|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
dla naszego zębacza Super ze pije ze szklanki Hubis srednio chce pic ze swojego kubeczka A u nas dzis super pogoda znajomi nie mogli wpasc wiec wybralismy sie naszą trojeczka na dlugi spacer. Po spacerku dalam Hubciowi zblenowanego banana ale wcinal pierwszy raz widzial ze cos mu tak smakuje. Mam nadzieje, ze gafy nie zrobilam dajac mu surowego owoca. Ostatnio dalam mu jablko i nic mu nie bylo wiec chyba bedzie ok.Dziewczyny dajcie jakis sparwdzony przepis na mufinki, a moze macie jakies fajne przepisy na dobre ciasto??? Bede wdzieczna
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
biankaaa
moje dziecko zostanie samo jako bezzębniak Hubercik nas pewnie przegoni |
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Celko gratulujemy małego zębacza.
I pewnie tu masz wytłumaczenie na te wszstkie nieprzespane nocki. Agi z cincina to ja już przerobiłam połowę muffinek. Najlepsze są chyba te z budyniem, tylko ja też dodawałam do nich kakao. Oprócz tego polecam podwójnie czekoladowe, kawowe i owsiane. Wygląda na to że z Marcelkiem będziemy za wami sto lat za Murzynami jeśli chodzi o wciąganie czegoś innego niż cyca. Łyżeczka na nie a gdzie tu jeszcze kubek!!!! Swoimi włosami ostatnio wannę zapchałam ![]() Mały leży obok i mi tu grucha
|
#3694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to faktycznie powód tych nocek? ![]() Cytat:
Super, gratulacje To teraz mamy lecą kiecki sobie kupowac Cytat:
jemu chyba jeszcze daleko, tzn widzę tuż pod dziasłem maleńką białą kropeczkę, ale jeszcze nic nie czuć - więc jeszcze to noe to chyba ![]() Ja dziś dałam Hubertowi niakapek - zdziwił mnie, bo na samym początku załapał, że to trzeba ciagnąć - i wypił 40 ml... a za chwilę już zapomniał i ni cholery mu nie szło, memlał tylko i memlał tą końcówkę![]() Za to został mianowany miestrzem w odwracaniu - nie poleży na pleckach ani pół minuty, od razu fika na brzuszek. Co ja go odwrócę - to on znów. Potrafimy tak z 10 razy pod rząd
|
|||
|
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mu cos bardzo zasmakuje to nie bedzie patrzyl ze je przez lyzeczke.Za pomoc przy muffinkach bardzoooo dziekuje Z wlosami u mnie jest identycznie perulke bym z wypadajacych sobie zrobila Dziekuje za zyczonka dla Hubsia, biedny z dzisiejszych wrazen zasnal wiec pewnie kapiel dzis zrobimy o 22
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
biankaaa- no prosze, prosze! Adas sie tak zapatrzyl w Blanke na ostatnim spotkaniu i jednego dnia im sie zeby pokazaly
Gratulacje dla Blanki!bubbel - ja tez oczywiscie postaram sie przybyc na spotkanie. Czyli o 12.00 w piatek? Lody Barton? ![]() (powinni mi placic za reklameprimavera - ja juz 3 kubki niekapki kupilam Ale ze szklanki to i owszem. Musze mu po prostu kupic kubeczek plastikowy z takim ustnikiem i tyle. Choc wygodniej na pewno z kubka - niekapka by mi bylo.Moze jak Hubertowi sie bedzie chcialo mocno pic to sobie przypomni?
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7297551]Celka: coreczka moich znajomych tez ominela niekapek i od zawsze pila z normalnego kubeczka, malo tego, gdy ida na spacer, musza miec sok i osobno kubek,
[/quote]moj maly to przyzwyczajony do kubeczka Jak mial kilka dni to go karmilismy kubeczkiem jak uparciuch nie chcial cyca ssac (taki malutki plastikowy kubeczek medeli z ustnikiem).
|
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
O qurcze, czyżbym tu dziś dzień otwierała??
Chyba pierwszy raz mi się zdarzyło!! Pewnie wszystkie mają taką fajną pogodę i na spacerkach już są. A ja dopiero kawcię spijam i dopiero potem mykamy. Chyba cały dzień dziś na dworze będziemy.
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
dziś wszędzie ładnie, słoneczko tylko na lubelszczyznie leje
buuuu |
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Ale na nk widziałam że w weekend jakiś spacerek był ![]()
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
to stara fotka, chyba z przed miesiąca
weekend u nas był okropny w sobote cały dzień lało wyskoczylismy na chwilę do carrefoura na zakupki, jak wczodzilismy do sklepu to chwilowo nie padało a jak wychodzilismy to taka zalewa że szok ![]() biegiem do samochodu a i tak zmokliśmy ![]() wczoraj juz nie padało ale było pochmurno i zimno a dziś znowu od ran deszcz, może pozniej się troche przejaśni umówiłam się z koleżanką na spacerek ok 15-tej i w koncu paczke z rossmana musze odebrać kupiłam sobie ustrojstwo do chodowania kiełków bede teraz miała inne zajęcie oprócz pieczenia muffinek
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
my jużpo szczepieniu - mój Kruszynek
waży 8 kg ![]() Był tak zaaferowany zabawkami, ze przeoczył zastrzyk, zero reakcji - aż pielęgniarka była w szoku Osikał doktorkę, a ta w zamian wystukała mu patyczkiem ząbka?? Ja tam nic nie czuję i nie widziałam... Muszę mu obadać paszczę
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Primavera - czym szczepicie?
hehe Gosia ostatnio ortopede obiskała ![]() a ząbek może gdzieś pod dziąsełekiem siedzi
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz kolej na Adrianka Kanci
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
A u nas dzis super pogoda, jak zresztąod tygodnia. Młody nie chodzi juz w kurtce tylko w bluzie, tak jest ciepło. A popołudniami klade mu matę na tarasie i bawi się na dworze
Teraz jest u nas najładniejsza pora roku, w lipcu potrafi się już zrobić jesień, może być 10 stopni i deszcz, więc teraz korzystamy Yoolia mam ustrojstwo do kiełków, ale już mi się nie chce robć. W ciąży robilam duzo, jadłam kiełki jak świnka morska ![]() Gratulacje dla zębaczy! Ja nie mogę dostac się do paszczy Oskara. On stanowczo odmawia zeby mu matka tam grzebała i już. |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
to świnki morskie jedzą kiełki ?
![]() teraz wiem czemu mam taki nogi owłosione pogoda cudna gratulacje dla zębaczy! Koletynko-pięęęękne muffinki |
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8kg wow to pewnie więcej niz Adrian on moze z 7800wazy a jest starszy o 3 mce |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Całe 8 kilosów?? No ładny wynik.
A my się dziś nawet z lekka nudzimy. Już dwa razy spacer zaliczyliśmy a może i dobrze bo chyba nam się pogoda psuje. I dostałam paczkę z hippa i kupony do rossmanna też były. Oprócz tego różowa łyżeczka, jakieś poradniki, kleik i kolejny słoiczek który pewnie przyjdzie mi samej zjeść
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
moja Gosia miała byc szczepiona 10 kwietnia Pentaximem ale ta szczepionka została wstrzymana.
Nasza pediatra każe czekać, a można przecież zaszczepić Infranrixem. odebrałam dziś paczuszke z rossmana miałam 1 sloiczek z mieskiem po 5 miesiacu, soczek jabłkowy, probke kremu na odparzenia, sliniaczek i łyżeczkę + poradniki. Zapłaciłam 1 grosz. |
|
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Sluchajcie jestem w szoku bylam w klinice i gadalam z health visitor i ona nagadala mi tyle ze az nie chce mi sie w to wszystko wierzyc. Powiedziala ze jak Hubert skonczyl 6 mcy to moze jesc wszystko to co my W nocy nie kazala wogole dawac mleka sokow ani nic podobnego poza wodą. I tak o 7 sniadanko jakis dzieciecy ryz (baby rice) owsiankę, CHLEB!!!! ,+ mlekoo 10 przekąska np owoc ciasteczko czyli to co dziecko moze samo sobie zlapac o 12-2 lunch czyli cos z węglowodanów (ryz makaron ziemniaki chleb) cos z miesa i wcale nie organicznego :P i do tego warzywka wszystko zmiksowane. o 15 znowu przekąska o 6.30 kolacyjka i o 20-21 mleko Ja osobiscie jestem w szoku i nie wiem czy sie do tego dostosowac ![]() 29 ide na wykład dotyczacy karmienia dzieci od 6 mca Powiedzialm ze Hubis wypluwa obiadki zajada deserki wiec kazala podac jak dziecko wypluwa sprobowac za 20 min i tak walczyc do godziny jak nie to odpuscic. W czasie glownych dan nie dawac deserkow bo to oczywiste ze dzieci slodkie lubia bardziej ![]() Napiszcie co o tym myslicie
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
agi_kn anglicy maja dziwne podejscie do żywienia niemowląt, moze lepiej nie bawić się w marcheweczki, przecieray tylko od razu zaserwować kotleta z frytkami
![]() ja Gosię karmię tylko piersią i dla takie zywienie jest nawet nie do pomyslenia ![]() czytałyście to: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1208797863.826 ja w zyciu nie zostawiłabym samej Gosi w wózku nawet na sekunde |
|
|
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bede przy swoim wolniutko wolniutko zobacze co mi powiedza 29 znawcy diety dzieci ))
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
primavera - gratulacje dla Hubercika
Ostatnio na basenie zauwazylismy z mezem ze pulchniutki ten Wasz Hubercik![]() No i kolejny zebacz![]() Oj Adrianek Kanci faktycznie zostal ostatni I zeby bylo smieszniej jeszcze tydzien temu zadne z naszych dzieci nie mialo zebow - a teraz trojka.
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hhe, mój małż za to śmiał się, ze przy przebieraniu Hubert tak się w Adaśka wpatrzył, że ani nie zajęknął, co przy ubieraniu jest sukcesem ![]() Co do jego wagi - to ja mam nadzieję, że kurczę on w końcu przyhamuje, albo niech się szybko uczy chodzić, bo ręce będę miała jak goryl -takie zwisy ![]() ![]() Tą kobietę, co wyjęła i upuściła niemowlę, to bym ![]() Mykam się uczyć, coś czuję, ze poziom stresu mi wzrasta
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Rozeznanie
|
Yoolia ja bym poprostu zachlastala taka babe ciekawe co jej odbilo kretynka
Primavera ja dzis czytalam o ząbkowaniu Twojemu Hubertowi juz wymacali zęba czyli pewnie na dniach wyjdzie moj synuś może byc bezzębny nawet do 12 mc ponoć wczesniaki tak mają (naszczęście to nie jest reguła ) Idę kąpac Hubiego i chyba dziś położę się wcześniej
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i jedną i drugą bym zachlastała, matkę za zostawienie dziecka bez opieki a tą drugą to powinno się zlinczować na miejscu Miałam dzis spokojniejszą noc, Gosia jadła raz ok 2 w nocy a pozniej dopiero o 6-tej. Na noc nie za bardzo chciała jesć i pomimo tego że w dzień mało spała usnęła mi dopiero ok 23-ej, gdzie ostatno 21-22 to juz spała. Jakiś zywioł sie zrobił z tego mojego dziecka. Od kilku dni jak leży na brzuszku prostuje rączki albo są tylko lekko zgiete w łokciach i przenosi ciężar ciała z jednej strony na drugą i tak się buja a jak jej włączę muzykę to wygląda jakby tańczyła
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Moja Oliwka wczoraj skonczyl;a 4 meisiace.wczoraj tez pierwszy raz byla na spacerze w spacerowce i w ogole nei zasnela tylko ciagle kukała i rozgladala sie.
Wazylam ja wczorajw przychodni i wazy 6100g wiec chyba nei za wiele,choc caly czas przybiera,ale w ostatnim tygodniu faktycznie mniej. A w ogole to mam dola,bo faktycznie ostatnio bardzo neirowno znowu je,potrafi zjesc i 180ml ale sa takie dnio jak chocby wczoraj ze zjada tylko po 90ml,dzis w nocy tez dziubala po 100ml a teraz to tylko 60 i spi-chyba z glodu normalnie. Ja sie wykoncze normalnie nerwowo. Nie wiem czy znwou nie pasuje jej ten bebion pepti,ale nei ulewa i cos zjada-sama juz nei wiem. Moze ja powinnam zmienic lekarza. Caigle ma te zmiany atopowe na korze,takei szorstkei suche placki,ktore troche jakby sie zlagodzily po emolium,ale ciagle sa. Naczytalam sie o ciezkich alergiach pokarmowych i wystepujacym przy tym AZS. Tak naprawde nikt nei wiem czy Oliwia naprawde ma skaze i czy to typowe AZs powstajace na skutek mleka czy uczula ja cos z zewnatrz. Nie iwem juz co robic. TZ podchodzi do tego jakos na luzie-siedzi nonstop w pracy i nie mysli o tym,aja bije sie z myslami i zastanawim co zrobic.
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
oj tulis - nie wiem co Ci doradzic. Moze wybierz sie do innego lekarza faktycznie
![]() Moj maly odkryl ostatnio pozycje pt samolot - lezy na podlodze, nogi i rece w gorze (i krzyczy przy tym). No i coraz czesciej naszczescie podnosi brzuchol jak lezy na podlodze, a jak sie z tylu zaprze to potrafi nawet pupe podniesc ( a jak mu sie nozki przytrzyma to nawet latwiej mu idzie). U nas to wielki sukces bo maly ma kiepskie miesnie brzucha. A moj maly sie zatrzymal z waga. Od dwoch tygodni nic nie przybral DOszedl do 8,4 i tak juz jest i jest...
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też jest samolocik, albo pływanie zabką
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

dla naszego zębacza
Ostatnio dalam mu jablko i nic mu nie bylo wiec chyba bedzie ok.
moje dziecko zostanie samo jako bezzębniak
Hubercik nas pewnie przegoni 

Jak mial kilka dni to go karmilismy kubeczkiem jak uparciuch nie chcial cyca ssac (taki malutki plastikowy kubeczek medeli z ustnikiem).

No i kolejny zebacz