|
|
#31 | |||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 596
|
Dot.: Przysz³o¶æ
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#32 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Te¿ tak odpowiadam. I dodajê, ¿e mam nadziejê ¿e tak.
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 40
|
To znaczy ze mysli o nowych zwiazkach ze obecny juz sie wypala .
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 165
|
Jestem 5lat w spokojnym zwiazku,powoli sie przymierzamy do powszniejszych krokow typu zareczyny (wiem ze beda w tym roku) ,wiem ze powiem tak I wiem ze chcê kiedys za niego wyj¶æ,chcê wspolnej przyszlosci. A gdyby mnie zapyta³ o to samo co Ty to odpowiedzialabym tak samo,ze nie wiem. Bo nie wiem czy ON sie nie zmieni za 20lat,czy podolamy zwyklym zyciowym problemom etc.
Tak ze nie wiem czy bede go kochac do konca zycia ale wiem ze CHCÊ go kochac cale zycie. Moim.zdaniem przestañ tak dr±¿yæ I szukac drugiego dna w odpowiedzi swojego chlopaka. Skup sie na tym co jest TERAZ. Wys³ane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy u¿yciu Tapatalka
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
a mozesz rozszerzyc, dlaczego i co jest powodem, ze tak odpowiadasz?
Ja wiem,ze nawet ludzie, ktorzy w danej chwili sa (ponoc ) swiecie przekonani o swoim dozgonnym uczuciu, pozniej nie dotrzymuja slowa. Ale, zeby juz tak na poczatku, na dzien dobry sie asekurowac??
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
o matko.
kij w ty³ku (patrz w±tek) i histeryzycm. siedzisz z go¶ciem. ogl±dacie film. ni z gruchy wypalasz z pytaniem z gatunku ciê¿szej filozofii ''a czy ty bêdziesz mnie zawsze kocha³ ???''. ''misiuuu...??'' powiedzial ci, ¿e nie wie. ¼le, ¿e nie doda³, ¿e nie wie, ''bo mo¿e za 15 lat bêdziesz bzykaæ siê z trenerem fitnesu i bêdê ciê nienawidzi³ najbardziej na ¶wiecie''. ''a mo¿e zatrudnia mi now± sekretarkê i oszalejê dla niej bo mi odbije''. Ty zamiast z nim przegadaæ o co chodzi, czy aby nie o to, ¿e nie jeste¶ t± mityczn± jedyn±, i po co w³a¶ciwie Ci siê o¶wiadczy³, zaczynasz cichaczem wyæ. I facet ogl±da film a nagle mu dziewczyna zaczyna ¶l±paæ. Te¿ wybra³abym opcjê z katarem chyba. wkurzaj±ca by¶ dla mnie by³a, i tyle. ![]() Powinna¶ siê skupiæ na tym, czy facet okazuje ci mi³o¶c, czy czujesz siê kochana, a nie wymy¶laæ idiotyczne pytania by odczuwaæ mi³o¶æ w oparciu o deklaracje. ja te¿ ''ciê kocham'' autorko. ![]() ''powiedzenie'' tego zajêlo mi pewnie z 5 sekund. widzisz, jakie to jest proste ? potem siê dziwiæ ¿e faceci nawijaj± laskom makaron na uszy, jak same do tego przebieraj± nogami by dawaæ siê robiæ w bambuko. zamiast patrzeæ na to co on faktycznie robi, jakie ma gesty, jak siê zachowuje, to siê wierzy w bajki do poduszki, i przechwa³ki, co to ja nie bede, nie zrobiê, nie uwa¿am. jak to mówi±, nie ma ofiar, s±...
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-04-14 o 17:58 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;72886801]No kurcze, nie trzeba byæ dyplomowanym terapeut±, ¿eby braku reakcji na ³zy w³asnej dziewczyny nie wi±zaæ z och³odzeniem uczucia do niej...
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- No tak, id±c tym tokiem my¶lenia, to ka¿da przysiêga ma³¿eñska jest k³amstwem i zamiast "i nie opuszczê ciê a¿ do ¶mierci" powinno byæ "nie wiem, no nie wiem, co bêdzie" ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Nie, nie jest mniej czu³y. Poza tym, ¿e ona siedzi obok niego i p³acze, a on mówi, ¿e to pewnie katar [/QUOTE]Ka¿da przysiêga ma³¿eñska? Wiesz, ¿e istniej± teksty przysiegi w których nie ma dziwnego sformu³owania "I ¿e Ciê nie opuszczê a¿ do ¶mierci"? A w zamian jest co¶ du¿o bardziej racjonalnego tj o¶wiadczenie, ¿e pan m³ody/ Panna m³oda prze³o¿y siê sumiennie do tego ¿eby ich wspólne ¿ycie by³o udane. Polecam sk³adanie takiej przysiegi- wtedy nie trzeba wró¿yæ z fusów czy mê¿u bêdzie kochaæ czy nie . Wys³ane z mojego SM-J710F przy u¿yciu Tapatalka
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 40
|
Po 5-6 latach zwiazek jest juz na wyczerpaniu i zawiewa rutyna jesli tan okres przejdziecie to jest duza szansa ze bedzicie na zawsze a jesli ktores sie juz waha to znakiem tego ze moze w tz juz jakas mysl kielkuje.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
Cytat:
Sama na takie pytanie odpowiedzia³abym mê¿owi "po¿yjemy zobaczymy" nie dlatego, ze go nie kocham bo bardzo, uwa¿am go za partnera ¿yciowego, a w dodatku dobrze nam sie ¿yje razem ju¿- na¶cie lat ( ¶lub byl dos³ownie chwilê temu), po prostu czê¶æ ludzi ma takie a nie inne podej¶cie do ¿ycia i na zadane pytanie odpowieda tak jak uwa¿a, a nie tak, jak druga strona chce. Dla mnie rozkmina dlaczego chlopak/ narzeczony tak odpowiedzial to trochê rozbijanie goowna na atomy (przy za³o¿eniu, ¿e zwi±zek jest udany, a nie jakie¶ trupki siedz± w szafach) Wys³ane z mojego SM-J710F przy u¿yciu Tapatalka
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 570
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;72882156]Zamiast siê k³aniaæ, mog³a¶ klaskaæ jak ten ksi±dz.
[/QUOTE]![]() Autorko, rozumiem ze chcia³a¶ us³yszeæ co¶ innego ni¿ suche "nie wiem", nawet "mam taka nadzieje" brzmi wg mnie lepiej. Tym bardziej jak jeste¶ m³odziutka, zakochana, chcia³aby¶ aby mi³o¶æ trwa³a wiecznie. Sama spotykaj±c siê z ch³opkiem maj±c te 20 lat lubi³am zapewnienia w stylu: "bêdziemy ju¿ na zawsze razem", bo wtedy tak mi siê wydawa³o. I nie nie jeste¶my razem, ale tez chyba z wiekiem przychodzi ta ¶wiadomo¶æ ze nic nie jest pewne. Mam mê¿a ale teraz tez mogê powiedzieæ ze nie wiem czy zawsze bêdziemy razem, bo ró¿nie siê w ¿yciu uk³ada ![]() Ja nie uwazam jednak aby by³ to jaki¶ pocz±tek koñca ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 016
|
Sama sobie wymyslasz problemy. Jestescie szczesliwi? Jesli tak to po co Ci deklaracje czy zawsze bedzie Cie kochal? Jak bylam nastolatka to tez je lubilam (bez urazy oczywiscie), ale im czlowiek jest starszy to wie, ze czesto moze byc tak, ze ludzie deklaruja, a klamia, by tylko dziewczyna im ulegla a tak w ogole Ty tez nie jestes pewna czy zawsze bedziesz go kochac, roznie w zyciu bywa, choc oczywiscie trzeba starac sie, by zwiazek trwal i byl udany. Wiecej od slow znacza czyny.
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- No i fakt zgadzam sie, ze bedac zakochanym czesto odpowie sie, ze zawsze bedzie sie kochac, to romantyczne i mile. Jednak to, ze odpowiedzial inaczej nie oznacza, ze Cie nie kocha. Moze miec inne podejscie po prostu i byc konkretny, nie lubic takich wyznan. Jezeli zwiazek jest dobry to bym sie nie przejmowala, chyba ze zwiazek ogolnie jest slaby, a to tylko kolejna przyczyna dlaczego czujesz sie niekochana. |
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 593
|
Gdy by³am m³odziutka i pierwszy raz zakochana, pewnie równie¿ bym odpowiedzia³a, ¿e bêdê kochaæ zawsze. Za to teraz odpowiedzia³abym tak samo jak on. O kim¶, kto by mi deklarowa³, ¿e zawsze bêdzie mnie kocha³, pomy¶la³abym, ¿e jest dziecinny, podchodzi do mi³o¶ci bezrefleksyjnie, mydli mi oczy, nie zastanawia siê nad tym co mówi, albo ma sk³onno¶æ do rzucania s³ów na wiatr. Mo¿e twój partner jest po prostu dojrzalszy od ciebie?
|
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Mo¿e to do¶wiadczenie ¿yciowe ka¿e nie sk³adaæ obietnic w kwestii uczuæ na zawsze. Jak mia³am lat 20 tez pewnie wierzy³am, ¿e mo¿na obiecaæ mi³o¶æ na zawsze. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
BAN sta³y
|
Nie odbieram tego, jako asekuracje. Nie wiem, oznacza nie wiem, nie zawsze uczucie trwa ca³e ¿ycie. Chcê go kochaæ ca³e ¿ycie, ale przesz³o¶æ uczy, ¿e przysz³o¶æ mo¿e byæ inna ni¿ siê wydaje. Obietnica? Jaka? Mówimy o uczuciu. Sk±d mam wiedzieæ, ¿e zawsze bêdê kochaæ? Mam nadziejê, ¿e tak.
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 868
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Szczerze mówi±c jestem zaskoczona odpowiedziami. Sama mam 25 lat, 4 lata po ¶lubie i dwójka malutkich dzieci. Kocham mê¿a nad ¿ycie i te¿ chcia³bym bym kochaæ go zawsze, ale równiez nie wiem czy tak bêdzie. On te¿ nie wie. Mówimy o tym otwarcie. Chcieliby¶my, aby to trwa³o wiecznie, ale wiemy ¿e to czasami niemo¿liwe, ró¿nie w ¿yciu bywa. Cieszymy siê tym co tu i teraz. I wolê zapewnienie, ¿e kocha mnie teraz, ale nie wie czy na zawsze, bo to przynajmniej jest szczere i prawdziwe. Wiem, ¿e gdyby co¶ siê zmieni³o to by mi powiedzia³ i to jest bardzo w porz±dku. Powiedz mu, jak siê poczu³as, ¿e by³o Ci przykro. Mo¿liwe, ¿e sam ma chwilowo gorszy nastrój wiêc zastanawia siê nad wieloma rzeczami, sama czêsto tak mam, to nic z³ego mieæ w±tpliwo¶ci zw³aszcza pp 5 latach zwi±zku gdy jest siê bardzo m³odym.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 634
|
W przysiedze ma³¿enskiej jest ¿e zrobie wszystko by nasze ma³¿enstwo trwa³o, by³o udane. Nigdy sie nie przewidzi tego co bedzie za np 10 lat. Dla mnie naiwnoscia jest mówic " bede ZAWSZE Cie kocha³" a jak nie dotrzyma i za rok sie odkocha co by³y warte jego s³owa? Nic.
Ja nie lubie s³uchaæ "zawsze bede"," zabiore Cie tam( kiedy¶)" Zamiast gadac po prostu to zrób. Ja nie s³ucham gadania patrze na czyny. Zyj chwila. Liczy sie to co teraz. Teraz Cie kocha to sie liczy i sie ciesz. |
|
|
|
|
#49 |
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;72886801]
Nie, nie jest mniej czu³y. Poza tym, ¿e ona siedzi obok niego i p³acze, a on mówi, ¿e to pewnie katar [/QUOTE]Film ogl±da³, si±ka³a nosem, nie sprawdza³ dlaczego ![]() Autorko, mo¿e siê co¶ wypala. Mo¿e siê nie wypala, tylko ch³op siê starzeje i racjonalne podej¶cie wypar³o romantyczne. Ty tego z fusów nie wywró¿ysz, wiza¿anki tym bardziej.Jak siê w zwi±zku pojawia problem, to siê o tym co jest nie tak rozmawia. I tak trzeba zrobiæ, po prostu z nim o tym pogadaj.
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 713
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;72881181]Teoretycznie odpowiedzia³ zgodnie z logik±, bo nikt nie mo¿e przewidzieæ przysz³o¶ci, ale wed³ug mnie taki tekst w romantycznym zwi±zku oznacza pocz±tek koñca...
Kiedy jest siê zakochanym, we wszystkich planach uwzglêdnia siê ukochan± osobê, a twój facet jest na etapie, ¿e mo¿e z tob±, mo¿e bez ciebie.[/QUOTE] To samo my¶lê. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tak bym pomyslala ale, jak widac nie kazdy, bo ludzie sa rozni.
Jedni poradza spuscic powietrze i wiecej luzu,bo wazne tu i teraz a innym serce zatrzymaloby sie na chwile. Autorko sama znasz jego charakter najlepiej i nic sie tu nie wymysli oprocz rozmowy. Dla Ciebie jest to wazne i np. ja to rozumiem ale nie o to chodzi przeciez, to WY macie sie rozumiec. |
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 713
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 056
|
Cytat:
Autorko ja bym siê zalamala jakby mi facet tak wypali³. To by znaczy³o ¿e mnie nie kocha, bo prawdziwa mi³o¶æ zak³ada ¿e bêdzie do koñca. Je¶li ju¿ nie wie, to znaczy ¿e ma w±tpliwo¶ci, a to znaczy ¿e albo trzeba popracowaæ nad zwi±zkiem, albo siê rozstaæ. Wys³ane z mojego ONE E1003 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 827
|
Slub (przynajmniej koscielny i w takim pospolitym rozumowaniu) jest w zalozeniu "dopoki smierc nie rozlaczy", czyli na zawsze. Jesli jest twoim narzeczonym i nie wie, czy na zawsze, to narzeczenstwo nie ma zbytnio sensu.
Na takim etapie znajomosci taka odpowiedz jest co najmniej przykra. |
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 729
|
Przysz³o¶æ
Ojejku. Zdefiniuj "prawdziwa milosc". Nie da sie ![]() Uwa¿am to podej¶cie za rozs±dne. Nie wiemy jaki slub planuje Autorka, moze wcale nie wyznaniowy. Wtedy przysiêga o nie opuszczaniu az do ¶mierci i obietnicy mi³o¶ci nie wchodzi w grê. Ja osobi¶cie uwa¿am, ze zycie pisze najró¿niejsze scenariusze a wszyscy jestesmy tylko lud¼mi, wiec podej¶cie "bardzo ciê kocham, nie wiem co bedzie za 20 lat i dlatego nie moge dzis przysi±c dozgonnej mi³o¶ci, ale mam nadzieje ze dalej bedziemy sie kochaæ" jest na pewno realistyczne. Nie romantyczne, pewnie. Ale realistyczne i szczere wobec partnera i siebie samego. Wcale to nie definiuje uczucia ktore ³±czy tych dwoje. Wiec Autorko, pociagnelabym ten temat w odpowiedniej chwili, ale nie martwilabym sie tym
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 827
|
Ale Dobrava, ty to ladnie ujelas, delikatnie. On zimno odpowiedzial "nie wiem". Nie "nie wiem, ale mam nadzieje, ze tak" tylko "nie wiem". Wedlug mnie to robi roznice.
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2017-04-17 o 08:14 |
|||
|
|
|
|
#58 | |
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Cytat:
Mnie tu tylko trochê niepokoi jedno - autorka twierdzi, ¿e on jeszcze jaki¶ czas temu odpowiedzia³by twierdz±co. Wnioskujê, ¿e takie pytanie ju¿ w tym zwi±zku pad³o. Je¶li tak i wtedy odpowied¼ by³a inna, to faktycznie mo¿na poczuæ zaskoczenie. No ale kurczê wielkanocne, to siê wtedy pyta o co chodzi, rozmawia siê, a nie siê dalej ogl±da film, poci±gaj±c wymownie nosem i licz±c na to, ¿e siê ch³op domy¶li ¿e paln±³.
|
|
|
|
#59 |
|
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 434
|
Ja maj±c 30 lat i parê zwi±zków za sob± stwierdzam ¿e to bardzo uczciwa odpowied¼. Z moim obecnym partnerem oboje mówimy to samo, ¿e nie wiadomo jak nam siê ¿ycie potoczy chocia¿ chcemy ¿eby jak najlepiej. Ka¿dy chce ¿yæ d³ugo i szczê¶liwie i mo¿e niektórzy wol± s³uchaæ zapewnieñ ¿e tak w³a¶nie bêdzie chocia¿ nie wiadomo.
Teraz mi siê wydaje ¿e kocham mojego faceta najbardziej na ¶wiecie i zawsze bêdziemy razem, ale tak ju¿ kiedy¶ my¶la³am a okaza³o siê ¿e ta "wielka mi³o¶æ" siê bardzo szybko skoñczy³a. |
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 056
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;72930766]Ojejku. Zdefiniuj "prawdziwa milosc". Nie da sie
![]() Uwa¿am to podej¶cie za rozs±dne. Nie wiemy jaki slub planuje Autorka, moze wcale nie wyznaniowy. Wtedy przysiêga o nie opuszczaniu az do ¶mierci i obietnicy mi³o¶ci nie wchodzi w grê. Ja osobi¶cie uwa¿am, ze zycie pisze najró¿niejsze scenariusze a wszyscy jestesmy tylko lud¼mi, wiec podej¶cie "bardzo ciê kocham, nie wiem co bedzie za 20 lat i dlatego nie moge dzis przysi±c dozgonnej mi³o¶ci, ale mam nadzieje ze dalej bedziemy sie kochaæ" jest na pewno realistyczne. Nie romantyczne, pewnie. Ale realistyczne i szczere wobec partnera i siebie samego. Wcale to nie definiuje uczucia ktore ³±czy tych dwoje. Wiec Autorko, pociagnelabym ten temat w odpowiedniej chwili, ale nie martwilabym sie tym [/QUOTE]Oczywi¶cie ¿e bywa ró¿nie. Sama jestem o kilku zwi±zkach. Niemniej zak³adam ¿e zwi±zek ma byæ na zawsze. Mo¿e wyj¶æ ró¿nie ale te¿ nie trzeba os razu o tym mówiæ. Jak jadê samochodem to wiem ¿e mogê mieæ wypadek, ale jednak mówie o tym co bêdzie jak dojadê, a nie ze nie ma sensu mówiæ bo trzeba zaznaczyæ, ¿e nie wiadomo czy dojade. Wys³ane z mojego ONE E1003 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

) swiecie przekonani o swoim dozgonnym uczuciu, pozniej nie dotrzymuja slowa. Ale, zeby juz tak na poczatku, na dzien dobry sie asekurowac??

jak ch³opu zale¿y, to ¿eby ska³y sra³y, a mury pêka³y, to znajdzie czas i sposób, ¿eby siê z Tob± skontaktowaæ...

[/QUOTE]