![]() |
#3721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cieszę się, że jest po świętach! Serio!!! Wczorajszy dzień u rodziców TZ mnie zmeczył. Hanie zresztą też bo już o 14:30 zaczęła marudzić. Spakowałam Nas szybko i chwilę po 15 byliśmy w aucie. Pół dnia nerwówka bo śniadanie, potem teściowa chciała wszystkim pokazać jak wnuczka pięknie zjada i rosołem ją karmiła. Na nic się zdały hasła, żeby nabrać na łyŻeczkę dac Hani i ona sama zje. Hania się koniec z,końcem zmarudziła i zaczeła wyrywać łyŻeczkę
![]() Dodatkowo szukanie jaj z chrzesniakiem TZ na które każdy musiał wyjść bo aferę młody robił. Ten chłopczyk oblewał wodą z,pistoletu Naszego psa,,pies się tego bał. Potem w domu podchodził z,klockiem do psa i zabierał psu. Finalnie Torcia warczy na Mikołaja i jak go ugryzie to będzie Naszs wina. Jego rodzice pomimo moich próśb nie upominaja go w ogóle :/ Cyrk na kółkach. Dziś chillout w domu. Czekam aż TZ wróci zostanie z Hania a ja podjade do Lidla. O ile coś dla mnie zostanie ![]() Lena zazdroszczę randki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3722 |
Zakorzenienie
|
Madzia, co za historie
![]() Moje dziecko wyjątkowo ma dziś melodię do spania - przed południem drzemka 2,5 godziny i teraz już 2 godziny śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domniemam, że w Toruniu (całkiem niedaleko Nas) jest pewnie podobna pogoda jak u Nas. Zimno, szaro i mokro :/ my cały dzień w domu. Hania drzemie 1,40 min ![]() Maruda dziś z niej Mała. Ja spadek formy zaliczam więc dzień lenia z,malutka maruda mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Eee to trochę u rodziców posiedzisz' Marysia chętna do zabawy z dziadkami czy tylko mama? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
Oj rozczaruję Cię, bo u nas nie taka zła pogoda, teraz słoneczko świeci
![]() Wyrwałam się dziś do Lidla, mama twierdzi, że Marysia aż tak nie płakała, ale jakoś jej nie wierzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywajcie sobie po tych emocjach ![]() Mnie teściowa też wczoraj zagotowała ![]() ![]() ![]() Bylam w Lidlu i kupiłam body na krótki rękaw i rampersy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Aaa i mamy zęba nr 6 ![]() Nie wiem kiedy się przebił w sumie ale jest ![]()
![]() |
#3726 |
Rozeznanie
|
Australia haha w kinie i na filmie: D szybcy i wściekli: P lubię tą serię, chociaż już trochę science fiction tworzą
![]() Ale podobał mi się film ![]() Haha coś tam pamiętamy: P Ale nie powiem, miło było ![]() W lidlu upolowalam Body na długi, na krótki 2 paczki , bluzeczki, spodenki takie dresy/legginsy po domu, i rampersy: D Ceny kusily ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Madziu jakby jednak było po drodze to zapraszam pannę Hannę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam ramperst bo ładnie wyglądały, ale nie było już ![]() Cytat:
![]() W okolicy Sochaczewa jadę jak do rodziców jeżdżę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3728 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Hania pewnie marudzi dzisiaj z nadmiaru wrażeń. Cytat:
Cytat:
Chociaż lepiej już się Mały bawi gdy mnie nie ma, niż jak jestem w zasięgu wzroku gdzieś dalej gdzie nie ma dostępu. Cytat:
![]() Och, dobrze że już po świętach i następne dopiero w grudniu... Ignaś marudzący z powodu kataru i z niewyspania (kaszel go wybudza). Ja mam jakąś niemoc, nic mi się nie chce. Zrobiłam sobie drzemkę dzisiaj po południu na 2 godzinki i strasznie mi się nie chciało jeszcze wstawać. Nie wiem jak długo tak mogłabym spać, może nawet do rana. Wczoraj był u moich rodziców brat mojego taty z żoną i 1,5 roczną córeczką ( moją kuzynką czyli ciocią moich dzieci ![]() Oni bardzo długo starali się o to dziecko i teraz mają w mojej opinii troszkę nawalone w głowie. Mama tej dziewczynki opowiadała, że Hania ostatnio bardzo nie lubi przewijania. Ja powiedziałam że Ignaś też i żeby go przewinąć to trzeba się nieźle nagimnastykować. A ona mówi, że ostatnio Hania chodziła do południa z pieluszką z dnia poprzedniego z ogromną ilością siusiu i kupą, bo nie wyrażała chęci przebrania się ![]() ![]() Zatkało mnie jak to usłyszałam, nie wiedziałam co jej odpowiedzieć na to. Ja to jakaś straszna matka jestem, bo stosuję przemoc wobec mojego dziecka np. gdy chcę je przewinąć, wyjąć z wanny wbrew jego woli czy- uwaga, bo to już hardcore- wyczyścić nos katarkiem ![]() Młoda też zdejmowała sobie co chwilę buciki, a oni jej zakładali. W końcu mój tata mówi, żeby ją zostawili w skarpetkach, a oni na to, że nie bo się ubrudzą ![]() Potem sobie dopiero pomyślałam, że oni to muszą mieć mnie a jakiegoś popaprańca, bo Ignaś raczkował po TEJ podłodze, a potem go posadziłam w krzesełku i bez umycia rąk dałam mu placuszki na kolację ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech sobie sama mamusia nasika i połazi z tym... Boszszsz ![]() ![]() ![]() ![]() Oby dzisiejsza noc byla spokojniejsza i katar szybko puścił ![]()
![]() |
#3730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie zachowania potrafią być bardzo męczące. A co do psa to ja bym postraszyła chłopczyka, że jeśli nie przestanie to pies go ugryzie. Ile ten Mikołaj ma lat? Wszędzie dobrze ale najlepiej w domu... Honcia, u Ciebie też niezły popis teściówki. Dobrze, że mąż zareagował Cytat:
A Ci ludzie to naprawdę mają wywalone... szok! Pielucha z dnia poprzedniego przebija wszytsko. Rozumiem, ze jak niedługo odmówi jedzenia to tez uszanują i nie będzie całymi dniami jadła? Ja współczuję trochę takim ludziom bo moim zdaniem są trochę pogubieni Zaliczyłam dzisiaj godzinkę na orbitreku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- ŚLiweczko, Ty mnie kiedyś pytałaś o pracę ale nie bylo mnie jakiś czas i chyba Ci nie odpowiedziałam. Tak, chciałam iść do pracy i liczyłam, że mama przyleci do nas na miesiąc. Praca, hmm, niby sezonowa. Mój mąż pracuje na wyspie na którrą od maja do września przyjeżdżają pielgrzymi i mam możliwość pracy tam w tzw.sezonie Wcześniej pracowałam czerwiec lipiec 5 dni w tygodniu, teraz chciałam sierpień - wrzesien bo wtedy mogłabym pracować tylko 2-3 dni w tygodniu. No ale niestety, mamusia wybrała sektę kościelną bo już jest na takim poziomie, że kościół i jakieś rekolekcje są wazniejsze od rodziny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Konto usunięte
|
Honciu pieluszka z dnia poprzedniego, więc wydaje mi się że ubrana przed pójściem spać i zdjęta nie po obudzeniu zaraz tylko w południe dopiero.
I w ogóle dziecko niby ma AZS i kąpiele ma co 4 dni, bo wysuszają a z kupą parę godzin na tyłku mogło chodzić... miszka ja tak sobie pomyślałam, że ciekawe czy w okresie buntu dwulatka też będą tacy wyrozumiali na każde NIE ![]() No to faktycznie trochę lipa z tą Twoją mamą. Dziwne, że mama wciągnięta przez kościół, który de facto mówi, że drugi człowiek i rodzina są najważniejsi, nie ma dla was czasu... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 | ||||
Wtajemniczenie
|
U nas już po świętach. Na szczęście obyło się bez nerwowej atmosfery bo NIC absolutnie na święta nie zrobiłam. Nawet koszyczek dla Wojtka robiła moja siostra😁 Nasz plan miał tylko jeden slaby punkt - nikt mimo oczekiwań nie dał nam obiadu na poniedziałek, więc zrobiliśmy świąteczną pizze😝 ehh pewnie za rok mi się już tak nie uda wkręcić.
Tż siedział dziś w domu z młodym. Wracam a tż całe oko czerwone. Okazuje się że Wojtek mu tak palucha wepchnął, że do tej pory sobie okłady robi i kroplami kropi Cytat:
Cytat:
Gratki za zęba👏👏👏 nie jeden dorosły, by tyle zębów chciał mieć😂 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tamtych rodziców to ma-sa-kra... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak to nic nie czytasz o dzieciach? A wypociny wizażowych koleżanek to niby nic? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy mamusia będzie sobie włosy z głowy rwała no ale przecież córki zdanie jest naj... ![]() jestem w szoku! Zapomniałam jeszcze w temacie brudnych skarpetek- ja tam uwielbiam jak moje dzieci są brudne, serio! Często mąż mnie opitala, że chodza np. z brudną buzią. A mi się dzieci z brudną buzią wydają takie szczęśliwe. Na ubrania w ogóle nie zwracam uwagi. Niech się brudzą. I tak, nie wiem skąd, mój Maks jest przewrażliwiony i często się przebiera bo mokry/brudny ale ja NIGDY nie byłam zła na niego że się ubrudził. A niech się czuje chłopak wolny! ![]() A mama jest już na takim levelu, że jej już tłuką do głowy, że ma zostawic rodzinę i skoncentrować na sobie. Serio! KIedyś wróciła z jakiegoś wyjazdu i opowiadała, że ona dla rodziny już wszytsko zrobiła. Teraz poświęca się komu innemu. Przerazające, wiem ![]() Cytat:
hahahahhahahaha, najlepszy tekst świąteczny ![]() ![]() Nieźle Wojciech tatusia załatwił. Można by rzec, konkretnie i po męsku ![]() A Ty wiesz, że tutaj mamy identycznie? Tutejsze dzieci od urodzenia chodzą zimą porozbierane. Bez skarpetek, bez czapeczek i w samych bluzeczkach. Moje dzieci w kurtkach i czapkach. Ale... jak już się robi cieplej i słonecznie, moje dzieci chodzą np. w bluzach, bluzkach czyli wyletnione a tutejsze dzieci w kurtkach i często w spiworku w wózku. Osttanio jak byliśmy na zakupach- była cudowna pogoda, moje dzieci w samych bluzeczkach. Irlandzkie dzieci w kurtałach i śpiworkach. Nie mam pojęcia o co chodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Rozeznanie
|
Madziu no to po drodze do rodziców proszę występować na kawkę: D
Oooo Sliweczko, niezłe kuzynostwo. Faktycznie, trochę dziwnie, no ale ich dziecko, niech robią co chcą: P Ja to w ogóle psychopatyczna matka stosujaca dużo przemocy, bo na siłę dziecko odciagam od szafek z talerzami, na siłę Przebieram, na siłę przewijam, na siłę czyszcze nos, czasem nawet na siłę podnoszę i nie pozwalam chodzic/raczkowac bo atakuje kota (sytuacja w święta jak moja siostra cioteczna przywiozła swojego tygrysa) : p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Oczywiście wczorajsze przespane pół dnia zemściło się, bo Maria zaczęła dzień o 5.40 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Rozeznanie
|
Właśnie przeczytałam artykuł o szpitalu w Sochaczewie gdzie rodzilam (miałam super opiekę) ze zmarło dziecko przy porodzie. Zdrowa donoszona ciąża, zaczęło spadać tętno dziecka i matka dostała mega mocnych boli a oni czekali 45 min na cc. Sama musiała iść na salę operacyjną, przemieszczać się między łóżkami itp. Dziecko urodziło się bez oznak życia.
Dziwne dla mnie bo ja miałam super opiekę przy sn bez komplikacji, a moja koleżanka w sierpniu rodziła. Miała wywoływanie oxy I jak tętno zaczęło spadać to kilka minut i mały był na świecie przez cc. Dziwnie o tym czytać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecie dziś kończy 11 miesięcy ![]() Dziewczyny czy na chrzest i roczek wypada ubrać dziecko w coś innego niż na biało? Robimy tego samego dnia urodziny i własnie chrzest i nie chce małej przebierać po kościele a chciałabym jej ubrać kolorową sukienkę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3741 |
Rozeznanie
|
Agusiu ja bym ubrala
![]() Tobie ma się podobać ![]() Mama z babcią chciały zrobić prezent i kupić mi odkurzacz i mikrofale: P niedługo jadę wybrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
A ja bym pewnie ubrała białą do kościoła, a potem przebrała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie nie chce mi sie małej przebierać a po za tym.. teściowa twierdzi, że musi być na biało. A ja nie lubię jak ktoś mi mówi jak ma być, więc poniekąd na złość chce zrobić ![]()
![]() |
#3744 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co słodkiego do zamrażarki nie weszło tom zeżarła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My też planujemy ochrzcić M niedlugo i widziałam takie sukieneczki z białej koronki na kolorowej podszewce i chyba taką kupię ![]() Ksiądz nie powinien mieć nic przeciwko kolorowej sukience. Syn mojej siostry był ubrany do chrztu w niebieską koszulę i czarne spodnie ![]()
![]() |
#3745 |
Rozeznanie
|
Agusiu skoro teściowa mówi że w białej to koniecznie w kolorowej!
Moja siostra cioteczna z uwagi na chrzest zima była ubrana jak różowy święty Mikołaj: P A w domu miała czerwoną kiecke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno ksiądz mówił w tym temacie ogólnie, żeby ubierać na biało bo to jedyna okazja, często potem już nie zdarza się okazja i że nie ubiera się samej bieli. Taki niewinny aniołek. Kuba też miał spodnie jasnoniebieskie. Przy Maksie patrzyłam na praktyczną stronę, żeby potem to wykorzystać. Kubę ubrała chrzestna więc się nie wtrącałam. Ksiądz ogólnie nie powinien mieć nic przeciwko. Oby tylko nie za jaskrawo, raczej spokojne pastelowe kolory ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Najlepszego dla Kini😙 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Rozeznanie
|
Witam, ja też się cieszę że już po świętach, bo nudno strasznie. Mąż oby dwa dni w pracy.
Madzia teściowa jaka chwalipieta ![]() Sliweczka niestety niektórym odbija gdy długo starali się o dziecko lub od początku były jakieś problemy czy z ciążą czy z bobaskiem. Znam wiele takich przypadków. Niedługo będę w Polsce to się naslucham czego nie powinnam robić i w ogóle że dziwna jestem. Pytalas się o rodzeństwo dla Gabrysia, niestety już drugi miesiąc i nic :/ Okres się opóźnil o 11 dni już miałam nadzieję że może jednak, że testy jeszcze nie wykryly ciąży, no ale jednak przyszedł okres. Nie wiem o co chodzi, bo z Gabim za pierwszym razem zaskoczyło. Wiem że tarczyca trochę nie jest w normie no i ważę więcej niż przed ciążą z Gabim, więc pewnie trochę poczekamy na następną dzidzię. Agusia najlepszego dla Kini. Nie wiem czy ksiądz wymaga jak powinny być dzieci ubrane do chrztu. Mój był na szaro, mój chrzesniak na czarno z biała koszula, kolejny chłopczyk był na granatowo. Nie wiem jak to się ma do mody dziewczęcej. Myślę że pastelowe kolory powinny być ok. Miszka współczuję takiej mamy, naprawdę wpadła na jakas sektę. Przykro że woli obcych zamiast własnej córki i wnuków. Lena gratuluję randki ![]()
#3748 | |
Zakorzenienie
|
A co tu tak cicho wieczorową porą?
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wiecie ja moją teściową bardzo lubię i mam z nią dobre stosunki, ale nie lubię jak ktoś mi mówi co mam robić ![]()
#3750 | |
Zakorzenienie
|
Justyna, powodzenia w staraniach!
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.