Praca magisterska - dyskusja - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 12:18   #811
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ojeju, Wy niektore już pokończyłyście pisanie a ja mam póki co 30 stron. I tylko edytory zmieniam... teraz pisze w latexie.. ustawiłam wszystko jak trzeba i wszystko sie fajnie kompiluje jutro bede tworzyć dalej.. już mam dość

A o czym piszesz? Jak w latexu to pewnie cos matematycznego?

Cytat:
Napisane przez klora
witajcie,
a ja mam problem z praca i znow chcialabym prosic o pomoc kiedys zakladalam osobny watek dotyczacy badania do pracy mgr i prosbe o wypelnienie ankiety internetowej, duzo osob wtedy mi pomoglo za co bardzo dziekuje. niestety z powodu awarii serwera czesc danych zostalo utracone i niestety reszta nie jest wiarygodna, dlatego tutaj aby nie zasmiecac juz forum chcialabym jeszcze raz prosic Was o pomoc i wypelnienie tej ankiety. zalezy mi zwlaszcza na glosach kobiet. bede bardzo wdzieczna za kazdy glos.
http://ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/...a-w-sieci.html
i przepraszam jesli pisze to w zlym miejscu.
pozdrawiam obecne i przyszle panie magister
Wypełniłam. Muszę tylko powiedzieć, ze mozilla i firefox to to samo, nie powinno być takiego odróżnienia w ankiecie
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 12:27   #812
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oooo to ja bym sie wkurzyła na te twoją promotorke. bo kurcze co za baba.

wiesz ja mam w srode wazne wystapienie i myslałam,z e do srody bede pisała ten referat na nie. ale ze zaparłam i od 11 jak usiadłam to napisalam. TZ sie źle czuł wiec nie przyszedł (kregoslup go bolał i dostał 7 zastrzyków blokujących w niego) to ja to wykorzystalam i pisałam
w niedziele i poniedziałek sie bede musiała jeszcze pouczyc tego referatu bo na pamięc bede musiała go mówić, we wtore tez bede zajeta. ale ciesze sie ze choc dzis i jutro znajde czas na moja magisterkę

wlasnie wniosłam poprawki do wstepu i teraz robie rozdzail pierwszy.

tylko boje sie co z ta interpunkcją. choc TZ powiedział, ze sie posiweci i mi przeczyta cała prace potem i powstawia przecinki kochany co?? mi by sie nie chcialo
nooo ja sie wkurzylam, ale co ja moge zrobic ;/ zas musze tam w poniedzialek jechac mam nadzieje ze nie zapomni bo juz wczoraj mowila ze jej sie zapomnialo bo zostawila w domu na gorze i nie wziela, ale ze jutro na pewno przyniesie no a dzis to z kolei przyniosla tylko 1 rozdzial innej kolezanki co go dopiero wczoraj dostala, a o mojej pracy zas zapomniala masakra, ale i tak jestem w ciezkim szoku ze w ogole to sprawdzila bo myslalam ze bede chodzic za nia jeszcze przez caly maj ;P wczoraj caly ranek obmyslalam co mam jej powiedziec zeby sie wziela do roboty a tu przychodze na seminarium i slysze: sprawdzilam pani prace....

A Tż kochany Moj tez jest taki kochany bo tez zaoferowal, ze przeczyta ta moja prace Tylko nie wiem czy bylby w stanie powstawiac przecinki bo on sie chyba jeszcze mniej na tym zna niz ja Umysl scisly Skonczyl budowe maszyn i w jego pracy mgr to nawet przypisow nie bylo, a co dopiero przecinki No ale obronil sie na 5 ja to bym chciala przynajmniej 4 dostac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 14:33   #813
asiuk
Zakorzenienie

Witam! Przyłączam się do wątku Ja zaczęłam robić dyplom na początku marca, chcę się bronić we wrześniu. Zajmuję się zagospodarowaniem hałdy pokopalnianej w Sonsowcu Robię projekt koncepcyjny i piszę krótką pracę (pewnie ok. 20 - 30 stron), pracy mam w cholerę. W dodatku kumpela z mieszkania chce sie bronic w czerwcu, co działa na moje ambicje

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 14:36   #814
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Witam! Przyłączam się do wątku Ja zaczęłam robić dyplom na początku marca, chcę się bronić we wrześniu. Zajmuję się zagospodarowaniem hałdy pokopalnianej w Sonsowcu Robię projekt koncepcyjny i piszę krótką pracę (pewnie ok. 20 - 30 stron), pracy mam w cholerę. W dodatku kumpela z mieszkania chce sie bronic w czerwcu, co działa na moje ambicje
witaj

to moze koleżanka cie zmobilizuje i uda ci sie obronic w czerwcu. a jak nie to moze w lipcu??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 14:43   #815
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

to moze koleżanka cie zmobilizuje i uda ci sie obronic w czerwcu. a jak nie to moze w lipcu??
Koleżanka ma taki power, że pewnie się obroni w czerwcu. Nawet zwalnia się z pracy z tego powodu, nie dziwię jej sie zresztą. Trochę się zaczynam tym stresować, ponieważ muszę robić faktycznie wiele rzeczy jednocześnie: myśleć nad koncepcją, robić opis jak w normalnej pracy magisterskiej (a ja nawet nie wiem do końca, jak się przypisy robi ), kończyć analizy graficzne, jechać na miejsce i zrobić dokumentacje zdjęciową, bo bez tego trudno mi będzie ruszyć z koncepcją. W dodatku narysowanie tego w AutoCadzie zajmie mi kupę czasu
Musiałam sobie trochę ponarzekać, bo roboty dużo, a ja nie wiem, za co się wziąć. No i Wizaż mnie odciąga

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-04-18, 14:54   #816
edit23
Zakorzenienie

Mi zostały jeszcze do napisania 4 strony. Jedna to ma być wstęp, a trzy pozostałe to wnioski z przeprowadzonych badań.
Stary 2008-04-18, 14:56   #817
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Mi zostały jeszcze do napisania 4 strony. Jedna to ma być wstęp, a trzy pozostałe to wnioski z przeprowadzonych badań.
ooo ale ci super
a reszta rozumiem, ze juz zatwierdzona przez promotora

Stary 2008-04-18, 19:45   #818
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Gratuluje i zazdroszcze

Kurde mi tez by sie power przydał a mojemu promotorowu kop od soboty tydzien temu wydzwaniam do niego,czy bedzie miał dla mnie czas w tym tygoniu ,chciałam mu dac ta moja nieszczęsna metodologie,i wczoraj wkoncu mi powiedział ze nie bedzie go na campusie i mam na portierni zostawic a on w CZWARTEK odbierzesuper
Zreszta ja z moim nawet droga mailową sie nie moge kontaktowac:/tylko kazde 2 kartki jechac 160 km wwrrr

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 19:46   #819
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mój tez nie jest dostepny przez net
tylko osobiscie

Stary 2008-04-18, 21:48   #820
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

moja to w ogole nie wie jak sie wlacza komputer
Stary 2008-04-19, 09:51   #821
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale mam dzis lenia

Stary 2008-04-19, 10:24   #822
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
Zreszta ja z moim nawet droga mailową sie nie moge kontaktowac:/tylko kazde 2 kartki jechac 160 km wwrrr
Cytat:
mój tez nie jest dostepny przez net
tylko osobiscie
Według mnie to jest co najmniej dziwne Choć z drugiej strony, chyba się lepiej poprawia na wydruku (a potem są takie sytuacje, jak u Madzi, że odczytać uwag nie umie )

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
moja to w ogole nie wie jak sie wlacza komputer

Ja do mojego i tak muszę chodzić osobiście, bo ja mu różne rzeczy pokazuję Mapy, wydruki itp. Poza tym zawsze muszę mieć przy sobie pena, bo promotor często coś mi podrzuca do przeczytania lub wykorzystania

Cytat:
ale mam dzis lenia
Madziu, ja mam lenia codziennie, naprawdę. Najlepsze jest to, że rano mam zapał, mówię sobie: "ok, dziś będę wymiatać", a kończy się na Wizażu lub innych stronkach A do koputera usiąść muszę, bo większość rzeczy na nim robię, korzystam też z internetu. Dlatego za chwilę w ogóle zmykam. porobić coś na mapie ręcznie

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-04-19, 10:38   #823
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja musze sie pochwalic
wczora zrbiłam poprawki we wstepie, 3 rozdziaąłch teoretycznych i metodologii
a dzis zaczynam robic poprawki 9a raczej wsyztskie wnioski musze jeszcze raz robić) w mojej czesci badwczej. to jest najgorsze
to mi zajmie pewnie kilka tygodnii bo zaraz zacznie sie tez nauka na zajecia na uczelni. a ze moja czesc praktyczna teraz ma 40 stron wiec na nowo ja cała poprawic (tylko wykresy były dobrze, a wnioski pod kazdym z nich do poprawy bo za mało związków iz aleznosci oddkryłam ) to ja nie wiem kiedy to skonczeale sie nie poddaje

Stary 2008-04-19, 11:00   #824
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Według mnie to jest co najmniej dziwne Choć z drugiej strony, chyba się lepiej poprawia na wydruku (a potem są takie sytuacje, jak u Madzi, że odczytać uwag nie umie )

Ja do mojego i tak muszę chodzić osobiście, bo ja mu różne rzeczy pokazuję Mapy, wydruki itp. Poza tym zawsze muszę mieć przy sobie pena, bo promotor często coś mi podrzuca do przeczytania lub wykorzystania

Madziu, ja mam lenia codziennie, naprawdę. Najlepsze jest to, że rano mam zapał, mówię sobie: "ok, dziś będę wymiatać", a kończy się na Wizażu lub innych stronkach A do koputera usiąść muszę, bo większość rzeczy na nim robię, korzystam też z internetu. Dlatego za chwilę w ogóle zmykam. porobić coś na mapie ręcznie
To fajnie ze Twoj promotor taki zaangazowany i tak Ci pomaga Moja ma to w d... Tylko ostatnio wziela mnie to biblioteki i kazala mi wziac slownik do jezyka polskiego i czytac te wszystkie zasady ortografii i porownywac czy w chorwackim tez cos takiego jest nie wiem do czego ma mnie to zaprowadzic niby bo to za bardzo na temat nie jest i w ogole nie wiem jak ja
mam to zrobic, ale zobaczymy...

Tez mam lenia codziennie i ciezko mi to idzie ale siadam wlasnie bo juz powinnam siedziec od jakis 3 h przynajmniej nad tym

Cytat:
ja musze sie pochwalic
wczora zrbiłam poprawki we wstepie, 3 rozdziaąłch teoretycznych i metodologii
a dzis zaczynam robic poprawki 9a raczej wsyztskie wnioski musze jeszcze raz robić) w mojej czesci badwczej. to jest najgorsze
to mi zajmie pewnie kilka tygodnii bo zaraz zacznie sie tez nauka na zajecia na uczelni. a ze moja czesc praktyczna teraz ma 40 stron wiec na nowo ja cała poprawic (tylko wykresy były dobrze, a wnioski pod kazdym z nich do poprawy bo za mało związków iz aleznosci oddkryłam ) to ja nie wiem kiedy to skonczeale sie nie poddaje
dasz rade tez wlasnie siadam do pisania czegos bleee zygac mi sie tym juz chce Ja Cie w ogole podziwiam :P jak Ty to robisz ze siedzisz na wizazu i rownoczesnie prace poprawiasz?? ja jak siedze na wizazu to ewentualnie jeszcze siedze na gg i spiewam ;P ale zebym cos pisala to nie
Stary 2008-04-19, 11:29   #825
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
dasz rade tez wlasnie siadam do pisania czegos bleee zygac mi sie tym juz chce Ja Cie w ogole podziwiam :P jak Ty to robisz ze siedzisz na wizazu i rownoczesnie prace poprawiasz?? ja jak siedze na wizazu to ewentualnie jeszcze siedze na gg i spiewam ;P ale zebym cos pisala to nie
hehe a ja nie spiewam, ale gadam an głos, to wszytsko co pisze jakos tak lepiej mi sie mysli i w związku z tym, już powoli chrypka mnie łapie

Stary 2008-04-19, 13:31   #826
szkubana
Rozeznanie

Dziewuszki a do kiedy macie zajęcia na uczelni?Bo u mnie to jest poplątanie z pomieszaniem.Najpierw była mowa ze najstarsze roczniki kończą zajęcia tak jak inne,czyli w połowie czerwca + sesja a teraz mówią ludzie,że niby mamy zajęcia d 15 maja + sesja (mam 2 zaliczenia i 1 egzamin). Jak to u Was Na uczelniach wygląda?
Stary 2008-04-19, 13:35   #827
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

u mnie jest normalnie do konca. do 8 czerwca sa zajęcia, potem 2 tygodnie sesji i dopiero obrony, ale tylko dla tych co do 1 czerwca juz złoza prace w dziekanancie. dla innych obrony sa dopiero we wrzesniu. a ze ja mam w tym semstrze "tylko" 14 zajęć to szczerze mówiąc nie wiem jak to wsyztsko mi sie uda bo przedmioty mam okropne. z jednego w tamtym roku było 5 warunków, a co za tym idzie 5 osoób musi powtarzac rok bo kiedy idziej miała zaliczac ten przedmiot?? ale ten facet baaardzo sie z tego cieszy, bo sadzi ze oni go tak lubili, ze postanwili dłuzej z nim zostac hehe super

Stary 2008-04-19, 13:44   #828
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jest normalnie do konca. do 8 czerwca sa zajęcia, potem 2 tygodnie sesji i dopiero obrony, ale tylko dla tych co do 1 czerwca juz złoza prace w dziekanancie. dla innych obrony sa dopiero we wrzesniu. a ze ja mam w tym semstrze "tylko" 14 zajęć to szczerze mówiąc nie wiem jak to wsyztsko mi sie uda bo przedmioty mam okropne. z jednego w tamtym roku było 5 warunków, a co za tym idzie 5 osoób musi powtarzac rok bo kiedy idziej miała zaliczac ten przedmiot?? ale ten facet baaardzo sie z tego cieszy, bo sadzi ze oni go tak lubili, ze postanwili dłuzej z nim zostac hehe super
no super kolo, naiwny jak dziecko heheh a jak Ci poszedl ten kolos co go u niego pisalas?? ja plodze plodze ale idzie mi to jak krew z nosa i aktualnie sie glowie jak zastapic wyraz "bazujące na" zeby pozostawic sens juz wymyslilam 1000 pomyslow ale zaden mi nie pasuje

My tez mamy zajecia tak jak inne roczniki, tyle ze w moim przypadku to chyba az do polowy czerwca mamy zajecia
Stary 2008-04-19, 13:50   #829
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

hmm jak poszedł kolos??
ty mi nawet nie przypominaj. uczylam sie cały tydzien, specjalnie zostałam w Olsztynie, przez co z TZ sie 1,5 tygodnia nie widziałam. poszłam na kolosa a facet: co sie tak usmiechacie, chcecie koło?? my, że tak. a on: no to nie bedzie. nie chce mi sie sprawdzac, na koniec wam zrobie ze wsyztskiego myslałam, ze tam czymś zdziele, bo my chcielismy na pół materiał podzielic i sie zaczał cieszyc i mówi, ze jak robi zaliczenie ze wszytskiego (tak jak nam zrobi) to wtedy wiecej osób uwala

Stary 2008-04-19, 14:01   #830
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hmm jak poszedł kolos??
ty mi nawet nie przypominaj. uczylam sie cały tydzien, specjalnie zostałam w Olsztynie, przez co z TZ sie 1,5 tygodnia nie widziałam. poszłam na kolosa a facet: co sie tak usmiechacie, chcecie koło?? my, że tak. a on: no to nie bedzie. nie chce mi sie sprawdzac, na koniec wam zrobie ze wsyztskiego myslałam, ze tam czymś zdziele, bo my chcielismy na pół materiał podzielic i sie zaczał cieszyc i mówi, ze jak robi zaliczenie ze wszytskiego (tak jak nam zrobi) to wtedy wiecej osób uwala
Boshe co za kretyn chyba bym takiego ukatrupila (na wszelki wypadek po skonczeniu szkoly ) chyba koles ma nieudane zycie seksualne i stad jego problem hehe
Stary 2008-04-19, 14:28   #831
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Boshe co za kretyn chyba bym takiego ukatrupila (na wszelki wypadek po skonczeniu szkoly ) chyba koles ma nieudane zycie seksualne i stad jego problem hehe
hehe chyba tak.
powiem ci, ze az nie mam słów na tego faceta. a jak jeszcze widze, jaką on ma z tego satysfakcję, to normalnie aż mi serce sciska

Stary 2008-04-19, 14:49   #832
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A o czym piszesz? Jak w latexu to pewnie cos matematycznego?

Wypełniłam. Muszę tylko powiedzieć, ze mozilla i firefox to to samo, nie powinno być takiego odróżnienia w ankiecie
no ja piszę pracę o algorytmach kryptograficznych (a studiuje infe) nawet mi się podoba efekt ogólny w tym latexie napisałam na razie 2 strony wczoraj mi się bardzo nie chciało, ale dzisiaj już się zebrałam w sumie mam 35 stron, ale jeszcze duużo przedz mną
Stary 2008-04-19, 18:30   #833
mala_ka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Ja też dołączam do piszących prace mgr Piszę w zakładzie psychologii, mam zamiar obronić się w terminie czyli na poczatku lipca.

Mam pytanie, chciałabym prosić wizażanki o pomoc z wypełnieniu mojej ankiety, ale nie chce zaśmiecać forum i nie wiem czy i w którym dziale o to poprosić.
Ankieta dotyczy różnych form rozwoju osobistego, kierowana szczególnie do kobiet z Wrocławia i okolic.
(tak na wszelki wypadek jej adres, gdyby któraś z Was też była z Wrocławia )
http://www.ankietka.pl/ankieta/pokaz...zwojowych.html

Możecie pomóc?
będę bardzo wdzięczna!

Kaska
mala_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 19:48   #834
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja bym wypełniła ale nie jestem z okolic wrocławia to chyba nie moge co??

Stary 2008-04-19, 20:37   #835
mala_ka
Przyczajenie

Cytat:
ja bym wypełniła ale nie jestem z okolic wrocławia to chyba nie moge co??
Możesz być może ostatecznie wezmę pod uwagę wszystkie wypowiedzi, nie tylko z Wrocławia ale nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na Wrocławiankach

pozdrawiam serdecznie!
Kaska
Stary 2008-04-19, 20:39   #836
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

to juz wypełniam

Stary 2008-04-19, 20:58   #837
mala_ka
Przyczajenie

Cytat:
to juz wypełniam
dziękuję ogromnie!
a czy sądzisz, że mogę podesłać linka do tej ankiety na plotkach w dziale regionalnym - Wrocław? nie zjadą mnie tam za spamowanie?

pozdrawiam!
Kaśka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 21:01   #838
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_ka Pokaż wiadomość
dziękuję ogromnie!
a czy sądzisz, że mogę podesłać linka do tej ankiety na plotkach w dziale regionalnym - Wrocław? nie zjadą mnie tam za spamowanie?

pozdrawiam!
Kaśka
mysle ze możesz, nie sadze aby regulamin tego zabraniał

Stary 2008-04-20, 11:10   #839
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Ja też dołączam do piszących prace mgr Piszę w zakładzie psychologii, mam zamiar obronić się w terminie czyli na poczatku lipca.
U mnie "w terminie" oznacza w domyśle we wrześniu W czerwcu też można oczywiście, ale rzadko kto się na to decyduje. Jak już pisałm, u mnie zcazyna się robić dyplom w połowie piątego roku, przeważnie.
Nic mi się nie chce

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-04-20, 13:42   #840
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Mam pytanie, chciałabym prosić wizażanki o pomoc z wypełnieniu mojej ankiety, ale nie chce zaśmiecać forum i nie wiem czy i w którym dziale o to poprosić.
Ankieta dotyczy różnych form rozwoju osobistego, kierowana szczególnie do kobiet z Wrocławia i okolic.
(tak na wszelki wypadek jej adres, gdyby któraś z Was też była z Wrocławia )
http://www.ankietka.pl/ankieta/pokaz...zwojowych.html

Możecie pomóc?
będę bardzo wdzięczna!

Kaska

Wypełniłam W sumie mieszkam 25km od Wrocławia, ale jestem tam tak często, że zaznaczyłam że jestem z Wro i okolic do 15km. Mam nadzieję, że pomogłam.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości