Panny Młode 2009 cz.II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-21, 14:40   #3691
Zottel
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja tez sądze, ze bede chciala tort po oczepinach, a nie przed
Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
u nas tak bedzie a po torcie kamerzysta i fotograf koncza prace
u nas tez tak bedzie

Cytat:
ja tez za kozaczkami nie przepadam

a t butki sa sliczne. juz podaje stronkę
http://www.butyslubne.com.pl/
przesliczne butki!!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy jesteście bardziej wtajemniczone możecie napisać ile mniej więcej chieli od Was zaliczki jak rezerwowaliście sale?
My placilismy 500 zl zaliczki za sale.
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 14:42   #3692
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
wszystko zalezy tez gdzie ja tez myslalam ze to za wczesnie i z glupoty, jak sie chcialam po zareczynach o cene dowiedziec w restauracji to sie okazalo ze na 2009 pojedyncze terminy zostaly i wtedy zaczelismy szukac potem wyszlo ze z zespolami/djami jest podobnie, tak samo fotografowie (kilku mialo juz ansz termin zaklepany). moze dlatego ze nasz slub bedzie w sierpniu a to dosc popularny miesiac
moja koleżanka chciała termin na luty-wiadomo zima mało oblegany(na 2009) i nie ma terminów robią wesele w grudniu w tym roku a sale są bo to adwent a ksiądz się zgodził

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 14:45   #3693
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
moja koleżanka chciała termin na luty-wiadomo zima mało oblegany(na 2009) i nie ma terminów robią wesele w grudniu w tym roku a sale są bo to adwent a ksiądz się zgodził
szaleństwo po prostu... myslalam ze w styczniu/lutym to taki raczej malo oblegany sezon bo anwet na stronach kilku fotografow widzialam, ze maja w tym czasie jakies znizki
Stary 2008-04-21, 15:07   #3694
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

uff dojechałam

Cytat:
dziewczyny Wy jesteście bardziej wtajemniczone możecie napisać ile mniej więcej chieli od Was zaliczki jak rezerwowaliście sale?
1000zł zaliczki za salę

wiecie co. zgadzam sie z wami, ze jak sie pokłocimy to nie ma co pierwszej wyciagac reke,(chyba ze to nasza wina). czasami trzeba odczekac. mnie wczora TZ wkurzyl jak wam pisałam. a dzis juz 7 razy dzwonił do mnie (jechałam autobusem i miałam głos zgaszony wiec nie słyszalam) napisał smska, ze chce pogadac a ja nie odbieram) jak doszłam do domku zadzwonił kolejny raz. pogadalismy i jest ok. ale mu powiedziałam, ze nie wiem kiedy jeszcze do domku wróce. niech zatęskni za mną

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 15:09   #3695
martucha84
Zakorzenienie

prawdilowo, mam nadzieje ze strippi weznie z Ciebie przyklad...
Stary 2008-04-21, 15:20   #3696
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

My za sale placilismy 500 zl zaliczki

A co do problemu Strippi to dziewczyny maja racje, nie mozna byc zalezna od chlopa, trzeba miec tez swoje zdanie, swoje kolezanki i swoje malutkie sekrety bo potem jakby nie daj Boze tak sie stalo ze zwiazek sie rozleci (nie mowie konkretnie o Twojej sytuacji tylko ogolnie) to sie zostaje samemu, bez przyjaciol i w ogole. A taki "stracony" czas nie latwo jest nadrobic i nielatwo jest przekonac do siebie starych przyjaciol lub znalezc nowych. Wiadomo, ze najlepiej sie spedza czas z Tżtem, ale trzeba tez miec swoje zycie i jakos sobie je urozmaicac zeby potem sie nie okazalo ze nawet Tż nam się znudzil od tego ciaglego przebywania z nim, bo tak tez sie moze zdarzyc
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 15:21   #3697
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Martucha ale ci fajnie juz niedługo Egipt tylko jakiejs klątwy faraona nie załap

Stary 2008-04-21, 15:23   #3698
jaga_2001
Zakorzenienie

strippi, przykre to co piszesz, ale matrucha i ivoclar maja racje.

Piszesz, ze TZ nie cchce Cie sluchac... To chyba normalne u facetow... Moj tez taki byl, ale do czasu... Az do momentu gdy go za te milczenie zjechalam porzadnie mowiac: "przestan zachowywac sie jak baba przed okresem, przestan strzelac fochy, tylko porozmawiaj jak dojrzaly czlowiek!". Od tamtej pory nie mamy problemow z rozmowa i teraz to on czesciej ciagnie mnie za jezyk, gdy cos jest nie tak niz na odwrot. Widac potrzebna mu byla terapia wstrzasowa. Ale szczerze to juz na samym poczatku naszego zwiazku zapowiedzialam mu, ze nasz zwiazk oprzemy na rozmowie, bo tylko dzieki rozmowie ludzie moga dojsc do porozumienia. Nikt przeciez nie jest jasnowidzem, nikt u nikogo w glowie nie siedzi i nie wie o czym mysli drug osoba. I dlatego trzeba rozmawiac!

Przykre, ze TZ nie potrafi przyznac sie do bledu, ze nie potrafi przeprosic. U nas jest na odwtor. TO ja mam opory przed przeproszeniem, przyznaniem sie do bledu... TZ czasem za mna leci i 100 razy mnie przeprasza mimo, ze ja mu mowie, ze juz mnie raz przeprosil i wystarczy... Nie lubie, kiedy sie tak przede mna "plaszczy"...

A jesli tyczy sie wypadow... Wczesniej zabranial mi zakladania spodnic, bo faceci beda sie patrzec, bluzek z dekoltem.. To samo... Najlepiej bylo, zebym wogole siedziala w domu. TO ja mu pokazalam, ze ja tez jestem odrebnym czlowiekiem jak on, ze czasem potrzebuje wyjsc do ludzi i czesto stawialam w fakcie dokonanym... Wiem, nie ladnie, ale taka terapia wstrzasowa tez na niego podzialala

Sama zauwazylam, ze najlepszy chlop jest wtedy, gdy kobieta malo mu uczucia okazue, gdy mu sredni pokazuje jak go kocha i jak mu na nim zalezy, wtedy facet bardziej sie stara Bo kazdy facet jest przeciez mysliwym i lubi zdobywac. Lowca nie lubi, gdy zdobycz sama mu pod nogi przychodzi... Takze strppi, miej wiecej dystansu do swego TZ

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 15:46   #3699
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
My daliśmy 1000 złotych zaliczki- w umowie jest napisane, że to mniej więcej 10% ceny.

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
wszystko zalezy tez gdzie ja tez myslalam ze to za wczesnie i z glupoty, jak sie chcialam po zareczynach o cene dowiedziec w restauracji to sie okazalo ze na 2009 pojedyncze terminy zostaly i wtedy zaczelismy szukac potem wyszlo ze z zespolami/djami jest podobnie, tak samo fotografowie (kilku mialo juz ansz termin zaklepany). moze dlatego ze nasz slub bedzie w sierpniu a to dosc popularny miesiac
U nas ludzie wariują z salami i muzykantami (niezależnie czy to zaspół, czy DJ), ale z kamerzystami i fotografami luz. Oni mają zapchany ten rok, ale z przyszłym rokiem jeszcze nie ma problemu, nawet jeśli chodzi o sierpień
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 15:51   #3700
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Kurde my mielismy miec takiego fajnego kamerzyste, normalnie zakochalam sie jak ogladalam jego filmiki i zadzwonilismy do niego poczatkiem lutego a tu sie okazalo ze niestety wszystkie terminy we wrzesniu ma jeszcze wolne oprocz naszego no i musielismy wziac innego, mam nadzieje ze nie spierdzieli roboty, ale do tamtego to sie nie umywa Byl jeszcze jeden co nam sie podobal ale byl strasznie drogi, a tamten ktorego chcielismy byl tylko troche drozszy niz zazwyczaj, no ale co zrobic
Stary 2008-04-21, 16:17   #3701
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

ps. tż napisał smsa po 2 godzinach mojego milczenia
tresc:
Jak sie czujesz?
Lepiej ci już?

odp. ze mi smutno

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
dziekuje ale naprawde musze pomoc przyjaciolce moze to jej w zyciu pomoze

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
juz bym to dzisiaj zrobila ale niestety zaraz do pracy ide i w srode mam dopoier wolne a jk bede miala urlop to na konie ja zabiore
ale w srode mam lekcje w krzeczynie w stadninie

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2008-04-21 o 16:45
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 16:30   #3702
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strippi przykro mi
wiesz ja tez swój wolny czas spędzam z TZ. a to dlatego, ze moja kolezanka studije w innym miescie i jest tylko na niektóre weekdey (nie zawsze te same co ja). tydzien temu wyjechała do Anglii na jakis czas wiec wogóle sie porobiło
ja studiuje w innym miescie i nie widze sie z TZ. teraz i tak jestem w domku praktycznie na akzdy weekend ale w poprzednich latah, to anwet po 1,5 miesiąca sie nie widzielismy tak wiec jak wróce do domku to jedyne o czym amrze to tylko z nim sie spotkac, bo tylko na to czekam wszytskie te dni, które jestem w Olsztynie. Tu w Olsztynie mam czas na znajmomwe, w domku, chce byc tylko dla niego

Stary 2008-04-21, 16:33   #3703
ivoclar
Rozeznanie

[quote=strippi;7304424]nie jestem od niego uzalezniona tylko nie mam z kim spedzac czas....nie znacie mojej przyszlosci dlaczego tak jest ...ze boje sie wychodzic z domu sama...a tutaj nie chce tego opowiadac...mam tylko jego i nikogo wiecej tak naprawde
nie zrozumiecie mnie bo nie przeszlyscie to co ja w zyciu a przeszlam naprawde wiele od anoreksji do samookaleczen od 10 roku zycia po falszywe plotki po ktorych zucali we mnie butelkami po piwie...
nie ufam nikomu bo polowa tych plotek wziela sie od ludzi z ktorymi spedzalam wolne chwile...
tylko moj tż mi pomogl z tym...dal jakas nadzieje i z nim zycie jest lepsze..dlatego go tak bardzo pokochalam bo on jedyny mi ufal i wierzyl kiedy inni wyzywali...pozniej okazalo sie jak bylo naprawde to nawet nie przeprosili mnie...ale do dzisiaj mam uraz i boje sie wychodzic z domu...mialam nie pisac ale troche sie wkurzylam...

ps. tż napisał smsa po 2 godzinach mojego milczenia
tresc:
Jak sie czujesz?
Lepiej ci już?

odp. ze mi smutno

dlatgo napisałam że wnioski moje sa oparte tylko na podstawie tego co napisałaś i masz rację nie znam"y Twoich przeżyc ale wnioskuję że musiało być naprawdę źle

nie mysłałaś o pomocy u psychologa????
Stary 2008-04-21, 16:39   #3704
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi przykro mi
wiesz ja tez swój wolny czas spędzam z TZ. a to dlatego, ze moja kolezanka studije w innym miescie i jest tylko na niektóre weekdey (nie zawsze te same co ja). tydzien temu wyjechała do Anglii na jakis czas wiec wogóle sie porobiło
ja studiuje w innym miescie i nie widze sie z TZ. teraz i tak jestem w domku praktycznie na akzdy weekend ale w poprzednich latah, to anwet po 1,5 miesiąca sie nie widzielismy tak wiec jak wróce do domku to jedyne o czym amrze to tylko z nim sie spotkac, bo tylko na to czekam wszytskie te dni, które jestem w Olsztynie. Tu w Olsztynie mam czas na znajmomwe, w domku, chce byc tylko dla niego
no widzisz ja siedze w domu bo czekamy z remontem na otwarcie sklepu i dopiero wtedy zacznie sie tak ze nie bedziemy sie widywac bo nie bedzie czasu...a teraz siedze w domu i nie mam nic do roboty...dlatego chce sie z nim widywac

[quote=ivoclar;7304627]
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

dlatgo napisałam że wnioski moje sa oparte tylko na podstawie tego co napisałaś i masz rację nie znam"y Twoich przeżyc ale wnioskuję że musiało być naprawdę źle

nie mysłałaś o pomocy u psychologa????
niee duzo sobie pomoglam i wiem ze jakos sie ulozy...
w ogole nie potrzebnie sie otwieralam
Stary 2008-04-21, 16:41   #3705
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 16:42   #3706
ivoclar
Rozeznanie

[quote=strippi;7304685]no widzisz ja siedze w domu bo czekamy z remontem na otwarcie sklepu i dopiero wtedy zacznie sie tak ze nie bedziemy sie widywac bo nie bedzie czasu...a teraz siedze w domu i nie mam nic do roboty...dlatego chce sie z nim widywac

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
niee duzo sobie pomoglam i wiem ze jakos sie ulozy...
w ogole nie potrzebnie sie otwieralam

no pewnie że się ułozy głowa do góry i usmiechnij sięnajwazniejsze żebys TY była szczęśliwa i tylko to się liczy!!!!
Stary 2008-04-21, 16:46   #3707
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
chyba dam sobie sama rade jak z gorszymi sprawami dalam sobie rade
[quote=ivoclar;7304720]
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no pewnie że się ułozy głowa do góry i usmiechnij sięnajwazniejsze żebys TY była szczęśliwa i tylko to się liczy!!!!
ehh oby
Stary 2008-04-21, 16:48   #3708
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
trzymam kciuki aby sie wszytsko ułozyło

Stary 2008-04-21, 16:50   #3709
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-04-21, 16:51   #3710
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
trzymam kciuki aby sie wszytsko ułozyło
trzymaj trzymaj i to mocno
Stary 2008-04-21, 17:00   #3711
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no sama nie wiem ale jak tak mowisz to pewnie tak jest
Stary 2008-04-21, 17:05   #3712
anuulaa
Wtajemniczenie

Strippi, to bardzo smutne co Cię spotkało i wcale nie dziwię się, że masz dystans do ludzi. My nie wiemy co czujesz, ale staramy się zrozumieć. Doradzamy Ci po tym co nam piszesz. Nie będę się powtarzać z radami dziewczyn, bo one mają rację, że powinnaś też czasem przebywać z kimś innym niż tylko TŻ. Rozumiem, że nie ufasz ludziom i do tej pory się boisz wyjść z domu, ale tak nie może być przez całe życie. Nie możesz się izolować od ludzi, nie wszyscy są tacy źli, na których Ty wcześniej trafiłaś.

Co do tego dystansu do TŻ to moja bratowa miała podobnie ze swoim mężem a moim bratem. To zawsze ona do niego pierwsza wyciągała rękę, przepraszała a on się do tego przyzwyczaił, bo wiedział, że ona zaraz do niego przyleci. Później przestał ją szanować, nic jej nie mówiąc wychodził sobie z kolegami. Było już bardzo źle, ale ona zmieniła zachowanie, przestała być taka uległa i czekała aż on się postara i teraz już się tak nie kłócą. Mój brat zrozumiał.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 17:10   #3713
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Strippi, to bardzo smutne co Cię spotkało i wcale nie dziwię się, że masz dystans do ludzi. My nie wiemy co czujesz, ale staramy się zrozumieć. Doradzamy Ci po tym co nam piszesz. Nie będę się powtarzać z radami dziewczyn, bo one mają rację, że powinnaś też czasem przebywać z kimś innym niż tylko TŻ. Rozumiem, że nie ufasz ludziom i do tej pory się boisz wyjść z domu, ale tak nie może być przez całe życie. Nie możesz się izolować od ludzi, nie wszyscy są tacy źli, na których Ty wcześniej trafiłaś.

Co do tego dystansu do TŻ to moja bratowa miała podobnie ze swoim mężem a moim bratem. To zawsze ona do niego pierwsza wyciągała rękę, przepraszała a on się do tego przyzwyczaił, bo wiedział, że ona zaraz do niego przyleci. Później przestał ją szanować, nic jej nie mówiąc wychodził sobie z kolegami. Było już bardzo źle, ale ona zmieniła zachowanie, przestała być taka uległa i czekała aż on się postara i teraz już się tak nie kłócą. Mój brat zrozumiał.
wiem wiem ale jak sie wyprowadze z domu to juz tak nie bedzie
bo ci ludzie mieszkaja na mojej ulicy ... ;/
Stary 2008-04-21, 17:17   #3714
annfas
Zakorzenienie

sukces Zkupiłam dzisiaj kiecę na wesele TŻ umęczyłam ale patrzyliśmy też ubranie ślubne dla niego i mamy dwa typy i obojgu nam się podobają

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 17:22   #3715
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-04-21, 17:24   #3716
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
sukces Zkupiłam dzisiaj kiecę na wesele TŻ umęczyłam ale patrzyliśmy też ubranie ślubne dla niego i mamy dwa typy i obojgu nam się podobają
suknie slubna juz na swoje wesele? czy jakas zwykla sukienke na wesele na ktore idziecie w charakterze gosci??

Strippi główka do góry, na pewno wszystko się uloży i bedzie dobrze Fajnie bedzie jak już sie wyprowadzisz i nie bedziesz miala kontaktu z tymi "ludzmi", zobaczysz zycie jeszcze bedzie piekniejsze
Stary 2008-04-21, 17:25   #3717
annfas
Zakorzenienie

juz kiedyś zdjęcia pokazywałam, bo kupiłam tą sukienkę którą wcześniej upatrzyłam...

a ten szary komplet mam teraz na oku

EDIT: sukienkę kupiłam na majowe wesele na którym jestem świadkową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 343607445.jpg (49,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg onopgunxsceincrbemqs.jpg (50,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 97_big.jpg (138,5 KB, 28 załadowań)

Stary 2008-04-21, 17:29   #3718
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
jaki kolor?? pokaz fotki

kurcze juz edytowalas
no sukienka cudowna i ten kolor mmm
plecy sexownie w niej wygladaja
Stary 2008-04-21, 17:33   #3719
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo bardzo ładna sukienka
na ty weselu co byłam niedawno, świadkowa tez miała cos w tym stylu tylko że bezową i bardzo ładnie sie prezentowała

Stary 2008-04-21, 17:34   #3720
annfas
Zakorzenienie

no troche je tylko musze opalic bałam się, że będzie na mnie za krótka ale jest na styk

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości