|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
dziewczyny,
mam pytanie odnosnie tych poradni i kursow. Wiem, ze wylece z tym pytaniem jak Filip z konopii, ale kazda z was cos tam sobie organizuje i w ogole. Powiedzcie mi, te poradnie to trzeba zrobic przed podpisaniem protokolu? Bo u mnie sprawa wyglada tak: ja naleze do finskiej parafii katolickiej ale koscielny biore w moim polskim kosciele. Protokol juz mam podpisany w mojej finskiej parafii, zanioslam go do polskiego kosciola i ksiadz nie wspominal o zadnych poradniach. Moj finski ksiadz nic o poradniach nie wie ![]() ![]() Sprawa wyglada tez tak, ze teraz moj polski kosciol - Sw. Krzyz jest moim drugim kosciolem i na moim protokole z Finlandii jest pieczec biskupa, czyli ta zgoda na slub w innym kosciele, czy jak to sie tam mowi. Czy ja bede musiala te poradnie robic i latac z karteczkami do spowiedzi? Bo na sama mysl.... ![]()
#3302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do poradnii, to nie musisz jej miec przed spisaniem protokolu. moi znajomi robili 2 dni przed slubem bo zapomnieli o niej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Owszem, poradnię można zrobić w każdej chwili. My protokół już spisaliśmy a do poradni wybieramy się dopiero w tym tygodniu.
Na obrączkach mamy tak jak i dziewczyny, imiona i datę ślubu ![]() Kalex, kiedy masz pierwszą przymiarkę? Bo moja będzie najwcześniej za jakiś miesiąc jak nie później, suknia ma przyjść między połową a końcem maja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Raczkowanie
|
kurde, to teraz zglupialam..
![]() ten papier z poradni ma isc do mojej parafii czy do tej gdzie biore slub? Bo u mnie sprawa wyglada tak samo jak u joasiatka. Nalezy do innej parafii a slub brala w kosciele garnizonowym. W mojej finskiej parafii szczesliwie nikt zadnych poradni nie wymaga. Wypisalismy ten protokol i tyle. Potem pieczec biskupa i z tym poszlam do polskiego kosciola (mojej parafii, do ktorej nalezalam jak mieszkalam w PL). Bo tak naprawde to ja teraz naleze do finskiej parafii.
#3305 |
Raczkowanie
|
Kielce
izus123 możesz sie przejść do kiary jak będziesz w Kielcach, jest to salon na Warszawskiej, tutaj jest link: http://www.sukniekiara.pl/
Maja tam spory wybór sukienek, przymierzałam kilka ale jak później pojechałam do Cymbeline to jak włożyłam moją sukienkę ![]() ![]() tiffi1 Giełda jest na Zagnańskiej ale nie powiem ci dokładnie jaki nr ![]() ![]() gazelcia my na obrączkach wygrawerowaliśmy swoje imiona i datę ślubu malutka 166 dzięki za radę ![]() tiffi 1 ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:32 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiej figury jak Pani na fotce to nie mam ![]() U mnie z suknia to długa historia, od momentu jak ja zobaczyłam powiedziałam albo ta albo żadna, niestety ten model nie jest póki co u nas dostepny a jakby go sprowadzili do Warszawy musiałabym dac za nia powyżej 3 tys, później miałam uszyć ale albo nie chcieli tego zrobić albo chcieli ale w Celi ![]()
![]() |
#3307 |
Raczkowanie
|
oniczeq jestem bardzo ciekawa jak będziesz sie w niej prezentować
![]() ![]() słuchajcie dziewczyny, robicie dekorację na samochód z prawdziwych kwiatów czy ze sztucznych?? Bo ja raczej nie chcę wydawać tyle kasy na prawdziwe stroiki, i szukam czegoś ciekawego i sztucznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem ![]() A co do stroików ten który zaprezentowałaś bardzo fajny tez sie zastanawiałam nad takimi strzelistymi, ale póki co jeszcze za tym nie chodziłam i jak narazie nie mam jeszcze określone czy to będzie sztuczny czy prawdziwy
![]() |
#3309 | |
Rozeznanie
|
Kielce
Dziewczyny dzięki z ainfo o giełdzie, a czy któraś była tam ostatnio i orientuje sie jakie są ceny?
Co do dekoracji samochodu to u mnie będą żywe kwiaty - sztuczne mi sie nigdy nie podobały. Dziewczyny jaką macie biżuterię? Cytat:
My spisywaliśmy papoery w parafii do której teraz nalezymy, bierzemy ślub w innym kościele i tam jest potrzebne zaświadczenie o odbyciu poradnii Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:33 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, mam takie moze troche dziwne pytanko w sprawie zaproszeń.
![]() ![]() Poza tym zamowilam juz obraczki na slub u Wychowańca przy Silnicy, maja byc na koniec maja. Wybralismy z zoltego zlota polerowanego z dodatkiem bialego zmatowionego. Mam nadzieje ze wyjdzie ladnie. ![]() Suknię tez zamowilam, choc slub w pazdzierniku, suknia bedzie z kolekcji Urszuli Mateji i zamowilam ja w Busku, bo w Kielcach tylko w Paryzance byla. A jak ostatnio spytalam w Paryzance o koszt to powiedzieli mi o 500 zl drozej + trzeba doplacic za halke i ze nie mozna robic przerobek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Raczkowanie
|
![]()
FENOMENKA,jesli lubisz falbanki,to znalazlam cos ladnego
![]() aniug66,mam podobna sytuacje.zapraszam ta ciocie i wujka(zktorymi rozmawiam raz w roku albo i nie),ale ich dzieci juz nie.mam nadzieje,ze sie nie obraza,przeciez i oni i ja wiemy dobrze,ze relacje miedzy nami nie sa bliski(serdeczne,ale nie bliskie). Nie jest dla mnie wazna ich obecnosc (ach,ta moja szczerosc ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:34 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Raczkowanie
|
tiffi1 wklejam moją biżuterię
![]() izus123 Widziałam ta suknie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Raczkowanie
|
Kielce
pogratulowac pomyslu i odwagi,co?
![]() Fenomenka,masz przesliczna bizuterie!!!! a do mojej sukni ??? Zaczynam poszukiwania.start. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:24 Powód: proszę edytować swoje posty, a nie pisać dwa posty pod rząd! |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
No co, taka choineczka w kolorze ecru
![]() ![]() A tak na serio, zlikwidować tam chociaż ze dwie warstwy falbanek a pozostałe wydłużyć i byłoby całkiem całkiem
#3315 |
Raczkowanie
|
izus123 dzięki wielkie, kupiłam ten komplet na allegro od Pani która robi biżuterię hand-made, wcześniej chodziłam po mieście, ale nic ciekawego nie znalazłam a już jak było coś w miarę fajnego to nie w komplecie, albo za taką cenę że masakra. Naprawdę warto zajrzeć na allegro szczególnie na biżuterię hand-made
![]() ![]() ![]() PS a konkretnie czy wiesz już jaką chcesz biżuterię?? Czy z perełek, z kamieni, z kryształków, z cyrkonii ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Raczkowanie
|
FENOMENKA ,TO jest suknia sincerity3243 z kolekcji 2007.cena 2600,katowice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Raczkowanie
|
Kielce
zapomniałam wkleić biżuterii
![]() izus123 ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:24 Powód: proszę edytować swoje posty, a nie pisać dwa posty pod rząd! |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Raczkowanie
|
Ach,no wlasnie,ja zapomnialam dodac,ze ta moja suknia to bedzie ecru!!! ale NIGDZIE nie znalazlam fotek sposabelli 425 w kolorze ecru.przymierzalam ja w cembeline. a ile zaplacilas za te pieknosci na allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny aja szukam czegoś na drugi dzień jeśli chodzi o biżuterie. Będę miała długa niebieską sukienkę i dekolt w "V", jak sądzicie lepiej kolczyki +bransoletka czy lepeiej kolczyki +wisorek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Raczkowanie
|
Kielce
i jeszcze troche
izus123 cały komplet razem z przesyłką kosztował mnie 90 zł tiffi1 wisiorek fajnie sie prezentuje do dekoltu V ale wtedy kolczyki może delikatniejsze(oczywiście do kompletu) Ja bym stawiała jednak na wisiorek ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:23 Powód: proszę edytować swoje posty, a nie pisać dwa posty pod rząd! |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Raczkowanie
|
tiffi1 wkleja jeszcze trochę biżuterii niebieskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Raczkowanie
|
Kielce
Znalazlam bootki
![]() udalo sie tym razem?cos czasem nie tak z tymi fotosami Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:22 Powód: proszę edytować swoje posty, a nie pisać dwa posty pod rząd! |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Wtajemniczenie
|
Kobietki, potrzebuję porady, który z wymienionych niżej zespołow polecacie?
Zespół muzyczny Bankiet Zespół muzyczny Axis Band Zespół muzyczny Forte Jesli słyszałyście te zespołu na żywo, to proszę podzielcie się opiniami
#3326 |
Raczkowanie
|
ja wybralam axis band,bo slyszlam o nich dobre opinie,ale osobiscie ich nie slyszalam.o popzostalych dwoch nie wiem nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Rozeznanie
|
Czyli myślicie że wisiorek +kolczyki, trochę się obawaim, czy nie za dużo niebieskości. Poza tym jeszcze czeka mnie kupno butów do tej sukienki, czarne nie pasują, niebieskie (nie), chyba tylko srebrne mi zostały. Moze któraś widziała jakieś ładne i nie drogie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
wiemy jakie dodatki,a gdzie sukienka? kolor,styl,a moze masz foto?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Rozeznanie
|
Sukienka dopiero się szuyje więc jej jeszcze nie mam. Kolor błekit, prosta przy ciele, na ramiączkach (dekold "V")
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.