Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-20, 22:21   #4261
enex
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Wiesz Enex na początku odebrałam Cię jako arogancka i lekkomyślna dziewczynę która nie ma bladego pojęcia o Ed, ale zmieniłam zdanie , widzę jaka jesteś wartościową i wrażliwą dziewczyną, która nie radzi sobie z pewnymi sprawami, i bardzo przykro że nie chcesz dać sobie pomoc i nadal sie męczysz widząc że raz jest gorzej a raz lepiej. Pomyśl , proszę ile jeszcze tak wytrzymasz??

Thanx funky. W sumie...mi nawet możliwość pogadania o tym pomaga. Przylepiam się do monitora, poczytam o waszych sukcesach, poczytam o innych z ED...i uświadamiam sobie to i owo, nie zawsze chwytam potem za czekoladę albo kanapki. Kiedyś od kompulsów odradzała mnie swoim zachowaniem koleżanka z aną - dookoła sobie powtarzałam, że nie dam się zwariować jedzeniem, potem spotkanie z bul, nie wiem dlaczego, ale obcowanie z takimi ludziami trochu zmuszało mnie do tego by wytrzymać, spróbować choć kilka dni pod rząd wytrzymać i poczuć jakie to wspaniałe nie być przejedzona, nie mieć niestrawności, nie czuć się wiecznie skrępowana...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 22:27   #4262
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Thanx funky. W sumie...mi nawet możliwość pogadania o tym pomaga. Przylepiam się do monitora, poczytam o waszych sukcesach, poczytam o innych z ED...i uświadamiam sobie to i owo, nie zawsze chwytam potem za czekoladę albo kanapki. Kiedyś od kompulsów odradzała mnie swoim zachowaniem koleżanka z aną - dookoła sobie powtarzałam, że nie dam się zwariować jedzeniem, potem spotkanie z bul, nie wiem dlaczego, ale obcowanie z takimi ludziami trochu zmuszało mnie do tego by wytrzymać, spróbować choć kilka dni pod rząd wytrzymać i poczuć jakie to wspaniałe nie być przejedzona, nie mieć niestrawności, nie czuć się wiecznie skrępowana...
To jest ta rywalizacja i chęć bycia lepszą, typowa dla osób z ED.
Gdy ktoś z mojego otoczenia zaczynał sie odchudzać nie miał ze mną szans, to było jak koło napędowe powodowało jeszcze większa kontrole także chudłam w mgnieniu oka,
btw, mnie tez wizaz bardzo pomaga i również lubię czytać o postępach dziewczyn , tylko gdy na wątku robi się pesymistycznie jakoś źle na mnie to wpływa i wtedy sie nei udzielam, mam to w podświadomości chyba , za bardzo dobieram sobie do siebie i jeszcze nie nauczyłam sie na tyle udzielać życia innych od mojego własnego.
Enex - pamiętaj zawsze możesz na ans liczyć
Stary 2008-04-20, 22:31   #4263
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Enex, to super, że masz kogoś, z kim możesz pogadać, to już coś i cieszę się, że KZ Ci pomaga

mam podobne odczucia jak Funky - pierwsze wrażenie Twojej osoby było dla mnie negatywne, ale teraz widzę, że jesteś wspaniałą dziewczyną. A kiedy będziesz miała trochę wolnego? Trochę czasu, żeby iść do lekarza ?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 22:34   #4264
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Enex, to super, że masz kogoś, z kim możesz pogadać, to już coś i cieszę się, że KZ Ci pomaga

mam podobne odczucia jak Funky - pierwsze wrażenie Twojej osoby było dla mnie negatywne, ale teraz widzę, że jesteś wspaniałą dziewczyną. A kiedy będziesz miała trochę wolnego? Trochę czasu, żeby iść do lekarza ?
Wiosenko zauważyłam to po reakcji na pierwsze posty Enex, ale nie zawsze pierwsze wrażenie jest tym ostatecznym, ja potrzebuje czasem nabrać dystansu do ludzi żeby móc ich właściwie ocenic
Stary 2008-04-20, 22:35   #4265
enex
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy będziesz miała trochę wolnego? Trochę czasu, żeby iść do lekarza ?
W sierpniu.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 22:47   #4266
phenomena
Zakorzenienie

tamonita, pytanie brzmi, czy niezjedzenie obiadu w twoim przypadku było 'normalna' ludzka zachcianka, czy wyrzutami sumienia po cieście ;>
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 22:57   #4267
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
oj smakowała
i nawet dorwałam w lidlu ten zachwalany serek na kanapki i powiem, że też mi zasmakował
ogólnie to jeszcze jabłuszko przed chwilą wpadło
jak dużo jedzenie zależy od mojego nastroju...
No to fajnie
A ja tego serka u mnie dorwać nie mogę

Cytat:
nie chcę się kłócić, broń Boże

oczywiście, że ja też wielokrotnie "rozmaiwałam sama ze sobą", ale to świadczy o pewnych wyrzutach sumienia, czyż nie? i dlatego to nie aż taki sukces wg mnie. ale sukcesem jest to, że zjadłaś te słodkości spontanicznie - to fakt

co do obiadu, raczej normalnie ludzie by go zjedli
Zjedliby jeśli mieliby ochote, ja nie miałam.

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
tamonita, pytanie brzmi, czy niezjedzenie obiadu w twoim przypadku było 'normalna' ludzka zachcianka, czy wyrzutami sumienia po cieście ;>
Zakładając, że ciasto jadłam już po tym kiedy miałabym zjeść obiad to chyba odpowiedź nasuwa się sama. A to, że nie zjadłam obiadu to nie znaczy, że miałam po czymkolwiek wyrzuty sumienia bo ich nie miałam, co więcej po powrocie od cioci zjadłam jeszcze pare innych rzeczy wcale nie przejmujac sie ciastem, piwem etc.
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 23:07   #4268
phenomena
Zakorzenienie

tamonita, jeśli tak, to gratuluje
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 06:41   #4269
Annie1441
Wtajemniczenie

Ostatnie zdjęcie jest aktualne. Mam ok. 179cm wzrostu. Dzisiaj idę tylko na 3h do szkoły, a potem wracam porozwiązywać testy i chyba pójdę sobie pobiegać do parku na odstresowanie jak mi się będzie chciało (nie dla spalania). Mam teraz na TKD bezpośrednie przygotowanie startowe, treningi na długu tlenowym, nawet ponad 2h. Po tym ledwo do domu dochodzę, a żeby wypocząć to ze 2 dni potrzebuję. Metabolizm od tego chyba hula (37 prawie). Jeszcze 1,5 tyg. do mistrzostw, a do końca sezonu jedziemy na wytrzymałość. Ale podobno się poprawiłam w walkach W ogóle chciałam zacząć trenować biegi długodystansowe, ale to dopiero po MP, bo teraz bym chyba się wykończyła. No i zaliczam chemię na celujący... jakieś aminy, ketony. My w życiu tego na lekcji nie robiliśmy, ale chyba sobie poradzę. Jest 13 tematów, a ostatni brzmi: cukry- budowa i właściwości. Jakby mnie z tego spytała to hoho. Długo bym mówiła :P
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 06:49   #4270
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Wiem bo byłam juz. Tylko hm...boje sie utycia na prosiaka przez te tabletki
JA TEŻ SIĘ BOJE
a przecież w końcu trzeba będzie iść do gina.

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Tabletki antykoncepcyjne mogą maksymalnie spowodować, że trochu się woda przytrzymie nieznacznie, inaczej jeśli by utyć to tylko dlatego, żeby człowiek zaczął więcej jeść. Od samych tabletek 10kg się nie nabierze
Cytat:
Napisane przez hogatk@ Pokaż wiadomość
Baby nie bój sie. Nie przytyjesz od tych tabletek. Ja biore już chyba ponad pół roku z przerwami. Bez nich nie dałabym rady psychicznie. Wiem , że to w sumie pójście na łatwizne, ale one pomagają...
Uff. no skoro tak mówicie.

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Zakładając, że ciasto jadłam już po tym kiedy miałabym zjeść obiad to chyba odpowiedź nasuwa się sama. A to, że nie zjadłam obiadu to nie znaczy, że miałam po czymkolwiek wyrzuty sumienia bo ich nie miałam, co więcej po powrocie od cioci zjadłam jeszcze pare innych rzeczy wcale nie przejmujac sie ciastem, piwem etc.
To super! gratuluje.

A ja męcze się ze śniadaniem.
wczoraj przed spaniem zjadłam kawałek czekolady i chodzi to za mną. już lepiej by było jej nie marudziłabym tak teraz.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 07:09   #4271
funky87
Zakorzenienie

dubel
Stary 2008-04-21, 07:11   #4272
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość

A ja męcze się ze śniadaniem.
wczoraj przed spaniem zjadłam kawałek czekolady i chodzi to za mną. już lepiej by było jej nie marudziłabym tak teraz.
Imposing - głowa do góry , nie myśl o tym to tylko jeden kawałek

Dziewczynki zaczynamy nowy dzień, mam nadzieje pełen sukcesów i przełamań, wszystkim wam tego życzę

btw, od kiedy postanowiłam że na razie jednak U - czuje sie spokojniejsza ale już nie długo wracam na P wczoraj o mały włos od kolejnego kryzysu , ale chyba sobie poradziłam, tak mi się wydaje bo dziś już jest dobrze.
Stary 2008-04-21, 08:37   #4273
kasik30
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki
Masz racje Funki,nowy dzień zaczynamy i mam nadzieję że będzie to dobry dzieńPomyślmy sobie że wszystko przed nami i dzisiaj dziewczynki zróbmy sobie dzień bez wyrzutów sumienia-taki poniedziałkowy prezent na dobry tydzień
Myślmy pozytywnie
A ja dziś do pracy na pop.po miesiącu wolnego
Stary 2008-04-21, 09:31   #4274
garden_d
Zakorzenienie

Nowy dzień i nowe postępy, hm?

Funky- I prawidłowo ciesze się, że teraz czujesz się spokojniejsza- przekonasz się, że nie będziesz przybierała na wadze bez końca

Kasik!- Dzień bez wyrzutów? Aż mi się oczy zabłyszczały ^^ wiesz co? chyba do jest fantastyczny pomysł Dziękuję za te zdanie, bo naprawdę poczułam że przez chwilę mogę przecież pozwolić sobie na taką 'wolność'

Miłego!
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 09:50   #4275
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Dziewczynki zaczynamy nowy dzień, mam nadzieje pełen sukcesów i przełamań, wszystkim wam tego życzę

btw, od kiedy postanowiłam że na razie jednak U - czuje sie spokojniejsza ale już nie długo wracam na P wczoraj o mały włos od kolejnego kryzysu , ale chyba sobie poradziłam, tak mi się wydaje bo dziś już jest dobrze.
Witajcie!

Super, Kochana, że sobie wczoraj poradziłaś uważam też, że wiesz dobrze już teraz, co jest dla Ciebie lepsze - jeśli myślisz, że U, szanuję Twój wybór i na pewno przygotuje Cię psychicznie do P

a ja dziś miałam szczepienie. i tak sobie czekałam i oglądałam karty zdrowia. Była tam karta pacjentki w wieku 53 lat z bmi 29. dietetyczka przygotowała dla niej (!) dojrzałej kobiety, prowadzącej siedzący tryb życia, otyłej - dietę 1400 kcal. i tak sobie pomyślałam: o Boże, ja się ruszam, jestem młoda, a jadłam mniej. i miałam przed dietą bmi 17 to mi wiele uświadomiło. Matko Boska...

No ,tym miłym akcentem kończę moją wypowiedź mam nadzieję, że każda z nas będzie miała udany i cudowny dzień

swoją drogą, gdzie Agness?

Stary 2008-04-21, 10:10   #4276
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
i miałam przed dietą bmi 17 to mi wiele uświadomiło. Matko Boska...
to aż się boję pytac jakie miałaś po diecie...
Stary 2008-04-21, 10:17   #4277
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

No, miałam... niższe. Ech. Na szczęście odchudzałam się krótko i schudłam "tylko" (z takiej wagi to aż) 8 czy 9 kg. No, ale ślady na psychice zostały...

Stary 2008-04-21, 10:24   #4278
kasik30
Raczkowanie

No to dziewczynki do dzieła,dzień bez wyrzutów sumienia
Stary 2008-04-21, 10:34   #4279
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
No, miałam... niższe. Ech. Na szczęście odchudzałam się krótko i schudłam "tylko" (z takiej wagi to aż) 8 czy 9 kg. No, ale ślady na psychice zostały...
Dobrze, że nie przypłaciłaś tego "oduchdzania" życiem... bo zdrowiem to bez wątpienia przypłaciłaś. Co się podkusiło?
Stary 2008-04-21, 11:49   #4280
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Masz racje Funki,nowy dzień zaczynamy i mam nadzieję że będzie to dobry dzieńPomyślmy sobie że wszystko przed nami i dzisiaj dziewczynki zróbmy sobie dzień bez wyrzutów sumienia-taki poniedziałkowy prezent na dobry tydzień
Myślmy pozytywnie
Tak pozytywne myślenie to podstawa , i tego się trzymajmy

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Nowy dzień i nowe postępy, hm?

Funky- I prawidłowo ciesze się, że teraz czujesz się spokojniejsza- przekonasz się, że nie będziesz przybierała na wadze bez końca Właśnie tego chcę, aby przekonać się że mogę w każdej chwili przerwać przybieranie na wadze, to mnie uspokoi i pozwoli na luzie podejść do późniejszego P

Kasik!- Dzień bez wyrzutów? Aż mi się oczy zabłyszczały ^^ wiesz co? chyba do jest fantastyczny pomysł Dziękuję za te zdanie, bo naprawdę poczułam że przez chwilę mogę przecież pozwolić sobie na taką 'wolność'

Miłego!
Cytat:
Witajcie!

Super, Kochana, że sobie wczoraj poradziłaś uważam też, że wiesz dobrze już teraz, co jest dla Ciebie lepsze - jeśli myślisz, że U, szanuję Twój wybór i na pewno przygotuje Cię psychicznie do P

a ja dziś miałam szczepienie. i tak sobie czekałam i oglądałam karty zdrowia. Była tam karta pacjentki w wieku 53 lat z bmi 29. dietetyczka przygotowała dla niej (!) dojrzałej kobiety, prowadzącej siedzący tryb życia, otyłej - dietę 1400 kcal. i tak sobie pomyślałam: o Boże, ja się ruszam, jestem młoda, a jadłam mniej. i miałam przed dietą bmi 17 to mi wiele uświadomiło. Matko Boska...

No ,tym miłym akcentem kończę moją wypowiedź mam nadzieję, że każda z nas będzie miała udany i cudowny dzień

Wiosenko , podjęłam taką decyzję ponieważ tak jak pisałam wcześniej chę się upewnić czy potrafię utrzymać wagę , ciągle we mnie jest ten strach że jak zacznę tyć to tak bez końca, a takie chwilowe utrzymanie mam nadzieję doda mi pewności, oczywiście to nie znaczy że uważam teraz że mi tego nie potrzeba i że rezygnuję z p, całkowicie , bo tak nie jest myślę że te chwile załamania i kryzys jaki miałam ostatnio był spowodowany właśnie tym strachem
btw, w następnym tygodniu ide do gin, niema odwrotu , zobaczymy jak to będzie

No właśnie gdzie się podziała Agness ??
Stary 2008-04-21, 13:30   #4281
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
tamonita, jeśli tak, to gratuluje
Dziękuje Phenomenko

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
To super! gratuluje.
Dziekuje

Cytat:
Uwielbiam Twój optymizm Kochana

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Myślmy pozytywnie
Otórz to !

Cytat:
Ja przed schudnięciem miałam coś koło 19... A po schudnięciu odrobinę ponad 15...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 13:47   #4282
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie przypłaciłaś tego "oduchdzania" życiem... bo zdrowiem to bez wątpienia przypłaciłaś. Co się podkusiło?
wiem co mnie podkusiło? "uroki" zgrupowania kadry małopolskiej, nieustanna rywalizacja itp. błędy młodości.

po odchudzaniu miałam 14 bmi.

Stary 2008-04-21, 14:02   #4283
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Ważne że to była słodycz, a ja wiem że słodycze są Be!

Cytat:

Ja przed schudnięciem miałam coś koło 19... A po schudnięciu odrobinę ponad 15...
A ja przed odchudzaniem 18,07.
Jaka ja durna!! ja niedowage miałam i jeszcze sie odchudzałam.
A po? omg. 14,53.
co ja sobie myślałam.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 14:46   #4284
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Ja właśnie też zauważyłam, że w ED często wpadają dziewczyny nawet z niedowagą. Ja jak byłam mała to byłam pulpecikiem, ale potem wyrosłam i miałam BMI 17. W najgorszym stanie 13,2 a teraz wróciłam do wagi sprzed odchudzania i po co mi to było?
A ty Funky masz piękne U! Naprawdę, chciałabym mieć taki jadłospis jak twój To dla mnie wzór No i jadłospisy Izki i Tuchajbeja. Mam nadzieję, że mi się uda!

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 15:02   #4285
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Ja właśnie też zauważyłam, że w ED często wpadają dziewczyny nawet z niedowagą. Ja jak byłam mała to byłam pulpecikiem, ale potem wyrosłam i miałam BMI 17. W najgorszym stanie 13,2 a teraz wróciłam do wagi sprzed odchudzania i po co mi to było? jejq jak malutko, dobrze że już jest lepiej i będzie jeszcze J w najgorszym momencie miałam 15,2 a przed Ed - 19,5 i tez sie pukam w głowę po co mi to było
A ty Funky masz piękne U! Naprawdę, chciałabym mieć taki jadłospis jak twój To dla mnie wzór No i jadłospisy Izki i Tuchajbeja. Mam nadzieję, że mi się uda!
Dziękuję, Uda sie na pewno , Uwierz w to, mnie też do niedawna jedzenie takich "ilości"- czyt, normalnych, wydawało się nie możliwe a teraz proszę
Stary 2008-04-21, 15:34   #4286
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Zly tydzien juz za mna. Jak na razie nie jest zle. Odbylam dzis krotka ale jakze dla mnie wazna i madra rozmowe z ksiadzem, ktora mi duzo uswiadomila. Chyba nabralam juz sil by sie znow podnosic. Dzisiaj jadlam normalnie tylko... nie zjadlam 2 sn mimo ze burczalo mi w brzuchu No ale obiadek juz byl i reszta posilkow tez bedzie ladna. Musze znow zaczac isc do przodu. Mam nadzieje ze kompulsy juz za mna

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 15:54   #4287
zooosia
Zadomowienie

Dziewczyny, dzisiaj uśpili mojego pieska
miała już 13 lat, była w naszym domu odkąd pamiętam, od miesiąca była na antybiotykach a ostatnio była taka słaba, że brat musiał ją wnosić po schodach...
a dzisiaj jak przyszłam mama powiedziała mi, że już jej nie ma strasznie mi przykro, źle i płacze od tego czasu

ja przed odchudzaniem - 18.87
najmniej - 15,9

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 16:46   #4288
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj uśpili mojego pieska
miała już 13 lat, była w naszym domu odkąd pamiętam, od miesiąca była na antybiotykach a ostatnio była taka słaba, że brat musiał ją wnosić po schodach...
a dzisiaj jak przyszłam mama powiedziała mi, że już jej nie ma strasznie mi przykro, źle i płacze od tego czasu

ja przed odchudzaniem - 18.87
najmniej - 15,9
strasznie mi przykro przezylam cos podobnego... moj kot mial raka i musielismy ja uspic tak sie biedna meczyla. Bylam przy niej do konca
Radze ci wyplakac sie to pomaga i staraj sie nie rozpamietywac tego za dlugo, zajmij sie czyms. A moze jestes gotowa na wziecie nowego pieska?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 17:28   #4289
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłam Wam się 'pochwalić'
Przyjechała dziś do mnie moja siostra ze swoim chłopakiem no i pojechalismy na piwo do baru... Wypiłam to piwo z uśmiechemm na twarzy bez żadnych wyrzutów... Potem pojechaliśmy do mjej cioci i ta postawiła ciasto no i moja siss i jej chlopak i sama Ciocia zreszta wzięli po kawałku no i ja też ! Bez zadnego zastanawiania się, liczenia, myślenia, poprostu zjadłam i tyle [Szwagierek mi kazał ] Wogóle mam dziś dobry dzien, żadnych wyrzutów... Choć w sumie zjadłam dziś 2 kanapki, chyba 3 kawałki (leciutkiego i bez zadych kremów ni nic) ciasta w domu no i ten jeden nie duzy kawałek keksu u cioci... I to wszystko... (obiadu nie jadłam, bo nie miałam ochoty i czasu) więc w sumie wyrzutów po tym cieście nie miałam Tymbardziej wlasnie, ze bylo bez obiadu... Jak myślicie czy duzo to jest w przeciągu całego dnia ? W sumie to na ZDROWY rozsądek biorąc nie, bo moja siostra tyle co ja przez cały dzień zjadła w jakieś... 30 minut, tyle tylko, że ona nie ma problemów z ED, więc w sumie czym ja mam się przejmować prawda ? Mam wrażenie, że zrobilam duży krok w przód, a za tydzień jade z siss i szwagierkiem na dyskoteke Może wkońcu wróce do normalnego życia Ehhh oby I co z tego, że mam wrażenie, że mój brzuch jest duży ? Jest jaki jest, za to ja jestem wkońcu usmiechnięta i zadowolona
Wiesz ... wszystko niby fajnie i pięknie,i powiem Ci,że jak zaczęłam czytać Twój post to aż miałam banana na gębie,cieszyłam się,z tego co piszesz,ale jak zobaczyłam te pytanie,co pogrubiłam,to mnie powaliło. Wiesz,ja miałam różne chore jazdy,ale pytanie czy 2 kanapki i 4 (zaznaczasz że bez kremów itp.) kawałki ciasta to dużo,nie jest raczej normalne ... super,że zrobiłaś krok w przód,bo zjadłaś słodycze,ale ... no sama wiesz o co mi chodzi,cieszę się niezmiernie,bo wcześniej jak miałaś ochotę na ciasto to i tak go nie jadłaś,i niby jadłaś to na co masz ochotę,jednak to i tak niewiele wyszło.

Cytat:
Cytat:
No właśnie gdzie się podziała Agness ??
Jestem.

Nie wiedziałam czy mam się odezwać,bo nie jest dobrze. Dzisiaj nadal niby redukcja,postanowiłam,że zjem 1350kcal,bo zjadłam większy obiad,nie zjem podwieczorku,tylko od razu kolacja,no a ciągle mnie kusi,żeby się odchudzać.
Wiosenko,zaraz odpiszę na PW.
W ogóle dzisiaj się zważyłam. Myślałam,że będzie więcej bo wczoraj z siostrą zrobiłyśmy sobie wieczorem kanapki,w ogóle po tych moich ostatnich ekscesach podejrzewałam,że będzie znacznie więcej na wadze,na dodatek mam okres,a była waga w sumie normalna,więc podejrzewam,że tak naprawdę jest niższa (okres,niewypróżnienie itp.)

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 17:34   #4290
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Zosia

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości