Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-19, 22:14   #4141
enex
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Ewelcia - jajć malusio ważysz, jeszcze się rozwijasz, powinnaś nabrać masy...w każdym razie nie chudnij, błagam, jak ci przybędzie jaki kilogram to dlatego, że jeszcze się rozwijasz, więc nie panikuj. Spróbuj jeść zapotrzebowanie jak nawet potem nie wróci to lepiej pognaj do gina.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:22   #4142
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Zosia- powiem tak- zaczęłam się odchudzać jakoś w październiku/listopadzie przy wadze 52 kg. Schudłam więc 9 kg a ostatni do tej pory okres dostałam pod koniec lutego. W lutym waga wahała się w granicach 45 kg.
Enex- może i malutko, ale mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, którego mam troszkę na udach i tak na niego narzekam...
A zapotrzebowanie? Nawet nie potrafię go sobie porządnie wyliczyć.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:23   #4143
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Iza, to nie jest tak, że ja mam pretensje, że Dziewczyny gdy łapią doła to piszą tu o tym. Nie. Chodzi mi o to, że należy walczyć o siebie i jeśli ma się gorszy dzień to nie wolno się poddawać ! Trzeba walczyc o to aby kolejny był lepszy. A to, że dziewczyny piszą tu gdy mają gorszy dzień to akurat bardzo dobrze Wkońcu po to jest to miejsce, ale jest to też wątek "Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść", ale niestety są tu osoby, które zamiast chcąc wyjść z tego jeczcze bardziej w to wpadają i wchodzą niejednokrotnie z własnej woli, a tak być nie powinno ! Od tego powinno się uciec ! Bo droga do ED i w ED jest bardzo krótka i szybka. Jeśli mi kiedyś ktoś powiedziałby "Będziesz miała anoreksje" to bym wyśmiala tą osobę, bo przecież "uwielbiałam jeść" i co ? I wpadłam w to bagno, ale chce z niego wyjść, dlatego nie potrafie zrozumieć dlaczego niektóre śliczne Dziewczyny, śliczne wewnętrznie jak i zewnętrznie chcą się w to wpieprzyć !!!!!!!!

no, ja rozumiem, ale pomimo tego, że mają doła, nadal chcą z tego wyjść

Zooosiu ja Ciebie rozumiem nawet nie wiesz jak bardzo. Ja też miałam dni, kiedy mimo, że z całego serca chciałam przytyć, to się wewnętrznie bunowałam, kłóciłam z rodzicami, ze wszystkimi, ze sobą. Ale jednak tłumaczylam sobie, że tak trzeba, że muszę przytyć, bo zdrowie, życie, szczęście i moja przyszlość od tego zależy.

( :Iza : ) jesteś szczuplutką i ładną Dziewczyną, naprawde Tylko wsółczuje Ci taty i takich tekstów... Chyba nie jest świadom tego co te słowa oznaczają...

Enex

W tym momencie czuję się fatalnie. Mam wrażenie, że jestem gruba (przepraszam dziewczyny, ale chce być szczera z Wami...) źle się czuje, tymbardziej, że moje dzisiejsze wachanie wagi między rannym ważeniem na czczo, a takim przed chwilą wynosi 3 kg Mimo tego, że jadłam normalnie... (dużo pije, czy to może mieć wpływ ? ) Widzę u siebie ogromny brzuch i naprawde źle się czuje ze sobą, we własnym ciele i z własnymi myslami. Nie wiem czy to taki dzień czy co... Nie mam pojęcia. Ale mam też wyrzuty sumienia. Po jedzeniu. A prawda jest taka, że już dawno ich nie miałam... Powiedzcie mi jak to możliwe, ze mam takie wachanie wagi ?! Smutno mi jak cholera. Czuje się beznadziejnie. Poprostu BEZ-NA-DZIEJ-NIE !!!

Wogóle mam jakiś taki nienormalany apetyt i dziwne wrażenie jakbym miała okres dostać (nie mialam już dawno, czekam aż wróci) źle się przy tym czuje, jakoś tak dziwnie.
tak, to ze pijesz ma ogromny wplyw, kiedyś piłam 1,5 - 2 l wody i rano np. było 44 a popołudniu 47. potem, rano znow 44 :P myślę, że to możliwe, że wróci Ci niedługo okres - wiele na to wskazuje - apetyt, wahania i ta zmienność nastrojów kurczę, to źle, że wyrzuty wracają ale wierzę, że to chwilowy kryzys, naprawdę. może jutro wstaniesz i po wyrzutach nie będzie ani śladu? Tamuś, a Ty już długo tyjesz i wychodzisz z ed, prawda?

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Iza - ale miałaś świetną figurę,naprawdę

U mnie dzisiaj było nawet dobrze. Jadłam w sumie to, na co miałam ochotę, nie widziałam, żebym utyła od wczoraj.no, dziwne jakbyś przytyła w jeden dzień Niestety wieczorem jak wróciłam do domu to zrobiłam sobie kanapki i potem oczywiście wsiadłam na rowerek o nie... na szczęście spaliłam tylko 400kcal,mało w porównaniu z wczorajszym dniem.
Ale i tak czuję się podle.
Chyba nawet okres dostałam. ciesz się, że wciąż masz okres...
Aguś, a dziś jak jedzenie ogólnie, pomijając aspekt z kanapkami i rowerem? i przepraszam za cynizm, bo w koncu ja dzis tez przegrałam

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:27   #4144
garden_d
Zakorzenienie

Dziewczyny! (na początek przeproszę Was wszystkie, że nie użyje cytatów, ale jestem padnięta i ogarnął mnie koszmarny leń ^^)
Ważę się co tydzień- a to nie jest za często. napisałam, że zrobię to jutro, bo chciałam się upewnić, że wszystko jest w normie...ale wiecie co? Dzisiaj miałam bardzo aktywny, wspaniały dzień z Moim Towarzyszem Życiowym, było tak bardzo fajnie, że przestałam o tym kompletnie myśleć Nie zważę się jutro. Postanowiłam, że zważę się dopiero za dwa tygodnie. Po co się tym w końcu przejmować, martwić i w ogóle? I tak jak Mówicie Kochane- nie ma co cofać się w tył, tylko trzeba iść na przód i nie oglądać się za siebie bo muszę wygrać, bo Wszystkie razem musimy to zrobić...prawda? I to Nam się Uda, bo nie ma innego wyjścia Pozdrawiam
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:28   #4145
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - z jedzeniem ... płatki na śniadanie,potem mały lód,bułka taka cebulowa,kawałek kurczaka,krakersy i te kanapki na kolację,po których miałam wyrzuty sumienia. Może nie tyle po kanapkach co po krakersach.

Wiesz , co do tego cynizmu,to mimo wszystko rozumiem.

Ale ... jak to przegrałaś?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:42   #4146
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Tamo -
masz przytyć a takie głupoty gadasz,że jesteś gruba, albo czujesz się grubo.
Gdybym musiała przytyć to cieszyłabym się z każdego kilograma więcej.
Aga ja się ciesze z każdego kilograma, ale nie wtedy gdy "przyrasta" on w dzień... Nie lubie takich wachań, bo to najgorsze co może być

Cytat:
U mnie dzisiaj było nawet dobrze. Jadłam w sumie to, na co miałam ochotę, nie widziałam, żebym utyła od wczoraj. Niestety wieczorem jak wróciłam do domu to zrobiłam sobie kanapki i potem oczywiście wsiadłam na rowerek na szczęście spaliłam tylko 400kcal,mało w porównaniu z wczorajszym dniem.
Chyba nawet okres dostałam.
Dlaczego czujesz się podle ?

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Kochana, myślę że po pierwsze: nie powinnaś ważyć się tak często! po co ważenie się po całym dniu? przecież milion czynników mogło na to wpłynąć kawa? sól? może właśnie dzisiaj było tego więcej. Byłaś dzisiaj w toalecie? wypiłaś dużo wody? Jesteś podatna na zatrzymywanie jej w organizmie?
Powinnaś wyrzucić wagę, oddać ją rodzicom, cokolwiek. Bo widzisz jak ona wpływa na Twoje samopoczucie, a tak nie może być. poza tym musisz przytyć i wiesz o tym. 3 kg to NA PEWNO wahanie, którym nie ma co zaprzątać sobie głowy!
I jakie wyrzuty tamuś? pomyśl trzeźwo przez chwilę. zastanów się nad tym. zjadłaś coś, smakowało Ci a musisz przytyć. Bo to jest NAJWAŻNIEJSZE. więc po co te wyrzuty? zdarzają się ale zastanów się Kochana czy jest sens
Mam nadzieje, że to chwilowe załamanie, bo przecież jeszcze niedawno pisałaś, że chcesz ładnie wyglądać w kamizelkach a poza tym może ten humor dlatego, że przed okresem? a to bardzo możliwe. byłoby świetnie, gdybyś dostała w końcu

Oj tak, gdybym dostała byloby naprawde wspaniale
Co do wagi, to wyrzucić jej nie moge, bo specjalnie ją kupiłam, aby kontrolować czy nie chudne. wiem, że nie powinnam się wazyć codziennie, ale dziś minie tak podkusiło, niestety...
Wiesz, te wyrzuty zdarzają się coraz żadziej, ale bywa, że mam taki podły, słaby dzień (taki jak teraz) i wtedy wstydze się dosłownie sama przed sobą, że coś tam zjadłam... I naprawde chce wygladać wkońcu dobrze i normalnie, ale obsesja tego, że mam duzy brzuch dobija mnie strasznie, choć przecież wiem, że całodniowe jedzenie musi gdzieś zalegać... (tymbardziej, że nie byłam w toalecie od 2 czy 3 dni) i staram się do siebie 'przemówić', ale ta druga strona, ta ciemna strona ED czasem bierze górę nad rozsądnym mysleniem...

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
tak, to ze pijesz ma ogromny wplyw, kiedyś piłam 1,5 - 2 l wody i rano np. było 44 a popołudniu 47. potem, rano znow 44 :P myślę, że to możliwe, że wróci Ci niedługo okres - wiele na to wskazuje - apetyt, wahania i ta zmienność nastrojów kurczę, to źle, że wyrzuty wracają ale wierzę, że to chwilowy kryzys, naprawdę. może jutro wstaniesz i po wyrzutach nie będzie ani śladu? Tamuś, a Ty już długo tyjesz i wychodzisz z ed, prawda?

Wiesz... Bardzo chciałabym aby nareszcie wrócił...
Co do tycia i wychodzeia z Ed, to fakt troche to wszystko już trwa... z ED wychodze od wrześniea i przytyć też chce od września w sumie, ale efekty są dopiero od... początków marca, cześniej wszystko stało w miejscu, a nawet leciało w dół...

Enex Ty nie jesteś z Polski ? (przepraszam, że pytam, ale gdzieś w innym wątku 'obiło mi się to o oczy' )
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:48   #4147
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, te wyrzuty zdarzają się coraz żadziej, ale bywa, że mam taki podły, słaby dzień (taki jak teraz) i wtedy wstydze się dosłownie sama przed sobą, że coś tam zjadłam... I naprawde chce wygladać wkońcu dobrze i normalnie, ale obsesja tego, że mam duzy brzuch dobija mnie strasznie, choć przecież wiem, że całodniowe jedzenie musi gdzieś zalegać... (tymbardziej, że nie byłam w toalecie od 2 czy 3 dni) i staram się do siebie 'przemówić', ale ta druga strona, ta ciemna strona ED czasem bierze górę nad rozsądnym mysleniem...
no to mamy odpowiedź głowa do góry

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:50   #4148
enex
Zakorzenienie

Tamonita - nie jestem. Mieszkam i studiuję od urodzenia za granicą, jestem dwujęzyczna
Stary 2008-04-19, 22:50   #4149
madame_apple
Zadomowienie

tamo - mi też się wydaje, że u Ciebie okres tuż-tuż.... Wszystko, ale to wszystko na to wskazuje Nawet jeśli nie wróci teraz zaraz, to za miesiąc-dwa, a teraz mogą być tylko takie "symptomy" Zresztą wagę masz już taką, że mógłby wrocic, mi przy takiej wracał...

a może za mało błonnika?

agness nie czuj się podle wiesz, w porownaniu z wczoraj to "rowerkowy" postęp jakby nie patrzeć - więc jest pozytyw

enex - a skąc jesteś jeśli mogę wiedzieć bo mnie zaciekawiło...

EDIT: aaaaa zapomniałabym - Iza na tych zdjęciach, ktore zapodałaś jesteś naprawdę świetną laską! Super figura!
Założę się, że i teraz nie jest dużo gorsza, a nawet jeśli troszkę to i tak zgrabna bo na fotkach baaardzo szczupła jesteś
A co do Twojego Taty powiem tak:
To straszne, ze tak mowi pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, jak Cie tym rani Nie wiem co tu poradzic, najlepiej gdybys nauczyla sie go po prostu olewać bo nie ma sensu przejmowac sie takim gadaniem...:/

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 22:55   #4150
enex
Zakorzenienie

Madame - w Czechach mieszkam, jakieś 3km od granicy z Polską
Stary 2008-04-19, 23:00   #4151
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
no to mamy odpowiedź głowa do góry

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Tamonita - nie jestem. Mieszkam i studiuję od urodzenia za granicą, jestem dwujęzyczna
Aaa fajnie masz

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
tamo - mi też się wydaje, że u Ciebie okres tuż-tuż.... Wszystko, ale to wszystko na to wskazuje Nawet jeśli nie wróci teraz zaraz, to za miesiąc-dwa, a teraz mogą być tylko takie "symptomy" Zresztą wagę masz już taką, że mógłby wrocic, mi przy takiej wracał...

a może za mało błonnika?
Błonnika napewno nie za mało
Hmmm, a co do wagi to wynosi 48-49 kg rano na czczo, tylko, że.. ja dużo schudłam więc nie wiem czy mi może wrócić przy takiej... Ale oby...

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-19, 23:00   #4152
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Zosia- powiem tak- zaczęłam się odchudzać jakoś w październiku/listopadzie przy wadze 52 kg. Schudłam więc 9 kg a ostatni do tej pory okres dostałam pod koniec lutego. W lutym waga wahała się w granicach 45 kg.
myslę, że najlepszym wyjsciem byłaby wizyta u dobrego ginekologa

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 23:01   #4153
agness51
Zakorzenienie

Tamo - czuję się podle,bo miałam nie wsiąść na rowerek

Oby Ci okres wrócił kochana

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-19, 23:03   #4154
enex
Zakorzenienie

Tamonita - fajnie jak fajnie...niekórzy wykładowcy sobie jaja ze mnie robią, że debil gadać po czesku nie umię, że czasami strzelam polonizmy...jeden mnie z miejsca raz upokorzył przed całą grupą
Stary 2008-04-19, 23:09   #4155
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Tamo - czuję się podle,bo miałam nie wsiąść na rowerek

Oby Ci okres wrócił kochana
Rozumiem... Widzę, że ten rower to Twoje przekleństwo...
No oby wrócil
Chyba gdyby wrócił to zjadłabym z radości wszystko to na co mam ochote, a czego zjeść jeszcze nie potrafie...

Cytat:
Tamonita - fajnie jak fajnie...niekórzy wykładowcy sobie jaja ze mnie robią, że debil gadać po czesku nie umię, że czasami strzelam polonizmy...jeden mnie z miejsca raz upokorzył przed całą grupą
To jakiś ham straszny Albo poprostu prostak zazdrości Ci, że jesteś 2języczna

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-19, 23:17   #4156
enex
Zakorzenienie

Cytat:

To jakiś ham straszny Albo poprostu prostak zazdrości Ci, że jesteś 2języczna
Raczej nie ma czego, bo ma dwie atestacje, jest niesmacznie mądry i poważany...
Stary 2008-04-19, 23:22   #4157
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm, a co do wagi to wynosi 48-49 kg rano na czczo, tylko, że.. ja dużo schudłam więc nie wiem czy mi może wrócić przy takiej... Ale oby...
Może może. Jak ja chudłam z 65 do 40(też sporo przecie ), to tak przy 48-50 wrócił więc...
Cytat:
Madame - w Czechach mieszkam, jakieś 3km od granicy z Polską
często jeździsz do Polski czy w ogole?
Czechy wydają mi się takim przyjaznym krajem
Cytat:
jakie chamstwo :/
No niestety - są ludzie i taborety, nie przejmuj się

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 23:30   #4158
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

często jeździsz do Polski czy w ogole?
Czechy wydają mi się takim przyjaznym krajem

jakie chamstwo :/
No niestety - są ludzie i taborety, nie przejmuj się
Przyjazny jak przyjazny, ale w sumie lubię go, choć na jedzonko często do Polski śmigam - kwestia półgodzinki piechotką.
A ten taboret to będzie moim egzaminatorem...Yeah .

Czasami lepiej nie być wyjątkowym.

Pytanie na śniadanie... - co robić by tego nie robić, czyli jak powiedzieć kompulsom adieu?
Stary 2008-04-20, 08:01   #4159
funky87
Zakorzenienie

Tamuś pamiętam jeszcze parę dni temu sama mówiłaś mi nie waż się co dzień bo zwariujesz, teraz ja mówię to do CIebie - nie rób tego kochana, doskonale wiesz że to pogarsza sprawę. Rozumiem jak jest Ci trudno, bo sama przez to przechodzę i powiem szczerze staram się ważyć co tydzień, a w praktyce wychodzi tak że jak z dnia na dzień zobaczę więcej to potem waże się co dzień aż waga spadnie (czyli okaże się że to były wahania ) albo do momentu aż 2 dni z rzędu waga pokaże tyle samo ciężko wszystkie te chęci przełożyć na działania i jeszcze szczerze sie z tego cieszyc. Ten apetyt i dodatkowe kg na mogą wynikac ze zbliżającego se okresu i dodatkowo zatrzymania wody, nie panikuj ,Tamuś i absolutnie nie waż się w ciągu dnai , jak już to na czczo

Cytat:
Iza - ale miałaś świetną figurę,naprawdę

U mnie dzisiaj było nawet dobrze. Jadłam w sumie to, na co miałam ochotę, nie widziałam, żebym utyła od wczoraj. Niestety wieczorem jak wróciłam do domu to zrobiłam sobie kanapki i potem oczywiście wsiadłam na rowerek na szczęście spaliłam tylko 400kcal,mało w porównaniu z wczorajszym dniem.
Chyba nawet okres dostałam. Agness- cieszę sie że jadłaś wszystko co chciałaś , tylko ten rowerek wiesz że nie potrzebnie, bo podświadomie nadal chcesz to spalać więc wychodzi an to jakbyś zjadła dużo mniej i dopiero to cię uspokaja , a to że zjadłaś więcej wcale nie oznacza poprawy

Tamo -
masz przytyć a takie głupoty gadasz,że jesteś gruba, albo czujesz się grubo.
Gdybym musiała przytyć to cieszyłabym się z każdego kilograma więcej.
Niestety z tyciem nie jest tak kolorowo jakby sie wydawało, mnie ono wcale nie sprawia radości, za dużo jest strachu przed tym że jak zacznie się tyć to już tak zostanie i potem stracimy kontrole, a poza tym te dodatkowe kg dla mnie sa oznaką słabości i utraty kontroli nad która tak pracowałam przez ostatnie miesiące, przestaje być tak idealna i perfekcyjna .

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
tak, to ze pijesz ma ogromny wplyw, kiedyś piłam 1,5 - 2 l wody i rano np. było 44 a popołudniu 47. potem, rano znow 44 :P myślę, że to możliwe, że wróci Ci niedługo okres - wiele na to wskazuje - apetyt, wahania i ta zmienność nastrojów Tak Tamuś Iza ma tu 100% rację kurczę, to źle, że wyrzuty wracają ale wierzę, że to chwilowy kryzys, naprawdę. może jutro wstaniesz i po wyrzutach nie będzie ani śladu? Tamuś, a Ty już długo tyjesz i wychodzisz z ed, prawda?
Wiosenko to na pewno chwilowe, takie załamanie ale wiem że sobie z nim poradzisz , Ty bardzo silna dziewczyna jesteś i nie możesz sie poddawać Kochana pamiętaj co Cie nie zabije to Cie wzmocni Ten ostatni kryzys uświadomił mi że poradziłam sobie i że w przyszłości może byc już tylko lepiej i u Cibie tez tak będzie

Aguś, a dziś jak jedzenie ogólnie, pomijając aspekt z kanapkami i rowerem? i przepraszam za cynizm, bo w koncu ja dzis tez przegrałam

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny! (na początek przeproszę Was wszystkie, że nie użyje cytatów, ale jestem padnięta i ogarnął mnie koszmarny leń ^^)
Ważę się co tydzień- a to nie jest za często. napisałam, że zrobię to jutro, bo chciałam się upewnić, że wszystko jest w normie...ale wiecie co? Dzisiaj miałam bardzo aktywny, wspaniały dzień z Moim Towarzyszem Życiowym, było tak bardzo fajnie, że przestałam o tym kompletnie myśleć Nie zważę się jutro. I tak jak Mówicie Kochane- nie ma co cofać się w tył, tylko trzeba iść na przód i nie oglądać się za siebie bo muszę wygrać, bo Wszystkie razem musimy to zrobić...prawda? I to Nam się Uda, bo nie ma innego wyjścia Pozdrawiam Postanowiłam, że zważę się dopiero za dwa tygodnie. Po co się tym w końcu przejmować, martwić i w ogóle?
To wspaniale Garden Cieszę się razem z Tobą - I życzę dalszych sukcesów

Cytat:
Aga ja się ciesze z każdego kilograma, ale nie wtedy gdy "przyrasta" on w dzień... Nie lubie takich wachań, bo to najgorsze co może być

Dlaczego czujesz się podle ? Tamo - mam niestety tak samo, gdy kg pojawi sie z dnia na dzień to mnie to po prostu przeraża

Oj tak, gdybym dostała byloby naprawde wspaniale
Co do wagi, to wyrzucić jej nie moge, bo specjalnie ją kupiłam, aby kontrolować czy nie chudne. wiem, że nie powinnam się wazyć codziennie, ale dziś minie tak podkusiło, niestety...
Wiesz, te wyrzuty zdarzają się coraz żadziej, ale bywa, że mam taki podły, słaby dzień (taki jak teraz) i wtedy wstydze się dosłownie sama przed sobą, że coś tam zjadłam... I naprawde chce wygladać wkońcu dobrze i normalnie, ale obsesja tego, że mam duzy brzuch dobija mnie strasznie, choć przecież wiem, że całodniowe jedzenie musi gdzieś zalegać... (tymbardziej, że nie byłam w toalecie od 2 czy 3 dni) I to kolejna przyczyna tych dodatkowych kg i staram się do siebie 'przemówić', ale ta druga strona, ta ciemna strona ED czasem bierze górę nad rozsądnym mysleniem...

btw, dziś jak się rano zważyłam to sie okazało że nie 0,6 kg do przodu tylko 0,3 , więc przedwczoraj to były wahania wagi , ale nie spanikowałam tylko postanowiłam że zważę się jeszcze raz za dwa dni A jeśli chodzi o P - ty chyba podświadomie jestem na U i zaczyna się ucinanie kcal, muszę się upewnić że potrafię utrzymywać wagę to mnie utwierdzi w tym że po przytyciu nie będę ciągle tyć tylko nauczę się nad tym panować
Stary 2008-04-20, 08:20   #4160
Annie1441
Wtajemniczenie

Iza- ile ważyłaś na tym zdjęciu i przy jakim wzroście? Chyba zrobię fotkę i też się wkleję, może wtedy też sobie coś uzmysłowię. Mam 16 lat i najpiękniejsze lata przed sobą. Czemu chcę je zmarnować? A co do tego 'znowu coś żresz?' to ja też to słyszałam często od taty... zwłaszcza to było nie na miejscu, bo on sam wczoraj jak wróciliśmy ze sklepu zjadł 2 grześki, prawie całą dużą paczkę chipsów , 3/4 paczki wafelków mlecznych, popił piwem i litrem maślanki ^^ (wcześniej obiad, a zagodzinę kolacja- waga 100kg) Ale nie... skąd, to przecież ja co chwila coś 'żrę'
Również życzę Wam powodzenia na egzaminie Mam już takiego lenia, że szok!

1. Zdjęcie kiedy ważę 65-7kg...
2. 62kg...
3. 54...

Popatrzyłam jak wyglądała moja pupa przy 67kg (inna fotka) i biust przy 72 kg (w obcisłej jeansowej kamizelce...), kurka... ładne to było. I okres był. Chyba trochę mi żal?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ania 4.jpg (160,9 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 070328-Sesja-15.jpg (56,3 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA52983 (640 x 480).jpg (32,1 KB, 85 załadowań)
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 08:44   #4161
kasik30
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczynkiPrzed nami kolejny dzień i kolejna walka z samą sobą.
Może dziś będzie lepszy dzień?Przecież chcemy wszystkie z tego wyjść ,nie dajmy się chorobie!!!
Annie jesteś śliczną,SZCZUPŁĄ osobą,naprawdę uwierz w siebie!!!!
Ja przy Was to grubas
Stary 2008-04-20, 09:36   #4162
asiek14
Zakorzenienie

dzisiaj na pewno będzie lepszy dzień

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 10:03   #4163
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Niestety z tyciem nie jest tak kolorowo jakby sie wydawało, mnie ono wcale nie sprawia radości, za dużo jest strachu przed tym że jak zacznie się tyć to już tak zostanie i potem stracimy kontrole, a poza tym te dodatkowe kg dla mnie sa oznaką słabości i utraty kontroli nad która tak pracowałam przez ostatnie miesiące, przestaje być tak idealna i perfekcyjna .

To wspaniale Garden Cieszę się razem z Tobą - I życzę dalszych sukcesów

btw, dziś jak się rano zważyłam to sie okazało że nie 0,6 kg do przodu tylko 0,3 , więc przedwczoraj to były wahania wagi , ale nie spanikowałam tylko postanowiłam że zważę się jeszcze raz za dwa dni A jeśli chodzi o P - ty chyba podświadomie jestem na U i zaczyna się ucinanie kcal, muszę się upewnić że potrafię utrzymywać wagę to mnie utwierdzi w tym że po przytyciu nie będę ciągle tyć tylko nauczę się nad tym panować
Dodatkowe kg powinny być dla Ciebie właśnie osiągnięciem Funky, bo właśnie przecież tego potrzebujesz Życzę raz jeszcze powodzenia i wierzę, że ten tydzień przyniesie Nam wszystkim sukcesy I dziękuję
Przepraszam, ale dzisiaj jednak się zważyłam (chciałam się upewnić w przekonaniu, że wszystko jest ok ) i wiecie co? Cieszę się jeszcze bardziej, bo wcale nic nie przytyłam mimo tego, że parę razy 'złamałam' swoje zasady (czyli miałam wyrzuty sumienia, bo 2 razy zjadłam większą kolację i w ogóle ). to naprawdę podbudowuje ale już teraz nie będę się ważyła przez jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Iza- ile ważyłaś na tym zdjęciu i przy jakim wzroście? Chyba zrobię fotkę i też się wkleję, może wtedy też sobie coś uzmysłowię. Mam 16 lat i najpiękniejsze lata przed sobą. Czemu chcę je zmarnować? A co do tego 'znowu coś żresz?' to ja też to słyszałam często od taty... zwłaszcza to było nie na miejscu, bo on sam wczoraj jak wróciliśmy ze sklepu zjadł 2 grześki, prawie całą dużą paczkę chipsów , 3/4 paczki wafelków mlecznych, popił piwem i litrem maślanki ^^ (wcześniej obiad, a zagodzinę kolacja- waga 100kg) Ale nie... skąd, to przecież ja co chwila coś 'żrę'

2. 62kg...
3. 54...

Popatrzyłam jak wyglądała moja pupa przy 67kg (inna fotka) i biust przy 72 kg (w obcisłej jeansowej kamizelce...), kurka... ładne to było. I okres był. Chyba trochę mi żal?
Nie przejmuj się tatą, skoro On zaprzecza sam sobie Rób to, co wiesz, że jest dla Ciebie dobre Bardzo ładnie wyglądasz, jesteś ładną i szczupłą dziewczyną, i niech tak już zostanie, hm? I wierzę, że będziesz w pełni niedługo akceptowała to, jak wyglądasz, nie będziesz zajmowała zbyt wielu myśli jedzeniem i wróci i pupa i biust, i okres Powodzenia

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
dzisiaj na pewno będzie lepszy dzień
No jasne
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 10:27   #4164
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że w końcu nabierzesz takiego dystansu,że będziesz mogła być swobodnie na P,a nie na U,nie bój się i przytyj ładnie,to na pewno będziesz szczęśliwsza

Co do Twojej wypowiedzi odnośnie mnie ... wiem, że rowerek był niepotrzebny. Ale miałam być na R, a zjadłam krakersy,loda,wszystko czego nie powinnam. Było mniej jedzenia niż w piątek,ale ja i tak musiałam to spalić na rowerku ... ech ...

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość

2. 62kg...
3. 54...

Mam pytanie,jak obecnie wyglądasz? Tzn,które zdjęcie jest aktualne najbardziej?
Nie przejmuj się tatą

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynkiPrzed nami kolejny dzień i kolejna walka z samą sobą.
Może dziś będzie lepszy dzień?Przecież chcemy wszystkie z tego wyjść ,nie dajmy się chorobie!!!
Annie jesteś śliczną,SZCZUPŁĄ osobą,naprawdę uwierz w siebie!!!!
Ja przy Was to grubas
Nie mów tak nie możesz twierdzić,że jesteś gruba nie widziałam Cię,jednak na pewno nie wyglądasz źle

U mnie dzisiaj w planach dalsza redukcja.

Stary 2008-04-20, 10:43   #4165
enex
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj w planach dalsza redukcja.
...przynajmniej jakie wartościowe utrzymanie, co ?
Stary 2008-04-20, 10:52   #4166
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
...przynajmniej jakie wartościowe utrzymanie, co ?
Nie od dwóch dni miała być redukcja,a było jakościowo utrzymanie,więc dzisiaj musi być dalej redukcja.

Stary 2008-04-20, 10:55   #4167
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Nie od dwóch dni miała być redukcja,a było jakościowo utrzymanie,więc dzisiaj musi być dalej redukcja.
Ale od redukcji wagi nie utrzymasz...
Stary 2008-04-20, 10:56   #4168
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Ale od redukcji wagi nie utrzymasz...
Ale ja nie chcę jej utrzymać. Chcę, aby była niższa,bo siebie nie akceptuję.

Stary 2008-04-20, 11:03   #4169
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Agness- wyczytałam, że nie podoba ci się twój brzuch (?) . Nawet choćby inna część ciała, to, proszę cię, nie odchudzaj się, tylko ćwicz! Same ćwiczenia naprawdę mogą dać wiele, a tak jak już wpadniesz w to bagno, będziesz bardziej żałowała, że się za to zabrałaś.

Ja nie żałuję. Nie żałuję, że schudłam. Ale żałuję tego, że pozwoliłam sobie w to wpaść. Bo jeśli teraz miałabym przytyć i męczyć się tak, to po co to wszystko było?

Cytat:
Są ludzie i parapety, a on jest klamką
nie przejmuj się, musi być prawdziwym idiotą.

A ja dziś nie mam już takiego nastawienia jak wczoraj. Ale staram się o lepsze i nadal walczę. Tylko ciągle wydaje mi się, że przytyję gdy zacznę jeść 'normalniej'... a ja poprostu chciałabym podejść do lodówki, wyciągnąć z niej to, na co własnie teraz mam ochotę i zjeść. Ale COŚ mi nie pozwala...po nocach aż śnią mi się słodkie bułki, to, jak się objadam słodyczami i to nie pierwszy raz.
I nigdy się nie cieszyłam, gdy dostawałam okres, a teraz czekam na niego z ustęsknieniem, bo przynajmniej wiedziałabym, że nie jest ze mną aż tak źle...

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 11:06   #4170
agness51
Zakorzenienie

Ewelko - brzuch mi się nie podoba,choć bardziej uda.
I w ogóle nie akceptuję siebie po prostu.
Ćwiczenia same też nie wystarczą zapewne.

Być może za często myślisz o jedzeniu,skoro masz takie sny.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości