![]() |
#3751 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Agusia u nas ksiądz Nie narzuca kolorów. Tylko chciał, by swieca i szatka była. Ja moje dziewczyny chrzcilam w bieli. Na roczek mam nadzieje ze Hania wcisnie się w kiecke, w której Zosia była na weselu mając 18 MC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Zakorzenienie
|
Ja też na codzień nie ubieram Marysi sukienek, ostatnio miała na sobie w Wigilię
![]() ![]() U nas katar ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Zullugula, co tam u Was? Napisz coś, a nie tylko czytasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3754 |
Raczkowanie
|
U nas guz na czole :P a poza tym zimno, szaro, nic mi się nie chce. Czekam na lepsze czasy
![]() Nie mogę się nadziwić, że Wasze dzieci mają już po 7 zębów, syn ma od niedawna dopiero 3. Ale już nauczył się nimi stukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Rozeznanie
|
Franek ma 6 i chyba kolejne w natarciu, bo maruda, siki odparzaja i cały czas mamoza. No i wszystko w buzi oczywiście.
Próbowałam tam coś dojrzeć, są kreski, ale dziąsła nie opuchnięte więc nie wiem o co kaman. A tak poza tym to śpi już 2 godziny: o wczoraj miał drzemkę 2,5h po południu to wieczorem o 21 dopiero padł. Powiedzcie czy to normalne że ten mój bobas się tak denerwuje ze zaciska pięści I zęby i cały się trzesie? Przeraża mnie to troszkę. Wczoraj moja siostra go przyniosła do mnie bo przeszkadzał się jej uczyć i zamknęła za doba drzwi to siedział tak i co chwilę trzasl się kilka minut a jak wróciła to przestał. Taką złość pokazuje. Martwię się trochę czemu tak robi. Źle to wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Justyna powodzenia! Podobno czasami tak jest, że pierwszy raz zaskoczy się szybko a w kolejne już gorzej zajść. ( Fakt, mi udało się w obu przypadkach za pierwszym podejściem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja bym jednak ubrała na biało na chrzest, ew. w jakieś jasne kolory. W przypadku chłopców to jednak wg. mnie co innego tak jak na ślubie- panna młoda w bieli, a pan w kolorach żałobnych ![]() Cytat:
2 cykle to jeszcze nie powód do zmartwień, szczególnie przy takim stylu życia gdy organizm jeszcze nie zdążył dojść do harmonii po poprzedniej ciąży. Powodzenia w każdym razie ![]() *** Któraś jeszcze mamusia się stara o rodzeństwo dla czerwcątka? ![]() Ja to aktualnie rozmyślam nad jakąś porządną antykoncepcją. Okresu jeszcze nie dostałam, więc póki co gumki w użyciu ale jak już dostanę to albo coś skuteczniejszego albo abstynencja ![]() BTW czy ktoś tutaj ma jakieś doświadczenia z Mireną? Niestety ciężko mi namówić tz na wazektomię ![]() Cytat:
Wczoraj za to dziecko pospało 10 minut przy cycku wieczorem, a gdy go odkładałam do łóżeczka to się obudził uśmiechnięty i pełen energii. Ostatecznie zasnął nieco przed 23. Dzisiaj drzemka też tylko 20 minut przez katar i kaszel. Szlag mnie trafia i mam dosyć. Chałupa nieogarnięta, pranie wyłazi z kosza,wszędzie kocia sierść, obiad w lesie, dziecko jęczy... Ja już chyba za stara jestem na to wszystko. Przy starszakach jakoś lepiej sobie radziłam pomimo, że byli we dwójkę. Więcej energii miałam i entuzjazmu. Cytat:
U nas szrama od pazurów na prawym policzku ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3758 |
Rozeznanie
|
Sliweczko a czemu czekasz z antykoncepcja na okres? Przecież możesz między innymi tabletki lykac
![]() Ja też bym wreszcie chciała porządek zrobić i porządna anty, ale niestety mam nadzerke która muszę najpierw pokonać, a nie mogę się za nią wziąć bo ciągle mam infekcje których nie mogę wyleczyć. I takie błędne koło się ciągnie i też jesteśmy skazani na gumki którym ja wcale nie ufam, a okres mi się jeszcze nie wyregulowal więc często bywam w aptece po testy ciążowe: P A później też myślę nad wkładką, ale nie wiem czy hormonalna czy nie ![]() Sliweczko, bardziej mi chodziło o sposób w jaki to zdenerwowanie wyraża. Takie trzęsienie się całym ciałem od zaciskania mięśni chyba nie jest zdrowe ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Rozeznanie
|
A teraz uwaga.!
Przedstawiam profesjonalne zabezpieczenia antydzieciowe!: D1492684355179.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zadomowienie
|
Lena
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#3761 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko ja męża już dawno przygotowuję do tej decyzji. Mam nadzieję, ze w koncu się przekona bo ja hormonów nie mogę brać a gumki, no cóż, to męczące
![]() ![]() Edit: na Słowacji to koszt 480eurasów... Lena moja M tak od zawsze okazuje złość. Zaciska piąstki i ząbki i cala się trzęsie. Nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na mięśnie ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-04-20 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do wszystkich mam, które nie mogą uśpić ostatnio naszych "ośmiornic". U mnie ostatnio w desperacji zadziałało otulanie. W końcu się L uspokoił, przestał wywijać odnóżami i stwierdził, że jeżeli nie można uciekać i mama nie będzie goniła to koniec zabawy i śpimy ![]() Justyna- a bierzesz coś na tarczycę? Agusia- ubrałabym na pastelowo, tak jak dziewczyny albo przebrała. My zbieramy na Lady Comp. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
IMG_20170420_172509.jpg
Drzemka nr 2 i znów na klacie bo katar dusi... Oby noc była łaskawsza ![]()
#3765 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nie wyobrażam sobie, że miałabym przez najbliższe 20 lat łykać codziennie tabletki. Kiedyś brałam ale u mnie każde powodowały spadek libido, a ja nawet bez tego już i tak mam właściwie zerowe... Co do wkładek. Zwykła to podobno dziadostwo straszne, nawet gin mi odradzał. Częstsze infekcje, bolesne i dłuższe miesiączki. Mirena podobno super ale natrafiłam na sporo opinii, w których kobiety pisały o złym samopoczuciu, migrenach bólach kręgosłupa, brzucha, odrętwieniu, senności, depresji. Boję się że zapłacę 1200 zł. i okaże się że mój organizm tego nie toleruje i pójdzie kasa do kosza... Cytat:
Z tego co czytałam takie rzeczy się niezwykle rzadko zdarzają i leczy się je antybiotykami po prostu... No nie wiem, mógłby się poświęcić chociaż raz. Ja trzy razy rodziłam ![]() A przed cc nie można poprosić o podwiązanie jajowodów? Znam kilka kobiet- teraz już około 50tki, które miały coś takiego zrobione. Cytat:
Dziękuję, że pytasz. Ignaś ma katar i kaszle ale nie gorączkuje to do lekarza nie jadę. Promlm w zasadzie największy ze spaniem, jak u Honci. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 |
Rozeznanie
|
Honcia- współczucie. Zdrówka i siły na nadchodzącą noc
![]() Śliweczka- Lady Comp- komputer cyklu. http://www.ladycomp.pl/dzialanie Koleżanka mi poleciła. Fajne, bo nie męczysz się z tymi termometrami i wkładaniem wiadomo gdzie, tylko wygodnie, pod językiem i dodatkowo analizę wykresu cyklu wykonuje urządzenie i nie trzeba się męczyć z zapisami. Prosto Ci pokazuje, czy masz zielone, czy czerwone światełko na seks w danym dniu. No i ma wysoką skuteczność na poziomie tabletek antykoncepcyjnych bez wszystkich tych skutków ubocznych. I jak dla mnie ważne, że bez wyrzutów sumienia mogę iść do kościoła i Komunii. Aaa i ja też jeszcze nie dostałam okresu od porodu- myślisz, że to przez to że karmimy piersią? Już mnie to trochę martwi i coraz bliższa jestem żeby w końcu się zebrać do gina (od porodu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Konto usunięte
|
zebrah nie wiedziałam że takie urządzenie istnieje.
Trochę drogie niestety jak na termometr z komputerkiem... Nie wiem czy nie stresowałoby mnie poleganie w takiej ważnej sprawie tylko na pomiarach temperatury. Myślę że i tak dalej stosowałabym cały czas dodatkowe zabezpieczenie, a na czerwonym świetle abstynencję ![]() A nie wiesz czy są może na rynku do kupienia same takie ultraczułe termometry do mierzenia pod językiem? No ja myślę, że okresu nie mamy dalej przez kp. Ja karmię dalej z dużą częstotliwością to pewnie temu. Noce często całe z pijawką, a w dzień cyc po obudzeniu, do zaśnięcia i na życzenie więc jak nic wychodzi z 7 razy- jak z noworodkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Rozeznanie
|
Witam,
Życzę dużo zdrówka dla chorowitkow ![]() Honcia jaka ona słodka ![]() Ja zostaną witam się nad implantem, jako antykoncepcja ale narazie nie myślę o tym bo planuje co innego ![]() Miszka no właśnie różnie bywa, chociaż miałam nadzieję skoro z Gabim łatwo poszło to i teraz, a tu duu.pa. poczekamy zobaczymy, będę teraz w pl to odwiedzę gina i endo. Zebrah biorę 125 mg eutyroksu. Brałam tak przed ciaza i w czasie i dopiero po porodzie mam tsh podwyższone. Tutaj lekarze każą czekać aż samo wróci do normy a mi się wydaje że skoro już prawie 10 mcy nie wróciło to czas na wyższą dawkę. Odwiedzę mojego endo i zobaczymy co doradzi.
#3769 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3770 |
Rozeznanie
|
A pewnie ze skuteczne!
![]() Zebrah a do lady comp potrzeba w miarę regularnych cykli? Ja bym się nie odważyła chyba: P Te wkładki bez hormonów to podobno jeszcze zależy jakie. Ze niektóre właśnie tak jak mówisz utrudniają życie (chyba z miedzia) a niektóre nie (hmm ze srebrem? Są takie czy coś mi się pomieszalo?) O mirenie słyszałam same dobre opinie ale też bym się bała wyrzucić tyle kasy. Jak się nie planuje więcej dzieci to podobno zastrzyki są spoko. Honciu to u nas odwrotnie, ja muszę na gumkę nalegac bo on "zdąży" ![]() Jak brałam tabsy to wszyscy szczęśliwi ale teraz wolałabym coś o czym nie muszę ciągle pamiętać. Justynko powodzenia: * Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zadomowienie
|
A wiecie jaki jest najlepszy środek antykoncepcyjny? Środek doopy
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Noc spokojna u nas ![]() ![]() Jak tam Marysia i Ignaś?
![]() |
#3773 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc jak zwykle spokojna ![]() ![]()
#3774 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj na noc psiknęłam Nasivinem i też było u nas spokojnie. Pod względem kataru, bo panna nie pozwala mi się nudzić i tej nocy przesikała się, więc była akcja przebieranie
![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-04-21 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Ja juz nawet nie pamietam kiedy Kinia mi się przesikała :P
#3777 |
Zakorzenienie
|
A my przez tydzień używaliśmy na noc lidlowych i nie przesikala się tylko raz... Trzeba bylo zainwestować jednak w białe pampki
![]()
#3778 |
Raczkowanie
|
Witam po długiej nieobecności! Zdążyłam coś na FB skrobnąć u czerwcówek więc i tu się postaram, choć ostatnio czas pt nie ogarniam.
Podejrzewam, że chodzi o raczkowanie. W samym stołowym mam sporo miejsc których Beni odwiedzać nie może, o reszcie pomieszczeń nie wspomnę. Muszę się rozejrzeć za gniazdkami z klapką... Nie mam drzwi do kuchni a tam bawet jak zamiotę/odkurzę i tak za chwilę brudno, a tu wsio w buźce ląduje. Brawo dla odważnych starających o kolejne! Jestem pod wrażeniem ja jak ognia narazie... co do anty to narazie "ubranka" są w użyciu. OKres mam jak sobie chce, ale to dopiero miesiąc jak nie kp. Pozbyłam się reszty mleka jakis tydzien temu. Bardzo bolesne guzki mi się porobily w samych brodawkach i pod prysznicem wymasowalam (bolalo pierunsko) ale juz mam spokoj. Widze ze dotychczasowa metoda karmienia nocnego srednio sie sprawdza. Termosik owszem ale musze WSTAC zzeby zrobic mleko. i tu zaczyna sie problem. Dziec spi przy mnie, jak wstane jest szamotanina od razu i podbudka. Wiec do wozka przekladam jadę do kuchni tam szybko robie mleko ale on i tak płacze jak przesatne bujac. Dzis ostatecznie dało mi się to we znaki i szukam dobrej metody na nauke spania dziecka w łózku. Zeby tam zasnal i spal. Narazie jest to dla mnie do zrealizowania jak lot na Marsa. Widze to tak: usypia w łóżeczku, np siedze koło niego. Potem kręci się na jedzenie to od razu wstaje i robie melko zajmuje mi to ok 2 min. Pije(chyba w łóżeczku nie?jakoś półleżąco? CZy na ręce wyciagac i wtedy z powrotem do łóżeczka?) potem spi i ewent gdy sie kręci ale nie na karmienie to poglaskac posiedziec przy nim... ja już sama nie wiem... A z ciekawosci, ilu dziewczynom z nas bobasy spią w łóżeczkach? Sprawa o ktorej pisalam ze wyjasni sie na wiosne jeszcze sie nie wyjasnila i tak wisze w nicości. narazie zyje szkola,zakupami i swoimi schizami(czasem).. Dziś bylam ostatni raz na bioderkach, wszystko dobrze i koniec męki w tej kolejce. Zdrówka katarowym dzieciom ![]()
#3779 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2017-04-21 o 08:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Rozeznanie
|
U nas przesikane prawie codziennie. Nie wiem czemu.
Pik Pik Franek śpi w łóżeczku, jak zaczyna marudzic to przy łóżku trzymam wszystko i robię mleko i dopiero do wyciągam, karmię na kolanach i on usypia przy butli, odkładam do łóżeczka. Połóż rzeczy do robienia mleka na podłodze lub taborevie, szafce przy Twoim łóżku, bo do kuchni to faktycznie słabo chodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.