|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
ehhh kurde ja teraz dopiero zdałam sobie sprawę jaką miałam świetną figurę, wcześniej tego nie doceniałam, cały czas byłam w swoich oczach GRUBA.
zacznijcie doceniać to jak wyglądacie, nie czekajcie, żeby docenić to dopiero gdy to już stracicie... przeglądałam dziś zdjęcia z wcześniejszego okresu... jak ja mogłam myśleć że jestem GRUBA? byłam chuda... tyle bym oddała żeby znów taka być. ps. miałam wkleić te zdjecia do wątku ale nie wiem czy to będzie na miejscu? |
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wklejaj ! chetnie zobacze |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, wklejaj śmiało
a co u Ciebie teraz? R czy U? jak psychika?Zooosia, super, że znalazłaś lepszą osobę
|
|
#4114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() myśle, że śmiało możesz wkleić te zdjęcia
|
|
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I ja sie pod tym podpisuję, niestety
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Też się pod tym podpisuję
echhhh ale na szczęście, dzięki Rodzinie i w sumie też dzięki sobie - teraz też mogę. Acz wyrzuty... ech, te wyrzuty, czasem są.Aha, i pamiętam czasy sprzed ed - wtedy też na pewno miałam wahania, raz plus 1 czy 2kg, a czasem minus, ale w ogóle nie byłam ich świadoma. nie ważyłam się, wagę miałam w... no, wagę miałam gdzieś.
|
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nawet gdy schudłam już te 10 czy w porywach 12 kg to ciągle widziałam się GRUBA... Cytat:
teraz ciągle chodzę na terapię do Pani psycholog razem z moimi rodzicami, trochę to pomaga, ale szykuje się dłuższe leczenie, bo jak Pani psycholog poiwedziała to jest powolne samobójstwo... no i to są te zdjęcia juz po odchudzaniu tzn w tym okresie ciągle uważałam ze jest gruba... i dalej sie odchudzałam także zdjęć z najbardziej odchudzonego okresu nie mam |
||
|
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
Iza, kochana, oczywiście, że nie byłaś gruba!
Pamiętam, jak pisałaś mi kiedyś, że masz grube, rozbudowane uda. Oczywiście, że nie! Oczywiście, że nie! Masz śliczną sylwetkę! Bardzo szczupłą, a do tego proporcjonalną, ładne przejście linii - talia, biodra. Jestem pewna, że teraz też wyglądasz ślicznie i na pewno przesadzasz, że figura Ci się zmieniła. Naprawdę, śliczna, bardzo, bardzo sczupła figura! Tylko zazdrościć ![]()
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
zatkalo mnie!!!!!!!!! masz piekne cialo... Boze, jaki my mamy strasznie skrzywiony obraz wlasnej figury...'krzywe zwierciadlo' to dobry tytul tego podforum, bo wlasnie przez takie ogladamy siebie
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
iza, madlen - dzięki
tyle, że teraz takiej figury już nie mam , przez napady utyłam już może nie byłoby tak źle, ale po każdym takim napadzie mam potem brzuch jak balon...ale macie racje, miałam świetną sylwetkę i teraz to dopiero doceniłam... były chwile, że wstydziłam się wyjść z domu bo bałam się że 'ktoś pomyśli że jestem gruba' taaa jakby ludzie nie mieli innych problemów tylko gapić się na moje ciało czy przypadkiem gdzieś mi cm tłuszczyku nie wystaje
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Iza chudzinko... :O
wiecie, z tymi moimi kompulsami to jest tak że jak mam napad to ja jem cały dzień... nie 3000 kcal na raz. jak raz zaczne to jem aż do wieczora, albo najem ise i od 16 czy 17 nie jem już nic. zalezy jak wyjdzie. a potem zawsze przynajmniej 1kg do przodu ![]() annie - trzymam kciuki za egzamin, tez piszę
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
z taką sylwetką... gruba?! jejku
to normalne, że czujesz, że masz większy brzuch, każdy jak zje więcej tak ma.
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
iza - ehh pamiętam to wyglądało tak - szłam przed lustro, patrzyłam się i patrzyłam, i z sekundy na sekundę widziałam się grubsza, w ciągu dnia to latałam co jakies 30 min przed lustro i tak stałam i gapiłam sie jaka to ja gruba jestem... Boże to było straszne :|
a teraz? gdy nie ma rodzciów w domu, zaczyna się żarcie, ostatnio zrobiłam cos takiego - narobiłamsobie kanapek i jjem , nagle słysze mama idzie, ja w panike co robic, wzielam te kanapki i wywaliłam za kanape.. i wyciągnełam je dopiero jak poszla... :| chore.
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? a w stosunku do psychologa jesteś szczera?
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wynoszę w kieszeniach od dresu czekoladę po kawałkach albo chowam enty piernik czy kanapkę pod bluzę jak wynoszę do pokoju żeby nie widzieli ile żrę na kompulsie...
Dziś ponad 4000kcal...zero ruchu dosłownie, bo kuję od rana i nad ranem się chyba skończy...czuję się okropnie...jakbym gniła od wewnątrz po takich wyskokach i miksach...
|
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
tzn ja przy rodzicach wstydziłabym się jeść, bo tata robi mi bardzo nie miłe komentarze typu : 'ale ci dupsko urosło' 'weź sie za siebie' 'co tam znowu żresz? obiad był!'
itepe dlatego ja sie chowam z tym, ale z panią psycholog jestem 100% szczera - bardzo fajna z niej babka
|
|
|
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
- świetne ciałko na tych fotografiach |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Twój tata chyba ma poczucie humoru zupełnie nie na miejscu! pogadaj z nim, że Ci się to nie podoba i jak chce Ci pomóc, niech sobie daruje. Albo powiedz psycholog by mu to powiedziała, skoro chodzicie na terpię wszyscy.
|
|
#4130 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam opory, kłoce się o jedzenie, nie akceptuje do końca swojego ciała, ale myślę, że najważniejsze jest to że się staram i chcę wyjść z tego bagna Cytat:
mam nadzieje, że tak będzie. i nie tylko w ED. muszę odbudować kontakty ze znajomymi i zmienić jeszcze kilka spraw![]() Cytat:
Cytat:
ten kawałek ciasta to już krok w przód. idź dalej i nie marnuj tego a zobaczysz, że niedługo i bułeczka z makiem nie będzie przeszkodą![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A na zdjęciach wyglądasz na prawdę baaardzo szczupło! ED to jednak rzeczywiście psuje wzrok ![]() Utyłaś mówisz? wstaw w takim razie fotki my już Ci powiemy jaką masz figurę na prawdę
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Bagno życia
...
|
|
|
|
#4132 |
|
Wtajemniczenie
|
zoosia- o wlasnie tez pamietam takie przymierzanie cuchow! zakladam cos co mnie wyszczupla byłoo okej cała szczeliwa, zmieniam na co innnego doł... i tak stałam przed lustrem i zmienialam te cichy
bylo nawet tak ze kupowalam nowe sopdnie potem stwierdzałam , zę grubo w nich wylądam i leżą w szafie po dzis dzien, a załozylam je chyba tylko 2 razy... |
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i tym co piszę wychodzę na idiotkę, bo strasznie dziwne to jest. Ale długo o tym wszystkim dziś myślałam i wiele rzeczy jest dla mnie bardziej 'jaśniejszych'. Nie podobają mi się moje uda? Zacznę 'normalniej' jeść, więcej ćwiczyć i przestanę ciągle porównywać się z innymi dziewczynami i ciągle o tym myśleć! /ale jakoś nie mogę się przekonać do białego chleba / Zacznę się cieszyć każdą chwilą, a nie ciągle przeglądać się w oknach sklepowych i skupiać całą uwagę na tych nieszczęsnych udach...I humorek mi się odrazu poprawił Mam nadzieję, że to nie jest tylko takie chwilowe i jutro też będę pełna optymizmu i nie będę się 'bała' zjeść choćby banana pomiędzy posiłkami Naprawdę wierzę, że mi się uda...i wiem, że to nie przyjdzie odrazu, potrzeba czasu. Kochane, a czy żeby wróciła miesiączka będę musiała przytyć? Bo ekhem, no wiecie...
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka jak masz niecałe 14lat to miesiączka czasami może płatać filgle, nawet jak się odchudzałaś i potem zanikła, więc o ile to nie jset jakiś big okres czasu to możesz jeszcze przyczekać. W sumie masz wiek na to, że jeszcze spoko nie miewać regularnie
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje to świetnie, że chcesz z tego wyjść! utrzymaj te pozytywne nastawienie a na pewno dasz sobie radę! musisz tylko bardzo chcieć i bardzo mocno w to wierzyć![]() To ważne, żeby się nie porównywać z innymi. Ja wciąż nad tym pracuje ![]() A Ty, masz niecałe 14 lat, jesteś bardzo młoda, wszystko przed Tobą! Ale jeśli chcesz wyjść z ED na własną rękę, musisz liczyć się z tym, że nei zawsze będzie łatwo i przyjemnie. Duużo (właściwie wszystko) zależy tylko od Ciebie, bo sama musisz sobie np. 'kazać' coś zjeść. Pamiętaj, że zawsze możesz napisać gdyby coś nie wychodziło (mam nadzieje, że tak nie będzie!) a my postaramy się pomóc ![]() Kochana, a co do miesiączki to ile ważysz przy jakim wzroście?
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, to nie jest tak, że ja mam pretensje, że Dziewczyny gdy łapią doła to piszą tu o tym. Nie. Chodzi mi o to, że należy walczyć o siebie i jeśli ma się gorszy dzień to nie wolno się poddawać ! Trzeba walczyc o to aby kolejny był lepszy. A to, że dziewczyny piszą tu gdy mają gorszy dzień to akurat bardzo dobrze
![]() Zooosiu ja Ciebie rozumiem nawet nie wiesz jak bardzo. Ja też miałam dni, kiedy mimo, że z całego serca chciałam przytyć, to się wewnętrznie bunowałam, kłóciłam z rodzicami, ze wszystkimi, ze sobą. Ale jednak tłumaczylam sobie, że tak trzeba, że muszę przytyć, bo zdrowie, życie, szczęście i moja przyszlość od tego zależy. ( :Iza : ) jesteś szczuplutką i ładną Dziewczyną, naprawde ![]() Enex ![]() W tym momencie czuję się fatalnie. Mam wrażenie, że jestem gruba (przepraszam dziewczyny, ale chce być szczera z Wami...) źle się czuje, tymbardziej, że moje dzisiejsze wachanie wagi między rannym ważeniem na czczo, a takim przed chwilą wynosi 3 kg Mimo tego, że jadłam normalnie... (dużo pije, czy to może mieć wpływ ? ) Widzę u siebie ogromny brzuch i naprawde źle się czuje ze sobą, we własnym ciele i z własnymi myslami. Nie wiem czy to taki dzień czy co... Nie mam pojęcia. Ale mam też wyrzuty sumienia. Po jedzeniu. A prawda jest taka, że już dawno ich nie miałam... Powiedzcie mi jak to możliwe, ze mam takie wachanie wagi ?! Smutno mi jak cholera. Czuje się beznadziejnie. Poprostu BEZ-NA-DZIEJ-NIE !!! ![]() Wogóle mam jakiś taki nienormalany apetyt i dziwne wrażenie jakbym miała okres dostać (nie mialam już dawno, czekam aż wróci) źle się przy tym czuje, jakoś tak dziwnie.
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - ale miałaś świetną figurę,naprawdę
U mnie dzisiaj było nawet dobrze. Jadłam w sumie to, na co miałam ochotę, nie widziałam, żebym utyła od wczoraj. Niestety wieczorem jak wróciłam do domu to zrobiłam sobie kanapki i potem oczywiście wsiadłam na rowerek na szczęście spaliłam tylko 400kcal,mało w porównaniu z wczorajszym dniem.Ale i tak czuję się podle. Chyba nawet okres dostałam. Tamo - ![]() masz przytyć a takie głupoty gadasz,że jesteś gruba, albo czujesz się grubo. Gdybym musiała przytyć to cieszyłabym się z każdego kilograma więcej.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dziękuję za wsparcie, dziewczyny Enex- bardzo możliwe, że zaczyna ona być nieregularna, ale kiedyś potrafiła być regularna co do dnia o.O i dostawałam zawsze co miesiąc.
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
Czytam wasze komentarze i mam wrażenie jakbym siebie widziała,wiecznie jestem za gruba ,i tak bardzo się boję przytyć!Dziś padał rano deszcz a ja poszłam biegać!Też mam szufladę z górą słodyczy ,otworzę popatrzę powącham i odkładam na miejsce,szafka zaczyna mi się nie domykać bo mój TŻ non stop znosi jakieś czekoladki a ja je tylko odkładam do szafki.Tak bardzo bym chciała cieszyć się jedzeniem
![]() Moje drogie Wizażanki Na you tube jest świetny filmikprzestrzegający o tym jak się postrzegamy a jakie jesteśmy naprawdę,wkleiłabym link ale nie wiem czy to mogę zrobić.
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinnaś wyrzucić wagę, oddać ją rodzicom, cokolwiek. Bo widzisz jak ona wpływa na Twoje samopoczucie, a tak nie może być. poza tym musisz przytyć i wiesz o tym. 3 kg to NA PEWNO wahanie, którym nie ma co zaprzątać sobie głowy! I jakie wyrzuty tamuś? pomyśl trzeźwo przez chwilę. zastanów się nad tym. zjadłaś coś, smakowało Ci a musisz przytyć. Bo to jest NAJWAŻNIEJSZE. więc po co te wyrzuty? zdarzają się ale zastanów się Kochana czy jest sens ![]() Mam nadzieje, że to chwilowe załamanie, bo przecież jeszcze niedawno pisałaś, że chcesz ładnie wyglądać w kamizelkach a poza tym może ten humor dlatego, że przed okresem? a to bardzo możliwe. byłoby świetnie, gdybyś dostała w końcu![]() Ewelko a przy jakiej wadze straciłaś okres? i ile schudłaś?
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

a co u Ciebie teraz? R czy U? jak psychika?

zatkalo mnie!!!!!!!!! masz piekne cialo... Boze, jaki my mamy strasznie skrzywiony obraz wlasnej figury...

ten kawałek ciasta to już krok w przód. idź dalej i nie marnuj tego a zobaczysz, że niedługo i bułeczka z makiem nie będzie przeszkodą