Mamy majowe cz. VI - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 08:11   #3811
bunnybe
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Hope o tym rosole mowili nam tez w szkole rodzenia, jest nawet podobno gdzies w necie przepis na taki rosol poporodowy, zupa mocy sie to bodajże nazywa wedlug kuchni 5 przemian

Emilka sciskam Cie, taki juz widac urok koncowki ciazy i chyba to tez miala na myśli moja koleżanka mowiac ze "9 miesiac jest po to zeby przestac sie bac porodu tylko zaczac o nim marzyc"

Marta my mamy juz wszystko dla mlodego bardzo mi dobrze robi ta świadomość zostalo mi spakowac torbe, poprasowac ciuszki i bede miala juz chill & zen do porodu

Zjadlam sobie wlasnie w ramach sniadania pyszne platki ryzowe z lubelli z jogurtem truskawkowym, mila odmiana po tym swiatecznych ciezkich sniadaniach

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Feliciti kciuki za rozmowe Tz
Stary 2017-04-18, 08:19   #3812
milutek
Wtajemniczenie

Emilka mam identycznie! ostatni tydzień tak mi się dał we znaki że mam dość zostało mi 16 dni do terminu porodu, czyli pewnie za około 2-3 tyg nastąpi ten wielki dzień, ale już mi tak ciężko i fizycznie i psychicznie że nie wiem jak wytrzymam

Bunny - Pani Prezes, proszę i mnie przyjąć do klubu. Wczoraj miałam tak spuchniętą prawą stopę że nie mieściła się do kapcia
Piękne prezenty też myślałam o tych otulaczkach, ewentualnie z firmy Lodger - czytałam że też są bardzo fajne. A jaki masz rozmiar? 120x120 cm?

Gornek - jestem pod wrażeniem że już tak fajnie się ogarnęłaś cieszę się że wszystko ok!

Anita - a jak Ty się czujesz? A mały Karolek lub Maksio?
Stary 2017-04-18, 08:25   #3813
decorail
Zakorzenienie

Zapomniałam o Lidlu - dobrze, że mamy forum to poleciałam od razu Tż mi tylko przykazał "żeby potem na YT cię nie było czasem"

Niestety ludzi od cholery - mało co było. Ludzie całe koszyki tych ciuszków brali! Wzięłam jedne body z długim rękawem i biustonosz do karmienia - zaraz przymierzę

Przed wyjściem prawie zawału dostałam. Wstałam z toalety, założyłam majtki i nagle chlust - mokro! Moja pierwsza myśl jako cudownej matki roku "cholera, jutro przecież fryzjer" Na szczęście to nie były wody tylko jakaś ogromna ilość rzadkiego śluzu - sorry za szczegóły - mam nadzieję, że już po śniadaniu

Vikunia - czekamy na wiadomości co tam

I uściski dla wszystkich, które dopadł ciążowy kryzys
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 08:34   #3814
CamomileS
Zadomowienie

Hahh padlam z tym fryzjerem, prawdziwa kobieta
Ja właśnie się zastanawiam czy uderzać do Lidla

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 08:35   #3815
ania9o
Zakorzenienie

Hej! Dołączam do grona spuchniętych z depresją przedporodową
Święta były fajne bo tylko z TŻ ale mam kryzys i chodzę ciągle zapłakana. Ale muszę się trzymać przynajmniej do soboty bo zamierzam iść na ślub i wesele do mojej przyjaciółki-świadkowej i bawić się w najlepsze. Jedyne co to martwię się jakie ja buty założę jak mi moja stopa Shreka nie wlezie w nic a nic
Ogólnie od dwóch dni mam kłucia w szyjce, brzuch mam niżej i Mała mega uciska na pęcherz więc co chwila jestem w toalecie, a do tego mam skurcze. W niedzielę to nawet myślałam, że będę rodzić bo bóle okresowe przechodziły mi w krzyżowe ale były mega nieregularne i starałam się nie panikować.
Wczoraj była u mnie siostra na kawie, trochę się jej wypłakałam i mi lepiej ale tylko odrobinkę.
Teraz idę naszykować sobie śniadanie i będę oglądać singielkę. I aby do soboty
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 08:39   #3816
happiness__
Rozeznanie

Witam się po świętach

Wstępuję do klubu spuchniętych kostek, za moimi wewnętrznymi wypadałoby wysłać jakiś list gończy! a na wagę w czwartek boję się wejść okrutnie, szkoda że nie da się tego pominąć

Co do tych nocnych porodów jeszcze ma to niestety swój sens, w nocy zwiększa się wydzielanie oksytocyny niezbędnej do rozpoczęcia akcji. Oby chociaż zdążyć się przespać te kilka godzin

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Zapomniałam o Lidlu - dobrze, że mamy forum to poleciałam od razu Tż mi tylko przykazał "żeby potem na YT cię nie było czasem"

Przed wyjściem prawie zawału dostałam. Wstałam z toalety, założyłam majtki i nagle chlust - mokro! Moja pierwsza myśl jako cudownej matki roku "cholera, jutro przecież fryzjer" Na szczęście to nie były wody tylko jakaś ogromna ilość rzadkiego śluzu - sorry za szczegóły - mam nadzieję, że już po śniadaniu

Hahahahaha jak do sieci trafi filmik z kobietą w 9 miesiącu ciąży, walczącą na podłodze, niczym ostatnio facet z babką o termomiś, to będziemy wiedzieć, że to decorail 😂😂😂

Mi się śniło dziś, że odeszły mi wody, a sen był tak realistyczny, że jak się obudziłam to chwilę mi zajęło zanim odetchnęłam z ulgą

Edytowane przez happiness__
Czas edycji: 2017-04-18 o 08:40
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 08:44   #3817
marg0lcia
Zadomowienie

Mohnka tylko 12dni Ci został,o? To bardzo malutko u mnie ok20, muszę spr w aplikacji.

Magnificence Kornelia to bardzo ładne imię, takie eleganckie mojemu się podoba Laura mamy kilka typów, a co do chrzcin, to wszystko już w sumie mamy ustalone, nawet kosmetyczkę już mam umowiona

Emilka taki gorszy dzień dziś, to już końcówka... niedługo będziemy tulic nasze maleństwa i wszystko minie

Wczoraj byliśmy u rodziny tz, bardzo ich wszystkich lubię, ciotki mnie wychwalily, że wyglądam bardzo ładnie, to było naprawdę miłe z ich strony

U niektórych wczoraj padał śnieg, a u mnie dziś, tzn niewiele go widziałam po7 rano, miałam zrobić pranie, ale i tak zrobię i wywiesze w domu, spr torbę do szpitala i relaks

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 08:53   #3818
marta6704
Zakorzenienie

Decorail będzie walczyć o bodziaki niczym panie w beretach o karpika na święta
Swoją drogą poinformowałam mamę, że ma zajrzeć do Lidla u nich w mieście

Aniu:
Może takie materiałowe balerinki się nadadzą, fajnie dopasowują się do stopy i powinno Ci być wygodnie.

Wczoraj przeżywałam, że nie mogę urodzić przed majem bo przecież zła matka nawet kurteczki, kombinezoniku dla dziecka nie ma na taką pogodę jaka jest teraz.

No i ten cholerny wózek... znów muszę napisać do faceta,czy przypadkiem nie zapomnieli o moim zamówieniu.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 08:56   #3819
decorail
Zakorzenienie

Biustonosz z Lidla bardzo fajny - ja wzięłam rozmiar ten, co przed ciążą i jest ok, bo jeszcze jest miejsce na wkładki laktacyjne

Ooo imię Kornelia mi się mega podoba, ale Tż je od razu odrzucił. No i i tak będzie chłopiec

Marta - haha proszę nie wpisywać w internety "ciężarna, lidl, body, walka" haha
Stary 2017-04-18, 09:11   #3820
milutek
Wtajemniczenie

U nas jakby była dziewczynka to miała mieć na imię Kornelia, ewentualnie Aurelia, Rozalia, Melania, Róża, Jagoda, Joanna. Miałam tysiąc opcji dla dziewczynki, a dla chłopca nie miałam pomysłu.
Stary 2017-04-18, 09:13   #3821
decorail
Zakorzenienie

Milutek - to tak jak u nas - nawet byliśmy zgodni o dziwo, co do damskiego imienia, a przy męskim pustka totalna
Stary 2017-04-18, 09:19   #3822
milutek
Wtajemniczenie

Deco - a jakie imię u Was na tę chwilę "wygrywa"? u nas wybrane, ale mam czasem takie chwile, że myślę że robię dziecku krzywdę tym Bernardem. Zdrobnienia są super, Benio, Benek, Benuś, Bernaś, ale oficjalna wersja dla dziecka brzmi nieco przerażająco
Stary 2017-04-18, 09:26   #3823
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
U nas jakby była dziewczynka to miała mieć na imię Kornelia, ewentualnie Aurelia, Rozalia, Melania, Róża, Jagoda, Joanna. Miałam tysiąc opcji dla dziewczynki, a dla chłopca nie miałam pomysłu.
Ja miałam z tz dla.chłopca jedno imię- Michał ale będzie dziewczynka, mówimy cały czas Marylka, ale bierzemy jeszcze pod uwagę Laura, Antonina, Nina, Matylda, Zuzanna, Malwina... na początku miało być na M, później mnie naszło na Antonine a tz na Laure i nie wiemy

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-04-18, 09:29   #3824
bunnybe
Zadomowienie

Milutku a myslisz ze jak czesto w wieku dziecięcym ktos bedzie sie zwracac do Waszego synka pelnym imieniem? zdrobnienia sa super i mysle ze nie robicie malemu zadnej krzywdy

A te otulacze sa wlasnie 120x120 duzy rozmiar
Stary 2017-04-18, 09:29   #3825
decorail
Zakorzenienie

Milutek - zostajemy chyba przy Jacku mi się Bernard podoba A zdrobnienia już w ogóle sama słodycz

Margolcia - Tosia bosko
Stary 2017-04-18, 09:30   #3826
ukrajinka
Zakorzenienie

Tadam nadeszla pora i na mnie. Pierwsza pralka z dzieciowymi rzeczami wlasnie hula 😁
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:35   #3827
marg0lcia
Zadomowienie

Moja koleżanka spotykała się kiedyś z Bernardem. Mam też kolegę o imieniu Benedykt

Decorail Jacek jest super Tosia baaaaardzo mi się podoba, ale wstrzymujemy decyzję do narodzin,zobaczymy na kogo będzie wyglądać

Stary 2017-04-18, 09:40   #3828
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Marti, ja tez nie mam otulacza, mam kocyki i jeden rozek.

Vikunia, mnie tez okropnie boli glowa, w nocy juz sie zastanawialam czy nie jechac na ip, bo strasznie sie czulam, a nie mam cisnieniomierza, mialam ochote sie rozplakac, powstrzymywala mnie tylko mysl, ze od placzu bedzie tylko gorzej. Jak udalo mi sie przysnac, to na max godzine, wstalam cala spuchnieta..
Daj znac, co Ci powiedzieli.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:45   #3829
bunnybe
Zadomowienie

MamoSmerfuni moze podejdziesz chociaz do apteki i poprosisz zeby Ci zmierzyli cisnienie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 09:48   #3830
esor
Mamusia Luty 2016

Heeeej!!!!

Matko dziewczyny to już jutro! Czy to jakiś sen? tak się cieszę!!! Idealnie wkraczając w 40 tc powitamy malucha, no aaaaa

Milenko

Martirybka hahaha niereformowalny kloc dobrze ujęte

Vikunia i MamaSmerfuni o rany kciuki za Wasze ciśnienia dziewczynki, to bardzo ważna kwestia w ciazy, o ile nie najważniejsza... mocno trzymam kciuki!!!!

W Krakowie śnieg

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:51   #3831
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Oooo zapomnialabym i lidlu. Ale na spokojnie pojedziemy bo moj maly pierworodny jeszcze dosypia. Zanim sie ogarniemy to troche minie.
ale luz. Moze chociaz snieg stopnieje bo mamy juz letnie opony.

U mnie w Lidlu o dziwo pustki byłam w takim szoku jak weszłam, że na początku myślałam, że to jakaś podpucha ale nie towar jest ludzi mało, miejsca na parkingu mnóstwo nie wiem co im się stało zawsze jest szał a tu proszę kupiłam co miałam kupić i wyszłam ofc w kolejce do kasy mnie nikt nie przepuścił norma...

Cytat:
Niestety ludzi od cholery - mało co było. Ludzie całe koszyki tych ciuszków brali! Wzięłam jedne body z długim rękawem i biustonosz do karmienia - zaraz przymierzę
Mojego rozmiaru biustonosza nie było za małe cyce

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Magnificence Kornelia to bardzo ładne imię, takie eleganckie mojemu się podoba Laura mamy kilka typów, a co do chrzcin, to wszystko już w sumie mamy ustalone, nawet kosmetyczkę już mam umowiona
Cytat:
Ooo imię Kornelia mi się mega podoba, ale Tż je od razu odrzucił. No i i tak będzie chłopiec
Niestety mogę się z tym imieniem pożegnać Tż się kategorycznie nie zgodził nie mam pomysłu na inne, a poród za 3 tygodnie

Cytat:
Ładne imiona Rozalka też mi się podobało i Jagódka ale ofc nie podobają się Tż

Cytat:
Milutek - to tak jak u nas - nawet byliśmy zgodni o dziwo, co do damskiego imienia, a przy męskim pustka totalna
To ja już bym prędzej męskie wybrała jaka przewrotność losu

Cytat:
Deco - a jakie imię u Was na tę chwilę "wygrywa"? u nas wybrane, ale mam czasem takie chwile, że myślę że robię dziecku krzywdę tym Bernardem. Zdrobnienia są super, Benio, Benek, Benuś, Bernaś, ale oficjalna wersja dla dziecka brzmi nieco przerażająco
Właśnie z niektórymi imionami tak jest zdrobnienia ładne, ale pełne imię już nie brzmi tak ładnie

Ja się chyba dziś przykleję do kartonu z mlekiem zgaga mnie nie opuszcza, dopadło mnie w nocy i trzyma a w ogóle wiedziałam, że będę cierpieć jak się najem na noc i całą noc miałam wrażenie, że mam wszystko w przełyku
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 09:54   #3832
marg0lcia
Zadomowienie

Mnie po ciastach zgaga męczy okrutnie,nawet rennie nie pomaga, ale było warto

Magnificence a jakie imię Twojemu tz się podoba?

Stary 2017-04-18, 09:59   #3833
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Hej poświątecznie!
U mnie od tygodnia znaczące pogorszenie - wszystkiego!
Stopy i ręce spuchnięte, prawą dłoń mam co chwila zdrętwiałą, np. jak trzymam widelec w czasie obiadu... Brzuch ogromny i nisko, na pęcherz parcie, gdy chodzę czuję kłucie nie wiem gdzie (czy od pęcherza, czy szyjki)... Leonek mnie magluje od środka bardzo boleśnie czasami. Chodzić za bardzo nie mogę dalej, bo czuję dyskomfort. Wieczorami boli mnie spojenie. Sypiam dobrze, ale przy przekręcaniu się z boku na bok nie jest ciekawie... Zgagę mam często... Na piersiach wyskoczyły mi wielkie brązowe przebarwienia. A, i w sumie przytyłam od 09.09. 18 kg.

I nastrój - kompletnie się posypał... Czuję się kiepsko i mam wrażenie, że właśnie teraz czuję się najmniej psychicznie gotowa na poród i zmiany...
Eh. To się wyżaliłam.

Miłego dnia mimo wszystko
Emilko, mam identyczne dolegliwosci jak Ty! Ten sam zestaw, jakze Cie rozumiem.. W nocy szlam do lazienki zgieta jak staruszka. Pelen pecherz przysparzal dodatkowego bolu w podbrzuszu.

Stopy wczoraj mialam takie, ze mnie mąż ze wspolczucia po kostkach calowal. 1492505454147.jpg
Cytat:

Bylam o 8 rano. Masakra. Ludzie sie rzucili na biustonosze do karmienia i ubranka. Kupilam dwa i nie wiem, ktory oddac, ew. czy obu nie zostawic. Jeden mam ten szary z fiszbinami w rozm., ktory mam teraz (85c). Drugi bez fiszbin z wieksza miseczka. Ciezko obstawic, co sie z biustem bedzie dzialo.

Wzielam tez koszulke po domu, bo brzuch mi wylazi ze wszystkich - zwlaszcza teraz, kiedy sie obnizyl. Legginsy tez wzielam. Malemu wieksze body i pizamki (74-80), spodenki i koszulki (62-68), najmniejsze skarpetki. W sumie zaluje, ze nie wzielam bodziakow z kr. rekawem na 62-68 zamiast tych koszulek. Ale z drugiej strony bedzie pretekst do kolejnych zakupow 😂
Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Marti, ja tez nie mam otulacza, mam kocyki i jeden rozek.

Vikunia, mnie tez okropnie boli glowa, w nocy juz sie zastanawialam czy nie jechac na ip, bo strasznie sie czulam, a nie mam cisnieniomierza, mialam ochote sie rozplakac, powstrzymywala mnie tylko mysl, ze od placzu bedzie tylko gorzej. Jak udalo mi sie przysnac, to na max godzine, wstalam cala spuchnieta..
Daj znac, co Ci powiedzieli.

Ja takie cisnienie w okol. 130 pare na 80 pare to juz szybko w ciazy mialam. Gin kazal brac mi zaax i potas, dzieki temu trzymamy je w ryzach poki co bez typowych lekow na cisnienie. Ale jak sie zdenerwuje i podskoczy, to tez sie zle czuje. Najwazniejsze, zeby nie przekraczalo 140/90. Cisnieniomierz w uzyciu juz od listopada.

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2017-04-18 o 10:02
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 10:04   #3834
decorail
Zakorzenienie

Melka - biedne kostki Ja wzięłam 75C czarny - ostatni był taki rozmiar...

Magnificence - zazdroszczę takiego Lidla!
Stary 2017-04-18, 10:09   #3835
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Ja tak samo juz marze o maju. Wlasnie mnie kluje co chwile w prawej stronie na gorze brzucha, nie wiem co to moze byc . Jutro ide z TZ do pracy, w domu mi odbija i mam tysiac dolegliwosci .

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Zaczęło mi się podobać imię Noah . TZ sie nigdzy nie zgodzi

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Powiedzialam Tztowi o imieniu, a on powiedzial, ze prawie jak "noga". Omgggg!

Vikunia mnie tez juz nosi, chyba chciałabym wrócić do pracy, musze sobie znaleźć jakieś konstruktywne zajęcie. Niby tyle mam czasu a wcale go nie mam

Noah fajne, nietypowe i pewnie dlatego wielu będzie się nie podobać. Ja uważam ze fajne

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:12   #3836
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Black widziałam, że się już przeprowadzasz, trzymam kciuki za szybką akcję, chociaż czas przy tym leci jak szalony

Wszystkie chcemy mieć majowe dzieciaczki Ja czekam na mój 1 maj.
Dziękuję kochana, ale ja dopiero za 2 tygodnie się przeprowadzam, tylko po prostu już powoli zaczynam się pakować, żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę i żeby mąż nie musiał sam wszystkiego robić. do końca kwietnia jestem sama, więc do tego momentu nie mogę ruszyć z przeprowadzką, bo nie chcę też wywołać sobie porodu przed powrotem męża.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:13   #3837
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Melka - biedne kostki Ja wzięłam 75C czarny - ostatni był taki rozmiar...

Magnificence - zazdroszczę takiego Lidla!
I tak Ci sie udalo, jak ja do kosza podeszlam to 75 zadnego nie bylo. Obwod 80 to male miseczki tylko. Balam sie tego 85 troche, ale na ostatnich haftkach jest ok, wiec nawet jak zlece troche z obwodu to moge zapiac 2-3 haftki ciasniej.
Ten czarny to push-up?

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:13   #3838
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Mamy klub spuchniętych kostek? Czy dopiero otwieramy?
Mnie to aż boli!!! A u mnie na bank już +13kg. Jem dużo..bardzo dużo.. Ale tłumacze się tym że trzy miesiące leżałam i przez brak ruchu organizm też inaczej odkładał

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

Też marzę o porodzie i też nie mam otulacza

Mohnka otwieramy klub .
To dla mnie fenomen ze tak reaguje organizm, nie da się chyba tego uniknąć, ja tyle wody w siebie wlewam ze szok

Dobrze wiedzieć ze są wsród Was te bezotulaczowe.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:18   #3839
decorail
Zakorzenienie

Melka - zdecydowanie nie push up, push down ewentualnie ostatni raz takie miękkie staniki nosiłam chyba w gimnazjum
Stary 2017-04-18, 10:20   #3840
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Bunnybe, dzieki za troske. Nie mam narazie sily by to zrobic, maz do 22 w pracy, moze siostra do mnie podjedzie za dwie godziny to cos ogarne, bo tak to musialabym sie ciagnac pieszo z corka, a mam kawalek.

Esor, to juz tak nieduzo zostalo... Jeden dzien i bedziecie razem

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości