|
|
#2641 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Ale się rozpisałyście...
![]() Mnie on się też podobał. ![]() Cytat:
Bo czytam jak żółwik. ![]() Potter zajął mi ok. 5-6 dni, ale czasem i A.Christie tyle zajmuje, wszystko zależy od tego nieszczęsnego czasu, ale i nastroju, zmęczenia. Nie zawsze mam ochotę na czytanie, bo jak po całym dniu oczy pieką wieczorem, to nic już się nie chce, albo czytam i po stronie łapię się, że w zasadzie nie wiem o czym... ![]() Całe szczęście. Cytat:
Zazdroszczę tatusia. Kiedyś znosił do domu książki, potem płyty... Ale kosmetyków to nigdy od niego nie dostałam, w ogóle się na tym nie zna. Zresztą nie "lata", więc sama sobie kupuję jak mam za co. ![]() A sklepiki wolnocłowe też bardzo lubię. ![]() Ciekawe jakie kolorki będziesz miała... Cytat:
I witaj w "klubie żółwików". Cytat:
A ja na razie jak nie mogę znaleźć pacynki, to się "mażę" paluszkiem i też nie wychodzi źle. ![]() A jak będę miała ten zestaw to fiu, fiu...! ![]() W ogóle to chciałabym się nauczyć ładnie malować, zawsze mi się zdawało, że jakoś mi to wychodzi, ale jak popatrzyłam co dziewczyny na wizażu wykonują, to niestety jeszcze wiele muszę się nauczyć. Brawo! Taki tatuś to skarb!Cytat:
![]() Już jestem po wiosennych porządkach. Niesamowite, ile człowiek tego wszystkiego potrafi zgromadzić... ![]() Cytat:
![]() Ale jak mam mieć w tej cenie więcej to czemu nie? Zwłaszcza, że osoby które je kupiły sobie chwalą, po myciu nic się im nie dzieje, więc nawet jeśli jakościowo miałyby być nieco gorsze (może też i nie są... ) od Inglota, to jeśli są dobre i służą lata, to mnie to wystarczy. ![]() Zresztą wyglądają bardzo profesjonalnie. A do tych wymienionych przez ciebie warto mieć jeszcze do robienia kresek na powiece, pędzelek do szminki oraz do rozdzielania rzęs, więc wyszłoby mnie za wszystko dużo drożej w Inglocie, i nie wiem czy dają tam etui. Bo w tym zestawie będę miała wszystko pogrupowane i nie będę szukać w kosmetyczce, nie będzie się też włosie odkształcało. Także ja w Inglota nie zainwestuję. Przepraszam, że nie na temat. ![]() Cytat:
A zdania o niej są bardzo podzielone, od zachwytów, po krytykę. Spróbuj, i daj znać jak kiedyś przeczytasz. Cytat:
![]() Cytat:
To już wolę oddać komuś, czy do biblioteki, ale tak do śmieci?
|
|||||||||
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak offtopowo to mogłabyś jeszcze zdradzićjak je delikatie i skutecznie myjesz.... Zaraz nas Ana wyrzuci z wątku.... ![]() ![]() Aniu.... |
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na stronie ŚK listę książek w promocyjnych cenach z okazji dnia książki. Nie wiem czy to jest ta sama lista o której już wspominano:
http://www.swiatksiazki.pl/webapp/wc...&tabIdentifier=
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2644 |
|
po prostu Em :)
|
Ja tylko dorzucę, że bardzo polecam pędzle z naturalnego włosia Rossmana - taniutkie i dobre jakościowo.
Pomożecie mi? Byłam dziś przelotem w empiku i wpadła mi w ręce pewna książka. Jest to chyba jakiś zbiór opowiadań o białych ludziach w Afryce.. Książka leżała na środku, z nowościami (ale w nowościach na empik.com nie mogłam jej znaleźć), jest dość gruba, w twardej oprawie i kosztowała 38 zł. Nie kojarzycie czegoś takiego?EDIT: Podrzucam wam link do ciekawego konkursu. ![]() http://www.dzienksiazki.ksk.pl/konkurs
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2008-04-18 o 20:23 |
|
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że dzisiaj dotrze do mnie paka z KKKK.... ale nie dotarła
![]() A w gazetach piszą, że od poniedziałku strajk listonoszy
|
#2647 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#2648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ad. PS. Żadne offtopiki, w końcu jakby nie było Graff jest pisarką... (A co jeszcze studiujesz? ![]() Cytat:
To wszystko przez to wiosenne rozprężenie ![]() Cytat:
![]() Co zaś się tyczy kolorów, to jutro jak je dostanę to zaraz się nimi pochwalę w wątku (Inna rzecz, że uwielbiam jak mężczyźni określają kolory: no takie jakieś... brązowe... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
I znów tyle napisałyscie
Kiedy ja będę miała nieco wiecej czasu , by móc nadrobić wątek? przykro mi , ale nie dam rady . Zaraz zmykam do łożeczka. Wszystkim , ktorzy sie wzbogacili książkowo,gratuluję. . Ja też sie wzbogaciłam o kolejne ksiązeczki, ale pochwalę sie jutro. Wrzucę od razu fotkę |
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
ja własciwie prawie w ogole nie wydaje
albo pozyczam, albo sciągam ebooki.
|
|
#2651 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobię później, teraz mam pytanie:
Czy ktoś czytał Orientalistę? Za godzinę jadę do ŚK, mam kasę na dwie książki, i nie wiem, co kupić.
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7277193]
Czy ktoś czytał Orientalistę? Za godzinę jadę do ŚK, mam kasę na dwie książki, i nie wiem, co kupić. [/quote]Niestety, jeszcze nie |
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ny nabytek:
"Kot który czytał wspak" książka z nowej kolekcji GW. Kolekcja kryminałów. Kupiłam ją w cenie gazety
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam "Przed sklepem jubilera" Karola Wojtyły - medytację o małżeństwie, przechodzącą chwilami w dramat... Coś wspaniałego.... Jeśli jeszcze nie czytałyście to koniecznie to zróbcie
|
|
|
|
#2655 | |
|
Konto usunięte
|
Szkoda. Ale już kupione.
![]() Cytat:
![]() Byłam w ŚK i cóż. Człowiek nie ma pieniędzy, a na książki zawsze coś wydłubie z portfela. ![]() Moje nabytki: Orientalista - Tom Reiss Tajemnice Vivaldiego - Pedro Mendoza O bibliotece - Umberto Eco A drugie zdjęcie - podaj. ![]() (przepraszam za jakość, ale robione telefonem) |
|
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Z pewną nieśmiałością zapytam: co to znaczy "offtopicuje"? Domyślać się, domyślam, ale lepiej mieć pewność. ![]() Cytat:
Ja na razie wychowuję TŻ-ta, na ojca już za późno. ![]() Myślałam nad tym, jak tu pogodzić niespodziankę z tym co bym chciała dostać. ![]() I wymyśliłam! Drukuję listę z biblionetki, ok. 15-20 tytułów dostępnych w księgarniach (tych najbardziej upragnionych) i czekam na niespodziankę ![]() A i tak wiem, że wszystko co dostanę będzie mile widziane. Na ostatnie urodziny tym sposobem dostałam od TŻ-ta pięć książek z listy. ![]() Cytat:
Właśnie, słodkie to jest. Mój TŻ też zupełnie nie ma wyobraźni. Jak kiedyś miał mi kupić paletkę podróżną to wziął pierwszą lepszą a potem był zdziwiony: "To są różne kolory"? Ostatnio rozbroili mnie moi rodzice. Zamówiłam na allegro 5 smackersów na ich adres i mieli mi przeczytać czy zgadzają się smaki. No i jak mi zaczęli dukać w kółko smackers i lip balm (zerowa znajomość angielskiego), to po 5 minutach zrezygnowałam... ![]() Cytat:
Oszczędzam na razie na te pędzle, a jeszcze napalam się na pigmenty MAC'a. ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7278205] Byłam w ŚK i cóż. Człowiek nie ma pieniędzy, a na książki zawsze coś wydłubie z portfela. ![]() Moje nabytki: Orientalista - Tom Reiss Tajemnice Vivaldiego - Pedro Mendoza O bibliotece - Umberto Eco A drugie zdjęcie - podaj. ![]() [/quote] No nieźle wydłubałaś. Gratuluję. |
|||
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Sunprince "Orientalista" jest świetny, nie pożałujesz zakupu.
