|
|
#3061 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Ja mam żółty śluz.. to upławy?
|
|
|
|
#3062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow! Podziwiam naprawdę i zazdroszczę siły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3063 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opiszę wam historię w telegraficznym skrócie, zwłaszcza że ciągle się rozwija, bo ze szczegółami zajęła by mi 4 strony papieru kancelaryjnego. Pracuję w małej firmie w której 90% pracowników stanowią mężczyźni a kobiet jest 4 sztuki. Jedna od ponad miesiąca jest na zwolnieniu, nikt oprócz jej matki(kierowniczki działu) nie wie co jej dolega ani kiedy może wrócić (bieżące zwolnienie ma do połowy maja). Od 2 miesięcy przełożeni wiedzą że jestem w ciąży, najbliższa koleżanka wiedziała jakieś 2 tygodnie wcześniej. Praca typowo biurowa, fizycznie nie jest ciężka ale pracy sporo, terminy gonią i stres jest duży. Od listopada na najwyższym szczeblu (moja kierowniczka kontra prezes) jest ogromny konflikt z którym nie potrafią sobie poradzić co odbija się najbardziej na zwykłych pracownikach (czyli na mnie i tej koleżance). Dotąd w miarę dobrze się czułam więc nie planowałam jeszcze zwolnienia, zwłaszcza że prezes mnie prosił że jeśli mogę to żebym jeszcze trochę została (choć nie naciskał a raczej pytał czy mogę - jest naprawdę w porządku i przez to kierowniczka uważa, że jestem po jego stronie a wręcz jestem z nim w "zmowie" cokolwiek to znaczy). Ale tu zaczyna się robić ciekawie! W związku z sytuacją obie obawiamy się o pracę ale mnie ze względu na ciążę zwolnić nie mogą. Więc koleżanka trzęsie portkami. Dodatkowo od dawna ma problemy zdrowotne natury kobiecej i już rok temu miała iść na operację ale ze strachu 3 razy ją przekładała. Lekarz ją uprzedzał, że teraz żadnej ciąży (dziewczyna niewiele przed 40 i ma nastoletnie dziecko). I co się okazuje?! Że oczywiście zaszła w ciążę chwilę po tym jak jej powiedziałam o swojej! Pomijając fakt że musiałam ją niemal zmusić do zrobienia testu a potem HCG, bo oczywiście ze strachu chciała czekać aż przyjdzie okres (wiedząc jakie ma problemy i mega regularne cykle ja bym od razu test robiła). No i stwierdziła że w razie jak się sytuacja w firmie nie poprawi to ona idzie od razu na zwolnienie. Sądziłam, że to tylko takie gadanie żeby mieć alternatywę ale wczoraj okazało się że jednak wcale nie! Teraz zostałam sama z szefową, która aż się trzęsie z radości że może mi teraz życie utrudnić. Wymyśliła, że dostosuje moje godziny pracy do swoich czyli zamiast 7-15 mam pracować 8-16 bo "ona sama nie zostanie". Na mój argument że mam od 16 trzy razy w tygodniu kurs na prawo jazdy odpowiedziała, że będę sobie po prostu urlop na godziny wykorzystywać. Do pracy dojeżdżam z mężem, ktory pracuje na tej samej ulicy i w tych samych godzinach o czym kierowniczka oczywiście doskonale wie. Zmiana godzin pracy będzie powodowała u mnie nadgodziny (jeśli będę nadal rano jeździć z mężem i zostawać do 16) co u kobiet w ciąży jest nielegalne albo spowoduje, że będę zmuszona 25 km dojeżdżać busem i mpk, czyli ogromny wzrost kosztów dojazdu, marnowanie czasu i mega zmęczenie. Do tego będę zmuszona odwalać chociaż część roboty za dwie nieobecne dziewczyny, pomimo że to nawet nie jest mój zakres kompetencji(nie znam programu ani schematów działania) pomijając już w ogóle fakt, że nie powinnam pracować przy komputerze dłużej niż 4 godziny dziennie (dopóki z początkiem maja nie zmienią się przepisy) co jest nierealne w tej pracy. Dotąd nie upominalam się o swoje prawa - dobrze się czułam, przerwy robiłam kiedy czułam taką potrzebę i nie było większego problemu. Teraz koleżaneczka będzie siedzieć w domu i się relaksować mimo że nawet karty ciąży jeszcze nie ma założonej podczas gdy ja będę zapi...alać za trzy osoby. Kierowniczka powinna na biegu szukać kogoś do pomocy a nie cudować i szukać oszczędności. Mąż mówi żebym to rzuciła w cholerę i też poszła na zwolnienie, nawet się z nim o to pokłóciłam wczoraj bo jestem głupia, honorowa, uczciwa i nie chcę tak z marszu uciekać jak tchórz. Jeśli do wtorku kierowniczka nie zmieni zdania to będę się kłócić i pójdę do prezesa. Dopiero w ostateczności jak to nie pomoże to pójdę na zwolnienie - w końcu dziecko jest najważniejsze a stres nie jest mi potrzebny. Po macierzyńskim i tak nie mam tam do czego wracać...ale i tak jestem pewna że będąc na zwolnieniu i tak ciągle będę wisieć na telefonie bo tak zawsze jest jak mam urlop albo jestem chora. Najbardziej boli mnie to, że koleżanka tak perfidnie wykorzystała sytuację i moją uczciwość a sama jak tchórz nawet nie powiedziała w pracy że jest w ciąży tylko że ma kłopoty ze zdrowiem! Ludzie są jednak podli. Mąż stwierdził, że ze strachu przed zwolnieniem zaszła w ciążę specjalnie... i teraz przyznaję mu rację. Pracuję tam 8 lat i w życiu bym się tego po tych paniach nie spodziewała...najgorsze, że kierowniczka może uznać mój sprzeciw ze odmowę wykonania polecenia służbowego i próbować wlepić mi dyscyplinarkę ale na szczęście o takich rzeczach decyduje ostatecznie prezes a tu jestem pewna że się na to nie zgodzi. Przepraszam za rozwlekły opis, mam nadzieję, że dałyście radę przebrnąć przez te moje wypociny. Musiałam się wygadać bo mnie rozsadza od środka. Z innej beczki pozytywne jest to, że chyba poczułam wczoraj pierwsze wyraźne ruchy dziecka |
|||
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni-dzien-lata co się z tymi ludźmi dzieje? Olej kierowniczkę i powiedz prezesowi, że nie będziesz w takich godzinach pracy pracowała i już, koniec i kropka.
|
#3065 |
|
Konto usunięte
|
Ostatni dzien lata, jest już kwiecień, do września niecałe 5 miesięcy. Muszą kogoś znaleźć wcześniej czy później.
Nie oglądaj się na pracę. Uważam że nie ma ludzi niezastąpionych, za pół roku nikt nie będzie pamiętał że pracowałaś prawie całą ciążę. |
|
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez zawsze byłam uczona ze trzeba byc dobrym, uczciwym i honorowym ale osobiście uważam ze są takie sytuacje np jak teraz Twoja ze honor trzeba wsadzić w kieszeń i pomyśleć o sobie a przede wszystkim o dziecku wiec wiesz nie ma co tu myśleć o pomaganiu kierowniczce bo niestety przykra prawda jest taka ze hak ty byś potrzebowała jej pomocy to by Ci nie pomogła zapewne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też na początku byłam całą sobą za pracą, kłótnie z mężem też były że nie pójdę na L4. Straszne głupio było mi dzwonić i powiedzieć o L4, bo czułam się z tym źle, jednak praca pracą, ale niepotrzebne stresy to nie jest nic dobrego. Agnieszka - to się dzisiaj narobiłaś
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w 20 Tc, niestety nadal z lekkimi bólami brzucha spowodowanymi jelitówką bądź zatruciem pokarmowym. Bardzo mnie to osłabia, ale wstałam wcześniej i zrobiłam na jutro klopsa. 😊 Jeszcze sałatka i ciasto i będzie wsio.
Życzę Wam moje kochane spokojnych, zdrowych i pełnych kopniaków od naszych pociech świąt Wielkiej Nocy.😘
|
#3070 |
|
Magda ;)
|
Wesołych i radosnych Świąt dziewczyny dla Was i Waszych rodzin
wesolych_swiat_wielkanocnych_2015-04-04_10-36-56.jpg |
|
|
|
#3071 |
|
Konto usunięte
|
Ja również życzę Wam wspaniałych Świąt!
![]() A za rok przebranie dla naszych dzieciaczków... ![]()
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72893216]Ostatni dzien lata, jest już kwiecień, do września niecałe 5 miesięcy. Muszą kogoś znaleźć wcześniej czy później.
Nie oglądaj się na pracę. Uważam że nie ma ludzi niezastąpionych, za pół roku nikt nie będzie pamiętał że pracowałaś prawie całą ciążę.[/QUOTE] Zgadzam się. Pogadaj z prezesem najpierw o tych godzinach. Powiedz tez, ze przez te sytuacje stres się na Tobie odbija i nie mozesz mu juz obiecac, ze zostaniesz dluzej w pracy. Bedziesz w ten sposob uczciwa i nie uciekniesz jak reszta. Teraz masz inne priorytety. Sluchaj się meza A tak nawiasem mówiąc, to fajnie opisałas tę historię, masz skryte talenty jak Ci bedzie na l4 brakowalo zajecia, to tez mozesz sobie poszukac jakichs zlecen typu copywriter. Trzymam kciuki za spokojne rozwiązanie tego pracowego problemu Cytat:
![]() WESOŁYCH ŚWIĄT!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez wczoraj coś poczulam a dziś cisza..Ostatni dzien lata, lilka wanilka dobrze to ujęła, stres odbija się na Tobie. Nikt Cię nie nagrodzi za pracę w ciazy, nikt o tym nie będzie pamiętał. Szkoda nerwów. Musisz uświadomić prezesowi,zeby szybko rozejrzeli się za kimś nowym. Teraz w święta masz trochę czasu, żeby przygotować się do rozmowy. Wesołych Świąt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez poli230 Czas edycji: 2017-04-15 o 12:07 |
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych i spokojnych świąt
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja Wam również życzę zdrowych i spokojnych Świąt w miłej rodzinnej atmosferze
![]() U mnie póki co sytuacja opanowana, od wczoraj walczyłam, ale z niewielką pomocą męża już wszystko zrobione i na Święta i na imprezkę ![]() Święconka poświęcona, chałupa wysprzątana, sałatki zrobione, wędliny upieczone, sernik też, tylko tort kupny, bo już mi się nie chciało ![]() Teraz czekamy na gości, a jutro do prababci męża
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych i spokojnych swiat!!
U nas chorob ciag dalszy. Teraz mamy wysypke po antybiotyku. Wyglada okropnie.. Na poczatku wysypka a później zlewajace sie w plame na cale plecy brzuch. Na buzi jakby zbladlo plecy tez. Czekamy na poprawę. Mam nadzieje ze faktycznie po antybiotyku a nie jakas zaraza. Lejarz raczej wsio zakazne wykluczyl i po zastrzyku odczulajacym tez byla poprawa. Mnie trochę tez wysypalo..tylko inaczej.. taka kaszkowata i swedzaca...wew strona ud i pod kolanami. Obstawian swieze maliny albo pomidory. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowych spokojnych Świąt dziewczyny.
Pozdro Pozdrawiam serdecznie😘💖😘🌹 |
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnych świąt mamusie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3079 |
|
Magda ;)
|
przytyłam chyba z 10 kg
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szczęście w nieszczęściu, że w święta zawsze głoduję, bo nie ma co jeść dla mnie
![]() Kliknęłam zamówienie na gemini Mała dzisiaj cały dzień aktywna od kilku godzin kopie i wypina się
|
|
|
#3081 | |
|
Konto usunięte
|
Powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwośc?
obydwoje dziecko robiliśmy i tak samo jesteśmy za nie odpowiedzialni.To czemu mój mąż może pić piwko i siedziec w jacuzzi? A ja mogę jedynie co powąchać piwko i zamoczyć nogi w jacuzzi? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Super U mnie też czasami widać, ale Tz się nie załapał jeszcze [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72929056]Powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwośc? obydwoje dziecko robiliśmy i tak samo jesteśmy za nie odpowiedzialni.To czemu mój mąż może pić piwko i siedziec w jacuzzi? A ja mogę jedynie co powąchać piwko i zamoczyć nogi w jacuzzi? ![]() Super, zazdroszczę Nie ma sprawiedliwości niestety Mnie do alko nie ciągnie, ale tak bym sobie zapaliła fajke ... grr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow super ze tak bardzo czujesz kopniaczki który to tydzień ? Ja jem jak dzika dzisiaj i nie mam wcale uczucia sytości...szok! Za to hak nie zjem przez 25 min to wydaje mi sie ze umrę z głodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
schmetterling - musimy swoje przeżyć, ostatnio też zimne piwko za mną chodziło, w końcu przeszlo ![]() nie śpię od 5:30
|
|
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72929056]Powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwośc?
obydwoje dziecko robiliśmy i tak samo jesteśmy za nie odpowiedzialni.To czemu mój mąż może pić piwko i siedziec w jacuzzi? A ja mogę jedynie co powąchać piwko i zamoczyć nogi w jacuzzi? ![]() Super, zazdroszczę Mozesz pic bavarię a dlaczego w ciaży nie można siedziec w jaccuzi? Mamy za to inne przywileje w tym stanie np. prawo do zachcianek, objadania się, odpoczynku i spania. A, i jeszcze do zakupów ciązowych Dobrze, ze dzis juz koniec tego siedzenia za stołem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że jutro mamy II prenatalne
czuję, że będzie maczek
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3088 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj mam ochotę na maca, mam już dosyć tego świątecznego jedzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny od jutra w Lidlu ubrania ciążowe i ciuszki dla maluchów. Ja bardzo lubię ciuszki dla dzieci z Lidla bo są dobre gatunkowo i na długo wystarczają (nie wiem czemu ale tak jest, podobnie z ubrankami z hm)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 20t4d - czasami duży, czasami mały brzuchol
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

i zazdroszczę siły

jak Ci bedzie na l4 brakowalo zajecia, to tez mozesz sobie poszukac jakichs zlecen typu copywriter. Trzymam kciuki za spokojne rozwiązanie tego pracowego problemu

WESOŁYCH ŚWIĄT!!

U mnie też czasami widać, ale Tz się nie załapał jeszcze