Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 10:11   #4921
maajjaa88
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Ja bylam o 7 rano w lidlu. Kupilam ta "bokserke" i 2 pary leginsow, rzmiar m, ale oddam wszystko. Bluzka jakas cienka, w biuscie luzna, wygladam jak w pizamie. Leginsy w nogach niby dobre, moze by sie ciutke rozciagly ale w brzuchu juz sa w sam raz, wiec za jakis czas beda ciasne. Na pupie brzydko przeswitywaly ;/ Moze powinna L miec? Ale wydawaly sie ogromne. Wiec chyba bez sensu trzymac takie leginsy. Moze wezme L i w domu przymierze?
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:15   #4922
Sarenkaa13
Rozeznanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7295618 6]Ja również nie kupuję już ubranek - resztę dokupię później jak malutka się urodzi. Rozglądam się za stanikami do karmienia - ale jakoś te rozmiary na allegro są w cały świat. Więc chyba kupię tradycyjnie w sklepie H&M - bo tam mogę przymierzyć. Według moich wymiarów musiałabym z allegro brać miseczkę A a pod biustem 85. A normalnie noszę 80E. Zaskakujące.[/QUOTE]
Ja juz ciuszkow nie potrzebowalam. Ale takie cliszne ze trudno było nie wziac
Byly tez jakieś staniki do karmieniam tez chyba fajnem tylko ja nie mam na vo zalozyc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:16   #4923
jelonekhihi
Zakorzenienie

To ja nie wiem jaki rozmiar mam wziąć
Chciałam m, bo l lidlowe nawet na mnie są luźne.

Wogóle to tak już popuchłam. Na twarzy jestem okrąglutka jak księżyc w pełni, a reszta też nie lepsza. Chyba wstawię fotkę na fb dla kontrastu z naszymi fit mamuśkami
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:21   #4924
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mi się dzień okropnie zaczął. Nie czułam kompletnie ruchów, ani po słodyczach, ani kawie ani po niczym. Mąż w pracy, byłby dopiero za 2 godziny. Na szczęście zanim zorganizowalam opiekę dla córki, brzuch odzyl i teraz już jest normalnie. W każdym razie prawie mi serce stanęło

Ale Ci synek psikusa zrobił

Sarenkaa fajne zakupy

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:25   #4925
Sarenkaa13
Rozeznanie

Załącznik 7024266

Stary 2017-04-18, 10:26   #4926
Sarenkaa13
Rozeznanie

1492507565613.jpg

Stary 2017-04-18, 10:27   #4927
Sarenkaa13
Rozeznanie

To w tych legginasach. Jak na 2 mies beda jak znalazl. Material wiadomo cieniutki bo liczy. Ale za 2 mies wyrzuce. A 23zl nie byl to majatek. Jestem zadowolona

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 10:32   #4928
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
To w tych legginasach. Jak na 2 mies beda jak znalazl. Material wiadomo cieniutki bo liczy. Ale za 2 mies wyrzuce. A 23zl nie byl to majatek. Jestem zadowolona

Super te ciuszki.
I powiedz mi gdzie Ty niby jesteś gruba???? Szczypiorku nasz, nawet brzucha tu nie masz jakoś super wielkiego.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:40   #4929
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Super te ciuszki.
I powiedz mi gdzie Ty niby jesteś gruba???? Szczypiorku nasz, nawet brzucha tu nie masz jakoś super wielkiego.
Ja mam od dziecka problem z akceptacja swojego wygladu bo zawsze bylam pulchna. Jak bylam nastolatka wyroslam z tego i bylam normalna ale tego nawet nie zauwazylam, dostrzeglam dopiero jak urodzilam Córkę i zobaczylam jak wygladalam wczesniej... Do tego reszta mi nie pomaga. Ale kocham ten moj Brzuszek najbardziej na swiecie. I nawet jakbym miala taka pozostac juz na zawsze to moje dzieci sa najwazniejsze... Mam wzloty i upadki. Ale Babelek najwazniejszy!
Ehhhh... Wiecie co? Boje sie deprechy poporodowej... Co z tego ze mam juz z Corka doswiadczenie? Ale ja rozne rzeczy tak okropnie przezywam... I ma sklonnosci do takich stanow... Mozecie sie smaic, ale naprawde sie tego boje...

Stary 2017-04-18, 11:34   #4930
paula.cw
Zakorzenienie

Sarenka biorąc pod uwagę to jakie teraz masz nastroje to się nie dziwię że się boisz. Ale też takie nastawienie może sprzyjać niestety. Więc staraj się (wiem że to może być trudne) skupiać się na pozytywnych aspektach.

Mi się bardzo podobają te ćwiczenia relaksacyjne. Śmieje się że medytuje codziennie. Miałam dobre nastawienie a teraz jest jeszcze lepiej

Ja w Lidlu poszalalam. Kupiłam szare dresy, dwie pary leginsow- czarne i błękitne, koszulkę na ramiączkach i z rękawkiem te w pasy i kwiaty, biała na ramiączkach i stanik.
Niby dwa miesiące ale po porodzie też w tym pochodzę.
Ale pierwszy raz jestem średnio zadowolona z tych zakupów. Leginsy są cienkie, bluzki też przeswituja, ale przyjemne są i na pewno pochodzę a tanie więc zostawiam. Biustonosz oczywiście nie jest wyjściowy bo biust w nim smutno wygląda ale po domu ładny. Mam chuba największy 85e. Chciałam jeszcze ciemne ale wygladal na mniejszy. Te usztywniane fajne bardzo ale to nie moje rozmiary niestety.

Co do wyglądu to to ciężki okres dla kobiety. Ciało się zmienia plus te wszystkie zmiany na skórze i puchniecie. Ale i tak lubię mój brzuszek. Wszyscy komplementy prawia ci jest słodkie a najważniejsze jest wsparcie męża.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 12:05   #4931
Daga825
Wtajemniczenie

Też często się doluje swoim wyglądem, tym jaka jestem niezgrabna i ociezala i, że nawet adidasy ciężko mi samej ubrać. Co zrobić, minie po porodzie a potem można będzie dodatkowo nad tym pracować

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 12:12   #4932
paula.cw
Zakorzenienie

Daga ja się zazwyczaj z tego śmieje. Jak mam problem ze skarpetkami albo butami albo przymierzam coś małego. No ubaw po pachy. Maz też się śmieje- ale tak pozytywnie. Mówi że mnie będzie ubieral ale burze się że jeszcze daje rade
Musze kurcze w ciuchu coś na tą sesje boho upolować bo nie mam nic co by pasowało do takiej sesji a bardzo mi się pomysł podoba.

Mówiłam że teścia poznałam ale mają słaby kontakt z mezem moim. W szoku jestem bo zadzwonił dzisiaj żebyśmy przyszli na kawę. No tego to się nie spodziewałam.

Dzisiaj mąż ubezpieczenie załatwiał- 300 zł więcej niż w zeszłym roku. A jeszcze naprawa. Dobre tyle że mu przeszło kupowanie dużych silników

Z zakupów zrezygnowalam na razie z niani elektronicznej. Więc zostało wiaderko, przewijak i koszule do szpitala. No i fotelik ale to mam nadzieję że kupimy od wujka i będzie wszystko.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-04-18, 12:48   #4933
maajjaa88
Zadomowienie

Bylam w lumpku. Kupialm dwupak nowych czapeczek, jeszcze zapakowane - 2,10zl.
Jest tez sliczny plaszcz z river island, duzo wychodzi bo dzisiaj dostawa a wazy 1 kg. Ma taki kroj, ze brzuszek sie tez nawet miesci. Nie pomyslalam, zeby zrobic sobie w nim zdjecia. Jutro pojde jeszcze raz go zmierze i sie zastanowie czy brac. Po ciazy tez bym mogla go nosic.

Od nocy znowu mam migrene, przez to brak apetytu i mdlosci
Stary 2017-04-18, 13:10   #4934
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Bylam w lumpku. Kupialm dwupak nowych czapeczek, jeszcze zapakowane - 2,10zl.
Jest tez sliczny plaszcz z river island, duzo wychodzi bo dzisiaj dostawa a wazy 1 kg. Ma taki kroj, ze brzuszek sie tez nawet miesci. Nie pomyslalam, zeby zrobic sobie w nim zdjecia. Jutro pojde jeszcze raz go zmierze i sie zastanowie czy brac. Po ciazy tez bym mogla go nosic.

Od nocy znowu mam migrene, przez to brak apetytu i mdlosci
Ja też dziś migrenowo.

Stary 2017-04-18, 13:16   #4935
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Tak sie rozpisalam i ... Skasowalo
.no ale vela super..udalo ci się i przelamalas swoje obawy co do uzywanego ☺..ale jak masz wymienne czesci to juz w ogole..

Ja sie może az tak nie objadlam..ale poszly wieksze porcje i przy tym zgaga..ze dzis mam za soba 2 kartony mleka..

Co do wygladu.. poprosilam mame zeby zrobila mi z soboty na niedziele warkoczyki dwa..na mokre wlosy zeby miec szope na swieta.. Do tego mam pizame z wysokim stanem i naciaglam sobie ja na brzuch po same (@)(@) no i nagle moj maz z moja mama w smiech
.stwierdzili ze wygladam jak. .. Obelix .. Bylam wsciekla..jak moga mnie tak przezywac w ciazy. .. Skandal.. Ale maz mnie postawil przed lustrem..pokazal zdjecie i faktycznie tak wygladalam. . sama wybuchlam takim śmiechem..ze sie poplakalam.. No coz..a na zlosc..dzisiaj lecial film asterix i obelix i jadka od nowa..także.. Tego.. Sarenka a ty dla mnie wygladasz cudnie..dziwie się twojej rodzinie..ze ciagle ci tak docinaja.. Po ciąży szybko wrocimy do swoich wag o znowu bedziemy fit.. Tez mnie boli..ze to co ciezko wypracowalam -zanika..miesnie..kondycja .. Ale co zrobie..juz i tak staram się jesc zdrowo a waga rosnie..zawsze tak mialam..niewystarczającą rzecza jest u mnie porzucenie slodyczy czy makaronu i waga leci.. Bo i tak przewaznie ich nie jem.. A króluja kasze.. I wiem..ze bedzie znowu ciezko..ale nie poddam sie.. Najwazniejsze..bym urodzila zdrowego synusia a resztę sie wypracuje..dalam juz nie raz rade..dam kolejny raz..glowa do gory.. Ty akurat wygladasz ok..a w drugiej ciazy chyba normalne..ze ma sie większy brzuch..

Podpisano... Obelix 😂

Miałam kilka lat temu karmawałową imprezę przebieraną na studiach i koleżanka w 8 miesiącu się właśnie za obelixa przebrała. Wyglądała genialnie

Nie łam się wyglądem, potem sYbko wrócimy do wagi

Cytat:
Dzień dobry po świętach

Ja święta spędziłam na leżąco i spożytkowałam czas na zakupy. Kupiłam wózek na niemieckim Ebayu. Wózek na licencji Volkswagena, solidny, w Niemczech ma świetne opinie, w pl jeszcze mało znany. Kolor mnie nie zachwycił ale uznałam że już 2 lata temu kupiłam wózek który się mi podobał więc teraz postawiłam na funkcjonalność i wygodę synka. U nas cena nowego wózka zwala z nóg a ja kupiłam uzywke ponoć w stanie idealnym, za... 100 euro. Zal nie wziąć.
Zamówiłam od razu Kocyk, recznik i inne rzeczy.
Tak ze w sumie zostanie mi tylko parę rzeczy z apteki i tu mam pytanie - co bierzecie do pielęgnacji brodawek? W 1 ciąży używałam maltan, i zastanawiam się czy teraz tez to wziąć czy cos innego.
A tak jak przemyslalam to większość kosmetyków i medykamentow mam w domu kupowanych dla Karolinki.
Nam w sr polecala na brodawki zwykła maść z Wit a
Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
To ja bym chyba musiała panikować non stop, bo ogólnie rzadko czuję ruchy niezależnie od tego co zjem

Ja dziś miałam piękny sen, że zaczął się poród, a ja położyłam się na łóżku i skupiłam się na oddychaniu, które pokazywali nam na szkole rodzenia. Długo nie musiałam czekać, po chwili dotknęłam ręka krocza i poczułam główkę, chwilę później wyskoczyła cała. Była piękna, taka jaką sobie wymarzyłam, miała ciemne włoski we mnie. Zaraz ja ubierałam w taki kombinezonik króliczka 😍 magiczny był ten sen, nie mogę się jej doczekać 💖💖💖

Ale sen mi to się zawsze tylko mordobicie śni
Cytat:
Wiecej ciuszkow juz nie potrzebuje

Zapomnialam ze w Lidlu dzisiaj te ubranka

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ja z mamą też byłyśmy w Lidlu. Wzięłam koszulkę w kropki i czarne legginsy.
Dla małego to już na 12 miesięcy wzięłyśmy 2 paczki bodziaków z krótkim, jedną z długim, bluzeczki i spodenki
Małych mam już w domu trochę teraz zbieram te większe na później
Tez zaczęłam te większe juz zbierać
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość

Wogóle to tak już popuchłam. Na twarzy jestem okrąglutka jak księżyc w pełni, a reszta też nie lepsza. Chyba wstawię fotkę na fb dla kontrastu z naszymi fit mamuśkami
Spoko tez juz puchne :/ zwłaszcza stopy i dłonie, twarz na szczęście jeszcze nie

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 13:20   #4936
Mirissa
Raczkowanie

Te lidlowskie ubranka kuszą... ale już mam tyle rzeczy dla małej, że dzisiaj ograniczyłam się tylko do bodziaków dla starszaka i stanika do karmienia. O dziwo jest całkiem ok, a za taką cenę to już w ogóle . Chociaż i tak nie planowałam kupować żadnych staników i zakładać koszulki do karmienia z H&M. Przewygodne!

Cały dzień śpię i śpię... wstaję tylko na jedzenie. Nie wiem, czy to "zasługa" tej pogody? Ale poranny śnieg za oknem rozwalił mnie dzisiaj. Niech już będzie prawdziwa wiosna...

Miłego dnia dla Was wszystkich!

Któraś z Was pytała o globulki Pimafucin. Brałam w poprzedniej ciąży - były ok. Szybko wyleczyły infekcję.
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 13:32   #4937
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Miałam kilka lat temu karmawałową imprezę przebieraną na studiach i koleżanka w 8 miesiącu się właśnie za obelixa przebrała. Wyglądała genialnie

Nie łam się wyglądem, potem sYbko wrócimy do wagi

Nam w sr polecala na brodawki zwykła maść z Wit a

Ale sen mi to się zawsze tylko mordobicie śni
Zapomnialam ze w Lidlu dzisiaj te ubranka

Tez zaczęłam te większe juz zbierać
Spoko tez juz puchne :/ zwłaszcza stopy i dłonie, twarz na szczęście jeszcze nie

Hahaha ale miała super pomysł. Szkoda, że ja nie mam przebieranej imprezy, bo bym furorę zrobiła
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 13:42   #4938
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Hej😉
Vaneska wozek super👍 cena rzeczywiscie powala, ale trafilas na okazje😉

Daga synek zartownis😉

Mam pytanie czy ktoras z Was brala globulki pimafucin?

Ja bralam.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Tez bylam w lidlu ale nic nie kupilam bo dla chlopcow juz nic nie bylo..nawet skarpetek. Wszystko w różu😕. Jutronjade do bydzi to moze tam cos bedzie. Jak mi sie bedzie chcialo jexhac w sumie bo dzis mialam maraton i padam.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:14   #4939
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dziś migrenowo.

Coś jest na rzeczy bo m ie głowa trochę boli i senna jestem.
Tutaj w Lidlu spokój był i wybór pełen. Ale nic nie kupowałam. Nie wiem jak z większymi rozmiarami stoję ale na pół roku do przodu nie kupuje zwłaszcza że nie wiem jaka pora roku będzie na tych większych rozmiarach.

Stary 2017-04-18, 14:19   #4940
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

A ja właśnie wstałam - nie myślałam że prześpię cały dzień. U mnie pogoda się nie poprawiła - ciągle pada deszcz i śnieg i wieje wiatr. Na 18 mam pierwsze zajęcia w Szkole rodzenia. Ciekawe jak będzie.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:22   #4941
malinka9191
Zakorzenienie

Dzien dobry.
Ja po wizycie.
Stamdardowo juz wyszlam z gabinetu z recepta na leki na infekcje
A poza tym, szyjka jak wczesniej miekka i skrocona. Dziecko napiera. Jedynie co doszlo to fakt, ze otwarla sie od zewnatrz :/ czyli faktycznie czop mi odchhodzi po kawalku jak sadzilam :/
Szczescie w nieszczesciu, ze od strony dziecka zamknieta.

Mam sie oszczedzac nadal i odliczamy dalej. 3 tyg do donoszenia. Chociaz najlepiej jakbym 4 wytrzymala.

Pobrala mi tez polozna gbs i posiew na te infekcje po raz kolejny. I za 4 tyg kolejna wizyta jak wytrwam.
Stary 2017-04-18, 14:44   #4942
vanessa1781
Zakorzenienie

Jeju, przespałam pół dnia... znów będzie bezsenna noc.

Malinka - no to musisz się oszczędzać maksymalnie przez te 3 tygodnie i bedzie dobrze . Teraz dzidzia z dnia na dzień coraz większą to i napieraa na szyjke coraz bardziej. Lez jak najwięcej bo w tej pozycji napiera najmniej.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:45   #4943
Konto usunięte

malinka9191 - lada chwila i maluszek będzie z tobą, a 3 tyg wytrzymasz na pewno
Stary 2017-04-18, 14:48   #4944
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Ja po wizycie.
Stamdardowo juz wyszlam z gabinetu z recepta na leki na infekcje
A poza tym, szyjka jak wczesniej miekka i skrocona. Dziecko napiera. Jedynie co doszlo to fakt, ze otwarla sie od zewnatrz :/ czyli faktycznie czop mi odchhodzi po kawalku jak sadzilam :/
Szczescie w nieszczesciu, ze od strony dziecka zamknieta.

Mam sie oszczedzac nadal i odliczamy dalej. 3 tyg do donoszenia. Chociaz najlepiej jakbym 4 wytrzymala.

Pobrala mi tez polozna gbs i posiew na te infekcje po raz kolejny. I za 4 tyg kolejna wizyta jak wytrwam.
3 tygodnie to już prawie

Stary 2017-04-18, 14:52   #4945
marikaxp
Rozeznanie

Ja też byłam w Lidlu, ale pustki w koszach a ludzi jak mrówek. Dla dziewczynek było jeszcze sporo, ale dla chłopców już zupełnie nic. Wziełam ostatnie bodziaki i chociaż tyle z całej eskapady.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:54   #4946
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju, przespałam pół dnia... znów będzie bezsenna noc.

Malinka - no to musisz się oszczędzać maksymalnie przez te 3 tygodnie i bedzie dobrze . Teraz dzidzia z dnia na dzień coraz większą to i napieraa na szyjke coraz bardziej. Lez jak najwięcej bo w tej pozycji napiera najmniej.
Z lezeniem problem bo z cora trzeba siedziec, ale dnienna kanapie staram sie spedzac glownie. Pociesza mniebfakt, ze wytrzymalam juz tyle a Malutka juznpewnie 3 kg ma przekroczone.

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7296659 6]malinka9191 - lada chwila i maluszek będzie z tobą, a 3 tyg wytrzymasz na pewno [/QUOTE]

Cytat:
3 tygodnie to już prawie

Caly czas sobie powtarzam, ze skoro wytrzymalysmy 5 tyg to i te 3 corka zechce posiedzieciec jeszcze.

Musze jeszcze starszej pojechac buty wymienic i roczek nas czeka u rodziny. No i pomoc na czas pobytu w szpitalu dopiero za 4 tyg dojedzie to niechcsiedziclobuz w srodku
Stary 2017-04-18, 15:27   #4947
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
A ja jaka bylam na kazdej Mszy na Triduum Paschalnym. A w niedziele na rezurekcji. Dzis na chrzcinach ... Tlumy i dluuuga Msza mi nie przeszkadzają...

Mam dola... Mam dosc spotkan z bliskimi i znajomymi... Po prostu nie chce by na mnie ktos patrzyl i komentowal. Mimo ze mam potrzebe byc z ludzmi to bola mnie uwagi...
Po pierwsze sama zle sie ze sobą czuje i ciężko mi zniesc swoj wyglad.
Po 2 jestem wielkosciowo o wiele większa niz z Corka do porodu a mi jeszcze 2 miesiace zostaly i naprawde nie trzeba mi uwaidamiac ze jestem wielka i na pewno będę wieksza
Po 3 hormony biją do glowy wiec komentarze bola 100x bardziej. I naprawde nie wiem jak mozna nie oszczedzic sovie komentarzy w twarz jakim to sie jest grubym i niewiele brakuje zeby mi peknac. Jakos jak ktos jest brzydki nie mowi Mu sie - ojej ale jestes brzydki. Ale jak sie jeat wielkim jak hipopotam to juz mozna poinformowac ta osobe o tym fakcie.
4. Nie mam co na siebie wlozyc bo wszystko juz peka w szwach
Po 5. Chce mi sie beczec ;(((__

Rozumiem Cie... tez sie czuje gruba i brzydka. I wszyscy mi mowia ze jestem gruba. Ja na poczatku wcale nie tylan a jak ruszylo to masakra... i nie mam sie w co ubrac. Dzis bylam na zakupach ale nic nie kupilam bo we wszystkim wygladalam jak wieloryb.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
My się właśnie zbieramy na urodziny sąsiadki, ale tylko tak na chwilę bo to nie nasz przedział wiekowy 😉

Po południu przyjechała do nas przyjaciółka z mężem i dziećmi (3 latek i bobas 5 - miesięczny), mieliśmy leniuchować a dzień znów na wysokich obrotach. Ale sympatycznie było, moi rodzice pobawili dzieci, więc się wprawiają powoli 😀

A i kupiłam dzisiaj laktator 😊 Medela Swing Maxi, elektryczny, na dwie piersi. Normalnie kosztuje 1200 zł, dałam całe 50 zł 😀
Tak się wahałam bo to używany ale dzisiaj go ogladnęłam i nie widać po nim praktycznie nic, ma oryginalne zapasowe części więc nawet nie muszę dokupować, jedynie co to kupię nową butelkę i te nakładki co się przykłada do piersi a resztę tych rurek wyparze. A i muszę kupić transformator bo ten ma amerykańską wtyczkę.
No i tak się biłam z myślami ale byłabym głupia gdybym nie wzięła tej medeli w dodatku na dwie piersi za 50 zł. Więc kolejna rzecz odhaczona ☺

Oczywiscie taka okazja to brac

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
A Miki tak dzis szalal..maz zobaczyl jak fika..wypinal chyba stopke jak lezalam na boku..taki pagórek gora i dol..a na drugim boku tez cos czulam..smyranie..eh chyba nie jest glowa w dol.. 😒 znowu mnie kopie nisko..i chyba na jakis nerw albo szyjke dzis sie uparl bo cala bozene mi dzis..sparaliżowalo! Okropny bol..

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Tez mnie zgaga meczy..pewnie skoncze dzis ten drugi karton albo zaczne 3ci.. A mialam spokoj caly tydz jak jadlo sie mniejsze porcje ale swieta rzadza sie swoimi prawami.

A spojenie albo krocze nawet to w nocy tak mnie boli..jakby zaraz kosci tam mi mialy sie zlamac..peknac..rozerwac. . :/

Aniu niekoniecznie. Ja bylam na usg tydzien temu i dalej bylo ulozenie glowka w dol a ja i przed i po wizycie ruchy czuje glownie na bokach i na dole. Nie wiem moze raczkami i nozkami tak daje... bo caly czas wydaje mi sie ze ulozona jest poprzecznie no ale lekarz chyba by sie az tak nie pomylil :-P

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Dzień dobry po świętach

Ja święta spędziłam na leżąco i spożytkowałam czas na zakupy. Kupiłam wózek na niemieckim Ebayu. Wózek na licencji Volkswagena, solidny, w Niemczech ma świetne opinie, w pl jeszcze mało znany. Kolor mnie nie zachwycił ale uznałam że już 2 lata temu kupiłam wózek który się mi podobał więc teraz postawiłam na funkcjonalność i wygodę synka. U nas cena nowego wózka zwala z nóg a ja kupiłam uzywke ponoć w stanie idealnym, za... 100 euro. Zal nie wziąć.
Zamówiłam od razu Kocyk, recznik i inne rzeczy.
Tak ze w sumie zostanie mi tylko parę rzeczy z apteki i tu mam pytanie - co bierzecie do pielęgnacji brodawek? W 1 ciąży używałam maltan, i zastanawiam się czy teraz tez to wziąć czy cos innego.
A tak jak przemyslalam to większość kosmetyków i medykamentow mam w domu kupowanych dla Karolinki.
Super wozek, kolor tez spoko, nie masz co sie przejmowac do brodawek mam bepanthen, bede uzywac dla corki a pisze ze brodawki mozna tez smarowac to nie zamierzam niczego wiecej brac

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość

Ja chyba tez :-( obraczki juz na palec nie wsune...

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
I Tobie mowia ze jestes gruba?! Chyba oszaleli! Wygladasz cudnie!

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:28   #4948
maajjaa88
Zadomowienie

Dziewczyny przypomnijcie co kupujecie do smarowania pupki po zmianie pieluchy? Chcialam ten linomag a+e ale wyczytalam na blogu sroki, ze ten nowy sklad pouczulal dzieci i producent wycofal go. Nie wiem czy obecnie jest dostepny z nowym skladem i czy uczula ale narazie chyba go odpuszcze.
Pamietam, ze polecalyscie chyba linomag w zielonej tubce? Co jeszcze? Poza bepanthenem oczywiscie.
Stary 2017-04-18, 15:37   #4949
Konto usunięte

Właśnie się dowiedziałam że jednak mąż nie dojedzie na szkołe rodzenia ze mną. Dobrze że zadzwonił wcześniej - bo nie miałabym czym dojechać. Musze się na spidzie wyszykować i wyjść w zasadzie już. Eh.
Stary 2017-04-18, 15:38   #4950
moniamm
Rozeznanie

Ja po swietach czuje sie zmeczona strasznie... bylam swiecic, w niedziele poszlam na rezurekcje bo moj maz strazak szedl w procesji u jakos to wytrzymalam a wczoraj... myslalam ze umre w tym kosciele. Nie dosc ze pelno ludzi, miejsca nie bylo i oczywiscie nikt nie ustapil to tak strasznie duszno. Wytrzymalam pol mszy i wyszlam..
Wogole mam ostatnio slabe dni, wszystko mnie meczy, wkurza i dołuje. Caly czas placze i robie awantury o byle co. Sama ze soba nie moge wytrzymac. A pogoda tez nie pomaga...

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości