Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-20, 11:09   #4171
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
A ja dziś nie mam już takiego nastawienia jak wczoraj. Ale staram się o lepsze i nadal walczę. Tylko ciągle wydaje mi się, że przytyję gdy zacznę jeść 'normalniej'... a ja poprostu chciałabym podejść do lodówki, wyciągnąć z niej to, na co własnie teraz mam ochotę i zjeść. Ale COŚ mi nie pozwala...po nocach aż śnią mi się słodkie bułki, to, jak się objadam słodyczami i to nie pierwszy raz.
I nigdy się nie cieszyłam, gdy dostawałam okres, a teraz czekam na niego z ustęsknieniem, bo przynajmniej wiedziałabym, że nie jest ze mną aż tak źle...
Oj, skąd ja to znam. Wszystko praktycznie co tu napisałaś. Też bardzo bałam się do powrotu do 'normalnego' jedzenia. Nadal się boję, bo nadal mam pewne opory, żeby zjeść więcej. Powiem jednak, że zrobiłam już duży krok w przód, jem już więcej niż wcześniej i nie jest źle- waga-o moje zdziwienie- nie podniosła się Okres dostałam - jednak jestem ciekawa, czy jak odstawię Lutenyl, to okres też zniknie. Sama czekałam na niego 3 miesiące i strasznie ucieszyłam się jak zobaczyłam, że lek działa. Chyba Ewelko czas się przełamać może idź teraz - tak! właśnie teraz! - do lodówki i weź to, na co masz ochotę? I miej później satysfakcję, że się przełamałaś Sama pamiętam, że kiedyś dziewczyny mnie zmotywowały, że aż poszłam i sobie wzięłam po kolacji kubek maślanki z ogórkiem kiszonym ^^ Czas na Ciebie! Powodzenia i trzymam kciuki
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 11:11   #4172
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Dodatkowe kg powinny być dla Ciebie właśnie osiągnięciem Funky, bo właśnie przecież tego potrzebujesz Życzę raz jeszcze powodzenia i wierzę, że ten tydzień przyniesie Nam wszystkim sukcesy I dziękuję
Przepraszam, ale dzisiaj jednak się zważyłam (chciałam się upewnić w przekonaniu, że wszystko jest ok ) i wiecie co? Cieszę się jeszcze bardziej, bo wcale nic nie przytyłam mimo tego, że parę razy 'złamałam' swoje zasady (czyli miałam wyrzuty sumienia, bo 2 razy zjadłam większą kolację i w ogóle ). to naprawdę podbudowuje ale już teraz nie będę się ważyła przez jakiś czas.Trzymam za słowo
Garden - wiem że kolejne kg powinny być sukcesem, ale sama wiesz jakie to trudne gdy z dnia an dzień an wadze pojawia sie 1 kg więcej, najbardziej przeraża mnie to tempo, mimo że czuje się znacznie lepiej od kiedy przybyło mi te 4 kg to jednak nie ułatwia całej sprawy. Ogółem jednak nie jest źle , bo nie mam tych chorych myśli co kiedyś teraz spokojnie postaram się chwile utrzymać te wagę i na nowo przejdę na P

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że w końcu nabierzesz takiego dystansu,że będziesz mogła być swobodnie na P,a nie na U,nie bój się i przytyj ładnie,to na pewno będziesz szczęśliwsza Ja tez mam taka nadzieję

Co do Twojej wypowiedzi odnośnie mnie ... wiem, że rowerek był niepotrzebny. Ale miałam być na R, a zjadłam krakersy,loda,wszystko czego nie powinnam. Było mniej jedzenia niż w piątek,ale ja i tak musiałam to spalić na rowerku ... ech ...
U mnie dzisiaj w planach dalsza redukcja.
Agness a jak z twoim samopoczuciem ?? Lepiej czy nadal masz takie chwile załamania??
Stary 2008-04-20, 11:25   #4173
zooosia
Zadomowienie

ja dzisiaj robiąc naleśniki na śniadanie już chciałam zrobić je normalnie. tzn smażąc na oleju. i już sobie myślałam ze pochwalę się przed Wami tym, że mi sie udało, ale odlałam ten olej spowrotem.. no cóż, chyba było za wcześnie na coś tego typu.

Ewelko
mam to samo. idzie mi co raz lepiej ale i tak nie jestem w stanie zjeść wszystkiego na co mam ochotę.
pamiętam za czasów redukcji przeglądałam blogi o gotowaniu, rózne strony i nie mogłam się doczekać przejścia na U, kiedy będę mogła to wszystko zjeść. Przepisy zapisywałam na komputerze, mam ich teraz na prawdę sporo. Później nawet chciałam schudnąć tak by musieć przytyć, bo wtedy w ogóle będę mogła jeść co chce, kiedy chce itd.. i mam to co chciałam, tyle że teraz nie jestem w stanie zjeść niczego z tych moich 'wyczekiwanych' dań. eh no i po co mi to było?

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 11:37   #4174
agness51
Zakorzenienie

Funky - sama widzisz ... nadal się redukuję

Zooosiu - nie martw się podejrzewam,że gdybym miała coś zjeść usmażonego na oleju to raczej bym z tego zrezygnowała ... być może za wcześnie jeszcze abyś mogła coś takiego zrobić ...
może smaruj kanapki masłem,zawsze to mniej widoczne kalorie .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 11:53   #4175
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
I ja sie pod tym podpisuję,niestety
i w dodatku na biurku stoi zdjęcie z tamtego wspaniałego czasu, w tym tygodniu zaniosłam koleżankom z klasy zdjęcia kiedy chodziłam do gimn i ważyłam tyle ile powinnam i ich reakcja była taka: "o matko jaką miałaś fajną figurkę" postaram się znaleźc na komp jakieś i wkleić...ehhh....

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
ehh właśnie, przeglądałam też fotologa, były tam moje zdjęcia robione przez kolegę, gdy jadłam na szkolny obiad ryż z truskawkami roześmiana od ucha do ucha, nie tyłam, nie myślałam o jedzeniu, nie byłam chuda, ale na Boga nie byłam GRUBA. Zawsze tylko ojciec utwierdzał mnie w tym przekonaniu, czasem jakieś żartobliwe komentarze znajomych, niby żarty ale ja brałam to na serio...

i nawet gdy schudłam już te 10 czy w porywach 12 kg to ciągle widziałam się GRUBA...

ehhh u mnie raz lepiej raz gorzej, ale ostatnio czuję się winna, rozczarowana, bezsilna, słaba itepe... już brakuje sił... siedze w tym bagnie już prawie rok, jaka ja byłam głupia,że to zaczęłam...

teraz ciągle chodzę na terapię do Pani psycholog razem z moimi rodzicami, trochę to pomaga, ale szykuje się dłuższe leczenie, bo jak Pani psycholog poiwedziała to jest powolne samobójstwo...

no i to są te zdjęcia
juz po odchudzaniu tzn w tym okresie ciągle uważałam ze jest gruba... i dalej sie odchudzałam także zdjęć z najbardziej odchudzonego okresu nie mam
naprawdę przyznaję rację dziewczynom-figura świetna... teraz i ja dostrzegam jak mamy "zaburzoną " własną śiwadomość i psychikę skoro uważamy, że jesteśmy grube, a wcale tak nie jest ja często mam tak, że widzę jakąś dziewczynę i bez namysłu mówię "kurcze, ale ona jest szczuplutka, chyba powinna przytyć" a zaraz kol mi uświadamiają, że ja jestem chudsza lub taka sama, ale ja tego nie widzę, a wręcz przeciwnie, uważam, że mam tu i ówdzie tego i tamtego co do Twojego taty to o nie! tak się nie robi ale znam ten ból bo kiedy byłam "normalna?" brat ciągle mi mówił, że mam dużą pupę, a potem kiedy wpadłam w to bagno i jeździłam na badania i do lakarzy przyznał, że mówił to w żartach i tak naprawdę to robił to dlatego, że denerwowało go to, że jego koledzy często mu mówili, że jego siostra ma ładną figurkę, zgrabny tyłek itp ale ja też nikogo nie obwiniam za to...to tylko moja wina, że w to wpadłam na szczęście stan moich włosów( a raczej ich brak) otworzył mi oczy na pewne sprawy
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 11:56   #4176
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Imposing - Gratuluje i cieszę się razem z Tobą to duuuuuży krok do przodu, Trzymaj tak dalej
dzięki.

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
może to kwestia pogody, a moze to w Tobie cos sie zmienilo?
Gratuluję
To chyba jednak była pogoda.
dzisiaj jest masakra. Pokłuciłam się z mamą. Przychodzi rodzinka na obiad. Ja nie zjem takiego obiadu, nie dam rady. 2 dania! zupa z makaronem i śmietaną, drugie danie: sałatka z majonezem schabowy w panierce smażony na tłuszczu. Ile to by miało kcal?!
Na dodatek wypiłam szklankę soku ( 120 kcal ) i teraz wściekam się na siebie niesamowicie bo to byłby przecież prawie cały homo.
Jak bym chciała tą myśl wywalić z głowy.
jeden dzień myśle że jest ok i że może nawet na P bym przeszła a następnego dnia płacze że jestem gruba i jem jak na R. ;/

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Funky - sama widzisz ... nadal się redukuję
po co? z czego?
wiesz, że nie powinnaś.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 12:02   #4177
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Garden- jeszcze teraz tego nie zrobię. Dziś niedziela- a więc dwa dania na obiad, które i tak tak przeżywam..chciałam się pochwalić, ale gdy jadłam rosół, to i tak odlałam z połowę...ale to choćby dlatego, że rosół dla mnie jest fuu, blee i wogóle ;P Poza tym, gdybym miała teraz wziąc z lodówki to, na co mam ochotę to albo byłby to pudding czekoladowy, albo zrobiłabym sobie kanapkę z masłem orzechowym..i wiem, że później bym tego żałowała. Przełamię się..ale nie dziś.

Agness- praktycznie 3/4 mojego dnia to rozmyślanie nad jedzeniem..stąd te sny, wiem.
Nie wiem jak wyglądasz, ale skoro tyle dziewczyn mówiło ci tutaj, że świetnie, to naprawdę musisz mieć świetną figurę. Jak to mi napisała madame_apple- " i pracować musisz właśnie nad postrzeganiem, a nie nad wyglądem..." wydaje mi się, że też powinno się tyczyć do ciebie

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 12:11   #4178
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Garden- jeszcze teraz tego nie zrobię. Dziś niedziela- a więc dwa dania na obiad, które i tak tak przeżywam..chciałam się pochwalić, ale gdy jadłam rosół, to i tak odlałam z połowę...ale to choćby dlatego, że rosół dla mnie jest fuu, blee i wogóle ;P Poza tym, gdybym miała teraz wziąc z lodówki to, na co mam ochotę to albo byłby to pudding czekoladowy, albo zrobiłabym sobie kanapkę z masłem orzechowym..i wiem, że później bym tego żałowała. Przełamię się..ale nie dziś.
A kiedy to zrobisz?
Mam tylko nadzieję, że 'jeszcze nie dziś' nie będzie trwało zbyt długo wiem, że musisz być na to gotowa (bo sama mam podobnie), ale pamiętaj, że musisz w końcu się przełamać. Ja ostatnio naprawdę łamię bariery i jestem aż zdziwiona (mimo, że mam lekkie wyrzuty). Powodzenia i napisz koniecznie kiedy pójdziesz do kuchni po pudding bądź kanapkę z masłem orzechowym ;>
Stary 2008-04-20, 12:14   #4179
kasik30
Raczkowanie

Mam 1.60 waga57-58kg a tu wszystkie laski mają po 48 kg.
Czuję się żle w swoim ciele
Stary 2008-04-20, 12:15   #4180
phenomena
Zakorzenienie

cześć dziewczynki!
może dorzucę coś od siebie. ostatnio jest chyba jakoś lepiej. nie mam już aż tak wielkich wyrzutów sumienia, jem 'swobodniej'. no i nie przytyłam. wczoraj był u mnie tż, najpierw zrobiliśmy gofry. zjedliśmy je z dżemem, zmiksowanym bananem z cynamonem, nawet nie wiem ile ich było xD a na obiad przyrządziliśmy sobie wielka michę sałatki (kurczak, kukurydza, ser żółty, por, papryka, sałata, ryż brązowy + sos z majonezu, kefiru, śmietany). i wiecie co? tak sie wkręciliśmy, że oglądając film zjedliśmy wszystko na początku poczułam lekkie przerażenie, ale słowa mojego tż od razu podniosły mnie na duchu.
-kochanie, zjedliśmy całą sałatkę..
-no i co z tego?
nie wiem, co bym bez niego zrobiła, naprawdę.

chociaż mam też chwile załamania. wiem, że od razu nie wyjdę z tego całkiem, ale .. miewam myśli o śmierci.. chociaż raczej w skrajnych momentach, najczęściej po napadach. dlatego agness przestrzegam cię, bo widzę, że świadomie pchasz się w coraz większe bagno, na własne życzenie.. to jest smutne. na twoim miejscu powiedziałabym o tym chociaż chłopakowi. ja też nie chcę martwić rodziny i nie wyjawię nikomu z niej tajemnicy o mojej chorobie. tż cię na pewno zrozumie. mój przeszedł juz chyba ze mną wszystko (myśli samobójcze, zrywanie pod wpływem złości po kolejnym kompulsie..), a nadal chce mi pomagać i wierzy (może nawet bardziej ode mnie), że z tego wyjdę. powiedział, że jeśli uda mi się wyzdrowieć, to będzie najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.. jest ogromnym oparciem.
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 12:19   #4181
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Raczej nie ma czego, bo ma dwie atestacje, jest niesmacznie mądry i poważany...
Trzeba go olać

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
Może może. Jak ja chudłam z 65 do 40(też sporo przecie ), to tak przy 48-50 wrócił więc...
Aaaa no to troche mnie pocieszyłaś

Cytat:
Tamuś pamiętam jeszcze parę dni temu sama mówiłaś mi nie waż się co dzień bo zwariujesz, teraz ja mówię to do CIebie - nie rób tego kochana, doskonale wiesz że to pogarsza sprawę. Rozumiem jak jest Ci trudno, bo sama przez to przechodzę i powiem szczerze staram się ważyć co tydzień, a w praktyce wychodzi tak że jak z dnia na dzień zobaczę więcej to potem waże się co dzień aż waga spadnie (czyli okaże się że to były wahania ) albo do momentu aż 2 dni z rzędu waga pokaże tyle samo ciężko wszystkie te chęci przełożyć na działania i jeszcze szczerze sie z tego cieszyc. Ten apetyt i dodatkowe kg na mogą wynikac ze zbliżającego se okresu i dodatkowo zatrzymania wody, nie panikuj ,Tamuś i absolutnie nie waż się w ciągu dnai , jak już to na czczo
Wiem Kochana co mówiłam, ale sama wiesz jak to trudno... Ok postaram się nie ważyć

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Iza- ile ważyłaś na tym zdjęciu i przy jakim wzroście? Chyba zrobię fotkę i też się wkleję, może wtedy też sobie coś uzmysłowię. Mam 16 lat i najpiękniejsze lata przed sobą. Czemu chcę je zmarnować? A co do tego 'znowu coś żresz?' to ja też to słyszałam często od taty... zwłaszcza to było nie na miejscu, bo on sam wczoraj jak wróciliśmy ze sklepu zjadł 2 grześki, prawie całą dużą paczkę chipsów , 3/4 paczki wafelków mlecznych, popił piwem i litrem maślanki ^^ (wcześniej obiad, a zagodzinę kolacja- waga 100kg) Ale nie... skąd, to przecież ja co chwila coś 'żrę'
Również życzę Wam powodzenia na egzaminie Mam już takiego lenia, że szok!

1. Zdjęcie kiedy ważę 65-7kg...
2. 62kg...
3. 54...

Popatrzyłam jak wyglądała moja pupa przy 67kg (inna fotka) i biust przy 72 kg (w obcisłej jeansowej kamizelce...), kurka... ładne to było. I okres był. Chyba trochę mi żal?
Ty na tym pierwszym zdjęciu wazyłaś 65-67 kg ?! Szok, dałabym Ci gora 55 ! Naprawde jesteś szczupltka Aniu... A ojcem sie nie przejmuj olej go poprostu, czasem tak trzeba...

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
dzisiaj na pewno będzie lepszy dzień
Oczywiście

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Kasiu ! Przestań ! nie wolno się porównywać do innych zrozum to !!!!!!! Własnie dlatego uwazam, że wpisywanie tu swoich wymiarów to głupota... Bo same zobaczcie do czego to prowadzi...

Boli mnie brzuch, jest mi niedobrze, bolą mnie plecy na dole i nogi... OKRESIE WHERE ARE YOU ?!
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 12:20   #4182
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Nie mów tak!!
powinnaś się cieszyć że jesteś zdrowa
Poza tym waga większości jest ZBYT niska, więc nie ma sie czym sugerować.
Stary 2008-04-20, 12:21   #4183
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki!
może dorzucę coś od siebie. ostatnio jest chyba jakoś lepiej. nie mam już aż tak wielkich wyrzutów sumienia, jem 'swobodniej'. no i nie przytyłam. wczoraj był u mnie tż, najpierw zrobiliśmy gofry. zjedliśmy je z dżemem, zmiksowanym bananem z cynamonem, nawet nie wiem ile ich było xD a na obiad przyrządziliśmy sobie wielka michę sałatki (kurczak, kukurydza, ser żółty, por, papryka, sałata, ryż brązowy + sos z majonezu, kefiru, śmietany). i wiecie co? tak sie wkręciliśmy, że oglądając film zjedliśmy wszystko na początku poczułam lekkie przerażenie, ale słowa mojego tż od razu podniosły mnie na duchu.
-kochanie, zjedliśmy całą sałatkę..
-no i co z tego?
nie wiem, co bym bez niego zrobiła, naprawdę.

chociaż mam też chwile załamania. wiem, że od razu nie wyjdę z tego całkiem, ale .. miewam myśli o śmierci.. chociaż raczej w skrajnych momentach, najczęściej po napadach. dlatego agness przestrzegam cię, bo widzę, że świadomie pchasz się w coraz większe bagno, na własne życzenie.. to jest smutne. na twoim miejscu powiedziałabym o tym chociaż chłopakowi. ja też nie chcę martwić rodziny i nie wyjawię nikomu z niej tajemnicy o mojej chorobie. tż cię na pewno zrozumie. mój przeszedł juz chyba ze mną wszystko (myśli samobójcze, zrywanie pod wpływem złości po kolejnym kompulsie..), a nadal chce mi pomagać i wierzy (może nawet bardziej ode mnie), że z tego wyjdę. powiedział, że jeśli uda mi się wyzdrowieć, to będzie najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.. jest ogromnym oparciem.
Widzę, że dobrze Ci idzie- gratuluję i dalszych sukcesów! Co do zwrotu do Agness- zgodzę się. Powinnaś Agnieszko powiedzieć o tym chłopakowi...Sama miałam opory, ale przełamałam się, a teraz idzie mi lepiej.
Napiszę jeszcze, że wpływ na postępy ma On bardzo duże- zawsze jak z nim jestem jest mi łatwiej się przełamywać, bo jestem taka zadowolona z jego obecności, że niewiele mi do pełni szczęścia brakuje i nie myślę wtedy intensywnie o jedzeniu, wyglądzie, a tym bardziej, że powtarza On ciągle sam od siebie jak to mu się podobam
Stary 2008-04-20, 12:22   #4184
agness51
Zakorzenienie

Imposing,Ewelko - Dziękuję za miłe słowa

Kasik - właśnie najgorsze jest porównywanie ... ja właśnie przez to wpędziłam się w to bagno,więc proszę nie popełniaj mojego błędu,nie porównuj się do innych dziewczyn bo to i tak nic nie da! będziesz tylko myślała 'a ta to waży 1kg mniej ode mnie',albo 'muszę schudnąć bo ta dziewczyna ma o 2cm mniej w talii niż ja'
Zrozumiałam,że porównywanie się do innych nie ma sensu.

Phenomenko - nawet nie wiesz jak wielką radość sprawiło mi przeczytanie Twojego postu przepełniony trochę optymizmem,brakiem wyrzutów sumienia,to podniosło mnie na duchu
wiesz ... mogłabym powiedzieć TŻ-towi wszystko ... ale co ja mu powiem ... 'kochanie,po każdej większej ilości jedzenia idę ćwiczyć,bo mam wyrzuty sumienia,boję się przytyć,a na dodatek ciągle myślę o tym,aby schudnąć,co mogę zjeść,a czego nie? że zanim wybiorę cokolwiek do jedzenia zastanowię się tysiąc razy czy powinnam to jeść,może powinnam wybrać co innego? ' ciężko byłoby mu to zrozumieć,bo on nie ma problemów z jedzeniem żadnych.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-20, 12:23   #4185
kasik30
Raczkowanie

Dziękuję
Stary 2008-04-20, 12:30   #4186
kasik30
Raczkowanie

Dziewczynki wiem ze porównywaniw się do innych jest najgorsze ale ja mam juz chyba psychikę spaczonąDziś stwierdziłam że jem normalnie ,zjadłam sałatkę i trzy kromki chleba ,stwierdziłam że nie mogę sie tak zadręczać i nie jeść a teraz..a teraz myślę tylko o tym żeby to w jakis sposób spalić,nie umiem juz jeść bez wyrzutów sumenia.
Jak coś powiem że się odchudzam do rodziców lub do TŻ to od razu krzyczą na mnie żebym jadła normalnie,ze mam niedoczynność tarczycy i mam jeść,a ja sobie myslę maja rację,rzucam sie na jedzenie,słodycze,a potem za chwile myslę o boże muszę to spalić,nie mam juz sił do siebie
Stary 2008-04-20, 12:31   #4187
phenomena
Zakorzenienie

agness, prześlij mu najpierw jakiś link o ED. mój tż na początku myślał, że to jakiś kaprys i niedługo mi przejdzie, ale szybko przejrzał na oczy. wiesz co? gdyby nie on, to pewnie zrobiłabym coś bardzo głupiego i nie wiem, czy kiedykolwiek przeczytałybyście moje posty.. okrutne, ale niestety ta choroby może prowadzic do takich skrajności.
jesteśmy do siebie podobne, ja też nie akceptuję siebie i porównuję sie do wszystkich chudych dziewczyn.. właśnie przez chudą koleżankę zaczęłam sie odchudzać. i zapewniam cię, że wychudzone ciało nie dało mi żadnej satysfakcji.
szczerze mówiąc, jz nie wiem jak z tobą rozmawiać, dlatego PROSZĘ cię, żebyś spróbowała z tego wyjśc... i nie kontynuowała redukcji, bo to źle sie skończy
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 12:33   #4188
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Znow nam chwilke czasu wiec napisze co u mnie, choc to nic milego
Znow wladowalam sie w kompulsy, moglabym ciagle jesc. Nie umiem przestac. Juz nawet mama mi mowi: "ile ty jesz", "gdzie ty to wszystko miescisz". A ona nie widzi wszystkiego... Bo wiekszosc jem w ukryciu z poczuciem wstydu Znow widze tylko moj duzy brzuch Nie mam zadnych zahamowan. Jestem egoistyczna i samolubna. Jeszcze wlosy zaczely mi leciec garsciami moze chociaz okres wroci... Sama nie wiem co ze soba robie. Zzera mnie poczucie wstydu ale i tak pcham dalej w siebie zarcie...

Przepraszam, ze znowu sie zale ale tylko wam moge sie wygadac. Nikt inny nie zrozumie tego tak dobrze.

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 12:33   #4189
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Garden- i ja mam nadzieję, że długo to nie będzie trwało
Własnie przed chwilą zakupiłam sobie jogurty i narzekam, że jeden ma aż 277,5 kcal. Jutro zjem go na śniadanie i wcale to nie będzie dużo i chociaż mi się tak wydaje, to przełamię się.

Phenomenko- gratuluję, że się przełamałaś i jesz ładniej. To wielki krok i wspaniale, że tż podtrzymuje cię na duchu i pomaga ci z tego wyjść. Z nim raźniej i łatwiej, prawda?

Agness, Kasik- i mnie to porównywanie się jeszcze bardziej udupia. Bo nikt nie jest taki sam. I może ja mam szersze biodra od tej, czy tamtej, ale może też właśnie dlatego ładniej od niej wyglądam? dlatego, dziewczyny, nie porównujcie się z innymi, bo nic to nie da.

Stary 2008-04-20, 12:35   #4190
agness51
Zakorzenienie

Phenomenko - ja wiem,że ciągłe gadanie mi,że jestem szczupła i nie potrzebuję redukcji staje się dla Was już męczące...
ale uwierz,że naprawdę jest mi strasznie ciężko. Kiedy czytam Twój post,myślę sobie,że faktycznie przestanę się redukować,ale potem oczywiście myśli o tym,że nie wyglądam szczupło znów się pojawiają i nie mogę przestać.

Stary 2008-04-20, 12:38   #4191
kasik30
Raczkowanie

Agness
Stary 2008-04-20, 12:54   #4192
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Agness, Kasik- i mnie to porównywanie się jeszcze bardziej udupia. Bo nikt nie jest taki sam. I może ja mam szersze biodra od tej, czy tamtej, ale może też właśnie dlatego ładniej od niej wyglądam? dlatego, dziewczyny, nie porównujcie się z innymi, bo nic to nie da.
Chyba powiesze sobie to na lodówce.
Stary 2008-04-20, 12:56   #4193
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Imposing, czuję się zaszczycona

Stary 2008-04-20, 12:59   #4194
claudina666
Raczkowanie

GG do claudina666

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
wiesz świetnie Cię rozumiem, zapewne jak wszystkie dziewczyny stąd w Twojej historii jest jakaś cząstka każdej z nas ja z kolei pamiętam jak już wyszłam z mojej wagi 37kg też przy wzroście 160cm i Tata powiedział podczas rodzinnej kolacji z dziadkami " jak Kika(tak na mnie mówią) ładnie przytyła, teraz ma taką buźke" i pokazał dłońmi "kuleczkę". On miał oczywiście dobre intencje, to był komplement a ja odebrałam to tak, że jestem gruba i zaczęłam źle się czuć w swoim ciele i znowu odchudzanie, które nie wyszło mi na dobre... a jak teraz jesz? dieta czy w miarę normalnie?

tak poza tym dziewczynki ja ostatnio ZMUSZAM się do jedzenia, mam ochotę ucinać kalorie, ale zaraz potem mówię sobie: musisz bo włosy są w takim stanie, że aż szkoda gadać dziś np miałam w planach nie jeść obiadu, ale kiedy wróciłam do domku postanowiłam coś jednak zjeść i przygotowałam sobie paluszki rybne wiecie co właśnie siedzę tutaj po kolaji i czuję się "pełna" i gruba i źle mi z tym, ale mam to gdzieś, dziś mój nauczyciel od PO powiedział, że ,mam przytyć minimum 10kg ale bez przesady coś napewno mi przybędzie ale mam nadzieję że nie tyle co?
teraz wlasnie nie jem normalnie jem jem i ciagle czuje sie glodna mam wrazenie ze moglabym wszystko pozrec, to okropne uczucie czasem mam takie dni ze nie jem w ogole albo bardzo malo ale bardzo czesto sie obzeram inie czuje zebym zaspokoila glod
claudina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 13:07   #4195
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez claudina666 Pokaż wiadomość
teraz wlasnie nie jem normalnie jem jem i ciagle czuje sie glodna mam wrazenie ze moglabym wszystko pozrec, to okropne uczucie czasem mam takie dni ze nie jem w ogole albo bardzo malo ale bardzo czesto sie obzeram inie czuje zebym zaspokoila glod
wchodzę na chwilę, więcej napiszę wieczorem. Moim zdaniem wiele z Was wkręca się w napady. nie wiecie już, co jest chorobą, a co nie! Każdy człowiek ma tak, że czasem je, je i je. nazywa to łakomstwem. np. moja mama też ma tak, że w niektóre dni mogłaby zjeść więcej niż mój tata i to nie są kompulsy...

a jeśli w te dni, gdy jesz mało, nie robisz tego wbrew sobie i celowo, tylko po prostu słuchasz organizmu, to nie można mówić o ed. chyba, że się głodzisz z wyrzutów sumienia, to co innego.

ale proszę Was- jeśli zjecie więcej (nie mówię o typowym napadzie), nie mówcie sobie, że to atak jedzenia kompulsywnego. potraktujcie to jak coś normalnego, co ma wielu ludzi, to pomaga.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 13:26   #4196
Nikita-v
Zadomowienie

tak rozmawiacie o okresie i jego braku, ja też kiedyśn troche schudłam i nie przestałam miec okresu nigdy, ale brałam od zawsze tabletki antykoncepcyjne i to one go zawsze wywoływały..

Edytowane przez Nikita-v
Czas edycji: 2008-04-22 o 10:00
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 14:10   #4197
enex
Zakorzenienie

Nikita - to co masz przy tabletkach antykncepcyjnych to nie jest okres. Nie jajeczkujesz. To tylko sztuczne złuszczanie macicy.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 14:27   #4198
basiulkaa
Raczkowanie

GG do basiulkaa

A ja mam 173 i waże 52? teraz 51,5.... i ja nie wiem jak jeść! ( Miałam ed) w szpitalu tylko złe nawyki sie zbiera... większe wyrzuty i rywalizacja...
wiem że powinnam przytyć tak do 55 ale nie moge... jak waże powyżej 52 to za dużo jak poniżej 52 za mało... na przemian R i P .... pomóżcie
basiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 14:39   #4199
Nikita-v
Zadomowienie

ja wiem enex, tylko się tak zastanawiam, czy wtedy jakbym je odstawiła, to czy dalej bym go miała

Edytowane przez Nikita-v
Czas edycji: 2008-04-22 o 10:00
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 14:46   #4200
enex
Zakorzenienie

Raczej wątpię...okres potrzebuje spokoju i regularności u większości, dlatego płata figle przy podróżach, albo stresie a oprócz tego potrzeba mu wystarczającej ilości tkanki tłuszczowej...Niestety czym dłużej nie ma okresu poprzez zmiany cielesne tym mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę lub jej donoszenia...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości