Mamy majowe cz. VI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 17:28   #3961
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Kiwaczka, ok, dzięki napiszę do niej

Aniu, znajomości zawsze pomagają mojej mamie znajoma dała namiary na położną z tego drugiego szpitala, po wszystkim podzielimy się opiniami

Inezz też tak słyszałam i mam zgage od początku, moja ginka nie jest przesadna, ale jakieś 1,5miesiąca temu, jak mi robiła usg, to pow, że to chyba prawda, bo widać u mojego dziecka włosy teściowa ma do pasa kręcone włosy i teraz jej wypadają i śmiała się w święta, że mała jej zabiera

Bambi, jak damy Antonina, to zdrobniale będę mówić Nina lubię to imię, ale tak jak.mówię, decyzja jeszcze nie jest podjęta...

Misja jak poukładane, wow
piękny porządek

Ja się trochę zdrzemnelam, tz dalej śpi razem z psem ta pogoda dobija człowieka... Idę zrobić jakąś herbatkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:29   #3962
milutek
Wtajemniczenie

Co do ilości ubrań to miałam bardzo dużo. A teraz mam jeszcze więcej wszystko dostałam, używane od koleżanek. Dodatkowo właśnie dostałam ogromną siatkę Ikejową ubranek od koleżanki z UK. Wszystko piękne, markowe, porządne, niezniszczone. Do drugiego roku życia Benia mam spokój z ubrankami Wybrałam te najmniejsze 56/62 narazie. Zobaczcie jakie cudeńka, najbardziej podoba mi się body z misiem i slonikami IMG_0236.jpgIMG_0237.jpgIMG_0238.jpgIMG_0239.jpg
Stary 2017-04-18, 17:34   #3963
marg0lcia
Zadomowienie

Camomiles mój ma obecnie urlop, znalazlabym mu jakieś zajęcie, ale w zeszłym tygodniu się narobił, więc odpuszczam, niech śpi i odpoczywa, ogólnie jak wraca z pracy, to zje i odpoczywa, ale on pracuje najczęściej 9-20 lub 12-20, ale w wolne dni zrobi wszystko o co go poproszę, tylko muszę powiedzieć i pokaZać, bo nie widzi bałaganu

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-04-18, 17:34   #3964
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ulalala wspaniałe
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, odezwę sie tylko jak będę mogła, pamiętajcie, ze jakbym milczała to bo cc sie opóźnia albo cos. Na pewno odezwę aie szybko po

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka
My z syniem też trzymamy

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Co do ilości ubrań to miałam bardzo dużo. A teraz mam jeszcze więcej wszystko dostałam, używane od koleżanek. Dodatkowo właśnie dostałam ogromną siatkę Ikejową ubranek od koleżanki z UK. Wszystko piękne, markowe, porządne, niezniszczone. Do drugiego roku życia Benia mam spokój z ubrankami Wybrałam te najmniejsze 56/62 narazie. Zobaczcie jakie cudeńka, najbardziej podoba mi się body z misiem i slonikami Załącznik 7025086Załącznik 7025091Załącznik 7025101Załącznik 7025106
Śliczności moje niektóre to po jednym praniu wyglądają na bardziej zużyte !
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:36   #3965
marg0lcia
Zadomowienie

Vikunia gratulacje z okazji rocznicy

Stary 2017-04-18, 17:36   #3966
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Skurcze wyszły mi na ktg max 80% choć aż tak bardzo ich nie odczuwam bo mi kręgosłup napier###la mocno, mam wrażenie że mi zaraz go złamie. Do max tygodnia Jagoda będzie z nami 😍 wizyty mam co 2 tygodnie a termin z om na 05.05 😉

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:37   #3967
happiness__
Rozeznanie

Milutek, slodziutkie to body 😍😍😍

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 17:38   #3968
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cudownie!

Na szczęście ja umiem zapanować nad swoją płodnością.
Oni też tak myśleli nie wiem czy drugie dziecię nie jest z anty. Kiedyś może się przyznają co ich zawiodło, bo nie chcę ich pytaniami dodatkowo wkurzać
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:40   #3969
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Skurcze wyszły mi na ktg max 80% choć aż tak bardzo ich nie odczuwam bo mi kręgosłup napier###la mocno, mam wrażenie że mi zaraz go złamie. Do max tygodnia Jagoda będzie z nami 😍 wizyty mam co 2 tygodnie a termin z om na 05.05 😉

Ale cudnie i 2 tygodnie temu nie było jeszcze żadnych zmian?

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:41   #3970
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Po wizycie. Śpieszę donieść że niestety... będę mamą KWIETNIOWĄ 😛 mam skurcze, szyjki brak, główka w kanale i rozwarcie. Trzymią mnie jedynie wody płodowe. Do 26tego, na pewno Jagódke będę już tulić ☺

Oj... No to kciuki! Ale wiesz, Mohnka chyba też tak miała i nadal jest w dwupaku 😊 no chyba, że już coś się zmieniło...
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Kiwaczka, ok, dzięki napiszę do niej

Aniu, znajomości zawsze pomagają mojej mamie znajoma dała namiary na położną z tego drugiego szpitala, po wszystkim podzielimy się opiniami

Inezz też tak słyszałam i mam zgage od początku, moja ginka nie jest przesadna, ale jakieś 1,5miesiąca temu, jak mi robiła usg, to pow, że to chyba prawda, bo widać u mojego dziecka włosy teściowa ma do pasa kręcone włosy i teraz jej wypadają i śmiała się w święta, że mała jej zabiera

Bambi, jak damy Antonina, to zdrobniale będę mówić Nina lubię to imię, ale tak jak.mówię, decyzja jeszcze nie jest podjęta...

Misja jak poukładane, wow
piękny porządek

Ja się trochę zdrzemnelam, tz dalej śpi razem z psem ta pogoda dobija człowieka... Idę zrobić jakąś herbatkę

No mi lekarz na ostatnim usg prenatalnym powiedział, że mała ma sporo włosów i dziwił się, że nie mam zgagi... No to już mam... A mnie zdziwiły włosy, bo synek długo łysy był.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:42   #3971
ania9o
Zakorzenienie

Kiwaczka jakie wieści!!! trzymam kciuki!

Marg0lcia, pewnie że się podzielę swoją relacją ogólnie mam marzenie trafić z porodem na dyżur mojej ginki ale to marzenie ściętej głowy bo ciocia mi powiedziala ze moja doktor ma dyzury 3-4x w miesiącu bo jest na pól etatu tylko więc marne szanse bo tak to by było cudownie mieć ciocie-położną i swoją prowadzącą ginekolog przy porodzie

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 17:44   #3972
bunnybe
Zadomowienie

Kiwaczka ale nius! to sie Jagódka postanowiła pospieszyć czekam na rozwój sytuacji

Milutek sliczne ciuszki! Ja od moich dziewczyn tez dostalam mnóstwo takich perełek, teraz po praniu nie widać ktore nowe a ktore od nich dostałam
Stary 2017-04-18, 17:44   #3973
decorail
Zakorzenienie

Effpe - ja nie umiem określić początku i końca twardnienia brzucha - ciężko mi to jakoś idzie
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:44   #3974
misja0181
Rozeznanie

Milutku śliczne te ciuszki jak nówki i takie urocze

Esor trzymam kciuki za jutro i czekam na info już po

Kiwaczka, 80% to niezły wynik a może ten ból kręgosłupa to właśnie u Ciebie to? A dwa tygodnie temu nie było jeszcze żadnych oznak?
Stary 2017-04-18, 17:44   #3975
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ulalala wspaniałe

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, odezwę sie tylko jak będę mogła, pamiętajcie, ze jakbym milczała to bo cc sie opóźnia albo cos. Na pewno odezwę aie szybko po

22.02.2016 Hania
39/40 Agatka
Powodzenia! Trzymam kciuki za Was dziewczyny

Cytat:

Super! ja skurcze też odczuwałam jako ból kręgosłupa po prostu, także myślę że to normalne że niektóre z nas tak właśnie mają. No to wygląda na to że jutro zobaczymy Agatkę a niedługo Jagódkę
Stary 2017-04-18, 17:46   #3976
ania9o
Zakorzenienie

Dziewczyny ostatnio u mamyginekolog czytałam mity ciążowe i wiecie jak to z tymi włosami jest? 90% dzieci rodzi sie z włosami i 90% kobiet ma zgagę więc nie trudno połączyć fakty bo większość kobiet ze zgagą rodzi owłosione dzieciątko a tak naprawdę ta zgaga to niedomknięta zastawka żołądka do tego ucisk dziecka i taki finał ja mam zgagę okropną a najgorzej w nocy... Zaraz TŻ idzie do rodziców to go poproszę o alugastrin żebym mi kupił bo już zwykle mleko nie daje rady.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:50   #3977
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Po wizycie. Śpieszę donieść że niestety... będę mamą KWIETNIOWĄ mam skurcze, szyjki brak, główka w kanale i rozwarcie. Trzymią mnie jedynie wody płodowe. Do 26tego, na pewno Jagódke będę już tulić ☺

O Kolejna się wysypała z worka jak to teraz szybko idzie. To lada moment może Cie chwycić !

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:15   #3978
marg0lcia
Zadomowienie

Kiwaczka dzieje się u Ciebie miałaś po prostu wizytę czy coś Cię bolało i pojechalas?

Stary 2017-04-18, 18:20   #3979
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Zwykła wizyta ☺
No a jeszcze dwa dni temu założyłam się z mężem kiedy będę rodzić 😛

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 18:22   #3980
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Mój mąż jest naprawdę bardzo dobry i bardzo mi pomaga, ale właśnie wkurza mnie, że nie raz muszę mu coś pokazać palcem albo kilka razy przypominać, bo którąś godzinę gra. A zdarza się właśnie, że "zrobię za chwilę, za chwilę", a potem to już "zrobię jutro, bo już nie zdążę"
Niestety, mimo że mnie to wkurza i jest mi z tym źle, nie zawsze samopoczucie pozwala mi na zrobienie pewnych rzeczy..
Wolałabym, żeby najpierw coś zrobił, a potem sobie spokojnie grał..
O tak, tak. Mówię wam ps4 to wróg kobiety.
Jak sie ktoras zastanawia czy się zgodzić na zakup to odpowiedź brzmi Nie!
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7297110 6]Dziewczyny jak często stawia Wam sie brzuch ? Bo mi od 2 tyg coraz cześciej czasami nawet co 15/20 minut potrafi i tak trzyma z 30/40 sekund..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Mi się rzadko kiedy stawia ale ciągnie jak dużo chodzę, sprzątam etc
Cytat:
Po wizycie. Śpieszę donieść że niestety... będę mamą KWIETNIOWĄ 😛 mam skurcze, szyjki brak, główka w kanale i rozwarcie. Trzymią mnie jedynie wody płodowe. Do 26tego, na pewno Jagódke będę już tulić ☺

Je je je. A jakie rozwarcie?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:22   #3981
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Oni też tak myśleli nie wiem czy drugie dziecię nie jest z anty. Kiedyś może się przyznają co ich zawiodło, bo nie chcę ich pytaniami dodatkowo wkurzać
Może tylko tak mówią, bo nie chcą się przyznać, że zaszaleli. Znam takie przypadki.

A co do swoich umiejętności na temat planowania rodziny, to jednak jestem ich pewna w 100%. 😀 chcieliśmy dwie córki i więcej dzieci nie urodzę.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:27   #3982
marg0lcia
Zadomowienie

Kiwaczka i żadnych objawów nie miałaś? Bo 80% to dość sporo...

Camomiles my mamy ps4, tz czasem gra, ale jakoś rzadko ostatnio mnie dobijaja ceny gier...

Black, wysłałam do Ciebie wiad priv

Stary 2017-04-18, 18:28   #3983
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Może tylko tak mówią, bo nie chcą się przyznać, że zaszaleli. Znam takie przypadki.

A co do swoich umiejętności na temat planowania rodziny, to jednak jestem ich pewna w 100%. 😀 chcieliśmy dwie córki i więcej dzieci nie urodzę.

Oj powiem Ci, że raczej nie u nich szaleństwa ale nie będę gdybać, bo tylko oni wiedzą jak to tam na początku było załamanie totalne i zdziwienie u wszystkich, ale teraz już miłość bezgraniczna do maleństwa
U nas na szczęście tak jak u Was planowanie idzie "planowo" i oby tak zostało
Stary 2017-04-18, 18:37   #3984
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Kiwaczka i żadnych objawów nie miałaś? Bo 80% to dość sporo...

Camomiles my mamy ps4, tz czasem gra, ale jakoś rzadko ostatnio mnie dobijaja ceny gier...

Black, wysłałam do Ciebie wiad priv

No ceny są kosmos, ale mój głównie wymienia, dopłaca małe kwoty.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:40   #3985
misja0181
Rozeznanie

Ale miałam zachciankę ... właśnie wciągnęłam kanapki z pastą z jajek, majonezu i szczypiorku
Stary 2017-04-18, 18:48   #3986
BlackSanctum
Zakorzenienie

Margolcia, widziałam pw, zajmę się tym, jak będę miała dostęp do laptopa - wieczorkiem, ok?

BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:58   #3987
vikuniaa
Zakorzenienie

Szok, jak tu się wszystko szybko dzieje!

Black, dobrze, ze dopiero pod koniec ciazy masz takie przeboje. Ja tez pod koniec sie "posypalam" jak widac, ale jestem i tak wdzieczna, ze ciagle bylo wszystko ok i bylam na chodzie. Ostatnie tygodnie chyba czesto sa trudne.

Moj ma xboxa, ale gra wyjatkowo rzadko, nie mam mu tego za zle jak zagra. On woli niestety jeszcze inne zabawki-łódkę z silnikiem, dron . Mam wymagający i uparty egzemplarz, jak już mu się coś zamarzy to nie ma zmiłuj. W tamtym roku zrobił patent na łódkę, kupił ją i dwa silniki i często spędzaliśmy czas nad jeziorami albo nad rzeką. Chciał i musiał mieć .

Kiwaczka! Wow! Ale wieści! Niesiesz nadzieję ja mam termin krótko po Tobie, ale narazie zero czegokolwiek, w piątek mam wizytę u ginki, zobaczymy .

U mnie oczyszczanie organizmu pełną parą. 3-4 dwójki dziennie i brak apetytu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 19:03   #3988
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Co do ilości ubrań to miałam bardzo dużo. A teraz mam jeszcze więcej wszystko dostałam, używane od koleżanek. Dodatkowo właśnie dostałam ogromną siatkę Ikejową ubranek od koleżanki z UK. Wszystko piękne, markowe, porządne, niezniszczone. Do drugiego roku życia Benia mam spokój z ubrankami Wybrałam te najmniejsze 56/62 narazie. Zobaczcie jakie cudeńka, najbardziej podoba mi się body z misiem i slonikami Załącznik 7025086Załącznik 7025091Załącznik 7025101Załącznik 7025106
Jejciu jakie śliczne te z misiem uwielbiam tego misia nawet mam taką maskotkę dostałam kiedyś od tż

Cytat:
Ulala ja też bym się wcale nie obraziła gdyby mnie przed terminem wzięło

Byłam po Lay'sy bo mam ochotę na chipsy i kefir i zaraz będę to połączenie próbować jakbym przestała się odzywać tzn że mnie zabiło
w ogóle jakie poświęcenie śniegiem wali, ja na letnich oponach jadę po te laysy jeszcze nie umiałam się zdecydować czy chce zwykle czy karbowane i wzięłam obydwie paczki, do tego piwo dla tż po drodze w biegu złapałam i przy kasie to musiałam wyglądać świetnie
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 19:03   #3989
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
[B]

O Margolciu my będziemy mieć najprawdopodobniej Ninę Mi się podoba Antonina też ale już Antosia nieeee. Tak samo Gabriela ale Gabrysia juz nie.Tż zakochał się w Ninie i chyba ciężko będzie zmienić zdanie w razie co
bardzo się wahaliśmy z tż czy NINA czy MAJA. Wygrała Maja ale sentyment do Niny mam nadal także piękne imię

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Z prysznica nie ma problemu, bo synek sam przejdzie ale jak uśnie to nie ma zmiłuj niestety.

A to zbiory ... 56-62 ... na zdjęciach nie ma jeszcze kombinezonów, 2 koszyków ciuszków 68 i 74, kocyków rożków prześcieradeł i pościeli
jak perfekcyjnie poukładane wow szacun i bardzo dużo ich masz

Cytat:

kiwaczka świetna wiadomość trzymam kciuki, żeby szybko i w miarę bezboleśnie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7297110 6]Dziewczyny jak często stawia Wam sie brzuch ? Bo mi od 2 tyg coraz cześciej czasami nawet co 15/20 minut potrafi i tak trzyma z 30/40 sekund..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

mnie też często twardnieje, kilkanaście razy dziennie

byłam w Lidlu (wszystko przez WAS ) i kupiłam te staniki do karmienia jeden usztywniany - trochę za duży ale nigdy nie wiadomo czy się nie przyda, drugi taki granatowy w paski a trzeci na "po ciąży i karmieniu" taki piękny bordowy koronkowy

Jeśli chodzi o xboxa mój tż właśnie gra ale często gramy razem on z Lenką albo ja z nim uważam, że to fajna forma spędzania czasu razem w deszczowe, zimne dni. TŻ jest z tych co trzeba im pokazać palcem i powiedzieć wprost co jest do zrobienia ale jak powiem to zawsze zrobi z mniejszym lub większym entuzjazmem Teraz jak widzi, że te ostatnie dni są dla mnie ciężkie to robi więcej sam. Ogólnie zawsze sprząta kuchnię, wsadza naczynia do zmywarki ale lodówki nie myje , wynosi śmieci, wiesza pranie - chociaż nie lubię jak to robi bo zawsze tak powiesi, że te rzeczy jak psu z gardła wyciągnięte. Nienawidzi odkurzać ale teraz to robi jak go poproszę, nie ściera kurzy, zawsze robię to ja. Lubi gotować i robi to często. Ot tyle ....

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 19:26   #3990
misja0181
Rozeznanie

Magnificence wyglądałaś zapewne jak kobieta w ciąży ale zachcianka będzie spełniona
Ja ostatnio przy kasie stałam z 2 tubkami mleczka, delicjami, czekoladą, butelką pepsi i chlebem... Samej z siebie mi się śmiać chciało przy tej kasie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości