Mamy majowe cz. VI - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-17, 14:05   #3751
IncognitoNick
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
A ja jestem emocjonalna pokraka w tej chwili, przyszedł mi materacyk do łóżeczka i na stronie, na której zamawiałam pokrowiec był taki gruby, jak na "dorosłym" materacu, niby można go było prać w 60 stopniach, a dostałam z takim pokrowcem a'la prześcieradło i można było prać w 40 stopniach. Wyprałam tak jak było napisane i nie mieści się tam w ogóle materac. Materac... kawałek gąbki jak do mycia właściwie, beznadzieja! Oczywiście zaczęłam płakać i wysyłam go im z powrotem . Zamówiłam już inny, z porządnym wypełnieniem i ma przyjść w środę. Ale mam przeboje z tym materacykiem...

Wczoraj spakowałam torbę do szpitala, zostało mi parę drobiazgów jak szczotka do włosów, woda kokosowa, mam zamiar kupić werther original (czy lepiej lizaki na patyku, bo tymi w sumie można się zadławić?) i... dresy. Tak, nie mam dresów . Tzn. mam, ale ciepłe i już takie znoszone, więc kupię cienke w H&M. Zapakowałam wszystko w woreczki strunowe i opisałam, żeby Małż wiedział co i jak.
Jestem od paru dni rozbita, jakoś nie mogę sobie znaleźć miejsca i zajęcia, wczoraj spałam w ciągu dnia prawie 3h. Z drugiej strony mam wyrzuty sumienia, że tyyyle mogłabym zrobić, ale jakoś nie mam chęci ani siły. Za to Małż ma syndrom wicia gniazda jak nic-chodzi i sprząta, układa i w ogóle. Szok!
Już bym chciała być tak w 39tc i urodzić, a tu dopiero w tym tygodniu będzie donoszona. Skurczy nie mam, czasem mnie tylko przeczyści i boli jak na okres, ale to przez parę minut i przechodzi.
Męczy mnie trochę ta końcówka, taka niepewność, kiedy to się stanie i w ogóle, czy wszystko już mam itd. Jednak muszę Wam powiedzieć, że przestałam się bać porodu, a bałam się tak strasznie! Słyszałam wielokrotnie, że na jakiś czas przed porodem kobietę ogarnia spokój i jakoś tak czuję. Wręcz bojowo jestem nastawiona!

Czy któraś z Was ma/miała butelkę Medela Calma? Na kwietniówkach wyczytałam i nie wiem, czy nie wziąć...

Esor, zazdraszczam, że to już!!!
Ja miałam przy synku medelę. Niestety zaczęłam zbyt późno podawać butelkę (bo nie chciałam zaburzać kp) i synek w ogóle butelki nie zaakceptował. Żadnej. Niemniej o medeli słyszałam bardzo dobre opinie i teraz też będę z nią eksperymentować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 14:54   #3752
vikuniaa
Zakorzenienie

Effpe, nie pomogą lody, bo ich nie mam . Już mi trochę lepiej, jakiś parogodzinny kryzys miałam i wszystko było na nie. TŻ mi powiedział, żebym nie płakała, bo dzidzia się stresuje, bo nie wie, czemu jestem smutna i co? Zaczęłam ryczeć, że jestem złą matką . MA SA KRA

Incognito, ja mam dwie z Lansinoh, ale chyba zamówię jeszcze jedną właśnie z Medeli, tę calma. Ale kurka kosztuje 15 euro, szok!
Stary 2017-04-17, 15:39   #3753
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Effpe, ja tu mam ciocię i kilku kuzynów, ale też nikt nas nie zaprosił. W sumie i lepiej dla mnie.

Chodzę i ryczę bez powodu . Jestem taka rozbita i mam dość samej siebie .
Ja też coś dzis mam z tym płakaniem. Rano beczałam, a przez cały dzień jestem jakaś wrażliwa o byle co się wzruszam

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 15:42   #3754
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
O ludzie to już za dwa dni, to do szpitala jedziecie jutro czy w środę i od razu cc?

Mam się stawić w środę na 7:30

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

Esor, zazdraszczam, że to już!!!

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dokładnie! Ja nie chcę rodzić w nocy całkiem inne nastawienie od razu, jak organizm jest wypoczęty. Ale wiele kobiet zaczyna rodzić w nocy

Tez mam wrażenie, ze jak czytam opisy porodów to niestety znakomita większość zaczyna się w nocy

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 16:15   #3755
decorail
Zakorzenienie

Ja na początku chciałam rodzić w nocy - wydawało mi się, że będzie spokojnie i światło dzienne nie będzie takie rozpraszające. Natomiast teraz jak wstaję w nocy siku to idę prawie z zamkniętymi oczami i nie zapalam świateł i jestem tak nieprzytomna, że jak pomyślę, że miałoby się zacząć coś dziać to masakra - nie mam siły!

Coraz częściej i dokuczliwej też odczuwam takie okresowe pobolewania Brzuch według osób postronnych jest niżej - ja może tego nie widzę, ale odczuwam ulgę od jakiegoś czasu. Ale do końca kwietnia mam nadzieję, że zostanę jeszcze w dwupaku

Torba nadal niespakowana

Esor - będzie pierwsza parka na forum

Edytowane przez decorail
Czas edycji: 2017-04-17 o 16:16
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 17:13   #3756
ukrajinka
Zakorzenienie

a ja sie wlasnie wkorzylam. Juz chwile nie bylo przeblyskow kalafiora az do dzis.. smaze kotlety schabowe i tak sie zastanawiam co z nim nie tak, bo jakows dziwne. No i po chwili olsnienie, calkowicie zapomnialam je opanierowac
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 17:48   #3757
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Effpe, nie pomogą lody, bo ich nie mam . Już mi trochę lepiej, jakiś parogodzinny kryzys miałam i wszystko było na nie. TŻ mi powiedział, żebym nie płakała, bo dzidzia się stresuje, bo nie wie, czemu jestem smutna i co? Zaczęłam ryczeć, że jestem złą matką . MA SA KRA

Incognito, ja mam dwie z Lansinoh, ale chyba zamówię jeszcze jedną właśnie z Medeli, tę calma. Ale kurka kosztuje 15 euro, szok!

Te nasze hormony :p

My wlasnie wróciliśmy ze spaceru - prawie 15 km za nami :p z powrotem juz szlam z pizzerka i pepsi z Lidla :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 18:00   #3758
misja0181
Rozeznanie

Niech mnie ktoś dobije ... jeszcze oprócz kataru mnie dopadła zgaga gigant druga w życiu i w ciągu tygodnia

Ps. Ciekawe czy któraś z nieobecnych zaliczyła dzisiaj "lany" poniedziałek

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7294196 1]Te nasze hormony
My wlasnie wróciliśmy ze spaceru - prawie 15 km za namiz powrotem juz szlam z pizzerka i pepsi z Lidla

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Zazdroszczę takiego spaceru. U nas takie wiatrzysko że mało głowy nie urwie :/

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 18:18   #3759
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Chyba bym padla i nie wstala przez 3 dni po takim spacerze.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 18:32   #3760
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
a ja sie wlasnie wkorzylam. Juz chwile nie bylo przeblyskow kalafiora az do dzis.. smaze kotlety schabowe i tak sie zastanawiam co z nim nie tak, bo jakows dziwne. No i po chwili olsnienie, calkowicie zapomnialam je opanierowac

Oj tam, zdrowiej bedzie zrob bitki

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość

I ja

Maz chodzi po domu, sprzata i spiewa .

Stary 2017-04-17, 18:33   #3761
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś dobije ... jeszcze oprócz kataru mnie dopadła zgaga gigant druga w życiu i w ciągu tygodnia

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Biedna
Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość

Jej my codziennie przez ostatnie 4 dni robiliśmy takie maratony w sumie robimy w każdy wolny dzien tz Haha :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 18:54   #3762
gornek
Zakorzenienie

Ja właśnie dochodzę do siebie. Juz czuje sie na tyle dobrze, ze nawet zrobiłam pierwszy spacer z psem. Jutro mam nadzieje, ze usiądę i opisze szybki poród :P jak bedą szczegóły to sorry
Młody cały czas śpi, jakby mógł to by całe nocki przesypial ale rozbudzam go na karmienie, a taki niejadek z niego niestety. Cyca jak nie chciał tak nie chce, jutro będę dzwonić do przychodzi to podpytam o doradcę laktacyjnego. Nic na sile wiec najwyżej będę żywiony mm.
U mnie w lodowce światło, bo byliśmy z Tz przekonani ze święta spędzimy w szpitalu ale chociaż chleb i jajka mamy. Jutro dopiero na zakupy podjedzie. Wiec zazdroszczę, tej góry jedzienia u Was :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 19:01   #3763
Mohnka
Rozeznanie

Efffpe zdrowiej, zdrowiej 😘 super, że już trochę lesiej

Gornek powodzenia z karmieniem, być może się wszystko rozkręci! Dużo zdrówka dla Was! A nie wiem, czy nie byłoby lepiej karmić strzykawka niż butelka, bo ona zaburza odruch ssania hmm

Decorail u nas śnieg z deszczem wystąpił ale tylko przez chwilę 😁

Misja nie choruj! 😘

Esor już tak blisko 😍😍😍

Gornek wow! Już spacerki? Podziwiam, dzielna Mamusia jesteś! 😘

U mnie bez zmian. Nie rodze. Rano obudziłam się o 3 z takim bólem w spojeniu łonowym aż miałam łzy w oczach, bo uczucie jakby ktoś łamał kości. 😩

Święta najpierw u rodziców trochę a później u teściów. Nie mam siły, ale kładę się tylko na noc. Nie leżę całymi dniami jak w szpitalu. Bardzo się bałam, że poniedziałek będzie mokry 😁
Pekam z przejedzenia..

Zaczynam dziś 39 tc .. Kto by pomyślał i marzył? Moim marzeniem było skończyć 37. 😀

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 19:23   #3764
CamomileS
Zadomowienie

A u mnie +11 kg, też tak dużo jecie??
Aha i też nie rodzeAle glowa młodego mega nisko

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 19:27   #3765
decorail
Zakorzenienie

Camomiles - u mnie 12 na pewno, ale boję się wejść na wagę teraz po świętach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 19:30   #3766
vikuniaa
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj caly dzien czysci a to dopiero 36+5, niech maluszek siedzi jeszcze z 2 tygodnie.

Stary 2017-04-17, 19:34   #3767
esor
Mamusia Luty 2016

Mamy majowe cz. VI

Mohnka - co nie? Zagrożenie porodem, a tu teraz cisza. Przewrotne te dzidziusie są

CamomileS u mnie tez tak nisko głowa, ze szok normalnie, zeby zrobić dobrze siku muszę podnosić rękami brzuszek zeby odciążyć pęcherz bo inaczej nie idzie u mnie na wadze ciagle raczej mało, moze +4. Takimi kilogramami +10-+12 bym sie nie przejmowała, to 2 tygodnie po porodzie tego nie bedzie przeciez sama ciaza w sense dziecko wody krew blabla to chyba z +8 kg jest?

Gornek czekam na opis porodu!!! Mega szybko doszłas do siebie dzielna mama

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 19:45   #3768
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam mega zgagę dzisiaj w nocy. Nie spałam przez nią od 3-ciej :/ Chyba pierwszy raz w życiu taką zgagę miałam.

Mohnka - ja też się nastawiałam na wcześniejszy poród, bo synek wcześniak, a tu w środę skończę 38 tc i nic

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 19:46   #3769
vikuniaa
Zakorzenienie

Mi sie woda zatrzymuje, bo palce jak parowy i wlasnie buty zrobily sie ciasnawe . I tak jak u bunny, nagle 2kg na plusie, z dnia na dzien, ale nie objadalam sie, wiec to pewnie woda. Nie moge sie doczekac, az to wszystko ze mnie zejdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-17, 20:05   #3770
Magnificence
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7294196 1]Te nasze hormony
My wlasnie wróciliśmy ze spaceru - prawie 15 km za namiz powrotem juz szlam z pizzerka i pepsi z Lidla

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Mi by chyba macica wypadła
Ja po dłuższym chodzeniu czuję ból w pachwinach taki że ledwo idę
Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Ja miałam mega zgagę dzisiaj w nocy. Nie spałam przez nią od 3-ciej :/ Chyba pierwszy raz w życiu taką zgagę miałam.

Mohnka - ja też się nastawiałam na wcześniejszy poród, bo synek wcześniak, a tu w środę skończę 38 tc i nic

Też mnie w nocy zgaga męczyła a dziś się znów na wieczór najadlam mam nadzieję że nie będzie jednak powtórki z rozrywki

Miałam po świętach zamawiać ta książkę język niemowląt, ale już nie muszę bo ja dostałam w prezencie .

Jestem już dziś zmęczona tymi świętami

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 20:20   #3771
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, zdrowiej bedzie zrob bitki

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

I ja

Maz chodzi po domu, sprzata i spiewa .

ale chodzi o to, ze ja baardzo rzadko jem mieso, a tu mnie napadla taka zachcianka na te schabowe 😯 no i nie ma zmiluj zaczelam robic dlatego rozczarowanie tym wieksze
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 20:21   #3772
bunnybe
Zadomowienie

Vikunia to chyba Ty pisalas o tych otulaczach muslinowych z aden anais? Grzes dostal 2 na zajączka razem z pierwszymi dżinsikami i bluzą z kapturem i są naprawdę mega przyjemne w dotyku zobaczymy co bedzie po praniu ale z tego co kojarze to troche kosztuja wiec mam nadzieję ze idzie to w parze z jakoscia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170417_211016(1).jpg (79,1 KB, 78 załadowań)
Stary 2017-04-17, 20:30   #3773
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja właśnie dochodzę do siebie. Juz czuje sie na tyle dobrze, ze nawet zrobiłam pierwszy spacer z psem. Jutro mam nadzieje, ze usiądę i opisze szybki poródjak bedą szczegóły to sorry
Młody cały czas śpi, jakby mógł to by całe nocki przesypial ale rozbudzam go na karmienie, a taki niejadek z niego niestety. Cyca jak nie chciał tak nie chce, jutro będę dzwonić do przychodzi to podpytam o doradcę laktacyjnego. Nic na sile wiec najwyżej będę żywiony mm.
U mnie w lodowce światło, bo byliśmy z Tz przekonani ze święta spędzimy w szpitalu ale chociaż chleb i jajka mamy. Jutro dopiero na zakupy podjedzie. Wiec zazdroszczę, tej góry jedzienia u Was

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Czekamy na opis
I trzymam kciuki bo z mm jest jeszcze możliwość przejść na kp. Ale wiadomo nie możesz się spinać.
U nas dzisiaj świąteczna pizza na obiad, a po sosie czosnkowym czuje się okropnie...

15 km spaceru? Urodziłabym po 5
Ból kręgosłupa i spojenia nie pozwala mi już na takie spacery. Czasami spacer z kanapy do łazienki to wyczyn.

Dziecko dzisiaj wypina się na każdą stronę, aż boli. I też czuję go gdzieś obok pecherza.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 20:42   #3774
misja0181
Rozeznanie

Efffpe te spacery to chyba urządza właśnie żeby urodzić )

U mnie coś ok 11 na plusie. Trudno. Odpale chodakowską i jakoś może zrzucę

Gornek czekam na opis szczególy też mi nie straszne a z karmieniem masz dobre podejście uda się to super, nie uda się to mm nie trucizna

Bunnybe fajne prezenty

Ukrajinka to jutro powtórka z rozrywki i tym razem shabowe w panierce

Mohnka najpierw Ty prosiłaś Maksia żeby jeszcze poczekał a teraz on Ciebie )

Nienawidzę kataru :////

Mi dzisiaj dziecię mam wrażenie że jak krecik rączkami drogi wyjściowej szuka ...

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 20:48   #3775
decorail
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj kombo - zgaga, gazy, bóle brzucha i zero energii

Gornek - nie ma co się spinać - uda się kp to fajnie, nie to też ok

Bunnybe - super prezenty

Ukrajinka - hehe, brawo, brawo
Stary 2017-04-17, 20:51   #3776
Melka88
Zakorzenienie

Witam po obzarstwie 😁 W sobote wyciagnelam adidasy, ktore mialam dosc luzne i sa na styk 😬 a stopy dzisiaj mi tak spuchnely, ze sie sama wystraszylam. Ciezka ta koncowka, a ja dopiero 9 mies. zaczelam..

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 20:53   #3777
Konto usunięte

Przez te spacery i sprzątanie to jeszcze przenoszę zobaczycie

Maya od wczoraj słabo sie rusza... Chyba sie regeneruje do ponownego rozpychania sie :p

Stary 2017-04-17, 21:05   #3778
decorail
Zakorzenienie

Ja też dołączam do grona spuchniętych

Chwila relaksu w wannie i do spania
Stary 2017-04-17, 21:06   #3779
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Vikunia to chyba Ty pisalas o tych otulaczach muslinowych z aden anais? Grzes dostal 2 na zajączka razem z pierwszymi dżinsikami i bluzą z kapturem i są naprawdę mega przyjemne w dotyku zobaczymy co bedzie po praniu ale z tego co kojarze to troche kosztuja wiec mam nadzieję ze idzie to w parze z jakoscia
tak, ja też na nie poluję w tk maxx, ale ostatnio mieli brzydkie wzory i nie kupiłam. Mam dwa otulacze muślinowe z Effi i jak dzidzia będzie lubiła otulanie to dokupię właśnie z anais po porodzie . Są mega milusie i podobno milsze z każdym praniem!

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
ale chodzi o to, ze ja baardzo rzadko jem mieso, a tu mnie napadla taka zachcianka na te schabowe 😯 no i nie ma zmiluj zaczelam robic dlatego rozczarowanie tym wieksze
biednemu wiatr w oczy

Cytat:
Efffpe te spacery to chyba urządza właśnie żeby urodzić )

U mnie coś ok 11 na plusie. Trudno. Odpale chodakowską i jakoś może zrzucę

Gornek czekam na opis szczególy też mi nie straszne a z karmieniem masz dobre podejście uda się to super, nie uda się to mm nie trucizna

Bunnybe fajne prezenty

Ukrajinka to jutro powtórka z rozrywki i tym razem shabowe w panierce

Mohnka najpierw Ty prosiłaś Maksia żeby jeszcze poczekał a teraz on Ciebie )

Nienawidzę kataru :////

Mi dzisiaj dziecię mam wrażenie że jak krecik rączkami drogi wyjściowej szuka ...

ja to już się czuję jak jakiś klocek .

Przed chwilą mnie tak mocno zakłuło w podrzuszu, ale ani krwi, ani nic... Tylko zabolało tak, że zeszłam z kanapy na kolana. Fałszywy alarm .
Stary 2017-04-17, 22:06   #3780
inezz6
Zadomowienie

Ja mam jeden otulacz Aden anais 😊 jest boski, ostatnio właśnie ładne w tk maxx widziałam 4 packi za 99 zł i chyba się skusze, jeśli ich nie wymiotlo jeszcze.
Dobrze, że już koniec świat, męczące takie siedzenie przy stole... Jutro muszę zapisać synka do przedszkola, bo rusza rekrutacja, a rano napadam na Lidla, bo ciuszki dziecięce i staniki i te sukienki ciążowe chce zobaczyć 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości