by niczego nie przyspieszac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie zakładam niczego
![]() Uważam że nic na siłę, jeśli ktoś chce siedzieć w domu z dzieckiem - super, jeśli wie że będzie się nieszczęśliwym i sfrustrowanym siedzeniem w domu to lepiej wrócić do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
Mnie mama chciała do żłobka, sama dostała w nim pracę. Skończyło się na tym, że "przepracowała" tam 5 miesięcy, z czego 4 była na zwolnieniu bo co wrócilyśmy do żłobka to ja lapalam jakieś choróbsko. I tak w kółko. Koniec końców wyszło tak że między jej macierzyńskim a taty rentą zdrowotną to nawet do przedszkola nie poszłam, dopiero do zerówki.
Ja nic nie planuję, zobaczymy jak się wszystko ułoży, jaki charakter będzie miało dziecko, jakie zdrowie... Tyle już miałam różnych planów a życie swoich, zawsze życie wygrywa 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1731 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny! Nieśmiało pragnę do Was dołączyć. Jestem obecnie w 9 tygodniu ciąży według usg, według ostatniej miesiączki to 10 tydzień, ale wiadomo różnie to bywa. Mam nadzieję, że zostanę z Wami tu do końca. To moja pierwsza ciąża, mam 25 lat i planowany termin porodu to 14 listopada.
#1732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Emma - high five!
Łóżeczko syna przerobilismy na dostawke, bo przez pierwsze pół roku robilo za wieszak ![]() ![]() Chusta to nie mój klimat (wizualny, estetyczny) Ale być może zmienię zdanie jak pojawi sie mała kruszyna wielbiąca matki (.) jak starszy brat ![]() Grunt by wszyscy byli szczęśliwi. ![]() Jas nie chodzi do żłobka i niczego mu nie brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-...niechustowych/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
Ja sie dzisiaj najadlam swiezo wedzonej kielbasy i szynki i zagryzlam cukierkami
![]() Ja tez uwazam ze zlobek to tylko w razie koniecznosci i chce zeby dzieci przynajmniej do 3r.z. byly w domu. Niee po to sie decyduje na dzieci zeby je od razu obcym ludziom oddac. Przed ciaza tez bylam antychustowa, ale trafil mi sie taki przytulas, ze chusta to najlepszy wynalazek na swiecie. Do tej pory czasami korzystamy, syn 16 mcy ![]() Co do nosidel wszedlkiego typu - one nadaja sie tylko dla samodzielnie siadajacych dzieci, warto pamietac ![]()
#1736 |
Rozeznanie
|
Ja mam niecny plan żeby pociągnąć jedno dziecko za drugim i nie wracać do pracy przez czasy ciąży i urlopu rodzicielskiego. ale czy się uda zobaczymy
![]() ![]() ![]() Także na razie nastawiam się na spokojną szczęśliwą ciążę i poród, małe zdrowe dzieciątko, a co będzie potem? Zobaczymy. Czas pokaże ![]() p.s. idę jeść kalafiora! |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Dla mnie tez to nie wyglada zbyt stabilnie, na pewno dziecko które nie siada nie powinno w takim czymś być. Ja chce chustowac, jeżeli się nie uda albo dziecko nie będzie chciało to jak będzie siedzące kupię nosidło, nie wisidło :p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.