![]() Świętowanie Dnia Książki w ŚK mam już za sobą. "Dzienniki z internowania" były niezaplanowane.
|
|
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7277193]Nadrobię później, teraz mam pytanie:
Czy ktoś czytał Orientalistę? Za godzinę jadę do ŚK, mam kasę na dwie książki, i nie wiem, co kupić. [/quote]Tak, ja czytałam i całkiem sporo na wizażu o niej napisałam.
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
Scarlett, napisz proszę coś więcej. Jaki język, przystępny?
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Rozeznanie
|
Czekałam do dzis , czy nie przybędzie jeszce jedna moja książka.Niestety. A w świetle zapowiadanego strajku pocztowców, pojecia nie mam , kiedy do mnie dotrze, o ile w ogóle .
Wklejam , to co kupilam ostanio. 1.B. Akunin - Pelagia i biały buldog 2. A. Minn- Cesarzowa Orchidea 3. E. Sugimoto - Córka samuraja 4.J.L. Carrell- Szyfr Szekspira |
|
|
|
#2663 |
|
Konto usunięte
|
Ale strajk pocztowców jest podobno przełożony na 5. maja?
|
|
|
|
#2664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7278205]
Byłam w ŚK i cóż. Człowiek nie ma pieniędzy, a na książki zawsze coś wydłubie z portfela. ![]() [/quote] Skąd ja to znam Gratuluję nabytków! Teraz będę czekać na recenzje Cytat:
(Czyli to co robimy w tym wątku przez ostatnie dni choć nie powinnyśmy Zatem się chwalę ![]() Po lewej nr 770 Pink Idol (perłowe, rozświetlające), po prawej nr 030 Incognito (delikatne, matowe). A do tego jeszcze dwa zapachy Guerlain Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
Ana, gratuluję cieni , perfum i ksiażki.
Akunina juz przeczytałam. Skończyłam dzis, ale jeszcze nie zdążyłam napisać w wątku. Mnie sie ksiażka podobała, ale raczej potraktowałam ją jako powieść obyczajową z dodatkiem wątku kryminalnego. sunprince, jeśli strajk przelożony, moze ksiazka dotrze. |
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmartwiłaś mnie tą opinią o Akuninie, bo liczyłam na zupełnie odmienne proporcje. Na to, co obiecywał wydawca. Szkoda, że rozminął się z prawdą No nic, mam nadzieję, że ochota na ten cykl nie minie mi znowu na kolejne pół roku
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7283213]Ale strajk pocztowców jest podobno przełożony na 5. maja? [/quote]Niech ci pocztowcy nie robią sobie jaj, bo ja w najbliższych tygodniach będę ich potrzebować! ![]() Anah, cudne cienie, szczególnie te po lewej! Mam pytanie odnośnie nowej kolekcji GW. Czy będzie to seria wyłącznie o kocie-detektywie pani Jackson Braun czy będą różni autorzy?
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W serii będą wyłącznie książki tejże autorki, gdyż cały cykl liczy właśnie ok. 30 pozycji
|
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykro mi Ana, ale mam nadzieje,ze nie odlożysz na tak długi czas poznania ksiazki Akunina. Cytat:
Też bym wolałam,żeby nie strajkowali i to - jak zapowiadaja- bezterminowo . Ksiażki czekają.
|
||
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale fajne nabytki
![]() ja nabyłam wlaśnie "Śmierć na Nilu" A. Christie, na podróz, ale wylala mi się na nia butelka wody i nowy nabytek leży i się marszczy na kaloryferze :/ szkoda bo miałam na nia ochote a teraz musze czekać
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

(Więc postuluję: Jak nie wcześniejsza emerytura to chociaż wakacje!
) od Inglota, to jeśli są dobre i służą lata, to mnie to wystarczy.