Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-19, 13:42   #3271
fenomenka84
Raczkowanie

Dot.: Kielce

izus123 Sukienkę już zamówiłam, w Cymbeline(ostatnio była w Srodku na manekinie to jak przechodziłam to zerkałam tam z bijącym mocno sercem ale dopiero w połowie lipca przyjdzie, znając mnie to pewnie nie wytrzymam i sie wcześniej trochę przejdę zapytać czy już jest, tą co ty wkleiłaś, widziałam w Kiarze i w Cymbeline. Najlepiej idź do Kiary i spytaj sie co to za firma, możliwe że szyją taką na wzór Sposabelli. Przy okzai dołączam poniżej zdjęcia tej sukienki z Kiary

Jeśli chodzi o cantadeski to rzeczywiście muszą być świeże żeby sie ładnie prezentowały, ale tak jest z każdym kwiatem , słyszałam że są to naprawdę trwałe , także jednak sie na nie zdecyduję, zresztą popytam może jeszcze na topiku o bukietach ślubnych i zobaczę co tam ewalena napisze w tek kwestii

Dzisiaj byliśmy kupić obrączki, będą w poniedziałek ))) były nasze rozmiary więc tylko na grawerowanie czekamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiara1 kolekcja6_02.jpg (29,6 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiara2 kolekcja6_03.jpg (32,4 KB, 42 załadowań)
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 13:51   #3272
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
dziewczyny - moja suknia jest już w Paryżance
byłam w salonie spytać co tam słychac z moją suknią,a tu kobietka mówi, że przyszła tydzień temu, tylko do mnie miały dopiero 10 maja dzwonić- i nawet nie ściemniała bo taki zeszyt wyjęła, w którym miała nazwiska pozapisywane i date kiedy dzwonić do klientki i byłam tam wpisana
a że już teraz przyszłam to od razu zapisały mnie na 1 termin przymiarki w maju

poza tym zamówiłam już bukiet ślubny dla siebie, bukiecik dla świadkowej i kwiatek do butonierki TŻ-ta
Kalex gdzie i jaki bukiet zamowilas?
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 13:58   #3273
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Oj to jak się już wszystkie chwalimy kiecuszkami to i ja wrzucę swoją (szkoda tylko, że zdjęcia tyłu nie było, bo ma fantastyczne zdobienia na trenie). Zamówiłam w Cymbeline, ma być na początku maja, już się doczekać nie mogę. Napiszcie co sądzicie i może jakieś propozycje co do fryzurki.Będę miała raczej bez tej ozdóbki na szyje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ladybird.jpg (115,9 KB, 130 załadowań)
Stary 2008-04-19, 14:04   #3274
fenomenka84
Raczkowanie

lady.anna Bardzo ładna suknie, skromna z wdziękiem, widziałam, jak kiedyś byłam w Cymbeline ze jakaś dziewczyna ją przymierzała ( może byłaś to ty) )) na żywo lepiej sie prezentuje niż na tym zdjęciu
Stary 2008-04-19, 14:07   #3275
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Dziękuję bardzo. Wiesz co ja ją mierzyłam pod koniec stycznia, a przede mną jakaś dziewczyna mierzyła i zamawiała twoją sukienkę ))
Stary 2008-04-19, 14:07   #3276
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
Oj to jak się już wszystkie chwalimy kiecuszkami to i ja wrzucę swoją (szkoda tylko, że zdjęcia tyłu nie było, bo ma fantastyczne zdobienia na trenie). Zamówiłam w Cymbeline, ma być na początku maja, już się doczekać nie mogę. Napiszcie co sądzicie i może jakieś propozycje co do fryzurki.Będę miała raczej bez tej ozdóbki na szyje.

Śliczna suknia, cudeńko poprostu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 15:21   #3277
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Sliczne sa wasze suknie, no to ja wklejam również swoja a co została już do mnie wysłana, wiec póki co czekam...

Kalex gdzie zamówiłaś kwiatki i w jakiej cenie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 451.jpg (57,6 KB, 129 załadowań)
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 15:31   #3278
fenomenka84
Raczkowanie

oniaczeq koniecznie pokaz sie w niej jak już przyjdzie super oryginalna sukienka.
Stary 2008-04-19, 15:54   #3279
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
oniaczeq koniecznie pokaz sie w niej jak już przyjdzie super oryginalna sukienka.
dziękuje dobrze jak tylko do mnie dotrze od razu przymierzam i wklejam fotki, no chyba ze by było coś nie tak..ale miejmy nadzieje ze będę z niej zadowolona
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 16:14   #3280
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

oniaczeq piękna ta Twoja sukienusia. Musisz miec super figurę. A gdzie ją zamawialaś?
Stary 2008-04-19, 16:58   #3281
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Cytat:
ja kupilam rowniez te suknie, w marcu, jak bylam w Polsce. Cala biala! Ale smiesznie, bedziemy mialy identyczne suknie

joasiatko - wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia! Mam nadzieje, ze pogoda swietna a Ty czujesz sie pieknie i wyjatkowo!!!
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 17:02   #3282
fenomenka84
Raczkowanie

dziewczyny może wy mi pomożecie, otóż nie wiem jak będzie z dekoracją sali, to znaczy restauracja już sama w sobie jest super tylko, że myślałam o kwiatach np na stół, ale nie wiem jakie mogłyby to być i kolor też, hmmm białe??,może coś doradzicie, zamieszczam link poniżej, trzeba kliknąć na ikonkę restauracja i tam są zdjęcia

http://www.willamagnat.kielce.com.pl...apper&Itemid=8
Stary 2008-04-19, 17:11   #3283
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

aurinko to ja no to faktycznie śmiesznie, moge ci tylko powiedzieć, że piękną masz suknie
Stary 2008-04-19, 17:13   #3284
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
ja kupilam rowniez te suknie, w marcu, jak bylam w Polsce. Cala biala! Ale smiesznie, bedziemy mialy identyczne suknie

joasiatko - wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia! Mam nadzieje, ze pogoda swietna a Ty czujesz sie pieknie i wyjatkowo!!!
Pogoda u nas dzisiaj niestety nas nie rozpieszcza Szaro, buro i ponuro. Ale podobno deszcz w dniu ślubu to według tradycji znak błogosławieństwa z nieba, więc chyba joasiotko nie ma co się smucić

Swoją drogą ciekawe jak się bawi, miejmy nadzieję że szybko nam zda relacje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 17:17   #3285
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Cytat:
aurinko to ja no to faktycznie śmiesznie, moge ci tylko powiedzieć, że piękną masz suknie
dziekuje, Twoja tez jest jet piekna

Wlasciwie to z ta suknia wiaze sie smieszna historia bo ja bylam tylko w jednym salonie i od razu sie na nia zdecydowalam. Rodzice mi ja wypatrzyli na poczatku roku, jak przyjechalam do CK to od razu polecialam do Cymbeline i juz wiedzialam, ze innej nie chce. Tylko dla formalnosci zmierzylam jeszcze 2 inne, ale na te bylam zdecydowama od poczatku. Jest absolutnie w moim stylu, prosta, i nie beza! Nawet nie wiem jakie suknie proponuja w innych kieleckich salonach!
a Ty placilas calosc od razu czy w ratach? Ja zaplacilam calosc i halke mam gratis.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 17:43   #3286
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna
Kielce

joasiontko życzę najcudowniejszych chwil w małżeńskim stanie

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
dziekuje, Twoja tez jest jet piekna

Wlasciwie to z ta suknia wiaze sie smieszna historia bo ja bylam tylko w jednym salonie i od razu sie na nia zdecydowalam. Rodzice mi ja wypatrzyli na poczatku roku, jak przyjechalam do CK to od razu polecialam do Cymbeline i juz wiedzialam, ze innej nie chce. Tylko dla formalnosci zmierzylam jeszcze 2 inne, ale na te bylam zdecydowama od poczatku. Jest absolutnie w moim stylu, prosta, i nie beza! Nawet nie wiem jakie suknie proponuja w innych kieleckich salonach!
a Ty placilas calosc od razu czy w ratach? Ja zaplacilam calosc i halke mam gratis.
Wiesz jak tak czytam ten twój post to prawi jakbym czytała o sobie Co prawda byłam jeszcze wcześniej w Paryżance, ale jak tą przymierzyłam to od razu wiedziałam, że nie ma sensu szukać innej
Ja zapłaciłam zaliczkę 1000zł, a resztę jak już będzie, ale to tylko dlatego, że tak mi powiedziała dziewczyna, która się mną "zajmowała", ale też mam zamiar targować się o haleczkę.
A dodatki i buciki też u nich kupujesz?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-20 o 20:27 Powód: post pod postem!
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 18:02   #3287
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

nad tym jeszcze nie myslalam. Nie mieszkam w PL i mam troche ograniczone mozliwosci. Dodatki chce bardzo skromne. Welon raczej tam kupie a buty to sie porozgladam w miescie moze. Bede w maju przez tydzien sama, bez meza. to polatam na spokojnie
Stary 2008-04-19, 19:03   #3288
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
dziewczyny - moja suknia jest już w Paryżance
byłam w salonie spytać co tam słychac z moją suknią,a tu kobietka mówi, że przyszła tydzień temu, tylko do mnie miały dopiero 10 maja dzwonić- i nawet nie ściemniała bo taki zeszyt wyjęła, w którym miała nazwiska pozapisywane i date kiedy dzwonić do klientki i byłam tam wpisana
a że już teraz przyszłam to od razu zapisały mnie na 1 termin przymiarki w maju

poza tym zamówiłam już bukiet ślubny dla siebie, bukiecik dla świadkowej i kwiatek do butonierki TŻ-ta
Oj to może i ja się wkońcu przejdę, może i moja przyszła
dołączam się do pytania - gdzie zamówiłaś kwiatuszki??

Dręczy mnie tylko jedna rzecz - jeżeli przydzie zamówona suknia, to nie dają jej już niekomu do mierzenia - prawda?? Bo wiem, że model mojej sukni sprzedali tak z wieszaka i już nie mają takiego... więc się troszkę boję, że mogą dawać do przymierznia
Stary 2008-04-19, 19:47   #3289
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Wkleje tego troszke...i czekam na wasze pomysly
Oniaczeq sliczna ta dekoracja trzeciego autka - chyba ją Tobie podkradnę Dziekuje z góry, bo właśnie szukałam czegoś skromnego acz urokliwego.

Jeśli chodzi o zaproszenia to fajnie chyba pojedyncze dzieci wypisywać z imienia, a gdy jest ich więcej, to dopiero wtedy pisać Kowalscy z dziećmi. Ja też wypisywałam z nazwiska osoby towarzyszące w wieloletnich nieformalnych zwiazkach.

Jestesmy z TZ dziś po warsztatach komunikacji malzenskiej w Niepołomicach. Bylo bardzo przyjemnie, aktywnie, duzo osob (nawet mezczyzni!) mówiło, ze bylo fajnie i cos zrozumieli i maja zamiar cos w sobie zmienic. Nawet moj TZ ktory jest nieformowalny i uwaza ze psychologia to glupota, powiedzial ze forma zajec mu odpowiedziala i mimo, że sie zarzekal, że sie i tak nie zmieni, już widzę poprawe w naszej komunikacji Sesja byla p.t. Porozmawiajmy o emocjach. Placilismy za to 25zl od os.. Trwalo od 9do 15tej. Polecam. Jeszcze udalo nam sie zaliczyc szybciutko ostatnia porade -pani psycholog zostawala dluzej dla chetnych i przyjmowala ich indywidualnie, nie gadalismy o zadnym naturalnym planowaniu rodziny tylko o przygotowaniu do malzenstwa, naszych niepokojach przedslubnych - jak dla mnie super! Ciesze sie ze wybralam taka opcje, a nie typowe 3 porady ciagnace sie przez 3 miesiace..

Jasiatko: wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i cudownych wspomnien z tego pieknego dnia!

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 20:44   #3290
Audacieux
Wtajemniczenie

ponawiam pytanie:
Czy któraś z Was, Drogie Kielczanki posiada listę kieleckich zespołów?
Jaki zespól jest uważany za najlepszy? Ja ostatnie kilka lat spędziłam za granicą, więc jestem zupełnie zielona i bardzo potrzebuję pomocy w tej kwestii, badzo proszę

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 21:09   #3291
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

http://www.morilee.com/DressDetail.aspx?C=1&D=2105&P=1

Ja kupiłam ten model sukienki ale nie wiem jakie dodatki bo on jest już i tak bardzo stojna dziewczyny macie jakieś pomysły?
Stary 2008-04-19, 21:11   #3292
malutka 166
Rozeznanie

Fenomenko84 jeśli moge cos powiedzieć o kolorach do willi to ja bym proponowała w kolorze bieli, czerwieni lub błękitu..żółty słoneczny też byłby bardzo ładny iładnie komponował się z wnętrzem. Tam ściany sa pomarańczowe dość intensywnie jak widac na zdjęciu. Więc kolor kwiatów raczej mocny, nasycony by go kolor ścian nie "zgasił". Może róże? niewiem jakie sa ceny kwiatów więc w tej kwestii się nie wypowiem..mam nadzieję ze troszeczkę pomogłam..

Edytowane przez malutka 166
Czas edycji: 2008-04-19 o 21:13 Powód: literówka
malutka 166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 21:39   #3293
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
A oto moja suknia
Moja koleżanjka miała taką. Kupowałaś w sposabelli. Ona wyglądała bardzo ładnie, zresztą miała podobną figurę do Twojej. nawet pomyślałam, ze moze od niej odkupowałąs, bo chciała sprzedać
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 21:40   #3294
gazelcia
Raczkowanie

Dziewczyny co grawerujecie sobie na obrączkach??
Stary 2008-04-19, 21:41   #3295
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
tiffi 1 polecam giełdę kwiatowa na zagnańskiej, tam można kupić hurtowo kwiaty po niższych cenach, ja tez planuje tam kupić do dekoracji, mają spory wybór. Giełda jest w poniedziałki i czwartki
izis123 kupowałaś sukienkę w Cymbeline albo w Kiarze bo tam widziałam takie sukienki. Ja niżej zamieszczam moją, ale nie ma fajnego zdjęcia na necie więc mam takie znalezione na innych pannach młodych i z pokazu w KCKu, dla mnie te zdjęcia nie oddają uroku tej sukienki ale zamieszczam poniżej (kolor sukni ecru,taki jasny śmietankowy
PS jedna kobitka ma jakiś różowy kwiat po boku, ja czegoś takiego nie będę miała:P
A mogłabyś mi podać jakiś dokładniejszy adres. Moze któraś z Was tam będzie na tej giełdzie, potrzebuję info ile moga kosztować gerbery ecru

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Ładne te suknie i bukiety też mi się podobają zadroszcze wam, że do wszych wesel tak nie dużo czasu, moje dopieo w połowie października i straciłam narazie zapał do wszystkiego bo zawcześnie na zakup sukni, tortu, kwiatów, fryzjera itd. Liczę, że podzielicie się po waszych ślubach zdjęciami i może wtedy podkradne wasze pomysły dziewczynki

Mam takie pytanko ile wcześniej zamawiałyście obrączki bądź będziecie zamawiały?

I jeszcze jedno jak pisałyście na zaproszeniach, mam np. młode małżeństwo z jednym małym dzieckiem to mam dziecko pisać też po imieniu czy pisać np.: wraz z synem; a co jak mam jedną ciocie która ma 5 dzieci, i chce dwie najstarsze córki cioci zaprosić z osobami towarzyszącymi to mam odrębnie pisac dla nich zaproszenie, a wymienić że wraz z dziećmi czy po imieniu każde bo chyba po imieniu się nie zmieści? Doradźcie proszę !!!
Obrączki mozecie kupić wczesniej, my kupiliśmy 2 m-ce wcześniej. Czeka się około 3-4 tygodni na realizację w sezonie moze byc dłuzej. zalezy od jubilera.

Co do zaproszen robiłam tak: jak było małzenstwo z 1 dzieckiem pislismy: Annę, Marcina, Karolinę Kowalskich, jak mieli np. 2 i wiecej dzieci to Annę, Marcina z dziećmi, a jak zdarzyło się tak, ze moja ciocia ma 3 córki z czego dwie dorosłe to pisalismy tak:
1. Annę, Marcina, Joannę Kowlaskich (Joanna to ich najmłodsza córka jest w gimnazjum)
2. Katarzynę Kowalską z osobą towarzyszącą ( ma 26 lat i powiedziała, ze jeszcze nie wie z kim pójdzie i żebym jej wpisała os. tow, ale jakby miała stałego partnera to wpsiałabym Annę Kowalską i Roberta Zamorskiego).
Także do tej rodziny poszły 3 zaproszenia.
My stwierdziliśmy że wszystkim którzy sa w liceum dajemy z osobami towarzyszącymi (najlpeiej wypisać konkretynie z kim jeśli wiesz)
3. Bożenę i Rafała Nowaków (to trezcia siostra już mężatka)

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Szczerze odradzam robienie bukietu z tych kwiatków - już po 2-3 godzinach od odbioru wyglądają zdychająco i nieświeżo. Byłam świadkową i miałyśmy z panna młodą bukiety z tych kwiatków, bo się tak uparła - i powiedziałam nigdy więcej... Wyglądają elegancko tylko w chwili odbioru.
Musiał ktoś wam zrobić bukiet znieświeżych kwiatów, to sa jedne z najwytrzymalszych kwiatów. Koleżanka miała bukiet i spokojnie wytrwał jje do środy (moze i dłuzej bo wtedy miała zdjecia). Kazdy kwiat, zeby ładnie wyglądał musi być świeży. Widocznie kwiaciarka spitoliła.

A co do graweru na obrączkach My mamy tak: ja na swojej imię mojego TŻ i data, a on na swojej:moje imięi data ślubu

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-19 o 23:50 Powód: proszę korzystać z PROSTEJ funkcji multicytowania!
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 23:32   #3296
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziewczyny - odpowiadam zbiorowo kwiaty zamówiłam w kwiaciarni książkiewicz-szarotka na ul. paderewskiego. Mój bukiet będzie długi, puszczony na takim zielonym pędzie (nie wiem jak to nazwać), złożony będzie z kwiatów w kolorze bladego różu, delikatnego fioletu, kremu i ta zieleń (takie wstępne ustalenia) - dokładniej mam ustalić pod koniec maja. Natomiast bukiet świadkowej to będzie miniaturka mojego bukietu,z tym, że kremowe kwiatki będą zastąpione żółtymi, bo będzie jej lepiej do jej suknie pasować
cena mojego bukietu to 180-200 zł, cena bukietu dla świadkowej to 80-100 zł

poza tym pięknie macie suknie!!!!!

my na obrączkach wygrawerowaliśmy imię męża/żony i date ślubu

gazelcia - te suknie, które przychodzą nie są dawane na sklep, one wiszą zafoliowane (zapakowane mówiąc inaczej) w takich pokojach z tyłu sklepu Także spokojnie, nikomu nie dadzą jej do mierzenia (moją suknię, która mierzyłam, tez potem sprzedali )
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 00:43   #3297
izus123
Raczkowanie

Cytat:
izus123 Sukienkę już zamówiłam, w Cymbeline(ostatnio była w Srodku na manekinie to jak przechodziłam to zerkałam tam z bijącym mocno sercem ale dopiero w połowie lipca przyjdzie, znając mnie to pewnie nie wytrzymam i sie wcześniej trochę przejdę zapytać czy już jest, tą co ty wkleiłaś, widziałam w Kiarze i w Cymbeline. Najlepiej idź do Kiary i spytaj sie co to za firma, możliwe że szyją taką na wzór Sposabelli. Przy okzai dołączam poniżej zdjęcia tej sukienki z Kiary

Jeśli chodzi o cantadeski to rzeczywiście muszą być świeże żeby sie ładnie prezentowały, ale tak jest z każdym kwiatem , słyszałam że są to naprawdę trwałe , także jednak sie na nie zdecyduję, zresztą popytam może jeszcze na topiku o bukietach ślubnych i zobaczę co tam ewalena napisze w tek kwestii

Dzisiaj byliśmy kupić obrączki, będą w poniedziałek ))) były nasze rozmiary więc tylko na grawerowanie czekamy
no wlasnie-co z ta kiara? bede wpolsce dopiero w lipcu wiec jakby ktos wiedzial cos o tym salonie wczesniej,dajcie znac. ale raczej skusze sie na ta sposabelle z cymbeline...zauroczyla mnie
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-20, 00:50   #3298
lilusto
Raczkowanie

Witam wszystkie młode Panie!

Dla zainteresowanych info dot. kursu....
12-16.05.2008r. godz. 19.00 Kościół Św. Krzyża w Kielcach
Pozdrawiam...
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 01:35   #3299
izus123
Raczkowanie

A ja kurs przedmalzenski zrobilam w Anglii,ciekawe czy mi to "zalicza" bo w Polsce chyba jeszcze jakas poradnia jest do zalatwienia,tak? A czy to dlugo trwa,zdaze 2 miesiace przed slubem?
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 10:28   #3300
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
A ja kurs przedmalzenski zrobilam w Anglii,ciekawe czy mi to "zalicza" bo w Polsce chyba jeszcze jakas poradnia jest do zalatwienia,tak? A czy to dlugo trwa,zdaze 2 miesiace przed slubem?
Na pewno zdążysz, już w tym głowa tych Pań, które prowadza poradnię - najwyżej będziecie mieli spotkania co tydzień i tak by było najlepiej...

tiffi 1 no nie wiem jak jest z tymi kwiatkami, ale ja bym nie ryzykowała na wpół zwiędniętych na ślubie. Lepiej chyba wybrać takie, które mają długą żywotność...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości