|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
wy kosmetyki a ja muszę kupić firanki, chociaż ich nie cierpię
3 lata mieszkam sobie bez firanek, szczęśliwa że nie muszę ich prać i prasować, ale wczoraj miała miejsce niefajna sytuacja i chyba założę. napiszę Wam tylko w skrócie, że natarczywa sąsiadka z przeciwka wydzwaniała do męża do pracy, chciała też do mnie - a mąż nie chciał jej dać mojego numeru telefonu (bo jest mega marudna) więc powiedział, że ja gdzieś wyszłam i i tak jej nie sprawdzę czego ona chce, a ona na to, że nieprawda, widzi mnie w domu bezczelna baba.
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nienawidzę firanek i ich nie mam, co moją mamę doprowadza do szału ;p
|
|
#4294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj też nie było parcia główki, a dzisiaj jest.. Tylko cały czas mnie niepokoi mój sen, boję się, że urodze jakiegoś mutanta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jaki zestaw do brwi wzięłaś?
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powinnyśmy mieszkać w krajach skandynawskich, tam podobno ludzie nie wieszają firanek i podobno nikt bezczelnie nie podgląda. |
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zestaw do brwi wzięłam z Bell. Bardzo fajny, nawet sie nie spodziewałam pracujesz w naszym h*be? W m1? ![]() Wysłane za pomocą mTalk
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, ja też nienawidzę firanek, fuj!
Przed chwilą zamówiłam w Rossmannie paletę niebieskich rozświetlaczy i 2x fixing powder z Wibo, bo kocham i mi się już kończy. Poszo 25zł. Miałam nic nie brać, ale uznałam, że zapas pudru mi się przyda, a paletka mi się po prostu przy okazji spodobała, bo jestem uzalezniona od porządnie wykonturowanej facjaty. To teraz czekam na info, że im się skończyły produkty. |
|
|
|
#4299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówię, że nie, bo jest jedna rurka, a ona: to pomiędzy W UK też nie mają firanek, baaaardzo rzadko się trafiają, zasłony i owszem, ale firanki... średnio ;p ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Polecam go i cenę ma ekstra Taaak i bardzo tęsknię za dziewczynami i za pracą, bo ją lubiłam. Zawsze byłam na kolorówce Jakbyś kiedyś tam czegoś potrzebowała, to śmiało możesz ich pytać i naprawdę dobrze podpowiedzą, mamy świetne szkolenia z makijażu i z dermokosmetyków Black wysłałam do Ciebie wiad na priv i naprawdę mam tą osobę zaprosić do znajomych na fejsie? brzmi jak jakichś wirus ;p
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Margolcia, tak, to moje drugie konto, zrobione właśnie do takich rzeczy. Nie mogę Cię dodać do grupy, jeśli Cię nie mam w znajomych, a - z całym szacunkiem - obcych osób nie dodaję do znajomych na moim normalnym koncie.
|
|
|
|
#4301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja to jak założy firanki to idzie patrzeć jak to z ulicy wygląda, bo musi być ładnie z zewnątrz, żeby ludzie podziwiali, a w środku to już niekoniecznie ja w całym domu mam plisy, wieczorem je zaciągam, jak słońce praży to też, super sprawa. i tylko w salonie mam jeden drążek karniszy i po bokach zasłonki, ale pełnią tylko funkcję ozdobną. Jak mam je ściągać, prać, prasować, wieszać to jestem chora a co dopiero jakbym jeszcze w każdym oknie firanki miała
|
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nazwę wymyśliłaś obłędną :pBlack wysłałam to zaproszenie
Będę mamą! Maj 2017! Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej. Edytowane przez marg0lcia Czas edycji: 2017-04-20 o 10:46 |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Margolcia, bo się udzielałam z niego w takich kontrowersyjnych kwestiach dotyczących mojej rodzinnej miejscowości. Że niby wiesz, wszystko widzę.
Także nie bój żaby, śmiało dodawaj, a ja Cię wtedy wrzucę do grupy.
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to jeszcze musiałam się po nią wracać bo przejechałam koło piekarni i wpadła mi do głowy ta drożdżówka, trochę walczyłam, ze sobą żeby po nią nie zawrócić, ale mi się nie udało będzie do kawy ![]() Cytat:
jak mi mają sąsiedzi do okien zaglądać to ja dziękuję bardzo a i tak firankami się zawsze tż zajmuje zdejmuje wiesza itp
|
||
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny 😊
Nawet w miarę pospałam w nocy, pomijając fakt, że odwiedziłam swojego gina, rodziłam i inne ciekawe historie wszystko chyba dlatego, że stresowalam się, ze zostaje w nocy sama, bo tż do pracy Ja z kolei uwielbiam firanki i zaslonki! teraz robimy pokój małego i tż mówi, że może nie będziemy nic wieszać, a ja absolutnie, musi mi coś wisieć w oknie Dziewczyny, pytanie z innej beczki, planujecie kogoś informować, gdy zacznie się akcja porodowa? Ja myślałam, że damy znać rodzicom, ale po świętach szczerze się nad tym zastanawiam moja mama tak panikuje, że boję się, że tylko jeszcze będzie mnie wkurzać swoim zachowaniem powiedziała, że się obrazi, jak jej nie dam znać, ale już widzę, jak dzwonię jej powiedzieć, że wnuczek się urodził, a ona foch na skrzydłach przyleci go zobaczyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nikogo nie informuję że się zaczyna akcja, moja mama straszna panikara, także po prostu urodzę i jak już będzie wszystko ok, to zadzwonię, ale w dzień, nie w nocy, bo by zawału dostała. rodziców męża też poinformuję na spokojnie.
|
|
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak nie robię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4308 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7302847 6]Skoro dla naszych dzieciaczków bedzie lepiej to i przenosimy :p
Ja nie biorę kosmetyków jedynie krem nawilżający i pomadkę bezbarwna ![]() Nie mogłam spac w nocy i jadłam ogórki konserwowe Haha :p Teraz na śniadanie jem makaron z cynamonem Czekam na kuriera bo ma przywieźć nasze nowe telefony :brokuł: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Niezłe masz zachcianki ![]() Cytat:
Ja kiedyś u rodziców jak jeszcze mieszkałam to u siebie w pokoju założyłam franki takie mleczne, bo miałam wrażenie, że facet z bloku z naprzeciwka ciągle siedzi na balkonie i mi w okno zagląda Co do kosmetyków do szpitala to może ewentualnie kredkę do oczu wezmę i jakiś krem. Myślę, że jak będzie tak jak ostatnio to nie w głowie mi będzie malowanie. Poza tym ja i tak minimalistka jestem ... (a może beztalencie Ale mi Julek w brzuchu szaleje. Z każdej strony kopytko wystawia
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka jestem okropna :pTeraz bratowa Tż rodziła i miała cc, pisałam tutaj. Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby tam jechać, po1 nie przepadam za nią, a po2 może sobie tego nie życzy, nie jestesmy szczególnie blisko ze sobą. A teściowa, że mogłam jechać, że tamta pytała itd, więc powiedziałam wprost: ja nie chcę, żeby do mnie przyjeżdżał ktokolwiek, najchętniej chciałabym zostać sama z Tż i z mamą, ale rozumiem, że Pani przyjedzie... i się uciszyła. Wiem, że nawet jakbym powiedziała: NIE CHCĘ, żeby Pani przyjeżdżała, to ona i tak by przyjechała. Wiec mam nadzieje, że chociaż nie wpadnie na genialny pomysł i nie zabierze tamtej i Bóg wie kogo jeszcze.
|
|
#4311 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[/QUOTE]Moja mama już dostaje zawału, jak do niej dzwonię, za każdym razem myśli, że rodzę już jej powiedziałam, że chyba zacznę wysyłać smsy "nie rodzę, dzwonię w innej sprawie" zanim do niej zadzwonię. W święta jak mi stwardniał brzuch pod koniec siedzenia przy stole to już widziałam jej przerażoną minę pod tytułem "co się dzieje". Najgorsze jest to, że ona pracuje w szpitalu, w którym ja będę rodzić i do tej pory postrzegałam to za plus, bo chciałam, żeby była w pobliżu i czuwała nad wszystkim. Ale nie sądziłam, że będzie się tak zachowywać. Dlatego teraz totalnie nie wiem, co robić, a założę się, że za każdym razem, jak jest w pracy to sprawdza przyjęcia na porodówkę, bo ma taką możliwość Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi non stop śni się, że moja młodsza córka będzie szatynką, jak ja. I mężowi tak samo się śni. Starsza ma jasnorude włoski, jak mąż i ogólnie jest bardzo podobna do niego, więc może młodsza pójdzie w mamusię - aczkolwiek nie sądzę, no ale... ![]() Cytat:
Bardziej się boję tego, że zacznę rodzić, zanim mąż wróci z delegacji - ale do niego na pewno nie zadzwonię w trakcie, bo mi tam zwariuje z nerwów w tej Belgii. W razie takiej sytuacji tatuś dowie się dopiero po fakcie. Aczkolwiek mam nadzieję, że doczekamy.
|
||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Milutek - hahaha, padłam z sąsiadki
Ja też nie mam firanek (tylko rolety) i też teściu przeżywał, haha Najpierw zlikwidowaliśmy kaloryfer w kuchni, a on do nas "no jeszcze mi powiedzcie, że firanek nie będzie" ![]() Happiness - ja nikogo nie będę informować chyba, że będę widziała, że mama do mnie dzwoniła to oddzwonię, bo rozmawiamy codziennie i by się na pewno martwiła, że coś jest nie tak ![]() W rossmannie dziki tłum! Weszłam tylko zobaczyć czy jest puder z Wibo, a że nie było to wyszłam i tyle z zakupów. Ja rozumiem, że promocja jest atrakcyjna, ale ludzi było tyle jakby za darmo coś rozdawali ![]() Idę zaraz na stopy do kosmetyczki - stresuję się
|
|
|
|
#4314 |
|
Rozeznanie
|
Że rodzice przyjeżdżają to jeszcze jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale że niektorzy z daszej rodziny się zjeżdżają na poporodówkę to już dla mnie przesada. Takie maluszki najpierw musza sie z flora rodzicow oswoic. W ogole bym chciala zeby z odwiedzinami sie ludzie wstrzymali tak chociaz ze 2 tygodnie.
Po pierwszym porodzie przyjechali moi rodzice na moment doslownie i mamunia przywiozla mi gorace jeszcze pierogi z serem i z buleczka tarta pozawijane w reczniki zeby nie wystugly za co bylam jej mega wdzieczna bo glodna bylam jak wilk teraz niestety już nie przyjedzie ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
A no i teraz tak jak u Sanctum ktos sie dowie na pewno ze sie zaczelo bo dostanie Synka pod opiekę
) jeszcze sama nie wiem czy go do mojego taty damy czy ktos od meza przyjedzie, ale wtedy to cala rodzina sie dowie odrazu. Zobaczymy kiedy sie zacznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalam rano po 5.20 i nie znasnelam, az maz przyszedl z pracy. Zjedlismy sniadanie i znow do lozka.
Snilo mi sie, ze maly sie urodzil. Nie wiem, kiedy, jak. Czulam sie dobrze 😀 siedzialam w kuchni i probowalam karmic piersia, ale nie chcial sutka. W ogole to lecial mi z rąk 😤 Zlozylam zamowienie w Rossie max do 00.10 godziny. Potwierdzenie na maila przyszlo po 3 w nocy i do teraz nie mam zadnego info Ciekawe, czy cos dostane w ogole..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4318 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Kurde zmartwilam sie z tym rossmanem
mam nadzieje, ze mi jednak uszykuja te rzeczy choc zamawialam rano i tez nadal zadnej info ale skoro robia taka akcje to powinni sie do niej przygotowac wybralam opcje odbioru w sklepie wiec teoretycznie powinni mi je uszykowac przed otwarciem no ale jak bedzie to sie okaze...Marta ja nie zabieram kosmetykow do makijazu do szpitala, nie sadze zebym miala glowe i sily do malowania sie. Maz sie wczoraj zaczal smiac jak widzial ze pozyczylam od Mamy mala suszarke do wlosow i sie pytal czy na wakacje sie wybieram czy do szpitala i czy mam zamiar tam wlosy suszyc ale przypomnialam mu ze polozenie sie spac z mokrymi wlosami skutkuje u mnie okropnym bolem glowy wiec sie zreflektowal i przeprosil Milutek co za okropna sasiadka ludzie nie maja wstydu ![]() Co do powiadamiania o porodzie tesc ostatnio mowil ze mamy do niego dzwonic to nas zawiezie zeby maz sie nie musiał stresowac parkowaniem itd ale w sumie wolalabym jakbysmy sami pojechali bo wiem ze beda to z tesciowa bardzo przeżywac a wolalabym tez zadzwonic po i oszczędzić im tego stresu. Ale maz twierdzi ze beda mieli nam to za zle wiec w sumie wolalabym zeby akcja zaczela sie w nocy to bym chociaz miala wymowke ze nie chcielismy ich budzic ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Wlasnie dostalam meila z rossmana: "Drogi Kliencie, Twoje zamówienie zostało zarejestrowane pod numerem xxxxxxxx. O ostatecznej dostępności produktów z Twojego zamówienia poinformujemy Cię w kolejnej wiadomości e-mail. " czuje ze bedzie niezly dym z tymi zamówieniami internetowymi
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Bunnybe dobrze, że mi przypomniałaś o suszarce!! I na szczęście mam jedną taką niewielką składaną
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

bezczelna baba.

Ja też nienawidzę firanek i ich nie mam, co moją mamę doprowadza do szału ;p

Jakbyś kiedyś tam czegoś potrzebowała, to śmiało możesz ich pytać i naprawdę dobrze podpowiedzą, mamy świetne szkolenia z makijażu i z dermokosmetyków 

i to jeszcze musiałam się po nią wracać bo przejechałam koło piekarni i wpadła mi do głowy ta drożdżówka, trochę walczyłam, ze sobą żeby po nią nie zawrócić, ale mi się nie udało
wszystko chyba dlatego, że stresowalam się, ze zostaje w nocy sama, bo tż do pracy
moja mama tak panikuje, że boję się, że tylko jeszcze będzie mnie wkurzać swoim zachowaniem
na skrzydłach przyleci go zobaczyć
Ja kiedyś u rodziców jak jeszcze mieszkałam to u siebie w pokoju założyłam franki takie mleczne, bo miałam wrażenie, że facet z bloku z naprzeciwka ciągle siedzi na balkonie i mi w okno zagląda
już jej powiedziałam, że chyba zacznę wysyłać smsy "nie rodzę, dzwonię w innej sprawie" zanim do niej zadzwonię. W święta jak mi stwardniał brzuch pod koniec siedzenia przy stole to już widziałam jej przerażoną minę pod tytułem "co się dzieje".
Ciekawe, czy cos dostane w ogole..
mam nadzieje, ze mi jednak uszykuja te rzeczy choc zamawialam rano i tez nadal zadnej info
ale skoro robia taka akcje to powinni sie do niej przygotowac
wybralam opcje odbioru w sklepie wiec teoretycznie powinni mi je uszykowac przed otwarciem no ale jak bedzie to sie okaze...